|
|
#4261 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II
Cytat:
bo wcześniej Mikołaj kładł się tak 22-23... mimo stałej pory kąpieli aha no i w ciągu dnia rzadko robi sobie drzemki...---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
ile masz?![]() ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
![]() Piszecie o kombinezonikach - my mamy 2 futrzane i 2 typowo zimowe https://wizaz.pl/var/wizaz/storage/i...lery_image.png Taki z Wójcika (mają wyprzedaż, m.in. w ich sklepie internetowym) Taki: http://allegro.pl/columbiasportswear...630635215.html Taki: http://www.mothercare.com/Mothercare...r%2520Pramsuit i jeszcze jeden granatowy futrzany ale zdjęcia na necie nie mogę znaleźć.
Będę mamą w sumie to już jestemEdytowane przez Balbinka1983 Czas edycji: 2012-10-08 o 08:53 |
|||
|
|
|
#4262 | |
|
Zakorzenienie
|
Wyprałam wszystkie ciuszki w rozmiarze 68 - mam ich dość sporo. I mimo wszystko część z nich jest różowa
. dość spora część ciuszków jest nowa, na ogół Amelka dostała je w prezencie od rodziny i znajomych - i te prezentowe są różowe ![]() Cytat:
trzymam kciuki z szczepienie i za jutrzejsze badanie Oby się udało - i badanie i "maltretowanie" małej. Sprawienie, żeby nie spała, będzie bardzo trudne.
|
|
|
|
|
#4263 | |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy Wam też po ciązy tak wypadają włosy , zbieram je garściami i wciąż na małej znajduję moje włosy , masakra . Podobno ten szampon jest dobry miała go któraś z Was http://allegro.pl/fitoval-szampon-wy...697107617.html
---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
![]() Rodzinkę oj tak mój mąż ma 8 rodzeństwa z czego kilkoro w stałych związkach więc liczba rośnie |
|
|
|
|
#4264 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Hej ładna noc za nami, mały nie stękał wcale nie wiem za jaką przyczyną, ale się cieszę |
|||
|
|
|
#4265 |
|
Zakorzenienie
|
Hej nie mam neta a jak mam pisać ba tej głupiej klawiaturze w Tele tomnie trafia szlag.
Muszę iść po mleko bo jak zawsze starczało do czwartku tak juz mam tylko na 2 karmienia ![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- mam juz neta ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- E ale sie nacieszym juz nie ma neta chyba dopiero go naprawiają
|
#4266 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Doberek
witam się znad miski płatków ![]() noc trochę ciężkawa....pobudka stękaniem brzuszkowym już o 2.10 i tańcowanie do 3.15-ale z powodu zasypiania przy jedzeniu....:/ potem znów pobudka o 5.30-nadal zasypianie i pobudka przy odkładaniu...w końcu troszkę w butli pociągnęła i zasnęłyśmy razem ![]() teraz znów o 9 się obudziła zjadła 90 ml MM, wyduldała cyca i śpi....w ogóle Ona z rana lubi długo pospać po mamusi....u nas noce są jakoś w kratkę-jedna super, druga gorsza....kiedy to się unormuje ![]() pogoda u mnie nawet spoko-jakieś Słońce świeci, choć wczoraj popołudniu, po całonocnym i dopołudniowym laniu deszczu, też świeciło, my się wystroiliśmy na spacer, wychodzimy a tam zimno i ledwo 1h wytrzymaliśmy i szybko do domu....jeszcze lody zaliczyliśmy-kokosowe zjedzone w słońcu, to nie było tak źle....poproszę o poradę odnośnie ciemieniuchy-niby większość już zeszła od pocierania po oliwie, jednak zostało kilka większych strupków-jest na to podobno jakiś krem?która używała i ile kosztuje??poproszę linka
|
#4267 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no proszę, może problemy brzuszkowe się już skończyły ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Nie pomogę, u nas wystarczyła oliwka i ładnie zeszło. |
||
|
|
|
#4268 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4269 |
|
Raczkowanie
|
A my w sobotę mieliśmy chrzciny, impreza była w domu - ale takiego darcia jak wtedy nie było jeszcze nigdy. Mały zaczął popłakiwać już w kościele, a jak wróciliśmy do domu i wszyscy zaczęli go oglądać to był ryk nie z tej ziemi. Sama już byłam przestraszona, bo nie było sposobu, żeby go uspokoić. Przeszło mu po ponad dwóch godzinach gdy usnął. Efekt jest taki, że nie zrobiłam na imprezie ani jednego zdjęcia i generalnie miałam wszystkiego dość
![]() A najlepszy cyrk wyszedł w kościele - wszystko załatwialiśmy wcześniej z księdzem i jemu daliśmy kasę za mszę. A jak chrzestni po mszy poszli do zakrystii to kościelny wyskoczył do nich z pyskiem (dosłownie!), żeby zwrócili uwagę rodzicom (czyli nam), bo przecież on tu nie będzie pracował charytatywnie, że jego godzina pracy kosztuje. Przecież mi nawet do głowy nie przyszło, że kościelnemu też trzeba osobno płacić. No i tak ogólnie to zostało mi po imprezie bardziej uczucie niesmaku niż podniosłości chwili
|
|
|
|
#4270 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i zeszło świństwo---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
Moja córcia od wczoraj wydaje ze szczęścia dźwięk jakby się dziwiła , ale fajny
Edytowane przez Kasik_12 Czas edycji: 2012-10-08 o 10:16 |
||
|
|
|
#4271 |
|
Zakorzenienie
|
umowilam sie z kumpela na spacer na 11.30
slonce swieci trzeba dupe ruszyc. moze uda mi sie dojsc juz do ciucholanda
|
#4272 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4273 |
|
Przyczajenie
|
z
|
|
|
|
#4274 |
|
Wtajemniczenie
|
helołłł
w ten piękny "słoneczny i ciepły" poranek![]() my wczoraj ochrzciliśmy naszego skarba, nawet sie nie obudził przy polewaniu wodą, no i ksiądz wziął go na ręce, mam nadzieje że to nie wróży ze będzie księdzem zdjęcia mam beznadziejne, na wszystkich mam poważna (albo głupią) mine jakby to pogrzeb był, no nic przy następnym zapamiętam żeby się uśmiechać![]() powiem Wam że chrzciny w domu to istny armagedon szczególnie z 7 dzieci biegającą po całym domu, może z godzinę siedziałam przy stole bo albo kuchnia albo dziecko bez pomocy mamy siostry i bratowej nie byłoby szans to wszystko ogarnąć, no ale zaoszczędziliśmy na tym ponad 1000 złaa i kryzys laktacyjny zażegnany * nie podawałam mm - 1 wyjątek kiedy ja byłam na plotach a mąz został sam na placu boju,* zwiększyłam liczbę karmień nocnych - większa ilość prolaktyny (dziś w nocy juz z zachowaniem 6 h przerwy) * po każdym karmieniu piłam około 1 - 2 szklanek wody, nawet w nocy * po karmieniu pracowałam laktatorem jeszcze 10 minut * herbatka laktacyjna + inka * pilnowałam żeby na pewno maleństwo ssało pierś, a nie tylko ciumało jak smoczek – jeśli przysypia na cycu – wybudzałam a i mamy kolejne umiejętności, sam przewraca się na boczki i nawet udało mu się kilka razy przewrócić na brzuszek phdwao u nas tez brzuszek zmalał ide poczytać co naskrobałyście przez weekend, narazie widziałam tylko że prince zmieniła avka na jakieś obce dziecko Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-10-08 o 10:29 |
|
|
|
#4275 | |||
|
Zakorzenienie
|
Wow, to Nadia będzie miała dużo wujków i cioć i jeszcze więcej kuzynów. Spotkania rodzinne muszą być naprawdę fajne
![]() Cytat:
Kościelnemu się płaci? Też nie wiedziałam, jednak jego zachowanie jest karygodne. Rzeczywiście zamiast uroczystego sakramentu niesmak... Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4276 |
|
Zakorzenienie
|
Kasik
za jutrzejsze badanie ![]() ![]() u mnie powrócił koszmar sprzed ciąży => kilkudniowe, uciążliwe bóle głowy ![]() dzisiejsza nocka nie najgorsza, mały trochę stękał wiec większość nocy spał u nas w łóżku....mam nadzieje, że w końcu zacznie sam spać ![]() ![]() pogoda dzisiaj znośna, świeci słonce ale pewnie chłodno jest. jak ogarnę trochę w domu to zabiorę synka na spacer. Mamy parę spraw do załatwienia w centrum.
|
#4277 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jak Jest wiatr to jak ubieracie dzieci? jak jest 12 stopni i wiatr?
|
#4278 | |||
|
Zakorzenienie
|
Mam do nadrobienia cała niedzielę
Trzymam w lewej ręce cudowne obrazki od cioci Depoison, a prawą przesuwam strony.Mam pytania, w tym jedno, na które chyba nie dostałam odpowiedzi ![]() Jakiego używacie zagęszczacza przy kp i jak go podajecie? Czy komuś poza Zośką pomogła herbatka z Milupy? Dziś nocne pobudki co dwie godziny , a było już tak pięknie... A od rana ból brzuszka i nie jadła ponad 5 godzin, bo mimo, że głodna - darła się jak ją przystawiałam do piersi. Mam do odebrania dwie paczki - liczę, że w jednej z nich jest cudowny smoczek MAM 2+:prosi"Cytat:
![]() Cytat:
)Cytat:
TŻ upiekł wczoraj schab ze śliwką, więc wcinam na śniadanko na bułeczce i popijam białą herbatką
|
|||
|
|
|
#4279 |
|
Zakorzenienie
|
now lasnie u nas wietrznie tez. Myslalam ze spokojniej abo sloneczko pieknie swoeci ale na balkon wyszlam to mi zawiało konkretnie
|
#4280 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasik-dziękuję
![]() bo ja już smarowałam oliwą i wycierałam delikatnie i większość zeszła, ale jednak są jakieś uparte strupki....a nie chcę mocno trzeć
|
#4281 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4282 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki
ale chyba nie taki juz grubszy kombinezon? nie z tych co kupilam nie? czy juz taki grubszy? bo mam tez taki juz ciut cieplejszy ale nie taki gruby. Dzis jak dobrz epijdzie to przyjdzie mi nosidło. mam nadzieje.! A jutro mata bo zostanie dzis wyslana kurierem
|
#4283 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ad.2 Skąd ja to znam Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
aleście mnie rozbawiły! |
|||||
|
|
|
#4284 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Za nami fajny weekend-pogoda udana i na razie wygląda że dziś też tak będzie ![]() Wczoraj w kościele zgadaliśmy się z jedną parą-też mają córcię, ale z początku lipca. Mała waży ponad 7kg ale urodziła się 4100g i już jej idą zęby ![]() Marysia wyglądała przy niej jak noworodek
|
|
|
|
#4285 |
|
Wtajemniczenie
|
Karolina najlepsze życzenie
![]() Depoison super zakupy dołączam sie do wniosku: ujawnij ile masz kombinezonów ![]() Linka jesteś wspaniałą mamusią! tyle robisz dla swojej córeczki więc nie miej wyrzutów! i zapewniam Cie że mała jest szczęśliwa bo ma najlepszą mamę jaką mogła by mieć - kochająca ponad wszystko a i wiem że z Ciebie jest niezła laskaSol bardzo fajne łóżeczko, my też mamy takie najprostsze (12 letnie) a pod łóżeczkiem też trzymamy to co Ty ![]() Wszystkiego najlepszego dla Lilki, Adasia, Hani i Różyczki![]() za dzisiejsze szczepienia, z tego co pamiętam to dziś miało ich być sporomamcia śliczne zakupy muminek88 silna masz córeczkę, tyle przetrwała że może być juz tylko lepiej
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-10-08 o 11:18 |
|
|
|
#4286 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zobacz ktoś chce sprzedać za 19 zł http://allegro.pl/skarb-matki-olejus...677060983.html http://allegro.pl/skarb-matki-szampo...697149638.html Edytowane przez Kasik_12 Czas edycji: 2012-10-08 o 11:14 |
|
|
|
|
#4287 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie zagęszczam, cudownej herbatki tez nie mamEdytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-10-08 o 11:15 |
|||
|
|
|
#4288 | ||
|
Zadomowienie
|
Hello
![]() Noc u nas fajna - spanie od 22 do 7, i od 7:20 do 9:30 ![]() no, chciałam zrobić konkurs, ale i tak nie mam pomysłu na nagrody ![]() No dopsz, powiem. Kombinezonów mam teraz... sześć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4289 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4290 |
|
Zakorzenienie
|
helol
![]() my dzisiaj pospalysmy do 9. mala marudzi nie wiem o co jej chodzi :/ i rowniez czekam na przeslylke zebre z lamaze i rowniez smoczek z MAM 2+
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:51.

A budzę go zazwyczaj głaskaniem albo rozbieraniem. Najpierw jest krzyk, a po chwili już się śmieje.
bo wcześniej Mikołaj kładł się tak 22-23... mimo stałej pory kąpieli
aha no i w ciągu dnia rzadko robi sobie drzemki...

w sumie to już jestem

Oby się udało - i badanie i "maltretowanie" małej. Sprawienie, żeby nie spała, będzie bardzo trudne.

no proszę, może problemy brzuszkowe się już skończyły 

w ten piękny "słoneczny i ciepły" poranek
bez pomocy mamy siostry i bratowej nie byłoby szans to wszystko ogarnąć, no ale zaoszczędziliśmy na tym ponad 1000 zł
No i stwierdził, że jutro z rańca mi je wymyje
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ujawnij ile masz kombinezonów
Wszystkiego najlepszego dla Lilki, Adasia, Hani i Różyczki