|
|
#1741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V
Cytat:
Powinnaś się cieszyć, mi to nie przeszkadza, że jest tak lekko. Ile Wam przybyło od początku ciąży na wadze? Mi tylko 4 kg, niecałe w dodatku. Nie wydaje mi się, żebym dobiła do standardowych +10kg na sam koniec. ![]() Marsi, ja kupuję i będę go używać, oczywiście regularnie go czyszcząc, by nie był zakurzony. Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-10-08 o 11:02 |
|
|
|
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie na 27.10 (wtedy miałam wizyte i to był początek 23 tyg) +5 kg.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-10-08 o 11:09 |
|
|
|
#1743 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36956023]Ani mi nie mów... Ja w lesie totalnym jestem z rzeczami. Wózek nie uprany, rzeczy nie posegregowane... Nie mam nowych tetrówek, kosmetyków, przewijaka...[/QUOTE] Ja takich rzeczy to tez woógle nie mam ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Boska ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36962111]Czaderska Ja Agu wczoraj zrobiłam czapę-kotomyszkę, dzisiaj mąż rano do przedszkola ją szykuje i słyszę (ja gniłam w łóżku ): tata, nie ta czapka, kotek! mama mi zrobiła![/QUOTE] Super czapka ja jestem w trakcie robienia sowy, ale że mam jednocześnie ciekawa książkę to się troche szydelkowanie przedłuża
|
|
#1745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
11 kg! hura hura! ![]() ![]() ale w brzucholu mam 85cm, i jak narazie idzie tylko w brzuch a i poprawiła mi sie buzia. Marsi, ja mam baldachim, dostałam od sis, ale chyba nie bede uzywala.. dobra lece po podpisiki na uczelnie bde później cmokas
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2012-10-08 o 11:11 |
|
|
|
|
#1746 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale ginka mnie pocieszyła, że wysoka jestem i wcale tych kilogramów nie widać, także na razie jest wszystko w normie
|
|
#1747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zadnych wymiotow ani mdlosci nie mialam.Ja 6,5kg Ale jem jak szalona.
|
|
|
|
|
#1748 |
|
Zakorzenienie
|
Wreszcie udało mi sie Was nadrobić, zmartwiłam się troszkę bo mam strasznie dużo malutkich ubranek takich na 56 i ogólnie 0-3, ale najwyżej zacznę teraz te większe kupować
Pościeli jeszcze nie mam ale to zakup na przyszły miesicą, chociaż czy jest sens kupowac kołdrę i poduszkę skoro do następnej zimy raczej ich nie użyję, może same powłoczki i w razie czego kocyk włożyć do środka??A pościel do wózka kupujecie, ciepły kocyk nie wystarczy?? Najgorzej że jeszcze nie mam nic dla siebie, troszkę mnie kolezanka podratuje bo jej parę rzeczy zostało niewykorzystanych więc z tymi zakupami wstrzymam się jeszcze troszkę. Pieluszek 1 mam dwie paczki jedne huggisy i jedna dada bo Tż bratanicy synek szybko z nich wyrósł, ale butelek, smoczków ito nie mam nic
|
#1749 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zupełnie nie mam natchnienia na nic... nawet na włączenie się w dyskusję.... do tego ból głowy spowodowany zatkanym nosem mnie rozsadza...... wszystko jest do dupy, mąż mnie wkurza, pogoda do bani, zakupy lezą odłogiem, dobrze że chciaz obiad jest z wczoraj. Uciekam bo nie bede już Wam truc
|
||
|
|
|
#1750 |
|
Zakorzenienie
|
ja przytyłam sporo jak na 23 tygodnie...6 kg do przodu..i mam napady że wpierniczam...
|
#1751 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A do łóżeczka, to sama nie wiem... Na pewno rożek kupię, ładną pościel też bym w sumie chciała, ale tu się nasuwa właśnie pytanie - czy ja tego w ogóle użyję przez najbliższy rok?
|
|||
|
|
|
#1752 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze mam tylko jedno małe pytanie- skad wiadomo, jaki rozmiar biustonosza do karmienia kupic?
|
|
|
|
#1753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzidzia dzisiaj szaleje, kopie mnie cały dzień, szkoda mi tylko Tż bo on jeszcze nie czuje... biedny. Kolegi dziecko dużo płacze a już zwłaszcza jak je on bierze na ręce to ja mówię że pewnie nie rozmawiał wogóle z brzuchem, więc tż teraz ciagle się przytula do brzucha, głaska, coś tam mówi...no i mi powtarza cały czas że jestem mega sexi
|
|
#1754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1755 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ! Wczoraj nic sie nie odzywalam bo byliśmy praktycZnie cały dzień u moich rodziców była grzybowa mniaaaaam.
Jeśli chodzi o zakupy ją mam tylko ubranka, jeszcze lozeczko które poprzedni lokatorzy z mieszkania na które sie przenosimy mieli ale też może damy je do rodziców moich a tu kupimy nowe. wózek chce xlandera xa, ale zobaczymy. Do pokoju kupimy jedną komode i przewijak. Jejku tak sie cieszę na to nowe mieszkanie jest tam duza kuchnia i piekarnik i cicha okolica chce dziś męża wyciągnąć do ikei ale nie wiem czy mi sie uda
|
#1756 |
|
Zakorzenienie
|
Przestraszył się chyba że mu mala będzie ryczec cały czas jak przyjdzie z nią mu zostać
|
#1757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie jeszcze Lady Whisperja też dołączam do miłośniczek kurz jak kurz, wszędzie jest, tak samo na pościeli,baldachimie, lampach,firankach tyle,że więcej do obrobienia będziemy mieć, co? zamówiłam materiał na allegro, muszę jeszcze dwa komplety pościeli uszyć- kupiłam czerwone i granatowe paseczki, zapłaciłam,teraz grzecznie czekam na przesyłke zrobiłam listę brakujących mi jeszcze rzeczy i padłam jak ja to ogarnę?chyba musze się kimś wyręczyć, w końcu ciocie w rodzinie też są zazdroszczę niektórym jak piszą,że im mamy czy ktoś tak ciągle coś przynosi i kupuje u nas w rodzinie każdy ma podejście,że jak mamy dobrą pracę to nam już nie trzeba pomagać a budowa niestety pochłania nasze finanse mocniej niż ktos mógłby przypuszczać wrrrrrr wkurza mnie takie podejście ludzi z boku |
|
|
|
|
#1758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a do wózka specjalnej pościeli nie kupuje, ewentualnie kocyk ciepły, bo dziecko i tak będzie miało kombinezon i jeszcze ten pokrowiec na gondolkę, więc chyba wystarczy
|
|
#1759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic nie dzwigaj broń Boże ja do ikei wybieram się w listopadzie jak tylko zus mi siano przeleje lecę po mebelki nie wiem tylko na jaką komodę się zdecydowować ale całą resztę mam już wypatrzoną acha Bokeh jak będziesz, zerknij na ręczniczki z kapturkiem- fajne mają |
|
|
|
|
#1760 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wierzę.
Jakiś czas temu ciotka (siostra mojego Taty) dała nam w prezencie łóżko, takie duże, małżeńskie, z grubego drewna, w stanie idealnym. Miała nam jeszcze dołożyć szafki nocne do niego, ale akurat była w trakcie remontu, gdy zabieraliśmy łóżko, więc nie miała jak się dostać po nie do piwnicy... Wczoraj zawiozła je do brata mojego Taty (najmłodszy jego brat, 100% półmózg, naprawdę niezbyt rozgarnięty człowiek), bo miał jechać w stronę naszego miasteczka i miał je zostawić u nas po drodze... Cały dzień czekaliśmy na niego, ale koniec końców - nie odezwał się ani nie przyjechał. Wiecie, co się okazało? Że ten idiota wziął sobie te szafki, tak po prostu - przywłaszczył je sobie i myślał, że nikt się nie upomni, bo przecież "my już dostaliśmy łóżko, więc po co nam jeszcze te szafki?". No to chyba po to te szafki są, żeby pasowały do łóżka! ![]() Marsi, baldachimy są super, latem osłaniają przed komarami i ogólnie chronią przed dostępem kurzu. Moja mama mi doradziła, by kupić, bo wszystkie małe dzieci, z którymi miała do czynienia, łatwiej zasypiały w ciągu dnia, gdy miały takie przyciemnienie nad główką. No i słodko to wygląda.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-10-08 o 11:55 |
|
|
|
#1761 |
|
Konto usunięte
|
Ja też mam baldachim
łapacz kurzu, no ale jednak zasłania trochę dziecię np. wieczorem, w jednym pokoju z nami będzie, czy jaiś film obejrzec czy co to nie będzie małej po oczach walić.
|
|
|
|
#1762 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez kupuje baldachim, pieknie to wyglada moim zdaniem. Pralka jest, zawsze mozna go wyprac jak sie zakurzy
|
|
|
|
#1763 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i za piekarnik, ja nie mogę żyć bez mojego ![]() Witam się w końcu Strasznie mi ostatnio kości dają w kość Boli mnie kręgosłup i żebra, do tego pachwiny i w ogóle wszystko na dole. Normalnie strach się bać co będzie dalej.Tak piszecie o tych wyprawkach i od razu wpadam w panikę. Ja mam tylko trochę ubranek póki co, dzisiaj spróbuję wszystko spisać i na dniach dokupić to co brakuje. O rzeczach higienicznych jeszcze nawet nie pomyślałam... |
|
|
|
|
#1764 | |
|
Zakorzenienie
|
Marek chyba je kiedyś widziałam zobaczę jeśli dziś pojade. Co do przeprowadzki to tylu znajomych zaoferowało nam pomoc że nie muszę sie martwić o dzwiganie jedyne co mnie martwi to wnoszenie wózka to jest 2 piętro i nie ma windy i nie wiem jak to polapie...
jest tu jakąś mama która miała taką sytuację? Ja nad baldachimem jeszcze nie myślę... U mnie jest problem że mam ciężki do zadowolenia gust i najczęściej podoba mi sie wszystko co najdroższe, muszę jakoś to taniej obejść ![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
|
|
#1765 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się
ja baldachimu nie mam i raczej nie bede kupowac co do wagi to mam juz 6,5 kg na plusie a zaczelam 24 tydzien.. Mam nadzieje ze dalej waga juz tak nie bedzie szalec ![]() takze zazdroszcze Wam tych 3 kg
|
#1766 |
|
Zakorzenienie
|
czyli do spania nie uzywa sie poscieli tak?
malenstwo spi albo pod kocykiem albo w spiworku? ale to tylko w spiworku? nie za zimno mu bedzie? bo sie rozgladam wlasnie za spiworkami... a nie zzunie mi sie Mały do srodka?
|
|
|
|
#1767 |
|
Zakorzenienie
|
ja akurat dla takiego maluszka nie kupuje kombinezonu, bedzie spal pod kolderka bo i tak sie nie rozkopie, kombinezon zaczelam uzywac jak corcia troche podrosla i teraz tez tak zrobie
|
#1768 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny!
nie było mnie tu od czwartku a tu ponad 12 stron do nadrobienia! nie wiem kiedy ja Was nadrobię... :/teraz muszę trochę ogarnąć dom i siebie, potem muszę jechać do pracy nawieźć zwolnienie i może jakieś zakupy, bo w lodówce to tylko światło mam ![]() później się z wami bardziej zintegruję a tymczasem: miłego dnia!
|
|
#1769 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
Cytat:
A ciepło Ci w nich?Lenova wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ![]() Mąż w sobotę przywiózł od siostry leżaczek-bujaczek, matę edukacyjną i przewijak A i tonę ubranek na 56 i 62. Teraz mam tego tyle, że chyba na dwoje dzieci spokojnie by starczyło. W takim razie ubranka już mam. Od siostry mąż ma jeszcze wziąć łóżeczko i wózek, ale myślę, że to dopiero na początku grudnia. Kazałam mu zapytać się ile siostra chce za to wszystko i czy chce to sprzedać czy wynająć. Ma się zastanowić. Wolę zapłacić, żeby później nie było jakiś sprzeczek, bo różnie to bywa
|
|
|
|
|
#1770 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() wstałam o 6:30, czuję się taka nie wyspana ![]() Byłam z teściową na naszej działce, posadziłyśmy czosnek i truskawki a teraz mam brzuch twardy ![]() i jeszcze jakiś gościu mi tak wyjechał, że nie wiedziałam, co mam robić hamować czy co, ale jakoś udało się wybrnąć, ale nie powiem ciepło mi się zrobiło,a ręce mi się tak trzęsły z nerwów
Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2012-10-08 o 12:52 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.

to mam masę wątpliwości i tylko się dołouję i zamartwiam. Bo nie wiem czy nie mam jakiejś infekcji, kurcze to moja pierwsza ciąża i nie mam pojęcia, jaki powinien być śluz i ile go ma być, a ostatnio zauważyłam, że mam go dość sporo. Niby nic mnie nie swędzi i nie piecze ale nie wiem 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
hahaa na totalnym spontanie, meza wyciagnelam do jyska i mam, mama sprezentowala podnozek
masakra. ;]
ja jestem w trakcie robienia sowy, ale że mam jednocześnie ciekawa książkę to się troche szydelkowanie przedłuża
22.05.2008
14.08.2011
ale ginka mnie pocieszyła, że wysoka jestem i wcale tych kilogramów nie widać, także na razie jest wszystko w normie