Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-08, 11:00   #1741
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Chociaz jeden objaw ciazowy
Bo inne jakos mnie omijaja (odpukac!) szerokim lukiem
Mnie większość też. Na początku były mdłości co prawda (ale nie wymiotowałam), a teraz nic się nie dzieje, oprócz tej kolki w brzuchu i B-H od czasu do czasu. Powinnaś się cieszyć, mi to nie przeszkadza, że jest tak lekko.

Ile Wam przybyło od początku ciąży na wadze? Mi tylko 4 kg, niecałe w dodatku. Nie wydaje mi się, żebym dobiła do standardowych +10kg na sam koniec.

Marsi, ja kupuję i będę go używać, oczywiście regularnie go czyszcząc, by nie był zakurzony.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-10-08 o 11:02
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 11:02   #1742
Hosenka*
Zakorzenienie

U mnie na 27.10 (wtedy miałam wizyte i to był początek 23 tyg) +5 kg.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2012-10-08 o 11:09
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 11:02   #1743
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
cześć Dziewczyny

muszę się Was popytać o kilka spraw, bo z racji tego, że ja już nie mam żadnego badania usg ani opieki ginekologicznej do porodu (jedynie spotkania z położną i to krótkie rozmowy aby) to mam masę wątpliwości i tylko się dołouję i zamartwiam. Bo nie wiem czy nie mam jakiejś infekcji, kurcze to moja pierwsza ciąża i nie mam pojęcia, jaki powinien być śluz i ile go ma być, a ostatnio zauważyłam, że mam go dość sporo. Niby nic mnie nie swędzi i nie piecze ale nie wiem
no i z racji tego, że muszę codziennie w pracy chodzić ponad 9h i pracować do końca grudnia to zauważyłam, że brzuch robi się twardawy. Nie ciągnie mnie, na napina się tylko jak dotykam to jest twardy.
powiedzcie mi proszę jak to jest? Bo zwariuję
Straszne że nie masz już usg i wogóle tylkopołożna Ci teraz zostala. Może masz jakieś szanse na zwolnieni bo pracowac tak dłogu to chyba nie bardzo w takich warunkach. Na twrdniejący brzuch jak radzą dziewczyny bierz magnez.
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36956023]Ani mi nie mów... Ja w lesie totalnym jestem z rzeczami. Wózek nie uprany, rzeczy nie posegregowane... Nie mam nowych tetrówek, kosmetyków, przewijaka...[/QUOTE]
Ja takich rzeczy to tez woógle nie mam
Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Aaaaa zapomniałabym.. ;]
byliśmy na spotkaniu z gościem z Hossy, wybraliśmy mieszkanko...(szkoda, że będzie dopiero gotowe na koniec listopada 2013..bo tu za wynajem też trzeba płacić)..ale może jeszcze jedno nam wynajdzie na lipiec..
byliśmy też na spotkaniu z doradcą kredytowym...wszystko ok, będziemy brać na 20 lat..teraz tylko pozbierać wszelkie papierki
już się nie mogę doczekać
Gratulacje
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Dziewczyny - kupilismy mi fotel do karmienia hahaa na totalnym spontanie, meza wyciagnelam do jyska i mam, mama sprezentowala podnozek
Strasznie podoba mi się ten fotel ale nie miałąbym go gdzie wstawic
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Znów cierpię na bezsenność. Od 3 nie śpię, nawet nie miałam dużo nadrabiania Mąż właśnie pojechał do pracy.
Ja tez tak mam, budze sie po 3 i potem czekam na budzik jak na zmiłuj się bo już nie moge zasnąć.
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
ja też teraz patrzę za bluzami i spodenkami, może jakaś sukieneczka, rajstopki, skarpetki itd ale bodziaków, pajaców już nie, koniec za duzo..chyba że jakieś ładne się trafią

Hej Laski,
Witam się w 28 tygodniu, czyli 7 miesiąc a co za tym idzie? III trym masakra. ;]
nie spałam całą noc, byłam u tesciowej i jakoś tak wyszło... o 10 lece do mojej gin po pisemko, musi mi napisać że potrzebuje bardziej indywidualnego niż inne kobitki w ciązy, bo jak ta baba zacznie się czepiać pisałam wcześniej, to wyciągne jej ten papierek i może mnie cmoknąć.

Djerba- jak tam z męzulem? pewnie cała w skowronkach jestes?
Ja mam dużo sukieneczek, używane oczywiście a wczoraj udało mi sie dorwać w leclerku rajstopki w romiarze 56/62 za niecałe 5 zł.
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Skończyłam robić czapeczkę dla Michasia
Boska
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36962111]Czaderska Ja Agu wczoraj zrobiłam czapę-kotomyszkę, dzisiaj mąż rano do przedszkola ją szykuje i słyszę (ja gniłam w łóżku ): tata, nie ta czapka, kotek! mama mi zrobiła!

[/QUOTE]
Super czapka ja jestem w trakcie robienia sowy, ale że mam jednocześnie ciekawa książkę to się troche szydelkowanie przedłuża
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 11:06   #1744
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
laski kupujecie baldachim do łóżeczka???

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 11:09   #1745
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Mnie większość też. Na początku były mdłości co prawda (ale nie wymiotowałam), a teraz nic się nie dzieje, oprócz tej kolki w brzuchu i B-H od czasu do czasu. Powinnaś się cieszyć, mi to nie przeszkadza, że jest tak lekko.

Ile Wam przybyło od początku ciąży na wadze? Mi tylko 4 kg, niecałe w dodatku. Nie wydaje mi się, żebym dobiła do standardowych +10kg na sam koniec.

Marsi, ja kupuję i będę go używać, oczywiście regularnie go czyszcząc, by nie był zakurzony. [

11 kg! hura hura!
ale w brzucholu mam 85cm, i jak narazie idzie tylko w brzuch a i poprawiła mi sie buzia.

Marsi, ja mam baldachim, dostałam od sis, ale chyba nie bede uzywala..

dobra lece po podpisiki na uczelnie bde później cmokas

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2012-10-08 o 11:11
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 11:11   #1746
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
ellmi- ja na wyniki z wymazu czekałam tydzien, ale może u Ciebie będzie inaczej a i płaciłam 50zł.
o, to muszę się sprężyć, żeby do następnej wizyty mieć wyniki

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
laski kupujecie baldachim do łóżeczka???
jakoś mnie nie przekonują; choć może gdybym miała córeczkę, to bardziej bym się zastanowiła nad tym

Cytat:
mi już 8 ale ginka mnie pocieszyła, że wysoka jestem i wcale tych kilogramów nie widać, także na razie jest wszystko w normie

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 11:18   #1747
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:

Alez ja sie bardzo ciesze z tego powodu zadnych wymiotow ani mdlosci nie mialam.

Ja 6,5kg Ale jem jak szalona.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 11:20   #1748
Ifwka
Zakorzenienie

Wreszcie udało mi sie Was nadrobić, zmartwiłam się troszkę bo mam strasznie dużo malutkich ubranek takich na 56 i ogólnie 0-3, ale najwyżej zacznę teraz te większe kupować Pościeli jeszcze nie mam ale to zakup na przyszły miesicą, chociaż czy jest sens kupowac kołdrę i poduszkę skoro do następnej zimy raczej ich nie użyję, może same powłoczki i w razie czego kocyk włożyć do środka??
A pościel do wózka kupujecie, ciepły kocyk nie wystarczy??
Najgorzej że jeszcze nie mam nic dla siebie, troszkę mnie kolezanka podratuje bo jej parę rzeczy zostało niewykorzystanych więc z tymi zakupami wstrzymam się jeszcze troszkę. Pieluszek 1 mam dwie paczki jedne huggisy i jedna dada bo Tż bratanicy synek szybko z nich wyrósł, ale butelek, smoczków ito nie mam nic
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-10-08, 11:20   #1749
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
ojj ten Urząd pracy... to miejsce to zgroza..

Ja wlaśnie mam od 20 tygodnia takie skurcze jak przy miesiączce, bardzo lekkie, ale są, brzuchol mi przy tym nie twardnieje.
Urząd Pracy należało by wysadzic... ja byłam kiedyś bo miałam wyznaczony termin, a baba mi mówi, ze następny 4 stycznia. To ja jej, ze mam wtedy termin porodu. Ona do mnie, że jak bede już w szpitalu to mąż doniesie zaświadczenie a jesli w domu- to muszę przyjsc....

Cytat:

Marsi, ja kupuję i będę go używać, oczywiście regularnie go czyszcząc, by nie był zakurzony.
ja mam 8 kg do przodu..... + rozstępy na udzie i cycach

zupełnie nie mam natchnienia na nic... nawet na włączenie się w dyskusję.... do tego ból głowy spowodowany zatkanym nosem mnie rozsadza...... wszystko jest do dupy, mąż mnie wkurza, pogoda do bani, zakupy lezą odłogiem, dobrze że chciaz obiad jest z wczoraj.

Uciekam bo nie bede już Wam truc
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 11:25   #1750
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

ja przytyłam sporo jak na 23 tygodnie...6 kg do przodu..i mam napady że wpierniczam...: mur:

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 11:28   #1751
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
U mnie na 27.10 (wtedy miałam wizyte i to był początek 23 tyg) +5 kg.
Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
ja przytyłam sporo jak na 23 tygodnie...6 kg do przodu..i mam napady że wpierniczam...: mur:
To niewiele, taką wagą raczej nie ma co się przejmować.

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Wreszcie udało mi sie Was nadrobić, zmartwiłam się troszkę bo mam strasznie dużo malutkich ubranek takich na 56 i ogólnie 0-3, ale najwyżej zacznę teraz te większe kupować Pościeli jeszcze nie mam ale to zakup na przyszły miesicą, chociaż czy jest sens kupowac kołdrę i poduszkę skoro do następnej zimy raczej ich nie użyję, może same powłoczki i w razie czego kocyk włożyć do środka??
Najgorzej że jeszcze nie mam nic dla siebie, troszkę mnie kolezanka podratuje bo jej parę rzeczy zostało niewykorzystanych więc z tymi zakupami wstrzymam się jeszcze troszkę. Pieluszek 1 mam dwie paczki jedne huggisy i jedna dada bo Tż bratanicy synek szybko z nich wyrósł, ale butelek, smoczków ito nie mam nic
Ja do wózka nie kupuję pościeli, bo dostałam od rodziców taki wielki, grubaśny śpiwór do gondoli, a potem będę kocykami przykrywać, jak się zrobi cieplej.
A do łóżeczka, to sama nie wiem... Na pewno rożek kupię, ładną pościel też bym w sumie chciała, ale tu się nasuwa właśnie pytanie - czy ja tego w ogóle użyję przez najbliższy rok?
Stary 2012-10-08, 11:32   #1752
sylwietta1988
Zakorzenienie

jeszcze mam tylko jedno małe pytanie- skad wiadomo, jaki rozmiar biustonosza do karmienia kupic?
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 11:38   #1753
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
A do łóżeczka, to sama nie wiem... Na pewno rożek kupię, ładną pościel też bym w sumie chciała, ale tu się nasuwa właśnie pytanie - czy ja tego w ogóle użyję przez najbliższy rok?
No własnie, jak będę mieć możłiwość to kupię tą posciel co mi sie podoba + rożek ale bez wsadu, pościel na razie odłoże a zamontuję tylko ochraniacz, a poszewka na kołderkę to jak będzie potrzebna to włoże kocyk i będzie.
Dzidzia dzisiaj szaleje, kopie mnie cały dzień, szkoda mi tylko Tż bo on jeszcze nie czuje... biedny. Kolegi dziecko dużo płacze a już zwłaszcza jak je on bierze na ręce to ja mówię że pewnie nie rozmawiał wogóle z brzuchem, więc tż teraz ciagle się przytula do brzucha, głaska, coś tam mówi...no i mi powtarza cały czas że jestem mega sexi
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-10-08, 11:40   #1754
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
No własnie, jak będę mieć możłiwość to kupię tą posciel co mi sie podoba + rożek ale bez wsadu, pościel na razie odłoże a zamontuję tylko ochraniacz, a poszewka na kołderkę to jak będzie potrzebna to włoże kocyk i będzie.
Dzidzia dzisiaj szaleje, kopie mnie cały dzień, szkoda mi tylko Tż bo on jeszcze nie czuje... biedny. Kolegi dziecko dużo płacze a już zwłaszcza jak je on bierze na ręce to ja mówię że pewnie nie rozmawiał wogóle z brzuchem, więc tż teraz ciagle się przytula do brzucha, głaska, coś tam mówi...no i mi powtarza cały czas że jestem mega sexi
Czyli postawa uległa w dużym stopniu polepszeniu?
Stary 2012-10-08, 11:44   #1755
bokeh
Zakorzenienie

Hej ! Wczoraj nic sie nie odzywalam bo byliśmy praktycZnie cały dzień u moich rodziców była grzybowa mniaaaaam.
Jeśli chodzi o zakupy ją mam tylko ubranka, jeszcze lozeczko które poprzedni lokatorzy z mieszkania na które sie przenosimy mieli ale też może damy je do rodziców moich a tu kupimy nowe.
wózek chce xlandera xa, ale zobaczymy. Do pokoju kupimy jedną komode i przewijak.
Jejku tak sie cieszę na to nowe mieszkanie jest tam duza kuchnia i piekarnik i cicha okolica chce dziś męża wyciągnąć do ikei ale nie wiem czy mi sie uda
Stary 2012-10-08, 11:46   #1756
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli postawa uległa w dużym stopniu polepszeniu?
Przestraszył się chyba że mu mala będzie ryczec cały czas jak przyjdzie z nią mu zostać
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-10-08, 11:48   #1757
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:

widzę,że nie ma entuzjastów baldachimów pewnie jeszcze Lady Whisper
ja też dołączam do miłośniczek
kurz jak kurz, wszędzie jest, tak samo na pościeli,baldachimie, lampach,firankach

tyle,że więcej do obrobienia będziemy mieć, co?

zamówiłam materiał na allegro, muszę jeszcze dwa komplety pościeli uszyć- kupiłam czerwone i granatowe paseczki, zapłaciłam,teraz grzecznie czekam na przesyłke

zrobiłam listę brakujących mi jeszcze rzeczy i padłam
jak ja to ogarnę?
chyba musze się kimś wyręczyć, w końcu ciocie w rodzinie też są
zazdroszczę niektórym jak piszą,że im mamy czy ktoś tak ciągle coś przynosi i kupuje
u nas w rodzinie każdy ma podejście,że jak mamy dobrą pracę to nam już nie trzeba pomagać
a budowa niestety pochłania nasze finanse mocniej niż ktos mógłby przypuszczać
wrrrrrr wkurza mnie takie podejście ludzi z boku
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 11:48   #1758
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Pościeli jeszcze nie mam ale to zakup na przyszły miesicą, chociaż czy jest sens kupowac kołdrę i poduszkę skoro do następnej zimy raczej ich nie użyję, może same powłoczki i w razie czego kocyk włożyć do środka??
ja własnie doszłam do wniosku, że nie kupuję teraz pościeli, tylko jakiś ochraniasz na szczebelki w neutralnym kolorze, żeby mi pasował do wszystkiego i rożek; a o pościeli będę potem myśleć; poza tym jakoś ta pościel, rożek i inne gadżety w tym samym kolorze mi nie podchodzą
a do wózka specjalnej pościeli nie kupuje, ewentualnie kocyk ciepły, bo dziecko i tak będzie miało kombinezon i jeszcze ten pokrowiec na gondolkę, więc chyba wystarczy

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 11:52   #1759
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Hej ! Wczoraj nic sie nie odzywalam bo byliśmy praktycZnie cały dzień u moich rodziców była grzybowa mniaaaaam.
Jeśli chodzi o zakupy ją mam tylko ubranka, jeszcze lozeczko które poprzedni lokatorzy z mieszkania na które sie przenosimy mieli ale też może damy je do rodziców moich a tu kupimy nowe.
wózek chce xlandera xa, ale zobaczymy. Do pokoju kupimy jedną komode i przewijak.
Jejku tak sie cieszę na to nowe mieszkanie jest tam duza kuchnia i piekarnik i cicha okolica chce dziś męża wyciągnąć do ikei ale nie wiem czy mi sie uda
ale Ci fajnie, tylko będzie Ci ciężko chyba z przeprowadzką teraz z brzuszkiem co?
nic nie dzwigaj broń Boże

ja do ikei wybieram się w listopadzie jak tylko zus mi siano przeleje lecę po mebelki
nie wiem tylko na jaką komodę się zdecydowować ale całą resztę mam już wypatrzoną
acha Bokeh jak będziesz, zerknij na ręczniczki z kapturkiem- fajne mają
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 11:52   #1760
BlackSanctum
Zakorzenienie

Nie wierzę. Po prostu nie wierzę.
Jakiś czas temu ciotka (siostra mojego Taty) dała nam w prezencie łóżko, takie duże, małżeńskie, z grubego drewna, w stanie idealnym. Miała nam jeszcze dołożyć szafki nocne do niego, ale akurat była w trakcie remontu, gdy zabieraliśmy łóżko, więc nie miała jak się dostać po nie do piwnicy... Wczoraj zawiozła je do brata mojego Taty (najmłodszy jego brat, 100% półmózg, naprawdę niezbyt rozgarnięty człowiek), bo miał jechać w stronę naszego miasteczka i miał je zostawić u nas po drodze... Cały dzień czekaliśmy na niego, ale koniec końców - nie odezwał się ani nie przyjechał. Wiecie, co się okazało? Że ten idiota wziął sobie te szafki, tak po prostu - przywłaszczył je sobie i myślał, że nikt się nie upomni, bo przecież "my już dostaliśmy łóżko, więc po co nam jeszcze te szafki?". No to chyba po to te szafki są, żeby pasowały do łóżka!

Marsi
, baldachimy są super, latem osłaniają przed komarami i ogólnie chronią przed dostępem kurzu. Moja mama mi doradziła, by kupić, bo wszystkie małe dzieci, z którymi miała do czynienia, łatwiej zasypiały w ciągu dnia, gdy miały takie przyciemnienie nad główką. No i słodko to wygląda.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-10-08 o 11:55
Stary 2012-10-08, 11:56   #1761
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Ja też mam baldachim łapacz kurzu, no ale jednak zasłania trochę dziecię np. wieczorem, w jednym pokoju z nami będzie, czy jaiś film obejrzec czy co to nie będzie małej po oczach walić.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 12:03   #1762
pstryczek84
Zakorzenienie

Ja tez kupuje baldachim, pieknie to wyglada moim zdaniem. Pralka jest, zawsze mozna go wyprac jak sie zakurzy

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 12:04   #1763
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Też w Katowicach? No i za piekarnik, ja nie mogę żyć bez mojego

Witam się w końcu Strasznie mi ostatnio kości dają w kość Boli mnie kręgosłup i żebra, do tego pachwiny i w ogóle wszystko na dole. Normalnie strach się bać co będzie dalej.

Tak piszecie o tych wyprawkach i od razu wpadam w panikę. Ja mam tylko trochę ubranek póki co, dzisiaj spróbuję wszystko spisać i na dniach dokupić to co brakuje. O rzeczach higienicznych jeszcze nawet nie pomyślałam...
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 12:17   #1764
bokeh
Zakorzenienie

Marek chyba je kiedyś widziałam zobaczę jeśli dziś pojade. Co do przeprowadzki to tylu znajomych zaoferowało nam pomoc że nie muszę sie martwić o dzwiganie jedyne co mnie martwi to wnoszenie wózka to jest 2 piętro i nie ma windy i nie wiem jak to polapie...
jest tu jakąś mama która miała taką sytuację?

Ja nad baldachimem jeszcze nie myślę... U mnie jest problem że mam ciężki do zadowolenia gust i najczęściej podoba mi sie wszystko co najdroższe, muszę jakoś to taniej obejść

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Też w Katowicach? No i za piekarnik, ja nie mogę żyć bez mojego

Witam się w końcu Strasznie mi ostatnio kości dają w kość Boli mnie kręgosłup i żebra, do tego pachwiny i w ogóle wszystko na dole. Normalnie strach się bać co będzie dalej.

Tak piszecie o tych wyprawkach i od razu wpadam w panikę. Ja mam tylko trochę ubranek póki co, dzisiaj spróbuję wszystko spisać i na dniach dokupić to co brakuje. O rzeczach higienicznych jeszcze nawet nie pomyślałam...
TAK, na illakowiczowny
Stary 2012-10-08, 12:28   #1765
eff8
Zakorzenienie

Witam się

ja baldachimu nie mam i raczej nie bede kupowac
co do wagi to mam juz 6,5 kg na plusie a zaczelam 24 tydzien..
Mam nadzieje ze dalej waga juz tak nie bedzie szalec
takze zazdroszcze Wam tych 3 kg

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 12:38   #1766
pstryczek84
Zakorzenienie

czyli do spania nie uzywa sie poscieli tak?
malenstwo spi albo pod kocykiem albo w spiworku? ale to tylko w spiworku? nie za zimno mu bedzie? bo sie rozgladam wlasnie za spiworkami...
a nie zzunie mi sie Mały do srodka?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 12:42   #1767
eff8
Zakorzenienie

ja akurat dla takiego maluszka nie kupuje kombinezonu, bedzie spal pod kolderka bo i tak sie nie rozkopie, kombinezon zaczelam uzywac jak corcia troche podrosla i teraz tez tak zrobie

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 12:44   #1768
ewulkaaa
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny!
nie było mnie tu od czwartku a tu ponad 12 stron do nadrobienia! nie wiem kiedy ja Was nadrobię... :/
teraz muszę trochę ogarnąć dom i siebie, potem muszę jechać do pracy nawieźć zwolnienie i może jakieś zakupy, bo w lodówce to tylko światło mam
później się z wami bardziej zintegruję a tymczasem: miłego dnia!

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 12:44   #1769
Ewik86
Zakorzenienie

Hej dziewczynki

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Wyobraź sobie że mi dziś już przyszły legginsy i bluzka. Nawet grube te legginsy, taki polarek od spodu mają i w miarę ok wyglądają Zmierzyłam legginsy, brałam rozmiar M, i na długość sa ok , takie w sam raz, ale mam wrażenie że w tyłku jakby "za krótkie". Przód na brzuszek jest ok, ale tył jakby ciut za mały. A bluzka rozmiarowo jest w porządku.
Już się swoich doczekać nie mogę A ciepło Ci w nich?

Lenova wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy

Mąż w sobotę przywiózł od siostry leżaczek-bujaczek, matę edukacyjną i przewijak A i tonę ubranek na 56 i 62. Teraz mam tego tyle, że chyba na dwoje dzieci spokojnie by starczyło. W takim razie ubranka już mam. Od siostry mąż ma jeszcze wziąć łóżeczko i wózek, ale myślę, że to dopiero na początku grudnia. Kazałam mu zapytać się ile siostra chce za to wszystko i czy chce to sprzedać czy wynająć. Ma się zastanowić. Wolę zapłacić, żeby później nie było jakiś sprzeczek, bo różnie to bywa

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 12:48   #1770
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

hej
wstałam o 6:30, czuję się taka nie wyspana
Byłam z teściową na naszej działce, posadziłyśmy czosnek i truskawki a teraz mam brzuch twardy
i jeszcze jakiś gościu mi tak wyjechał, że nie wiedziałam, co mam robić hamować czy co, ale jakoś udało się wybrnąć, ale nie powiem ciepło mi się zrobiło,a ręce mi się tak trzęsły z nerwów

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2012-10-08 o 12:52
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości