|
|
#1681 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V
|
|
|
|
#1682 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja na poczatek kupie ze 3 paki pampersow, ale wspominales, ze super sa te Dada z Biedronki i byłam wczoraj i chciałam też kupić żeby wypróbować ale tam nie ma 1 tylko od 2 sie zaczynają, czy u Was w Biedronkach są 1? od 2 do 5 kg???
|
|
|
|
#1683 |
|
Konto usunięte
|
Są 1, to takie mneijsze paczuszki są. Nie wiem ile kg, od 2 na pewno, ale jakie...? a tak, 2-5:
http://gazetka.biedronka.pl/g14,piekno_dla_rodziny.html tu masz w ulotce 6/7 strona. Ale one na co dzień powinny być, nie tylko ulotkowe. |
|
|
|
#1684 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Lenova Udanej rocznicy ![]() A ja jakoś się nie przejmuję, że wielu rzeczy nie mam. Jeszcze jest jednak trochę czasu 3 miesiące conajmniej... Może coś jeszcze dostanę, coś się trafi, zobaczymy Właściwie pozostaje mi tylko wózek, niańka, kosmetyki może kilka ubranek? We wtorek mam wizytę u ginki i trzęsę dupką na myśl o ważeniu
|
|
|
|
|
#1685 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja sobie sama rozpituliłam matrycę ...więc kupiłam nową z allegro za ok 230zł i sama wykręciłam tą starą i założyłam nową...(z pomocą youtuba z drugiego lapka) ![]() na pewno nie kosztuje to więcej niż sam lap
|
|
|
|
|
#1686 |
|
Zakorzenienie
|
hej
mąż mi już o 17 do pracy pojechał i pewnie zaraz będzie dzownił, że jest na miejscu, a ja nawet nie wykąpana jeszcze znowu będzie marudził, że jestem niezorganizowana i blebleblepostanowiłam sobie, że w tym tygodniu zamówię łóżeczko i parę pierdółek, tylko na wypłatę czekam jeszcze ![]() a teraz już dobranoc
|
#1687 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36957087]A to zależy - teoretycznie tak, natomiast zależy to od kondycji mamy i dziecka. Teoretycznie mama i dziecko mają prawo (prawnie, prawnie!) do 2h skóra do skóry, po porodzie zaraz
Tzn. wiadomo - zmierzyć, zważyć i siup na pierś mamy ![]() [/QUOTE] 2h hoho, czyste szalenstwo ![]() Jeeeej, juz sie nie moge doczekac
|
|
|
|
#1688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Im lepszy, tym droższa, a przy starszych modelach, które same w sobie są warte z 500zł nie opłaca się kupować samej matrycy za 250. Ja nigdzie nie napisałam, że to kosztuje tyle, co laptop. No i "uszkodzona matryca" ma wiele znaczeń. Czasem ten koszt to sama w sobie matryca, a czasem trzeba wymieniać całą pokrywę + koszt naprawy w serwisie (bo nie wszystko zrobisz w domu).
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-10-08 o 00:51 |
|
|
|
|
#1689 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Znów cierpię na bezsenność. Od 3 nie śpię, nawet nie miałam dużo nadrabiania Mąż właśnie pojechał do pracy.
|
||||
|
|
|
#1690 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ---------- Cytat:
|
|
#1691 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36956023]Ale nawet, jak szpital gwarantuje to trzeba mieć ze sobą coś - przecież jak w nocy ci się dziecko przesika, to co zrobisz? będziesz pielęgniarki wołała?
![]() [/QUOTE] No właśnie nie, bo zostawiają takie rzeczy przy matce.
|
#1692 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
obudowa też mi pękła, ale dałam sobie spokój i nie wymieniałam..bo odpadł mi tylko róg
|
|
|
|
|
#1693 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() pogoda dalej brznadziejna... buro, szaro i pada ![]() Jedyny plus jest taki, że dziś ma mi przyjść łóżko dla Karinki więc wieczorem z małżem będziemy składać ![]() Lenova wszystkiego dobrego z okazji rocznicy bawcie się dobrze ![]() Widzę, że większość z Was jest co najniej w połowie zakupów, jak nie na końcówce Mi też zostały kosmetyki i artykuły higieniczne.Apropo ciuszków do szpitala, to u mnie wręcz nie można było mieć swoich. Dzieciaczki były w szpitalnych (też bym wolała swoje), dziecko było poza kompaniem cały czas ze mną. Ale ja przebierałam (musiałam mieć swoje pampersy i husteczki nawilżane, krem). Tylko rano dzieciątka brali na kąpanie i wieczorem na przebranie. Jak trzeba było dokarmiać to przynosiły do sali mleko. I wogóle co jakiś czas przychodziły sprawdzać czy wszystko ok, w nocy jak któryś maluszek płakał
|
|
|
|
#1694 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Hej Laski, Witam się w 28 tygodniu, czyli 7 miesiąc a co za tym idzie? III trym masakra. ;]nie spałam całą noc, byłam u tesciowej i jakoś tak wyszło... o 10 lece do mojej gin po pisemko, musi mi napisać że potrzebuje bardziej indywidualnego niż inne kobitki w ciązy, bo jak ta baba zacznie się czepiać pisałam wcześniej, to wyciągne jej ten papierek i może mnie cmoknąć. Djerba- jak tam z męzulem? pewnie cała w skowronkach jestes?
|
|
|
#1695 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a dobrze ![]() skowronki już odleciały...nawet spięcie było już jedno już się przyzwyczaiłam do niego hehe..ja może nie pisałam wcześniej, ale mój mąż to okrutny maruda...i niestety czasami mam już dość |
|
|
|
|
#1696 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziweczyny
masakryczną miałam niedziele i dzisiejszą noc- zdycham po prostu...... z powodu totalnie zatkanego nosa nie spałam pół nocy i wyglądam teraz jak zombi.... do tego nad ranem ruszyl sie katar- zuzyłam już 3 paczki husteczek i nie czuję mojego biednego noska.... jej, tak przeczytałam Wasze wyprawki i powiem, ze jestem w czarnej dupie za Wami.... mam ubranka dla małego, wózek, dla siebie do szpitala ciuchy i tyle... brakuje mi wszystkich higienicznych dla siebie i dziecka i łózeczka... ale łózeczko mam zamira zamówic tuż po 1 listopada, już na all wybrałam. uciekam się kurowac, chyba spędzę cały dzień w łózku, bo długo tak nie pociągnę... |
|
|
|
#1697 |
|
Zakorzenienie
|
Skończyłam robić czapeczkę dla Michasia
|
|
|
|
#1698 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam sie w 28 tyg czyli w III trymestrze!
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36956023]Pogrubione to moje dopiski ![]() [/QUOTE] Dziękuję!!! Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2012-10-08 o 09:08 |
|||||
|
|
|
#1699 |
|
Konto usunięte
|
Czaderska
Ja Agu wczoraj zrobiłam czapę-kotomyszkę, dzisiaj mąż rano do przedszkola ją szykuje i słyszę (ja gniłam w łóżku ): tata, nie ta czapka, kotek! mama mi zrobiła!W tle uroczy pusty słoik czekający, aż ktoś się zlituje i do szklanych odpadów go zniesie ![]() Nouvelle, opinii o wózku może nie być bo może on zwyczajnie nowy jest. Jak Bexę kupowałam, to też opinii nie było. |
|
|
|
#1700 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny w nowym tygodniu... mam andzieję że mi gin da zwolnienie w końcu bo już naprawdę nie mam sily rano wstawać
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
muszisz wziąść swojego na poważną rozmowę. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1701 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36962111]Czaderska
Ja Agu wczoraj zrobiłam czapę-kotomyszkę, dzisiaj mąż rano do przedszkola ją szykuje i słyszę (ja gniłam w łóżku ): tata, nie ta czapka, kotek! mama mi zrobiła!W tle uroczy pusty słoik czekający, aż ktoś się zlituje i do szklanych odpadów go zniesie ![]() Nouvelle, opinii o wózku może nie być bo może on zwyczajnie nowy jest. Jak Bexę kupowałam, to też opinii nie było.[/QUOTE] Dzięki ![]() Kotek cudny! Ty to masz talent dziewczyno
|
|
|
|
#1702 | |||||
|
Zakorzenienie
|
gratuluję III trymestru, jeszcze tydzień i do Was dołącze
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja wczoraj miałam takie,że myślałam,że urodzę, aż teściowa męża zawołała bo się w pół zgięłam nie możesz isć wcześniej na chorobowe? kurde ciężko Ci będzie do 8 miesiąca heheh ja chyba też ![]() Cytat:
ja miałam swoje przy sobie non stop ale czasem np po cesarce jak matka chce odpocząć to dzieci są na osobnej sali, Cytat:
Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2012-10-08 o 10:01 |
|||||
|
|
|
#1703 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam się w 25. tygodniu!
Cytat:
Ja w swoim na pewno też bym wymieniła matrycę, jakby się uszkodziła.Cytat:
Nie kupuję takiego z możliwością przerobienia dla starszego dziecka, bo planujemy jeszcze jedno, więc po prostu zostawię to łóżeczko dla drugiego, a dla Oliwki kupię później już coś większego. ![]() Chcę takie: http://xkids.pl/85-718-thickbox/loze...z-szuflada.jpg . Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-10-08 o 10:05 |
||
|
|
|
#1704 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj...jak zimno dzisiaj i ponuro. Ja już ledwo wstaję do pracy w taką pogodę. Niech ten październik szybko mija!
Tak sobie pomyslałam właśnie...jak myślicie? Jaki przewijak taki przenośny sprawdzi się najlepiej? Chodzi mi o taki który można zabrać ze sobą żeby przewinąć malucha gdzieś poza domem... Coś takiego? http://allegro.pl/uniwersalny-przewi...671148036.html albo http://allegro.pl/uniwersalny-przewi...686048582.html czy są może jeszcze jakieś inne (czyt. lepsze)?
|
#1705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja gin powiedziała że jak 4 kg bedzie dzidzia to nie będe sn rodzić.. a co do bliźniaków, to ja sobie tego nie wyobrażam Kurde, musze napisać to oswiasczenie na indywidualny tok... nie wiem co napisać kobiety pomóżcie, bo nigdy nie byłam dobra z pisania takich pisemek Jestem studentką uniwersytetu bla bla, rok 3, tryb stacjonarny, kierunek pedagogika. Chciałabym prosić o wyrażenie zgody na indywidualną organizację semestru z powodu mojego stanu, jestem w dość zaawansowanej ciąży – 7 miesiąc, termin porodu wyznaczony jest na 7 stycznia. Jestem pilną studentką, nigdy nie miałam problemu z zaliczeniem przedmiotów. Moją prośbę motywuję również tym, ze nie zawsze dobrze się czuje, lekarz prowadzący moją ciążę, zalecił mi oszczędny tryb z powodu licznych dolegliwości jakie mam. co można zmienic albo jeszcze dopisać ? hmm ..
|
|
|
#1706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1707 | |
|
Zakorzenienie
|
hej ciężarówki
skończyłam śniadanko i zaraz zabieram się do kolejnej partii faktur, tylko jeszcze herbatka na spokojnie; w piątek byłam u lekarza, z dzidziakiem ok, waży już troszkę ponad kilogram (ja zrobiłam wielkie oczy, ale babka mówi, że to średniak taki ); poza tym powiedziałam jej, że boli mnie spojenie łonowe jak chodzę albo jak się w nocy z boku na bok przekręcam i na razie obserwujemy do następnej wizyty i będziemy coś myśleć jak ból się będzie nasilał, bo mi powiedziała, że może nawet dojść do rozejścia spojenia łonowego ; poza tym urósł mi jakiś dzyndzel na muszelce taki maleńki, ledwo go wyczułam jak się myłam, ale podobno to nie ejst zaraźliwe, w ciąży często jakieś narośle się robią przez hormony i po porodzie to zlikwidujemyCytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36962111]Czaderska Ja Agu wczoraj zrobiłam czapę-kotomyszkę, [/QUOTE]ale cuda
|
|
#1708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pierwszy plan dalabym konkretnie moja prosbe - zwracam sie z uprzejma prosba o... a dopiero potem jestem studentka, ble ble ble i na koniec umotywowanie prosby oraz zaznaczenie ze dolaczasz zalaczniki - zaswiadczenie od gina. Ale to sa moje subiektywne odczucia wiec niech sie jeszcze ktos wypowie bo ja nigdy zadnego pisma do dziekana nie pisalalam
|
|
|
|
|
#1709 | |
|
Zakorzenienie
|
a właśnie, miałąm jeszcze zapytać: Hosenka i hope miałyście już zlecone takie badanie jak wymaz z pochwy?? jak tak, to gdzie robiłyście? bo ja własnie dostałam i się zastanawiam gdzie z tym iść i jak długo się na wyniki czeka
---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
|
|
#1710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:59.

Moja siostra tez u córci gruszkę stosowała, ja tej fridy nigdy na oczy nawet nie widziałam, tylko tyle, co w necie. Nikt jej w moim otoczeniu nie używał nigdy.
znowu będzie marudził, że jestem niezorganizowana i blebleble

jest cudna, ma takie duże czarne oczka 

), to będziemy siedziały jak na szpilkach, czekając na wieści o następnej, potem o następnej, i następnej... aż do końca listy. 

hahaa na totalnym spontanie, meza wyciagnelam do jyska i mam, mama sprezentowala podnozek 

22.05.2008
14.08.2011
taki maleńki, ledwo go wyczułam jak się myłam, ale podobno to nie ejst zaraźliwe, w ciąży często jakieś narośle się robią przez hormony i po porodzie to zlikwidujemy