Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012 - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-08, 10:21   #4201
_millena
Zadomowienie

Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
my nie dostaliśmy takiej karteczki
my też nie, ale jak idę do kontroli do chirurga to wyciągam zawsze w rejestracji kartę dziecka i w poczekalni pyknełam sobie foty całej dokumentacji, stąd wiem co mamy. Oni po prostu wysyłają wyniki usg tylko do lekarza, pacjenta pomijają.

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 10:22   #4202
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość

No to tylko napiszę, że na weselu było super, tylko Paulinkę musieliśmy szybko odwieźć bo było dla niej za głośno. A tak szczerze to dla nas też. Bardzo bardzo głośno.
To dobrze, że się wybawailiście
Stary 2012-10-08, 11:27   #4203
doris888
Rozeznanie

hej
widzę że mam mało do nadrabiania , jesień w pełni. U nas mała już lepiej, katar tylko został a w sobotę wirus mnie rozłożył na szczęście weekend więc mąż był w domu i zajmował się dużo Agą a dziś mój tata ją na trochę zabrał to posiedzi z dziadkami a ja się muszę doprowadzić do porządku i ogarnąć mieszkanie a przede wszystkim porządnie wywietrzyć i niech już te choróbska sobie idą precz

Moniczka to dziwne że poniżej normy a nie dostałyście żadnych zaleceń ...

tak na szybko zerknęłam na necie że właśnie niedobór żelaza powoduje brak apetytu więc może dlatego Malutka mało je... ja bym to skonsultowała z innym pediatrą ...

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość
Oj to mój klocek ma 8,5kg i niedługo to będzie strach, że on nas przygniecie ;P

Wogóle ulubiona zabawa Maksia ostatnio to jak całuję mu brzuszek i szczekam a on wtedy ciągnie mnie za włosy albo za uszy
no to faktycznie Klocuszek, nasze dzieciaki z tego samego dnia a moja 7kg a i tak wszyscy mówią że jest duża
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 11:34   #4204
begie13
Zadomowienie

witam się po weekendzie

ja jak zwykle w sobotę i niedzielę nie mam za bardzo dostępu do kompa
u nas wczoraj cały dzień padał deszcz brrr.. a dzisiaj widzę, że pogoda się poprawia

Cytat:
Napisane przez martula007 Pokaż wiadomość

My dzis po szczepieniu, jak zwykle mloda strasznie plakala. No i przez ponad 3 tygodnie przybrala 130g... mam zaczac ja dokarmiac i za 2 tygodnie kontrola. Z 50 centyla spadla na 10... troche sie zmartwilam, ale zobacze jaki bedzie rezultat tego dokarmiania.
u nas 1 butelka mm dziennie dała efekty trzymam kciuki za wagę malutkiej

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość

23 wyobraz sobie moje kaprawe oczy po tym maratonie, ale to mój ukochany serial i nie mogłam się powstrzymac; zakończenie kijowe

to ja tak namiętnie oglądałam "One Tree Hill"

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość

Begie dobrze pamiętasz, Malwina waży 6800. Kiedy idziemy na spacer?? Dawno się nie widziałyśmy
Koniecznie musimy się umówić póki nie jest jeszcze całkiem beznadziejnie na dworze

może upolujemy jakiś ładny dzionek w tym tygodniu? Napisz kiedy i w jakich godzinach Ci pasuje

Cytat:
Witam!

U nas dalej chorobowo, chociaż ja czuję się dobrze (tylko katar został) a Hania... no cóż... w piątek gorączka, ale nie dałam paracetamolu, poiłam ją ile się da herbatką i gorączka spadła przez noc. Smarki lecą aż miło , męczy ją kaszel o spływającej wydzieliny. Jest strasznieeeeee marudna, jak zwykle mało je.

Bylismy dziś u lekarza z wynikami morfologii i żelaza. Morfologia OK, ale żelazo poniżej normy bo 27 (norma od 37...). Lekarka nie zaleciła nic...

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Skąd ja to znam
o kurcze to dziwne, że lekarka nic nie zaleciła... ;/ a powiedziała cokolwiek na ten temat? Może wybierz się jednak do innego pediatry ...

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 11:54   #4205
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Witam i ja po weekendzie.

Ja byłam na weselu, nie bralismy Mai. Odpoczełam od dziecka, ale tez i bardzo stęskniłam.
Maja była na butli z mm w nocy i obudziła sie 2 razy i ten 2 raz był o 4 rano dopiero. A jak ja ją karmie cycem to budzi sie czesciej. Nawet jak na noc jej podawałam tylko mm po kapieli a później cyc to i tak sie budziła. Czyli co? Nie najada się i dlatego tak budzi się czesto? Na wadze ładnie przybiera.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 13:45   #4206
pola_m
Wtajemniczenie

dziewczyny, mam pytanie trochę od czapy Może możecie polecić jakiś domek do wynajęcia w górach świętokrzyskich? Zależy nam na wynajęciu fajnego domku na 10-15 osób na Sylwestra.
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 14:39   #4207
martula007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość

u nas 1 butelka mm dziennie dała efekty trzymam kciuki za wagę malutkiej
wiesz co... mala juz jakis czas temu dostaje 2x mm... bo zauwazylam, ze mi malo przybiera i tak na noc wypija okolo 240 ml... i na pierwsze nocne karmienie to samo (zazwyczaj miedzy godzina 4-6).
Teraz w dzien zaczelam karmic ja w ten sposob, ze raz dziennie dostaje jednego cyca, drugiego i dopiero wtedy dopajam ja mm, oprocz tego raz dziennie dostaje sloiczki i zobaczymy co z tego wyniknie Oby cos przybrala bo 130 g na 3,5 tygodnia to jednak troche za malo ;/ narazie nie chce jej wprowadzac wiecej mm, ale jak nie bedzie poprawy to chyba bedzie trzeba..

Mam pytanie do mam dzieci smoczkowych... Do konca 4 miesiaca Oliwka przesypiala mi idealnie noce, z jedna pobudka na karmienie lub budzila sie dopiero rano kolo 6/7. Nie budzila sie w miedzy czasie po smoczka, a smoka wypluwala jak juz usnela. Od miesiaca sytuacja zmienila sie diametralnie z nocy na noc doslownie!!! Jednej nocy spala cala noc , drugiej juz nie.. az do tej pory. Sytuacja teraz wyglada tak, ze tez wypluwa smoka jak usnie... i spi tak z 4 godziny, a pozniej zaczyna sie maraton, budzi sie srednio co godzine, dostaje smoka i spi dalej okolo godziny... taki cykl powtarza sie co godzine ( nawet czesciej) i tak do rana. Czy moze to byc zwiazane z tym, ze uzaleznila sie od smoka? Tylko czy wtedy przestawilaby sie tak z dnia na dzien?

Powiem Wam szczerze, ze jestem wymordowana i przez to zmeczenie czasami nie mam sily ani sie z nia bawic... co gorsza czasami puszczaja mi nerwy.. od miesiaca nie przespalam dluzej niz 3h... wstaje rano, musze wypic kawe, gdzie nigdy nie pilam... i chyba sie uzaleznilam
Teraz rozumiem bol wszystkich matek dzieci, ktore mialy na poczatku kolki.. chociaz nie w sumie one mialy jeszcze gorzej!!!!! PODZIWIAM WAS!!!!!!!!! i padam przed Wami na kolana, heheh

Edytowane przez martula007
Czas edycji: 2012-10-08 o 14:52
martula007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 14:57   #4208
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dzień dobry.

Jesień na całego
My walczymy z tą cholerną synechią. Na razie tylko natłuszczamy i masujemy. Dostaliśmy też receptę na maść hormonalną OEKOLP, ale zdecydowaliśmy najpierw spróbować mniej "inwazyjnych" metod

Ostatnio wyczytałam, że co trzecia dziewczynka zapada na tą przypadłość i to w różnym wieku więc kontrolujcie Dziewczyny swoje Córeczki i natłuszczajcie im te miejsca bardzo dokładnie.

Cytat:
Witam!

U nas dalej chorobowo, chociaż ja czuję się dobrze (tylko katar został) a Hania... no cóż... w piątek gorączka, ale nie dałam paracetamolu, poiłam ją ile się da herbatką i gorączka spadła przez noc. Smarki lecą aż miło , męczy ją kaszel o spływającej wydzieliny. Jest strasznieeeeee marudna, jak zwykle mało je.

Bylismy dziś u lekarza z wynikami morfologii i żelaza. Morfologia OK, ale żelazo poniżej normy bo 27 (norma od 37...). Lekarka nie zaleciła nic...

Ale to chodzi o wyniki Hani? Jeśli tak, to dla niemowlaka normy są zupełnie inne niż dla dorosłego człowieka. Może to żelazo jest jednak w normie i dlatego lekarka nic nie zaleciła.
A dokładnie co ma wg Ciebie zaniżone? HGB? MCH?

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-10-08 o 15:01
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 15:30   #4209
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
I ja nie będę oryginalna - zmieńcie lekarza! A przynajmniej idzcie się skonsultować do kogoś innego. Cały czas do tej jednej lekarki chodziliście?
Małe przybieranie na wadze to jedno i jeśli poza tym wszystko wygląda dobrze, to można uznać, że to "taki urok" i tyle, ale wg mnie chudnięcie niemowlęcia jest niedopuszczalne. Jak Kaj mi schudł 20g, to na początek dostaliśmy skierowania na morfologię, mocz, crp, posiew kału i do laryngologa z hasłem, że jeśli to wyjdzie dobrze, to będziemy następne badania robić... Wszystko wyszło dobrze, ale i Kaj zaczął ładnie przybierać po radach doradcy laktacyjnego, więc dalej już nie szukaliśmy. Natomiast o Maksie już pisałam kiedyś, miał niezbyt dobrą morfologię w tym okresie (nie pamiętam dokładnie, ale sądzę, że było to niewiele poza normami, bo było mi tak żal, że lekarka każe już dawać zupkę). Miał 4,5 mies. jak dostał warzywa, żeby za miesiąc móc już wprowadzić mięso, czyli żelazo! Jednak zawsze lepiej wchłania się z pożywienia niż z leków. A u Was jeszcze oprócz tego taka mała waga... To tyle co potrafię doradzić z mojego doświadczenia...
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 16:05   #4210
martula007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Jesień na całego
My walczymy z tą cholerną synechią. Na razie tylko natłuszczamy i masujemy. Dostaliśmy też receptę na maść hormonalną OEKOLP, ale zdecydowaliśmy najpierw spróbować mniej "inwazyjnych" metod

Ostatnio wyczytałam, że co trzecia dziewczynka zapada na tą przypadłość i to w różnym wieku więc kontrolujcie Dziewczyny swoje Córeczki i natłuszczajcie im te miejsca bardzo dokładnie.

Ale to chodzi o wyniki Hani? Jeśli tak, to dla niemowlaka normy są zupełnie inne niż dla dorosłego człowieka. Może to żelazo jest jednak w normie i dlatego lekarka nic nie zaleciła.
Nie do mnie pytanie, ale moniczka1302 napisala, ze morfologia jest okey, czyli hemoglobina i wszystkie wskazniki czerwonokrwinkowe ( MCH, MCHC itd) i inne parametry morfologiczne sa w normie Ja zrozumialam z jej posta , ze cala morfologia jest okey, a zelazo ponizej normy ( badanie na zelazo, jest dodatkowym badaniem i nie nalezy do morfologii).

Moniczka1302 - a jak pobierali Wam krew na zelazo, bo to nie moze byc krew z palca (w przeciwienstwie do badan z morfologii) ?
Stary 2012-10-08, 16:16   #4211
moniczka1302
Wtajemniczenie

to jest oznaczone tylko jako żelazo... i ta lekarka siejeszcze pomyliła bo mi powiedziała, że poziom wynosi 27 a tam jak byk jest 22
Wczesniej tego nie widzialam bo nie mialam tego wydrukowanego, a teraz spojrzalam...

Tak, zmienimy lekarza, chcbym miała za niego płacic i chodzic prywatnie.
Zdecyduje sie na wizyte u tej babki co Ty Gabbi. Dzięki za polecenie, dzis jeszcze sprobuje sie zapisac.
Stary 2012-10-08, 16:18   #4212
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie do mnie pytanie, ale moniczka1302 napisala, ze morfologia jest okey, czyli hemoglobina i wszystkie wskazniki czerwonokrwinkowe ( MCH, MCHC itd) i inne parametry morfologiczne sa w normie Ja zrozumialam z jej posta , ze cala morfologia jest okey, a zelazo ponizej normy ( badanie na zelazo, jest dodatkowym badaniem i nie nalezy do morfologii).

Moniczka1302 - a jak pobierali Wam krew na zelazo, bo to nie moze byc krew z palca (w przeciwienstwie do badan z morfologii) ?
Dlatego też zapytałam co jest konkretnie poniżej normy, bo z tego co pamiętam, moniczka pisała, że pobierali Hani krew z palca, a jak już napisałaś, żelazo bada się osobno i krew nie jest pobierana z palca
Pomyślałam, że czasami ludzie na spadek hemoglobiny (HGB) mówią, że to spadek żelaza.

No nic, czekam nadal na odpowiedź moniczki
Stary 2012-10-08, 16:20   #4213
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:

Tak , morfologia jest w porządku, ma dobrą. Krew miała pobieraną z palca na morfologię i na żelazo.

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Cytat:
Dzień dobry.

Jesień na całego

O kurczę ja nie natłuszczałam jak dotąd niczym...
Ale zawsze rozchylam pieroga i dokładnie to myję.

Oby Twojej Hani to pomogło!
Stary 2012-10-08, 16:20   #4214
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
to jest oznaczone tylko jako żelazo... i ta lekarka siejeszcze pomyliła bo mi powiedziała, że poziom wynosi 27 a tam jak byk jest 22
Wczesniej tego nie widzialam bo nie mialam tego wydrukowanego, a teraz spojrzalam...

Tak, zmienimy lekarza, chcbym miała za niego płacic i chodzic prywatnie.
Zdecyduje sie na wizyte u tej babki co Ty Gabbi. Dzięki za polecenie, dzis jeszcze sprobuje sie zapisac.
Moniczka, idźcie do niej. Wydaje się być naprawdę kompetentną osobą więc pewnie dobrze Was poprowadzi.

Wysyłam Ci pw
Stary 2012-10-08, 16:29   #4215
_Maya_
Zakorzenienie

Gaabi http://dzieciowo.pl/2012/05/synechia...iewczynek.html wlasnie trafilam na artykul. czym nwilżasz? (sorry za kulfonypisze lewa reka)
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 16:40   #4216
martula007
Raczkowanie

Cytat:
Tak , morfologia jest w porządku, ma dobrą. Krew miała pobieraną z palca na morfologię i na żelazo.

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------
!
to nie dobrze i mysle, ze bedziesz musiala powtorzyc badanie na zelazo. pogadaj z lekarka i powiedz, ze zelazo bylo oznaczone we krwi wlosniczkowej, a nie zylnej.
Stary 2012-10-08, 18:47   #4217
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz co... mala juz jakis czas temu dostaje 2x mm... bo zauwazylam, ze mi malo przybiera i tak na noc wypija okolo 240 ml... i na pierwsze nocne karmienie to samo (zazwyczaj miedzy godzina 4-6).
Teraz w dzien zaczelam karmic ja w ten sposob, ze raz dziennie dostaje jednego cyca, drugiego i dopiero wtedy dopajam ja mm, oprocz tego raz dziennie dostaje sloiczki i zobaczymy co z tego wyniknie Oby cos przybrala bo 130 g na 3,5 tygodnia to jednak troche za malo ;/ narazie nie chce jej wprowadzac wiecej mm, ale jak nie bedzie poprawy to chyba bedzie trzeba..

Mam pytanie do mam dzieci smoczkowych... Do konca 4 miesiaca Oliwka przesypiala mi idealnie noce, z jedna pobudka na karmienie lub budzila sie dopiero rano kolo 6/7. Nie budzila sie w miedzy czasie po smoczka, a smoka wypluwala jak juz usnela. Od miesiaca sytuacja zmienila sie diametralnie z nocy na noc doslownie!!! Jednej nocy spala cala noc , drugiej juz nie.. az do tej pory. Sytuacja teraz wyglada tak, ze tez wypluwa smoka jak usnie... i spi tak z 4 godziny, a pozniej zaczyna sie maraton, budzi sie srednio co godzine, dostaje smoka i spi dalej okolo godziny... taki cykl powtarza sie co godzine ( nawet czesciej) i tak do rana. Czy moze to byc zwiazane z tym, ze uzaleznila sie od smoka? Tylko czy wtedy przestawilaby sie tak z dnia na dzien?

Powiem Wam szczerze, ze jestem wymordowana i przez to zmeczenie czasami nie mam sily ani sie z nia bawic... co gorsza czasami puszczaja mi nerwy.. od miesiaca nie przespalam dluzej niz 3h... wstaje rano, musze wypic kawe, gdzie nigdy nie pilam... i chyba sie uzaleznilam
Teraz rozumiem bol wszystkich matek dzieci, ktore mialy na poczatku kolki.. chociaz nie w sumie one mialy jeszcze gorzej!!!!! PODZIWIAM WAS!!!!!!!!! i padam przed Wami na kolana, heheh
u nas Karola przestała spać wraz z pojawieniem się zębów, budziła się co 3h w nocy, a co do tycia to u nas nie przybrała raz nic przez 2tyg potem przez miesiąc i lekarka pow że jak krew i mocz ok to po prostu taki urok i nie musimy dokarmiać

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 19:06   #4218
rozowa1987
Zadomowienie

Spotkałam kiedyś moją ciotkę której córka na dziecko i ona mi mówi ze dają dziecku mleko krowie z grysikiem od 3 miesiąca życia moja kuzynka tak samo robiła masakra.
Stary 2012-10-08, 21:11   #4219
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
Spotkałam kiedyś moją ciotkę której córka na dziecko i ona mi mówi ze dają dziecku mleko krowie z grysikiem od 3 miesiąca życia moja kuzynka tak samo robiła masakra.

szczerze to mnie nic nie dziwi, znam osoby co po 3m gotowały zupy warzywne, a teraz jak dziecko ma 6m. to dawno już je mannę na mleku krowim
kolegi syn ma 10m i w macu już jadł
każdy robi co chce

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-10-08, 21:31   #4220
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
Gaabi http://dzieciowo.pl/2012/05/synechia...iewczynek.html wlasnie trafilam na artykul. czym nwilżasz? (sorry za kulfonypisze lewa reka)
Dzięki za link Przeczytałam i znowu jestem pełna nadziei

My na razie smarujemy tylko Linomagiem. Smaruję kilka razy dziennie i masuję. Mam wrażenie, że sklejenie/zrośnięcie puszcza, ale nie wiem, czy mi się nie wydaje, bo bardzo chcę, żeby puszczało Mamy też maść OEKOLP, to jest chyba tańszy odpowiednik tego Ovestin Na taką maść dostaliśmy receptę więc taką kupiłam. Ale jest to maść hormonalna i pomimo zaufania do naszej lekarki, jakoś boję się jej używać A może właśnie powinnam...

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-10-08 o 22:42
Stary 2012-10-08, 23:27   #4221
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Witam się i ja

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość

Ja byłam na weselu, nie bralismy Mai. Odpoczełam od dziecka, ale tez i bardzo stęskniłam.
Maja była na butli z mm w nocy i obudziła sie 2 razy i ten 2 raz był o 4 rano dopiero. A jak ja ją karmie cycem to budzi sie czesciej. Nawet jak na noc jej podawałam tylko mm po kapieli a później cyc to i tak sie budziła. Czyli co? Nie najada się i dlatego tak budzi się czesto? Na wadze ładnie przybiera.
Też na weselu, no proszę jak weselnie na wizażu

Cytat:
Dzień dobry.

Jesień na całego

Matko, nie miałam pojęcia że coś takiego istnieje.

No i się żegnam, do jutra.

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 01:08   #4222
Timii
Rozeznanie

jestem i ja przepraszam że mnie nie było ale przez ostatni tydzień była mega zabiegana no ale w sumie to i tak tylko kism o mnie pytała - dziękuję

z piersią wszystko ok (dziewczyny dziękuję za rady!). pomogły okłady z kapusty. nie wiem co to było, jakiś zastój chyba. możliwe że Martusia kopneła mnie albo to od noszenia. ja ją noszę tylko na prawym ramieniu a ona waży już 8kg! teraz zaczęłam brać ją już na drugie ramię bo dziś znó mi coś za łopatką szczeliło ehhh ten mój klocuś.

Anulka - trzymam kciuki za Waszą rodzinkę! dużo zdrówka życzę!

Stokroteczko - kciuki za Paulinkę. oby ta wada słuchu szybko minęła!

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Jeden dzieć wyprawiony do szkoły, drugi śpi, jakoś tak spokojniej w domu to może coś napiszę z zaległości...

Timii, co tam u Ciebie?? Co z tą piersią? To może jakieś zapalenie/przeziębienie. Piersi przy laktacji są podatne na takie rzeczy, sama myślałam, że to jakieś zabobony, ale przy Maksie też tak raz miałam, jak trochę zmarzłam, a raczej nawet nie zmarzłam, tylko przebywałam długo na lekkim wietrze. Mam nadzieję, że już coś lepiej u Ciebie, bo to co cytuję, to już chyba kilka dni temu pisałaś

Timii, mówiłaś, że Marcia daleko za chłopakami, ale w kwestii wagi to chyba góruje nad chudzinami chłopakami
jeszcze raz dziękuję że pytasz! z piersią już ok. Boże pobłogosław okłady z kapusty!

no z wagą to Marcia idzie jak burza prawie jak Maciek od Agaty ale dalej się nie przekręca. za to ładnie prostuje rączki jak leży na brzuszku! robi pompki spryciara

Cytat:
Cześć.

Wpadłam na chwilę, żeby napisać Wam coś "ku przestrodze"

Byliśmy wczoraj z Hanią na szczepieniu.
Pierwsza nasza wizyta u nowej pani dr, z polecenia, prywatnie.
Hania rozwija się prawidłowo, waży 6700g, główka 41 cm. Badania krwi i moczu ok. Szczepienie Haniutek przeszedł ok. Troszeczkę płakała, ale dostawiłam do cycusia i się uspokoiła. W nocy miała stan podgorączkowy tzn. 37,8 stopni, ale leków nie podawałam. Nie marudziła i spała spokojnie więc stwierdziłam, że nie ma potrzeby. Rano gorączki już nie było.
Ale...czy zawsze musi być jakieś ale ... pani dr zauważyła, że Hania ma zrośnięte małe wargi sromowe Jakież było moje zdziwienie, bo nigdy wcześniej nie słyszałam, że taka przypadłość w ogóle istnieje Nazywa się to synachia i podobno jest spowodowane niedoborem jakiegoś hormonu. Wygląda to tak, że wejście do pochwy jest zaklejone, a cewka moczowa drożna.
Co z tym robić? Na razie nie wiemy. Pani dr ma się skonsultować z innymi lekarzami i dzisiaj dać nam odpowiedź, co dalej. Leczy się to maściami hormonalnymi, ale Hania jest jeszcze maleńka i nie wiadomo, czy już u niej można zastosować taką kurację. W najgorszym razie czeka nas zabieg
Umówiłam nas dzisiaj do ginekolog dziecięcej. Wizytę mamy jutro koło południa. Zobaczymy co jeszcze tam powiedzą.
Ogólnie jestem załamana i zła jednocześnie. Nikt, dosłownie nikt nie powiedział, że coś takiego może się dziać. To rzadka przypadłość, ale istnieje. Dlaczego nikt w szpitalu, położna środowiskowa, lekarka w przychodni nie powiedzieli, żeby zwracać na to uwagę
No nic, musimy się z tym zmierzyć.
Trzymajcie kciuki!

Jeszcze napiszę o Katarku, poraz milionowy , jest rewelacyjny! Nie męczcie się z fridą, tylko kupujcie Katarek Pytałam tej lekarki o Katarek i powiedziała, że to jest świetne rozwiązanie, z którego wszyscy powinni korzystać. Frida, oprócz tego, że mniej skuteczna, to jeszcze niesie ryzyko zarażenia się rodzica. Katarek POLECAM!
Gabi powodzenia z tymi masażami! oby pomogły! biedna Hania..

swoją drogą to dobrego macie lekarza. u nas pediatra jeszcze nigdy nie kazała mi zdjąć pieluszki i nie zaglądała tam. tylko do ważenia zdejmujemy ale ona wtedy nic nie bada...
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 02:48   #4223
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość

czesto slyszalam od matek ze dzieci po mm dluzej spia niz po pk , moze jest bardziej sycace??

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
swoją drogą to dobrego macie lekarza. u nas pediatra jeszcze nigdy nie kazała mi zdjąć pieluszki i nie zaglądała tam. tylko do ważenia zdejmujemy ale ona wtedy nic nie bada...
U nas zawsze pediatra sprawdza siusiaka i pupenke u Domino

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 08:28   #4224
lonely_lady
Zakorzenienie

Dzień dobry
Gratuluję wszystkim Mamusiom i życzę samych radosnych chwil ze swoimi maluszkami
Aż się łezka w oku kręci jak Was czytam- zazdroszczę, że już jesteście w komplecie. W maju (ale przyszłego roku) zostanę po raz pierwszy mamuśką długo wyczekiwanego maleństwa Strasznie się stresuję i martwię czy sobie poradzimy, ale radość jest jeszcze większa

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 08:56   #4225
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
czesto slyszalam od matek ze dzieci po mm dluzej spia niz po pk , moze jest bardziej sycace??

U nas zawsze pediatra sprawdza siusiaka i pupenke u Domino

żabcia to zależy od dziecka, koleżanka dokarmia mm (daje jej przed snem) i córka budzi się dalej co 3h w nocy

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Gratuluję wszystkim Mamusiom i życzę samych radosnych chwil ze swoimi maluszkami
Aż się łezka w oku kręci jak Was czytam- zazdroszczę, że już jesteście w komplecie. W maju (ale przyszłego roku) zostanę po raz pierwszy mamuśką długo wyczekiwanego maleństwa Strasznie się stresuję i martwię czy sobie poradzimy, ale radość jest jeszcze większa
kciuki za pozytywne rozwiązanie

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-10-09, 09:01   #4226
ladybird_1987
Rozeznanie

Hej!
Witam się z kawusią. Hania o dziwo obudziła się po 7, zjadła i teraz dalej śpi. Nie ma co, rozpuściła mnie. Chyba to jest tak że jak na początku dziecko daje w kość to można się przyzwyczaić? W każdym razie szacun dla wszystkich budzonych po kilka razy w ciągu nocy.

zaabcia witaj! Pokaż nam zdjęcie swojej małej żabci.

lonely serdeczne gratulacje! Spokojnego oczekiwania. I tak mi się nasunęło patrząc na Twój nick. Już nigdy nie będziesz samotna.
Stary 2012-10-09, 09:03   #4227
anulka4771
Wtajemniczenie

Witam po kawce i śniadanku

Filipek idzie dzisiaj z przedszkola do kina,od razu po kinie muszę iść go odebrać bo idziemy do dentystyJest spuchnięty od zęba,powiększone węzłySzlak jak zwkle coś jakbym miała mało problemówJutro miał isc na szczepienie ale jak dostanie antybiotyk to wiadomo że nie moze być zaszczepiony.

Szymonek rozwija się w zastraszającym tępieGdy leży podam mu rączki,najpierw sam siada a chwilkę potem wstaje,stoi praktycznie sam trzymany np za jedną rączkę.A dzisiaj siedział sam nie podtrzymywanyKochan y mój łobuzekChwyta się wszystkiego co pod ręce mu podejdzie i próbuje usiąść-nawet kołdryStrasznie charakterny sie zrobił,nerwowy(ale to po mamusi) ze złości aż wychodzą mu żyły na głowieTakie małe g.wno a takie silnePrzekłada przedmioty z rączki do rączki.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę

Edytowane przez anulka4771
Czas edycji: 2012-10-09 o 09:04
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 09:24   #4228
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość

kciuki za pozytywne rozwiązanie
dziękuję

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
lonely serdeczne gratulacje! Spokojnego oczekiwania. I tak mi się nasunęło patrząc na Twój nick. Już nigdy nie będziesz samotna.
a dziękuję mój nick to długa historia.. nie jestem samotna, bo mam mojego najukochańszego.. ale czasem czuję się samotna... wyjechałam na drugi koniec Polski z mojego miasta rodzinnego.. nie mam tu praktycznie żadnych znajomych.. przyjaciół, rodziny.. Tylko TŻcika, jego rodzinę (która jest kochana) i wspólnych znajomych poznanych tutaj

Edytowane przez lonely_lady
Czas edycji: 2012-10-09 o 09:26
lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 10:29   #4229
moniczka1302
Wtajemniczenie

Witam!

Hania dalej jest pociągająca nosem, do tego chrypka. Dziś w nocy spadły jej galoty z dupci i spała w samym pampersie

Lonely lady - Bardzo się cieszę, dbaj o siebie i maleństwo, zobaczysz jak szybko czas mija, my jeszcze niedawno byłyśmy ciężarówkami ,a teraz już dzieciaczkom zaczynają ząbki rosnąc ehhhh

Często narzekam, że Hania jest niegrzeczna, a jednak za niedługo chciałabym miec drugie dziecko

Aaaaa prop... ciekawe jak tam Ania85????? Ona udziela się na FB?? Pisała kiedys, ze od września się starają o następne, tak?? Ciekawe co u niej? Aniaaaaaaaa daj znac!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
dziękuję

a dziękuję mój nick to długa historia.. nie jestem samotna, bo mam mojego najukochańszego.. ale czasem czuję się samotna... wyjechałam na drugi koniec Polski z mojego miasta rodzinnego.. nie mam tu praktycznie żadnych znajomych.. przyjaciół, rodziny.. Tylko TŻcika, jego rodzinę (która jest kochana) i wspólnych znajomych poznanych tutaj
Zobaczysz, przyzwyczaisz się, a nowi znajomi to też fajna sprawa

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

A gdzie jest Ewunia_1984?? Obiecywała, że będzie tu częstym gościem i co?!?!?

Ewaaaa jak tam dieta??
Stary 2012-10-09, 10:39   #4230
Gaabbi
Wtajemniczenie

Witam.

A propo spania, to moja Hania po kp śpi ładnie. Ma czasami noce gorsze, jak np. wczoraj. Poszła spać o 20tej, wstała po 23 na karmienie pierwsze Później po 3 i po 6. Dzisiaj już było lepiej. Pierwsza pobudka przed 3, druga przed 6

Dziewczyny, jak Wasz lekarz nie zagląda dziecku w pieluszkę, a konkretnie na narządy płciowe, to zmieńcie lekarza. Synechia może się pojawić w każdej chwili i dobrze by było, gdyby zajął się Wami wtedy dobry lekarz. Ale Wy już wiecie, co robić, żeby nie dopuścić do zrostu więc pomoc w tej kwestii nie będzie potrzebna Mimo to, źle świadczy o lekarzu, jak nie sprawdza intymnych miejsc u dziecka Teraz to wiem....

Hania nie obraca się jeszcze sama na brzuszek. Nie schizuję, bo wiem, że każde dziecko rozwija się we własnym tempie. Dzisiaj za to Hania odkryła ssanie dolnej wargi Przygryza ją i trzyma chwilę

Poza tym, martwiłam się chwilę, że Hania mniej "gada" niż jeszcze tydzień temu. Ale wczoraj przestałam się martwić, bo Hania wieczorem dała taki koncert jak tralala Dzisiaj od rana znowu nadaje. Nowe dźwięki odkrywa i się cieszy. I reaguje na gilgotki głośnym śmiechem

Cytat:
Dzień dobry
Nie stresuj się Macierzyństwo jest świetne! Poradzicie sobie na pewno, bo pewne rzeczy robi się instynktownie. W ogóle się tym nie martw.
Życzę łagodnego przebiegu ciąży i łatwego porodu

Wczoraj właśnie tak sobie leżałam z Hancymonkiem i opowiadałam Jej, jak to było, jak była u mnie w brzuszku. To takie niemożliwe się wydaje, że taki mały, kochany człowieczek wykształcił się w moim brzuchu Niesamowite!

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
Witam!

Często narzekam, że Hania jest niegrzeczna, a jednak za niedługo chciałabym miec drugie dziecko

Aaaaa prop... ciekawe jak tam Ania85????? Ona udziela się na FB?? Pisała kiedys, ze od września się starają o następne, tak?? Ciekawe co u niej? Aniaaaaaaaa daj znac!!!!!!!!!
Twoja Hania niegrzeczna??? Mnie się kojarzy, że właśnie zawsze pisałaś, że grzeczna

Ania na fb też się nie udziela. Muszą się bardzo starać, skoro nie ma dla nas czasu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości