|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Cytat:
Położna mi mówiła, że zna przypadki gdzie okres po połogu sie już nie pojawił bo od razu kobietka zaszła w ciążę. ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Karmiąc piersią można bardzo długo czekać na okres. Moja przyjaciółka przez rok nie miała okresu, także nie ma się co martwić (chyba że nie karmisz piersią). |
|
|
|
|
#4292 |
|
Zakorzenienie
|
A my dziś pierwszy dzień bez tatusia w domu... Na szczęście podał mi śniadanie do łóżka, bo teraz to nie wiem kiedy uda mi się wstać
Chyba hoduję sobie niezłego potworka! Usypiam go na naszym łóżku, wstanę, a on się budzi i chce spać tylko przytulony do piersi! Poza tym coś mi zaczął charczeć i się martwię, że chory, bo wczoraj trochę się wychłodził na spacerku. Iść do lekarza myślicie...? |
|
|
|
#4293 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dlatego dostałam ale teraz sie zastanawiam czy są od razuy regularne czy też nie. Cytat:
wkońcu z do mu nie wyjdziesz:p
|
||||
|
|
|
#4294 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4295 |
|
Zakorzenienie
|
A tu takie zdjecia podsumujace pierwszy miesiac zycia
|
|
|
|
#4296 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
CZesc laseczki
Nierozpakowaym zycze rozpakowania ![]() A tak w ogole dwojka chorych dzieci w domu to koszmar....... ![]() A zaraz trzecie dojdzie bo maz tez cos narzeka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zauwazylam ze kobiety sa bardziej przeczulone od mezczyzn. Pogadalabym z jakims ginem co sadzi o tych obrzekach i o porodzie w tym drugim szpitalu. Cytat:
Katarek, sapka, wiotkosc podniebienia. Kiedy przychodzi polozna? |
||||||||
|
|
|
#4297 |
|
Zakorzenienie
|
cześć mamuśki/brzuszki
nie wiem czy ktoś mnie tu jeszcze pamięta, bo ja nadal za wami nie nadążam (choć ciut mniej piszecie teraz sesese), czytam tylko wieczorami, albo przy śniadaniu, więc z wami jestem na bieżąco tż przez przypadek był przy porodzie i chwała mu za to W szpitalu opieka położnych cudowana - kobiety mnie nauczyły karmienia piersią, więc się cycujemy (z synem rodziłąm w innym mieście i nikt mnie nie nauczył, wiec nie cycowałam) Mała jest cudowna, grzeczna, nie płacze, nie ma kolek, ładnie śpi, w nocy budzi się co 3-4 godzinki, zjada i idzie spać dalej. Synek jest w niej zakochany, nie jest zazdrosny, ale tu nasza zasługa bo poświęcamy mu cały wolny czas jak mała śpi i nie ma możliwości, żeby poczuł sie odrzucony, więc jest fajnie ) JOANNA![]() Gratuluję nowym mamusiom aaa no i postaram sie chociaż raz dziennie coś skrobnąć
|
#4298 |
|
Zakorzenienie
|
Dearlie spokojnie kochana
. Opuchnięte stopy to ja też już mam. Obrzęki nie świadcza od razu o czyms zlym. Mi jak spuchna to zejsc nie chca . Ale dla wlasnego spokoju moze faktycznie przejdz sie do lekarza dyzurnego,niech sprawdza a co do szpitala to juz sama musisz zdecydowac. Ja u siebie w miescie mam tylko jeden szpital i w tym urodze,kiedys
|
|
|
|
#4299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja najchętniej bym sie zapakowała kombinezon narciarski czapka szalik rekawiczki bo tak mi cholernie zimno i wogóle zastanawiam się czy dzisiaj wyjdę na spacer bo jak byłam na chwilkę na dowrze zawieźc Zuzankę to myślałam że zamarznę z za długo ciepło było
|
|
|
|
|
#4300 |
|
Raczkowanie
|
Podstawowa zasada ubierania to jak ciepło-1 warstwa dla dziecka mniej niż dorosły,jak zimno to o jedną warstwę więcej
|
|
|
|
#4301 |
|
Rozeznanie
|
Dearlie idź do tego lekarza dyżurującego. Zawsze lepiej mieć opinię dwóch specjalistów a bez powodu w szpitalu Cię nie zatrzyma.
Dobrze że ja dziś mam wizytę i USG bo od kilku dni mam schizę że mi się wody sączą
|
#4302 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
. Ja się za bardzo nie odzywałam, bo robiliśmy ostatecznie kącik dla malutkiej, już wszystko poskładane, poprasowane i w ogóle może się rodzic . Tylko w nocy jestem trochę obolała, a jak w dzień jestem aktywna to jest super, jestem zdziwiona, na prawdę czuję się lepiej niż w 7 i 8 miesiącu. Zimno się zrobiło to i nawet stopy mi przestały puchnąc. Dearlie- a mierzyłaś ciśnienie? Ja sobie mierzę codziennie, jak nie ma więcej niż 140/90, tylko sam obrzęk to raczej zatrucie ciążowe nie jest. Poza tym ja też nie dostałam skierowania na KTG, po prostu jak coś będzie mnie niepokoić to mam podjechac do szpitala i mi zrobią i mówił, że w tym tygodniu na koniec 39 tc mam i tak się przejechać, to badanie nie wymaga skierowań chyba... Co do termometrów tych dotykowych, ja im nie ufam w ogóle, moja koleżanka ma taki, źle się czułam i mi zmierzyła i niby 36,3, a wracam do domu a tu 37, 4 na rtęciowym, no przepraszam to trochę duża różnica, szczególnie, że ja moją normalną temperaturę mam ok. 36,8 na co dzień... Edytowane przez lilka00 Czas edycji: 2012-10-08 o 11:40 |
|
|
|
#4303 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale muszę cofnąć to co pisałam, bo wzięłam go do bujaczka, włączyłam konika morskiego i zdołałam się umyć, wywiesić pranie, wstawić nowe, zapakować zmywarkę, ubrać się i nawet za przeproszeniem zrobić kupę (a to dłuuuuga historia ostatnio) ![]() ![]() Teraz usiłuję go uśpić w bujaczku... Ale walczy! Iwoncia - bujaczek odmieni Twoje życie! Cytat:
Cytat:
![]() Przebrałam go w body z długim i skarpety Cytat:
|
||||
|
|
|
#4304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no własnie latem nago u mnie to samo latem sie rozbieram a zima ubieram na maksa a ile masz stopni w domu? |
|
|
|
|
#4305 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki
![]() Parę dni mnie nie było bo małą jakaś taka marudna...w środę miałam gości :/ siostra tżta z dziećmi i jak mała do tej pory miała już ustalone godziny spania, jedzenia, czuwania to po każdych odwiedzinach tak się rozreguluje, że kilka dni później jest sajgon Dziewczyny, które chrzczą swoje dzidzie w najbliższym czasie w co je ubieracie?? Ja mam zamiar ubrać Oti w body z długim rękawem spodenki na to welurowy pajacyk i na to kombinezon z takim długim włosem i nie wiem czy jej nie będzie za zimno bo kurcze nasz kościół jest taki zimny, że strach ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
ale moja Pani dr zaraz mi to wytłumaczyła, że takie maleńkie wcześniaczki kiedy za szybko przybierają na wadze (a przeważnie tak jest, że szybko rosną) nie nadążają produkować sobie krwi i dlatego mają słabą hemoglobinę i trzeba im troszkę pomóc i dotoczyć krwi ale to na serio nic strasznego... u nas to trwało jakieś pół godzinki takie dotaczanie i zaraz po Otylka zmieniła się nie do poznania... wcześniej była blada, oczy podkrążone a później nabrała kolorków i zrobiła się żywsza Cytat:
nie masz za suchego powietrza w pokoju??
|
|||
|
|
|
#4306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wydaje mi się, że nie jest jakoś bardzo sucho, bo nie grzejemy w sypialni... Ja też szybko reaguję bólem gardła jak jest suche powietrze. Ale może? Chyba kupię nawilżacz albo powieszę mokre pieluchy na kaloryferze i go trochę włączę.
|
|
|
|
|
#4307 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tu jest napisane, że najlepiej jak w pokoju jest 20 stopni |
|
|
|
|
#4308 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Bo z biologicznego to jak już @ jest, no nie? Ciąża wymęcza organizm na swój sposób.. Cytat:
U nas kolki, dzięki Bogu, o wiele lżejsze są.. ![]() Dearlie - A może jedź do lekarza dyżurującego, ale do szpitala, w którym chcesz rodzić? Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4310 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam pytanko do dziewczyn karmiących swoje dzieciaczki butelkami...Czym je myjecie (butelki oczywiście nie dzieci
) płynem do mycia naczyń czy samą wodą?? bo ja płuczę samą wodą i od czasu do czasu wygotowuję ale nie wiem czy to wystarcz
|
|
|
|
#4311 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję mamusie za rady odnośnie ubioru,właśnie mała się budzi,nakarmimy się i idziemy na spacerek
|
#4312 | |
|
Zakorzenienie
|
Postanowiliśmy, że napewno pojadę popołudniu na konsultację, do któregoś ze szpitali. TŻ ma się urwać wcześniej z pracy i jak wróci do domu to będziemy myśleć, do którego szpitala. Już teraz chcę jechać, choćby po to, żeby odzyskać spokój ducha, bo jestem od rana taka zestresowana tą całą sytuacją, że szkoda gadać. Mały chyba odczuwa moje zdenerwowanie, bo też jakoś nerwowo się dzisiaj rusza.
Biedulek mój kochany, okropna matka ze mnie, że mu funduję takie "atrakcje" na sam koniec. ![]() Cytat:
|
|
#4313 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej laski
Chciałam dzis wybrać sie na spacer, alepogoda pod psem ![]() co chwile deszcz pada, wczoraj tez wyszlismy doslownie na 20min bo spotkal nas deszcz.. masakra Dzis była połozna, mała przybrala 550 g w 3 tygodnie czyli chyba w normie ![]() Pepuszek juz nam sie slicznie zagoił, bo zapomnialam Wam pisac, odpał w 10 dobie Mała własnie spi a ja mam chwile dla siebie ![]() Gda moja Iga tez miała niby to katarek , niby sapke, sciagałam duzo frida (bo gruszka to holerstwo jakich mało, załuje ze kupilam) i było dużo lepiej ale dopiero jak zakupilismy nawilzacz pozbylismy sie tego w zupełnosci ![]() Cytat:
![]() Dearlie masz rację, jedz i bedziesz spokojniesza, 3mam kciuki |
|
|
|
|
#4314 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4316 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszedł mi przed chwilą podgrzewacz do pokarmu. Zamówiłam jednak ten Snow Bear.
I uwaga... teraz pewnie padnie najgłupsze pytanie w historii wątku. Gdzie ja mam niby nalewać tę wodę? W taki ten pojemniczek, który się nakłada? Wybaczcie, ale ze mnie totalny antytalent, jeżeli chodzi o wszelkiego rodzaju sprzęty. Teoretycznie mogłabym poczekać na TŻ-ta, to pewnie by to rozgryzł, ale nie chce gadzikowy dać satysfakcji, że znowu nie umiem czytać instrukcji obsługi, więc wolę zrobić z siebie głupka tutaj przed Wami.
|
#4317 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety nie pomogę bo do mnie dopiero jutro przyjedzie podgrzewacz ale z tego co czytałam to nalewa się wody do dołączonego pojemniczka właśnie ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- A czy wyparzacie butelki po każdym karmieniu czy tylko myjecie? Ja raz w tygodniu wszystko wrzucam do garnka i wygotowuję 10-15 minut.
|
|
#4319 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz więcej płahttp://wizskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Pytanie do mam które nabyly nawilżaczę powietrza : Na jaki się zdecydowałyście bo na allegro duzy wybór
---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4320 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz więcej płahttp://wizskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Colds tak z medycznego punktu widzenia, żeby macica sie zregenerowała i żeby organizm odbudował wszelkie niedobory jonowe.
Dearline ja bym pojechała do lekarza dyżurnego. I zrobiła badanie moczu. A pomiary ciśnienia to w tej sytuacji też pewnie i tak zawyżone jest bo sie denerwujesz jakie będzie.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.

dlatego dostałam ale teraz sie zastanawiam czy są od razuy regularne czy też nie. 

skoro po kropelkach spi po piersi 2/3h. Normalnie miód na serce jak moja niunia już nie krzyczy po karmieniu
aaa no i postaram sie chociaż raz dziennie coś skrobnąć