|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
Cytat:
Cytat:
No mi skróciły kosmicznie mocno, bo z 27 na 20. Nie wiem czy to przez nie, ale tak sobie kojarzę, bo to pierwszy cykl był z nimi. Luna, jak Cię bardzo niepokoi to idź dziś. Uspokoisz się zamiast czekać do środy. |
||
|
|
|
#4682 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#4683 |
|
Zakorzenienie
|
Luncia to może idź dzisiaj? Będziesz spokojniejsza
![]() Ja wybieram się do jutro, tak jak pisałam już wcześniej zmieniam lekarza i zobaczymy co on mi powie na temat moich szans z tą sporadyczną owulką i mięśniakiem... Póki co jestem dobrej myśli, bo wszystkie znaki na niebie i ziemi świadczą o tym, że owulka była w sobotę. W tym cyklu piłam ziółka i czułam pracę jajników, więc mam nadzieję, że gin jutro będzie mógł potwierdzić że owulka była. Chcieliśmy z TŻ zmienić strategię na co 2gi dzień ale jak przyszło co do czego to w sobotę się przytulaliśmy i wczoraj jeszcze poprawiliśmy 2 razy Także może coś z tego będzie... Teraz tylko czekać 2 tygodnie do testowania a ja do cierpliwych nie należę :P
|
|
|
|
#4684 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4685 |
|
Raczkowanie
|
ja to samo mam, w pierwszej fazie jestem spokojnie, nie myślę tak o tym, a w drugiej to porażka! tak długo się ciągnie.. i każdy dzień to nowe myśli.
|
|
|
|
#4686 |
|
Zakorzenienie
|
hej
robila robila nie bylaby soba gdyby nie zrobila![]() widac, ze hcg coraz wyzsze, bo tescior dzis juz z daleka widoczny chyba zaczynam sie cieszyc, mimo tak jak juz pisalyscie nie dociera wiec jesli chodz o objawy, to wlasciwie za kazdym razem wyszukiwalam sobie cos, zeby tylko dawalo mi jakakolwiek nadzieje. no i teraz poki co narazie zero objawow, oprcz tego, ze co wieczor mam rozpalone policzki i stan podgoraczkowy, ale dobrze sie przy tym czuje bo ja ogolnie niskotemperaturowiec jestem i zawsze przy tych 37st bylam juz polamana i bolaca, a teraz calkiem niezle funkcjonuje no i od zeszlego tygodnia wieczorami nie moglam usnac teraz juz jest ok, wiec to pewnie bylo przemeczenie sucho jak na sacharze u mnie, sluz jesli jest to gleboko i od owu byl bialy, ale glutowaty, wymieszany z rzadkim. to zalezalo od dnia teraz juz nie grzebie, bo sie boje![]() dziewczynki, dziekuje za gratulacje niesamowite uczucie!!!!!
|
|
|
|
#4687 |
|
Zadomowienie
|
No i właśnie się martwię. Zobaczę jak będzie wyglądał ten cykl i jak się powtórzy to przestanę pić te zioła. A jutro idę do gina i nie wiem czy mu mówić o tych ziółkach. Szejda, czy ty mówiłaś mu o tym, że pijesz? Co on na to?
|
|
|
|
#4688 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratuluje jeszcze raz i prosimy o fluidki |
|
|
|
|
#4689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już przy 1cs się niecierpliwię, to strach pomyśleć co będzie dalej. Najlepiej żeby kolejnych nie było, tylko już w pierwszym "strzał w dziesiątkę"
|
|
|
|
|
#4690 |
|
Rozeznanie
|
Nie mówiłam, bo u mnie nic się nie działo ale w Twoim przypadku chyba bym powiedziała, bo rzeczywiście ten cykl to był mega krótki.
|
|
|
|
#4691 |
|
Zakorzenienie
|
WYSYLAM FLUIDKI, A NAWET FLUIDZIORY!!!!!!
|
|
|
|
#4692 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie Santom, niesamowite że to już nie Ty gratulujesz a Tobie gratulują
![]() no to sobie myśle iść czy nie iść.. narazie jade do mamy a czy się skusze do lekarza to wam napisze jak wrócę PS. pewnie tak |
|
|
|
#4693 |
|
Zadomowienie
|
Lunka, jak masz sie uspokoic to idz dzisiaj.
jejudwudziestodniowy cykl to krociotki! ja bym wybrala ziolka jeszcze jeden cykl i jak sie powtorzy to zrezygnowac z nich chyba;> zobaczymy jak u mnie bedzie. dzis jestem w 13dc, nie wiem kiedy spodziewac sie owulki, glutek mam w zasadzie przejrzysty i ciągnący od 2 dni wiec obstawiam, ze dni plodne sie zaczynaja. za to w sobote mialam duzo bialego glutka... az dziwnie ;D sorki ze tak obrazowo opisuje ![]() poza tym podgryzlam salatki i mi teraz porowo
|
|
|
|
#4694 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, a przy okazji ziolek, gdzies czytalam, ze nie powinno sie mieszac 2och metod leczenia, wiec moze cykle Wam wariuja od za duzej dawni stymulacji?
|
|
|
|
#4695 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Biorę ![]() Tak zrobię Magbes. Ten cykl jeszcze popiję, bo może to jakiś przypadek ten cykl. Zobaczymy. Póki co płodne mam już zaraz po @ teraz, więc mogę się liczyć z tym, że ten też krótki będzie. |
|
|
|
|
#4696 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() i przesylaj nam tu ciazowe fluidki ![]() ja bym powiedziala |
|
|
|
|
#4697 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4698 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4699 |
|
Raczkowanie
|
kazdy organizm jest inny.. powiedziałabym ginkowi o co chodzi, bo w twoim przypadku zadziałało to w drugą stronę.. nie w tą dobrą raczej.. chociaż specjalistą nie jestem.. u mnie akurat to tylko 3 dni i powiem szczerze, ze nawet sie ciesze, bo denerwowały mnie tak dlugie cykle.
---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- SANTOM bierzemy wszystkie fluidki
|
|
|
|
#4700 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4701 |
|
Zakorzenienie
|
Też pobieram fluidy na dzisiejsze wieczorne starania
Boli mnie podbrzusze, czuję pełność, czekam na skok temperatury, ale już dzisiaj działamy Dziś 11dc, więc jakoś tak szybciej niż zwykle mam bóle owulacyjne, podejrzewam, że to jeszcze nie owu, ale starania są przyjemne, więc im częściej tym lepiej
|
|
|
|
#4702 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4703 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam kciuki za Twoją wizyte. No i super,że tak każdy się jara maluszkiem i wszystko Ci zapewnią To wielkie odciążenie dla Was będzie!Ja jak sobie pomyśle o tym wszystkim co muszę kupić to mi słabo, bo nie mam kompletnie nic po swoich dzieciach. No a czy tak nie mam czym się martwić to nie wiem. Wkońcu też jedno poronienie mam za sobą i z młodszym na podtrzymaniu. Także póki nie zobaczę serduszka to chyba stres nie przejdzie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale dobrze,że powoli uczysz się odmawiać. Ja też muszę się naumieć![]() Cytat:
Czekam razem z Tobą ![]() Witam się ![]() Ufff nadrobiłam. Od wczoraj 3 strony eheeh Musiałam dzisiaj jechać do innego miasta załatwić jedną sprawę i jak wyszłam o 8 tak przed 13stą dotarłam spowrotem. Biegiem na zakupy i do domu. Wstawiłam na szybkiego obiad,powiesiłam pranie,pościeliłam łóżka,pomyłam naczynia, a teraz wziełam się za podłogi. Ale musiałam na chwilę przysiąść bo właśnie dotarło do mnie,że ja nawet butów po przyjściu nie zdąrzyłam zdjąć eheheheh Idę robić dalej, to później będę mogła sobie spokojnie do końca dnia poleżeć. AAAAAA i wyjście na poczte mnie czeka jeszcze. Mówiłam już ,że nie lubię poniedziałków???
|
|
|
#4704 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4705 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
), że ból po stracie np. w 18 tyg (lub później), gdy często znana jest już płeć, często czuć już ruchy a brzuszek już jest wyraźnie zaakrąglony musi być nieporównywalna![]() Cytat:
No ale nic... dzień po dniu leci i wierzę, że niebawem poczujemy to na co tak czekamyColor - absolutnie nie stresuj się brakiem mdłości, wymiotów, itp... Ja nie wymiotowałam jeszcze ani razu i mam nadzieję, że tak zostanie Cytat:
Cytat:
A jeśli gościu zgodził się Wam zostawić te kababy za 20 zl, to już jego problrm. Mógl je zabrać z powrotem i pojechaćCytat:
Cytat:
![]() Ale z drugiej strony to się zastanawiam czy skoro nie spotykacie się jeszcze osobiście - nie lepiej narazie jej nic nie pisać?... Zawsze to dla niej dodatkowy czas na dojście do siebie po swojej stracie i gdy jej powiesz nawet za miesiąc, to może to przyjąć spokojniej niż np. teraz... A poza tyk - kto wie - moze i ona z Tztem nie próżnują i zanim jej zdążysz powiedzieć to może i im uda się znowu zrobić dzidziusia A wtedy wiadomo - napewno przyjęłaby info o Twojej ciąży lepiej gdy sama będzie znowu w ciąży![]() Cytat:
Jak dla mnie to spokojnie możesz je wziąć. A poza tym, przecież nawet kobiety w ciąży chodząc do dentysty biorą znieczulenie - tyle że słabsze![]() Cytat:
|
|
#4706 |
|
Zadomowienie
|
uff... dobija powoli 15
wreszcie do domku w ogole nie mam dzis apetytu... zjdlam pol jablka i 2-3 widelce salatki,,,, nawet kawa mi nie wlazła... i znow boli mnie glowa :/ eeeehhhh |
|
|
|
#4707 |
|
Rozeznanie
|
Zmykam do domku. Dobrze, że obiadek już mam gotowy
Ciekawe kiedy doczekamy momentu, jak będziemy już wszytskie mamusiami
|
|
|
|
#4708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już się nie mogę doczekać kiedy zostanę mamusią. Staram się tę moja radość z faktu, że się staramy, że oboje z mężem chcemy tego bardzo hamować, bo boję się, że przez to zacznę sobie wkręcać wszystkie możliwe objawy (a jestem niestety na to bardzo podatna), ale czasem nie mogę się powstrzymać. |
|
|
|
|
#4709 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ej kochaniutka, ma masz jakieś wątpiliwości, że nie zostaniemy Damy radę przecież ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- A i smacznego.... ![]() U mnie schaboszczaki, dawno nie jadłam, ale mąż zażyczył sobie
|
|
#4710 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, ja tylko na chwilę wpadłam zakomunikować że @ chyba nadciąga..., już mam jasno brązowy śluz :-(, tak jak pisałam wczoraj podbrzusze pobolewa,cycki bolą....
O dziwo ten cykl się skrócił i jak @ się rozkręci do jutra to trwał 29 dni,a ostatni miałam 35dc więc już naprawdę jestem zielona... :-( Zapisałam się na wizytę do ginki za 2 tygodnie... Jestem meeeeeeeeega zła,smutna i wszystko razem... Zajrzę do Was jutro jak trochę ochłonę... :-(
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.

Mniej oczekiwania

robila robila