|
|
#961 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Cytat:
A my pojechaliśmy na 2 dni do Włoch i na 97% właśnie tam dziecko zostało poczęte... A staraliśmy się dosyć długo i nic nie wskazywało że podczas wyjazdu będę miała płodne dni ![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
![]() Dziewczyny a przybrałyście juz coś na wadze? ja w sierpniu ważyłam 47,5 a teraz jak się ważyłam na tej samej wadze u teściów to miałam 49,5 kg ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Czrnaola nie znam się, ale strasznie dziwnie.. może faktycznie podmienili Ci ten poprzedni wynik i wszystko jest dobrze najbardziej wiarygodne będzie usg
|
||
|
|
|
#963 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a przybrałyście juz coś na wadze? ja w sierpniu ważyłam 47,5 a teraz jak się ważyłam na tej samej wadze u teściów to miałam 49,5 kg
![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- ja póki co to kilogram prawie na plusie, dzięki temu że prawe wcale nie miałam mdłośći |
|
|
|
#964 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ale Wy piszecie jak szalone! Kurde widzialam liste wszystkich mamuskiek. Ja nie dosc ze najmlodsza to jeszcze pierwsza w kolejce Co do imion to mi sie podoba dla dziewczynki Maja, Lena. A dla chlopca Michalek, ale to bedziemy ustalac jak juz sie dowiem co bedzie. Az sie boje pomyslow na imie ze strony tatusia. Cos mi przez telefon sie smial ze chce Adolfa ![]() Bylam teraz u lekarza na kontroli i juz zdowa jestem takze kamien z serca bo sie przerazilam tym szpitalem. Co do apetytu to z poczatku jadlam jak szalona wszystko, teraz juz gorzej bo nie podchodzi mi np zolty ser i nie ktore wedliny, zapach czosnku tez mnie odpycha i pomidorki tez. Za to slodkie jem kilogramami.
|
|
#965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#966 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a tak mniej więcej od kiedy macie mdłości i takie inne objawy?
![]() Bo ja na razie nie mam kompletnie nic i może mnie to ominie? Czy jeszcze za wcześnie? ![]() maarchewka chciałam zajrzeć na Twojego suwaczka, ale otwiera mi się główna suwaczkowa strona??? chyba coś nie tak, czy tylko u mnie źle działa?
Edytowane przez Margosia__ Czas edycji: 2012-10-08 o 15:06 |
|
|
|
#967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kiedy się zobaczycie?Dobrze, że się wykurowałaś, uważaj teraz na siebie |
|
|
|
|
#968 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam od 6 tc, ale wydaje mi się, że głównie dlatego, że jem duphaston. Bo jak czasami zapomnę wziąść to się na drugi dzień dobrze czułam. Ale to może przypadek jakis..
|
|
|
|
#969 |
|
Wtajemniczenie
|
Jenny, odwaliłaś kawał dobrej roboty
super ![]() ehh mam problem z cytowaniem większej ilości postów, muszę sobie kopiować do worda, pewnie sierota jestem i na coś prostego nie wpadłam ![]() byłam dziś po te biustonosze, jestem meega zadowolona bo kupiłam dwie pary za 130 zł, i to śliczne, jeden w kropeczki, a drugi beżowy w kwiatuszki moja mama powiedziała, że też tam będzie kupować, i trudno, że są jednocześnie do karmienia (też ma duży rozmiar). byłam też w jednej tańszej aptece, i zaoszczędziłam 30 zł, bo za dwa opakowania luteiny i dwa duphastonu w Katowicach płacę 75-85 zł, a teraz 50 zł zapłaciłam a co do imion - my mamy wybrane dla dziewczynki, już od dawna - Hania. ostatnio przeglądałam imiona i proponowałam inne (bo myśleliśmy też kiedyś o Emilce), ale mężuś się oburzył że miała być Hania i Hania ma zostać. za to dla chłopca nie potrafimy dojść do kompromisu. jemu się podoba Teofil - Teoś imię może ładne, ale jakoś mi pod pedofila podchodzi ![]() Margosia - ja jestem w 12 tc i nie mam ani mdłości, ani tym bardziej nie wymiotuje miałam kilka razy mdłości, jak w szpitalu mi zwiększyli dawki duphastonu i luteiny, ale było mi tylko leciutko niedobrze, i to może 2-3 razy. ale nie mam apetytu, ostatnio nawet jak dostaje ulubione potrawy to tylko podzióbię trochę :/nie przytyłam (dziś się akurat ważyłam), ale mam większy brzuch - gdyby nie to, że fałdki były dość spore na nim, pewnie byłoby widać malutki ciążowy, a tak tylko spodni nie dopinam ;P Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2012-10-08 o 15:11 |
|
|
|
#970 | |
|
Zakorzenienie
|
taaa... tylko 2 razy drożej
![]() Cytat:
![]() a mój dziadek miał na imię adolf |
|
|
|
|
#971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może Cię ominie, podobno mdłości głównie w 6-7 tygodniu są.. ale to bardzo indywidualna kwestia.. |
|
|
|
|
#972 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja miałam mdłości przez kilka dni, może ze 2-3, gdzieś 5tc, teraz jest spokój. Mdli mnie tylko zapach lodówki, zamrażarki i śmietnika - więc jak musze z tych rzeczy skorzystać to zatykam nos i jest ok. Pozostał tylko ogromny ból piersi, muszę kupić jakieś nowe bo ledwo się mieszcze. |
|
|
|
|
#973 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam po 17 odebrać wyniki bety i trochę się stresuję
![]() Jakoś dalej nie mogę uwierzyć, ze mogło się udać |
|
|
|
#974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a przy ostatnim zacytowaniu już musisz dać cytuj żeby okienko dialogowe się uruchomiłoCo do imion to Hania też mi się bardzo podoba, a Emilki to Skarby dziewczynki, mądre, rezulutne, utalentowane, śliczne.. Miło mi- jestem Emilka
|
|
|
|
|
#975 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
haha właśnie kombinowałam z tą ikonką, ale mi nie wyszło ![]() cześć Emilko strasznie mi się podoba, że to imię można zdrabniać na tyle sposobów - Emiś powiem Wam dziewczyny że bardzo Wam zazdroszczę pracy. wiem, że jak się pracuje, to się marzy tylko o tym, żeby mieć w końcu wolne zwariuje przez tyle miesięcy. nudzić się nie nudzę, zawsze sobie znajdę zajęcia, ale brakuje mi towarzystwa - znajomi w Gliwicach, większość rodziny też, na co dzień mąż i kot. teraz jestem u mamy, chociaż leżę sobie już grzecznie, i mam pełnie szczęścia z powodu chwilowej zmiany otoczenia. bardzo, ale to bardzo liczę na to, że w czwartek na prenatalnych podpowiedzą mi, skąd te krwawienia i może dostanę pozwolenie na dłuższe wyjścia teraz każda aktywność wiąże się ze strachem, czy nie zaszkodzi.
|
|
|
|
|
#976 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 26 przylatuje dopiero, jeszcze tyyyyyyyle czasu. Ale juz sie doczekac nie moge. Cytat:
A jakas mamusia jest moze z 3 miasta??
|
|
|
#977 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ajjj współczuję.. trzymam mocno żeby w czwartek na wizycie wszystko szczęśliwie się wyjaśniło---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
ojj to jeszcze trochę musicie czekać na tatusia, oby Wam szybko i bezproblemowo zleciało
|
||
|
|
|
#978 |
|
Zadomowienie
|
To znowu ja
Przysiadam do kompa by nadrobić wszytko co naskrobałyście przez weekend A i wkońcu niezrobiłam tych naleśników z serem o których pisałam rano, tylko pierogi ruskie , które za mną "chodziły" już od soboty ![]()
|
|
|
|
#979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja już po pracy, zjadłam obiadek, ale i tak głodna jestem... idę chyba zaraz upiec racuszki z jabłkami, bo mam smaaaakaaaa
|
|
|
|
|
#980 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć ponownie
Mąż przyszedł z pracy i śpi, a mnie coś pobolewa brzuch no i jeszcze po pobieraniu krwi boli ręka wrr ![]() ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#982 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jeszcze godzinę w robocie i do domu ehhh
|
|
|
|
#983 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nasz bąbelek powstał w Polsce, ale dowiedzieliśmy się we Francji - znacie jakieś francuskie imiona ? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
ale mam małą nadwagę , więc mam nadzieję, że aż tak dużo nie przytyję ![]() ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Cytat:
![]() Chyba najlepiej będzie jak poczekasz do czwartku na wizytę, spróbuj się w tym czasie nie zamartwiać. Może tak jak dziewczyny piszą, ktoś podmienił wyniki ![]()
|
|||
|
|
|
#984 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() klaski : Awans niby na papierze, kasa ta sama co zarabiam teraz, godzinowo musiałąbym pracować na 3/4 etatu, a na umowie dalej 1/2 ![]() i na dodatek znów na okres próbny 3 mc
|
|
|
|
|
#985 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() i też muszę jeść co dwie godziny, ba, nawet co godzinę, chociaż staram się trochę piciem zapychać ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A co do imion to czytam Wasze pomysły i niektóre naprawdę śliczne imiona, my mamy taki problem że np dla chłopca wiele z tych, które nam się podobają bardzo są już w najbliższej rodzinie W związku z czym na dzień dzisiejszy: dziewczynka - Pola, opcjonalnie Nikola chłopiec - Filip, Alan lub Nataniel ![]() Uciekam, lecę odebrać pierwsze badania, jakoś się zestresowałam jak tak czytam o Waszych obawach zw. z wynikami... No a jutro (też mam stresa) wieczorem wizyta u gina i ma być USG i podobno będzie słychać serduszko (8 tc) - obyśmy je usłyszeli ![]() ![]() ![]() Całuski!! Miłego wieczoru Dziewczynki!!
|
|
#986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co się dzieje jak nie przyjęłas aneksu? ze gdybyś nie była w ciąży to konczysz pracę? |
|
|
|
|
#987 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#989 | |
|
Zadomowienie
|
Jenny widze,że nudzi Ci się w pracy
WIELKI SZACUN DLA CIEBIE ![]() ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
![]() Ja bym zmieniła go!!!
|
|
|
|
|
#990 | ||
|
Zakorzenienie
|
Biduulka.. a czemu tak długo pracujesz
ja z trudem wytrzymuje 8 godzin.. Cytat:
![]() Cytat:
i pamiętaj, złe myśli odpędzamy
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

super
imię może ładne, ale jakoś mi pod pedofila podchodzi 

teraz każda aktywność wiąże się ze strachem, czy nie zaszkodzi.
żeby w czwartek na wizycie wszystko szczęśliwie się wyjaśniło

klaski : Awans niby na papierze, kasa ta sama co zarabiam teraz, godzinowo musiałąbym pracować na 3/4 etatu, a na umowie dalej 1/2 
28.08.2010r. g. 17.00 
WIELKI SZACUN DLA CIEBIE