Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-08, 14:45   #961
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
ja się zastanawiam nad Oliwką. Akurat dziecko w Grecji powstało to by nawet pasowało
To faktycznie by pasowało

A my pojechaliśmy na 2 dni do Włoch i na 97% właśnie tam dziecko zostało poczęte... A staraliśmy się dosyć długo i nic nie wskazywało że podczas wyjazdu będę miała płodne dni

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Hej,
jak wam mija dzisiejszy dzień? u nas ok, byłam dziś z mężem na zakupach, chciałam kupić płaszcz ciepły ale oczywiście nic nie było, mam nadzieję że zimę przechodze w moim starym, no chyba że się nie zmieszczę.
Też macie taki wilczy apetyt? Ja się budzę w nocy i muszę coś koniecznie zjeść i ogólnie jem co 2 godz, bo mnie ssie w żołądku.
Mam identycznie... jem i jem.. i ciągle głodna jestem.. jak mnie za często ssie w żołądku a jadłam nie tak dawno to atakuję cukierka i męczę go jak najdłużej- pomaga

Dziewczyny a przybrałyście juz coś na wadze? ja w sierpniu ważyłam 47,5 a teraz jak się ważyłam na tej samej wadze u teściów to miałam 49,5 kg

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Czrnaola nie znam się, ale strasznie dziwnie.. może faktycznie podmienili Ci ten poprzedni wynik i wszystko jest dobrze najbardziej wiarygodne będzie usg

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 14:59   #962
maarchewka
Zakorzenienie

Alez mi się nie chce pracować... jeszcze 2,5 godziny. Chyba zagadam o zmienienie czasu pracy na 8 h..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 15:00   #963
ankaaa206
Wtajemniczenie

Dziewczyny a przybrałyście juz coś na wadze? ja w sierpniu ważyłam 47,5 a teraz jak się ważyłam na tej samej wadze u teściów to miałam 49,5 kg

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

ja póki co to kilogram prawie na plusie, dzięki temu że prawe wcale nie miałam mdłośći
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 15:01   #964
Meliitele
Zakorzenienie

Hej

Ale Wy piszecie jak szalone!

Kurde widzialam liste wszystkich mamuskiek. Ja nie dosc ze najmlodsza to jeszcze pierwsza w kolejce

Co do imion to mi sie podoba dla dziewczynki Maja, Lena. A dla chlopca Michalek, ale to bedziemy ustalac jak juz sie dowiem co bedzie. Az sie boje pomyslow na imie ze strony tatusia. Cos mi przez telefon sie smial ze chce Adolfa

Bylam teraz u lekarza na kontroli i juz zdowa jestem takze kamien z serca bo sie przerazilam tym szpitalem.

Co do apetytu to z poczatku jadlam jak szalona wszystko, teraz juz gorzej bo nie podchodzi mi np zolty ser i nie ktore wedliny, zapach czosnku tez mnie odpycha i pomidorki tez. Za to slodkie jem kilogramami.

What the world needs now is love, sweet love
it's the only thing that there's just too little of

7/40
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 15:03   #965
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:

ja póki co to kilogram prawie na plusie, dzięki temu że prawe wcale nie miałam mdłośći
Ja mam mdłości i żeby się lepiej czuć to ciągle muszę coś jeść. Wtedy mi się lepiej robi, dziwne trochę nie? W rezultacie przytyłam ok.1-2 kg i mi brzuch urósł, ale to prawdopodobnie dlatego, że ja głównie tyje na brzuchu.

Wojtek
Stary 2012-10-08, 15:03   #966
Margosia__
Zakorzenienie

Dziewczyny a tak mniej więcej od kiedy macie mdłości i takie inne objawy?
Bo ja na razie nie mam kompletnie nic i może mnie to ominie? Czy jeszcze za wcześnie?

maarchewka chciałam zajrzeć na Twojego suwaczka, ale otwiera mi się główna suwaczkowa strona??? chyba coś nie tak, czy tylko u mnie źle działa?

Edytowane przez Margosia__
Czas edycji: 2012-10-08 o 15:06
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 15:05   #967
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
Hej
Co do imion to mi sie podoba dla dziewczynki Maja, Lena. A dla chlopca Michalek, ale to bedziemy ustalac jak juz sie dowiem co bedzie. Az sie boje pomyslow na imie ze strony tatusia. Cos mi przez telefon sie smial ze chce Adolfa

Bylam teraz u lekarza na kontroli i juz zdowa jestem takze kamien z serca bo sie przerazilam tym szpitalem.
tatuś ma gust, nie ma co ale skoro mu do żartów, to znaczy że dobrze przyjął nowinę a kiedy się zobaczycie?
Dobrze, że się wykurowałaś, uważaj teraz na siebie

Stary 2012-10-08, 15:06   #968
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Bo ja na razie nie mam kompletnie nic i może mnie to ominie? Czy jeszcze za wcześnie?
Ja miałam od 6 tc, ale wydaje mi się, że głównie dlatego, że jem duphaston. Bo jak czasami zapomnę wziąść to się na drugi dzień dobrze czułam. Ale to może przypadek jakis..

Wojtek
Stary 2012-10-08, 15:07   #969
vil84
Wtajemniczenie

Jenny, odwaliłaś kawał dobrej roboty super

ehh mam problem z cytowaniem większej ilości postów, muszę sobie kopiować do worda, pewnie sierota jestem i na coś prostego nie wpadłam

byłam dziś po te biustonosze, jestem meega zadowolona bo kupiłam dwie pary za 130 zł, i to śliczne, jeden w kropeczki, a drugi beżowy w kwiatuszki moja mama powiedziała, że też tam będzie kupować, i trudno, że są jednocześnie do karmienia (też ma duży rozmiar). byłam też w jednej tańszej aptece, i zaoszczędziłam 30 zł, bo za dwa opakowania luteiny i dwa duphastonu w Katowicach płacę 75-85 zł, a teraz 50 zł zapłaciłam

a co do imion - my mamy wybrane dla dziewczynki, już od dawna - Hania. ostatnio przeglądałam imiona i proponowałam inne (bo myśleliśmy też kiedyś o Emilce), ale mężuś się oburzył że miała być Hania i Hania ma zostać. za to dla chłopca nie potrafimy dojść do kompromisu. jemu się podoba Teofil - Teoś imię może ładne, ale jakoś mi pod pedofila podchodzi

Margosia - ja jestem w 12 tc i nie mam ani mdłości, ani tym bardziej nie wymiotuje miałam kilka razy mdłości, jak w szpitalu mi zwiększyli dawki duphastonu i luteiny, ale było mi tylko leciutko niedobrze, i to może 2-3 razy. ale nie mam apetytu, ostatnio nawet jak dostaje ulubione potrawy to tylko podzióbię trochę :/
nie przytyłam (dziś się akurat ważyłam), ale mam większy brzuch - gdyby nie to, że fałdki były dość spore na nim, pewnie byłoby widać malutki ciążowy, a tak tylko spodni nie dopinam ;P

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2012-10-08 o 15:11
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 15:07   #970
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
w warszwie, pewnie jest dużo możliwości... trochę zazdroszczę.
taaa... tylko 2 razy drożej

Cytat:
ja mam lekkie mdłości. ale naprawdę lekkie. mam nadzieję że na nich się skończy

a mój dziadek miał na imię adolf
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 15:10   #971
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam mdłości i żeby się lepiej czuć to ciągle muszę coś jeść. Wtedy mi się lepiej robi, dziwne
trochę nie? W rezultacie przytyłam ok.1-2 kg i mi brzuch urósł, ale to prawdopodobnie dlatego, że ja głównie tyje na brzuchu.
No to ja mam podobnie, takie nieprzyjemnne ssanie połączone z mdłościami. Właśnie u mnie też będzie już około 1-2kg i brzuszek mi się zaokrąglił, a jestem szczupła.. myślałam, że to troszkę za wcześnie. Rano to jeszcze wyglądam w miarę ok, ale jak się najem to mam brzuch jak kuzynka w 4 miesiącu

Cytat:
Może Cię ominie, podobno mdłości głównie w 6-7 tygodniu są.. ale to bardzo indywidualna kwestia..

Stary 2012-10-08, 15:10   #972
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:

maarchewka chciałam zajrzeć na Twojego suwaczka, ale otwiera mi się główna suwaczkowa strona??? chyba coś nie tak, czy tylko u mnie źle działa?

ja miałam mdłości przez kilka dni, może ze 2-3, gdzieś 5tc, teraz jest spokój. Mdli mnie tylko zapach lodówki, zamrażarki i śmietnika - więc jak musze z tych rzeczy skorzystać to zatykam nos i jest ok. Pozostał tylko ogromny ból piersi, muszę kupić jakieś nowe bo ledwo się mieszcze.
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 15:15   #973
Margosia__
Zakorzenienie

Ja mam po 17 odebrać wyniki bety i trochę się stresuję
Jakoś dalej nie mogę uwierzyć, ze mogło się udać
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 15:15   #974
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ehh mam problem z cytowaniem większej ilości postów, muszę sobie kopiować do worda, pewnie sierota jestem i na coś prostego nie wpadłam

a co do imion - my mamy wybrane dla dziewczynki, już od dawna - Hania. ostatnio przeglądałam imiona i proponowałam inne (bo myśleliśmy też kiedyś o Emilce), ale mężuś się oburzył że miała być Hania i Hania ma zostać. za to dla chłopca nie potrafimy dojść do kompromisu. jemu się podoba Teofil - Teoś imię może ładne, ale jakoś mi pod pedofila podchodzi
Jeśli chcesz zacytować więcej osób to musisz kliknąć tą ikonkę co jest po środku między cytuj i odp a przy ostatnim zacytowaniu już musisz dać cytuj żeby okienko dialogowe się uruchomiło

Co do imion to Hania też mi się bardzo podoba, a Emilki to Skarby dziewczynki, mądre, rezulutne, utalentowane, śliczne.. Miło mi- jestem Emilka

Stary 2012-10-08, 15:27   #975
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Jeśli chcesz zacytować więcej osób to musisz kliknąć tą ikonkę co jest po środku między cytuj i odp a przy ostatnim zacytowaniu już musisz dać cytuj żeby okienko dialogowe się uruchomiło

Co do imion to Hania też mi się bardzo podoba, a Emilki to Skarby dziewczynki, mądre, rezulutne, utalentowane, śliczne.. Miło mi- jestem Emilka

haha właśnie kombinowałam z tą ikonką, ale mi nie wyszło ciemniak ze mnie, mam nadzieję, że następnym razem wyjdzie

cześć Emilko strasznie mi się podoba, że to imię można zdrabniać na tyle sposobów - Emiś

powiem Wam dziewczyny że bardzo Wam zazdroszczę pracy. wiem, że jak się pracuje, to się marzy tylko o tym, żeby mieć w końcu wolne ja ostatnio byłam w pracy pod koniec sierpnia, potem urlop i od razu zwolnienie zwariuje przez tyle miesięcy. nudzić się nie nudzę, zawsze sobie znajdę zajęcia, ale brakuje mi towarzystwa - znajomi w Gliwicach, większość rodziny też, na co dzień mąż i kot. teraz jestem u mamy, chociaż leżę sobie już grzecznie, i mam pełnie szczęścia z powodu chwilowej zmiany otoczenia. bardzo, ale to bardzo liczę na to, że w czwartek na prenatalnych podpowiedzą mi, skąd te krwawienia i może dostanę pozwolenie na dłuższe wyjścia teraz każda aktywność wiąże się ze strachem, czy nie zaszkodzi.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 15:52   #976
Meliitele
Zakorzenienie

Cytat:
tatuś ma gust, nie ma co ale skoro mu do żartów, to znaczy że dobrze przyjął nowinę a kiedy się zobaczycie?
Dobrze, że się wykurowałaś, uważaj teraz na siebie
Mysle ze zartowal z imieniem ale wiem ze chce syna, u mnie mama tez przepowiada ze chlopak bedzie. A za to tesc dziewczynke chce, mowi ze juz ma dosyc chlopakow. A dla mnie obojetnie byle zdrowe
26 przylatuje dopiero, jeszcze tyyyyyyyle czasu. Ale juz sie doczekac nie moge.

Cytat:
cwaniara haha

A jakas mamusia jest moze z 3 miasta??

What the world needs now is love, sweet love
it's the only thing that there's just too little of

7/40
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 16:13   #977
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
cześć Emilko strasznie mi się podoba, że to imię można zdrabniać na tyle sposobów - Emiś

powiem Wam dziewczyny że bardzo Wam zazdroszczę pracy. wiem, że jak się pracuje, to się marzy tylko o tym, żeby mieć w końcu wolne ja ostatnio byłam w pracy pod koniec sierpnia, potem urlop i od razu zwolnienie zwariuje przez tyle miesięcy. nudzić się nie nudzę, zawsze sobie znajdę zajęcia, ale brakuje mi towarzystwa - znajomi w Gliwicach, większość rodziny też, na co dzień mąż i kot. teraz jestem u mamy, chociaż leżę sobie już grzecznie, i mam pełnie szczęścia z powodu chwilowej zmiany otoczenia. bardzo, ale to bardzo liczę na to, że w czwartek na prenatalnych podpowiedzą mi, skąd te krwawienia i może dostanę pozwolenie na dłuższe wyjścia teraz każda aktywność wiąże się ze strachem, czy nie zaszkodzi.
Dokłądnie, do mnie bliscy mówią różnie: Emi, Emiś, Emilcia, niektórzy nawet Milka i Milcia

ajjj współczuję.. trzymam mocno żeby w czwartek na wizycie wszystko szczęśliwie się wyjaśniło

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Cytat:
Mysle ze zartowal z imieniem ale wiem ze chce syna, u mnie mama tez przepowiada ze chlopak bedzie. A za to tesc dziewczynke chce, mowi ze juz ma dosyc chlopakow. A dla mnie obojetnie byle zdrowe
26 przylatuje dopiero, jeszcze tyyyyyyyle czasu. Ale juz sie doczekac nie moge.
może będzie i chłopak i dziewczynka ojj to jeszcze trochę musicie czekać na tatusia, oby Wam szybko i bezproblemowo zleciało

Stary 2012-10-08, 16:21   #978
Atena564
Zadomowienie

To znowu ja Przysiadam do kompa by nadrobić wszytko co naskrobałyście przez weekend
A i wkońcu niezrobiłam tych naleśników z serem o których pisałam rano, tylko pierogi ruskie , które za mną "chodziły" już od soboty
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 16:25   #979
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
To znowu ja Przysiadam do kompa by nadrobić wszytko co naskrobałyście przez weekend
A i wkońcu niezrobiłam tych naleśników z serem o których pisałam rano, tylko pierogi ruskie , które za mną "chodziły" już od soboty
a miałaś poczęstować naleśnikami
ja już po pracy, zjadłam obiadek, ale i tak głodna jestem... idę chyba zaraz upiec racuszki z jabłkami, bo mam smaaaakaaaa

Stary 2012-10-08, 16:29   #980
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TruskaweczQa90 Pokaż wiadomość
Witam, chciałam do Was dołączyć. Planowany termin 23-25.05.2013

Cytat:
Czesc kochane chcialabym do Was dolaczyc. Mam na imie Monika i mam 20 lat. Ciaza zupelnie nieplanowana. Szlam do lekarza pewna siebie ze ciazy nie ma a tu zaskoczenie. Maluszek ma 9 tyg i 3 dni a tp mam na 25.04.
Niestety calkiem mozliwe ze bede samotna mamusia.. Z tata dziecka znam sie krotko ale jednak mimo wszystko trzeba byc odpowiedzialnym bo przeciez dziecko nie prosilo o zycie. Musze czekac az przyleci bo on pracuje w Norwegii i dopiero widzimy sie za 3 tygodnie. Mam nadzieje ze wszystko sie ulozy i bedzie po mojej mysli.
Cytat:
Napisane przez margof Pokaż wiadomość
Witam i chętnie, choć bardzo nieśmiało chciałabym się do Was przyłączyć. Mam na imie Gosia i mam 35 lat. O baby staramy się z małżem już ponad 2 lata, dodam, że trudne i pełne łez lata. Jestem z Trójmiasta i leczę się w klinice niepłodności Gameta w Gdyni u super doktora (Ś). 15.09.2012 r. mieliśmy pierwsze podejście do IUI , to był 14 dc. ( OM 02.09) i szczerze mówiąc, nie spodziewałam się cudu, a jednak..... Trochę przed czasem zrobiłam test i niby była ta upragniona druga kreska, ale bardzo, bardzo niewidoczna. Następnego dnia pobiegłam na bete - wynik 5,4. I wielka niewiadoma, co dalej, czy urośnie, czy spadnie? Na szczęście kolejne badanie w 30 dc dało wynik 66,3. Lekarz telefonicznie zlecił kolejną bete oraz progesteron i wyniki z 33dc beta-223,8, progesteron 24,78. Doktor stwierdził, że jest ok i umówiliśmy się na wizytę w sobotę 13.10). Ja jednak nadal nie moge uwierzyć w swoje szczęście do tego stopnia, że póki co operuję określeniem dnia cyku, a nie tygodniami ciąży. Jeśli chodzi o objawy, to oczywiście brak miesiączki, bóle podbrzusza i huśtawki nastrojów. Jednak, po mojej walce (oby zwycięskiej), przyjme z pokorą wszelkie niedogodności stanu błogosławionego - byleby tylko z babykiem było wszystko oki. Strasznie się tego boję.
Cytat:
Napisane przez sasanka5 Pokaż wiadomość
Witajcie
Dzisiaj odczytałam na teście 2 kreseczki i tak bardzo się cieszę Poprzednią ciążę niestety poroniłam; jestem dobrej myśli że tym razem kruszynka będzie się rozwijać Pozdrawiam Mamusie 2013
WITAJCIE GRATULACJE
Stary 2012-10-08, 16:31   #981
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cześć ponownie
Mąż przyszedł z pracy i śpi, a mnie coś pobolewa brzuch no i jeszcze po pobieraniu krwi boli ręka wrr

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Cytat:
To podziel się ruskimi

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 16:36   #982
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
a miałaś poczęstować naleśnikami
ja już po pracy, zjadłam obiadek, ale i tak głodna jestem... idę chyba zaraz upiec racuszki z jabłkami, bo mam smaaaakaaaa
a ja jeszcze godzinę w robocie i do domu ehhh

Wojtek
Stary 2012-10-08, 16:40   #983
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
ja się zastanawiam nad Oliwką. Akurat dziecko w Grecji powstało to by nawet pasowało
Faktycznie pasuje

Nasz bąbelek powstał w Polsce, ale dowiedzieliśmy się we Francji - znacie jakieś francuskie imiona ?

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Cytat:
U mnie póki co 1 kg ale na minusie ale mam małą nadwagę , więc mam nadzieję, że aż tak dużo nie przytyję

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Cytat:
Napisane przez czarnaola Pokaż wiadomość
hej dziewczynki,

powórzyłam po raz kolejny betę i mam totalny mętlik w głowie....
może któraś podpowie coś mądrego...

przypomnę może że jestem obecnie w 8tc, robiłam betę w zeszłą środę wynik 179 tys, następną w piątek- 147 tys.. i kolejna dzisiaj 175 tys.... kompletnie nie wiem co może to oznaczać... w czwaretk wybieram się na usg, więc wyjaśni się co i jak z maleństwem ale do tego czasu może któraś z was zna podobne przypadki?
Dziwne to wszystko
Chyba najlepiej będzie jak poczekasz do czwartku na wizytę, spróbuj się w tym czasie nie zamartwiać. Może tak jak dziewczyny piszą, ktoś podmienił wyniki

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-10-08, 16:41   #984
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam do Was kolejne pytanie odnosnie prawa pracy. Pamietam jak ktoras z Was mowila, ze sie na tym zna, ale nie.pamietam kto (przepraszam). Otoz pracuje na umowe na czas okreslony, ktora konczy mi sie 31 pazdziernika ( bede miala wtedy skonczone 12 tyg ciazy, wiec bede chroniona, o.ile dobrze rozumiem ten zapis w kodeksie) i umowa automatycznie zostanie.przedluzona do dnia porodu. W mojej firmie jest zasada, ze po umowie, ktora mam nastepuje umowa na czas nieokreslony. I teraz jestem ciekawa czy moj pracodawca moze przedluzyc ja tylko do porodu, skoro gdyby nie ciaza to przedluzylby ja na czas nieokreslony. Jutro mam zamiar rozmawiac z moim przelozonym i zanim mu powiem o ciazy chce wprost zapytac jaka jest jego decyzja w sprawie mojej umowy. Mam nadzieje, ze jezeli powie,ze chce mi przedluzyc umowe (i na to licze) to w po informacji, ze jestem w ciazy nie dojdzie do wniosku, ze w takim razie bede miec umowe tylko do porodu bo tak mowi kodeks pracy...
Ashyshqa no i jak z twoją pracą??Z tego co kojarze, choć pewności niemam kobieta w ciąży jest wg prawa chroniona już od samego początku i że umowe musi ci przedłużyć do porodu. Ja ostanio nieprzyjełam "pseudo awansu" w pracy!!!!Moja menagerka myślała, że może mnie wykorzystywać i że trafiła na jakąś kretynke, ale się niedałamklaski : Awans niby na papierze, kasa ta sama co zarabiam teraz, godzinowo musiałąbym pracować na 3/4 etatu, a na umowie dalej 1/2 i na dodatek znów na okres próbny 3 mc Wiedząc, że jestem w ciąży nieprzyjełam aneksu do umowy (któy tak naprawde jest nową umowa) i w ten sposób mam głowe spokojną i umowę do 2014 roku, i bede siedziała na l4 najdłużej jak się da!!!!!!Potem macierzyński, urlop wychowczy i niech mnie menagerka pocałuje tymbardziej ,że jeszcze niewie o ciąży i niemam jej zamiaru wcześniej uprzedzać niż jak dostanie zaświadczenie od gina
Stary 2012-10-08, 16:53   #985
WioLa_La_Wi
Raczkowanie

GG do WioLa_La_Wi

Cytat:
Hej,
jak wam mija dzisiejszy dzień? u nas ok, byłam dziś z mężem na zakupach, chciałam kupić płaszcz ciepły ale oczywiście nic nie było, mam nadzieję że zimę przechodze w moim starym, no chyba że się nie zmieszczę.
Też macie taki wilczy apetyt? Ja się budzę w nocy i muszę coś koniecznie zjeść i ogólnie jem co 2 godz, bo mnie ssie w żołądku.

Co do imienia to czuję, że będzie synek Leoś a jak dziewczynka to nie wiem.
Też mam nadzieję, że zimę przechodzę w kurtce i płaszczu z zeszłego roku
i też muszę jeść co dwie godziny, ba, nawet co godzinę, chociaż staram się trochę piciem zapychać

Cytat:
Hej

Ale Wy piszecie jak szalone!

Kurde widzialam liste wszystkich mamuskiek. Ja nie dosc ze najmlodsza to jeszcze pierwsza w kolejce

Co do apetytu to z poczatku jadlam jak szalona wszystko, teraz juz gorzej bo nie podchodzi mi np zolty ser i nie ktore wedliny, zapach czosnku tez mnie odpycha i pomidorki tez. Za to slodkie jem kilogramami.
Jakby to moja teściowa powiedziała "oooo... to będzie dziewczynka jak słodkie wcinasz"

Cytat:
No to ja mam podobnie, takie nieprzyjemnne ssanie połączone z mdłościami. Właśnie u mnie też będzie już około 1-2kg i brzuszek mi się zaokrąglił, a jestem szczupła.. myślałam, że to troszkę za wcześnie. Rano to jeszcze wyglądam w miarę ok, ale jak się najem to mam brzuch jak kuzynka w 4 miesiącu
Mam to samo!!! Rano jeszcze brzuszek wygląda normalnie ale wieczorem to jak dobry 4-ty miesiąc

A co do imion to czytam Wasze pomysły i niektóre naprawdę śliczne imiona, my mamy taki problem że np dla chłopca wiele z tych, które nam się podobają bardzo są już w najbliższej rodzinie dla dziewczynki to wiedzieliśmy już przed ciążą.. heh..

W związku z czym na dzień dzisiejszy:
dziewczynka - Pola, opcjonalnie Nikola
chłopiec - Filip, Alan lub Nataniel

Uciekam, lecę odebrać pierwsze badania, jakoś się zestresowałam jak tak czytam o Waszych obawach zw. z wynikami...

No a jutro (też mam stresa) wieczorem wizyta u gina i ma być USG i podobno będzie słychać serduszko (8 tc) - obyśmy je usłyszeli

Całuski!! Miłego wieczoru Dziewczynki!!

"A kiedy będziesz moją żoną,
umiłowaną, poślubioną [...]

A kiedy będziesz mężem moim,
rozdzwonią nam się wszystkie dzwony [...]. "

"Kochaj i czyń, co chce
sz"
WioLa_La_Wi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 16:54   #986
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Ashyshqa no i jak z twoją pracą??Z tego co kojarze, choć pewności niemam kobieta w ciąży jest wg prawa chroniona już od samego początku i że umowe musi ci przedłużyć do porodu. Ja ostanio nieprzyjełam "pseudo awansu" w pracy!!!!Moja menagerka myślała, że może mnie wykorzystywać i że trafiła na jakąś kretynke, ale się niedałamklaski : Awans niby na papierze, kasa ta sama co zarabiam teraz, godzinowo musiałąbym pracować na 3/4 etatu, a na umowie dalej 1/2 i na dodatek znów na okres próbny 3 mc Wiedząc, że jestem w ciąży nieprzyjełam aneksu do umowy (któy tak naprawde jest nową umowa) i w ten sposób mam głowe spokojną i umowę do 2014 roku, i bede siedziała na l4 najdłużej jak się da!!!!!!Potem macierzyński, urlop wychowczy i niech mnie menagerka pocałuje tymbardziej ,że jeszcze niewie o ciąży i niemam jej zamiaru wcześniej uprzedzać niż jak dostanie zaświadczenie od gina
Boze jak oni teraz kombinują, az mi się niedobrze robi
A co się dzieje jak nie przyjęłas aneksu? ze gdybyś nie była w ciąży to konczysz pracę?

Wojtek
Stary 2012-10-08, 16:54   #987
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Byłam w szpitalu . W piątek wieczorem zrobili badania- szyjka ok, brak jakichkolwiek złych objawów, w sobotę zrobili testy z krwi. Wieczorem zadzwonili, że hcg jest niskie. Za niskie. Powiedzieli, że albo ciąża pozamaciczna albo poronienie. Jutro miałam się zgłosić się usg. Dzisiaj zaczęłam krwawić. Jutro czeka mnie najgorszy dzień. Tyle w temacie

Trzymajcie się Dziewczyny- życzę wszystkiego dobrego, spokojnej ciąży bez komplikacji i zdrowego dzidziusia
Przykro mi kochanaTrzymaj się cieplutko
Stary 2012-10-08, 16:58   #988
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam po 17 odebrać wyniki bety i trochę się stresuję
Jakoś dalej nie mogę uwierzyć, ze mogło się udać

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-10-08, 17:06   #989
Atena564
Zadomowienie

Jenny widze,że nudzi Ci się w pracy bo miałaś czas zrobić dziś taką liste mamusiek i wogóle te linki co podałaś WIELKI SZACUN DLA CIEBIE

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
kurcze dziewczyny, tak mnie wkurzył ostatnio mój lekarz, że chyba go zmienię. sugeruje mi, żebym nie rodziła u niego w państwowym szpitalu tylko w prywatnym, w którym na marginesie jeszcze nie ma umowy podpisanej o pracę, i żebym mu dała w łapę jeszcze do tego! wiecie co, to jest jakaś masakra, nie dość że w tej klinice są ceny z kosmosu to jeszcze sugeruje łapówkę? przepraszam za co? każdy lekarz mi tam zrobi cc bez problemu przecież za to im tam płacą! zastanawiam się, czy nie urodzić prywatnie w tej klinice, ale prowadzić ciążę u innego lekarza. W sumie tam są super warunki w porównaniu do szpitala, chociaż ja byłam za pierwszym razem zadowolona. Ale uważam, że jego zachowanie to skandal.
aha, wiecie, że on mnie umawia na wizyty co 2 tygodnie? przecież to jest jakieś przegięcie, skąd ja mam na te wizyty kasę brać.
No naprawde przesadza ten gin Ja bym zmieniła go!!!
Stary 2012-10-08, 17:10   #990
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
a ja jeszcze godzinę w robocie i do domu ehhh
Biduulka.. a czemu tak długo pracujesz ja z trudem wytrzymuje 8 godzin..

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Nasz bąbelek powstał w Polsce, ale dowiedzieliśmy się we Francji - znacie jakieś francuskie imiona ?
Może Koleta (Colette) jakoś tak francusko brzmi, a takie spolszczone to Nikola, Żaklina, Izabella

Cytat:
Napisane przez WioLa_La_Wi Pokaż wiadomość

Uciekam, lecę odebrać pierwsze badania, jakoś się zestresowałam jak tak czytam o Waszych obawach zw. z wynikami...

No a jutro (też mam stresa) wieczorem wizyta u gina i ma być USG i podobno będzie słychać serduszko (8 tc) - obyśmy je usłyszeli

Całuski!! Miłego wieczoru Dziewczynki!!
Powodzenia i pamiętaj, złe myśli odpędzamy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości