|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
AAA, kolejne aaaa
mam pyt - zamawiacie buty przez internet? Mozecie polecić jakieś internetowe sklepy z obuwiem, chodzi mi o botki, kozaki, czółenka, półbuty...---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
Każda z Nas wie przecież co czujesz... jesteśmy z Tobą
|
|
#4712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe powiem Ci to co mi powiedziano wczoraj , brązowy śluz jeszcze o niczym nie świadczy póki nie ma @ jest szansa . brazowy sluz kilka dniprzed spodziewaną @ lub w jej terminie nie oznacza ze @ przylezie..choć może przyjść
|
|
|
|
|
#4713 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja bym się chyba bała. Moja koleżanka z pracy sobie zamówiła raz, dwie pary i obie musiała odesłać, bo rozmiar nie pasował. Buty to trzeba przymierzyć, bo rozmiar rozmiarowi nie równy czasem. |
||
|
|
|
#4714 |
|
Zadomowienie
|
Wita się z Wami szczęśliwa mężatka
))Colorblue GRATULACJE!!! Bardzo się cieszę ![]() U mnie dziś 24 dc, pojutrze coś zatestuje jeszcze jakieś zmiany oprócz colorblue? |
|
|
|
#4715 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Nie mogę się doczekać wizyty u gina, będę spokojniejsza gdy dowiem się, że z bobem wszystko w porządku
|
|
#4716 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4717 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda. ale jak mawiają dziewczyny. Nowy cykl nowe możliwości i nadzieje. Się uda!
|
|
|
|
|
#4719 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=anoxee;36968693]Wita się z Wami szczęśliwa mężatka
))]QUOTE] Kochana stawiaj wirtualnego szampana, i to już!!!!! ![]() GRATULACJE!! Proszę o relację z dnia ślubu i wesela, uwielbiam takie opowieści! ![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Nie przejmuj się, bankowo jest wszystko ok!!!!!
|
#4720 |
|
Zakorzenienie
|
Zawsze można poprosić o podanie dł. wkładki. Ja się zmierzyłam i kiedy zdarzyło mi się zamawiać balerinki na allegro właśnie tym, nie rozmiarem się kierowałam i są dobre. Pasują idealnie
|
|
|
|
#4721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ze 3-4 razy kupiłam też z dziewczynami z wizażu i zawsze jakoś trafiałam.
|
|
#4722 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez kupowalam przez neta buty
najlepiej mi sie kupuje buty na plaskim obcasie: na takich jeszcze ani razu sie nie przejechalam z obcasami mam gorsza sprawe, ale juz sie nauczylam, ze o ile plaskie mam 39 to na obcasie musze brac 38
|
|
|
|
#4723 | ||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4724 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4725 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
SANTOM GRATULUJĘ!!!ciąża jak nic!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja wracam doi cytowania. Musiałam dziś straszny dzień w pracy, aż myślałam, że się pobeczę. Ale jakoś tak mi się humor poprawił, jak zaczęłam Was czytać
|
|
#4726 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Santom gratuluję ja czekam z utęsknieniem na właściwe dni... |
||
|
|
|
#4727 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Uda się!!!AAAA i ja też lubię pore, a najlepiej taką ala sałatkę z pory i jajka ![]() oooooo ale bym sobie teraz właśnie taki wynalazek zjadła eheh trzeba lecieć po majonez i pore bo sklepu bo jajka w domu są![]() Cytat:
Cytat:
Kurka, ale póki się nie rozkręca to nie kraczemy![]() Cytat:
Cytat:
Gratulacje z okazji ślubu! Wszystkiego najlepszego z tej okazji i II kresek w prezencie życzę![]() Cytat:
![]() No witam się popołudniowo pod kocykiem z kukiem gorącej herbaty i wafelkami chałwowymi ![]() Kurka coś za dużo słodkiego zaczynam pochłaniać ![]() A dla odmiany zachciało mi się takiej pory z jajkiem w majonezie. A dokładnie to przez MAGBES mi się zachciało eheheeh. I teraz czekam na męża i wydeleguje go do sklepu
|
|
|
#4728 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja z butami zamawianymi przez neta nigdy nie miałamproblemów. Zawsze sugeruję się długością wkładki. A na obiad, to co wczoraj (bo mi sporo zostało) kurczak pieczony w kapuście i ziemniaczki ![]() A teraz zmykam, może zajrzę później...
|
|
#4729 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I to strasznie... Raz jak poszłam w nich do pracy to przebierałam je na inne, bo wydawalo mi się że cały pokój wali oponami jak się wchodzi Masakra...![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak się przyrządza tego kurczaka w kapuście?
|
|
#4730 |
|
Zakorzenienie
|
Oj dziewczyny z wami to nie można normalnie funkcjonować. Wypadało by cały dzień przed kompem siedzieć żeby za wami nadążyć
Dzisiaj ostatni dzień przed urlopem w Polsce byłam w pracy jeszcze tylko kurs do piątku i urlopik A co do mnie nie myślę na razie o dziecku ale wiem że miałam jakoś wczoraj owulację. Nie da się tego nie odczuć i tak się zastanawiam może faktycznie coś ze mną nie tak skoro już mam takie dziwne odczucia w jajnikach właśnie to pieczenie czasami i całkiem mocny ból. Nie wiem ale mam nadzieję że nie długo się dowiem bo się wkurzać zaczynam na to. Na obiad dzisiaj pizza Kupiłam mamie na urodziny ekspres do kawy i ogromną kawę do tego mam nadzieję że będzie zadowolona. A ja siedzę teraz i popijam herbatkę z Amaretto chyba się uzależniłam od niej ale ona tak fajnie grzeje
|
#4731 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Mokka_83;36967121]
hmmm... A ja tak się zastanawiam, bo z jednej strony - tak jak Lunka napisała - jak jej napiszesz smsem to będzie miała czas na przetrawienie tego na spokojnie... A jak jej powiesz przy spotkaniu to będzie sie musiał uśmiechac i gratulowac niezależnie od tego co poczuje w środku ![]() Ale z drugiej strony to się zastanawiam czy skoro nie spotykacie się jeszcze osobiście - nie lepiej narazie jej nic nie pisać?... Zawsze to dla niej dodatkowy czas na dojście do siebie po swojej stracie i gdy jej powiesz nawet za miesiąc, to może to przyjąć spokojniej niż np. teraz... A poza tyk - kto wie - moze i ona z Tztem nie próżnują i zanim jej zdążysz powiedzieć to może i im uda się znowu zrobić dzidziusia A wtedy wiadomo - napewno przyjęłaby info o Twojej ciąży lepiej gdy sama będzie znowu w ciąży![]() Starać się nie starają na pewno, bo u nich to typowa wpadka była. Początkowo strach i "te najgłupsze myśli", a później już oswojenie i płacz po stracie. Cytat:
Więc po wizycie u nowego doktora! Strasznie się cieszę, że poszłam do Niego. Za wizytę z USG zapłaciłam 80 zł tzn wogóle zapomniałam zapłacić, on się nie upominał i jak wyszłam to mi się przypomniało. Ale ma na szczęście pielęgniarke w drugim gabinecie i jej zostawiłam, wszystkie ciężarne się ze mnie śmiały, bo ja taka oszołomiona wyszłam. Wizyta trwała około 45 minut. Badania na fotelu, badanie USG, badanie stetoskopem, badanie piersi. Gabinet full wypas. Dostałam skierowania na badania, kazał się cieszyć z objawów bo to znaczy, że silna ciąża, ale do rzeczy! Mały/mała ma 0,54 cm i ma pięknie bijące SERDUSZKO (ale z wrażenia nie wiem ile) ![]() Jemu według ostatniej miesiączki ciąża wyszła na 6t2d i tak też wychodzi z wielkości dziecka. Także termin porodu w obu przypadkach to 1.06.2012. Po wyjściu z gabinetu zadzwoniłam do mamy z życzeniami, rozmowa mniej więcej wyglądała tak: Ja: wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka, szczęścia, miłości... Mama się wtrąca: i wnuków Ja: Będziesz Babcią! Mama: cooo o ja nie wierze, kiedy, ile, o jaaaaa, super, bosze, w końcu, dziecko bardzo się cieszę No to ja w płacz i później to już tam mniej istotne![]() Ukochana babcia przyjęła wiadomość, hmm z lekką obawą, później się cieszyła, ale tak jakoś dziwnie. Dziadek przyjął wiadomość kiwając głową ![]() Może się musi oswoić ![]() Mój Brat się bardzo cieszył i już opowiadał, jak go na mecze będzie zabierał ![]() Od strony TZ też się dowiedzą telefonicznie bo mama i siostra mieszkają 400 km, ale oni będą cieszyć się na pewno! Tata mój póki co nie wie, bo jeszcze z pracy nie wrócił i tu będzie gorzej, wogóle z jego rodziną, bo bardzo katoliccy i będzie gadanie jak to dziecko bez ślubu P.S. Na mdłości powiedział, że najlepsza cola! Wcale jej się nie bać w ciąży, bo to co jest w internecie większość to przez sito przesiać! Gdybym miałą wątpliwości, pytania, ktoś by mi coś powiedział, coś by się działo dzwonić o każdej porze dnia i nocy!
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2012-10-08 o 18:38 |
|
|
|
|
#4732 |
|
Zakorzenienie
|
Jak mnie dziś boli podbrzusze
|
|
|
|
#4733 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam u lekarza chociaż nie mam dobrych wiadomości
![]() Dzidzia zdrowa ale troche odkleja mi się łożysko ![]() Myślałam że to nic groźnego ale chyba jednak... chcieli mnie położyć w szpitalu ale bez zandych lekow i tylko po to zebym lezała to ja wole w domu.. o wiele mniej stresu.. a w szpitalu nawet nocy nie przespie takze leze w domu i mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze... ![]() mozliwe ze to od tego ze nioslam reklamowki... tylko ze nie byly wcale ciezkie bo "uwazałam".. no ale teraz to ewentualnie moge wstawac na siku
|
|
|
|
#4734 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Fajnie, że wszystko dobrze z maleństwem Masz termin 3 dni przede mną - ja mam na 4 czerwca
|
|
#4735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Leż, odpoczywaj, a wszystko będzie dobrze. Nie stresuj się niepotrzebnie. Skoro lekarze nie widzieli powodu na podawanie leków i nie upierali się byś leżała w szpitalu, to chodzi po prostu o wypoczynek. Wszystko będzie dobrze. Wszystko musi być dobrze |
|
|
|
|
#4737 | ||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=MoTyleKsw;36971658]
Cytat:
Reakcja mamy zarąbista No i na lekarza widac super trafiłaś. Ogólnie gratuluje![]() klask i:Co do tego co zaznaczyłam u Ciebie. Właśnie o to mi chodzi,że jak dużo objawów to znak,że hormonów w organiźmie dużo i silna ciąża. Mi nic nie jest i nie dolega. Jedynie piersi bolą i już mam schizy.. Cytat:
Niczym się nie przejmuj, a w robienie zakupów zaangażuj siostre Wkońcu Ty nie tyle jej pomogłaś to ona może raz dziennie poświęcić godzinkę i zrobić Ci zakupy!!!
Edytowane przez colorblue Czas edycji: 2012-10-08 o 18:58 |
||
|
|
|
#4738 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
UWAZAJ NA SIEBIE I DZIDZIUNIE. moze nie powinnam Cie straszyc, nie strasze tylko powiedzialam co dzialo sie wokol mnie.. Edytowane przez magdaammm Czas edycji: 2012-10-08 o 19:01 |
|
|
|
|
#4739 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4740 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Błagam cię kochana, odpoczywaj! Nic nie rób, nic! Ja uważam, że powinnaś jednak leżeć w szpitalu, ja bym tak zrobiła na Twoim miejscu. JA jestem starszna panikara, więc bałabym się sama tak w domciu leżeć, a tak przynajmniej jakaś kontrola pielęgniarek, lekarzy... Tylko tak Ci daję do zrozumienia, może warto przemęczyć się dla dzidzi ![]() Kochana, mam w ogóle nadzieję, że to tylko przejściowe kłopoty, trzymam bardzo mocno kciuki i chyba aż zdrowaśkę dziś odmówię za Ciebie i Twojego maluszka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.

mam pyt - zamawiacie buty przez internet? Mozecie polecić jakieś internetowe sklepy z obuwiem, chodzi mi o botki, kozaki, czółenka, półbuty...

póki nie ma @ jest szansa . brazowy sluz kilka dniprzed spodziewaną @ lub w jej terminie nie oznacza ze @ przylezie..choć może przyjść

, nie lubimy takich

klask i: