|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
BAN stały
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V
ale mam zap.ierdziel w pracy, jestem padnięta. jeszcze się nie wyspałam, po prostu nie mogłam zasnąć po nocnej wędrówce na siku
![]() Humor też mi średnio dopisuje. Dopadł mi dół pod tytułem "jestem gruba, brzydka, mam cellulit, wielką du.pę" itd... Tylko ten dół taki trochę poważniejszy niż zwykle Wczoraj po raz pierwszy w życiu podczas przytulania powiedziałam mężowi, że musimy zgasić światło!! Czułam się po prostu tak skrępowana, że masakra ![]() Idę Was nadrobić
|
|
|
|
#1832 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio oglądałam program,że jak się używa tych natł€szczaczy do kąpieli czy dodaje się oliwkę to potem już nie trzeba dziecka smarować a co do puderku to u nas się przydał bo Sammy był niezłym pulpecikiem i robiły mu się potówki na szyjce- tylko tam używałam puderku Cytat:
ja byłam wielką fanką BD bo sama jestem wrażliwcem i tylko to mi do mycia pasowało ale jak się na czymś zawiodę to nie powrócę już do tego, tak samo było z innymi aferami np gerberem- jeśli chodzi o wtopy producentów na produktach dla dzieci to poczucie humoru mi wysiada ![]() można kupić w przyzwoitych cenach dobre kosmetyki- np wspomniany przeze mnie hipp chicco ma jeszcze prostszy skład tylko trzeba na allegro polować bo normalnie to ze 30 zeta kosztują |
||
|
|
|
#1833 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1834 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1835 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie siary też jeszcze nie ma.
Odnośnie kosmetyków: póki co zastanawiam się jak Rossmanowskimi jednak lub Hipp - chciałabym prosty skład właśnie. Może nam nasza skarbnica wiedzy vel Szaja coś doradzi
|
|
|
|
#1836 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się czuję bardzo nieseksowna przez ten brzuch i w ogóle nie mam ochoty na żadne przytulanki przez to.
|
|
|
|
|
#1838 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Albo wcale nie bedzie o tym mowy i nigdy sie nie dowiemy, co tak naprawde uzywamy? Cytat:
Caly czas chodze w krotkich spodniczkach, sukienkach ledwo za tylek i jakos podobam sie sobie ![]() Moze tez przez to, ze ciagle slysze opinie znajomych (w tym kolegow TZ), ze ciaza bardzo mi sluzy ![]() A jak juz faceci zauwazyli, ze tyje tylko w brzuchu i w cyckach to chyba naprawde nie jest zle
|
|||
|
|
|
#1839 |
|
Zakorzenienie
|
Tzn no wiesz, ja nie uważam, że zbrzydłam czy przytyłam, wszystko mi poszło w biust i brzuch do przodu, a nie w boczki czy nogi, ale nie czuję się zbyt sexy, może dlatego, że mam już dość duży ten brzuch, jak na mój gust.
A może po prostu sam fakt ciąży tak na mnie działa, no nie wiem... Trudno powiedzieć, o co chodzi, skoro nie wyglądam źle, cellulitu i rozstępów też nie mam, a mimo to nie czuję się perfekcyjnie w swoim ciele...
|
|
|
|
#1840 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też się jakoś tak mało atrakcyjnie czuję
Dziś na poprawę nastroju siostra zrobiła mi peeling, maskę i masaż dłoni oraz malowanie paznokci Jeszcze w planach mam hennę z regulacją brwi, ale nie wzięła ze sobą sprzętu...
|
|
|
|
#1841 | ||
|
Zadomowienie
|
To teraz już na bank się spotkamy na spacerze
Cytat:
Dobrze, że zadzwonił się dopytać, a nie od razu te do mebli wziął ![]() Cytat:
odpoczywaj Dziewczyny, ale mi się trafiło dzisiaj. Posegregowałam ubranka jakie dostałam od kuzynki i wyszło, że nie mam nic na 56. Przypadkiem poszłam do Tesco, takiego małego i znalazłam zestaw trzech pajacyków za 44 zł. Przy kasie się okazało, że jest wyprzedaż i zapłaciłam za to 12 zł Aż się wróciłam jeszcze po pięciopak body, za taką samą cenę
|
||
|
|
|
#1842 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się czuję w miarę ok, co prawda nie noszę obcisłych swetrów/bluzek, wszystko luźniejsze, w obcisłych czuję się jak słoń, tym bardziej, że całe życie miałam mega płaski brzuch. ale przy mężu jest ok, jemu nie przeszkadza ani cellulit, ani rozstępy(a tych drugich mam ostatnio na pośladkach biodrach i udach tyle, że płakać się chce
|
#1843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mogłabyś zrobic fotkę tego łóżeczka, takie narmalne zdjecie to jednak nie to samo co wychuchane, wydmuchane na stronie internetowej
|
|
|
|
|
#1844 | |||
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziś miałam sesję z brzuszkiem Z profesjonalnym makijażem i fryzurą. W trakcie fotografka pokazywała mi efekty zdjęć i wyglądają super. Zrobiła kilkadziesiąt (koło 100 ), prześle mi mailem, z tego wybieram 15, które ona jeszcze obrobi.
|
|||
|
|
|
#1845 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nasza willa też jest tak ogromna że huhuhu jak łóżeczko wstawimy to nie bedzie już w ogóle miejsca, musze kupić stelaż zeby tv powiesić
|
|
|
#1847 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A jakie żelazo bierzesz? Mi gin na ostatniej wizycie tez przepisał, jakieś do picia, ale strasznie cholerstwo drogie ![]() Cytat:
Co do łóżeczek, ja jutro chyba zamówię ten zestaw : http://allegro.pl/show_item.php?item...cf77d00be2ff62 Pościel krówki niebieskie albo zielone, która Wam się bardziej podoba?
|
|
#1848 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No właśnie , a napisz mi jakiej miałaś firmy? Ja myślę nad angelcare z 2 płytkami, a co wtedy jak się włącza, co trzeba zrobić jak dziecko ma bezdech? Wystarczy wziąć na ręce, poruszyć, czy sztuczne oddychanie, matko o tym jeszcze nie czytałam.Widziałyście to?? http://www.pbkm.pl/pobierz-komorki/?...FUjwzAodLEAA3A |
|
|
|
|
#1849 |
|
Zakorzenienie
|
ile cię kosztowała taka sesja? pochwal się jak już będziesz coś miała
|
#1850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1851 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
![]() Ja nie planuje czegos takiego. |
||
|
|
|
#1852 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Tak na prawdę przytyłam dopiero 3 kg, wszystko poszło w brzuch i cycki więc teoretycznie nie mam powodu do marudzenia. Tym bardziej, że jak jestem ubrana to wszystko jest cudownie Wtedy mój ciążowy brzuch baardzo mi się podoba. Jak ubiorę jakieś fajne ciuchy gdzie ten brzuszek jest taki podkreślony to normalnie kocham ten widok w lustrze Ale cały czar pryska jak się rozbiorę...widzę ten brzuch nago, wtedy wydaje mi się taki wieeelki, ooogromny...i czuję się jak słonica jak mam się wdrapać na męża w trakcie przytulanek ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1853 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1854 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
pochwalisz sie zdjeciami jak juz dostaniesz ? ![]() Cytat:
![]() Grudniowka witaj
|
|
#1855 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kobitki! Siara to zawsze się musi pojawić przed porodem? Ludzie, ja to taka czarna masa jestem...
|
|
#1856 | |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny będą ładne kocyki w biedronce po 15 zł Cytat:
jakoś tak promienieje,włosy mi urosły, cera piękna, piegi się jeszcze trzymają mnie o dziwo- choć o tej porze to już się bladolica robiłam a brzuch nie jest dla mnie sexy bo kojarzy mi się tylko z dzieckiem, no i jak faceci na mnie patrzą to jak zobaczą brzuch to już zwrok odwracają jak się bzykam z TZ to ostatnio zsunęłam sobie haleczkę do spania na brzuch- jakoś starałam się go ukryć w ten sposób, bo wydaje mi się,że jak TZ na niego patrzy to myśli o dziecku a nie o przyjemnościach ![]() i ja też wtedy myślę o bejbiku ale Ci fajniw, poxhwalisz się fotkami w klubie? |
|
|
|
|
#1857 |
|
Zakorzenienie
|
powiedzcie mi, potrzebny jest w łóżeczku jeden opuszczany bok? bo tak się zastanawiam ,czy to takie istotne jest
|
#1858 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też się wczoraj przytulałam z mężem i czułam się jakbym była wielkim słoniem w składzie porcelany ale cóż taki życie ważne jest że mojemu mężulkowi się podobam i on nie miał żadnych oporów aby się do takiej słonicy jak ja przytulać Witaj grudniowka ![]() Dzisiaj od rana wzięłam się z sprzątanie w szafie w której mam ubrania trochę wywaliłam w co już nie wchodzę pochowałam do worków a na wierzch dałam cieplejsze rzeczy. Jestem z siebie dumna bo już ta szafa z ciuchami mnie dobijała. Teraz pomału z mamcią będziemy robiły porządki w kolejnych szafach aby zrobić miejsce na ciuszki dla dzidziusia ![]() Któraś z was pisała, że będzie taszczyć wózek na drugie piętro ja mieszkam na czwartym bez windy i tachanie wózka mnie przeraża. Mam też możliwość zostawiania go wózkowni ale boję się że nam się włamią i ukradną wózek . Nie wiem do końca jak to rozwiążemy
|
|
#1859 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny już podawały nawet skan ulotki
ja już prosiłam Mamę żeby mi podskoczyła do biedronki i jak będą coś warte gatunkowo to ma mi kupić. W grudniu i tak będą nam paczkę wysyłać więc wyślą i dzieciaczkowe rzeczy ![]() ja dziś kupiła, kilka drobiazgów dla Małego, w tym niebieski kocyk będą na później a na pewno się przydadzą tutaj zbiorcze zdjęcie (oczywiście odżywka to dla mnie, przez przypadek się załapała na zdjęcie )
|
|
|
|
#1860 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Byłam z mamą u jednej pani, która prowadzi hurtownię artykułów chemicznych (czyszczących), ale tylko produktów niemieckich. Nakupiłam lenorów, płyn do mycia podłóg, mydełka dzidziusiowe, szampon, żel do wc, który zaaplikowałam pół godziny temu i teraz całe poddasze pachnie mi bryzą morską. Znajomi bardzo polecali te środki, no i się skusiłam. Proszku do prania to tylko wsypuje się tyle ile w małym kieliszku wódki się zmieści. No zobaczymy czy takie to fajne i wydajne. Kiedyś też się z mamą skusiłyśmy na zakupy u sąsiadów i do tej pory nie żałujemy. Ciuchy w lenorze wypłukane cały tydzień pachniały i aż przyjemnie się je nosiło.
OLA 04.02.2013 r. 2500 g, 48 cm HANIA 19.08.2017 r. 2800 g, 51 cm Edytowane przez maluchna30 Czas edycji: 2012-10-08 o 21:35 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:55.

Wczoraj po raz pierwszy w życiu podczas przytulania powiedziałam mężowi, że musimy zgasić światło!!
Czułam się po prostu tak skrępowana, że masakra 

jestem w 22 tyg ciąży, mam termin na 8 luty wg usg a wg okresu 23 luty. CZy mogę sie przylączyć do Was ? 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Bo boję się kolejnego razu.... 

A może po prostu sam fakt ciąży tak na mnie działa, no nie wiem... Trudno powiedzieć, o co chodzi, skoro nie wyglądam źle, cellulitu i rozstępów też nie mam, a mimo to nie czuję się perfekcyjnie w swoim ciele...
Dziś na poprawę nastroju siostra zrobiła mi peeling, maskę i masaż dłoni oraz malowanie paznokci
odpoczywaj 

napisze w skrócie- byłam na badaniach no i wyniki wykazały ze mam anemię. Biorę żelazo. A sprawozdanie z wizyty u ginekologa- synek jest nadal synkiem 

ślub 28.04.2012