Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-08, 16:39   #1831
ilkas
BAN stały

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V

ale mam zap.ierdziel w pracy, jestem padnięta. jeszcze się nie wyspałam, po prostu nie mogłam zasnąć po nocnej wędrówce na siku

Humor też mi średnio dopisuje. Dopadł mi dół pod tytułem "jestem gruba, brzydka, mam cellulit, wielką du.pę" itd... Tylko ten dół taki trochę poważniejszy niż zwykle Wczoraj po raz pierwszy w życiu podczas przytulania powiedziałam mężowi, że musimy zgasić światło!! Czułam się po prostu tak skrępowana, że masakra

Idę Was nadrobić
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 16:43   #1832
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja nie planuję kupna pudru

Czy używają płynu do mycia, potrzebne jest jeszcze mydełko?
ponoć teraz już nie polecają
ostatnio oglądałam program,że jak się używa tych natł€szczaczy do kąpieli czy dodaje się oliwkę to potem już nie trzeba dziecka smarować

a co do puderku to u nas się przydał bo Sammy był niezłym pulpecikiem i robiły mu się potówki na szyjce- tylko tam używałam puderku

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Nie zachecam Cie do kupowania BD przeciez
Ja po prostu wole zaufac tej marce niz innej, ktorej kosmetyki zawieraja o wiele wiecej swinstw (typu SLS, parabeny, pegi, silikony, parafina, itp).
Nie bede tez wydawac zbednych moim zdaniem pieniadzy na drozsze kosmetyki, ktore czesto sa gorszej jakosci od tych najtanszych.
przecież wiem kochana
ja byłam wielką fanką BD bo sama jestem wrażliwcem i tylko to mi do mycia pasowało
ale jak się na czymś zawiodę to nie powrócę już do tego, tak samo było z innymi aferami np gerberem- jeśli chodzi o wtopy producentów na produktach dla dzieci to poczucie humoru mi wysiada
można kupić w przyzwoitych cenach dobre kosmetyki- np wspomniany przeze mnie hipp
chicco ma jeszcze prostszy skład tylko trzeba na allegro polować bo normalnie to ze 30 zeta kosztują
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 16:45   #1833
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grudniowka Pokaż wiadomość
Hej jestem w 22 tyg ciąży, mam termin na 8 luty wg usg a wg okresu 23 luty. CZy mogę sie przylączyć do Was ?
Pewnie, że możesz

Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki.

Wczoraj wróciliśmy od mamy,siedzę sobie a mała skacze po brzuchu.
Tż szybko przyłożył rękę i dostał 2 mocne kopniaki.
Warto podkreślić że wcześniej mała od razu przestawała kopać.

Posiedziałam z 5 minut,patrze a ja mam mokrą piżamę na sutku
Sutek mokry,bluzka też - siara
Zadziwiłam się strasznie że już w 21 tygodniu siara mi się pojawiła.
A wam dziewczyny?

Co do pudru.
Po co?
Lepszy jest moim zdaniem np. Sudocrem

A baldachim dla mnie MUSI BYĆ !
Niektóre mamy używają też Linomagu. Ja na razie sama nie wiem, czego będę używać- za duży wybór

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 16:45   #1834
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Wczoraj po raz pierwszy w życiu podczas przytulania powiedziałam mężowi, że musimy zgasić światło!! Czułam się po prostu tak skrępowana, że masakra

Idę Was nadrobić
ja miałam tak w ostatnią sobotę przed celibatem
Tz był w szoku
także nie martw się nie jesteś sama
Stary 2012-10-08, 16:52   #1835
Debrah
Zakorzenienie

U mnie siary też jeszcze nie ma.

Odnośnie kosmetyków: póki co zastanawiam się jak Rossmanowskimi jednak lub Hipp - chciałabym prosty skład właśnie.

Może nam nasza skarbnica wiedzy vel Szaja coś doradzi
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 16:59   #1836
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
ja miałam tak w ostatnią sobotę przed celibatem
Tz był w szoku
także nie martw się nie jesteś sama
hahahhaa, serio? Myślałam, że to tylko mój taki głupi wymysł...ale kurczę..naprawdę źle się z tym czułam... Może masz na to jakiś sposób? Bo boję się kolejnego razu....
Stary 2012-10-08, 17:07   #1837
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
hahahhaa, serio? Myślałam, że to tylko mój taki głupi wymysł...ale kurczę..naprawdę źle się z tym czułam... Może masz na to jakiś sposób? Bo boję się kolejnego razu....
Ale to z powodu brzucha czy po prostu jakiś odchył hormonalny?
Ja się czuję bardzo nieseksowna przez ten brzuch i w ogóle nie mam ochoty na żadne przytulanki przez to.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 17:16   #1838
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Zgadzam się w 100%, poza tym Rossman się od razu przyznał i wszystkich ostrzegł, także uczciwie się zachowali. Uważam, że to nie powinno rzutować na opinię, ale pewnie trochę im spadnie sprzedaż. Te ich kosmetyki są dobre, bo mają proste składy, no i powalające ceny - ja sama teraz używam kremu nawilżającego dla dzieci, smaruję nim brzuch, cudownie nawilża, a kosztował tylko 5zł.
Cytat:
przecież wiem kochana
ja byłam wielką fanką BD bo sama jestem wrażliwcem i tylko to mi do mycia pasowało
ale jak się na czymś zawiodę to nie powrócę już do tego, tak samo było z innymi aferami np gerberem- jeśli chodzi o wtopy producentów na produktach dla dzieci to poczucie humoru mi wysiada
można kupić w przyzwoitych cenach dobre kosmetyki- np wspomniany przeze mnie hipp
chicco ma jeszcze prostszy skład tylko trzeba na allegro polować bo normalnie to ze 30 zeta kosztują
No tak, ale skad wiemy czy za miesiac lub dwa nie wykryja podobnej afery w innej firmie?
Albo wcale nie bedzie o tym mowy i nigdy sie nie dowiemy, co tak naprawde uzywamy?

Cytat:
Ja się czuję bardzo nieseksowna przez ten brzuch i w ogóle nie mam ochoty na żadne przytulanki przez to.
A ja wrecz przeciwnie - czuje sie seksi Caly czas chodze w krotkich spodniczkach, sukienkach ledwo za tylek i jakos podobam sie sobie
Moze tez przez to, ze ciagle slysze opinie znajomych (w tym kolegow TZ), ze ciaza bardzo mi sluzy
A jak juz faceci zauwazyli, ze tyje tylko w brzuchu i w cyckach to chyba naprawde nie jest zle

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 17:27   #1839
BlackSanctum
Zakorzenienie

Tzn no wiesz, ja nie uważam, że zbrzydłam czy przytyłam, wszystko mi poszło w biust i brzuch do przodu, a nie w boczki czy nogi, ale nie czuję się zbyt sexy, może dlatego, że mam już dość duży ten brzuch, jak na mój gust. A może po prostu sam fakt ciąży tak na mnie działa, no nie wiem... Trudno powiedzieć, o co chodzi, skoro nie wyglądam źle, cellulitu i rozstępów też nie mam, a mimo to nie czuję się perfekcyjnie w swoim ciele...
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 17:46   #1840
e_vel
Wtajemniczenie

ja też się jakoś tak mało atrakcyjnie czuję Dziś na poprawę nastroju siostra zrobiła mi peeling, maskę i masaż dłoni oraz malowanie paznokci Jeszcze w planach mam hennę z regulacją brwi, ale nie wzięła ze sobą sprzętu...
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 18:12   #1841
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
TAK, na illakowiczowny
To teraz już na bank się spotkamy na spacerze

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Dzwonie do męża zeby zajrzal po pracy do biedry po te chusteczki...
No i tłumacze, dada wersja cotton - c.o.t.t.o.n
a ten do mnie - nie ma takich, sa tylko te twoje co zawsze bierzesz, to brac?
a ja jakie zazwyczaj biore? - do mebli albo te do lazienki
wiec tłumacze spokojnie ze to sa do ciała a ten - aaa, to te male do higieny intymnej?
po kilku minutach znalazł za kare wziął 2 paczki
No padłam ze śmiechu Dobrze, że zadzwonił się dopytać, a nie od razu te do mebli wziął

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki, wybaczcie nie nadrobie Was, bo ąz 20 stron do przeczytania, może później
ja właśnie wróciłam do domku. Od środy w nocy w sumie to już w czwartek trafiłam do szpitala :/ miałam brązowe plamienie, w 3 minuty zebraliśmy się na pogotowie. Tam mi zrobili usg dowcipne i jeszcze normalne no i badanie na samolocie. Wszystko ładnie, łożysko się nie odkleja, szyjka długa zamknięta, dzidzia zdrowiutka. Nie wiadomo od czego miałam te plamienie. lekarz powiedział, ze prawdopodobnie od grzybicy . Dostawałam dupka, magnez zostawili mnie na obserwacji i dopiero dzisiaj wyszłam. mam teraz brać luteinę pod język i tabletki dopochwowo na grzybice. Ale tak to czuje się dobrze, nic mnie nie boli
buziaki, idę leżeć
Jejku jak dobrze, że wszystko ok! Głupie to, że objawów brak, a choroba jest odpoczywaj

Dziewczyny, ale mi się trafiło dzisiaj. Posegregowałam ubranka jakie dostałam od kuzynki i wyszło, że nie mam nic na 56. Przypadkiem poszłam do Tesco, takiego małego i znalazłam zestaw trzech pajacyków za 44 zł. Przy kasie się okazało, że jest wyprzedaż i zapłaciłam za to 12 zł Aż się wróciłam jeszcze po pięciopak body, za taką samą cenę
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 18:36   #1842
LadyWhisper
Zakorzenienie

A ja się czuję w miarę ok, co prawda nie noszę obcisłych swetrów/bluzek, wszystko luźniejsze, w obcisłych czuję się jak słoń, tym bardziej, że całe życie miałam mega płaski brzuch. ale przy mężu jest ok, jemu nie przeszkadza ani cellulit, ani rozstępy(a tych drugich mam ostatnio na pośladkach biodrach i udach tyle, że płakać się chce a jakoś nie widzę, żeby mi przybywało cm w tych rejonach :/ )

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 19:38   #1843
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

Black: Co do łóżeczka : Klupś ma na prawdę bardzo fajne łóżeczka, Twoje też mi się bardzo podoba.
Ja mam z żyrafką - bez szuflady, bo ona mi się właśnie mało funkcjonalna wydaje. Wolę chyba zamiast tego kupić jakieś ładne wiklinowe koszyczki może, żeby wsunąć pod łóżeczko. Ale z kółkami fajny pomysł, nie znałam tego modelu, który pokazujesz
Bardzo są fajne, bo solidnie wyglądają.
Tż złożył od razu - i sobie stoi, z materacykiem (w folii oczywiście) w środku wszystkie rzeczy dzieciowe upchane są. Ale buzia mi się cieszy jak wchodzę do sypialni.
My tez kupujemy ten zestaw z żyrafką. Juz znalazlam nawet najtansza oferte na allegro ale jeszcze skontaktuje sie z najblizszym bobaskiem bo mają i zapytam sie jaka cena u nich bedzie za caly komplet bo może troche taniej wyjdzie... chociaż wątpię
A mogłabyś zrobic fotkę tego łóżeczka, takie narmalne zdjecie to jednak nie to samo co wychuchane, wydmuchane na stronie internetowej

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 19:50   #1844
suzi31
Raczkowanie

Hej
Cytat:
A monitor oddechu to tak w zasadzie po co? Małe dziecko i tak powinnaś mieć w łóżeczku blisko siebie, bo inaczej będziesz musiała wstawać w nocy i łazić po całym domu... Niania może się przyda, ale to też tylko w przypadku dużego domu, bo w mieszkaniu i tak dziecko zza ściany usłyszysz.
Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
zaczęłam 27 tydzień

Moje dziecko też będzie z nami w sypialni, a monitor biorę na wszelki wypadek, w szpitalu się też nasłuchałam jak dziewczyny siostra miala dzidzie i miała ona bezdechy i był monitor sprawdził się w 100%, bo czuwać całą noc nie dawała rady a nawet na początku nie wiedziała o tym i monitor ją alarmował.
A ja pamiętam jakie hopla miałam jak Sara się urodziła.
Monitor oddechu alarmuje w przypadku bezdechu niemowlaka. Mój włączył się z 3 razy. Dzięki niemu miałam spokojny sen i nie dolatywałam co chwilę do łóżeczka.

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Niektóre mamy używają też Linomagu. Ja na razie sama nie wiem, czego będę używać- za duży wybór
Dla mnie linomag to kicha. Raz tylko kupiłam.

Dziś miałam sesję z brzuszkiem Z profesjonalnym makijażem i fryzurą. W trakcie fotografka pokazywała mi efekty zdjęć i wyglądają super. Zrobiła kilkadziesiąt (koło 100), prześle mi mailem, z tego wybieram 15, które ona jeszcze obrobi.
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 19:55   #1845
marta00537
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki.

Wczoraj wróciliśmy od mamy,siedzę sobie a mała skacze po brzuchu.
Tż szybko przyłożył rękę i dostał 2 mocne kopniaki.
Warto podkreślić że wcześniej mała od razu przestawała kopać.

Posiedziałam z 5 minut,patrze a ja mam mokrą piżamę na sutku
Sutek mokry,bluzka też - siara
Zadziwiłam się strasznie że już w 21 tygodniu siara mi się pojawiła.
A wam dziewczyny?
Ja już od jakiegoś miesiąca nosze wkładki laktacyjne, bo bez tego to porażka. Ale raz zapomniałam, akurat byliśmy na poprawinach, ja odstrzelona w czarną sukienkę, odpicowana i czuje cały czas ręką, że chyba się pochlapałam bo mam mokre. patrze a tam biała plama na piersi. Siara jak nic, dosłownie siara dobrze, ze miałam bolerko to sobie delikatnie zakryłam

Cytat:
My tez kupujemy ten zestaw z żyrafką. Juz znalazlam nawet najtansza oferte na allegro ale jeszcze skontaktuje sie z najblizszym bobaskiem bo mają i zapytam sie jaka cena u nich bedzie za caly komplet bo może troche taniej wyjdzie... chociaż wątpię
A mogłabyś zrobic fotkę tego łóżeczka, takie narmalne zdjecie to jednak nie to samo co wychuchane, wydmuchane na stronie internetowej
Nam też się podobają te z żyrafką. Tylko my chcemy koniecznie z szufladą, bo w naszej "willi" nie ma miejsca na komodę dla dzidzi. Ja się w ogóle zastanawiam gdzie my łóżeczko wstawimy :/

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 20:02   #1846
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już od jakiegoś miesiąca nosze wkładki laktacyjne, bo bez tego to porażka. Ale raz zapomniałam, akurat byliśmy na poprawinach, ja odstrzelona w czarną sukienkę, odpicowana i czuje cały czas ręką, że chyba się pochlapałam bo mam mokre. patrze a tam biała plama na piersi. Siara jak nic, dosłownie siara dobrze, ze miałam bolerko to sobie delikatnie zakryłam

Nam też się podobają te z żyrafką. Tylko my chcemy koniecznie z szufladą, bo w naszej "willi" nie ma miejsca na komodę dla dzidzi. Ja się w ogóle zastanawiam gdzie my łóżeczko wstawimy :/
o zesz, nieźle, to mi dwa razy poleciało z prawego cycka jak scisnełam

nasza willa też jest tak ogromna że huhuhu jak łóżeczko wstawimy to nie bedzie już w ogóle miejsca, musze kupić stelaż zeby tv powiesić

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 20:09   #1847
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Cześć laski napisze w skrócie- byłam na badaniach no i wyniki wykazały ze mam anemię. Biorę żelazo. A sprawozdanie z wizyty u ginekologa- synek jest nadal synkiem otwierał buźkę i bawił się stopkami wazy już 700g i wszystko z nim ok. Muszę was nadrobić teraz pędzicie jak szalone :p
Super, że z małym wszystko ok

A jakie żelazo bierzesz? Mi gin na ostatniej wizycie tez przepisał, jakieś do picia, ale strasznie cholerstwo drogie

Cytat:
hej dziewczynki, wybaczcie nie nadrobie Was, bo ąz 20 stron do przeczytania, może później
ja właśnie wróciłam do domku. Od środy w nocy w sumie to już w czwartek trafiłam do szpitala :/ miałam brązowe plamienie, w 3 minuty zebraliśmy się na pogotowie. Tam mi zrobili usg dowcipne i jeszcze normalne no i badanie na samolocie. Wszystko ładnie, łożysko się nie odkleja, szyjka długa zamknięta, dzidzia zdrowiutka. Nie wiadomo od czego miałam te plamienie. lekarz powiedział, ze prawdopodobnie od grzybicy . Dostawałam dupka, magnez zostawili mnie na obserwacji i dopiero dzisiaj wyszłam. mam teraz brać luteinę pod język i tabletki dopochwowo na grzybice. Ale tak to czuje się dobrze, nic mnie nie boli
buziaki, idę leżeć
Oj dobrze, że to nic poważnego odpoczywaj Kochana

Co do łóżeczek, ja jutro chyba zamówię ten zestaw : http://allegro.pl/show_item.php?item...cf77d00be2ff62
Pościel krówki niebieskie albo zielone, która Wam się bardziej podoba?

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 20:13   #1848
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Hej

Monitor oddechu alarmuje w przypadku bezdechu niemowlaka. Mój włączył się z 3 razy. Dzięki niemu miałam spokojny sen i nie dolatywałam co chwilę do łóżeczka.

No właśnie , a napisz mi jakiej miałaś firmy? Ja myślę nad angelcare z 2 płytkami, a co wtedy jak się włącza, co trzeba zrobić jak dziecko ma bezdech? Wystarczy wziąć na ręce, poruszyć, czy sztuczne oddychanie, matko o tym jeszcze nie czytałam.

Widziałyście to?? http://www.pbkm.pl/pobierz-komorki/?...FUjwzAodLEAA3A
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 20:15   #1849
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś miałam sesję z brzuszkiem Z profesjonalnym makijażem i fryzurą. W trakcie fotografka pokazywała mi efekty zdjęć i wyglądają super. Zrobiła kilkadziesiąt (koło 100), prześle mi mailem, z tego wybieram 15, które ona jeszcze obrobi.
ile cię kosztowała taka sesja? pochwal się jak już będziesz coś miała

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 20:15   #1850
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość

A jakie żelazo bierzesz? Mi gin na ostatniej wizycie tez przepisał, jakieś do picia, ale strasznie cholerstwo drogie

Co do łóżeczek, ja jutro chyba zamówię ten zestaw : http://allegro.pl/show_item.php?item...cf77d00be2ff62
Niebieskie

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 20:34   #1851
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Tzn no wiesz, ja nie uważam, że zbrzydłam czy przytyłam, wszystko mi poszło w biust i brzuch do przodu, a nie w boczki czy nogi, ale nie czuję się zbyt sexy, może dlatego, że mam już dość duży ten brzuch, jak na mój gust. A może po prostu sam fakt ciąży tak na mnie działa, no nie wiem... Trudno powiedzieć, o co chodzi, skoro nie wyglądam źle, cellulitu i rozstępów też nie mam, a mimo to nie czuję się perfekcyjnie w swoim ciele...
Jeszcze troszke i dzidzia Ci wszystko wynagrodzi

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Cytat:
Akurat dzis zaczelam czytac ksiazke o tematyce ciazowej (http://www.empik.com/luska-na-planec...8495,ksiazka-p) i wlasnie z niej dowiedzialam sie o tym pobraniu
Ja nie planuje czegos takiego.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 20:42   #1852
ilkas
BAN stały

Cytat:
No właśnie głównie chodzi o brzuch!
Tak na prawdę przytyłam dopiero 3 kg, wszystko poszło w brzuch i cycki więc teoretycznie nie mam powodu do marudzenia.
Tym bardziej, że jak jestem ubrana to wszystko jest cudownie Wtedy mój ciążowy brzuch baardzo mi się podoba. Jak ubiorę jakieś fajne ciuchy gdzie ten brzuszek jest taki podkreślony to normalnie kocham ten widok w lustrze
Ale cały czar pryska jak się rozbiorę...widzę ten brzuch nago, wtedy wydaje mi się taki wieeelki, ooogromny...i czuję się jak słonica jak mam się wdrapać na męża w trakcie przytulanek

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:

zielone krówki
Stary 2012-10-08, 20:43   #1853
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Feroplex dostałaś? Drogie jak diabli, ale skuteczne, ja niestety dwie dziennie biorę
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 20:56   #1854
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
mam dokladnie tak samo :/

Cytat:
Hej

Dla mnie linomag to kicha. Raz tylko kupiłam.

pochwalisz sie zdjeciami jak juz dostaniesz ?
Cytat:

zielone

Grudniowka witaj

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 21:00   #1855
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez grudniowka Pokaż wiadomość
Hej jestem w 22 tyg ciąży, mam termin na 8 luty wg usg a wg okresu 23 luty. CZy mogę sie przylączyć do Was ?
Witaj

Cytat:
Ja wczoraj kupilam sobie botki, niby jesienne ale sa ocieplane wiec jak mi podpasuja to bede lazic i w zime, ale jednak na suwak z boku i to byl dla mnie priorytet. nie wyobrazam sobie wiazania butów juz teraz a co dopiero za miesiac czy dwa
cena nie jest wysoka ale przemysl to bardzo mocno bo szkoda zeby stały i sie kurzyły.
No właśnie te sznurowadła. Ogólnie fajne są i mogłyby się przydać po ciąży, ale chyba jednak wstrzymam się z ich kupnem.

Cytat:
Dzwonie do męża zeby zajrzal po pracy do biedry po te chusteczki...
No i tłumacze, dada wersja cotton - c.o.t.t.o.n
a ten do mnie - nie ma takich, sa tylko te twoje co zawsze bierzesz, to brac?
a ja jakie zazwyczaj biore? - do mebli albo te do lazienki
wiec tłumacze spokojnie ze to sa do ciała a ten - aaa, to te male do higieny intymnej?
po kilku minutach znalazł za kare wziął 2 paczki
Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Feroplex dostałaś? Drogie jak diabli, ale skuteczne, ja niestety dwie dziennie biorę
Jakbym mojego męża widziała. Kiedyś wysłałam TŻta do sklepu do 2 piersi z kurczaka, a on z 2 udkami wrócił.

Kobitki! Siara to zawsze się musi pojawić przed porodem? Ludzie, ja to taka czarna masa jestem...
Stary 2012-10-08, 21:04   #1856
marsi11
Zakorzenienie

dziewczyny będą ładne kocyki w biedronce po 15

Cytat:
Tak na prawdę przytyłam dopiero 3 kg, wszystko poszło w brzuch i cycki więc teoretycznie nie mam powodu do marudzenia.
Tym bardziej, że jak jestem ubrana to wszystko jest cudownie Wtedy mój ciążowy brzuch baardzo mi się podoba. Jak ubiorę jakieś fajne ciuchy gdzie ten brzuszek jest taki podkreślony to normalnie kocham ten widok w lustrze
Ale cały czar pryska jak się rozbiorę...widzę ten brzuch nago, wtedy wydaje mi się taki wieeelki, ooogromny...i czuję się jak słonica jak mam się wdrapać na męża w trakcie przytulanek [COLOR="Silver"]
ja na buzi wyglądam bardzo ładnie, o wiele lepiej nawet niż przed
jakoś tak promienieje,włosy mi urosły, cera piękna, piegi się jeszcze trzymają mnie o dziwo- choć o tej porze to już się bladolica robiłam

a brzuch nie jest dla mnie sexy bo kojarzy mi się tylko z dzieckiem,
no i jak faceci na mnie patrzą to jak zobaczą brzuch to już zwrok odwracają
jak się bzykam z TZ to ostatnio zsunęłam sobie haleczkę do spania na brzuch- jakoś starałam się go ukryć w ten sposób, bo wydaje mi się,że jak TZ na niego patrzy to myśli o dziecku a nie o przyjemnościach
i ja też wtedy myślę o bejbiku

Cytat:
Hej
ale Ci fajniw, poxhwalisz się fotkami w klubie?
Stary 2012-10-08, 21:13   #1857
elllmi
Zakorzenienie

powiedzcie mi, potrzebny jest w łóżeczku jeden opuszczany bok? bo tak się zastanawiam ,czy to takie istotne jest

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 21:17   #1858
Lubcia
Zadomowienie

Cytat:
Ale cały czar pryska jak się rozbiorę...widzę ten brzuch nago, wtedy wydaje mi się taki wieeelki, ooogromny...i czuję się jak słonica jak mam się wdrapać na męża w trakcie przytulanek

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

zielone krówki
Głowa do góry nasze brzuszki będą jeszcze większe i co wtedy powiemy ja też się wczoraj przytulałam z mężem i czułam się jakbym była wielkim słoniem w składzie porcelany ale cóż taki życie ważne jest że mojemu mężulkowi się podobam i on nie miał żadnych oporów aby się do takiej słonicy jak ja przytulać

Witaj grudniowka miłego pisania w naszym mamuśkowym babińcu

Dzisiaj od rana wzięłam się z sprzątanie w szafie w której mam ubrania trochę wywaliłam w co już nie wchodzę pochowałam do worków a na wierzch dałam cieplejsze rzeczy. Jestem z siebie dumna bo już ta szafa z ciuchami mnie dobijała. Teraz pomału z mamcią będziemy robiły porządki w kolejnych szafach aby zrobić miejsce na ciuszki dla dzidziusia mam nadzieję że jutro też nam to sprawnie pójdzie

Któraś z was pisała, że będzie taszczyć wózek na drugie piętro ja mieszkam na czwartym bez windy i tachanie wózka mnie przeraża. Mam też możliwość zostawiania go wózkowni ale boję się że nam się włamią i ukradną wózek . Nie wiem do końca jak to rozwiążemy
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 21:20   #1859
onaella
Zakorzenienie

Cytat:

dziewczyny będą ładne kocyki w biedronce po 15
Dziewczyny już podawały nawet skan ulotki

ja już prosiłam Mamę żeby mi podskoczyła do biedronki i jak będą coś warte gatunkowo to ma mi kupić. W grudniu i tak będą nam paczkę wysyłać więc wyślą i dzieciaczkowe rzeczy

ja dziś kupiła, kilka drobiazgów dla Małego, w tym niebieski kocyk gryzakom nie mogłam się oprzeć będą na później a na pewno się przydadzą

tutaj zbiorcze zdjęcie (oczywiście odżywka to dla mnie, przez przypadek się załapała na zdjęcie )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02145.jpg (44,6 KB, 40 załadowań)

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 21:30   #1860
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie , a napisz mi jakiej miałaś firmy? Ja myślę nad angelcare z 2 płytkami, a co wtedy jak się włącza, co trzeba zrobić jak dziecko ma bezdech? Wystarczy wziąć na ręce, poruszyć, czy sztuczne oddychanie, matko o tym jeszcze nie czytałam.

Widziałyście to?? http://www.pbkm.pl/pobierz-komorki/?...FUjwzAodLEAA3A
Gdzieś czytałam, że już sam dźwięk monitora może spowodować, że dziecko wraca do oddychania, ale podejrzewam, że jak mi to zadzwoni to z rozpaczy umrę, bo też nie wiem co zrobić w takiej sytuacji!!

Byłam z mamą u jednej pani, która prowadzi hurtownię artykułów chemicznych (czyszczących), ale tylko produktów niemieckich. Nakupiłam lenorów, płyn do mycia podłóg, mydełka dzidziusiowe, szampon, żel do wc, który zaaplikowałam pół godziny temu i teraz całe poddasze pachnie mi bryzą morską. Znajomi bardzo polecali te środki, no i się skusiłam. Proszku do prania to tylko wsypuje się tyle ile w małym kieliszku wódki się zmieści. No zobaczymy czy takie to fajne i wydajne. Kiedyś też się z mamą skusiłyśmy na zakupy u sąsiadów i do tej pory nie żałujemy. Ciuchy w lenorze wypłukane cały tydzień pachniały i aż przyjemnie się je nosiło.

Edytowane przez maluchna30
Czas edycji: 2012-10-08 o 21:35
maluchna30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości