|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII
|
|
|
|
#3542 |
|
Wtajemniczenie
|
karolla mam nadzieje ze tez tak BOSKO bede wygladac jak moj Filip bedzie mial z 15 lat
![]() Biedroneczka najwazniejsze ze wszytko ok
|
|
|
|
#3543 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja piszę o tym: http://www.agito.pl/maxi-cosi-cabrio...98,4179-431939 Cytat:
Jesteśmy już tyle czasu razem i człowiek jednak się przyzwyczaja. W ogóle tak jakoś czuję, że ten czas przemija. Zanim się obejrzę to mała pójdzie do przedszkola, potem do szkoły, założy swoją rodzinę i będzie już całkowicie niezależna. Te myśli mi od jakiegoś czasu chodzą po głowie, bo co jakiś czas kręcimy dla małej taki filmik, żeby miała pamiątkę jak rodzice byli jeszcze młodzi i piękni ![]() Cytat:
A dlaczego masz cc 2 tygodnie przed terminem? Pytam, bo ostatnio słyszałam, że obecnie jak nic się nie dziej to cc robi się w okolicach 40 tyg, chyba, że to zależy od szpitala. Cytat:
Ostatnio czytałam mój pierwszy wpis w tym wątku jak byłam po USG i już słyszałam serduszko. Cytat:
Potem masz jeszcze 2 wielkości do kupienia, aż do 12 roku życia chyba, że przekroczy 1,50 m czy jakoś tak. ![]() Najlepsze jest, że ten pierwszy fotelik jest do około jednego roku życia. Te pozostałe są już na dłużej. Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2012-10-08 o 20:01 |
|||||
|
|
|
#3544 |
|
Wtajemniczenie
|
muss jak po wizycie??
justa co do fotelika to niestety nie widzialam, a sama mam ten czerwony Edytowane przez Today_Tommorow Czas edycji: 2012-10-08 o 19:57 |
|
|
|
#3545 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Krechę mam od dawna. a mniej więcej od miesiąca pojawiła mi się jeszcze od pępka w górę i robi się coraz ciemniejsza. Mam do Was pytanko: czy Wasze brzuszki wydają jakieś dźwięki?? Na początku myślałam że mi się wydaje ale teraz jestem już pewna, od jakiś 2-3 tygodni słyszę takie jakby cichutkie strzelanie (tak jak paznokciem o paznokieć pstryknąć) z brzuszka, szczególnie wyraźnie jak Bąbel szaleje. Na początku rzadko, ale teraz nawet kilka razy dziennie. Spotkała się któraś z Was z tym ![]() :conf used: Bo nie mam pojęcia co to ![]() :conf used:
|
|
|
|
#3546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3548 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane
Dostałam dziś pierwszą kaskę z zusu W piątek za kolejne zwolnienie zrobią mi przelew Zdziwiłam się, że to tak szybko wszystko, bo po tym co się nasłuchałam i naczytałam jak zus potrafi zwlekać z wypłatą to zwątpiłam ![]() A jutro znowu musze jechać do miasta ![]() Jedyna wada mieszkania na wsi to to, że za głupią pierdołą trzeba jechać do miasta A ja całe życie mieszkałam w mieście i byłam przyzwyczajona, że wychodze z domu i mogę sobie załatwić wszystko co chcę na spokojnie. Tymbardziej, że moi rodzice mieszkają w centrum miasta, więc wszędzie było blisko ![]() Dziś poprasowałam kolejną partię ciuszków Bartusia. Ale teściowa mi dorzuciła kolejne do prania ![]() Tak więc jeszcze jutro albo pojutrze pranie i prasowanie mnie czeka, a mój kręgosłup prosi o litość ![]() Jeszcze moja babcia coś tam dla małego przyszykowała ![]() Moja babcia to w ogóle agentka. Dzwoni do mnie ostatnio no i pogadałyśmy troszkę i w pewnym momencie mówi do mnie:"Magda, a czy ja mogę kupić kilka rzeczy dla Bartusia w lumpeksie?" No to ja jej na to, że nie ma problemu, bo przecież ja też tam kupuję dużo ciuszków. A babcia na to "Aha, to dobrze, bo wiesz, kupiłam już trzy pary śpioszków takich fajnych" ![]() A jakbym powiedziała, że nie to co?
Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2012-10-08 o 20:07 |
|
|
|
#3549 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3550 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3551 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez nic nie słyszę, żadne dźwięki się nie wydobywają z mojego brzusia.
Dziewczyny ja też mam pytanie: Za kilka dni wpadnie do mnie kumpela z ciuszkami dla mojej małej po swojej córci. Jej Amelka urodziła się w lutym. Koleżanka oczywiście nic nie chce za ubranka ale jakoś mi tak głupio z gołą ręką... pomyślałam że mamie podaruję winko, a Amelce coś kupię tak do 100zł (byłoby fajnie). Może jakaś mata edukacyjna? Co myślicie o czymś takim: http://allegro.pl/super-mata-z-pozyt...669096855.html albo takim http://allegro.pl/mata-edukacyjna-dl...669083549.html ? nie mam pomysłu
|
|
|
|
#3552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawet teraz słyszę jak sobie tam postukuje i popukuje Ten mój syn bardzo ruchliwy jest |
|
|
|
|
#3553 |
|
Zakorzenienie
|
Ania, wydaje mi się, że fajny pomysł z prezentem dla koleżanki i jej córeczki. Jeśli miałabyś się źle czuć, to warto coś kupić. Ja mojej koleżance, która mi dawała ciuszki nic nie kupowałam, ale wcześniej sporo daliśmy jej rzeczy od szwagierki i to chyba ona czuła się zobowiązana, bo cały czas o tym mówiła.
Dziewczynki, czy Wy też macie taką strasznie napiętą skórę na brzuchu, smaruję się 3 razy dziennie teraz, bo masakra jak mnie ciągnie, swędzi. Strasznie denerwujące to uczucie ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- ja nigdy nie słyszałam, musi być fajne uczucie
|
#3554 | |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobilam calutki dzien nieobecnosci ..
![]() My juz w Rabce .. tescia nie ma a ja go tak lubie .. jutro jak bedziemy wracac to zajedziemy do niego do Krakowa do pracy![]() Widze ze u Dojotki i Ewci gorąco .. kurcze straszycie dziewczyny .. straszycie ..Trzymam mocno kciuki ![]() Livdragon - to za tydzien witamy kolejnego maluszka ??? juz ? tak szybko ? kurze zaczynam sie bac .. A ja pije sobie cherbatke z cytrynka i zajadam pyszne kanapeczki .. tesciowa poszla na nocke wiec jestesmy sami Ale sie dzisiaj objadlam .. golabki na obiad a na deser szarlotka i ptasie mleczko .. mm Wszystkie sasiadki TŻeta sie zlecialy i prawily mi komplementy .. faaajnie mi ![]() Cytat:
.. ale widze ze to normalne .. ufff
|
|
#3555 |
|
Zakorzenienie
|
Przeczytałam, że Dojotka zostaje w spzitalu. Biedna
![]() Mam nadzieję, że te skurcze szybko minął i mały posiedzi jeszcze w brzuszku ![]() No i za Landi!!Muminek dla Laury. Dzielna dziewczynka!!T'ai za wizytę!Livdragon ![]() To już w przyszłym tygodniu?? za wszystkie nowe tygodnie!I życzę szybkiego powrotu do zdrówka chorowitkom |
|
|
|
#3556 |
|
Wtajemniczenie
|
A mialm wam mowic, od ostatnich 3 dni przesladuje mnie 5 listopad, sni mi sie 3 dni pod rzad, wszedzie slysze 5.11, w telewizji od ludzi, tak pprostu. Czyz bylo by to jakies przeznaczenie
|
|
|
|
#3557 | |
|
Zakorzenienie
|
Dojotka, Landi, trzymam za Was kciuki
![]() DeKajka, ale masz fajnie, że takie kontakty z teściami. Super, gratuluję ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
|
|
#3558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I mam takie małe marzenie, zeby Bartuś w tym czasie sie urodził ![]() W szpitalu, w którym chcę rodzić od czerwca br. mają gaz rozweselający na porodówce
|
|
|
|
|
#3559 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie też mają. Jak byłam na wycieczce, ze sr, to pytałyśmy położną o ten gaz i powiedziała, że zdania są podzielone. Na szyjkę ponoć działa super, ale np może działać ogłupiająco, przez co jest utrudniony kontakt z położną, zaburza się rytm oddychania i po tym gazie nie pozwalają się poruszać, tylko każą leżeć, żeby się słabo nie robiło. Jak już się korzysta, to radziła z wyprzedzeniem, zanim się skurcz zacznie, żeby sobie wdychać
|
#3560 |
|
Raczkowanie
|
38 tydzień jest donoszony a dzieciątko duże już jest - poza tym miałam poród przedwczesny poprzednio - cc przy rozwarciu i teraz tez byłam na lekach cały czas które odstawiłam - lpiej szybciej zrobić jeśli wszystko jest ok niż na szybko.
ale prawda - prawidłowo jeśli ciąża jest niepowikłana i nie ma ryzyka to cc wykonuje sie w ukończonym min 39 tyg ciąży
|
|
|
|
#3561 |
|
Zadomowienie
|
Landi, Dojotka
Zaciskamy nogi dziewczyny! ![]() Marti, już pod kołderkę! Herbata z cytryną i kurować się! Ale się nastałam na uczelni za tym głupim świstkiem o urlop...pół dnia nie moje Kolejka chyba z 15 osób przede mną. Oczywiście wanienki nie kupiłam, bo przejazd po południu przez centrum Katowic (które aktualnie są rozkopane) liczy się w latach świetlnych. Jeszcze sąsiedzi mi burzą, że niby ich zalewam, a u mnie suchutko, wszystko szczelne Tłumaczę, że może coś z elewacją/dylatacją nie tak, bo akurat przy zewnętrznej ścianie im cieknie, to nawet dupska nie ruszyli, żeby zobaczyć, czy tam nie ma jakiejś szczeliny. A mój TŻ nawet wannę rozebrał Jak przyjdzie mi administracja rozkuwać kafle, żeby sprawdzić, czy w ścianie jakaś rura nie poszła, to się wk***ię i już nie będę taka wyrozumiała dla ich wyskoków i burd, o nie
|
#3562 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() za mną coś chodzi 7 listopada Cytat:
|
||
|
|
|
#3563 |
|
Rozeznanie
|
mam pytanie do dziewczyn mających doświadczenie z pieluchami
ile pieluch dziennie zużywałyście na początku? pytam, bo mam okazję kupić 200szt Pampersów 1 (2-5kg) za 100zł , w domu mam już 86szt. Tylko proszę się nie śmiać z mojego pytania
|
#3564 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Aniu nie kupuj maty bo malutka juz jest za duza:/i szybko sie nia znudzi.taka mata jest dla lezacych dzieciaczkow jak juz sa mobilne to juz taka zabawka nie skupia ich uwagi.kup lepiej cos grajacego-jakies organki albo gitare. |
||||||||
|
|
|
#3565 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sąsiedzi z dołu powiedzieli, że rodzice zalewają im łazienkę, a akurat ta rura idzie z góry, przez przedpokoju i do łazienki tych ludzi. Przyszły hydraulicy rozkuli ścianę, która niedawno była remontowana i okazało się, że to z rury na klatce ich zalewa a nie od moich rodziców Mieliśmy ochotę ich zatłuc. Cytat:
![]() Ale dobrze wiedzieć, że w razie czego jest
|
||
|
|
|
#3566 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu no to rzeczywisie mozna sie wkurzyc
Agrafka zabij mnie ale nie pamietam pamietam tylko ze szybko przeszlam z 1 na 2 bo juz 1 byly male a corka gigantm sie nie urodzila (3100 54cm) ale moze niech swiezzsze mamy sie wypowiedza bo ja juz po prawie 6 latach malo co pamietam.A wlasnie-Weronika to zyje po tym weselu?????? |
|
|
|
#3567 |
|
Rozeznanie
|
To i ja się pochwalę dzisiejszą wizytą . Synek waży już 2,8 kg według OM wychodzi 36 tydzień wg USG 37 , do końca tygodnia mam brać nospę a potem jak to powiedziała gin. czekać na regularne skurcze- szyjka miękka i podatna ale nie rozwarta
Jednym słowem czas zacząć się pakować bo już tuż tuż |
|
|
|
#3568 | |
|
Zakorzenienie
|
Pisała chyba dziś, że żyje, ale chyba nie ma siły
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3569 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no właśnie ja się zastanawiam, czy to nie będzie za dużo, bo ginka mi powiedziała, że jeśli mały urodzi się w terminie to może ważyć 3500-3600g więc może całkiem szybko wyrosnąć, ale z drugiej strony to różnie bywa z tym przewidywaniem wagi więc już sama nie wiem
|
|
#3570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Według mnie to nie zużyjesz tyle pieluszek. Jedynki są od 2-5 kg, a dwójki 3-6 kg, więc dużej rożnicy tutaj nie ma. Osobiście bym nie kupowała Właśnie wylicytowałam takiego pajacyka dla mojego syncia http://img17.allegroimg.pl/photos/or.../43/2683044338 na jego pierwsze święta |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:29.

pamietam jak Laure urodzilam jak mi lyso bylo i niefajnie

juz ?

Herbata z cytryną i kurować się!