|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Cytat:
i rodzina by była pokrzywdzona może, bo to jednak oddanie na całego ...no a dostawkę polecam , ta lascale można dopasować do wielu wózków, na ich stronie można sprawdzić jak mocno pasują do danego wózka ![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2282 |
|
Zakorzenienie
|
Michałek po raz kolejny się obudził
![]() Dałam mu syropek ale oczywiście jak zwykle około połowy wypluł ![]() W nocy jak się obudzi po przebieraniu dam mu czopka może coś zadziała. Jak mu wcześniej dawałam to działało, ale też nie chce dawać codziennie czy często ![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Roksape ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- a to ja tego nie wiedziałam, a spotkałam się z osobami które dawały danio itp. w wieku 8 miesięcy |
|
|
|
#2283 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za ząbek Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.... nie wiem , ja dawałam w swoim czasie zwykłe jogurty ,a wcześniej to takie z nestle i takie teraz daję Kai
|
|
|
|
|
#2285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I możesz powiedzieć jakie mniej więcej? (firma, smak?) |
|
|
|
|
#2286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.podstawy-zywienia.eu/teks...jogurty-nestle ale muszę dowiedzieć się kiedy można zwykłe naturalne , bo mam zamiar mieszać zwykły z owocem , Kaja nie je kaszek i te jogurty nam to zastępują |
|
|
|
|
#2287 |
|
Zakorzenienie
|
Konia czemu Kaja nie je kaszek?
|
|
|
|
#2288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2289 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A karmic bym chciała do roku, nawet dłużej o ile córka nie zdecyduje za mnie ![]() Dziękuję za życzenia z okazji ukończenia 7 miesięcy Basia z tej okazji nie chce spać a zwykle sypia przed 20
|
|
|
#2290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Michałek je kaszki, ale nie codziennie bo nie wiem czy dawać codziennie czy nie ? |
|
|
|
|
#2291 | |
|
Zakorzenienie
|
bo wymiotuje po , więc nie daję, ładnie śpi w nocy, przybiera też dobrze, więc musu nie ma .... ale coś tam Jej jeszcze między obiadem a spaniem chcę dawać ,no i podaję jogurcik albo deser inny niż rano
---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2292 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli mowa o celibacie to religia powinna dawać wybór. Bo póki co to jednak jest to takie "nakazywanie".
|
#2293 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
Ja i Mateuszek jestesmy juz w domku u babci było super, ale strasznie zimno sie u nas zrobilo..Ja z TZ jestesmy przeziebieni, mam nadzieje, ze maly nie zlapie od nas choróbska. Bylam u Mateuszkowej lekarki , uspokoila mnie, powiedziala ,ze z tym wczesnym zanikiem ciemiaczka to nic zlego, ze ma duzy obwod glowki i klatki i ,ze tak czasem bywa i zeby za dwa miesiace przyjsc na kontrole obwodów, co do wymiotów to prawdopodobnie przejadanie sie, ale mamy zrobic badanie moczu. Sama tez zrobilam sobie badania, hemoglobine mam 16 nigdy takiej nie mialam, troche mialam jakies wartosci zanizone, ale to z powodu chyba wypitego alkoholu w niedziele![]() Aa dziewczyny ja biegam wprowadzilam swoj plan w zycie, co prawda na poczatek obralam krotka trase, bo dysze jak lokomotywa po 5 minutach, ale mysle ze lepsze to niz nic.Biegne w sumie 15 minut, pozniej w domu cwiczenia na tylek i brzuch i sniadanko![]() Ja ostatnio marudzilam , ze nic sobie nie kupilam, i zaszalam kupilam 4 sukienki, nie wiem jak TZ to przezyje, ale powiedzialam mu ,ze musi wiecej pracowac, bo z Mateuszkiem mamy duze potrzeby ![]() bidny powiedzial tylko, ze wie![]() No i MAteuszek zaczal jesc rzeczy kawałkowe , nie tylko papkowate, tak sie ciesze z tego zajada sloiczki po 6 miesiacu z kawalkami i nie wymiotuje, dzis cysial ogora kiszonego i sprobowal troche zupki ogórkowej, wszystko oczywiscie mnia mniam chrupeczki kukurydziane tez sa bardzo pożądane no i u nas tez jak jem cokolwiek to raczki wyciagniete odrazu, smiejemy z z TZ ze pierwsze slowo MAteuszka to bedzie DAJ![]() Ja sie staram trzymac tego schematu http://www.bobovita.pl/cms/images/cl...20modyfiko.pdf
|
#2294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idę spać dobranoc
|
|
|
|
|
#2295 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
interesuje się wszystkim wkoło i nie chce mu się ssać, mały leń, ja się poddałam i daje mm bo miałam dość tej walki raz przezz 2 godz z nim walczyłam żeby jadł bo chciałam iść na spacer a z głodnym dzieckiem mogłoby być ciężko za to wieczorem jak już piersi mam pełne pokarmu i twarde to pije chętniej - pewnie mu szybciej leci i nie musi się tyle natrudzić
|
|
#2296 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, a moja za cyca oddałaby mój talerz z obiadem. Rzuca się na niego jakby była nie wiadomo jak głodna
|
#2297 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2298 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Danio to serek,nie jogurt,raczej pozno dosc zalecaja.Wiki chyba miala kolo 2 lat jak zaczelam dawac danonki. Cytat:
|
|
#2299 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no oprócz Królowej jako głowy kościoła ![]() Cytat:
też smakowało baaaardzo ![]() Cytat:
Cytat:
i inne fragmenty których nie chce mi się teraz szukać ![]() Cytat:
gratulacje 7 miesięcy! i trzymam kciuki żeby Ci się udało przekonać Basię do cycuchów jeszcze...ale jak się nie uda to się nie zasmucaj Cytat:
![]() Witajcie! Byłam dziś u endokrynologa. Rzeczywiście mam to poporodowe zapalenie tarczycy. Najprawdopodobniej przejdzie samo, ale też bardzo prawdopodobne jest że przerodzi się w niedoczynność tarczycy. Szczególnie że przed ciążą miałam wyniki na granicy normyc zyli już się coś z tą tarczycą wtedy zaczynało dziać a ciąża ją rozregulowała całkiem. Jestem lżejsza o 200zł ( już wiem czemu udało mi się tam tak szybko umówić )Mam receptę na tabletki na serce, bo nadczynność bardzo obciąża serce i mam kołatania...tylko że zapomniałąm powiedzieć że karmię piersią i czytałam w necie że za bardzo nie powinnam ich brać Jak ja byłam u lekarza to Piotruś został z teściową. Najpierw było ok a gdzieś 10 minut przed moim powrotem się tak mocno rozpłakał Teściowa mówiła, że przeszła się z nim wcześniej do sypialni i zaczął się nerwowo rozglądać wokoło tak jakby mnie szukał i wtedy zaczął wyć bidulek jak przyszłam to się przytulił i przestał płakusiać ale jeszcze sobie szlochal chwilę...aj dobrze że tylko 10 minut to trwało.
|
|
#2300 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
No niby tak,ale takie decyzje podejmowane sa w mlodym wieku,ten ktos moze nie zdawac sobie sprawy jak to jest byc pozbawionym milosci malzenskiej,w mlodym wieku czesto nie mysli sie o posiadaniu dzieci,a pozniej sie ich pragnie,no i moze nie zdawac sobie sprawy jak to jest bez seksu cale zycie.Dlatego wielu ksiezy i tak nie wytrzymuje w celibacie.To tylko ludzie.
|
|
#2301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2302 |
|
Zakorzenienie
|
Już nie wiem co robić
![]() Co położę Michałka do łóżeczka to ryk, zasypia albo na rękach albo w bujaczku i za każdym razem po odłożeniu ryk
|
|
|
|
#2303 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dla mnie wyznacnikiem jest Biblia a tam nie ma czegoś takiego jak nakaz celibatu " nie jest dobrze żeby mężczyzna był sam". Ale to jest oczywiście moje zdanie
|
|
#2305 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki...ja po nieplanowanym wypadzie do teściów na weekend mam zaległości takie że hoho...zabieram się za nadrabianie was gadułki
|
|
|
|
#2306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co nie znaczy,że każda z nas ma poroże ![]() mi chodzi o to,że jest sprawa jasna, chcesz być księdzem , nie masz żony , dzieci, takie są zasady , ty się na to godzisz, nie potrafisz tak życ, odchodzisz...i tak powinno być...to że zniosą celibat nie sprawi,że ksiądz, który wcześniej był nie fair będzie super , bo potrafi być nieuczciwy a to dobrze nie rokuje to wszystko zależy od człowiekatak samo jak z "cywilami" jeden potrafi być wierny, inny musi mieć coś na boku
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-10-08 o 22:58 |
|
|
|
|
#2307 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ja jednak mysle,ze ksiadz powinien miec wybor czy chce miec zone,czy chce sie seksic czy nie chce.Bo w milosci do Boga i sluzbie nie przeszkodzi milosc do zony,dzieci.No a sa inne zawody,ktore wymagaja poswiecenia,ale w zadnym nie ma zakazu zakladania rodziny.
|
|
#2308 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiadomo, że nie każdy ksiądz łamie celibat ja tam myślę, że sprawa celibatu w kościele katolickim ma drugie dno ale to nie temat na to forum ![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
|
|
#2309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi jest sióstr żal bardziej niż księży, bo one wyrzekają się posiadania dzieci ,a myślę,że to dla kobiety wielkie poświęcenie, ale robią to w imię innej miłości , która w ich ocenie jest ważniejsza i daje im szczęście. |
|
|
|
|
#2310 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
To jest zawod i powolanie,ale np lekarz tez powinien miec takie powolanie,a nikt nie powie jak chcesz byc lekarzem to musisz zyc w celibacie
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:35.

i rodzina by była pokrzywdzona może, bo to jednak oddanie na całego ...

za ząbek

( już wiem czemu udało mi się tam tak szybko umówić
)