Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-08, 23:09   #2311
koniakonia
Zakorzenienie

Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
no jasne...ja nie generalizuję wiadomo, że nie każdy ksiądz łamie celibat
ja tam myślę, że sprawa celibatu w kościele katolickim ma drugie dno ale to nie temat na to forum

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

no ale przykre to trochę że ktoś kto nie potrafi wytrwać w celibacie nie może realizować przez to swojego powołania jakim jest służba Bogu. Jedno nie wyklucza drugiego według mnie
ja też znam jedną teorię

a co do drugiego to może zmienić wyznanie, religia to nie więzienie przecież
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 23:10   #2312
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Zawsze można zmienić wyznanie i wybrać inną drogę, podobną a bardziej pasującą do poglądów itd. nie żyjemy już jak kiedyś w wioskach zabitych dechami i jak ktos poczuje powołanie to ma dostęp do wiedzy i może wybrać ....
Mi jest sióstr żal bardziej niż księży, bo one wyrzekają się posiadania dzieci ,a myślę,że to dla kobiety wielkie poświęcenie, ale robią to w imię innej miłości , która w ich ocenie jest ważniejsza i daje im szczęście.
a co do tego to się zgodzę
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 23:34   #2313
Flowerbombka
Zadomowienie

Nikki mojemu tez się tak czasem główka poci po tej stronie, na której śpi...nie wydaje mi się żeby to było coś złego...

Tynka gratuluje zapału do biegania..z tym, ze z tego co wiem to nie powinno sie codziennie tylko nie wiem/ nie pamiętam dlaczego..może żeby mięśnie miały kiedy odpoczywać
Świetnie Mateuszek musiał wyglądać taki śpiąco podskakujący

Karo_z super że Piotrus juz umie powtarzac po was sylaby

Gosia brawa dla Eryczka za przekręcanie, ale rzeczywiście wybrał sobie ta trudniejsza stronę...stawia sobie chłopak wyzwania
U mnie tez zazwyczaj syncio o 19 kąpanko i minut ciumkania i spi...gorzej że 6-7 on już wyspany...
Też chcę śliniak z kolędą..wow! ciekawe czy u nas można kupić..

Mraveczka bardzo fajna ta pościel..ja wypełnienie mam tylko własnie poszewki mszę wybrać..
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i badania
Brawa dla Robcia za 7 miesięcy
Fajne takie spotkanko z dzieciaczkiem z tego samego dnia

Karinio spóźnione gratki za 8 miechów synka..

Desia kochana spóźnione najlepsze życzenia miałam napisac na FB ale Tż kazał się pakowac do teściów i przejąl kompa a potem to juz neta nie miałam..

Karolca super, że Ewelinka taka mobilna
Współczuję nocki, ale w sumie co się dziwić jak tyle ząbków naraz idzie...biedna Ewelinka

Nowaken super że udało się wychodne na piwko

Mama_d ale super niespodzianka dla Tż! oby tylko pogoda wam dopisała..

c.d.n.

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Konia zgadzm się z Tobą..skoro ktos decyduje się być księdzem to i decyduje się na zaady związane z byciem nim takie jak ten brak kobitki, dzieci itd...jeśli rezygnować ztego nie chce no to właśnie są jeszcze inne wyznania..

joanaros
gratuluje ząbeczka no i super, że katar przeszedł..

gkatarzynka od takiego kiwania na czworakach się zaczyna..uczy się przenoszenia ciężaru do przodu i do tyłu...potem ruszy jak zła

Roksa mój tez narazie na zgiętych rączkach, więc do raczkowania jeszcze dużo czasu...ale nic to poczekam cierpliwie..

dla Basieńki za 7 miesięcy..

Jolka duzo zdrówka dla was
Udało Ci się z tymi zakupami zabawkowymi..też się czaję na warsztacik hehe
Mój tez się budzi w nocy z piskiem i podkówką po kilka razy i wtedy mamusia z cycusie potrzebna ..pociumka trochę i usypia..na początku myslałam że to głód, ale to chyba potrzeba bliskości albo coś takiego..

Tynka super, że lekarka Cię uspokoiła..no i piękną hemogloine masz...
dla Mateuszka za kawałkowe rzeczy...
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 23:50   #2314
koniakonia
Zakorzenienie

Dziewczyny stawiam pierwszy krem przeciwzmarszczkowy nałożony mówi się trudno teraz tylko czekać na wnuki

Załączyłam zmywarkę ( czyt.własne łapy) i tak sobie pomyślałam,że jest też sporo ludzi ,którzy z własnej woli nie chcą mieć rodziny , męzów , dzieci ....są szczęśliwi w ich mniemaniu, taki celibacik dla cywilów uprawiają...

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ----------

A tak pomyślałam,że Rybki bardzo dawno nie było , nie? Ktoś ma kontakt?

No i tak myśl jeszcze,że to może nam się zdawać,że takiemu księdzu każdemu zależy na posiadaniu żony i dzieci...bo my sami takie życie wybraliśmy i daje nam to szczęście ...a to może nie zawsze jest tak,że to dla nich poświęcenie strasznie wielkie

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-10-08 o 23:56
Stary 2012-10-09, 00:02   #2315
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Gosia brawa dla Eryczka za przekręcanie, ale rzeczywiście wybrał sobie ta trudniejsza stronę...stawia sobie chłopak wyzwania
U mnie tez zazwyczaj syncio o 19 kąpanko i minut ciumkania i spi...gorzej że 6-7 on już wyspany...
Też chcę śliniak z kolędą..wow! ciekawe czy u nas można kupić..
A dzis nie chcial sie przekrecac,tylko paszcze darl,ze nie chce byc na brzuszku
Sliniak mamy taki,tzn schowalam,chyba bedzie w prezencie jakims:
http://www.matalan.co.uk/fcp/product...ist=Dept,brand

W Pl chyba jeszcze nie szaleja ze Swietami,co?Moze pojawi sie sliniaczek z koleda w Polsce,tez przeciez jest duzy wybor roznych rzeczy.

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Cytat:
Dziewczyny stawiam pierwszy krem przeciwzmarszczkowy nałożony mówi się trudno teraz tylko czekać na wnuki

Załączyłam zmywarkę ( czyt.własne łapy) i tak sobie pomyślałam,że jest też sporo ludzi ,którzy z własnej woli nie chcą mieć rodziny , męzów , dzieci ....są szczęśliwi w ich mniemaniu, taki celibacik dla cywilów uprawiają...

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ----------

A tak pomyślałam,że Rybki bardzo dawno nie było , nie? Ktoś ma kontakt?

No i tak myśl jeszcze,że to może nam się zdawać,że takiemu księdzu każdemu zależy na posiadaniu żony i dzieci...bo my sami takie życie wybraliśmy i daje nam to szczęście ...a to może nie zawsze jest tak,że to dla nich poświęcenie strasznie wielkie
O cholera,to dalas mi do myslenia,tez bym musiala kupic taki krem.Wszak za chwile bede miec 3 z przodu nie ma to tamto
A jak na razie uzywam krem matujacy do mlodej cery

Ja mam numer zapisany do Rybki,tez o niej myslalam.Jutro napisze

No wlasnie tez pod prysznicem myslalam o tym i masz racje,ze pewnie ksieza inaczej to postrzegaja.W sumie ja nic o tym nie wiem,nie bylam w ich skorze,nigdy nie myslalam o pojsciu do zakonu.
Stary 2012-10-09, 00:19   #2316
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

W Pl chyba jeszcze nie szaleja ze Swietami,co?Moze pojawi sie sliniaczek z koleda w Polsce,tez przeciez jest duzy wybor roznych rzeczy.

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

O cholera,to dalas mi do myslenia,tez bym musiala kupic taki krem.Wszak za chwile bede miec 3 z przodu nie ma to tamto

No wlasnie tez pod prysznicem myslalam o tym i masz racje,ze pewnie ksieza inaczej to postrzegaja.W sumie ja nic o tym nie wiem,nie bylam w ich skorze,nigdy nie myslalam o pojsciu do zakonu.
Gosia mnie mylą czasem z moją Mamą , to co ja mam począć ale jestem do Niej podobna, więc jest szansa ,że się potem dobrze jakoś po 35 dobrze zakonserwuje czy coś.....w każdym bądź razie wiadomo,ze czasem kobieta musi sobie kupić kremik czy inny kosmetyk , bo taka Jej natura

Oj tak, w zakonie to byśmy się nie spotkały, mnie też tam nogi nie niosly, nie wiem jak to jest nie chcieć mieć dzieci, bo zawsze chcialam mieć, ale wydaje mi się,że te siostry są w większości bardziej szczęśliwe w tym swoim powołaniu niż niektóre matki i żony ...taki sposób na życie
Stary 2012-10-09, 07:20   #2317
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Dzisiejsza noc była tragiczna Michałek budził się co 30-40 min non stop nawet nie spałam godziny ciągiem.
Czopka mu dałam i nic nie pomógł
Teraz się bawi... ciekawe jak długo.

Spać mi się chce jak cholera.

TŻ wrócił z nocki i wysłałam go na zakupy.

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Jolka duzo zdrówka dla was
Udało Ci się z tymi zakupami zabawkowymi..też się czaję na warsztacik hehe
Mój tez się budzi w nocy z piskiem i podkówką po kilka razy i wtedy mamusia z cycusie potrzebna ..pociumka trochę i usypia..na początku myslałam że to głód, ale to chyba potrzeba bliskości albo coś takiego..
dziękujemy
A ja warsztacik kupiłam przy okazji zobaczymy co to takiego będzie mam nadzieję, że paczucha dojdzie na dniach

Co do nocek ja już nie wyrabiam chciałabym się wkońcu wyspać ale nie ma kiedy

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 07:37   #2318
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Witam po przespanej nocce i to całej nocce

Chyba system przeniesienia kaszki na 18,30 skutkuje teraz Ania robi sobie pierwszą drzemkę

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 07:50   #2319
emigra
Zakorzenienie

czesc mamuski

Jolka wspolczuje nocki
Nowaken a Tobie gratuluje nocki i zazdraszczam

u nas mala zasnela chwile po 20 - tatus pozno z pracy wrocil i jak zobaczyl ze mloda jeszcze nie spi (ale juz lezala wykapana w lozeczku) to chcial przytulic. Obudzila sie o 23 z tak przerazliwym placzem .... ciezko mi bylo ja uspokoic. Potem spala ciagiem do 3 mniej wiecej i pozniej juz co jakis czasp obudka, na smoka najczesciej. O 6 papu i pobudka. Teraz ma juz drzemke od 40 minut...
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 08:15   #2320
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
No niby tak,ale takie decyzje podejmowane sa w mlodym wieku,ten ktos moze nie zdawac sobie sprawy jak to jest byc pozbawionym milosci malzenskiej,w mlodym wieku czesto nie mysli sie o posiadaniu dzieci,a pozniej sie ich pragnie,no i moze nie zdawac sobie sprawy jak to jest bez seksu cale zycie.Dlatego wielu ksiezy i tak nie wytrzymuje w celibacie.To tylko ludzie.
Cytat:
to tak jak w małżeństwach , są mężowie wierni i żony z rogami co nie znaczy,że każda z nas ma poroże

mi chodzi o to,że jest sprawa jasna, chcesz być księdzem , nie masz żony , dzieci, takie są zasady , ty się na to godzisz, nie potrafisz tak życ, odchodzisz...i tak powinno być...to że zniosą celibat nie sprawi,że ksiądz, który wcześniej był nie fair będzie super , bo potrafi być nieuczciwy a to dobrze nie rokuje to wszystko zależy od człowieka

tak samo jak z "cywilami" jeden potrafi być wierny, inny musi mieć coś na boku
Cytat:
Mozna,pewnie.
Ja jednak mysle,ze ksiadz powinien miec wybor czy chce miec zone,czy chce sie seksic czy nie chce.Bo w milosci do Boga i sluzbie nie przeszkodzi milosc do zony,dzieci.No a sa inne zawody,ktore wymagaja poswiecenia,ale w zadnym nie ma zakazu zakladania rodziny.
Cytat:
No wlasnie mi tez o to chodzi.
To jest zawod i powolanie,ale np lekarz tez powinien miec takie powolanie,a nikt nie powie jak chcesz byc lekarzem to musisz zyc w celibacie
Ale poważne tematy nocne były ja tam nie wiem my wybrałyśmy małżeństwo inni wybierają stan wolny moja kuzynka ma 50 lat i jest taka prawdziwą starą panną i jest nauczycielem ale widocznie powołania do bycia matką i żoną nie miała a inny wybierają kapłaństwo bądź domy zakonne i widocznie tak ma być. Z drugiej strony mężowie zdradzają żony (tak jak Konia pisała) żony mężów i się rozwodzą nawet biorą rozwody kościelne. Lekarzem też praktycznie pozostaje się z powołania prawdą jest taka że nikt mu nie karze żyć w celibacie ale powinien dbać o nasze zdrowie walczyć o życie a robią tak?? Nie wszyscy są w porządku wobec swoich pacjentów. Policjant też powinien dawać przykład i żyć zgodnie z prawem a robią tak?? Moim zdaniem jest trochę tak jak mąż zdradzi żonę to jest ok a jak ksiądz złamie celibat to jest wielkie larum a oboje złamali przysięgę którą składali. Każdy jest człowiekiem i każdemu zdarza się popełniać błędy i każdy ponosi jakieś porażki życiowe. I tak mogłabym pisać i pisać bo temat w różnych kręgach drażliwy. Ja chciałam jako nastolatka iść do zakonu i właściwie od tego odwiódł mnie mój wuja ksiądz mówiąc że mam się zastanowić, pokończyć szkoły a potem się zobaczy bo jak będę chciała iść to pójdę jak osiągnę dojrzały wiek. I miał rację, myślę ze wtedy to bardziej był bunt nastolatki niż poważna decyzja życiowa

Wybaczcie rozpisałam się od rana

Cytat:

Myślę że minie 1 listopad potem zjemy sobie rogala marcińskiego i zacznie się szał sama osobiście wolałabym jakby szał zaczynał się w grudniu koło 6 grudnia a nie tak wcześnie

Cytat:
Gosia mnie mylą czasem z moją Mamą , to co ja mam począć ale jestem do Niej podobna, więc jest szansa ,że się potem dobrze jakoś po 35 dobrze zakonserwuje czy coś.....w każdym bądź razie wiadomo,ze czasem kobieta musi sobie kupić kremik czy inny kosmetyk , bo taka Jej natura

Oj tak, w zakonie to byśmy się nie spotkały, mnie też tam nogi nie niosly, nie wiem jak to jest nie chcieć mieć dzieci, bo zawsze chcialam mieć, ale wydaje mi się,że te siostry są w większości bardziej szczęśliwe w tym swoim powołaniu niż niektóre matki i żony ...taki sposób na życie
Oj Kochana ja też jestem podobna do swojej mamy i nawet głos mam do niej podobny i dlatego jak mój tz zaczął mieć wobec mnie poważne zamiary to mój tata mu powiedział "popatrz dobrze na teściową bo będziesz miał to samo" no to ja jeszcze z dwa latka i też się będę konserwować Moja mama ma w tym roku 60 lat zbyt często sie nie maluje pudru u niej nie widziałam kremy czasami nakłada a twarz ma tak gładką że szok w reklamie mogłaby wystąpić chciałabym w wieku 60 lat wyglądać tak jak ona

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
czesc mamuski

Jolka wspolczuje nocki
Nowaken a Tobie gratuluje nocki i zazdraszczam

u nas mala zasnela chwile po 20 - tatus pozno z pracy wrocil i jak zobaczyl ze mloda jeszcze nie spi (ale juz lezala wykapana w lozeczku) to chcial przytulic. Obudzila sie o 23 z tak przerazliwym placzem .... ciezko mi bylo ja uspokoic. Potem spala ciagiem do 3 mniej wiecej i pozniej juz co jakis czasp obudka, na smoka najczesciej. O 6 papu i pobudka. Teraz ma juz drzemke od 40 minut...
U nas po kąpieli jest czas na wyciszenie i nie ma szans żeby ktokolwiek zaczął rozbudzać Anię Ania nawet jak są goście to o 19 musi być wykąpana i idzie spać i tak było ostatnio zasnęła w ciagu pięciu minut a impreza trwała nadal

Stary 2012-10-09, 08:40   #2321
gosia261282
Gang Iren

Dzien dobry!
U mnie nocka nieciekawa,Eryk ciagle sie budzil,by na dobre wstac o 6.Ale rozbroil mnie usmiechem i zagadywaniem,wiec ma wybaczone

Cytat:
Z cala pewnoscia nie wygladasz jak twoja mama (chociaz mamy nie widzialam),chyba ze mama po prostu wyglada bardzo mlodo.Widzisz,a mnie myla z Wiktoria,co tez nie fajne,bo jakos tak glupio wygladac na 9 latke

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
A ja warsztacik kupiłam przy okazji zobaczymy co to takiego będzie mam nadzieję, że paczucha dojdzie na dniach
A warsztacik od jakiego wieku?Dla troszke starszych chyba?

Cytat:
Teraz ma juz drzemke od 40 minut...
Wczesnie ma Julka drzemke.To po jakim czasie od wstania?Eryk pierwsza drzemke ma po okolo 4-5 godz od wstania z reguly,czyli 11-12,czasem zdrzemnie sie jak idziemy do szkoly z Wiki.

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Myślę że minie 1 listopad potem zjemy sobie rogala marcińskiego i zacznie się szał sama osobiście wolałabym jakby szał zaczynał się w grudniu koło 6 grudnia a nie tak wcześnie
A mi to nie przeszkadza.Ja uwielbiam Swieta,ta atmosfere,bardzo lubie chodzic po ozdobionych sklepach,uwielbiam koledy,wybieranie prezentow,zastanawianie sie co komu radosc sprawi.Szkoda tylko,ze w portfelu nie mam odpowiedniej ilosci pieniedzy
Stary 2012-10-09, 08:44   #2322
mama d
Raczkowanie

Cytat:

O wow! ja odkładam ten krok myśląc, że jestem taaaaka młoda :P ale ponoć już po 25latach trzeba zacząć się maziać przeciwzmarszczkowym dobrodziejstwem.
Jestem do tyłu więc zacznę od 26 roku

Cytat:

Chyba system przeniesienia kaszki na 18,30 skutkuje teraz Ania robi sobie pierwszą drzemkę

Gratuluję

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

nasz Zosiul teń 'mówi' od trzech dni cały czas jest abał bał abał (to lubię najbardziej ), ba ba i abuuuu.
Babcie się rozpływają, że mówi już Baba tzn, nazywa tak babcie

Ps. co myślicie o piosence Eweliny Lisowskiej?? tak jej nie lubiłam na początku a teraz tak mi się podoba
mama d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 08:45   #2323
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Dzien dobry!
U mnie nocka nieciekawa,Eryk ciagle sie budzil,by na dobre wstac o 6.Ale rozbroil mnie usmiechem i zagadywaniem,wiec ma wybaczone

Z cala pewnoscia nie wygladasz jak twoja mama (chociaz mamy nie widzialam),chyba ze mama po prostu wyglada bardzo mlodo.Widzisz,a mnie myla z Wiktoria,co tez nie fajne,bo jakos tak glupio wygladac na 9 latke

A warsztacik od jakiego wieku?Dla troszke starszych chyba?

Wczesnie ma Julka drzemke.To po jakim czasie od wstania?Eryk pierwsza drzemke ma po okolo 4-5 godz od wstania z reguly,czyli 11-12,czasem zdrzemnie sie jak idziemy do szkoly z Wiki.

A mi to nie przeszkadza.Ja uwielbiam Swieta,ta atmosfere,bardzo lubie chodzic po ozdobionych sklepach,uwielbiam koledy,wybieranie prezentow,zastanawianie sie co komu radosc sprawi.Szkoda tylko,ze w portfelu nie mam odpowiedniej ilosci pieniedzy
mi ogólnie też to nie przeszkadza kocham tą atmosferę świąteczną tylko tak szybko tą atmosferę się uruchamia że do świat to niektóre rzeczy się nudzą

Stary 2012-10-09, 09:21   #2324
tynka88
Zadomowienie

hej

u nas nocka kiepska, , polozylam sie pozno i ledwo zdazylam sie polozyc, a Mateuszek zaczal sie wiercic i ciagle przekrecac na brzuch i stawac na czworaka w lozeczku , a tak sie spac nie da przeciez, w koncu wybudzil sie na dobre o 12-30, najpierw mial humor zabawowy, pozniej juz zaczal plakac ,chcialo mu sie spac, lulalam najpierw ja ,pozniej TZ, ciezko bylo, ale wkoncu zasnal ze mna w lozku, poplakiwal i smial sie na zmiane przez sen, cala akcja trwala 2 godziny.

No i mam meczacy suchy kaszel , wybudzam nim Mateuszka, ale nijak nie moge sie powstrzymac

Dziewczyny ja tez juz widze zmarszczki ,ktorych wczesniej nie mialam, jakos do mnei nie dociera ,ze za 5 lat bede miala 30, czuje sie jak dziewczynka

Mama d , mojemu TZ tak sie ta piosenka spodobala, ze slucha jej non stop, mowi ,ze taka piekna, taki piekny test, ale ja tam nie wiem , bo sie nie wsluchiwalam

U nas troche swiat czuc w lidlu, ale tak narazie akcja znicze)) po 1 listopada ruszy na calego, nie moge sie doczekac)
ciekawa jestem tylko jak bedzie wygladala sytuacja z choinka i raczkujacym dzieckiem macie jakies pomysly? bo pewnie bedzie ona atrakcyjna zdobycza, dla naszych maluchów

nakupowalam Mateuszkowi z rana zabawek jak glupia takich tradycyjnych , tanszych
tearz poluje na garnuszek, szczeniaczka i gąsienice z fp
http://allegro.pl/aparat-foto-kamera...619967726.html
http://allegro.pl/ogromne-puzzle-mat...626108459.html
http://allegro.pl/bak-baczek-grajacy...626108460.html
http://allegro.pl/drewniane-klocki-k...626108463.html
http://allegro.pl/banki-mydlane-disn...634407456.html
http://allegro.pl/polska-pchanka-pch...644565859.html
http://allegro.pl/duzy-zestaw-gwiazd...644566286.html
http://allegro.pl/sliczne-kolorowe-c...644566554.html
http://allegro.pl/puzzle-disney-cars...648328302.html
http://allegro.pl/komplet-8-elem-wia...648328308.html
http://allegro.pl/pilka-pileczka-jez...648328330.html
http://allegro.pl/duza-edukacyjna-pi...649310463.html
http://allegro.pl/pilka-pileczka-z-r...685308799.html
http://allegro.pl/disney-kubus-pucha...691844322.html
http://allegro.pl/polskie-solidne-kl...691844354.html
http://allegro.pl/pilka-pileczka-mie...691850583.html
http://allegro.pl/zestaw-instrumenty...697010017.html

powiedzcie, ze oszalalam , w sumie nie wynioslo mnie to duzo , bo jakies 130 zl za wszystko, a te zabawki kojarza mi sie z moim dziecinstwem, zobaczymy co sie sprawdzi, a co nie

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2012-10-09 o 09:26
tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 09:34   #2325
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
hej

u nas nocka kiepska, , polozylam sie pozno i ledwo zdazylam sie polozyc, a Mateuszek zaczal sie wiercic i ciagle przekrecac na brzuch i stawac na czworaka w lozeczku , a tak sie spac nie da przeciez, w koncu wybudzil sie na dobre o 12-30, najpierw mial humor zabawowy, pozniej juz zaczal plakac ,chcialo mu sie spac, lulalam najpierw ja ,pozniej TZ, ciezko bylo, ale wkoncu zasnal ze mna w lozku, poplakiwal i smial sie na zmiane przez sen, cala akcja trwala 2 godziny.

No i mam meczacy suchy kaszel , wybudzam nim Mateuszka, ale nijak nie moge sie powstrzymac

Dziewczyny ja tez juz widze zmarszczki ,ktorych wczesniej nie mialam, jakos do mnei nie dociera ,ze za 5 lat bede miala 30, czuje sie jak dziewczynka

Mama d , mojemu TZ tak sie ta piosenka spodobala, ze slucha jej non stop, mowi ,ze taka piekna, taki piekny test, ale ja tam nie wiem , bo sie nie wsluchiwalam

U nas troche swiat czuc w lidlu, ale tak narazie akcja znicze)) po 1 listopada ruszy na calego, nie moge sie doczekac)
ciekawa jestem tylko jak bedzie wygladala sytuacja z choinka i raczkujacym dzieckiem macie jakies pomysly? bo pewnie bedzie ona atrakcyjna zdobycza, dla naszych maluchów

nakupowalam Mateuszkowi z rana zabawek jak glupia takich tradycyjnych , tanszych

powiedzcie, ze oszalalam , w sumie nie wynioslo mnie to duzo , bo jakies 130 zl za wszystko, a te zabawki kojarza mi sie z moim dziecinstwem, zobaczymy co sie sprawdzi, a co nie
Współczuję nocki dużo zdrówka życzę oszalałaś na punkcie zabawek

Stary 2012-10-09, 10:11   #2326
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Oszalalas
Ale pozytywnie Ja tez tak mam.Tylko troche wybieglas w przyszlosc kiedy wy bedziecie sie bawic klockami czy ukladac puzzle
Stary 2012-10-09, 10:18   #2327
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Ale poważne tematy nocne były ja tam nie wiem my wybrałyśmy małżeństwo inni wybierają stan wolny moja kuzynka ma 50 lat i jest taka prawdziwą starą panną i jest nauczycielem ale widocznie powołania do bycia matką i żoną nie miała a inny wybierają kapłaństwo bądź domy zakonne i widocznie tak ma być. Z drugiej strony mężowie zdradzają żony (tak jak Konia pisała) żony mężów i się rozwodzą nawet biorą rozwody kościelne. Lekarzem też praktycznie pozostaje się z powołania prawdą jest taka że nikt mu nie karze żyć w celibacie ale powinien dbać o nasze zdrowie walczyć o życie a robią tak?? Nie wszyscy są w porządku wobec swoich pacjentów. Policjant też powinien dawać przykład i żyć zgodnie z prawem a robią tak?? Moim zdaniem jest trochę tak jak mąż zdradzi żonę to jest ok a jak ksiądz złamie celibat to jest wielkie larum a oboje złamali przysięgę którą składali. Każdy jest człowiekiem i każdemu zdarza się popełniać błędy i każdy ponosi jakieś porażki życiowe. I tak mogłabym pisać i pisać bo temat w różnych kręgach drażliwy. Ja chciałam jako nastolatka iść do zakonu i właściwie od tego odwiódł mnie mój wuja ksiądz mówiąc że mam się zastanowić, pokończyć szkoły a potem się zobaczy bo jak będę chciała iść to pójdę jak osiągnę dojrzały wiek. I miał rację, myślę ze wtedy to bardziej był bunt nastolatki niż poważna decyzja życiowa

Wybaczcie rozpisałam się od rana

Oj Kochana ja też jestem podobna do swojej mamy i nawet głos mam do niej podobny i dlatego jak mój tz zaczął mieć wobec mnie poważne zamiary to mój tata mu powiedział "popatrz dobrze na teściową bo będziesz miał to samo" no to ja jeszcze z dwa latka i też się będę konserwować Moja mama ma w tym roku 60 lat zbyt często sie nie maluje pudru u niej nie widziałam kremy czasami nakłada a twarz ma tak gładką że szok w reklamie mogłaby wystąpić chciałabym w wieku 60 lat wyglądać tak jak ona

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

U nas po kąpieli jest czas na wyciszenie i nie ma szans żeby ktokolwiek zaczął rozbudzać Anię Ania nawet jak są goście to o 19 musi być wykąpana i idzie spać i tak było ostatnio zasnęła w ciagu pięciu minut a impreza trwała nadal

mnie i mamę przez telefon wszyscy mylą nawet babcia to mój tata z kolei mówił Sebastianowi tak" ty sie lepij uważej bo ta modo jest gorszo o tyj staryj ale nie idzie ich nie kochać"

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 10:26   #2328
emigra
Zakorzenienie

Cytat:

u nas w sumie tez ale meza calusi dzien nie bylo, z rana mlodej nie widzial bo spala... wiec jak i tak nie spala jeszcze to dopuscilam tatusia hehe
Cytat:
Normalnie po 2 h od wstania ma drzemke 45-60 minut i pozniej tak co 2,5-3h domaga sie spania.
Cytat:
mi ogólnie też to nie przeszkadza kocham tą atmosferę świąteczną tylko tak szybko tą atmosferę się uruchamia że do świat to niektóre rzeczy się nudzą
u nas juz od sierpnia swiateczne slodycze i mikolaje sa w sklepach ..... do swiat sie opatrzy i znudzi ...
3270g, 47 cm
Stary 2012-10-09, 10:27   #2329
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
hej

Hej
piłam syrop stodal, był niezły, ale jak nocą Cię męczy kaszel to antykaszlowy na noc jest sinecod on hamuje odruch kaszlu.

Nie oszalałaś, jesteś normalną Mamusią

Choinkę mieliśmy na podłodze przy Ninie, " podchodziła , dotykala, ale nie demolowala.
Stary 2012-10-09, 10:53   #2330
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
No niby tak,ale takie decyzje podejmowane sa w mlodym wieku,ten ktos moze nie zdawac sobie sprawy jak to jest byc pozbawionym milosci malzenskiej,w mlodym wieku czesto nie mysli sie o posiadaniu dzieci,a pozniej sie ich pragnie,no i moze nie zdawac sobie sprawy jak to jest bez seksu cale zycie.Dlatego wielu ksiezy i tak nie wytrzymuje w celibacie.To tylko ludzie.
Cytat:
No i zawsze można przestać być księdzem , znam takie dwa przypadki, plus jedną siostrę
Mój Mąz była dwa lata w seminarium, ale zrezygnował, bo stwierdził, że chce mieć żonę i dzieci a kapłaństwo to nie Jego bajka... i właśnie te 6lat seminarium są czasem rozeznania powołania i można zrezygnować bez żadnych konsekwencji....
Cytat:

Super... gratulacje nocko

A u nas nocka w porządku. Hania wstała o 7.30 wcześniej budząc się tylko raz na karmienie, potem poszalała z tatą a ja mogłam ugotować obiadek dla nas i dla NIej, zrobiłam też sałatkę Mężowi do pracy i mam chwilkę dla siebie, bo Hania zasnęła... Ale za chwilkę pewnie wybierzemy się na spacer, bo ładne słoneczko świeci i nawet przyjemnie na zewnątrz
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 11:04   #2331
emigra
Zakorzenienie

Odnosnie tego skoczka o ktory ostatnio Was pytalam kolezanka go ma (jej cora ma teraz rok) i odradzila, stwierdzila ze to strata kasy, bo dziecko za dlugo nie moze w tym siedziec no i siedzisko jak w chodziku jest.

Tynka ales poszalala z zabawkami
3270g, 47 cm
Stary 2012-10-09, 12:03   #2332
joanaros
Zakorzenienie

U nas nocka z pobudkami co godz, dwie. W poniedziałek do pracy, tylko jak ja dam radę taka niewyspana
Moja też coraz mniej chce cyca w ciągu dnia. Któregoś dnia mnie tak bolały że obawiałam się zapalenia Za to zupa wróciła do łask

czy chodzicie codziennie na spacery?
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 12:35   #2333
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
mnie i mamę przez telefon wszyscy mylą nawet babcia to mój tata z kolei mówił Sebastianowi tak" ty sie lepij uważej bo ta modo jest gorszo o tyj staryj ale nie idzie ich nie kochać"
Bo ponoć jak zięć patrzy na teściową to może sobie wyobrazić jaką będzie miał żonę

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
U nas nocka z pobudkami co godz, dwie. W poniedziałek do pracy, tylko jak ja dam radę taka niewyspana
Moja też coraz mniej chce cyca w ciągu dnia. Któregoś dnia mnie tak bolały że obawiałam się zapalenia Za to zupa wróciła do łask

czy chodzicie codziennie na spacery?
Ja właśnie wróciłam dwie godziny spacerowałyśmy staram się codziennie ale oczywiscie jak leje deszcz to nie idę

Stary 2012-10-09, 12:37   #2334
emigra
Zakorzenienie

Tynka poszlam w Twe slady z zabawkami, bo okazalo sie ze moja mama z bratem do nas przyjada za dwa tygodnie (prawdopodobnie:) i zamowilam takie zabawki :
http://allegro.pl/smily-pilot-tv-swi...674344201.html
http://allegro.pl/interaktywna-myszk...678249217.html (myslalam nad pieskiem z fp ale Jula ma zwykla maskotke myszki miki i jest nia zachwycona wiec zdecydowalam sie na nia )
i taki smartfonik http://allegro.pl/smily-fone-edu-sma...676920770.html bo bierze sie za nasze telefony.... a ma ten z fp ale jakos jej nie zadowala hehe odbiega od wygladu normalnego smartphone
3270g, 47 cm
Stary 2012-10-09, 13:33   #2335
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Ania zjadła zupkę i poszła spać może spać godzinę i musimy isć po Antka

Stary 2012-10-09, 14:35   #2336
Karinio
Zakorzenienie

Dzień Dobry

Mały śpi póki co,więc zasiadłam do kompa. I zaczne nadrabiać.
Lenia mam dzisiaj przez tą paskudną pogode <ble>

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Tynka poszlam w Twe slady z zabawkami, bo okazalo sie ze moja mama z bratem do nas przyjada za dwa tygodnie (prawdopodobnie:) i zamowilam takie zabawki :
http://allegro.pl/smily-pilot-tv-swi...674344201.html
http://allegro.pl/interaktywna-myszk...678249217.html (myslalam nad pieskiem z fp ale Jula ma zwykla maskotke myszki miki i jest nia zachwycona wiec zdecydowalam sie na nia )
i taki smartfonik http://allegro.pl/smily-fone-edu-sma...676920770.html bo bierze sie za nasze telefony.... a ma ten z fp ale jakos jej nie zadowala hehe odbiega od wygladu normalnego smartphone
Fajne zabawki My jakiś czas temu zakupiliśmy zestaw zabawek sztuk 3-pilot,smartphone i kluczyki do auta domu,mające brelok z dzwiekami,otwieranego auta,dzwonku do drzwi i trąbienia
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 14:36   #2337
Mravka
Zadomowienie

Helou;]
Ja znowu sama na placu boju,takze czasu nie ma na nic...

Tynka ale poszalalas z zakupami, ale to fajna przyjemnosc jak mozna ak cos dziecku kupić. Wlasnie też się zbieram do sklepu po jakiś drobiazg,bo aktualne zabawki chyba juz straciły na zainteresowaniu.
Podziwiam za to bieganie! kurka masz samozaparcie

Co do księzy,powołania,rodziny etc. Znam jednego człowieka,ktory odszedl z Seminarium tj Twoj maz gkatarzynka. Mial dwa podejscia ,ale ostatecznie nie zostal księdzem i...jest teraz szczesliwym ojcem i męzem. Grunt, aby nie robic nic wbrew sobie. Wiadomo,ze to nielatwa decyzja,bo poswiecenie na cale zycie.
Mamy w rodzinie ksiedza i zawsze sobie mysle,ze patrzymy na to moze troche od zlej strony. Mi kiedys bylo Go szkoda,gdy wszyscy wracali do domu,a On zostawal sam (jest proboszczem w swojej parafii sam jeden jedyny ). Jednak On przeciez nie jest nigdy sam. Wierzy w Boga i zapewne to Mu pozwala trwac w tej "potencjanej" samotnosci. Jest ksiedzem z powolania i to naprawde widac i czuc. Wiadomo tj pisala nowaken...kazdy w swoim "zawodzie" powinien byc z powolania,ale tak nie jest zawsze. Jesli juz jednak ktoś się decyduje na bycie księdzem w naszej religii to bierze to na siebie ze wszystkimi "niedogodnosciami" w pelni swiadomie tj pisala konia

emigra
hehe widze,ze Jula tez facynuje sie wszelakimi pilotami itp. Dzieci chyba uwielbiaja "dorosle" zabawki

Jolka
oby Michałkowi sie polepszylo! i dla Ciebie przespania nocki normalnie

Roksape i Ty doczekasz sie mobilnosci Basi wszystko przyjdzie w odpowiednim czasie;]. jak tam "łatanie" strat po burzy?

MoniaHan
cudne to zdjecie twojego TZ i Hani,oboje taka sama mine maja Ja tez uwielbiam Wasze zdjecia,bo takie cieplo rodzinne z nich bije. Wiecej prosze o wiecej

Spiesze zdac relacje ,ze z Robem wsio ok wg USG poza tym,ze.....ma dwie sledziony . Jednak pani dr kazala się nie przejmować, bo to podobno się zdarza i nic zlego sie nie dzieje. W sumie patrzac praktycznie to zawsze mozna opchnac na czarnym rynku(zartuje oczywiscie). Takze nasze dziecko ma bonusowa sledzione. Calkiem sympatycznie. Pod koniec badania juz prawie sam sobie "jezdzil" sondami po brzuchu,bo tak usilnie probowal wyrwac pani dr z reki narzedzie. Najwazniejsze jednak,ze wsio ok i nie ma powodow do zmartwien.
Jutro tylko kontrolna morfologia(oby bylo tylko w gore ) i w czw.hematolog.

Choc raz nie bede grzeszyla skromnoscia i sie pochwale Rob dzis SAM stanal w lozeczku . Swoja droga probuje stawac wszedzie i przy wszystkim. Mnie traktuje jako "wspornik" do wstawania. Niestety dzieki swojemu narwaniu juz zaliczyl dwa upadki i ma siniaka na brwi i pod okiem. Jak tam dalej pojdzie to bede musiala poduszke na tasme klejaca do glowy przymocowac;]. Wlasnie z mina maniaka szukam bramek zabezpieczajacych i polisy na zycie.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 14:39   #2338
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:

Załączyłam zmywarkę ( czyt.własne łapy) i tak sobie pomyślałam,że jest też sporo ludzi ,którzy z własnej woli nie chcą mieć rodziny , męzów , dzieci ....są szczęśliwi w ich mniemaniu, taki celibacik dla cywilów uprawiają..
tak źle być nie może

Też niedawno załaczałam zmywarke:ręce do brudnej roboty Nie chcą mężów,rodziny,dzieci ale pewnie to te co mają kota

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

flower,dziękuje za życzenia
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 14:41   #2339
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
Dzień Dobry

Mały śpi póki co,więc zasiadłam do kompa. I zaczne nadrabiać.
Lenia mam dzisiaj przez tą paskudną pogode <ble>

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Fajne zabawki My jakiś czas temu zakupiliśmy zestaw zabawek sztuk 3-pilot,smartphone i kluczyki do auta domu,mające brelok z dzwiekami,otwieranego auta,dzwonku do drzwi i trąbienia
oo kluczyki ... choc Jula jeszcze nie wykazala zainteresowania hehe
Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Spiesze zdac relacje ,ze z Robem wsio ok wg USG poza tym,ze.....ma dwie sledziony . Jednak pani dr kazala się nie przejmować, bo to podobno się zdarza i nic zlego sie nie dzieje. W sumie patrzac praktycznie to zawsze mozna opchnac na czarnym rynku(zartuje oczywiscie). Takze nasze dziecko ma bonusowa sledzione. Calkiem sympatycznie. Pod koniec badania juz prawie sam sobie "jezdzil" sondami po brzuchu,bo tak usilnie probowal wyrwac pani dr z reki narzedzie. Najwazniejsze jednak,ze wsio ok i nie ma powodow do zmartwien.
Jutro tylko kontrolna morfologia(oby bylo tylko w gore ) i w czw.hematolog.

Choc raz nie bede grzeszyla skromnoscia i sie pochwale Rob dzis SAM stanal w lozeczku . Swoja droga probuje stawac wszedzie i przy wszystkim. Mnie traktuje jako "wspornik" do wstawania. Niestety dzieki swojemu narwaniu juz zaliczyl dwa upadki i ma siniaka na brwi i pod okiem. Jak tam dalej pojdzie to bede musiala poduszke na tasme klejaca do glowy przymocowac;]. Wlasnie z mina maniaka szukam bramek zabezpieczajacych i polisy na zycie.
no prosze jaki Robsonik ma gratis no ale lepiej jedna za duzo niz jedna za malo

gratulacje wstawania u nas jeszcze pewnie dluuuuuugo to potrwa bo mloda jakas niechetna, a i my nie zmuszamy tzn jak ja postawimy to jej sie podoba ale nie zalapala jeszcze ze moglaby sie czyms wspomoc

Wlasnie ma 3 drzemke ... jak wstanie do skoczymy do sklepu, zje zupke i bedziemy czekac na tatusia bawiac sie i marudzac
3270g, 47 cm
Stary 2012-10-09, 15:05   #2340
karolca
Zakorzenienie

Z rana zostałam brutalnie obudzona przez mamę. Dzwoniła do mnie do skutku, aż odbiorę telefon A tak dobrze akurat mi się spało (leciałą druga godzina snu!).
Nocka - FATALNA.
Teraz tak sobie pomyślałam patrząc na Ewelinę, czy ona poza lękiem separacyjnym nie jest jeszcze w fazie skoku rozwojowego. Bądź co bądź cały czas zdobywa nowe umiejętności. Zęby zębami, dwie-trzy ostatnie noce to akurat nie one przeszkadzały, bo czopki zwyczajnie nie pomagały.
TŻ chciał mi w nocy pomóc, ale choćby nie wiem jak bardzo chciał mnie odciążyć, to i tak nie wychodzi. Ewelina tylko się rozbudziła, lulanie jej nawet 20 minut nie przyniosło zadnych efektów. Chciała do mnie pocycać i koniec kropka.
Spałam od 1 do 2, potem do 3, prawie godzina przerwy, spanie do 5, godzina przerwy i spałam do 7.30.
Małą dostałam moja siostra, a sama pojechałam do lasu na grzyby. Zrelaksowałam się trochę, grzybków trochę nazbieralam choć jeść ich nie lubię
Już na FB pisałam, że jak zachowanie nocne Eweliny się nie zmieni, chyba zacznę szukać jakiejś pomocy u specjalisty. Może i jest to normalne, ale ja też chcę normalnie funkcjonować.

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Spadła na podłogę moja bluzka. Ewelina zawinęła ją pod rękę i wychodzi z pokoju

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości