|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI
Ja też daje chrupki kukurydziane max 3-4
przecież to kaszka kukurydziana.Pokszyfko paluszki można kupić bez soli
|
#4112 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak własnie mysłałam/zrozumiałam, że o młodszej ![]() a my się chwalimy że dziś majeczka jechała już w nowym foreliku MC Priori (czy jak to się pisze) cała podróż w skowronkach śpiewająco nam mineła... jaka była rozradowana ze wszystko widzi i tak wysoko siedzi... no powiem wam, ze aż się wzruszyłam ![]() jutro pedzimy do lekarza... oby zgodził się na żłobek... ciekawe jak to jest ze żłobem, gdy katar jest z powodu zębów... młoda tak wszystko młóci w buzi ze na 99,9 % zębole czuje to po kościach (i sutkach )...
|
|
|
|
|
#4113 |
|
Zadomowienie
|
podczytuje was ale nie wiem co napisać...padam, młody dał mi dziś w kość;/włąśnie wypiłam gorące mleko z miodem i zrobiło mi sie troche lepiej
chyba pojde zaraz spaćco do obiadków i jedzenia to ja też nie mam problemu całe szczeście. D. je wszytko co sie pod buźkę podsunie. choć niepowiem miał kilka takich dni że nie chciał jeść obiadku, coś mu nie smakowało, albo jakoś poprostu nie miał ochoty (też ma takie prawo ) wiec dopchałam go troche kanapeczką z masełkiem i tyle. Ale współczuje wam problemów z jedzeniem;/ domyślam sie jakie to musi byc uciążliwe;/ nigdy nie wiesz na co masz byc przygotowana, zje czy nie zje...---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- dalia a kiedy córcia idzie do żłobka? |
|
|
|
#4114 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mnie Maja naciągneła na chinska kule-hule za całe 6,5 ale lubi się nia bawic, uwaga, tylko gdy ja jestem poza tym niespecjalnie podobno :P jaka kochana ![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
biedny tżet... duuuużo zdrówka ![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- dobrze gdyby od srody poszła.... ale kto to wie
|
||
|
|
|
#4115 |
|
Zadomowienie
|
Zmysł mój tz też jeszcze na zwolnieniu...im więcej w domu siedzi tym ja mam więcej roboty...;-) oczywiście zdrówka dla tzta życzę
![]() A co do jedzenia dzieci to mój chętnie zjada co mu daje,nawet jak mu daje witamineC to mimo tego że się krzywi bo kwaśne to buzke otwiera zje zupki jak mu gotuje czasem że słoiczka,kaszke,owoce deserki,chrupki kukurydziane też je około 3-4dziennie,chlebek z masełkiem...tylko mój pan taki wygodny że w rękę jedzenia nie weźmie i nie zje tzn weźmie do ręki ale po to żeby porwać i wyrzucić więc nawet chrupkę trzeba mu trzymać a on już daleka gdzie z buzia otwarta....nie wiem jak zrobić żeby sam se trzmał:-(
|
#4116 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to super a tak glupio zapytam, skad wiesz, ze np. wychodza na spacer? ![]() Karmisz jeszcze piersia? Mowilam od poczatku, ze Lila to taki ''drobny'' typ wazne, ze sie super rozwija ja mam na placu zabaw znajoma, jej cora z lutego i wazy 12 kg (na cycu glownie, nie urodzila sie szczegolnie duza), a Filip dopiero do 10 dobija, a 3 mies starszy![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Seonko podejdz do lekarza, Wanda nie_wiem miala dlugo odparzenie, nic nie dawalo i sie okazalo, ze zakazenie grzybicze sie wdalo. dla wszystkich swietujacych maluchow![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
chustka na szyje i jak jest doc zimno, to cienkie rekawiczki---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- wariateczko fajny pomysl z tym kacikiem dla maluchow, nie spotkalam sie z tym jeszcze na weselach, trzeba zapamietac na przyszlosc
|
||
|
|
|
#4117 |
|
Zadomowienie
|
Witam wieczorowa pora
![]() widze ze heh chcac nie chcac znow temat jedzenia,u nas na szczescie nie ma problemu z tym,mala ma taki mega apetyt,ale jakos szczegolnie sie to na jej wadze nie odbija,alergo powiedziala ze moglibysmy ja troche podtluczyc zanim zacznie chodzic,bo jak ruszy to ja moze tak zafascynowac ze z jedzeniem moze byc gorzej,ale jesli ona wdala sie we mnie,to moze jesc i jesc,i gruba nie bedzie tylko u nas ten problem ze tak,pietruszka mala uczula,seler tez,prawdopodobnie pomidor i kalafior tez po ostatnim miala wysypke ehhtez nam sie pupka odparzyla troche,bo akurat wczoraj i przedwczoraj,oczywiscie w podrozy,byla kupa za kupa,wiec przystanek co 20min zeby mala przebrac,tylko teraz to w sumie ciezko powiedziec czy to odparzenie,bo to pelno takich krostek wiekszych,z racji ostatnich awarii mialam termentiol wiec malej raz posmaraowalam i ciut przeszlo,ale nie chce tego naduzywacno i moja panna pokazuje charakterek,przy mamusi tak wymusza wszystko,placz o byle co,tatus wraca z pracy juz jej sie zycie bardziej podoba ehh
|
#4118 |
|
Zakorzenienie
|
owieczko dobrze, ze mi przypomnialas, wszystko fajnie, tort zamawiam, ale swieczki to nie mam w domu zadnej, nawet takiej zwyklej- niecyferki
|
|
|
|
#4119 |
|
Zadomowienie
|
muffinko powiem Ci ze ja,i mala bylysmy zachwycone
dzieci takich malutkich nie bylo duzo,moja mala i jeszcze chlopczyk ktory mial ponad roczek,reszta dzieci 3,4 lata no i pozniej 8-10nie wiem czy to byly juz takie zabawki z tego hotelu,ale wszystko bylo,lozeczko,krzeselko do karmienia,zabawki,nawet ten wasz popularny "garnuszek na klocuszek ?"nie wiem czy to tak sie zwie haha i wlasnie zrobione to bylo troche z boczku,ale dzieci sie tam bawily,ja tez sie z tym spotkalam pierwszy raz a malej najbardziej sie spodobaly klocki drewniane,zlapala jednego i nie chciala puscic uciekam spac mamusie,znow mnie szyja boli,nic nie przechodzi,mala spi juz jakis czas,dzis znow intensywny dzien,tz-et jak wrocil z pracy zabral nas na zakupy,ogladalam tez kurtki dla malej,a pozniej bylismy zawiezc farby do mieszkania,bedzie jutro malowania ciag dalszy tak ze dobranoc,milych snow(nie koszmarow i innych dziwnych
|
#4120 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Misiula odzywaj sie czesciej, co to ma znaczyc ''nie bede sie wtracac'' ale Kacper ma piekne oczka---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4121 |
|
Zadomowienie
|
Dzień doberek
ehh nie pamiętam kiedy tak wcześnie wstałam :/ ?? no ale TZ wychodził do pracy to poprosiłam go aby mnie obudził bo mam tyle prasowania, że szok a przy małym to nie ma szans, bo go kabel interesuje, te ciuchy potem mi rozwala i tak mam nadzięję,że po śniadaniu i kawce wezmę się za to ;-) (Aha i tak nie wstałam od razu ) Wczoraj miał tak ciężko mały zasnąć, płakał bidulek, lekko rozpalony był, dałam mu nurofen i bardzo fajnie noc przespał, nie budził się w nocy ani nic, coś mi się wydaje, że to przez te zęby bo tak poza tym to zdrowy (pfu pfu)Rączki wkłada, ślini się jak nie wiem co i marudzenie - wczoraj przechodził sam siebie już. U nas jeszcze ciemno jak w d***e, kładłam się spać tak samo - wstałam tak samo hehe róznicy nie widzę w dodatku całą noc leje, w zasadzie lubię to ale obstawiam, że dziś na spacer chyba też się nie wybierzemy ![]() ---------- Dopisano o 06:31 ---------- Poprzedni post napisano o 06:29 ---------- Muffinko mój wtedy jak jadł tego tuńczyka to paluchy wkładał do buzi tak jakby prowokował aby zwymiotować Ewidentnie mu nie podeszło bo tak nie robił ale prawdą też, że wtedy te jedzenie miał suche bardzo (za smaczne mi to nie wyszło hyh )
|
#4122 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zmysł, Owieczko zdrówka dla tż-ów DZIEŃ DOBRY Tż do roobty pojechał, ja do kawki zamiast kanapkę zjadłam Knopersa... Mała ładnie się sama bawi, więc mam czas dla Was ![]() Zrobiłam zdjęcia pokoju naszej Księżniczki
|
|
|
|
|
#4123 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- Cytat:
szok... Jakby tak codziennie było to masakra.. ![]() ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- Wiecie co mi się podoba w tym, ze mała ma swój pokój? Jak już chce spać (robię test pieluszki - daję jej, jak tuli znaczy, że spać ), kładzie się ją do łóżeczka, siada na krześle i czeka chwilkę. Ona sama sobie zasypia I to jej poranne "eee--e-e" Wasze maluchy też tak dużo gadają po swojemu? Moja to całe opowieści teraz hehe Gada i tak przeżywa co mówi, całą sobą, minki stroi ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- Aniu ślicznotka z Lilci
|
||
|
|
|
#4124 | |
|
Zadomowienie
|
cześć mamuśki
wstałąm w całkiem dobrym humorze bo jzu od rana bezchmurne niebo za oknem co prawda zimno jak cholera ale chociaż słonko świeci. dziś to mi si esniły takie bzdury....że mnie chciał rekin zjeść i że małego nie chcieli przyjąć do żłobka i wopgole jeszcze jakieś głupoty ale nie pamietam na szczescie![]() Dalia ale osioł ze mnie przecież mała juz chodzi do żłobka ![]() Cytat:
pewnie macie etraz sporo roboty co? z urządzaniem i wogole
|
|
|
|
|
#4125 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Skąd Ty wytrzasnęłaś rekina we śnie?
Edytowane przez princessskaa Czas edycji: 2012-10-09 o 08:18 |
|
|
|
|
#4126 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4127 | |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny ratujcie, chciałam dziś zrobić krokiety z kapustą i pieczarkami. No i jak to pech wyciągam pieczarki a na nich pleśń
Pogoda taka do kitu, ze do sklepu się nie wybiore, naleśniki juz upieczone a ja mam tylko kapuste Znacie przepis może na jakieś cyganione?? w domu mam jeszcze paprykę mix, brokuł cały, parówki :/ i pół kilo mięsa z indyka :/ i nie wiem co wymyśleć.... a miałam takiego smaka i na barszczykk buuuuu ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
oh to mała szczęśliwa ma swój kąt ja bym chciała małemu też już pokoik urządzić ale póki co nie ma szans
|
|
#4128 | |
|
Wtajemniczenie
|
Janeczko jeśli masz żółty ser to naleśniki z parówkami i serem moga być, polane ketchupem
---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
A Twój maluch też się doczeka ![]() Mała szczęśliwa, bo ma miejsca do łażenia na fulla Aaa zapomniałam się pochwalić, że tutaj mała zaczęła pełną parą RACZKOWAĆ Bo wcześniej pełzała i czasami kolankiem się odpychała.
Edytowane przez princessskaa Czas edycji: 2012-10-09 o 08:56 |
|
|
|
|
#4129 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Janeczko nie wiem co poradzić a masz jakieś inne składniki? może nalesniki po prostu zrób, albo z samą kapustą hmmmPrinc pokoik się ładnie robi, zwróciłam uwagę na okno- fajne widać, że nowe budownictwo wrzuć jeszcze Waszego pokoiku, ciekawią mnie te panterki i róże, już widze oczyma wyobraźni Basiula Ty na pewno zrobisz sto razy lepszy tort, a ja się wproszą na dzampę, o! ![]() ale mnie ten zielony stolik drażni ![]()
|
|
|
|
#4130 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
princ a pokoim bardzo ładny,choć za różem nie przepadam u was wyglada to ładnie to teraz ciekawe czy mała bardziej zadowolona ze ma własny kat czy rodzice?![]() kasia janeczko a cos ala tortille? mięsko pokroic,podsmażyć z papryka,cebulka(jak masz)przyprawić,zawinąć w naleśnik? jak masz czosnek,majonez i śmietanę to mozesz zrobic taki sos czosnkowy,ja go robie tak ze zabek czosnku przez praske przepuszczam,lyzeczka majonezu i troche smietany 18%,mieszam wszystko i tym te naleśniki smaruje zanim miesko dam,Tz-et bardzo lubi heh ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- a tak w ogole to dzien dobry heh ![]() nocka jakas taka srednia,mala sie przebudzala i jeczala,ale wiecie chyba jednak ida jej te trojki gorne,bo tam juz cos widac,eh zobaczymy
|
|
#4131 |
|
Zadomowienie
|
Princ ślicznie urządzony pokoik
.Wczoraj małż odkrył 9 ząbka u Miłosza i nie wiem czy to 4 czy 5 , bo ma komplet jedynek i dwójek, potem długo długo nic i zębal, kolejne trzy ząbki się pchają bo dziąsłaopuchnięte, a tak mnie gryzł od tygodnia, biduś, dziąsła go bolały , i wogle wszystko gryzł ławę krzesła dywan .U nas rano 2st, Mateusz pojechał z pania dyrektor do szkoły, podprowadziłam go tylko do do furtki. maluch śpiocha to siadam z szyciem, na obiad barszczyk czerwony z ziemniakami. Janeczko podsmaz mięsko, dopraw, daj kapuchę i w naleśnik, brokuł ugotuj zrób dip czosnkowy i tra la , smacznego |
|
|
|
#4132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ela ładnie dużo zabków już macie ,to chyba 4, bo piątki troszkę później wychodzą ![]() Za 1,5 tyg wraca Tż |
|
|
|
|
#4133 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4134 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4135 |
|
Rozeznanie
|
U nas nocka ok, pospaliśmy do 7-30 A ja jakas nie do życia jestem, czytam co piszecie, chce coś odpisac i zapominam co . Od kilku dni jestem takim gamoniem jakimś, wszystko mi z rąk leci, ostatnio było tak na początku ciąży . Nie wiem może jakieś przesilenie jesienne Niedługo roczek malutkiej trzeba by coś zacząć myśleć a ja taka jakaś rozlazła jestem![]() Zmykam do prasowania póki mała śpi
|
#4136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z poprzediego mieszkania jak wstawiałas fotki to takie beżowo-panterkowo- rózowy mi się wydawał, ale może to przez Wasze stroje, Roxy rzeczy i całą otoczkę |
|
|
|
|
#4137 |
|
Zadomowienie
|
Princ śliczny pokoik
Jak położę przed młodym jedzenie np.chrupke to on ją weźmie zgniecie i wyrzuci ale nie wpadnie na to żeby zjeść....nie wiem jak go nauczyć:-(Witam w ten słoneczny i bardzo zimny dzień... Filip dał nam wreszcie pospać:-D zasnął po 20 położyłam go do łożeczka, o 1.30 wstał dałam mu mm zjadł zasnął i odłożyłam go do łożeczka i wstał o 7.30 wtedy wzięłam go do nas dałam cyca i się przytulaliśmy :-D hehe to chyba pierwsza taka noc od kiedy się urodził...nie spał z nami i jedna pobudka i zero problemu z zaśnięciem :-D ale jestem wyspana i humor dopisuje :-D Młody zasypia na pierwsza drzemkę,tz poleciał po indyki i gołębie znajomy mu załatwił ja ziemniaki obrałam i będę robić kotlety mielone,później obiad Filipa i spacer póki nie pada...katarek trochę przechodzi ale zaczyna trochę kasłać mam nadzieję że nie złapie gardła....Baha fajny ten zestaw urodzinowy-ale ja już kupiłam wczoraj w hurtowni u nas w mieście...kupiłam 5balonów tych z misiem,5 z cyferka 1, świeczke 1z motorkiem,serwetki i baner z napisem i bucikami,a i serwetki nie było tylko wyklej błękitnej girlandy...ale może zrobię sama;-) Co do tortu to znowu zmieniłam wzór:-D tz mówi żebym już tortów nie oglądała w bo ciągle zdanie zmieniam...ale chce żeby wszystko było super w ten dzień więc ostatecznie robię błękitny tort z szarym misiem(ten taki miś z łatkami błękitnymi-kurde są takie maskotki do kupienia ale nie wiem jak się te misie nazywają) no i ten miś biedzie trzymał biały kocyk z napisem "roczek Filipka" a na około tortu będą ułożone kulki różnej wielości w kolorach biłym szarym i błękitnym :-D teraz to mi chyba świeczka z motorkiem nie będzie pasować:-( muszę lukier zamówić...mam nadzieję że się uda:-D a jak mi lukru zostanie to muffinki ozdobie;-)Ehh ale ja przeżywam te pierwsze urodziny bardziej niż chrzest chyba...
05.09.2009 http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20090905040520.png My love,my life... http://www.suwaczki.com/tickers/dxomanlird6dwqqi.png Edytowane przez owieczka86 Czas edycji: 2012-10-09 o 10:45 |
|
|
|
#4138 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobry Noc świetna, od 21,30 spałam do 4, obudziłam się aby wepchnąć Michałowi mleko, bo ne jadł kolacji, zjadł i spał do 7,30 ja też Pupka wyleczona, dziś tylkojedna kupka wiec chyba się naprawił ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
ciekawe ile bedzie nr ...Ale i tak warto zbierać, zawsze coś się przyda
|
|
#4139 |
|
Zadomowienie
|
dzięki kobiety
zrobię te z kapuchą i mięsem no mam takiego smaka że szok
|
#4140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tych z koralikami jednak nie zamówiłaś ?? ![]() Pojoik córci słodziutki ach ten róż widzę, że matę też kupiłaś ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Wczoraj robiłam na obiad, chili con carne niebo w gębie ![]() z tżem zjedliśmy po dwa talerze
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:22.

przecież to kaszka kukurydziana.

. Mateusz miał 13kg na 13mcy więc wszystko możliwe
) wiec dopchałam go troche kanapeczką z masełkiem i tyle. Ale współczuje wam problemów z jedzeniem;/ domyślam sie jakie to musi byc uciążliwe;/ nigdy nie wiesz na co masz byc przygotowana, zje czy nie zje...

np. miskę ryzu
) dalej jest drobna ma koleżankę która jest o 2 miesiące starsza a wszyscy myślą że jest co najmniej pół roku

po ostatnim miala wysypke ehh

ale Kacper ma piekne oczka

, i wogle wszystko gryzł ławę krzesła dywan
niebo w gębie