|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
BAN stały
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
s
wsianka2s:bulka pelnoziarnista z serkiem bialym, rzodkiewka,papryk,szczypi orek,listek bazyli jabłko zupka zacierka z kluseczkami rwanymi,duza porcja risotto ze szpinakiem,cukinią, troche sera zoltego 2 duze kawaly tortu papita kinder bueno milkyway 200g herbatnikow danonek bulka maslana z nutella pare lyzek nutelli bulka pelnoziarnista z szynka,salata,pomidorem,r zodkiewka,szczypiorkiem i apryka tak wiem. jestem glupia
|
|
|
|
#4022 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4023 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4024 |
|
Raczkowanie
|
dzisiejsze R!
Śniadanie- 4 lyzki platkow owsianych, 1/2 serka homogenizowanego, wkrojone truskawki i nektarynka,garsc nasion slonecznika i dyni,kilka orzechow wloskich,posypane otrebami. 2 Śniadanie-bułka wieloziarnista z jajkiem sałatą i pomidorem. obiad- 2 jajka sadzone+mizeria+ryz basmati(3-4 lyzki). 2 kostki czekolady do kawy-mam ostatnio jakies straszne spadki cukru,bo tak mnie ciągnie do słodyczy,jak nigdy! a normalnie jestem bardziej zwolenniczką słonych przekąsek,więc nie wiem skąd ta anomalia.siłownia 45 minut kolacja-jajecznica z 2 z szynka drobiową Edytowane przez julink Czas edycji: 2012-10-08 o 20:21 |
|
|
|
#4025 |
|
Raczkowanie
|
Ale bym zjadła Milkywaya!
lece do sklepu
|
|
|
|
#4026 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym dołóż warzywa do kolacji. A czekoladą się na przejmuj- gorzka to samo zdrowie (w rozsądnych ilościach), odchudzania też nie zniweczy... A pociąg do słodyczy to może być wina kawy
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
|
|
|
|
#4027 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Smacznie i zdrowo. Ps próbowałam tej Studentskiej z gruszkami i też mi podeszła choć preferuję czekolady gorzkie ![]() Od razu moje P: I opiekana wieloziarnista ciabatta - z pastą z fety i brokuła x2 / grubo z masłem orzechowym crunchy i siekanymi fistaszkami + kawa parzona edit: na fistaszkach była jeszcze duża figa ![]() II tortilla z guacamole, kurczakiem i sałatą, świeży sok jabłkowy 2 kawałki chlebka bananowego z domowymi powidłami III spory quiche grzybowy z brokułem, mozzarellą i pistacjami deser: kawał chlebka jw z kakaową pastą awokado IV sporo mieszanki studenckiej, kawałek quiche jw. V curry z krewetkami w sezamie i mleczku kokosowym z kolorowymi paprykami do picia ponadto: woda, herbata malina&pigwa Edytowane przez Milka1224 Czas edycji: 2012-10-08 o 21:39 |
|
|
|
|
#4028 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Bardzo lubię jej wypieki. I zawsze mam ciężki orzech do zgryzienia jak jestem u TŻ, bo przecież jeszcze z nim zawsze degustuję czekolady . Ja też najbardziej lubię gorzkie, ale TŻ woli mleczne i białe (choć też przekonuje się do gorzkich), dlatego próbujemy wszystkiego po trochu ![]() U Ciebie jak zawsze super urozmaicenie i do tego napakowane wartościami odżywczymi, zero śmieci Po prostu bajecznie!
|
|
#4029 |
|
Zakorzenienie
|
Poa alpinatez zglosilam..
poki co polecam "dodaj do ignorowanych"
|
|
#4030 |
|
Raczkowanie
|
Moje R (chyba)
Śn.: Jajecznica z 3 jaj na odrobinie masła, dużo szczypiorku, pół kromki chleba razowego 2 śn.: Owsianka z 2 łyżek płatków, 1 łyżki otrębów, małego jogurtu naturalnego, z łyżeczką konfitury jagodowej Obiad: Pół dużego talerza kawałków piersi z kurczaka smażonych na oliwie z oliwek + sporo kalafiora gotowanego, kilka orzechów (objadłam się, chyba za dużo...) Podwieczorek: Batonik białkowy (137 kcal, 11 g białka) 45 min treningu interwałowego na orbitreku Kolacja: serek wiejski 200 g Czy jest ok? Czy to nie za dużo jak na R? I co myślicie o tych batonikach białkowych? Dziękuję za poprzednią opinię, bardzo mnie to motywuje
Edytowane przez eddin Czas edycji: 2012-10-08 o 23:24 |
|
|
|
#4031 |
|
Zadomowienie
|
R:
6. 20 Ś: 2 kawałki chleba razowego duże owalne: jeden z tn z serem gouda light, wędliną drobiową i pomidorem; jeden z twarożkiem domowym i dżemem malinowo- granatowym naturalnie słodzonym sokiem z winogron; kawa parzona z mlekiem 10. 40 IIŚ: 1 serek homo naturalny; 1 banan; kawa parzona z mlekiem 14. 00 O: kasza gryczana; pierś z kurczaka polana łyżeczką oliwy z oliwek; kalafior gotowany 2 h. orbitrek 18. 30 twarożek lekki; pomidor; oliwki czarne; marchew, kawałek żółtej papryki; 1 kawałek chleba razowego z wędliną drobiowa 30 min. rowerek stacjonarny brzuchy 3 serie po 20x; bo wczoraj nie zrobiłam
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#4032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego, co widziałam na innym wątku, to musisz być bardzo chuda. I Ty jeszcze na R jesteś??
|
|
#4033 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4034 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz, ile dziewczyn chcialoby schudnąć a Ty mówisz, że masz boczki przy i tak malych wymiarach. Masz rację - jeśli chodzi o torbę na głowę !!!
|
#4035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczorajsze I serek wiejski z jabłkiem, musli śniadaniowym, orzeszkami ziemnymi, orzechami włoskimi, pestkami dyni i słonecznika II 4 na prawdę grube pajdy chleba razowego (skroiłam pół 0,6 kg chleba ), 200 g twarogu wymieszanego z jogurtem naturalnym i szczypiorem, kubek herbaty zielonej cytrynowej III 5 sporych kawałków pizzy wegetariańskiej z sosem pomidorowym (brat zaprosił mnie do nowo otwartej pizzeri, więc grzech by było odmawiać poza tym pizze jadłam ostatnio na poczatku września, więc miałam ochotę . Zamówiliśmy taką 40cm. i zjedliśmy po połowie )IV Rismini ze szczypiorkiem Sonko, 3 kromki razowego z serem topionym w plastrach, gotowane jajko na twardowe w wersji XXL , szczypiorek
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2012-10-09 o 12:24 |
|
|
|
|
#4036 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Więcej myślenia o zdrowiu, mniej o diecie, a waga ładnie ruszy.Cytat:
Swoją drogą- nie wiem, jak Ty znajdujesz dziennie 3h wolnego na ćwiczenia, mi jest czasami ciężko znaleźć pół godziny... ![]() Też przejrzałam Twoje wpisy- masz ponad 175cm wzrostu, ważysz 55 kg i jeszcze 3-5kg schudnąć? To już jest praktycznie patologia
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
||
|
|
|
#4037 |
|
Raczkowanie
|
R ciag dalszy
I Owsianka z lyzka masla orzechowego, lycha serka wiejskiego, sliwka, polowka banana posypana ziarnami slonecznika, pestkami dyni, lnem mielonym i odrobina wiorek kokosowych II 2 kromki razowca: jedna z serkiem wiejskim i pomidorem; druga z kawalkiem makreli z sosie pomidorowym, reszta pomidora i ogorek do pochrupania + inka z mlekiem III Potrawka z kurczaka z trzema paprykami, pomidorami i czerwona fasola z kasza jeczmienna Uczelnia 18:00-22:00 Po: jajecznica z pomidorem
|
#4038 |
|
BAN stały
|
moje P:
bułka pełnoziarnista z szynka,pomidorem,rzodkiew ka,papryka,salata,szczypi orkie,listek bazyli 3bit BIG jabłko zupa zacierka z kluseczkami rwanymi,2kawalki poledwicy wieprzowej,2lyzki duze ziemniakow z koperkiem,lyzka surowki z jablka,marchwi ,majonezu prince polo xxl, 2 papity 5ciastek zabajonych w czekoladzie 200g herbatnikow 3lyzki nutelli mleczko w tubce kolacja bedzie;taka jak sniadanie |
|
|
|
#4039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4040 |
|
Zadomowienie
|
Utrzymanie/ redukcja
Śniadanie: miseczka twarogu półtłustego z łyżeczką miodu, garścią orzechów nerkowca, z malinami i borówkami. Cappuccino z 2x espresso Drugie śniadanie: bułka żytnia pełnoziarnista z sezamem z twarożkowym serem kozim, jajkiem na półtwardo, pomidorem, papryką i sałatą rzymską Przekąska: duża gruszka Obiad: zupa kurkowa na rosołku z kury z chowu ekologicznego (kawałek mięsa w środku), z dużą ilością natki – (pycha! <3)Kolacja: kawałek grillowanego łososia z warzywami z grilla (papryka, bakłażan, cukinia, dynia, kabaczek) wieczorem - godzina zajęć pole dance Edytowane przez agnieszka16 Czas edycji: 2012-10-09 o 16:23 |
|
|
|
#4041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4042 |
|
Zakorzenienie
|
Proszę o ocenę, staram się stosować powoli do waszych rad i nie wiem, czy to wychodzi. Zaznaczę, że nie lubię i nie jestem przywyczajona do jedzienia obiadu na zasadzie mięso + dodatek (kasza, ryż, makaron) + surówka. Zawsze jeem same mięsko / rybe / gulasz z warzywami, bo tak lubię, i tego nawyku raczej nie zmienię
![]() 1. Owsianka na mleku z połową banana i cynamonem, kawa z mlekiem 2. Kromal razowca z serkiem wiejskim i łyżką miodu, troche orzeszków ziemnych 3. Duszona pierś z kurczaka z pieczarkami, duży pomidor - malinówka (mięska było sporo, uprzedzając pytania najadłam sie )4. Przekąska - 2 kostki gorzkiej wedla, mini marcheweczki (marvitki) 5. Kolacja - Planuję jajecznicę z prawdziwkami, które dziś własnoręcznie uzbierałam i przyrządziłam |
|
|
|
#4043 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiejsze U/P (?):
I: owsianka (4 łyżki płatków, łyżka otrębów) na budyniu waniliowym, z gorzką czekoladą, płatkami migdałów i rodzynkami + duże jabłko + kawa zbożowa; II: składana kanapka z razowca, z masłem, pomidorem, ogórkiem konserwowym, rzodkiewką, papryką i pestkami dyni + kefir (200 g) + kawa rozpuszczalna; III: banan (jako przekąska); IV: ugotowane papryka, kalafior i marchew zalane bulionem + ok. 50 g spaghetti pełnoziarnistego z warzywami z patelni (pomidor, brokuły, marchew, kolorowe papryki, fasolka szparagowa, groszek, kukurydza, cebula); V: tost z dwóch kromek razowca z serem, szynką, pomidorem, ketchupem + porcja domowej sałatki konserwowej; VI: serek wiejski lekki (200 g): połowa z cynamonem, połowa z rzodkiewką (dość szybko się kładę, więc nie chcę chleba). Do picia jeszcze: woda, herbata malinowa z jeżyną, herbata cytrynowa, herbata zielona, rumianek. |
|
|
|
#4044 |
|
BAN stały
|
nie rozumiem zemu sie czepiacie
przeciez to temat z jadlospisami i kazda z nas wkleja to co zjadla. to dlaczego ja nie moge wklejac swoich jadlospisow ? czego mnie krytykujecie i zabraniacie uczestniczyc w dyskusjach? inne dziewczyny jakos mogą wstawiac swoje jadlopsisy a ja nie ? helo.. ? dyskryminacja ..... |
|
|
|
#4045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4046 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym ok, pod warunkiem że dzień miałaś krótki (późno wstałaś, wcześnie się kładziesz), bo są tutaj tak na prawdę 3 posiłki, reszta to właściwie pojadanie. Aha- no i przyjmuję, że to R
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata Edytowane przez dance makabre Czas edycji: 2012-10-09 o 17:20 |
|
|
|
|
#4047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ervisha -> ostatni posiłek słaby, gdyż po pracy stosunkowo późno jem obiad. Ten tost z sałatką to już taka bardziej kolacja. Serek dodaję tylko po to, żeby coś tam jeszcze na noc zjeść. Ale tak jak wspomniałam, szybko się kładę. Edytowane przez Iwoka Czas edycji: 2012-10-09 o 17:24 |
|
|
|
|
#4048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dzień miałam baardzo długi, bo wstałam o 5.30, ale pół dnia to uczelnia + 1,5 godzinne dojazdy + trening tenisa, ogółem bardzo zabiegany dzień, wręcz nie miałam czasu pomyśleć o jedzeniu |
|
|
|
|
#4049 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata Edytowane przez dance makabre Czas edycji: 2012-10-09 o 17:36 |
|
|
|
|
#4050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:12.

wsianka

do kawy-mam ostatnio jakies straszne spadki cukru,bo tak mnie ciągnie do słodyczy,jak nigdy! a normalnie jestem bardziej zwolenniczką słonych przekąsek,więc nie wiem skąd ta anomalia.
lece do sklepu

.