Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-09, 11:03   #3691
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
jasiowa chodz do mnie tez mam syf i zaraz sie biore za niego
dawaj adres póki mam ochotę

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 11:08   #3692
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
nieźle
naprawdę wyobrażam sobie taką sytuacje.. siedze, piszę test a tu mokro .. :P
"yyy przepraszam ale ja już sobie pódę bo wiecie.. RODZĘ" :
Hehe Nie chcialabym znalezc się w takiej sytuacji..

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 11:08   #3693
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
kochana nikt nie krytykuje wedlug mnie meczarnia a co do nieprzespanych nocy to ja tez mialam duzo przeboi z gabi bo ona np zasypiala tylko w wozku kazde jej rpzebudzenie konczylo sie lulaniem we wozku lacznie z tym ze odpinalismy wozek i wkladalismy do lozeczka zeby w nocy nie wypadla az powiedzialam dosc bylo 3 noce ryku niesamowietego az sie zapomninala ale teraz nauczylsie pieknie sama zasypiac i bylo warto
do lozka nigdy jej nie bralam fakt lozeczko mamy blizutkooo ale my postanowilismy ze nie bexdziemy gniezdz sie w 3 na wersalce, mowisz ze zakaldasz synkowi pewnie jbym miala podobno sytuacje to tez moze wzielabym do lozka i spala z nia, teraz tez nie wiem czy synek bedzie spal sam czy z namiw kazdym razie bede probowac od poacztku bez lulania i w lozeczku paru rzeczy nie chce powtorzyc bo pozniej mialam przesrane z gabi np smoczek szkoda gadac
kazdy robi jak uwaza mnie np mozna krytykowac ze narazilam dziecko na stres bo wylo ponad godz ipfrzy nauce zasypiania

anielka nooo to nie ladnie pierwsze ytrzeba bylo zajrzec do nas

Nam się chwilowo zdecydowanie lepiej śpi tak, mam nadzieję że na wiosnę wykończymy poddasze, pokoje dla dzieci i wtedy pójdzie spać do siebie Łóżeczko jest niewygodne już dla niego

Wiesz, ja od urodzenia też walczyłam o samodzielne spanie, miesiącami można powiedzieć, dlatego wstawałam, kładłam, siedziałam obok a potem stopniowo się odsuwałam. Nie pomogło odstawienie smoczka, jedzenia nocnego itp.
Po prostu w końcu nie dawałam rady, oprócz tych długich pobudek z płaczem były krótkie np przekręcił się na brzuch,nie potrafił z powrotem więc trzeba było wstać przełożyć, dać pić, zaczepił szyną o szczebelki i wstać uwolnić itp.

Eee...to ja też wyrodna matka bo młody miał fazę na mamę, a ja chciałam żeby przyzwyczaił się że TZ wstaje. W efekcie wył nie do opisania, nawet po 2 godziny że to on a nie ja Teraz śpi z TZem ale to jego wybór był.

Z tym spaniem to jak ze wszystkim innym, jak nie miałam dzieci to "mądra" byłam: samodzielne spanie, zero słodyczy, nie będzie bajek, nie dam smoczka.
A praktyka całkiem inna

Edytowane przez sanetka
Czas edycji: 2012-10-09 o 11:10
sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 11:09   #3694
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:

raka czego? gardła ust? a że niby czemu ?

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
halwaya mozna dostac raka?kurde moglam to przeczytac pol godziny temu a tak juz po ptakach (doslownie)
Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
No widzisz, masz nauczkę na przyszłość. Najpierw wchodzimy na forum, a dopiero później bunga bunga
Na pewno na stronie DDTVN będzie niebawem video (na razie jezszcze wczorajsze odcinki na tapecie).
No ponoć można raka jamy ustnej
Po ptakach mówisz

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
A ja nie rozumiem skąd taka krytyka,każdy robi jak uważa

Mój młody od urodzenia praktycznie nie przespał żadne nocy całej. Standardem były 2-3 pobudki w nocy po godzinie. Musiałam siedzieć przy łóżeczku żeby zasnął.Wybudza się przez szynę którą ma na noc na chorą stopę. Próbowaliśmy różnych sposobów żeby to zmienić.

Jak zaszłam w ciążę to byłam wykończona, w nocy nie wiedziałam czy iść do małego czy najpierw lecieć na pawia Skończyło się tym że mój niespełna 2-latek śpi z Tzem, a ja sama w małym pokoju.

Przespana noc stała się priorytetem. Na razie tego nie zmieniam, nie mam gdzie wstawić mu dużego łóżka, zresztą podejrzewam że jak pojawi się dzidzia to i tak wszystko stanie na głowie
ja nie krytykuje - ja po prostu tego nie uważam za dobre rozwiązanie - ale jak kto wychowuje to mi nic do tego.. uważam, że dziecko powinno mieć swoje miejsce, swój rytuał, swoją pościel.. a rodzice powinni spać razem

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 11:11   #3695
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

ja też z żalem ale musialam pozdjemowac wszytskie pierscionki i obraczkę bo od tygodnia mam banie a nie ręce

co do spania to ja juz sie wypowiadalam tu.oczywicie kazdy robi jak uważa, ale ja wiem jak u mnei w domu to sie skonczylo-corka mojej siostry śpi z nią od noworodka i tak śpi dalej a ma 7 lat

wiec to pozniej ciezko odzwyczaic wg mnie.
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 11:12   #3696
kaaamila1
Zakorzenienie

Mała mi chyba ucisnęła płuco, bo nie mogę złapac oddechu Boziu jaki to jest mały szatan

.........................

Co do spania z dzieckiem to powiem tylko z tego co obserwuje m.in. u mojej ciotki. Ona spała ze swoim synem od maluszka i teraz chłop ma 13 lat i dalej śpi z mamusią.. dosłownie szok.. a m,ój wujek śpi w jego pokoju ..

........................

Ja na szczęście jeszcze nie musze zdejmowac obrączki !

Edytowane przez kaaamila1
Czas edycji: 2012-10-09 o 11:15
Stary 2012-10-09, 11:15   #3697
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Hehe Nie chcialabym znalezc się w takiej sytuacji..
hehhe z tymi wodami to nieźle.ta znajoma co urodzila w piatek mi opowiadala mowila , ze najpierw jak jej wody troche odeszly byla w kuchni to myslala ze sie posikala, poszla do lazienki no i jak z niej chlupnelo to juz wiedziala ze to nie sikanie jednak.a skurczy wtedy zadnych nie maila jeszcze, , 4 godziny pozneij juz urodzila

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Mała mi chyba ucisnęła płuco, bo nie mogę złapac oddechu Boziu jaki to jest mały szatan
my to z tż sie juz martwimy , bo jak Tymonek bedzie taki jak w brzuchu to ja cienko widze chyba da nam popalic)))))no ale damy rade
Stary 2012-10-09, 11:15   #3698
weronika23
Zakorzenienie

aaaa to myslalam ze tylko moja taka jak zobaczyla tz to w ryk teraz wstaje ale nie swieci swiatla bo ona tylko mama chociaz jak bylam w szpitalu to cala tatusiowa byla
wogole jak obczai ze tz wstal to tak sie drze ze masakra ale z tym po malu tez walczymy bo do 2 nie bede sama wstawal

mi tesciowa nie raz powiedziala ze stresuje dzieckoo

a w praktyce gabi oglada bajki smoczka musimy odstawic tylko nie wiem jak
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 11:15   #3699
ausente
Zadomowienie

Cytat:

Wiecie co mam pytanie
....
bo jeden z listopadowych zjazdów przypada mi na 38+2, 38+3 ... ryzykowałybyście jazdę na uczelnie czy nie? To jakaś godzinka drogi ... bo ja własnie nie wiem czy jechać wtedy czy już sie jednak wstrzymać.. potem kolejny zjazd mam 8,9 grudnia czyli 2 dni po terminie porodu więc wtedy na bank nie pojadę. Choćbym nawet urodziła tydzień wcześniej to i tak chyba nie dam rady

Ja mam to samo , 10,11 listopad bede w 38+3 tygodniu według OM , ale to zobacze jak sie bede czuc ,jak dorbze to pewnie pojade , a jak nie no to mój ostatni zjazd za tydzień, a później to pewnie w styczniu dopiero.

A w ogole to WITAM SIĘ ,PO 4 dniowej nie obecności
Z dobrych nowin:
- remont kuchni powoli powoli dobiega końca !
- nie bedac na zadnych wykladach jeszcze pan z Ekologii tak sie przejął tym ze ja jestem w ciazy,że zamiast egzaminu ustnego mam poprostu napisac prace na wybrany przezemnie temat, i nawet nie musze sama tego zawozic
- z TŻ wszystkoo dobrze
- czekam do soboty na wypłate
ze złych.. tylko brak pieniążków ;]
Misia mała szaleje nieziemsko wieczorami .
Magnez na nózki pomaga i coraz mniej mnie bolą.

a teraz ide nadrabiać!

Cytat:
Napisane przez martaj9 Pokaż wiadomość

Mam pytanko do tych dziewuszek, które juz miały wymazy z pochwy i odbytu Jakie jest to badanie? Ile kosztuje?

Ja miałam z pochwy. Nie płaciłam nic ,bo pani wzięła mnie na NFZ. Robiła to położna. Badanie trwało chyba ze 3 min ;P Wzięła patyczek włożyła i wyciągłą i było po
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia

ausente jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 11:16   #3700
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:

.........................

Co do spania z dzieckiem to powiem tylko z tego co obserwuje m.in. u mojej ciotki. Ona spała ze swoim synem od maluszka i teraz chłop ma 13 lat i dalej śpi z mamusią.. dosłownie szok.. a m,ój wujek śpi w jego pokoju ..

........................

Ja na szczęście jeszcze nie musze zdejmowac obrączki !
no moj brat etz dlugo spal z moją mama, nie pamietam do kiedy ale na pewno już byl w podstawowce.
Stary 2012-10-09, 11:16   #3701
meiadeleite
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kamalika Pokaż wiadomość

Idem wstawić pranie i ponadrabiam wczorajszy dzień bo widzę że sporo mnie ominęło - gdzieś mi się rzuciło w oczy że rozmawiałyście o nawilżaczu powietrza - też szukam jakiegoś sprawdzonego modelu, no i przeglądam karuzelki
Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość

pisalyscie o nawilzaczu i teraz w sumie
dostalismy od tesciowej bo nie uzywala, taki jakis zwyklak
wszytsko fajnie, w zeslzym roku uzywalismy
ale latwo otworzyc i latwo sie poparzyc, wiec i tak nie mozemy teraz uzywac u Tomka bo nie ma jak postawic zeby nie sciagnal na siebie
nawet jak postawimy wysoko to kontakt jest nizej i za kabel moze pociagnac

takze zwracajcie uwage na to zeby byl bezpieczny dla dzieci
cos czuje ze i tak kupimy jakis nowy wlasnie
To ja w poszukiwaniu nawilżacza idealnego (cena/jakość) marnuję drugi dzień
Na razie mam 4 wstępne wybrane, teraz tylko się zdecydować...
http://www.ceneo.pl/1488894
http://www.ceneo.pl/1488892#tab=reviews_scroll
http://www.ceneo.pl/13939231#tab=reviews
http://www.euro.com.pl/nawilzacze/boneco-7131.bhtml

Judkama poparzyć??? Ale jak??? Chyba, że macie taki, który wytwarza gorącą parę, ja takiego nie szukam bo u mnie odwrotny problem - o wiele za gorąco
Ja poluję na ultradźwiękowy, który wytwarza zimna mgiełkę.

Cytat:
Napisane przez martaj9 Pokaż wiadomość

Mam pytanko do tych dziewuszek, które juz miały wymazy z pochwy i odbytu Jakie jest to badanie? Ile kosztuje?
Dziewczyny ja za te wymazy w prywatnej przychodni, w której mam abonament zapłaciłam dodatkowo 170 zł...
Stary 2012-10-09, 11:16   #3702
Karla1983
Zadomowienie

Dobry

Boziu.... dzisiaj śnił mi się pierwszy raz poród... Nawet nie sam poród co skurcze.... Ból był tak realny, że kiedy się obudziłam wydawało mi się, że naprawdę jestem cała obolała.... Ja nie wiem jak ja to zniosę.. Znowu zaczynam myśleć, czy nie pokombinować jakoś z cesarką, choć wiem, że to też nie jest słodkie.... ech...

Poczytam o czym pisałyście...
Stary 2012-10-09, 11:18   #3703
MiciaKicia
Zakorzenienie

Im bliżej porodu tym bardziej zdaję sobie sprawę, że nie jestem chyba gotowa przeraża mnie to .. jak to nie umiałam się doczekać tak teraz jestem zdania, że powinno tam sobie siedzieć drugie 9 miesięcy

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 11:19   #3704
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
jestem po wizycie
Adaś waży 1960g, ogólnie wszystko z nim ok, oprócz jednego... ma wodniaka jądra ale lekarz mówił, żeby się nie przejmować, bo powinien się wchłonąć po porodzie
szyjka się skróciła spodziewałam się, bo w pierwszej ciąży w tym samym tc mi się zaczęła skracać ale zamknięta fenoterol mam brać jeszcze 3 tygodnie, potem przez tydzień zmniejszać dawki, 3 dni po 3 tabsy, 4 dni po 2 i koniec i mogę rodzić kazał odstawiać stopniowo, bo jak z Klaudią odstawiłam od razu to urodziłam za 3 dni i stwierdził, że za 3 tygodnie to za wcześnie na rodzenie o terminie mogę zapomnieć za 3-4 tygodnie następna wizyta, pewnie już ostatnia

oby się wchłonęło

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
No wózek zamówiony i w ciągu 2 dni będzie

Cytat:
Napisane przez Kamalika Pokaż wiadomość
Witam się i ja - wczoraj miałam wizytę w szpitalu i termin cc mam wyznaczony na 30 października - zatem równo za 3 tygodnie będę już tuliła maleńką

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość

I dziś zaczynam nabijać 38 tydzień czyli pełniutkie 37 tygodni zaliczone, odhaczone- i dziś zaczynam dni i noce grozy - zgodnie z zaleceniem lekarza mówimy no-spie papa i nie powstrzymujemy skurczy

Miłego dnia

Cytat:
Napisane przez anett234 Pokaż wiadomość

My w niedzielę zaczęliśmy 34 tc.

Cytat:
Napisane przez jo_manh Pokaż wiadomość
dziś zaczynamy 33 tydzień
i będziemy z Wami częściej....w końcu

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki
Nie ma szans abym nadrobiła, nadal chorutka jestem i nie do życia.
Wstawiam wam zdjęcie z 30 t.c i 3 d. i 12 kg na +
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 11:21   #3705
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:

Mojej siostry syn bardzo długo chodził ze smokiem Doszło do tego, że sam sobie wybierał kolory..

Podziałał na niego lekki szantaż.. chciał jakiś samochodzik i aby go dostał siostra kazała mu samemu wyrzucic smoka do śmietnika.. podszedł i tak zrobił.. nie było później płaczu, bo wiedział, że sam to zrobił.. Trochę marudził, ale szybko minęło i był spokój..

Ausente- super, że remoncik dobiega końca i brawo za podejście profesorka !!!

Edytowane przez kaaamila1
Czas edycji: 2012-10-09 o 11:22
Stary 2012-10-09, 11:23   #3706
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karla1983 Pokaż wiadomość
Dobry

Boziu.... dzisiaj śnił mi się pierwszy raz poród... Nawet nie sam poród co skurcze.... Ból był tak realny, że kiedy się obudziłam wydawało mi się, że naprawdę jestem cała obolała.... Ja nie wiem jak ja to zniosę.. Znowu zaczynam myśleć, czy nie pokombinować jakoś z cesarką, choć wiem, że to też nie jest słodkie.... ech...

Poczytam o czym pisałyście...
mi się 2 razy śniły skurcze..
Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość

A w ogole to WITAM SIĘ ,PO 4 dniowej nie obecności
Z dobrych nowin:
- remont kuchni powoli powoli dobiega końca !
- nie bedac na zadnych wykladach jeszcze pan z Ekologii tak sie przejął tym ze ja jestem w ciazy,że zamiast egzaminu ustnego mam poprostu napisac prace na wybrany przezemnie temat, i nawet nie musze sama tego zawozic
- z TŻ wszystkoo dobrze
- czekam do soboty na wypłate
ze złych.. tylko brak pieniążków ;]
Misia mała szaleje nieziemsko wieczorami .
Magnez na nózki pomaga i coraz mniej mnie bolą.

Cytat:
Napisane przez meiadeleite Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja za te wymazy w prywatnej przychodni, w której mam abonament zapłaciłam dodatkowo 170 zł...
za same wymazy? ja pierdoooole....

Ja zapomniałam mojej ginki zapytać ile bedzie kosztowała wizyta z wymazem ehh kurka.. mam nadzieje, że policzy 50zł jak za cytologię (zazwyczaj tyle liczą)

Stary 2012-10-09, 11:29   #3707
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Im bliżej porodu tym bardziej zdaję sobie sprawę, że nie jestem chyba gotowa przeraża mnie to .. jak to nie umiałam się doczekać tak teraz jestem zdania, że powinno tam sobie siedzieć drugie 9 miesięcy
no właśnie - też mi się wydaje, że jakoś za szybko zleciało.. wydawało mi się, że miesięcy to kupa czasu.. no może dlatego, że 7 miesięcy pracowałam to i czasu nie miałam.. a tak jakoś ciężko mi się oswoić z myślą, że już niebawem będzie dziecko - książek moich dzieciowych nie przeczytałam!!

Stary 2012-10-09, 11:29   #3708
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
aaaa to myslalam ze tylko moja taka jak zobaczyla tz to w ryk teraz wstaje ale nie swieci swiatla bo ona tylko mama chociaz jak bylam w szpitalu to cala tatusiowa byla
wogole jak obczai ze tz wstal to tak sie drze ze masakra ale z tym po malu tez walczymy bo do 2 nie bede sama wstawal

mi tesciowa nie raz powiedziala ze stresuje dzieckoo

Mój też wył na TZa. Ale boi się spać w małym pokoju, i jak miał wybór ze mną tam albo z TZem w salonie to wybrał jego. Teraz jak śpiący to mi robi papa, i nie zaśnie dopóki nie pójdę.

Smoczek bezproblemowy był, sam odstawił jak miał ok 1,5 roku. Najpierw na dzień odpadł, chciał do zasypiania. Potem pewnego wieczoru jak zasypiał to wyrzucił, zasnął bez. Schowałam, on się przez kolejne dni nie upominał więc wyrzuciłam

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 11:31   #3709
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość

Z tym spaniem to jak ze wszystkim innym, jak nie miałam dzieci to "mądra" byłam: samodzielne spanie, zero słodyczy, nie będzie bajek, nie dam smoczka.
A praktyka całkiem inna
Zgadzam się w 100% Ja też przed porodem miałam różne plany, postanowienia a życie bardzo szybko je zweryfikowało. Dlatego zawsze powtarzam żeby nie wyobrażać sobie za dużo bo później człowiek się frustruje i robi sobie wyrzuty Co ma być to będzie
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 11:31   #3710
weronika23
Zakorzenienie

ja lwasnie chce ja oduczyc jak sie p[rzeprowadzimy bo na razie czekaja biedactwo same zmiany
Stary 2012-10-09, 11:31   #3711
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
To ja w poszukiwaniu nawilżacza idealnego (cena/jakość) marnuję drugi dzień
Na razie mam 4 wstępne wybrane, teraz tylko się zdecydować...
http://www.ceneo.pl/1488894
http://www.ceneo.pl/1488892#tab=reviews_scroll
http://www.ceneo.pl/13939231#tab=reviews
http://www.euro.com.pl/nawilzacze/boneco-7131.bhtml

Judkama poparzyć??? Ale jak??? Chyba, że macie taki, który wytwarza gorącą parę, ja takiego nie szukam bo u mnie odwrotny problem - o wiele za gorąco
Ja poluję na ultradźwiękowy, który wytwarza zimna mgiełkę.

o to sporo zaplacilas za te wymazy

no wlasnie mam taki co pare ciepla wytwarza i nie sprawdzalam dokladnie temp jaka ma woda, ale wole uwazac
ten byl darowany
u nas goraco nie jest az tak bo w sypialniach praktycznie wcale nie wlaczamy grzejnikow, tylko w lazience i duzym pokoju, ale mieszkanie nie jest wielkie to i tak suche powietrze sie roznosi
ale mysle ze kupimy nowy, tylko jaki to ja nie wiem

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 11:36   #3712
meiadeleite
Raczkowanie

Cytat:

za same wymazy? ja pierdoooole....
Za same...
Ja też
Ale za głupote sie płaci, mogłam po prostu pójśc do laboratorium, a nie robic przez przychodnię, pewnie byłoby ponad połowę taniej
Stary 2012-10-09, 11:37   #3713
weronika23
Zakorzenienie

dziewczyny przykladowe jak spi moja byska i jak tu sie z taka wyspac i poprawiniowa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04176.jpg (38,7 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04995.jpg (42,3 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05005.jpg (44,0 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC07362.jpg (28,8 KB, 42 załadowań)
Stary 2012-10-09, 11:38   #3714
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Zgadzam się w 100% Ja też przed porodem miałam różne plany, postanowienia a życie bardzo szybko je zweryfikowało. Dlatego zawsze powtarzam żeby nie wyobrażać sobie za dużo bo później człowiek się frustruje i robi sobie wyrzuty Co ma być to będzie
No ja wiem, że postanowienia to nie zawsze się sprawdzają, ale myślę, że konsekwencja działania i można cel osiągnąć - a plan jakiś trzeba mieć.

Stary 2012-10-09, 11:39   #3715
MiciaKicia
Zakorzenienie

pamiętacie jak na fb Wam się żaliłam?
No to ... macie kontynuacje..
zapraszam

Stary 2012-10-09, 11:41   #3716
ausente
Zadomowienie

Cytat:
Za same...
Ja też
Ale za głupote sie płaci, mogłam po prostu pójśc do laboratorium, a nie robic przez przychodnię, pewnie byłoby ponad połowę taniej
ja mialam skierowanie od prywatnego,ale poszlam do szpitala zrobic i polozona powiedziala zebym tylko karte NFZ przyniosla i wezmie mnie tak

ps. RAZEM ZE MNA JEST 6 CIĘŻARNYCH U MNIE na studiach w naszej grupie sie namnożyły po wakacjach

Stary 2012-10-09, 11:41   #3717
judkama
Zakorzenienie

co do spania z malym pierwsze miesiace praktycznie spal sam, tylko nad ranem juz po karmieniu przysypialam z nim
zaczal czasem z nami zasypiac jak juz nie dawalismy rady go uspokajac, czyli jak zeby szly i skoki rozwojowe mial
potem mijalo i tak co jakis czas
teraz znow ma noce ze musi sie poprzytulac
ale to czasem sa 2 godziny nad ranem tylko czasem wiecej

ja to zakladalam jeszcze wtedy w ciazy ze smoczek jest oki, ale po2 tyg uzytkownaia zabralam, bo byl placz w nocy jak wypadal
wiec zabralam i juz
i bez smoczka da sie nie zaluje
teraz zobaczymy
kazde dziecko jest inne wiec sie nie nastawiam jakos

raz mielismy dosc usypiania i zastosowalismy te metode 2, 5, 7 czy jakos tak ze si eodkalda dziecko w lozku i przychodzi dopiero po okreslonych minutach
ale tez nie czekalismy az ryczal
jeczal troche i zasypial, 3 dni i pieknie spal, trwalo to 2 tygodnie bo zeby zaczely wychodzic wiec nas potrzebowal i tak
ale zauwazylam wtedy zmiane nawet rano, budzil sie i nie wolal mnie tylko smutny lezal, wiec stwierdzilam ze nigdy wiecej
tak jakby myslal ze i tak nie pryzjdziemy jak bedzie nas potrzebowal

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 11:43   #3718
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jo_manh Pokaż wiadomość

dziś zaczynamy 33 tydzień
i będziemy z Wami częściej....w końcu

Cytat:
Napisane przez kia_mia Pokaż wiadomość
Mi też się nudzi.... chyba zaraz bede musiała wyjść z sierściuchem na spacer....

Kurde dziewczyny... widziałyście te rzeczy: http://www.studiocaramella.pl/ aaaaa
widziałam śliczne sa ale ceny
Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki
Nie ma szans abym nadrobiła, nadal chorutka jestem i nie do życia.
Wstawiam wam zdjęcie z 30 t.c i 3 d. i 12 kg na +
ślicznie
ImmortalWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 11:45   #3719
ausente
Zadomowienie

chcialam jeszcze powiedzieć,że mam juz tak nisko brzuch ze SZOK. jak siedze to lezy mi na nogach.I pod cyckami juz tak bardziej na plasko a na dole piłka .
TO NORMALNE ??

MICIA WSPÓŁCZUJE !!

Stary 2012-10-09, 11:48   #3720
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
T

WTF!!!!

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
chcialam jeszcze powiedzieć,że mam juz tak nisko brzuch ze SZOK. jak siedze to lezy mi na nogach.I pod cyckami juz tak bardziej na plasko a na dole piłka .
TO NORMALNE ??

MICIA WSPÓŁCZUJE !!
też już mi opadł... jakoś z tydzień temu.. normalne...
ImmortalWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości