|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3692 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII
Cytat:
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#3693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nam się chwilowo zdecydowanie lepiej śpi tak, mam nadzieję że na wiosnę wykończymy poddasze, pokoje dla dzieci i wtedy pójdzie spać do siebie Łóżeczko jest niewygodne już dla niegoWiesz, ja od urodzenia też walczyłam o samodzielne spanie, miesiącami można powiedzieć, dlatego wstawałam, kładłam, siedziałam obok a potem stopniowo się odsuwałam. Nie pomogło odstawienie smoczka, jedzenia nocnego itp. Po prostu w końcu nie dawałam rady, oprócz tych długich pobudek z płaczem były krótkie np przekręcił się na brzuch,nie potrafił z powrotem więc trzeba było wstać przełożyć, dać pić, zaczepił szyną o szczebelki i wstać uwolnić itp. Eee...to ja też wyrodna matka bo młody miał fazę na mamę, a ja chciałam żeby przyzwyczaił się że TZ wstaje. W efekcie wył nie do opisania, nawet po 2 godziny że to on a nie ja Teraz śpi z TZem ale to jego wybór był.Z tym spaniem to jak ze wszystkim innym, jak nie miałam dzieci to "mądra" byłam: samodzielne spanie, zero słodyczy, nie będzie bajek, nie dam smoczka. A praktyka całkiem inna
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2012-10-09 o 11:10 |
|
|
|
|
#3694 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
(na razie jezszcze wczorajsze odcinki na tapecie).No ponoć można raka jamy ustnej Po ptakach mówisz Cytat:
|
|
#3695 |
|
Zakorzenienie
|
ja też z żalem ale musialam pozdjemowac wszytskie pierscionki i obraczkę bo od tygodnia mam banie a nie ręce
co do spania to ja juz sie wypowiadalam tu.oczywicie kazdy robi jak uważa, ale ja wiem jak u mnei w domu to sie skonczylo-corka mojej siostry śpi z nią od noworodka i tak śpi dalej a ma 7 lat wiec to pozniej ciezko odzwyczaic wg mnie. |
|
|
|
#3696 |
|
Zakorzenienie
|
Mała mi chyba ucisnęła płuco, bo nie mogę złapac oddechu
![]() ......................... Co do spania z dzieckiem to powiem tylko z tego co obserwuje m.in. u mojej ciotki. Ona spała ze swoim synem od maluszka i teraz chłop ma 13 lat i dalej śpi z mamusią.. dosłownie szok.. a m,ój wujek śpi w jego pokoju .. ........................ Ja na szczęście jeszcze nie musze zdejmowac obrączki !
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-10-09 o 11:15 |
|
|
|
#3697 | |
|
Zakorzenienie
|
hehhe z tymi wodami to nieźle.ta znajoma co urodzila w piatek mi opowiadala mowila , ze najpierw jak jej wody troche odeszly byla w kuchni to myslala ze sie posikala, poszla do lazienki no i jak z niej chlupnelo to juz wiedziala ze to nie sikanie jednak.a skurczy wtedy zadnych nie maila jeszcze, , 4 godziny pozneij juz urodzila
![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
)))))no ale damy rade
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3698 |
|
Zakorzenienie
|
aaaa to myslalam ze tylko moja taka jak zobaczyla tz to w ryk teraz wstaje ale nie swieci swiatla bo ona tylko mama chociaz jak bylam w szpitalu to cala tatusiowa byla
wogole jak obczai ze tz wstal to tak sie drze ze masakra ale z tym po malu tez walczymy bo do 2 nie bede sama wstawalmi tesciowa nie raz powiedziala ze stresuje dzieckoo ![]() a w praktyce gabi oglada bajki smoczka musimy odstawic tylko nie wiem jak
|
|
|
|
#3699 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A w ogole to WITAM SIĘ ,PO 4 dniowej nie obecności ![]() ![]() Z dobrych nowin: - remont kuchni powoli powoli dobiega końca ! - nie bedac na zadnych wykladach jeszcze pan z Ekologii tak sie przejął tym ze ja jestem w ciazy,że zamiast egzaminu ustnego mam poprostu napisac prace na wybrany przezemnie temat, i nawet nie musze sama tego zawozic - z TŻ wszystkoo dobrze - czekam do soboty na wypłate ze złych.. tylko brak pieniążków ;] Misia mała szaleje nieziemsko wieczorami . Magnez na nózki pomaga i coraz mniej mnie bolą. a teraz ide nadrabiać! ![]() Cytat:
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia |
||
|
|
|
#3700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3701 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Na razie mam 4 wstępne wybrane, teraz tylko się zdecydować... http://www.ceneo.pl/1488894 http://www.ceneo.pl/1488892#tab=reviews_scroll http://www.ceneo.pl/13939231#tab=reviews http://www.euro.com.pl/nawilzacze/boneco-7131.bhtml Judkama poparzyć??? Ale jak??? Chyba, że macie taki, który wytwarza gorącą parę, ja takiego nie szukam bo u mnie odwrotny problem - o wiele za gorąco ![]() Ja poluję na ultradźwiękowy, który wytwarza zimna mgiełkę. Cytat:
|
|
#3702 |
|
Zadomowienie
|
Dobry
Boziu.... dzisiaj śnił mi się pierwszy raz poród... Nawet nie sam poród co skurcze.... Ból był tak realny, że kiedy się obudziłam wydawało mi się, że naprawdę jestem cała obolała.... Ja nie wiem jak ja to zniosę..Poczytam o czym pisałyście...
|
#3703 |
|
Zakorzenienie
|
Im bliżej porodu tym bardziej zdaję sobie sprawę, że nie jestem chyba gotowa
przeraża mnie to .. jak to nie umiałam się doczekać tak teraz jestem zdania, że powinno tam sobie siedzieć drugie 9 miesięcy
|
|
#3704 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oby się wchłonęło ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Doszło do tego, że sam sobie wybierał kolory..Podziałał na niego lekki szantaż.. chciał jakiś samochodzik i aby go dostał siostra kazała mu samemu wyrzucic smoka do śmietnika.. podszedł i tak zrobił.. nie było później płaczu, bo wiedział, że sam to zrobił.. Trochę marudził, ale szybko minęło i był spokój.. Ausente- super, że remoncik dobiega końca i brawo za podejście profesorka !!!
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-10-09 o 11:22 |
|
|
|
|
#3706 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja pierdoooole.... Ja zapomniałam mojej ginki zapytać ile bedzie kosztowała wizyta z wymazem ehh kurka.. mam nadzieje, że policzy 50zł jak za cytologię (zazwyczaj tyle liczą)
|
|
|
#3707 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie - też mi się wydaje, że jakoś za szybko zleciało.. wydawało mi się, że miesięcy to kupa czasu.. no może dlatego, że 7 miesięcy pracowałam to i czasu nie miałam.. a tak jakoś ciężko mi się oswoić z myślą, że już niebawem będzie dziecko - książek moich dzieciowych nie przeczytałam!!
|
#3708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Smoczek bezproblemowy był, sam odstawił jak miał ok 1,5 roku. Najpierw na dzień odpadł, chciał do zasypiania. Potem pewnego wieczoru jak zasypiał to wyrzucił, zasnął bez. Schowałam, on się przez kolejne dni nie upominał więc wyrzuciłam
|
|
#3709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co ma być to będzie
|
|
|
|
|
#3710 |
|
Zakorzenienie
|
ja lwasnie chce ja oduczyc jak sie p[rzeprowadzimy bo na razie czekaja biedactwo same zmiany
|
|
|
|
#3711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no wlasnie mam taki co pare ciepla wytwarza i nie sprawdzalam dokladnie temp jaka ma woda, ale wole uwazac ten byl darowany u nas goraco nie jest az tak bo w sypialniach praktycznie wcale nie wlaczamy grzejnikow, tylko w lazience i duzym pokoju, ale mieszkanie nie jest wielkie to i tak suche powietrze sie roznosi ale mysle ze kupimy nowy, tylko jaki to ja nie wiem
|
|
|
|
|
#3712 |
|
Raczkowanie
|
Za same...
Ja też ![]() Ale za głupote sie płaci, mogłam po prostu pójśc do laboratorium, a nie robic przez przychodnię, pewnie byłoby ponad połowę taniej
|
#3713 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny przykladowe jak spi moja byska i jak tu sie z taka wyspac
i poprawiniowa
|
|
|
|
#3714 |
|
Zakorzenienie
|
No ja wiem, że postanowienia to nie zawsze się sprawdzają, ale myślę, że konsekwencja działania i można cel osiągnąć - a plan jakiś trzeba mieć.
|
#3715 |
|
Zakorzenienie
|
pamiętacie jak na fb Wam się żaliłam?
No to ... macie kontynuacje.. zapraszam
|
|
#3716 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ps. RAZEM ZE MNA JEST 6 CIĘŻARNYCH U MNIE na studiach w naszej grupie
|
|
|
|
#3717 |
|
Zakorzenienie
|
co do spania z malym pierwsze miesiace praktycznie spal sam, tylko nad ranem juz po karmieniu przysypialam z nim
zaczal czasem z nami zasypiac jak juz nie dawalismy rady go uspokajac, czyli jak zeby szly i skoki rozwojowe mial potem mijalo i tak co jakis czas teraz znow ma noce ze musi sie poprzytulac ale to czasem sa 2 godziny nad ranem tylko czasem wiecej ja to zakladalam jeszcze wtedy w ciazy ze smoczek jest oki, ale po2 tyg uzytkownaia zabralam, bo byl placz w nocy jak wypadal wiec zabralam i juz i bez smoczka da sie teraz zobaczymy kazde dziecko jest inne wiec sie nie nastawiam jakos raz mielismy dosc usypiania i zastosowalismy te metode 2, 5, 7 czy jakos tak ze si eodkalda dziecko w lozku i przychodzi dopiero po okreslonych minutach ale tez nie czekalismy az ryczal jeczal troche i zasypial, 3 dni i pieknie spal, trwalo to 2 tygodnie bo zeby zaczely wychodzic wiec nas potrzebowal i tak ale zauwazylam wtedy zmiane nawet rano, budzil sie i nie wolal mnie tylko smutny lezal, wiec stwierdzilam ze nigdy wiecej tak jakby myslal ze i tak nie pryzjdziemy jak bedzie nas potrzebowal |
|
|
|
#3718 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
widziałam śliczne sa ale ceny ![]() Cytat:
|
|
#3719 |
|
Zadomowienie
|
chcialam jeszcze powiedzieć,że mam juz tak nisko brzuch ze SZOK. jak siedze to lezy mi na nogach.I pod cyckami juz tak bardziej na plasko a na dole piłka .
TO NORMALNE ?? MICIA WSPÓŁCZUJE !!
|
|
|
#3720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- też już mi opadł... jakoś z tydzień temu.. normalne...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:32.

Łóżeczko jest niewygodne już dla niego
Teraz śpi z TZem ale to jego wybór był.

Nawet nie sam poród co skurcze.... Ból był tak realny, że kiedy się obudziłam wydawało mi się, że naprawdę jestem cała obolała.... Ja nie wiem jak ja to zniosę..
przeraża mnie to .. jak to nie umiałam się doczekać tak teraz jestem zdania, że powinno tam sobie siedzieć drugie 9 miesięcy
Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)
ale lekarz mówił, żeby się nie przejmować, bo powinien się wchłonąć po porodzie

- zgodnie z zaleceniem lekarza mówimy no-spie papa 
ja pierdoooole....