Seks bez zobowiazan a moralniak - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-10-07, 22:21   #61
Bananalama
jestę wieszczę

Dot.: Seks bez zobowiazan a moralniak

Cytat:
Napisane przez patiasym Pokaż wiadomość
Zdanie można zawsze zmieniać w obie strony; może osoby o podobnych poglądach jak Ty też zmienią zdanie?
Zaiste, byłoby to interesujące

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-07, 23:13   #62
leniwca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Clemence Pokaż wiadomość
Leniwca:
Jakie maiłoby mieć to znaczenie w życiu?żartujesz czy pytasz poważnie?
Człowiek zaczyna traktować seks nijako. Nic to nie znaczy dla człowieka,robi to kiedy chce i zaczyna uważać ,że pójście do łóżka z byle kim jest w porządku.
A przepraszam seks to nie jest zabawka,to nie jest codzienny chleb do zjedzenia. Jeżeli ktoś tego nie rozumie.. no cóż,może został wychowany bez żadnych zasad,a w tym najważniejszej ,że człowiek to nie zabawka, którą można się pobawić jeden wieczór i wyrzucić do śmieci.Wtedy ktoś sam jest śmietnikiem i nie ma żadnych wartości w sobie i nie potrafi zbudować więzi między dwojgiem ludzi a bawi się drugą osobą?
Kurna mać, to nie jest odmawianie sobie przyjemności! Przyjemność to może być pójście do kina albo skoczenie na bungee do choler..y!
A seks powinien być czymś głębszym skierowanym do odpowiednich ludzi, ze wspaniałego powodu..
Jak czytam coś takiego i takie podejście do seksu jako byle czego byle z kim to aż mi włosy dęba stoją.Nie wiem czy ja jestem jakaś chora czy ktoś,ale jeżeli seks to byle co.. to straszne.
Po pierwsze- nie jesteś żadną wyrocznią w sprawach seksu.
Podobnie jak ciebie odbieram księży, którzy mówią, co się powinno, a czego nie powinno robić w kwestii intymnej, seksualnej.

Po drugie- jakoś nikt wcześniej nie zarzucił mi, że jestem pusta i bezwartościowa. Niektórzy nie oceniają ludzi przez pryzmat ich podejścia do seksu i to jest w porządku, nie to co ty tutaj wmawiasz.

Po trzecie- jaka zabawka, którą się wyrzuca do śmieci? Nie wiem czy twoja wyobraźnia tego nie ogarnia, ale całkiem sporo jest osób, które nie chcą się angażować, i wcale nietrudno kogoś takiego znaleźć, kto nie będzie rozpaczał po seksie. W związki bez zobowiązań czy przelotne romanse też trzeba wchodzić z głową. Ja sama nie przypominam sobie, żeby któryś jednorazowy partner miał złamane serce etc.

No i po czwarte- nie mam problemów, żeby stworzyć normalny, zdrowy związek, oparty na szacunku, zaufaniu, wspólnej rozmowie.

Jasne, jest różnica w seksie z ukochaną osobą, do której się coś czuje, a w seksie z obcą osobą. Bo o ile w drugim wypadku chodzi o samą przyjemność, czyste zaspokojenie się, jak już pisałam, w pewnym sensie egoistyczne podejście, to gdy chodzi o seks z kimś bliskim, ma też wpływ to, jakie relacje nas łączą, poczucie bezpieczeństwa, troska, nawet dawanie jest przyjemne. Tu jest coś więcej.

Jak rozumiem dla ciebie seks nie jest przyjemnością, a jakimś przykrym obowiązkiem, mechaniczną czynnością, podczas której nic nie czujesz?

Bo mi sprawia cholernie wielką przyjemność, szczególnie z moim obecnym facetem.

Ja jestem ciekawa jakie ty masz wartości, skoro wpiep.rzasz się ludziom do łóżka i przez ten pryzmat ich oceniasz, a nie liczą się ich uczucia, motywacje, zasady.

Cytat:
Napisane przez Clemence Pokaż wiadomość
Co do układu- zwróć uwagę,iż zazwyczaj ktoś się zakochuje po takich spotkaniach i jednak cierpi bo nie będzie z tego związku..
Dlatego też ja preferowałam jednorazowe numerki, niż dłuższe relacje.

Cytat:
Potem pojawia się tona postów ,że dziewczyna jest w ciąży bo to był numerek z jakimś kolesiem a ojciec dziecka ma ją w nosie itd.. i tu jest to podejście.
Jak pisałam- seks bez zobowiązań szczególnie trzeba uprawiać z głową. Czyli m.in. dbać o zabezpieczenie, wtedy płaczu nie będzie.
A jak ktoś jest głupi, to tylko dziecka szkoda.
Cytat:
Napisałam bodajże do głównego tematu Że dziewczyna więcej na tym straci niż zyska.Oczywiście moim zdaniem.
Co straci?
Ja żadnej straty nie odczułam.
*o włosy dbam i zapuszczam!

Edytowane przez leniwca
Czas edycji: 2012-10-07 o 23:15
leniwca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-08, 00:28   #63
dorcia 83
Rozeznanie

GG do dorcia 83

Ja jestem na tak , kazdy ma potrzeby seksualne, ale nie trzeba zaraz sie angazowac
Najwazniejsze w takim wypadku to odpowiednie zabezpieczenie i tyle.
Trzeba kozystac z zycia
dorcia 83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-08, 01:08   #64
Candy_lips
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taila_s Pokaż wiadomość
Wiem ze nie możecie zadecydować za mnie ale może ułatwicie mi wybór
Od jakiegoś czasu pisze z pewnym chłopakiem, obydwoje jesteśmy wolni i żadne z nas nie chce związku... Ostatnio zaproponował mi spotkania bez zobowiązań niby wszystko fajnie bo wizualnie mnie pociąga i w ogole ale mam obawy...

1. Nigdy nie praktykowałam tego typu spotkań wiec nie wiem czy na następny dzień nie będę żałowała
2. Co jeśli sie zakocham?

jak myślicie sprobować i sie spotkać czy jesli mam jakie kolwiek obawy to odpuscic?

I jeśli któraś z Was uczestniczyła w takich spotkaniach to jakie były Wasze odczucia później?
Nie uprawiałam seksu bez zobowiązań, choć miałam kiedyś propozycję, powiedzmy od znajomego, dla niego byłaby to zabawa. Ja szczerze powiedziałam, że to nie dla mnie, nie umiałabym bez uczucia, z kimś, z kim nie jestem i nie planuję dalszej przyszłości.

Myślę, że skoro masz już takie obawy, to faktycznie może lepiej, byś w to nie wchodziła. Sama widzisz, że możesz się w nim zakochać, więc pewnie już coś w Tobie powoli, lecz kiełkuje. No, ale to już sama musisz sobie odpowiedzieć. To zawsze ryzyko, ale na pewno jest wiele osób, które wchodzą w seks bez zobowiązań i są zadowolone.

Ja sądzę, że powinnaś to przemyśleć, poczytać, zastanowić się. A jeśli już się zdecydujesz, to nie przeciągać spotkań, nie robić z nim wielu rzeczy razem oprócz seksu, bo to może niebezpiecznie zbliżyć Cię do niego. Po prostu pewien dystans. Jak mówiłam, nie dla mnie taki układ, ale wydaje mi się, że jeśli już ma wypalić, to trzeba umieć się zdystansować. Wiadomo, nie każdy umie.

Są różni faceci. Ja nawet poznawałam takich, dla których mój jeden partner były łóżkowy byłby problemem albo chłopaka, który uważał, że jego była jest panną lekkich obyczajów, bo po pół roku poszła z nim do łóżka. No cóż.. to samo świadczy o takich panach. Jeżeli ona jest łatwa, to co powiedzieć o nim? Ja jednak nigdy za łatwą się nie uważałam, więc po mnie to spływa. Jeżeli ktoś uważa, że kobieta może o wiele mniej niż mężczyzna i po prostu powinna być cicha i nieśmiała niczym dziewica orleańska, to tylko współczuć.
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-08, 08:09   #65
201607040946
Konto usunięte

Clemence - bo dla mnie jest seks i jest Miłość, wiesz? oczywiście, seks Z Miłości jest najfajniejszy, ale wiesz, jak się nie ma to co lubi, to się lubi to co ma. no i mam swoje potrzeby seksualne. czy mam czekać na tego jedynego, gdy mam chcicę
no i gadasz jak moja siostra. ona ma własnie takie podejscie: seks bez uczuc jest fuj (a uczucie zawsze jest, niewazne jakie).
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-08, 10:38   #66
leniwca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaguya Pokaż wiadomość
Miłości jest najfajniejszy, ale wiesz, jak się nie ma to co lubi, to się lubi to co ma. no i mam swoje potrzeby seksualne. czy mam czekać na tego jedynego, gdy mam chcicę
Albo znaleźć sobie faceta, żeby móc pobzykać 'na legalu', a potem go rzucić Chociaż nie, wtedy to by było traktowanie człowieka jak zabawki. Jest jeszcze ta opcja, której niektóre niektóre nie dopuszczają do siebie- spotykają się dwie osoby, którym chodzi TYLKO o seks.
Stary 2012-10-08, 11:38   #67
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Nigdy nie dałam rady wejść w totalnie luźny, oderwany od emocji układ bez zobowiązań...mam jakoś tak dziwnie, że żeby zacząć na faceta lecieć, to muszę go poznać i zafascynować się nie tylko jego ciałem, ale i osobowością...a z tego już minimalnie blisko do zaangażowania emocjonalnego.

A szkoda, bo paru facetów przeze mnie spotkanych nadawało się do bzyknięcia i niczego poza tym
Stary 2012-10-08, 12:51   #68
kahoko hino
Zakorzenienie

post kieruję głównie do osób będących ostrymi przeciwnikami seksu bez zobowiązań (ale nie tylko do nich )

Potrzeba zaspokojenia seksualnego jest, biologicznie rzecz biorąc, taką samą potrzebą, jak najedzenie się, napicie czy wypróżnienie - to są podstawowe potrzeby fizjologiczne człowieka, które, by organizm mógł odpowiednio funkcjonować, muszą być zaspokajane. teraz tak - czy ktoś sobie dorobi teorię do jedzenia, do picia, czy do współżycia - jego sprawa. Ja nie mam potrzeby dorabiania sobie teorii o wyższości seksu takiego nad takim, ale osobiście dorabiam sobie teorie do jedzenia - uwielbiam gotować i robię to bardzo dokładnie i kunsztownie, wkładając w to mnóstwo pracy; i nie ważne, że ten koszmarny głód zaspokoiłabym kromką chleba i kawałkiem sera, ja na głodniaka będę stać w kuchni i pichcić, bo musi być idealny smak. I to jest dokładnie to samo, bo to są popędy regulowane biochemicznie w naszym organizmie, a my sobie je odbieramy wedle własnej filozofii. Wiem, że pewnie niektórym z Was wyda się to okropne, przyrównywać cudowne zbliżenie, pełne miłości do przełknięcia kawałka chleba lub łyka wody, ale biologii nie oszukamy.

W kwestii, czy się decydować, czy nie - jeśli nigdy się nie spróbowało, to na pewno będzie temu towarzyszył mniejszy lub większy niepokój, bo to coś nowego. Moim zdaniem trzeba "popytać samego siebie", co się chce - usiąść samemu w pokoju, wyciszyć się, i odpowiedzieć na kilka pytań, na przykład: po co ja chcę to zrobić? Gdyby bliska mi osoba opowiedziała (bez moralniaka) o takich doświadczeniach, jak bym się czuła? czy potrafiłabym popatrzeć na to, jako jej przyjemność? Jeśli tego nie chcę, to dlaczego? (nie chodzi mi o to, że ja wszystkich nakłaniam do nierządu, tylko warto wiedzieć, dlaczego czegoś się boimy, czegoś nie chcemy, etc). Atakowanie i ocenianie osób, które wiodą inny tryb życia, zwykle podszyty jest strachem - warto to sobie w sobie sprawdzić.
kahoko hino jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-08, 13:00   #69
marzenkafiorka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Nigdy nie dałam rady wejść w totalnie luźny, oderwany od emocji układ bez zobowiązań...mam jakoś tak dziwnie, że żeby zacząć na faceta lecieć, to muszę go poznać i zafascynować się nie tylko jego ciałem, ale i osobowością...a z tego już minimalnie blisko do zaangażowania emocjonalnego.

A szkoda, bo paru facetów przeze mnie spotkanych nadawało się do bzyknięcia i niczego poza tym

podpinam sie pod wypowiedź

zgadzam się!
marzenkafiorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-08, 14:14   #70
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:

dlatego moja kolezanka spotyka sie z dwoma narazco by sie nie angazowac...
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-08, 14:20   #71
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dawidowskasia Pokaż wiadomość
dlatego moja kolezanka spotyka sie z dwoma narazco by sie nie angazowac...
naraz znaczy na raz (trójkącik ) czy raz z jednym raz z drugim?
patiasym jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-08, 14:44   #72
InkluzjaOstateczna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kahoko hino Pokaż wiadomość
post kieruję głównie do osób będących ostrymi przeciwnikami seksu bez zobowiązań (ale nie tylko do nich )

Potrzeba zaspokojenia seksualnego jest, biologicznie rzecz biorąc, taką samą potrzebą, jak najedzenie się, napicie czy wypróżnienie - to są podstawowe potrzeby fizjologiczne człowieka, które, by organizm mógł odpowiednio funkcjonować, muszą być zaspokajane. teraz tak - czy ktoś sobie dorobi teorię do jedzenia, do picia, czy do współżycia - jego sprawa. Ja nie mam potrzeby dorabiania sobie teorii o wyższości seksu takiego nad takim, ale osobiście dorabiam sobie teorie do jedzenia - uwielbiam gotować i robię to bardzo dokładnie i kunsztownie, wkładając w to mnóstwo pracy; i nie ważne, że ten koszmarny głód zaspokoiłabym kromką chleba i kawałkiem sera, ja na głodniaka będę stać w kuchni i pichcić, bo musi być idealny smak. I to jest dokładnie to samo, bo to są popędy regulowane biochemicznie w naszym organizmie, a my sobie je odbieramy wedle własnej filozofii. Wiem, że pewnie niektórym z Was wyda się to okropne, przyrównywać cudowne zbliżenie, pełne miłości do przełknięcia kawałka chleba lub łyka wody, ale biologii nie oszukamy.

W kwestii, czy się decydować, czy nie - jeśli nigdy się nie spróbowało, to na pewno będzie temu towarzyszył mniejszy lub większy niepokój, bo to coś nowego. Moim zdaniem trzeba "popytać samego siebie", co się chce - usiąść samemu w pokoju, wyciszyć się, i odpowiedzieć na kilka pytań, na przykład: po co ja chcę to zrobić? Gdyby bliska mi osoba opowiedziała (bez moralniaka) o takich doświadczeniach, jak bym się czuła? czy potrafiłabym popatrzeć na to, jako jej przyjemność? Jeśli tego nie chcę, to dlaczego? (nie chodzi mi o to, że ja wszystkich nakłaniam do nierządu, tylko warto wiedzieć, dlaczego czegoś się boimy, czegoś nie chcemy, etc). Atakowanie i ocenianie osób, które wiodą inny tryb życia, zwykle podszyty jest strachem - warto to sobie w sobie sprawdzić.
Niestety trochę przesadziłeś, pomijając oczywiście racjonalny wydźwięk wypowiedzi, to sam fakt znajomości piramidy potrzeb Masłowa nikomu nie zaimponuje, szczególnie jeśli zrównujesz potrzeby seksualne z innymi potrzebami fizjologicznymi wyłącznie dlatego, że widnieją obok siebie na jednym piętrze owej piramidy.

Od nieuprawiania seksu nikt jeszcze nie umarł, od niejedzenia i niepicia owszem. Jakoś od rozstania 1,5 miesiąca temu jestem abstynentem seksualnym i dalej żyję, ale wątpię, żebym jeszcze żył gdybym przez ten czas nie jadł albo nie pił. Seks nie jest niezbędną życiową potrzebą która musi być zaspokojona w ten sam sposób jak zaspokojenie głodu, pragnienia czy potrzeby wypróżnienia. Oczywiście, potrzeba zaspokojenia seksualnego jest również cholernie ważna i niekiedy bardzo duża, ale tym właśnie ludzie różnią się od innych zwierzaczków, że zostali obdarzeni przez naturę wolną wolą, sumieniem i umiejętnością racjonalnego myślenia (tylko niektórzy ), stąd też nie rzucają się masowo na siebie wzajemnie na ulicach, w parkach i kawiarniach.

A osoby, które nie wykluczają w swoich zaszłych i przyszłych doświadczeniach seksu bez zobowiązań również robią to świadomie, na podstawie ich wyboru i decyzji, a nie zmuszone wszechogarniającą chucią zaćmiewającą myślenie, niczym więzień łagru w poszukiwaniu zeschłej kromki chleba.

Rozumiesz? Kobieta, która ma ochotę przespać się z nowopoznanym facetem, który jej się spodobał (i vice versa) przypomina raczej osobę, która przechodząc obok cukierni widzi świetnie wyglądającą roladę kremową i po chwili namysłu wkracza do środka i ją kupuje, mając zamiar rozkoszować się nią wieczorem przed TV. W tym kontekście nie ma to przecież nic wspólnego z zaspokajaniem podstawowych potrzeb, chociaż czynnością którą wykonuje jest przecież jedzenie! Mam nadzieję, że dobrze Ci to zobrazowałem.

Edytowane przez InkluzjaOstateczna
Czas edycji: 2012-10-08 o 14:52
InkluzjaOstateczna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-08, 16:06   #73
tralaleczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez taila_s Pokaż wiadomość
Wiem ze nie możecie zadecydować za mnie ale może ułatwicie mi wybór
Od jakiegoś czasu pisze z pewnym chłopakiem, obydwoje jesteśmy wolni i żadne z nas nie chce związku... Ostatnio zaproponował mi spotkania bez zobowiązań niby wszystko fajnie bo wizualnie mnie pociąga i w ogole ale mam obawy...

1. Nigdy nie praktykowałam tego typu spotkań wiec nie wiem czy na następny dzień nie będę żałowała
2. Co jeśli sie zakocham?

jak myślicie sprobować i sie spotkać czy jesli mam jakie kolwiek obawy to odpuscic?

I jeśli któraś z Was uczestniczyła w takich spotkaniach to jakie były Wasze odczucia później?
Wszystko zależy od Twoich poglądów na życie. Jeśli wierzysz w miłość, pamiętasz jak to jest kochać, to raczej nie zaczynaj. Potem będzie ci trudno stworzyć stały związek.
tralaleczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-08, 17:06   #74
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
naraz znaczy na raz (trójkącik ) czy raz z jednym raz z drugim?
osobno
Stary 2012-10-08, 17:11   #75
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
osobno
eee tam, taki news to nie news
Stary 2012-10-08, 18:16   #76
kalincia
BAN stały

To jasne - nie mogę przeżyć bez jedzenia i picia, mogę bez seksu. Ale przecież skoro nikogo nie krzywdzę, ktoś chce tego dokładnie, co ja, to po co do tego dorabiac clemence - ideologię. Dlaczego mam bez niego żyć, jak nie mam mężczyzny, którego kocham. Ja teraz mam i nie wyobrażam sobie seksu z kimś innym. Ale jak nie miałam - czemu nie?
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-08, 20:37   #77
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Potrzeba zaspokojenia seksualnego jest, biologicznie rzecz biorąc, taką samą potrzebą, jak najedzenie się, napicie czy wypróżnienie - to są podstawowe potrzeby fizjologiczne człowieka, które, by organizm mógł odpowiednio funkcjonować, muszą być zaspokajane.
Nie są to jednak takie same potrzeby. Tak jak wspomniał InkluzjaOstateczna – od braku seksu się nie umiera. A napięcie seksualne zlikwiduje albo sam organizm poprzez np. nocne orgazmy, albo właściciel ciała poprzez masturbację. Seks z drugą osobą nie jest konieczny do tego, by organizm był zaspokojony w sferze seksualnej.
Stary 2012-10-08, 22:41   #78
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Nie są to jednak takie same potrzeby. Tak jak wspomniał InkluzjaOstateczna – od braku seksu się nie umiera. A napięcie seksualne zlikwiduje albo sam organizm poprzez np. nocne orgazmy, albo właściciel ciała poprzez masturbację. Seks z drugą osobą nie jest konieczny do tego, by organizm był zaspokojony w sferze seksualnej.
Karmić przez sondę też można latami.
Stary 2012-10-08, 22:53   #79
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Myślę, że natura tej opcji nie przewidziała
Stary 2012-10-09, 00:37   #80
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, ale to jakis sposob
Cytat:
Napisane przez kalincia Pokaż wiadomość
To jasne - nie mogę przeżyć bez jedzenia i picia, mogę bez seksu. Ale przecież skoro nikogo nie krzywdzę, ktoś chce tego dokładnie, co ja, to po co do tego dorabiac clemence - ideologię. Dlaczego mam bez niego żyć, jak nie mam mężczyzny, którego kocham. Ja teraz mam i nie wyobrażam sobie seksu z kimś innym. Ale jak nie miałam - czemu nie?
Dokladnie. Tylko czemu odmawiac sobie sobie potrzeb nie niezbednych. Do kina tez nie trzeba chodzic, czytac ksiazek bo przeciez da sie zyc. tylko po co?.
Cytat:
Ale tak jest fajniej wiec po co sobie komplikowac?
Stary 2012-10-09, 00:49   #81
leniwca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tralaleczka Pokaż wiadomość
Wszystko zależy od Twoich poglądów na życie. Jeśli wierzysz w miłość, pamiętasz jak to jest kochać, to raczej nie zaczynaj. Potem będzie ci trudno stworzyć stały związek.

Znawczyni się znalazła.

Ja (ani moje koleżanki, które tez mają za sobą przygody bez zobowiązań) nie mamy problemu, żeby teraz tworzyć udane związki. Niby jaki to miało mieć wpływ?
Stary 2012-10-09, 00:53   #82
InkluzjaOstateczna
Rozeznanie

Cytat:
Wiem, ale to jakis sposob

Dokladnie. Tylko czemu odmawiac sobie sobie potrzeb nie niezbednych. Do kina tez nie trzeba chodzic, czytac ksiazek bo przeciez da sie zyc. tylko po co?.

Sorry... Wypowiedzi przez Ciebie skomentowane polemizowały z tezą, że seks jest potrzebą fizjologiczną niezbędną do życia i trzeba go uprawiać bez względu na konsytuację, bo tak nas natura zrodziła. Tak nie jest. Autorki nigdy nie stwierdziły, że seks nie jest fajny albo że trzeba sobie odmawiać potrzeb niebędących niezbędnymi. Po prostu podkreśliły, że nie jest on niezbędny i tyle, co zresztą... sama zauważyłaś. Stąd też nie wiem, po co ta ofensywa żeby promować to, jak jest "fajniej".
InkluzjaOstateczna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-09, 00:59   #83
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez InkluzjaOstateczna Pokaż wiadomość
Sorry... Wypowiedzi przez Ciebie skomentowane polemizowały z tezą, że seks jest potrzebą fizjologiczną niezbędną do życia i trzeba go uprawiać bez względu na konsytuację, bo tak nas natura zrodziła. Tak nie jest. Autorki nigdy nie stwierdziły, że seks nie jest fajny albo że trzeba sobie odmawiać potrzeb niebędących niezbędnymi. Po prostu podkreśliły, że nie jest on niezbędny i tyle, co zresztą... sama zauważyłaś. Stąd też nie wiem, po co ta ofensywa żeby promować to, jak jest "fajniej".
Ja nigdy nie twierdzilam,ze bez seksu nie da sie zyc. Ale faktem jest,ze jest to jedna z potrzeb
Stary 2012-10-09, 06:36   #84
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Czy tak jest fajniej, to kwestia gustu. A „po co sobie komplikować”… Pewnie głównie po to, by żyć w zgodzie z własnym sumieniem. A jak dla kogoś seks bez zobowiązań jest w porządku, to faktycznie, „nie komplikuje sobie”, tylko go uprawia.

Mnie chodziło tylko o pokazanie tego, że seks z drugą osobą wcale nie jest taką samą potrzebą fizjologiczną, jak np. jedzenie. Bez seksu można dłużej wytrzymać, a zaspokojenie seksualne uzyskać bez pomocy drugiej osoby, z którą nie tworzy się uczuciowej relacji.
Stary 2012-10-09, 08:41   #85
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
A napięcie seksualne zlikwiduje albo sam organizm poprzez np. nocne orgazmy, albo właściciel ciała poprzez masturbację. Seks z drugą osobą nie jest konieczny do tego, by organizm był zaspokojony w sferze seksualnej.
Cytat:
Cytat:
Myślę, że natura tej opcji nie przewidziała
Tak jak nie przewidziała rozładowywania popędu w inny sposób niż kopulacja.. to człowiek wymyślił sondę do karmienia tak jak wymyślił dmuchane lale i wibratory
Stary 2012-10-09, 12:12   #86
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
też myślałam, że trójkącik >;3

InkluzjaOstateczna - ja jestem kobietą. więc jeśli już to "przesadziłaś", nie "przesadziłeś".

I nie mówię tu o piramidzie, a o czystej ewolucji. Co z tego, że bez seksu się nie umiera - zaskoczę Cię! naszym celem nie jest przeżycie! (to pewnie zaskoczenie nie tylko dla Ciebie) Naszym celem jest przekazanie swojego materiału genetycznego, rozmnożenie - i wtedy możemy sobie zdychać. Tak jest zbudowany ekosystem. Więc tak, jak organizm będzie wytwarzał energię z rozkładu cukrów, tłuszczy i aminokwasów, gdy będziemy chudnąć na głodzie, tak będziemy się masturbować, mieć fantazje czy orgazmy przez sen.

A sumieniem to nie jesteśmy obdarzeni, wymyśliliśmy je sobie. I nie jest ono ewolucyjnie korzystne - wyobraź sobie lwa z wyrzutami sumienia, że zjadł antylopę. No też mi sposób.

Wiesz, możesz się z Darwinem i ewolucjonistami kłócić i dyskutować. Tyle tylko, że ewolucja moralniaki, sumienia, wyrzeczenia ma w głębokim poważaniu, i tak działa wg własnych zasad.

Leniwca: zgadzam się! Seks bez zobowiązań, bo jest bez zobowiązań, nie ma wpływu na związki. Jak ktoś nie potrafi słuchać, być razem, to nie stworzy dobrego związku, choćby był abstynentem.
kahoko hino jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-09, 12:59   #87
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Tak jak nie przewidziała rozładowywania popędu w inny sposób niż kopulacja.. to człowiek wymyślił sondę do karmienia tak jak wymyślił dmuchane lale i wibratory
No przecież nawet zwierzęta się masturbują

Cytat:
Leniwca: zgadzam się! Seks bez zobowiązań, bo jest bez zobowiązań, nie ma wpływu na związki.
Też różnie bywa, wiele osób decyduje się na układy bez zobowiązań, bo zostały zranione i boją się, uciekają przed zaangażowaniem emocjonalnym. To akurat zdrowe nie jest.

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Cytat:
Trójkąt byłby dla Ciebie newsem? Łeee, a taka wyzwolonaś podobno
Stary 2012-10-09, 13:15   #88
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
No przecież nawet zwierzęta się masturbują
Tak, jako uzupełnienie pożycia a nie jako substytut. Też uprawiam seks i masturbuję się - jedno nie wyklucza drugiego.
Cytat:
Trójkąt byłby dla Ciebie newsem? Łeee, a taka wyzwolonaś podobno
Nie, dla mnie trójkąt nie jest absolutnie newsem, mówiłam raczej o "breaking news" na forum (mogłoby to wtedy lecieć na żóltym pasku na dole strony jak w CNN).
Stary 2012-10-09, 13:20   #89
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Tak, jako uzupełnienie pożycia a nie jako substytut. Też uprawiam seks i masturbuję się - jedno nie wyklucza drugiego.
No jako substytut też właśnie, przecież nie wszystkie zwierzęta uprawiają seks

Cytat:
Nie, dla mnie trójkąt nie jest absolutnie newsem, mówiłam raczej o "breaking news" na forum (mogłoby to wtedy lecieć na żóltym pasku na dole strony jak w CNN).

Było kiedyś sporo wątków o trójkatach
Stary 2012-10-09, 13:31   #90
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
No jako substytut też właśnie, przecież nie wszystkie zwierzęta uprawiają seks
O dinozaurach mówisz czy o mamutach?
Cytat:
Było kiedyś sporo wątków o trójkatach
Trzeba by je odświeżyć..
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości