|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci ![]() |
|||
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
15 | 35,71% |
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
0 | 0% |
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
1 | 2,38% |
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
15 | 35,71% |
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
0 | 0% |
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
3 | 7,14% |
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
4 | 9,52% |
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
4 | 9,52% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3571 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Mam trochę dziwne pytanie
![]() Nie mam maszynki do mięsa a chciałabym zrobić Radkowi pulpety, czy da radę blenderem surowe mięso tak pociachać/zmielić? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3572 |
Wtajemniczenie
|
Ja tak na szybko
potrzebuje opini:http://allegro.pl/clarks-skora-13-cm...682181414.html Własnie sie zorientowąłam, ze nie mam butów na takie zimne dni jak teraz. Nie bede kupowac nowych bo mi sie nie opłaca na miesiac. ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- BRUMKU biedny Tymuś. U nas nadal tylko 5 zębów. Jestem przerażona tym jak beda wychodzic nastepne No i za tuptusie ![]() LILI ![]() SCIO dobrze, ze juz wiesz co jest Agatce i, ze to "tylko" 3-dniówka MARZENA ale super kombinezon ![]() U nas noc niby przespana w całościa, ale ja jakas taka niedorobona dzisiaj. nie mogłam sie obudzic. Dobrze, ze mam drzemke właczona w telefonie bo pierwszego titania nie słyszłam. Wczoraj miałam masakryczny wieczór. Usypiałam Martyne 1,5 h. Wszytsko przez to, ze moja mama uspiła mi Martyne o 16 i spała prawie do 17. Niby po kapieli jej sie chciało spac. na rekach nie chciała asypiac. Chciała dom łóżeczka wiec ja tam wsadziłam. Zaczeła sie przytulac do poduszki. Myslałam, ze jusneła na dobre i wyszłam z pokoju,. Zaraz ryk. Na rece nie, w łózeczku nie. nic nie pasowało. Znów trafiła do łóżeczka i znów sama sie położyła i prawie usneła. niestety mnie sie chciało tak sikac, ze musiaąłm wyjsc do WC. Ona momentalnie wstaął. Znów na rece, znów do łózeczka. Juz miałam nerwy i musiałam wyjsc z pokoju policzyc do 10 no i wpadła w histerie. Nie mogłam jej uspokoic. Dopiero jak zrobiłam flache mleka to usneła. najgorsze, ze TŻ nie było. Byłoby łatwiej. |
![]() ![]() |
![]() |
#3573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3574 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję przebojów z usypianiem Martyny ![]() Ja ostatnio coraz częściej mam strasznego nerwa, nie umiem sobie ze sobą poradzić. Raz się nawet z nerwów w rękę ugryzłam, o dziwo pomogło ![]() Chyba będę to praktykować, przynajmniej Radka nie straszę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3575 |
Zakorzenienie
|
myha wolalabym chyba kupic nowe buty - tez jakos uzywanych dla dziecka nie chce. Nie wiadomo, jak tamto dziecko je uzytkowalo
A mnie boli zab, zaczelam go w ciazy robic kanalowo, braklo kasy i nie skonczylam, wiec w efekcie wszystko wypadlo i wykruszyl sie prawie do zera, w dziasle zbiera sie ropa i boli. Musze isc przed wylotem, zebym sie w UK nie musiala martwic.
#3576 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3577 |
Zakorzenienie
|
mARZEA śliczny kombinezon. Gdzie kupiłaś i za ile
![]() Myha ja bym brała te buciki.
#3578 |
Wtajemniczenie
|
Ja wiem , ze nie powinno sie kupowac uzywanych bucików,a le jak pomysle, ze to ma byc tylko na miesiac góra dwa to jakos nie mam sumienia wydawac ponad 100 zł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3579 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3580 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Hej.
W miejscu dolnej trójki Tymuś ma olbrzymi krwiak ![]() Od 2 do 8 przespana ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ślicznie Hani w kombinezonie, naprawdę ![]() Ja się skuszę na ten: http://allegro.pl/show_item.php?item=2693001265 (dziewczyna chce za niego 100 od ręki) Cytat:
Chociaż faktycznie dużo tego. Cytat:
![]() - Oby dzisiaj usypianie poszło łatwiej ![]() Ja uwielbiam takie dni, kiedy Tymuś sie przytuli, zamknie oczy, mlaśnie słdko i już śpi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() - A Tymuś od 2 lepiej. Nie wiem czy po panadolu czy po dentinoxie, bo i ten w końcu wyciągnęłam z czeluści szuflady. Od miesięcy leżał zapomniany, bo przy poprzednich zębach nie używałam. Cytat:
![]() - No to Lilę tak samo dopadło, jak Tymka ![]() Biedna. Cytat:
![]() ![]() Takie: http://www.reserved.com/pl/collectio.../dresses/V3982 i
![]() |
#3581 | ||||||||
Zadomowienie
|
Bry Kuny
![]() ejjj wracaj mi tu wymion mi brakuje Twoich ![]() Cytat:
![]() Cytat:
oo jakbym o małej Shirce słuchała tylko ja jadłam tylko chleb ze Smalcem więc jeszcze gorzej heheh ale przeszło mi taki etap miałam i trzeba było przetrwać a ja byłam szczęśliwa z tym moim smalcem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3582 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3583 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Następnym razem te dam więcej soli i ciut więcej drożdży, poza tym było ok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3584 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3585 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3586 |
Zadomowienie
|
grunt, że skuteczne
![]() nie uwierzycie czego mi się zachciało fryteczek takich domowych już na strugałam ziemniaki, ale mam zachciankę ![]()
#3587 | |
Zakorzenienie
|
marzena_S
Piekna Hanka Śliczny kombinezon Mamy takie same komody ![]() Cytat:
Brumek u nas też był krwiak, tylko że przy dwójce (trójek jeszcze nie mamy) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3588 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() o nie. no kładzie was po kolei. zdrówka i oby nie dopadło Zuzy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() my juz po żlobku- 2 godzinki. Emil się ładnie bawił - ciekawe jak to będzie jak mnie nie będzie. pokój ma mnóstwo zabawek i zjeżdzalnię (co się od razu spodobało Emilowi), panie są sympatyczne. na trójkę dzieci przypada jedna pani. Z jedna z pań Emil będzie miał lepszy kontakt- to jest tzw. key worker - która będzie robiła notatki na jego temat w specjlanej książeczce, robiła zdjęcia i to będzie taka druga "mama"- choć to za dużo poowedziane. Generalnie każde dziecko ma jedną z pań, z którą ma głębszą więź. spytałam jak dobierane są te osoby i to co usłyszałam bardzo mnie ucieszyło- to dzieci same wybierają sobie taką osobę, to one czują większa sympatię do danej osoby. ![]() jak go zostawiłam na podwórku z paniami i innymi dziećmi to po kilku minutach się zorientował i nie mogli go uspokoić więc przynieśli mi delikwenta na górę, gdzie ja miałam kupę papierów do wypełnienia. ![]() ale nie było źle. chętnie się bawił. panie mówią, ze problem jest wtedy, gdy dziecko trzyma się za noge rodzica i nie chce się samo nigdzie ruszyć. jutro idziemy na 3 godziny i ja znikam na kilkanaście minut. no cóż zobaczymy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3589 |
Zakorzenienie
|
agni dlatego chce uniknac takiej przyjemnosci, TZ powiedzial ze mnie zawiezie na wyrwanie zebow, do jakiegos spoko faceta
![]()
#3590 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja bym się chyba smakiem tylko obeszła ![]() Brumku - biedny Tymek. mam mnadzije, ze szybciutko się ten wstrętny ząb przebije i da dziecku wytchnienie ![]() co do zajęc dodatkowych maluchów ja uważam , że czas powinni mieć zapełniony. to jest niestety prawda, ze jak mają za dużo wolnego czasu to głupoty przychodzą do głowy. Kilka lat byłam wychowawcą na obozach i koloniach. porażka, co dzieciaki potrafią wymyślić. Dlatego na takich wyjazdach planujemy dzieciakom czas co do minuty. w domu nie będę aż tak rygorystyczna, ale na pewno Emil będzie miał zajęcia dodatkowe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3591 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki, tak właśnie myślała, żeby wcześniej pokroić na mniejsze ![]() Agni świetna sprawa z tym żłobkiem i zajęciami. Ja będę zapisywała Radzia na wszystkie zajęcia dodatkowe a on już sobie "sam wybierze" które mu się będą podobały. Ja nie chodziłam na żadne zajęcia dodatkowe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3592 |
Zakorzenienie
|
Ja też nie i nigdy nie pojechałam na kolonie...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3593 |
Zakorzenienie
|
Shira o ja też uwiebiam takie swoje fryty i często gęsto robię.
Kiedyś, jak byłam jeszcze panienka to co dziennie robiłam frytki. Tata mnie wtedy nazywał ;frytka" ![]() Agni cudny taki żłobek. No i cudnie kosztuje . Na spacerze wytrzymałam całą godzinę, wieje, słońce się schowało. Ręce mam zgrabiałe. Zima nie nieeeeeee nie chcę cie! Brumek ta pierwsza kiecunia niczego sobie ![]() Ja nie wiem jak u nas będzie z zajęciami dodatkowymi. Niestety jak się mieszka na wsi 40 km od miasta to wszystko jest trudniejsze...
![]() |
#3594 |
Zakorzenienie
|
ja nie chodziłam do przedszkola (mąż tez nie) bo u nas nie było
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3595 |
Zadomowienie
|
A JA BYŁAM NA MNÓSTWIE OBOZÓW, ZIMOWISK, biwaków i innych zlotów i bardzo miło wspominm ten okres. chodziłam na dodatkowy angielski, byłam harcerką a to pociągnęło za soba szkolenia z pierwszej pomocy, azymutów, alfabetów morsea i innych pierddół. Większość z moich znajomych i dobrych przyjaciół to ludzie poznani właśnie w tych czasach
![]() ![]() mam nadzieję, że Emil też będzie miał okazję i chcę mu to zapewnić. oczywiście nie będę go do niczego zmuszać. jak zobacze, że ma dość, albo czegos nie lubi to dam mu spokój ale czas i tak wypełnię czymś ![]() Patik - fajne fajne, ale cena powalająca. T. spróbuje załatwić jakieś dofinansowanie. a nuż się uda, a jak nie to będziemy niestety bulić:-( |
![]() ![]() |
![]() |
#3596 |
Wtajemniczenie
|
Marzenko śliczny kombinezon, ja zachorowalam na jedna z kurtek z zary dla Jachula. Ale widziałam ja tylko na sklepie internetowym i muszę sie wybrać do Wrocławia żeby zobaczyć jak wyglada w rzeczywistości. P.s nie mogę sie napatrzec na Twój avatar
![]() Aha a książeczki to oczywiście pan kuleczka i kilka innych bajeczek I pozostałe części trylogii jeźdzcia miedzianego Piwnooka i Blondynka przybedziecie na spotkanie? ![]() Brumciu ![]() ![]() Sukienki świetne, a jak duże mrozy to tez zakladasz sukienki? U nas noc najgorsza ever A wszystko moja wina Zatrulam sie wczoraj owocami morza w restauracji( byłam na kolacji biznesowej z brytyjczykami ![]() I cała noc wymiotowalam ![]() Straszne to było Jasiu biedny sie obudził od tego halasowania I nie mógł zasnąć Aż tz przytaszcyl go do naszego łóżka Gdzie już całkiem sie rozbudzil Całował nas gilgotal, wyglupial sie A ja umieralam z bólu a mąż z niewyspana Ale w końcu przed 4 zasnelismy wszyscy ![]()
#3597 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3598 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. A ja jestem trochę innego wyznania ![]() Agni - aa gdzie zdjęcia ze ślubu, droga mężatko? Cbyba już czas, co? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() W mrozy te ![]() 2. O rany ![]() Paskudna sprawa. Restauracja nieźle dała ciała ![]() Bardzo współczuję, bo domyślam się, jaka to męczarnia. Teraz już ok?
![]() |
#3599 |
Zakorzenienie
|
Co dozajęć dodatkowych zgadzam się z Brumkiem, dzieci potrzebują sięnudzi, zeby rozwijać swoją kreatywość.
awet w przedszkolu najwięcej czasu jest przezaczone na zabawy dowolne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3600 |
Zakorzenienie
|
Telik o rany, współczuję nocy. Ciekawe jak Brytyjczycy się mają
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:58.