Seks bez zobowiazan a moralniak - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-10-09, 13:35   #91
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Dot.: Seks bez zobowiazan a moralniak

Cytat:
Napisane przez patiasym Pokaż wiadomość
O dinozaurach mówisz czy o mamutach?
O zwierzętach domowych, o sytuacjach kiedy człowiek ma przez całe życie zwierzęcia kontrolę nad jego życiem erotycznym

Cytat:
Trzeba by je odświeżyć..

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Napisałaś, że natura nie przewidziała rozładowywania popędu w inny sposób niż kopulacja, to Ci napisałam że owszem, przewidziała i tyle
Stary 2012-10-09, 13:48   #92
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
O zwierzętach domowych, o sytuacjach kiedy człowiek ma przez całe życie zwierzęcia kontrolę nad jego życiem erotycznym
Czowiek kastruje też zwierzęta domowe i to na potęgę, nie porównujmy jednak się do trzymanych w niewoli zwierząt. Jak już porównujesz to powiem ci tak, owszem uznaję masturbację i nocne orgazmy jako naturalną metodę rozładowywania popędu u ludzi - w więzieniach, koloniach karnych i psychiatrykach.
patiasym jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-09, 13:55   #93
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Czowiek kastruje też zwierzęta domowe i to na potęgę, nie porównujmy jednak się do trzymanych w niewoli zwierząt.
Dlaczego? Cywilizacja też jest niewolą...

Btw, mój wykastrowany pies ciągle gwałci poduszki, a wysterylizowana kotka nadstawia kuper do miziania

Cytat:
Jak już porównujesz to powiem ci tak, owszem uznaję masturbację i nocne orgazmy jako naturalną metodę rozładowywania popędu u ludzi - w więzieniach, koloniach karnych i psychiatrykach.
Ale sama też się przyznałaś do masturbacji, która jest dla Ciebie uzupełnieniem, ale jest. I jest przecież naturalna.

Ja żyłam sobie radośnie bez seksu kawał czasu i nie sfiksowałam od tego, nie zaobserwowałam też żadnych deformacji A im dłużej żyłam bez, tym mniejszą potrzebę czułam. A normalnie jak uprawiam seks, to libido mam uhuhu wysokie
Można bez tego żyć, zależy od człowieka. To nie jest tak, że jak nie jest się w związku, to TRZEBA szukać gdzieś seksu, bo inaczej coś nam się stanie, śluz wyjdzie uszami czy nie wiem co Jak ktoś chce, to niech uprawia seks bez zobowiązań, jak ktoś nie chce to nie. Ale nie dorabiajmy ani do jednego ani do drugiego zachowania jakiejś ideologii, bo po co.
Stary 2012-10-09, 14:24   #94
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
Ale sama też się przyznałaś do masturbacji, która jest dla Ciebie uzupełnieniem, ale jest. I jest przecież naturalna.

Ja żyłam sobie radośnie bez seksu kawał czasu i nie sfiksowałam od tego, nie zaobserwowałam też żadnych deformacji A im dłużej żyłam bez, tym mniejszą potrzebę czułam. A normalnie jak uprawiam seks, to libido mam uhuhu wysokie
Można bez tego żyć, zależy od człowieka. To nie jest tak, że jak nie jest się w związku, to TRZEBA szukać gdzieś seksu, bo inaczej coś nam się stanie, śluz wyjdzie uszami czy nie wiem co Jak ktoś chce, to niech uprawia seks bez zobowiązań, jak ktoś nie chce to nie. Ale nie dorabiajmy ani do jednego ani do drugiego zachowania jakiejś ideologii, bo po co.
Pewnie że masturbacja jest naturalna, jako uzupełnienie, a nie główna forma rozładowywania popędu. Przyznałam się, dobre sobie. Jednostki tylko sie nie masturbują, ale jak ktoś w sondzie ulicznej pyta kobiety czy to robią, to respondentki dostają pąsowego rumieńca, spuszczają oczy i mówią, że śpią z rączkami na kołderce. Dulszczyzna i hipokryzja uszami wyłazi.

No wreszcie megamądre zdanie, nie dorabiajmy ideologii!!!! HIGH FIVE!!!!

U mnie dokładnie odwrotnie, to znaczy im dłużej bez, tym potrzeby większe. Ale ja dość wcześnie zaczęłam, początki były ostre i swawolne no i to mnie ukształtowało. A jeżeli chodzi o innych: róbta co chceta.
Stary 2012-10-09, 14:29   #95
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64
Konto usunięte

Cytat:
Nigdy nie dałam rady wejść w totalnie luźny, oderwany od emocji układ bez zobowiązań...mam jakoś tak dziwnie, że żeby zacząć na faceta lecieć, to muszę go poznać i zafascynować się nie tylko jego ciałem, ale i osobowością...a z tego już minimalnie blisko do zaangażowania emocjonalnego.
Mam tak samo.

Nigdy nie praktykowalam. Zwyczajnie nie moglabym. Moze jestem staroswiecka, ale u mnie musza byc uczucia i zaufanie, musze wiedziec przed kim odkrywam swoj najintymniejszy swiat. Osoby inaczej zachowujace sie troche mnie szokuja i dziwia, ale staram sie nie potepiac
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-09, 14:31   #96
patiasym
Zakorzenienie

[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;36985314]Mam tak samo.

Nigdy nie praktykowalam. Zwyczajnie nie moglabym. Moze jestem staroswiecka, ale u mnie musza byc uczucia i zaufanie, musze wiedziec przed kim odkrywam swoj najintymniejszy swiat. Osoby inaczej zachowujace sie troche mnie szokuja i dziwia, ale staram sie nie potepiac [/QUOTE]
DZIĘKI!!!!
Stary 2012-10-09, 16:05   #97
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Tak jak nie przewidziała rozładowywania popędu w inny sposób niż kopulacja..
Ja myślę, że nocne orgazmy to jednak sprawka natury, a nie kultury

Cytat:
Napisane przez kahoko hino Pokaż wiadomość
I nie mówię tu o piramidzie, a o czystej ewolucji. Co z tego, że bez seksu się nie umiera - zaskoczę Cię! naszym celem nie jest przeżycie! (to pewnie zaskoczenie nie tylko dla Ciebie) Naszym celem jest przekazanie swojego materiału genetycznego, rozmnożenie - i wtedy możemy sobie zdychać.
Czyli stosowanie antykoncepcji jest równie nienaturalne, co nieuprawianie seksu

Cytat:
A sumieniem to nie jesteśmy obdarzeni, wymyśliliśmy je sobie.
Widać natura obdarzyła nas dobrą wyobraźnią

Cytat:
I nie jest ono ewolucyjnie korzystne (…)
Polemizowałabym. Myślę, że sumienie może się przydawać podczas życia w społeczeństwie.
Stary 2012-10-09, 17:23   #98
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Ja myślę, że nocne orgazmy to jednak sprawka natury, a nie kultury
Wymioty to też sprawka natury, a nie kultury. Czy to znaczy, że wymiotowanie to naturalny sposób usuwania pokarmu z żołądka?
Cytat:
Czyli stosowanie antykoncepcji jest równie nienaturalne, co nieuprawianie seksu
Dużo rzeczy jest nienaturalnych. Gotowanie pokarmów przed spożyciem jest nienaturalne. I podcieranie się po defekacji jest nienaturalne. I przyjmowanie syntetycznych leków jest nienaturalne. Czy jednak stawiamy znak równości pomiędzy tymi interwencjami celowymi a zaspokajaniem popędów i potrzeb? Błonnik wiąże wodę zwiększając tym samym objętość pokarmu, co powoduje uczucie sytości i ogranicza nadkonsumpcję; wykorzystywane jest to przy odchudzaniu. Jest to zaspokajanie naturalnej potrzeby głodu? Jest. Ale to substytut pokarmu, tak jak nocne orgazmy i masturbacja są substytutem (bądź też uzupełnieniem) seksu.
Stary 2012-10-09, 18:36   #99
sylwiakaa
Zadomowienie

a co jeśli facet ma rodzinę?

Wysyłane z mojego GT-I5500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2012-10-09, 18:57   #100
pandepilator
Raczkowanie

odpuść
Stary 2012-10-09, 21:13   #101
sylwiakaa
Zadomowienie

pytam ogolnie, bo tak naprawde wielu to ukrywa, jesli od razu mowi ze poza seksem nic.

Wysyłane z mojego SA3CNT za pomocą Tapatalk 2
Stary 2012-10-09, 23:05   #102
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Wymioty to też sprawka natury, a nie kultury. Czy to znaczy, że wymiotowanie to naturalny sposób usuwania pokarmu z żołądka?
Oczywiście, że nie jest to właściwy sposób usuwania pokarmu z żołądka. Gdyby człowiek wymiotował wszystkim, co zje, długo by nie pożył Co innego z nocnymi orgazmami, które nie tylko nie są szkodliwe, ale jeszcze dodatkowo rozładowują napięcie seksualne.

Zresztą, nawet z biologicznego punktu widzenia korzystne jest w niektórych sytuacjach wstrzymanie się z seksem. Jeśli nie ma nikogo ciekawego biologicznie na horyzoncie, to nie ma co się decydować na seks i ryzykować, że pojawi się z tego seksu ciąża. Po co inwestować (bo jednak dziecko to kosztowna inwestycja) w dziecko z kimś, kto nam średnio odpowiada?

Teraz tylko kwestia tego, kogo się uzna za wartościowego biologicznie. Czy wystarczy, że dany człowiek nas pociąga i podnieca, czy też potrzeba nam jeszcze jego zaangażowania emocjonalnego oraz poczucia, że będzie on współuczestniczył w wychowywaniu ewentualnego potomstwa.

Cytat:
Dużo rzeczy jest nienaturalnych. Gotowanie pokarmów przed spożyciem jest nienaturalne. I podcieranie się po defekacji jest nienaturalne. I przyjmowanie syntetycznych leków jest nienaturalne. Czy jednak stawiamy znak równości pomiędzy tymi interwencjami celowymi a zaspokajaniem popędów i potrzeb? Błonnik wiąże wodę zwiększając tym samym objętość pokarmu, co powoduje uczucie sytości i ogranicza nadkonsumpcję; wykorzystywane jest to przy odchudzaniu. Jest to zaspokajanie naturalnej potrzeby głodu? Jest. Ale to substytut pokarmu, tak jak nocne orgazmy i masturbacja są substytutem (bądź też uzupełnieniem) seksu.
Jasne, że wiele rzeczy jest nienaturalnych. W tym antykoncepcja poprzez stosowanie której człowiek walczy ze swoim biologicznym celem życia, jakim jest rozmnożenie się. Jeśli więc uznać, że seks bez zobowiązań jest naturalnym zaspokajaniem potrzeb, a człowiek musi robić to, co natura/biologia mu każe, to i stosowanie antykoncepcji należałoby odrzucić.
Oczywiście, zaraz może pojawić się zarzut, że stosowanie antykoncepcji ma swoje zalety również z punktu widzenia biologii. Jasne, że ma. Tak samo, jak ma swoje zalety wstrzymywanie się od seksu bez zobowiązań oraz zjadanie pokarmów bogatych w błonnik w trakcie odchudzania się.
Stary 2012-10-10, 05:33   #103
kalincia
BAN stały

Cytat:
Oczywiście, że nie jest to właściwy sposób usuwania pokarmu z żołądka. Gdyby człowiek wymiotował wszystkim, co zje, długo by nie pożył Co innego z nocnymi orgazmami, które nie tylko nie są szkodliwe, ale jeszcze dodatkowo rozładowują napięcie seksualne.

Zresztą, nawet z biologicznego punktu widzenia korzystne jest w niektórych sytuacjach wstrzymanie się z seksem. Jeśli nie ma nikogo ciekawego biologicznie na horyzoncie, to nie ma co się decydować na seks i ryzykować, że pojawi się z tego seksu ciąża. Po co inwestować (bo jednak dziecko to kosztowna inwestycja) w dziecko z kimś, kto nam średnio odpowiada?

Teraz tylko kwestia tego, kogo się uzna za wartościowego biologicznie. Czy wystarczy, że dany człowiek nas pociąga i podnieca, czy też potrzeba nam jeszcze jego zaangażowania emocjonalnego oraz poczucia, że będzie on współuczestniczył w wychowywaniu ewentualnego potomstwa.

Jasne, że wiele rzeczy jest nienaturalnych. W tym antykoncepcja poprzez stosowanie której człowiek walczy ze swoim biologicznym celem życia, jakim jest rozmnożenie się. Jeśli więc uznać, że seks bez zobowiązań jest naturalnym zaspokajaniem potrzeb, a człowiek musi robić to, co natura/biologia mu każe, to i stosowanie antykoncepcji należałoby odrzucić.
Oczywiście, zaraz może pojawić się zarzut, że stosowanie antykoncepcji ma swoje zalety również z punktu widzenia biologii. Jasne, że ma. Tak samo, jak ma swoje zalety wstrzymywanie się od seksu bez zobowiązań oraz zjadanie pokarmów bogatych w błonnik w trakcie odchudzania się.
Może i biologia mi każe mnożyć się, ale człowiek nie musi ulegać temu nakazowi. Świadomie decydując się na seks bez zobowiązań, nie decyduję się jednocześnie na dziecko. Dlatego stosuję antykoncepcję właśnie. Skutecznie, jak dotąd zarówno przy moich dawnych wybrykach bez zobowiązań, jak i w związku.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-10, 06:36   #104
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez kalincia Pokaż wiadomość
Może i biologia mi każe mnożyć się, ale człowiek nie musi ulegać temu nakazowi.
Oczywiście, że tak
Choć i unikanie poczęcia potomstwa przez daną grupę bądź jednostkę można by pewnie rozpatrywać w kategoriach biologicznych.
Stary 2012-10-10, 07:32   #105
201803300917
Konto usunięte

zaraz się okaże, że osoby nie uprawiające seksu bez zobowiązań i żyjące okresowo w abstynencji to wybryki natury
no już bez przesady nie potępiam seksu bez zobowiązań jeśli jest świadomą decyzja dwóch dorosłych i wolnych osób. jednak dla wielu ludzi do seksu potrzebne jest zaufanie, intymność i uczucie. i naprawdę nie jest to nienormalne
201803300917 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-10, 08:21   #106
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maconha89 Pokaż wiadomość
no już bez przesady nie potępiam seksu bez zobowiązań jeśli jest świadomą decyzja dwóch dorosłych i wolnych osób. jednak dla wielu ludzi do seksu potrzebne jest zaufanie, intymność i uczucie. i naprawdę nie jest to nienormalne
też tak uważam

A jałową dyskusję o antykoncepcji radziłabym zakończyć. Znam pary, nawet małżeństwa (jeżeli dla Was ma to znaczenie), które żyją w monogamii, są osobami które jak sądzę nigdy nie decydowały się na seks bez zobowiązań a jednocześnie nie planują mieć dzieci i najchętniej pewnie wysterylizowaliby się by mieć z tym spokój; czy takie zachowanie też potępiacie i uważacie za nienormalne?
Stary 2012-10-10, 08:55   #107
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
A jałową dyskusję o antykoncepcji radziłabym zakończyć.
Nikt tu nikogo nie potępia, po prostu pojawiło się hasło, że potrzeba seksu jest naturalna i trzeba za nią podążać, sugerowano że nie ma co hamować naturalnych popędów, życie w niezgodzie z naturą jest fuj Więc, idąc dalej tym tropem, jak ludzie tacy pro nejczer, to niech będą całkiem, nie?

Tak jak już pisałam, dorabianie ideologii do którejkolwiek opcji jest do kitu, prowadzi do bzdurnych rozważań i wniosków.
Stary 2012-10-10, 13:23   #108
bober111
Rozeznanie

Przyznaję że mam wątpliwości, moim zdaniem seks bez miłości jest zły bo w życiu liczy się coś więcej. Lizanie cukierka przez szybę albo nawet folię.
bober111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-10, 13:51   #109
leniwca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bober111 Pokaż wiadomość
Lizanie cukierka przez szybę albo nawet folię.
Skąd możesz to wiedzieć
*o włosy dbam i zapuszczam!
leniwca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-10, 13:51   #110
Jenna__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bober111 Pokaż wiadomość
Przyznaję że mam wątpliwości, moim zdaniem seks bez miłości jest zły bo w życiu liczy się coś więcej. Lizanie cukierka przez szybę albo nawet folię.
WTF? Z Twojej wypowiedzi wynika, że w życiu najbardziej liczy się lizanie cukierka przez szybę albo nawet folię. Jak kogoś cytujesz, rób to z głową, Bobrze (Boberze?).
Stary 2012-10-10, 14:21   #111
201607040946
Konto usunięte

Seks to Seks ach, te czasy... nie widzę nic złego w tym, żeby spotkać się z kimś, kto cię podnieca, tylko dla seksu.
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-10, 14:52   #112
sylwiakaa
Zadomowienie

u mnie ta osoba ma rodzinę. także ja odpuściłam i nie wtrącam się w taki uklad. a Wy co o tym myślicie?

Wysyłane z mojego GT-I5500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2012-10-10, 18:31   #113
marzenkafiorka
BAN stały

Jeśli ktos lubi "przyjemność" bez zaangażowania emocjonalnego - jego wybór. Każdy żyje jak uważa, oby tylko nie wchodzić z butami w czyjeś życie ( mam na myśli 3 osoba)

Ja tego nie preferuję , ale "wolnoć Tomku w swoim domku" , oby tylko pielić własny ogródek a nie kopać pod kimś dołki.
marzenkafiorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-10, 18:45   #114
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwiakaa Pokaż wiadomość
u mnie ta osoba ma rodzinę. także ja odpuściłam i nie wtrącam się w taki uklad. a Wy co o tym myślicie?
Też uważam że słusznie robiłaś, jakby facet miał rodzinę lub nawet stałą partnerkę - to w żadnym razie nie mieszam się w takie układy. No, chyba że para chciałaby spotykać się razem, ale to zupełnie zmienia postać rzeczy.
Cytat:
Napisane przez marzenkafiorka Pokaż wiadomość
Jeśli ktos lubi "przyjemność" bez zaangażowania emocjonalnego - jego wybór. Każdy żyje jak uważa, oby tylko nie wchodzić z butami w czyjeś życie ( mam na myśli 3 osoba)

Ja tego nie preferuję , ale "wolnoć Tomku w swoim domku" , oby tylko pielić własny ogródek a nie kopać pod kimś dołki.
Masz rację - i to ja odpowiadam za dołki w moim ogródku (i za to kto w nie wpada).
Stary 2012-10-10, 19:02   #115
JanePanzram
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dawidowskasia Pokaż wiadomość
no jak bo?
Jak sie jest czlowiekiem ograniczonym to sie tak ma
a co w tym jest ograniczonego?
ma prawo kimś takim się brzydzić, no na litość

pamiętam stąd, z wizażu jeden ciekawy post:
kobieta, po x latach małżeństwa, gdzie były dzieci, ogólna sielanka z mężem, kochała go - dowiedziała się, że facet w młodości balował ile tylko mógł, miał wiele na koncie one-standów itd. Nigdy jej tego nie powiedział, dowiedziała sie przypadkiem, czy też ktoś jej to ujawnił.
Ona zaś miała w tej kwestii takie zdanie - że poczuła do niego takie obrzydzenie, że wkrótce był rozwód.
Mimo szczęśliwego dotychczas małżeństwa. Po prostu brzydziła się nim.

Co w tym ograniczonego, ja się pytam?

Edytowane przez JanePanzram
Czas edycji: 2012-10-10 o 19:09
JanePanzram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-10, 19:38   #116
kalincia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez maconha89 Pokaż wiadomość
zaraz się okaże, że osoby nie uprawiające seksu bez zobowiązań i żyjące okresowo w abstynencji to wybryki natury
Ależ skąd. Każdy niech robi jak lubi. Ci, którzy chcą bez zobowiązań - proszę bardz. Ci, którzy tylko z uczuciem - jak najbardziej. Ja byłam w obu grupach w zależności od czasu. Jak byłam sama - lubiłam seks dla przyjemności bez miłości, jak byłam (jestem) w związku - nie potrzebuję tego. Chodzi o to, by nie narzucać swej opinii jako jedynie słusznej. A jakoś osoby z tej drugiej grupy (tylko z miłości) wypisują więcej dziwnych sądów o tej pierwszej (zezwierzęcenie, będziesz żałować, bez zasad), niż odwrotnie.
Stary 2012-10-10, 19:42   #117
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soulfly Pokaż wiadomość
szczerze to wspolczuje Twojemu przyszlemu męzowi, przebieg to ty musisz miec duży. Gdybym była facetem to czułabym wstręt do takiej kobiety
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36946467]Wstręt bo...?:confused :[/QUOTE]
Cytat:
Napisane przez dawidowskasia Pokaż wiadomość
no jak bo?
Jak sie jest czlowiekiem ograniczonym to sie tak ma
Cytat:
Napisane przez JanePanzram Pokaż wiadomość
a co w tym jest ograniczonego?
ma prawo kimś takim się brzydzić, no na litość

pamiętam stąd, z wizażu jeden ciekawy post:
kobieta, po x latach małżeństwa, gdzie były dzieci, ogólna sielanka z mężem, kochała go - dowiedziała się, że facet w młodości balował ile tylko mógł, miał wiele na koncie one-standów itd. Nigdy jej tego nie powiedział, dowiedziała sie przypadkiem, czy też ktoś jej to ujawnił.
Ona zaś miała w tej kwestii takie zdanie - że poczuła do niego takie obrzydzenie, że wkrótce był rozwód.
Mimo szczęśliwego dotychczas małżeństwa. Po prostu brzydziła się nim.

Co w tym ograniczonego, ja się pytam?
Znowu się czuję jakbym stała pod pręgierzem a pomyje na mnie lecą.

Nigdy nie dopuszczam tego typu niedomówień. Gdy widzę że z facetem kroi się dłuższy związek bez owijania w bawełnę go informuję, jaką miałam historię, czy jak to woli Soulfly przebieg. Żaden nie odparł mi na to że się mną brzydzi. Żaden facet, ale nieprzyjemności od dziewczyn doświadczyłam już sporo, nie tylko na Wizażu. Czujecie do mnie wstręt, obrzydzenie, jestem puszczalską, dziwką, szmatą, zdzirą, lafiryndą, wywłoką, k.rwą. Nigdy nikogo swoim zachowaniem nie skrzywdziłam, nie rozbiłam żadnej rodziny, nie brałam za seks pieniędzy ale niektóre z Was i tak wiedzą lepiej, że jestem nic nie warta. Coś w tym musi być, eeeh....
Stary 2012-10-10, 19:48   #118
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Nikt tu nikogo nie potępia, po prostu pojawiło się hasło, że potrzeba seksu jest naturalna i trzeba za nią podążać, sugerowano że nie ma co hamować naturalnych popędów, życie w niezgodzie z naturą jest fuj Więc, idąc dalej tym tropem, jak ludzie tacy pro nejczer, to niech będą całkiem, nie?
Ano właśnie Dokładnie o to chodziło
Stary 2012-10-10, 20:18   #119
kalincia
BAN stały

Cytat:
Znowu się czuję jakbym stała pod pręgierzem a pomyje na mnie lecą.

Nigdy nie dopuszczam tego typu niedomówień. Gdy widzę że z facetem kroi się dłuższy związek bez owijania w bawełnę go informuję, jaką miałam historię, czy jak to woli Soulfly przebieg. Żaden nie odparł mi na to że się mną brzydzi. Żaden facet, ale nieprzyjemności od dziewczyn doświadczyłam już sporo, nie tylko na Wizażu. Czujecie do mnie wstręt, obrzydzenie, jestem puszczalską, dziwką, szmatą, zdzirą, lafiryndą, wywłoką, k.rwą. Nigdy nikogo swoim zachowaniem nie skrzywdziłam, nie rozbiłam żadnej rodziny, nie brałam za seks pieniędzy ale niektóre z Was i tak wiedzą lepiej, że jestem nic nie warta. Coś w tym musi być, eeeh....

No i czego się tak samobiczujesz? Olać głupie gadanie, po co brać je pod uwagę. Psy szczekają, karawana idzie dalej. Mnie też tu nieraz odsądzono od czci i wiary. Taka natura wizażu. Coś w tym jest? G... w tym jest oprócz frustracji niektórych i przekonania o jedynej racji - innych. Daj sobie spokój dziewczyno, z braniem na poważnie pogaduszek z obcymi osobami, których poglądy i życie wywołać by mogły zgrzytanie zębów, gdyby tak naprawdę wejść w ich życie. Tu się mogą dowartościować, poczuć lepsze, zabłysnąć chociaż nieskażonymi błędem opowieściami, skoro w życiu nie wychodzi i jakoś świat nie chce się dostosować do ich specyficznych poglądów. Co mają, biedne, robić w te długie, samotne noce, jak nie wymyślać cięte odpowiedzi. Każdy ma swoje radości - z braku innych. Tak do tego podejdź i olej. A jak nie potrafisz - nie zaglądaj. Ja te dyskusje traktuję jako zabawę. Czasem też dostałam dobre rady. Po co tak się tym portalikiem spinać - jeden z wielu, nikt tu patentu na rację nie ma. Pozdrawiam ciepło.
Stary 2012-10-10, 20:31   #120
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
[/B]
No i czego się tak samobiczujesz? Olać głupie gadanie, po co brać je pod uwagę. Psy szczekają, karawana idzie dalej. Mnie też tu nieraz odsądzono od czci i wiary. Taka natura wizażu. Coś w tym jest? G... w tym jest oprócz frustracji niektórych i przekonania o jedynej racji - innych. Daj sobie spokój dziewczyno, z braniem na poważnie pogaduszek z obcymi osobami, których poglądy i życie wywołać by mogły zgrzytanie zębów, gdyby tak naprawdę wejść w ich życie. Tu się mogą dowartościować, poczuć lepsze, zabłysnąć chociaż nieskażonymi błędem opowieściami, skoro w życiu nie wychodzi i jakoś świat nie chce się dostosować do ich specyficznych poglądów. Co mają, biedne, robić w te długie, samotne noce, jak nie wymyślać cięte odpowiedzi. Każdy ma swoje radości - z braku innych. Tak do tego podejdź i olej. A jak nie potrafisz - nie zaglądaj. Ja te dyskusje traktuję jako zabawę. Czasem też dostałam dobre rady. Po co tak się tym portalikiem spinać - jeden z wielu, nikt tu patentu na rację nie ma. Pozdrawiam ciepło.
Nie samobiczuję się, chcę tylko żeby do nich cośniecoś dotarło. Bo sama zauważyłaś pewną osobliwą asymetrię:
Cytat:
A jakoś osoby z tej drugiej grupy (tylko z miłości) wypisują więcej dziwnych sądów o tej pierwszej (zezwierzęcenie, będziesz żałować, bez zasad), niż odwrotnie.
Nie spinam się, nie biorę tego na poważnie, nie ronię łez. Ale to nie tylko ten portalik - bo pokazuje mi on jakie są sądy i poglądy kobiet w naszym społeczeństwie. A to już obraz niewesoły, chociaż znajdują się też takie jednostki jak Ty. Dzięki za normalność
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości