|
|
#91 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Dot.: Seks bez zobowiazan a moralniak
O zwierzętach domowych, o sytuacjach kiedy człowiek ma przez całe życie zwierzęcia kontrolę nad jego życiem erotycznym
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Napisałaś, że natura nie przewidziała rozładowywania popędu w inny sposób niż kopulacja, to Ci napisałam że owszem, przewidziała i tyle
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
Czowiek kastruje też zwierzęta domowe i to na potęgę, nie porównujmy jednak się do trzymanych w niewoli zwierząt. Jak już porównujesz to powiem ci tak, owszem uznaję masturbację i nocne orgazmy jako naturalną metodę rozładowywania popędu u ludzi - w więzieniach, koloniach karnych i psychiatrykach.
|
|
|
|
|
#93 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Btw, mój wykastrowany pies ciągle gwałci poduszki, a wysterylizowana kotka nadstawia kuper do miziania ![]() Cytat:
Ja żyłam sobie radośnie bez seksu kawał czasu i nie sfiksowałam od tego, nie zaobserwowałam też żadnych deformacji A im dłużej żyłam bez, tym mniejszą potrzebę czułam. A normalnie jak uprawiam seks, to libido mam uhuhu wysokie Można bez tego żyć, zależy od człowieka. To nie jest tak, że jak nie jest się w związku, to TRZEBA szukać gdzieś seksu, bo inaczej coś nam się stanie, śluz wyjdzie uszami czy nie wiem co Jak ktoś chce, to niech uprawia seks bez zobowiązań, jak ktoś nie chce to nie. Ale nie dorabiajmy ani do jednego ani do drugiego zachowania jakiejś ideologii, bo po co.
|
|
|
|
#94 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No wreszcie megamądre zdanie, nie dorabiajmy ideologii!!!! HIGH FIVE!!!! ![]() U mnie dokładnie odwrotnie, to znaczy im dłużej bez, tym potrzeby większe. Ale ja dość wcześnie zaczęłam, początki były ostre i swawolne no i to mnie ukształtowało. A jeżeli chodzi o innych: róbta co chceta.
|
|
|
|
|
|
#95 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nigdy nie praktykowalam. Zwyczajnie nie moglabym. Moze jestem staroswiecka, ale u mnie musza byc uczucia i zaufanie, musze wiedziec przed kim odkrywam swoj najintymniejszy swiat. Osoby inaczej zachowujace sie troche mnie szokuja i dziwia, ale staram sie nie potepiac
|
|
|
|
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;36985314]Mam tak samo.
Nigdy nie praktykowalam. Zwyczajnie nie moglabym. Moze jestem staroswiecka, ale u mnie musza byc uczucia i zaufanie, musze wiedziec przed kim odkrywam swoj najintymniejszy swiat. Osoby inaczej zachowujace sie troche mnie szokuja i dziwia, ale staram sie nie potepiac [/QUOTE]DZIĘKI!!!! |
|
|
|
|
#97 | ||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
Wymioty to też sprawka natury, a nie kultury. Czy to znaczy, że wymiotowanie to naturalny sposób usuwania pokarmu z żołądka?
Dużo rzeczy jest nienaturalnych. Gotowanie pokarmów przed spożyciem jest nienaturalne. I podcieranie się po defekacji jest nienaturalne. I przyjmowanie syntetycznych leków jest nienaturalne. Czy jednak stawiamy znak równości pomiędzy tymi interwencjami celowymi a zaspokajaniem popędów i potrzeb? Błonnik wiąże wodę zwiększając tym samym objętość pokarmu, co powoduje uczucie sytości i ogranicza nadkonsumpcję; wykorzystywane jest to przy odchudzaniu. Jest to zaspokajanie naturalnej potrzeby głodu? Jest. Ale to substytut pokarmu, tak jak nocne orgazmy i masturbacja są substytutem (bądź też uzupełnieniem) seksu. |
|
|
|
|
#99 |
|
Zadomowienie
|
a co jeśli facet ma rodzinę?
Wysyłane z mojego GT-I5500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#100 |
|
Raczkowanie
|
odpuść
|
|
|
#101 |
|
Zadomowienie
|
pytam ogolnie, bo tak naprawde wielu to ukrywa, jesli od razu mowi ze poza seksem nic.
Wysyłane z mojego SA3CNT za pomocą Tapatalk 2
|
|
#102 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Co innego z nocnymi orgazmami, które nie tylko nie są szkodliwe, ale jeszcze dodatkowo rozładowują napięcie seksualne.Zresztą, nawet z biologicznego punktu widzenia korzystne jest w niektórych sytuacjach wstrzymanie się z seksem. Jeśli nie ma nikogo ciekawego biologicznie na horyzoncie, to nie ma co się decydować na seks i ryzykować, że pojawi się z tego seksu ciąża. Po co inwestować (bo jednak dziecko to kosztowna inwestycja) w dziecko z kimś, kto nam średnio odpowiada? Teraz tylko kwestia tego, kogo się uzna za wartościowego biologicznie. Czy wystarczy, że dany człowiek nas pociąga i podnieca, czy też potrzeba nam jeszcze jego zaangażowania emocjonalnego oraz poczucia, że będzie on współuczestniczył w wychowywaniu ewentualnego potomstwa. Cytat:
Oczywiście, zaraz może pojawić się zarzut, że stosowanie antykoncepcji ma swoje zalety również z punktu widzenia biologii. Jasne, że ma. Tak samo, jak ma swoje zalety wstrzymywanie się od seksu bez zobowiązań oraz zjadanie pokarmów bogatych w błonnik w trakcie odchudzania się.
|
|
|
#103 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#104 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Choć i unikanie poczęcia potomstwa przez daną grupę bądź jednostkę można by pewnie rozpatrywać w kategoriach biologicznych.
|
|
|
#105 |
|
Konto usunięte
|
zaraz się okaże, że osoby nie uprawiające seksu bez zobowiązań i żyjące okresowo w abstynencji to wybryki natury
![]() no już bez przesady nie potępiam seksu bez zobowiązań jeśli jest świadomą decyzja dwóch dorosłych i wolnych osób. jednak dla wielu ludzi do seksu potrzebne jest zaufanie, intymność i uczucie. i naprawdę nie jest to nienormalne
|
|
|
|
|
#106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też tak uważamA jałową dyskusję o antykoncepcji radziłabym zakończyć. Znam pary, nawet małżeństwa (jeżeli dla Was ma to znaczenie), które żyją w monogamii, są osobami które jak sądzę nigdy nie decydowały się na seks bez zobowiązań a jednocześnie nie planują mieć dzieci i najchętniej pewnie wysterylizowaliby się by mieć z tym spokój; czy takie zachowanie też potępiacie i uważacie za nienormalne? |
|
|
|
|
|
#107 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Nikt tu nikogo nie potępia, po prostu pojawiło się hasło, że potrzeba seksu jest naturalna i trzeba za nią podążać, sugerowano że nie ma co hamować naturalnych popędów, życie w niezgodzie z naturą jest fuj
Więc, idąc dalej tym tropem, jak ludzie tacy pro nejczer, to niech będą całkiem, nie? ![]() Tak jak już pisałam, dorabianie ideologii do którejkolwiek opcji jest do kitu, prowadzi do bzdurnych rozważań i wniosków.
|
|
|
#108 |
|
Rozeznanie
|
Przyznaję że mam wątpliwości, moim zdaniem seks bez miłości jest zły bo w życiu liczy się coś więcej. Lizanie cukierka przez szybę albo nawet folię.
|
|
|
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
Skąd możesz to wiedzieć
|
|
#110 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z Twojej wypowiedzi wynika, że w życiu najbardziej liczy się lizanie cukierka przez szybę albo nawet folię. Jak kogoś cytujesz, rób to z głową, Bobrze (Boberze?).
|
|
|
|
#111 |
|
Konto usunięte
|
Seks to Seks
![]() ach, te czasy... nie widzę nic złego w tym, żeby spotkać się z kimś, kto cię podnieca, tylko dla seksu.
|
|
|
|
|
#112 |
|
Zadomowienie
|
u mnie ta osoba ma rodzinę. także ja odpuściłam i nie wtrącam się w taki uklad. a Wy co o tym myślicie?
Wysyłane z mojego GT-I5500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#113 |
|
BAN stały
|
Jeśli ktos lubi "przyjemność" bez zaangażowania emocjonalnego - jego wybór. Każdy żyje jak uważa, oby tylko nie wchodzić z butami w czyjeś życie ( mam na myśli 3 osoba)
Ja tego nie preferuję , ale "wolnoć Tomku w swoim domku" , oby tylko pielić własny ogródek a nie kopać pod kimś dołki. |
|
|
|
|
#114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
a co w tym jest ograniczonego?
ma prawo kimś takim się brzydzić, no na litość pamiętam stąd, z wizażu jeden ciekawy post: kobieta, po x latach małżeństwa, gdzie były dzieci, ogólna sielanka z mężem, kochała go - dowiedziała się, że facet w młodości balował ile tylko mógł, miał wiele na koncie one-standów itd. Nigdy jej tego nie powiedział, dowiedziała sie przypadkiem, czy też ktoś jej to ujawnił. Ona zaś miała w tej kwestii takie zdanie - że poczuła do niego takie obrzydzenie, że wkrótce był rozwód. Mimo szczęśliwego dotychczas małżeństwa. Po prostu brzydziła się nim. Co w tym ograniczonego, ja się pytam? Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2012-10-10 o 19:09 |
|
|
|
|
#116 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#117 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:confused :[/QUOTE]Cytat:
![]() Nigdy nie dopuszczam tego typu niedomówień. Gdy widzę że z facetem kroi się dłuższy związek bez owijania w bawełnę go informuję, jaką miałam historię, czy jak to woli Soulfly przebieg. Żaden nie odparł mi na to że się mną brzydzi. Żaden facet, ale nieprzyjemności od dziewczyn doświadczyłam już sporo, nie tylko na Wizażu. Czujecie do mnie wstręt, obrzydzenie, jestem puszczalską, dziwką, szmatą, zdzirą, lafiryndą, wywłoką, k.rwą. Nigdy nikogo swoim zachowaniem nie skrzywdziłam, nie rozbiłam żadnej rodziny, nie brałam za seks pieniędzy ale niektóre z Was i tak wiedzą lepiej, że jestem nic nie warta. Coś w tym musi być, eeeh....
|
||
|
|
|
|
#118 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
|
#119 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
No i czego się tak samobiczujesz? Olać głupie gadanie, po co brać je pod uwagę. Psy szczekają, karawana idzie dalej. Mnie też tu nieraz odsądzono od czci i wiary. Taka natura wizażu. Coś w tym jest? G... w tym jest oprócz frustracji niektórych i przekonania o jedynej racji - innych. Daj sobie spokój dziewczyno, z braniem na poważnie pogaduszek z obcymi osobami, których poglądy i życie wywołać by mogły zgrzytanie zębów, gdyby tak naprawdę wejść w ich życie. Tu się mogą dowartościować, poczuć lepsze, zabłysnąć chociaż nieskażonymi błędem opowieściami, skoro w życiu nie wychodzi i jakoś świat nie chce się dostosować do ich specyficznych poglądów. Co mają, biedne, robić w te długie, samotne noce, jak nie wymyślać cięte odpowiedzi. Każdy ma swoje radości - z braku innych. Tak do tego podejdź i olej. A jak nie potrafisz - nie zaglądaj. Ja te dyskusje traktuję jako zabawę. Czasem też dostałam dobre rady. Po co tak się tym portalikiem spinać - jeden z wielu, nikt tu patentu na rację nie ma. Pozdrawiam ciepło. |
|
|
|
|
|
#120 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:04.

A im dłużej żyłam bez, tym mniejszą potrzebę czułam. A normalnie jak uprawiam seks, to libido mam uhuhu wysokie 

Z Twojej wypowiedzi wynika, że w życiu najbardziej liczy się lizanie cukierka przez szybę albo nawet folię. Jak kogoś cytujesz, rób to z głową, Bobrze (Boberze?).