|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Cytat:
---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
A tak w ogóle bardzo gratuluję i życzę wytrwałości. To na prawdę dużo zrzuciłaś .Tak od domu do uczelni dokładnie 75 km. Bo kiedyś włączyłam licznik specjalnie, zeby wiedzieć ile dokładnie mam. Teraz jestem u mamy i od niej trzeba liczyć tak ok. 18 - 2o więcej. Życzę Wam, żeby Dusia miała jak najszybciej rodzeństwo. Też mi się wydaje, ze wtedy dzieciaczki mają lepszy kontakt. U nas też tak było jak byłyśmy małe, teraz nawet z moją najmłodszą siostrą (7 lat młodsza ode mnie) mam super kontakt. Cytat:
. Szczerze to gdyby nie inne rzeczy (typu praca, umowa w pracy i kasa oczywiście itp.) to też tak właśnie chcielibyśmy.
|
||||
|
|
|
#4412 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobmy tak
ktora chetna po diete prosze w PW o e-mail jutro jak dostane powysylam ;D pozatym widze ze mija dieta robi furore :p nawet odspby z poza watku do mnie piszs ;d
|
|
|
|
#4413 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może coś nosiłaś cięższego? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
. Z ciekawości też wyślę Ci e-maila A nóż jakiś nowy pomysł na coś niskokalorycznego,a smacznego ![]() Aaaa. My dzisiaj byłyśmy na szczepieniu. Nie było źle. Mała gorzej płakała przy pobieraniu krwi z paluszka.. Teraz sobie grzecznie śpi Od ostatniego ważenia przytyła 630g! Mamy skończony 6tydzień, więc pewnie przy skończonych 2miesiącach będzie miała około 5kg
|
|||||
|
|
|
#4414 |
|
Wtajemniczenie
|
Konczi tak. I fizycznie i psychicznie jest ok. Nawet jak czasem nocki sa do bani
![]() A tak na powaznie mam wiekszy dystans do wszystkiego. drugie zupelnie inaczej sie chowa. Wiekszy spokoj. Nawet teraz jak obaj sa chorzy to przyznaje - Meksyk jest, ale ma sie ta pogode ducha. Najcudowniejszy widok jak wieczorem obaj juz spia - w tych samych pozycjach nawet. Wiem dla kogo i po co zyje
|
|
|
|
#4415 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Rodziłam w Toruniu i na prawdę trafiłam na super położną i lekarzy. A Juleczkę pokażę - tylko muszę zgrać zdjęcia z tel na kompa i obczaić jak się wstawia załączniki. Może to jednak trochę potrwać - Julka jest teraz całym moim światem i skutecznie zaprząta mój czas A dziś była położna zdjąć szwy po cesarce - stwierdziła, że cięcie wykonane po mistrzowsku i blizna pięknie się goi. Ale ja nabroiłam, bo zjadłam sałateczkę z ogórkiem konserwowym i jajkiem i malutka pół nocy płakała, bo bolał ją brzuszek i aż dostała rumień z wysypką od tego jedzonka - no nic - dietkę czas wprowadzić
|
|
|
|
|
#4416 | |
|
Wtajemniczenie
|
Anesh a Ty dzisiaj nie konczysz 37 tygodnia???
JA bym jechala. W razie czego w Poznaniu naprawde masz w czym wybierac jesli chodzi o szpitale. ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
![]() Ja bym sie nie obrazila gdyby taki Bobrowski odbieral moj porod
|
|
|
|
|
#4417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Dzisiaj dokładnie 37 tydzień kończymy . Tzn., że donoszone jesteśmy czy jeszcze tydzień? Bo nie pamiętam dokładnie. Najprawdopodobniej pojadę, bo mi po prostu szkoda tych zajęć. Nie wiadomo czy po porodzie będę mogła od razu jechać, no nie? Ja wiem gdzie jest tylko szpital na Polnej:P i w razie czego tam bym jechała .---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- My mamy taką karuzelkę http://allegro.pl/fisher-price-karuz...686560220.html ale używkę. |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lukrecja, szczerze Ci współczuję tak traumatcznego porodu. Chciałaś rodzić w tym szpitalu i tak się rozczarowałaś i nacierpiałaś, czy z jakichś względow akurat tam trafiłaś? Pytam troszkę wścibsko, bo i mi przyszło rodzić tam, gdzie nie chciałam i gdzie panowały podobne warunki dot. dzieci (matki nie bardzo miały prawo głosu w opiece nad maluchami: smoczków nie można, o dokarmianie trzeba błagać - były dziewczyny z takim problemem; odwiedziny w jednym na cały duży oddział ciasnym cuchnącym pokoiku, w którym zbierali się sami zapoceni i śmierdzący ludzie). ech.. niestety takie szpitale wciąż są Konczi, trzymam kciuki, żeby Wam się szybko udało zmajstrować słodkie rodzeństwo dla Dusi.
|
|
|
#4419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też tak czuję i nie wyobrażam sobie mojego wcześniejszego życia bez Zuzanki.
|
|
#4420 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja chcia łam tam rodzic bo kolezanki bardzo chwaliły ten szpital... niestety opinie przed samym porodem w necie poczytałam za póxno było na zmiane juz... no i sama soibie wybrałam ten szpital i bardzo załuje decyzji mojej...
|
|
|
|
#4421 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A ja dziś byłam z Kamą na spacerku i szłam trasą, którą się wybrałam ostatni dzień przed pójściem do szpitala. I wiecie co? Zamarzyło mi się jeszcze z brzuszkiem pochodzić No ale mój małż będzie potrzebował trochę więcej czasu niż ja ![]() Gda chciałam cię pocieszyć, że mi też się na nowo krwawienie pokazało może po spacerze? Dziwne, już tylko takie niewielkie upławy miałam.Aga_ton i Lenka dziś wychodzą do domu. Znaczy pewnie już wyszły bo pisała koło południa No nic muszę zacząć drzwi wybierać bo małż przyjdzie a ja zaś niepozbierana
|
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
![]() U nas dziś przełom dzięki Sojeczce. Mały już nie wisi na cycu bo odciągam mu mleczko i daję z butli. Matko co za oszczędność czasu w 10 minut mam 65ml mleka, po godzinie ściągam drugie tyle. A to dopiero pierwszy raz. Jak mały to zatankował to juz śpi drugą godzinę jak zabity, a wcześniej non-stop cyckował. Wczoraj od 9:30 do 14. Dzięki Sojka za patent! Swoją drogą laktator mam rewelacyjny, jestem taaka szczęśliwa. |
|
|
|
#4423 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak w razie w ![]() Cytat:
![]() A jaką szczepionkę wybraliście? |
||
|
|
|
#4424 |
|
Wtajemniczenie
|
Anesh donoszona
![]() Raszei i św. rodziny jest max 10 minut od Polnej. Maggie dokladnie Czesto lapie sie na tym, ze caly czas nie moge uwierzyc, ze jestem matka ![]() Konczi pewnie zmylilo Cie to ze napisalam, ze nie planowalm tak szybko drugiego dziecka. Bo dla mnie ciaza po 14 miesiacach to bylo za szybko. Edytowane przez katiem Czas edycji: 2012-10-09 o 18:23 |
|
|
|
#4425 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4426 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję laseczki mam nadzieje że się uda nam i za rok będę już finiszować
![]() katiem boja niedoczytałam że na suwaczku pisze jeszcze rok tego już nie widziałam heheanash chyba nie szłabym na zjazd .... ![]() asia no ciekawa jestem jak wygląda rozpiska bo ta moja to ciężka jest nie mam czasu tego gotować u Ciebie też jest ważenie i odmierzanie wszystkiego ? ?? moje dziecię dzisiaj bije rekordy niespania ... teraz siedzi w leżaczku swym kochanym i łapie hipcia i małpę hehe tylko że nie ma szans ich złapać :P bidulka
|
#4427 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ale sie przyjemnie i cieplo na watku zrobilo
AZ sie troche wzruszylam ![]() Cytat:
Mama mnie troche uspokoila,ze tak moze byc. Jutro zobaczymy jeszcze. A co do 2 ciazy to wiesz gdyby to zalezalo tylko od mojego meza to bylibysmy jeszcze dlugo bezdzietni
|
|
|
|
|
#4428 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4429 |
|
Wtajemniczenie
|
Colds brawa dla Melci
![]() JA tez powinnam pomalu na szczepienie zapisac, ale przez katar musze poczekac. I jescze wizyta u ginka.... |
|
|
|
#4430 |
|
Zakorzenienie
|
Anesh ja bym pojechała, ale tak jak pisze Tamlin wzieła torbę do porodu
![]() Jak tak piszecie o Waszych kruszynkach to juz też bym chciała przytulić swojego Jasia
|
#4431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4433 |
|
Wtajemniczenie
|
Uff nadrobiłam wszystko
.Anesh- ja bym pojechała na zjazd, chociaż na trochę, u mnie dziewczyny do końca ciąży jeździły, nawet jedna była z wielkim brzuszkiem, a za 2 tygodnie już przyszła z płaskim i wyglądała jakby nigdy nie rodziła tak się ładnie wyrobiła .Co do rodzeństwa rok po roku to ja bym nie chciała, może za 3-4 lata jakieś drugie maleństwo, ale nie wcześniej, mam za mało doświadczenia zawodowego jak na mój wiek i muszę to jakoś nadrobić, niestety będę zmuszona góra roczne dziecko dać do żłobka. Najbardziej ekstremalny przypadek jaki znam to było rodzeństwo chodzące nawet razem do klasy, chłopiec bodajże z przełomu stycznia i lutego, a dziewczyna grudniowa, ja byłam przez lata przekonana, że to bliźniaki .Dearlie- dobrze, że właściwie wszystko ok . Trochę zazdroszczę ewentualnego cc, bo przynajmniej wiadomo co i jak i kiedy, a ja się boję, że nie urodzę na czas, albo, że zacznę rodzić w najmniej odpowiednim momencie. Wczoraj byłam w galerii handlowej i się spociłam i miałam schizy, że mi wody odchodzą .I właśnie mi przypomniałyście, że laktator muszę kupić! Coś tak czułam, że czegoś zapomniałam
Edytowane przez lilka00 Czas edycji: 2012-10-09 o 19:47 |
|
|
|
#4434 |
|
Zakorzenienie
|
Mojej niuni nie zawsze się odbija.
|
#4435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może dlatego, że zupełnie nie planowane (choć jak najbardziej pożądane, bo do młódek już nie należę )Notabene z pierwszej strony wynika, że jestem chyba najstarsza z Was.. Się nie czuję. |
|
|
|
|
#4436 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
patrzeć ja dorastają ![]() Cytat:
a jakbym miała mieć jakąs oiperację chętnie bym Małaszyńskiego przygarnęłą ![]() Cytat:
a reszta prosta ale i tak przy dwojce dzieci to nie lada wyczyn ![]() niee moj z tych co rzadko kiedy nooo nadrobiłam. Ja mam już wolne. Upiekłam ciasto marchewkowe dla rodzinki ja bede napawac się jego widokiem
|
|||
|
|
|
#4437 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej,
mam jakiegoś ciążowo-końcówkowe załamanie mam dość nie tylko bycia w ciąży, ale też tego że jestem w domu, tego czekania, tej niepewności jak będzie wyglądał poród, co będzie potem, czy dam radę chodzić na zajęcia, czy nie dopadnie mnie jesienno-zimowy dół. Już teraz jest źle jak siedzę w domu, a co dopiero sama z dzieckiem jak dam radę wrócić do pracy etc. I bolą mnie zatoki i czy będę wyglądać tak jak przed ciążą M_moni, gratulacje! Lukrecja strasznie Ci współczuję przeżyć i mam nadzieję że mnie się coś takiego nie przytrafi ![]() Dearlie trzymam kciuki!! tylko pamiętaj że ja jestem pierwsza w kolejce :P Aga_ton mam nadzieję że już jesteście całe i zdrowe w domku A co do różnicy wieku między rodzeństwem, między mną a bratem jest 18 m-cy. Na pewno rodzicom łatwiej było nas wychować, natomiast co do więzi do 16 roku życia była między nami regularna wojna, dopiero wtedy zaczęliśmy się dogadywać, a teraz jest najkochańszym bratem na świecie.
|
|
|
|
#4438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale tłumaczę sobie, że dam radę, a te złe samopoczucie to hormony... Będzie dobrze .
|
|
|
|
|
#4439 |
|
Zakorzenienie
|
Mojemu nie.
Za to wczoraj i dziś ulał tak porządnie, że aż na podłogę chlusnęło... I teraz się martwię, bo wyglądało to już jak wymioty. A z drugiej strony cały czas na cycu siedzi, więc pewnie się porządnie przejadł. Martwić się czy nie?
|
|
|
|
#4440 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do diagnozy to wlasnie dzieku badaniu Prechtla to sie da duzo wczesniej powiedziecz cy jest czy nie porazenie dlatego tak dazymy zeby je przeprowadzono Laurze... Informacje mamy ale nie umiemy znalesac nikogo kto zna prechtla albo by nam powiedzial kto by zrobil badanie i to nas załamuje bo dni uciekają.Nikt nie ma checi pomoc nam dalej szukac a przeciez kazy ma jakies tam wtyki,informacje,Dzis dzwonilam do znajomej co ma chora coreczke bo ma cos nie tak z polączeniami w móżdżku i dała nam pare namiarow na specjalistow w innym szpitalu...jutro nic nie załatwimy bo zanim maz przyjdzie z pracy to wszystko w srody jest pozamykane ale w czwartek moze damy sie juz rade gdzies dodzwonic i wepchacv na jakas konsultacje bo mała ma juz dzis 6 tyg!!!czas ucieka a my stoimy...mala nie musi miec chwilowo transfuzji bo krew z 9 wzrosla juz na 10,niestety plyny znow sie zebraly i dzis punkcja z 3 ml ostatnio dzis 8...zawsze spuszczają 10 min.musze jutro popytac jak tam wskaźnik bialka bo dzis tylko przez telefon....Pozatym maz ma coraz to wieksze problemy z wolnym w pracy,opieki na razie nie chca mu przedluzyc i zostaje sama z calym bajzlem a mialo byc tak kolorowo...ale ciesza nas postepy z małą, ze ładnie rosnie,od dzis zaczełam sie uczyc rehabilitacji,która Laura ma juz jakies 3 tyg z przerwą 1,5 tyg na dwie operacje..... i teraz widomosc dnia!!!!na okazje 6 tyg. odpadł małej kikut z pępka!! ![]() |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:33.

także mój bilans ma się 93 kg od porodu zrzucone 20 kg 

I wróciło krwawienie, a już miałam tylko plamienia. Myślicie, że to może być okres??? Chyba nie, bo karmie piersią co 3 godziny albo i częściej nawet... Ale wkurza mnie to, jutro mija 3 tygodnie od porodu, mogłoby się już skończyć to krwawienie.
. Z ciekawości też wyślę Ci e-maila 

może po spacerze? Dziwne, już tylko takie niewielkie upławy miałam.
moj z tych co rzadko kiedy