Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-09, 16:59   #4411
anesh_
Zakorzenienie

Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
A dklaczego miałabyś nie jechać? Źle się czujesz?
A dla Darline buziaki proszę przesłać
Bo mi już lekarz dwa tygodnie temu powiedział, że właściwie mogę już rodzić (nie mam rozwarcia, ale dzidzia duża i zdrowa,bardzo nisko, łożysko dojrzałe). Poza tym przy większym wysiłku, przy tym jak jeżdżę dłużej autem (a jednak do Pzn. trochę mam) to czuję kłucie w podbrzuszu, brzuch twardnieje itp. Nic niepokojącego się nie dzieje, ale po prostu boję się, że np. gdzieś w drodze mi wody odejdą, a ja zielona w temacie i mogłabym spanikować. Dlatego się waham:P.

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Henio też sika na ścianę za przewijakiem, a ostatnio udało mu się nawet w okno trafić!
Brawo dla Henia

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Ja byłam wczoraj u dietetyka i od ostatniego razu mam 7 kilo na minusie podobno super leci. Więc jeśli byłabyś zainteresowana to jutro dostanę moją dietę na maila mogę Ci podesłać jeśli być chciała może coś soboie wybierzesz.. myślę że idealna na karmieniesame zdrowe rzeczy także mój bilans ma się 93 kg od porodu zrzucone 20 kg
A mogę ja też prosić? JAk mówisz, ze same zdrowe rzeczy to może podczas karmienia się przyda?
A tak w ogóle bardzo gratuluję i życzę wytrwałości. To na prawdę dużo zrzuciłaś.

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

anesh TY masz daleko tą uczelnie ?
Tak od domu do uczelni dokładnie 75 km. Bo kiedyś włączyłam licznik specjalnie, zeby wiedzieć ile dokładnie mam.

Teraz jestem u mamy i od niej trzeba liczyć tak ok. 18 - 2o więcej.

Życzę Wam, żeby Dusia miała jak najszybciej rodzeństwo. Też mi się wydaje, ze wtedy dzieciaczki mają lepszy kontakt. U nas też tak było jak byłyśmy małe, teraz nawet z moją najmłodszą siostrą (7 lat młodsza ode mnie) mam super kontakt.

Cytat:

właśnie teraz dojrzałam że masz około 10 miesięcy różnicy między chłopcami ... to szybciutko się Wam udało ... jak dajesz radę???
Ale super. Szczerze to gdyby nie inne rzeczy (typu praca, umowa w pracy i kasa oczywiście itp.) to też tak właśnie chcielibyśmy.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 17:11   #4412
Asiuulka89
Zakorzenienie

Zrobmy tak ktora chetna po diete prosze w PW o e-mail jutro jak dostane powysylam ;D pozatym widze ze mija dieta robi furore :p nawet odspby z poza watku do mnie piszs ;d
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 17:26   #4413
colds
Zakorzenienie

Cytat:
haj kochane mamcie ...
no wiem, że szybko zdecydowaliśmy się na staranka ale o Dusie walczyliśmy 7 lat prawie więc może się okazać że i tym razem będzie długa droga a jak Bozia da to będziesz szybko co bardzoooo by nas cieszyło - chcemy by rodzeństwo było w podobnym wieku to szybciej więzi będą silniejsze .. chyba
i dzisiaj dokładnie po 8 tygodniach przyszła @ ... się zjawiła z samego rana przed kawusią jeszcze
W takim razie gratulacje za przyjście @!!!

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny!

Dearlie jest w szpitalu, zostawili ją na oddziale, w tym szpitalu u niej w mieście. Wszystko jest ok, ale została na obserwacji, ma nadzieje, że jtr. ją wypuszczą. Na ktg miała kilka wysokich skurczy, ale rozwarcia brak. Być może będzie rodziła przez cc, ze względu na wagę Antosia. Na sali leży z dobrą znajomą, więc się nie nudzi. Pozdrawia Was wszystkie.

Cytat:
Gratulacje!

Mnie coś od wczoraj boli brzuszek jak przy okresie... I wróciło krwawienie, a już miałam tylko plamienia. Myślicie, że to może być okres??? Chyba nie, bo karmie piersią co 3 godziny albo i częściej nawet... Ale wkurza mnie to, jutro mija 3 tygodnie od porodu, mogłoby się już skończyć to krwawienie.
Też tak miałam Liczyłam na koniec, a tu niespodzianka
Może coś nosiłaś cięższego?

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam wiadomość od M_moni!
07 października o 23 przyszła na świat nasza córka Maja. 58 cm 3380 g. Może dzisiaj wyjdziemy ze szpitala.

Gratulujemy!
Ogromne gratulacje!

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Zrobmy tak ktora chetna po diete prosze w PW o e-mail jutro jak dostane powysylam ;D pozatym widze ze mija dieta robi furore :p nawet odspby z poza watku do mnie piszs ;d
A dziwisz się, że robi furore? Bo ja nie . Z ciekawości też wyślę Ci e-maila A nóż jakiś nowy pomysł na coś niskokalorycznego,a smacznego

Aaaa.
My dzisiaj byłyśmy na szczepieniu. Nie było źle. Mała gorzej płakała przy pobieraniu krwi z paluszka.. Teraz sobie grzecznie śpi
Od ostatniego ważenia przytyła 630g! Waży, na chwilę obecną, 4100g
Mamy skończony 6tydzień, więc pewnie przy skończonych 2miesiącach będzie miała około 5kg
Stary 2012-10-09, 17:32   #4414
katiem
Wtajemniczenie

Konczi tak. I fizycznie i psychicznie jest ok. Nawet jak czasem nocki sa do bani
A tak na powaznie mam wiekszy dystans do wszystkiego. drugie zupelnie inaczej sie chowa. Wiekszy spokoj.
Nawet teraz jak obaj sa chorzy to przyznaje - Meksyk jest, ale ma sie ta pogode ducha.

Najcudowniejszy widok jak wieczorem obaj juz spia - w tych samych pozycjach nawet. Wiem dla kogo i po co zyje

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 17:37   #4415
asiejka86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Pięknie to opisałaś,aż mi łezki się zakręciły.
Pojawienie sie dziecka na świecie i jego pierwszy krzyk,wywołują w rodzicach najpiękniejsze łzy szczęścia.Jest ono wielką radością,cudem
GratulujęPokażesz Juleczkę.Ps.Gdzie Ty rodziłaś?

!

Rodziłam w Toruniu i na prawdę trafiłam na super położną i lekarzy.
A Juleczkę pokażę - tylko muszę zgrać zdjęcia z tel na kompa i obczaić jak się wstawia załączniki. Może to jednak trochę potrwać - Julka jest teraz całym moim światem i skutecznie zaprząta mój czas

A dziś była położna zdjąć szwy po cesarce - stwierdziła, że cięcie wykonane po mistrzowsku i blizna pięknie się goi. Ale ja nabroiłam, bo zjadłam sałateczkę z ogórkiem konserwowym i jajkiem i malutka pół nocy płakała, bo bolał ją brzuszek i aż dostała rumień z wysypką od tego jedzonka - no nic - dietkę czas wprowadzić
asiejka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 17:44   #4416
katiem
Wtajemniczenie

Anesh a Ty dzisiaj nie konczysz 37 tygodnia???
JA bym jechala. W razie czego w Poznaniu naprawde masz w czym wybierac jesli chodzi o szpitale.

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Cytat:
Napisane przez asiejka86 Pokaż wiadomość
Rodziłam w Toruniu i na prawdę trafiłam na super położną i lekarzy.
A Juleczkę pokażę - tylko muszę zgrać zdjęcia z tel na kompa i obczaić jak się wstawia załączniki. Może to jednak trochę potrwać - Julka jest teraz całym moim światem i skutecznie zaprząta mój czas

A dziś była położna zdjąć szwy po cesarce - stwierdziła, że cięcie wykonane po mistrzowsku i blizna pięknie się goi. Ale ja nabroiłam, bo zjadłam sałateczkę z ogórkiem konserwowym i jajkiem i malutka pół nocy płakała, bo bolał ją brzuszek i aż dostała rumień z wysypką od tego jedzonka - no nic - dietkę czas wprowadzić
A nie rodzilas w Toruniu w tym szpitalu gdzie jest krecony serial "Lekarze"?

Ja bym sie nie obrazila gdyby taki Bobrowski odbieral moj porod

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-10-09, 17:54   #4417
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
JA bym jechala. W razie czego w Poznaniu naprawde masz w czym wybierac jesli chodzi o szpitale.
Tak. Dzisiaj dokładnie 37 tydzień kończymy. Tzn., że donoszone jesteśmy czy jeszcze tydzień? Bo nie pamiętam dokładnie. Najprawdopodobniej pojadę, bo mi po prostu szkoda tych zajęć. Nie wiadomo czy po porodzie będę mogła od razu jechać, no nie? Ja wiem gdzie jest tylko szpital na Polnej:P i w razie czego tam bym jechała.

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

My mamy taką karuzelkę
http://allegro.pl/fisher-price-karuz...686560220.html
ale używkę.
Stary 2012-10-09, 17:59   #4418
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:

Najcudowniejszy widok jak wieczorem obaj juz spia - w tych samych pozycjach nawet. Wiem dla kogo i po co zyje
Katiem, piękne słowa! Masz całkowitą rację! zanim nie pojawią się dzieci każdy żyje swoim życiem nastawiony na konsumpcjonizm i w pełnym sensie egoistyczne zachowania i jest ok. Ale jak już pojawi się dzidzia wraz z nieprzespanymi nocami i zamartwianiem się z powodu katarku, wszystko wywraca się do góry nogami, całe życie się przewartościowuje i na nową ustalają priorytety i już nie można sobie przypomnieć jak to było wcześniej i jak wcześniej mogło być fajnie. Bo dla mnie prawdziwa radość i szczęście i tak bezinteresowna bezkresna miłość pojawiła się wraz z Zuzanką na świecie..

Lukrecja, szczerze Ci współczuję tak traumatcznego porodu. Chciałaś rodzić w tym szpitalu i tak się rozczarowałaś i nacierpiałaś, czy z jakichś względow akurat tam trafiłaś?
Pytam troszkę wścibsko, bo i mi przyszło rodzić tam, gdzie nie chciałam i gdzie panowały podobne warunki dot. dzieci (matki nie bardzo miały prawo głosu w opiece nad maluchami: smoczków nie można, o dokarmianie trzeba błagać - były dziewczyny z takim problemem; odwiedziny w jednym na cały duży oddział ciasnym cuchnącym pokoiku, w którym zbierali się sami zapoceni i śmierdzący ludzie). ech.. niestety takie szpitale wciąż są

Konczi, trzymam kciuki, żeby Wam się szybko udało zmajstrować słodkie rodzeństwo dla Dusi.

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 18:05   #4419
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem dla kogo i po co zyje
Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Katiem, piękne słowa! Masz całkowitą rację! zanim nie pojawią się dzieci każdy żyje swoim życiem nastawiony na konsumpcjonizm i w pełnym sensie egoistyczne zachowania i jest ok. Ale jak już pojawi się dzidzia wraz z nieprzespanymi nocami i zamartwianiem się z powodu katarku, wszystko wywraca się do góry nogami, całe życie się przewartościowuje i na nową ustalają priorytety i już nie można sobie przypomnieć jak to było wcześniej i jak wcześniej mogło być fajnie. Bo dla mnie prawdziwa radość i szczęście i tak bezinteresowna bezkresna miłość pojawiła się wraz z Zuzanką na świecie..
.

Też tak czuję i nie wyobrażam sobie mojego wcześniejszego życia bez Zuzanki.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 18:05   #4420
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Ja chcia łam tam rodzic bo kolezanki bardzo chwaliły ten szpital... niestety opinie przed samym porodem w necie poczytałam za póxno było na zmiane juz... no i sama soibie wybrałam ten szpital i bardzo załuje decyzji mojej...

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 18:09   #4421
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jakie miałyście ciśnienie w ciąży? Ja mam raczej niskie, 110/70, za to mam dosyć wysoki puls 93, jak to było u Was? Dopiero sobie zakupiłam ciśnieniomierz i się zastanawiam czy to normalne. Lekarz podczas badania nie zgłaszał jakiejś nieprawidłowości, choć za każdym razem ciśnienie było takie niewysoki, ale o puls to nie pytałam nigdy.
Dziewczyny już cię uspokoiły, a ja właśnie miałam napisać, że całą ciążę miałam tak samo.

Cytat:
Konczi tak. I fizycznie i psychicznie jest ok. Nawet jak czasem nocki sa do bani
A tak na powaznie mam wiekszy dystans do wszystkiego. drugie zupelnie inaczej sie chowa. Wiekszy spokoj.
Nawet teraz jak obaj sa chorzy to przyznaje - Meksyk jest, ale ma sie ta pogode ducha.

Jak to ślicznie napisałaś A co do gorączki to jakaś wysoka jest? Może mogłabyś do lekarza zadzwonić i zapytać żeby nie trzeba było z dzieciakami ganiać po ośrodku.

A ja dziś byłam z Kamą na spacerku i szłam trasą, którą się wybrałam ostatni dzień przed pójściem do szpitala. I wiecie co? Zamarzyło mi się jeszcze z brzuszkiem pochodzić No ale mój małż będzie potrzebował trochę więcej czasu niż ja

Gda chciałam cię pocieszyć, że mi też się na nowo krwawienie pokazało może po spacerze? Dziwne, już tylko takie niewielkie upławy miałam.

Aga_ton i Lenka dziś wychodzą do domu. Znaczy pewnie już wyszły bo pisała koło południa

No nic muszę zacząć drzwi wybierać bo małż przyjdzie a ja zaś niepozbierana

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 18:12   #4422
aaliyah
Zakorzenienie

Cześć Dziewczynki

U nas dziś przełom dzięki Sojeczce. Mały już nie wisi na cycu bo odciągam mu mleczko i daję z butli. Matko co za oszczędność czasu w 10 minut mam 65ml mleka, po godzinie ściągam drugie tyle. A to dopiero pierwszy raz. Jak mały to zatankował to juz śpi drugą godzinę jak zabity, a wcześniej non-stop cyckował. Wczoraj od 9:30 do 14.

Dzięki Sojka za patent! Swoją drogą laktator mam rewelacyjny, jestem taaka szczęśliwa.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 18:18   #4423
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Bo mi już lekarz dwa tygodnie temu powiedział, że właściwie mogę już rodzić (nie mam rozwarcia, ale dzidzia duża i zdrowa,bardzo nisko, łożysko dojrzałe). Poza tym przy większym wysiłku, przy tym jak jeżdżę dłużej autem (a jednak do Pzn. trochę mam) to czuję kłucie w podbrzuszu, brzuch twardnieje itp. Nic niepokojącego się nie dzieje, ale po prostu boję się, że np. gdzieś w drodze mi wody odejdą, a ja zielona w temacie i mogłabym spanikować. Dlatego się waham:P.
W sumie jeden zjazd by Cię nie zbawił, ale z drugiej strony, donoszona jesteś, w Poznaniu 4 szpitale gdzie rodzić możesz... także oprócz książek torbę szpitalną zabierz Tak w razie w

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Aaaa.
My dzisiaj byłyśmy na szczepieniu. Nie było źle. Mała gorzej płakała przy pobieraniu krwi z paluszka.. Teraz sobie grzecznie śpi
Od ostatniego ważenia przytyła 630g! Waży, na chwilę obecną, 4100g
Mamy skończony 6tydzień, więc pewnie przy skończonych 2miesiącach będzie miała około 5kg
Bardzo ładnie przybiera
A jaką szczepionkę wybraliście?
Stary 2012-10-09, 18:21   #4424
katiem
Wtajemniczenie

Anesh donoszona
Raszei i św. rodziny jest max 10 minut od Polnej.

Maggie dokladnie
Czesto lapie sie na tym, ze caly czas nie moge uwierzyc, ze jestem matka

Konczi pewnie zmylilo Cie to ze napisalam, ze nie planowalm tak szybko drugiego dziecka.
Bo dla mnie ciaza po 14 miesiacach to bylo za szybko.

Pawełek

Kubuś

Edytowane przez katiem
Czas edycji: 2012-10-09 o 18:23
Stary 2012-10-09, 18:24   #4425
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
W sumie jeden zjazd by Cię nie zbawił, ale z drugiej strony, donoszona jesteś, w Poznaniu 4 szpitale gdzie rodzić możesz... także oprócz książek torbę szpitalną zabierz Tak w razie w

Bardzo ładnie przybiera
A jaką szczepionkę wybraliście?

Chyba tak właśnie zrobię:P
Stary 2012-10-09, 18:28   #4426
Konczita
Zakorzenienie

Dziękuję laseczki mam nadzieje że się uda nam i za rok będę już finiszować
katiem boja niedoczytałam że na suwaczku pisze jeszcze rok tego już nie widziałam hehe

anash chyba nie szłabym na zjazd ....

asia no ciekawa jestem jak wygląda rozpiska bo ta moja to ciężka jest nie mam czasu tego gotować u Ciebie też jest ważenie i odmierzanie wszystkiego ? ??

moje dziecię dzisiaj bije rekordy niespania ... teraz siedzi w leżaczku swym kochanym i łapie hipcia i małpę hehe tylko że nie ma szans ich złapać :P bidulka
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 18:30   #4427
katiem
Wtajemniczenie

Dziewczyny ale sie przyjemnie i cieplo na watku zrobilo
AZ sie troche wzruszylam

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Dziewczyny już cię uspokoiły, a ja właśnie miałam napisać, że całą ciążę miałam tak samo.

Jak to ślicznie napisałaś A co do gorączki to jakaś wysoka jest? Może mogłabyś do lekarza zadzwonić i zapytać żeby nie trzeba było z dzieciakami ganiać po ośrodku.

A ja dziś byłam z Kamą na spacerku i szłam trasą, którą się wybrałam ostatni dzień przed pójściem do szpitala. I wiecie co? Zamarzyło mi się jeszcze z brzuszkiem pochodzić No ale mój małż będzie potrzebował trochę więcej czasu niż ja

Gda chciałam cię pocieszyć, że mi też się na nowo krwawienie pokazało może po spacerze? Dziwne, już tylko takie niewielkie upławy miałam.

Aga_ton i Lenka dziś wychodzą do domu. Znaczy pewnie już wyszły bo pisała koło południa

No nic muszę zacząć drzwi wybierać bo małż przyjdzie a ja zaś niepozbierana
Dzisiaj mial 37,6 czyli nie wysoka. Wlasnie mam tylko ta babke z przychodni, ale nie mam prywatnego numeru.
Mama mnie troche uspokoila,ze tak moze byc. Jutro zobaczymy jeszcze.

A co do 2 ciazy to wiesz gdyby to zalezalo tylko od mojego meza to bylibysmy jeszcze dlugo bezdzietni

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-10-09, 18:33   #4428
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:

Mi właśnie trochę szkoda zajęć, w szczególności, że w listopadzie mam tylko jeden zjazd i ogólnie zajęcia tylko do początku marca, bo to już ostatni rok. Jtr. mam wizytę, więc dowiem się czy mogę spokojnie jechać.
Stary 2012-10-09, 18:35   #4429
katiem
Wtajemniczenie

Colds brawa dla Melci

JA tez powinnam pomalu na szczepienie zapisac, ale przez katar musze poczekac.

I jescze wizyta u ginka....

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-10-09, 19:17   #4430
kraven
Zakorzenienie

Anesh ja bym pojechała, ale tak jak pisze Tamlin wzieła torbę do porodu

Jak tak piszecie o Waszych kruszynkach to juz też bym chciała przytulić swojego Jasia

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 19:29   #4431
I_K
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Jak tak piszecie o Waszych kruszynkach to juz też bym chciała przytulić swojego Jasia
kraven juz niedłogo...
Stary 2012-10-09, 19:31   #4432
Nisia4
Zadomowienie

Dziewczyny czy Waszym dzieciom odbija się za każdym razem?
Stary 2012-10-09, 19:45   #4433
lilka00
Wtajemniczenie

Uff nadrobiłam wszystko .

Anesh- ja bym pojechała na zjazd, chociaż na trochę, u mnie dziewczyny do końca ciąży jeździły, nawet jedna była z wielkim brzuszkiem, a za 2 tygodnie już przyszła z płaskim i wyglądała jakby nigdy nie rodziła tak się ładnie wyrobiła .

Co do rodzeństwa rok po roku to ja bym nie chciała, może za 3-4 lata jakieś drugie maleństwo, ale nie wcześniej, mam za mało doświadczenia zawodowego jak na mój wiek i muszę to jakoś nadrobić, niestety będę zmuszona góra roczne dziecko dać do żłobka. Najbardziej ekstremalny przypadek jaki znam to było rodzeństwo chodzące nawet razem do klasy, chłopiec bodajże z przełomu stycznia i lutego, a dziewczyna grudniowa, ja byłam przez lata przekonana, że to bliźniaki .

Dearlie- dobrze, że właściwie wszystko ok . Trochę zazdroszczę ewentualnego cc, bo przynajmniej wiadomo co i jak i kiedy, a ja się boję, że nie urodzę na czas, albo, że zacznę rodzić w najmniej odpowiednim momencie. Wczoraj byłam w galerii handlowej i się spociłam i miałam schizy, że mi wody odchodzą .

I właśnie mi przypomniałyście, że laktator muszę kupić! Coś tak czułam, że czegoś zapomniałam

Edytowane przez lilka00
Czas edycji: 2012-10-09 o 19:47
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 19:50   #4434
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:

Mojej niuni nie zawsze się odbija.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 19:51   #4435
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Czesto lapie sie na tym, ze caly czas nie moge uwierzyc, ze jestem matka
Mam podobnie, wprawdzie jeszcze nie jestem, ale że będę! Do ciąży już się przyzwyczaiłam jakoś przez te 9 m-cy, ale że z tego będzie dziecko Może dlatego, że zupełnie nie planowane (choć jak najbardziej pożądane, bo do młódek już nie należę )
Notabene z pierwszej strony wynika, że jestem chyba najstarsza z Was.. Się nie czuję.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 20:08   #4436
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:

no to jest piękne patrzeć ja dorastają poświeciłąm się bo ciąża to nie dla mnie ale warto było
Cytat:

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

A nie rodzilas w Toruniu w tym szpitalu gdzie jest krecony serial "Lekarze"?

Ja bym sie nie obrazila gdyby taki Bobrowski odbieral moj porod
Bobrowski taaaak a jakbym miała mieć jakąs oiperację chętnie bym Małaszyńskiego przygarnęłą
Cytat:
Dziękuję laseczki mam nadzieje że się uda nam i za rok będę już finiszować
katiem boja niedoczytałam że na suwaczku pisze jeszcze rok tego już nie widziałam hehe

asia no ciekawa jestem jak wygląda rozpiska bo ta moja to ciężka jest nie mam czasu tego gotować u Ciebie też jest ważenie i odmierzanie wszystkiego ? ??

moje dziecię dzisiaj bije rekordy niespania ... teraz siedzi w leżaczku swym kochanym i łapie hipcia i małpę hehe tylko że nie ma szans ich złapać :P bidulka
tak jest wagowo, ale np jest 3 kromki chleba += 90 g wiec nie trzeba miec wagi bo zawsze jest podane co i jak... obiady sa szybkie a reszta prosta ale i tak przy dwojce dzieci to nie lada wyczyn
Cytat:
niee moj z tych co rzadko kiedy

nooo nadrobiłam. Ja mam już wolne. Upiekłam ciasto marchewkowe dla rodzinki ja bede napawac się jego widokiem
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 21:18   #4437
lourose
Wtajemniczenie

Hej,
mam jakiegoś ciążowo-końcówkowe załamanie mam dość nie tylko bycia w ciąży, ale też tego że jestem w domu, tego czekania, tej niepewności jak będzie wyglądał poród, co będzie potem, czy dam radę chodzić na zajęcia, czy nie dopadnie mnie jesienno-zimowy dół. Już teraz jest źle jak siedzę w domu, a co dopiero sama z dzieckiem jak dam radę wrócić do pracy etc. I bolą mnie zatoki i czy będę wyglądać tak jak przed ciążą

M_moni, gratulacje!
Lukrecja strasznie Ci współczuję przeżyć i mam nadzieję że mnie się coś takiego nie przytrafi
Dearlie trzymam kciuki!! tylko pamiętaj że ja jestem pierwsza w kolejce :P
Aga_ton mam nadzieję że już jesteście całe i zdrowe w domku

A co do różnicy wieku między rodzeństwem, między mną a bratem jest 18 m-cy. Na pewno rodzicom łatwiej było nas wychować, natomiast co do więzi do 16 roku życia była między nami regularna wojna, dopiero wtedy zaczęliśmy się dogadywać, a teraz jest najkochańszym bratem na świecie.
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 21:38   #4438
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Hej,
mam jakiegoś ciążowo-końcówkowe załamanie mam dość nie tylko bycia w ciąży, ale też tego że jestem w domu, tego czekania, tej niepewności jak będzie wyglądał poród, co będzie potem, czy dam radę chodzić na zajęcia, czy nie dopadnie mnie jesienno-zimowy dół. Już teraz jest źle jak siedzę w domu, a co dopiero sama z dzieckiem jak dam radę wrócić do pracy etc. I bolą mnie zatoki i czy będę wyglądać tak jak przed ciążą
To hormony tak na nas działają. Ja też tak mam, ale tłumaczę sobie, że dam radę, a te złe samopoczucie to hormony... Będzie dobrze.
Stary 2012-10-09, 21:38   #4439
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Mojemu nie.

Za to wczoraj i dziś ulał tak porządnie, że aż na podłogę chlusnęło... I teraz się martwię, bo wyglądało to już jak wymioty. A z drugiej strony cały czas na cycu siedzi, więc pewnie się porządnie przejadł.

Martwić się czy nie?
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 22:11   #4440
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Muminku porażenia nikt Ci teraz nie zdiagnozuje, to się robi ok roku jak dzieciaczek ma. Załatw sobie lepiej fizioterapeute- o ile szpital nie zapewnia. Taki ktoś miałby za zadanie przychodzić na oddział 3-4razy w tygodniu i rehabilitować już teraz maleńką (co by dmuchać na zimne) każdy dzień na wagę złota a Bobathy (bo to najczęściej jest stosowana na oddziałach, lub PNF jeszcze) to nic innego jak prawidłowe ustawianie ciałka w różnych pozycjach, więc nie jest to męczące dla dzieciaczka- moje laski bardzo lubiały się Bobathować, potem wprowadziliśmy dodatkowo Vojtę i terapię Masgutowej.
mała ma rehabilitacje od 3 tyg z przerwa 1,5 z powodu operacji,od dzis ucze sie sama jak ja masować,rehabilitacje ma mieszaną,głównie vijta i bobath 25 min dziennie,fizjoterapeuta chodzi od pn.do piatku,do domu tez bedzie do nas potem dojezdzac 3 razy w tyg

co do diagnozy to wlasnie dzieku badaniu Prechtla to sie da duzo wczesniej powiedziecz cy jest czy nie porazenie dlatego tak dazymy zeby je przeprowadzono Laurze... Informacje mamy ale nie umiemy znalesac nikogo kto zna prechtla albo by nam powiedzial kto by zrobil badanie i to nas załamuje bo dni uciekają.Nikt nie ma checi pomoc nam dalej szukac a przeciez kazy ma jakies tam wtyki,informacje,Dzis dzwonilam do znajomej co ma chora coreczke bo ma cos nie tak z polączeniami w móżdżku i dała nam pare namiarow na specjalistow w innym szpitalu...jutro nic nie załatwimy bo zanim maz przyjdzie z pracy to wszystko w srody jest pozamykane ale w czwartek moze damy sie juz rade gdzies dodzwonic i wepchacv na jakas konsultacje bo mała ma juz dzis 6 tyg!!!czas ucieka a my stoimy...mala nie musi miec chwilowo transfuzji bo krew z 9 wzrosla juz na 10,niestety plyny znow sie zebraly i dzis punkcja z 3 ml ostatnio dzis 8...zawsze spuszczają 10 min.musze jutro popytac jak tam wskaźnik bialka bo dzis tylko przez telefon....Pozatym maz ma coraz to wieksze problemy z wolnym w pracy,opieki na razie nie chca mu przedluzyc i zostaje sama z calym bajzlem a mialo byc tak kolorowo...ale ciesza nas postepy z małą, ze ładnie rosnie,od dzis zaczełam sie uczyc rehabilitacji,która Laura ma juz jakies 3 tyg z przerwą 1,5 tyg na dwie operacje.....

i teraz widomosc dnia!!!!na okazje 6 tyg. odpadł małej kikut z pępka!!
Cytat:
Mojemu nie.

Za to wczoraj i dziś ulał tak porządnie, że aż na podłogę chlusnęło... I teraz się martwię, bo wyglądało to już jak wymioty. A z drugiej strony cały czas na cycu siedzi, więc pewnie się porządnie przejadł.

Martwić się czy nie?
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości