|
|
#1051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Cytat:
Łooooo kochana ale wielkolud Co do serduszka, u mnie biło ładnie, miarowo (ale nie wiem na ile), wtedy lekarz powiedział "gratuluję Mamusiu" i później mi pokazywał jak bije, jak przepływa ciepło przez niego. Super sprawa!A mój ma 0,54 mm i według wielkości zarodka to 6t2d wczoraj. Wszystko chyba zależy od sprzętu ![]() Wogóle ja myślałam, że pęcherzyk albo ciałko żółte to czym się teraz dzieciątko odżywia to głowa tak to wyglądało![]()
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2012-10-09 o 13:30 |
|
|
|
|
#1052 |
|
Zakorzenienie
|
Paulina87 suuuper informacje
|
|
|
|
#1053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- Okres próbny nie przekraczający miesiąca, na zastępstwo - można rozwiązać. - Umowa na czas określony, na czas wykonania określonej pracy, na okres próbny ponad 1 miesiąc - jeżeli uległaby rozwiązaniu po upływie 3 miesiąca przedłuża się do dnia porodu ( automatycznie). - Reszta umów o pracę chroniona. Jak masz jeszcze jakieś pytania to pisz ( możesz nawet na PW opisać dokładny przypadek to Ci chętnie odpowiem ) http://www.pip.gov.pl/html/pl/wydawn..._rodziciel.pdf Tutaj ulotka jaką znalazłam. Z góry powiem, że stare dane odnośnie urlopów, ale na obecnym etapie nas interesującym nic się nie zmieniło.
Mam tylko jedno skrzydło ... A Ty masz skrzydło drugie ... Szczęścia nie trzeba szukać, spotyka się je przy okazji ![]() Edytowane przez xal Czas edycji: 2012-10-09 o 13:42 |
|
|
|
|
#1054 |
|
Zakorzenienie
|
co tu taki spokój
jejuuuu... odliczam minuty do końca pracy.. dzisiaj z domu wzięłam tak dużo jedzenia i już dawno wszystko wpierniczyłam.... głodna jestem
|
|
|
|
#1055 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłałam Ci wiadomość na PW.
|
|
#1056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja ogarnęłam mieszkanie,starszy ubrał się ciepło i poszedł w piłkę pokopać koło domu na chwile, młodszy zakopał się pod kołdrą i w pokoju bajke ogląda, a ja pod kocem w drugim pokoju się obijam hehe.
|
|
|
#1057 |
|
Raczkowanie
|
Ojejku chwilę mnie tu nie było i nie wiem, czy dam radę nadrobić
![]() U nas wszystko ok... no może prócz tego, że prawie dziś zemdlałam w autobusie Nagle zrobiło mi się gorąco, zaczęłam się pocić, było mi niedobrze... Na szczęście zrobiło się wolno miejsce - usiadłam i od razu zrobiło mi się lepiej. Ufff...
|
|
|
|
#1058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1059 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ja bym już nie powtarzała tej bety, wszystko wporządku więc szkoda kasy. Lepiej na usg się umów![]() Cytat:
Brawaaa![]() Cytat:
|
|
|
#1060 |
|
siedzę i myślę
|
Cześć
Można dołączyć ? Udało nam się zdziałać boba w 2 cyklu starań.Jestem w 6 tyg. i 1 dniu ,a termin mam na 4 czerwca
|
#1061 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wyniki i za przyśpieszenie wizyty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za rozmiary Gin mi przypomniała, żeby za dużo ciastek nie jeść teraz |
|||
|
|
|
#1062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1063 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
że wszystko ok z dzeiciątkiem Fajny prezencik mamie zrobiłaś moja ma jutro urodzinki, ale moja wie od samego początku o ciąży, tymbardziej,że kibicowała nam od samego początku starań ![]() Co do coli to myśle ,że to prawda, bo od wczorej ją piję i niemam nudności, a tak mnie męczyły wczorej ,że tragedia, a na noc wypiłam colę do pizzy i jak ręką odjął i dziś popijam cole i mam spokój ![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Witam począwszy od bielizny po fure owoców a teraz siedzę przed kompem i czytam co naskrobałyście |
|
|
|
|
#1064 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Witamy serdecznie!!! |
||
|
|
|
#1065 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
zawsze warto coś więcej poczytać. Ja dziś odwiedziłam bibliotekę, by coś fajnego o ciąży wypożyczyć, bo tak żal mi troszke kasy by kupić książkę- zawsze te pare złotych będzie na coś dla maleństwa---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślałam, że się popłaczę przy telefonie. Ja już dawno stwierdziłam, że w sumie nie ważne czy mamy ten Kościelny czy nie, ważne, że prawnie jest uregulowane, że się kochamy, chcemy być razem, a czy ktoś jeszcze temu "przyklaśnie" (czytaj ksiądz) to jakoś schodzi na drugi plan. Zwłaszcza teraz z bąbelkiem. Może kogoś uraziłam troszeczkę tą wypowiedzią, ale oficjalnie jestem wierząca rzadko praktykująca. Dziadek niestety się nie doczekał, ale wiem, że byłby zadowolony bo jak zaczynałam mysleć, że może wreszcie się udało ( z ciążą) to mi się przyśnił, o czymś rozmawialiśmy i był bardzo zadowolony. Tak sobie to wytłumaczyłam po wizycie potwierdzającej u gin. że chciał mi chyba powiedzieć, pogratulować ... U mnie ciastka to nie problem, ja wolę różne zupki (najlepiej z paczek bo szybciej), i wszelkie kanapki ...
|
|
#1067 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój maluszek na ostatnim usg też miał taki wymiar![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja tem jestem z tych, którzy uważają, że ślub nie warunkuje szczęścia, zwłaszcza kościelny. Ważne, żebyście byli szczęśliwi a czy macie na to kościelny papier to nieistotne. Tylko, żeby Wam nie robili cyrków przy chrzcinach, mojej kuzynce nie ochcrzili dziecka na mszy tylko po mszy, bo jej mąż nie miał rozwodu kościelnego...Żenująca sytuacja i ja wtedy powiedziałam, że grosza nie dam na kościół. Z resztą i tak sie nachapali kasiory przy okazji naszego ślubu
|
||||
|
|
|
#1068 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby nie było. A TŻ do 22 w pracy.I nie polecam jeść makreli a następnie czekolady, Odbija się okropnie ![]() Cytat:
|
|
#1069 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
#1070 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie, zapamiętam kogo podpytywać co i jak ja strasznie się stresuję i obawiam czy sobie poradzę z takim maleństwem... nie chcesz wiedzieć jaki ze mnie głodomor ![]() Cytat:
a to czemu ? Cytat:
|
|||
|
|
|
#1071 |
|
siedzę i myślę
|
Dzięki za miłe przyjęcie
Color i Motylka już znam ![]() Słowa "dbaj o siebie" i "dobrze się odżywiaj" słyszę bardzo często odkąd rodzina i znajomi dowiedzieli się o bobie Słodkie ![]() Póki co czuję się w miarę dobrze, nie wymiotuję, od czasu do czasu mam mdłości, ale do zniesienia
|
#1072 |
|
Raczkowanie
|
Hej, pisałam już wcześniej w tym wątku i się przedstawiałam, ale z racji pracy i tego, że jestem prawie non stop śpiąca, nie udzielałam się w wątku, choć go podczytuję.
U mnie aktualna sytuacja wygląda tak: byłam u lekarza tydzień temu w poniedziałek, wg obliczeń był to 6 t 2d. Lekarz zrobił USG i stwierdził, że on widzi jedynie jajo płodowe, nie widać zarodka i on ocenia ciąże na 4 t ![]() Mam przyjść za 2 tygodnie, bo być może ciąża jest młodsza. Mam nadzieję, że wtedy już będzie widać zarodek i wszystko będzie ok ![]() Ogólnie jest mi ciężko. Niepewność, co dalej z ciążą, czy będzie zarodek... najchętniej pobiegłabym od razu na usg, a tak trzeba czekać. Ponadto dokuczają mi mdłości, praktycznie całe dnie, więc jest mi ciężko w pracy. W pracy z kolei nie chcę nic jeszcze mówić o ciąży (wie tylko koleżanka z działu, z którą jestem bliżej i obiecała dyskrecję), skoro nie wiadomo, co będzie dalej. Najchętniej poszłabym na L4, bo nie czuję się najlepiej (senność, mdłości... No i pogoda mnie dobija. Wiatr, zimno, ciemno... Wg obliczeń jestem teraz 7 tygodniu.
|
#1073 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć wieczorową porą
Byliśmy z mężem w mieście załatwić kilka spraw, a potem wskoczyliśmy do szwagierki na odwiedziny. Dziś pół dnia męczyły mnie mdłości , ale na szczęście już ok.
|
|
|
|
#1074 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczynki dziękuje
![]() mam nadzieje, ze dalej będzie ok.. qrcze wy tak dużo piszecie że w ogóle nie nadążam czytać, a jak dłużej posiedzę przed monitorem to robi mi sie niedobrze .. no i na okrągło bym spała... ehh |
|
|
|
#1075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamy ten sam tp , tylko u mnie dziś 6t+0d ![]() Aha źle masz ustawiony suwaczek, bo pokazuje, że bejbik ma 2 tyg. |
|
|
|
|
#1076 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1077 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Może urodzą się tego samego dnia ![]() A no rzeczywiście...dzięki ![]() Pomieszało mi się, że October to Sierpień ![]() Już poprawiłam - teraz widoczne jest bijące serduszko
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2012-10-09 o 19:48 |
|
|
|
|
#1078 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kto wie, może się uda
![]() --- Dziewczyny gdybyście chciały coś sprawdzić w naszym kalendarzu to albo link jest w mojej stopce albo jest on na stronie 32, post 934 Mam nadzieję, że założycielka pojawi się niedługo i uzupełni 1 post ![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
![]() U mnie bijące serduszko pojawiło się przedwczoraj/wczoraj. Ciekawe czy na usg byłoby go już widać ?? ![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Cytat:
![]() A to Wasze 1 dziecko ?? Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2012-10-09 o 19:51 |
||
|
|
|
#1079 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny co z leków stosujecie na przeziębienie? bo chyba naturalne sposoby mi nie pomagają a gardło mnie przeokrutnie boli kupiłam tabletki do ssania a tam na ulotce kobiety w ciązy nie stosować
płukanki tez nie pomagają
|
|
|
|
#1080 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pilam herbate z duza iloscia cytryny i miodu, moze czosnek ?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:23.

tak to wyglądało

Nagle zrobiło mi się gorąco, zaczęłam się pocić, było mi niedobrze... Na szczęście zrobiło się wolno miejsce - usiadłam i od razu zrobiło mi się lepiej. Ufff...

; a potem poszłam odebrać wyniki... Mój wyniki bety to 8333,000 mIU/ml, czyli wg norm tego labu i książki "W oczekiwaniu na dziecko" wychodzi 7 tydzień
za wyniki i
za przyśpieszenie wizyty