Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013 - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-08, 18:06   #991
Margosia__
Zakorzenienie

Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
dziękuję
Wyniki w normie 547.9 mIU/mI

Więc chyba czas w to uwierzyć naprawdę
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 18:07   #992
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Spróbuje z herbatniczkiem jutro Mam nadzieję, że pomoże, bo póki co wyglądam jak śmierć a nie jak kobieta w stanie błogosławionym

Myślę podobnie do Ciebie. Tylko wiadomo, że zawsze inaczej się patrzy, jak dzieje się z boku a jak dotyczy Ciebie samej.

Mi już póki co głupie myśli przeszły, bo przez mdłości myślenie mi się wyłączyło Zabrało mi mózg

Jutro wizyta i USG i informowanie rodzinki Dla mamy to będzie prezent na urodziny z jednej strony nie mogę się doczekać, a z drugiej się boję.

Aaaaa urosły Wam piersi? Moje jakieś nigdy wielkie nie były, póki co nie urosły, ale zrobiły się takie pełniejsze. Mój się śmieje, że po to staraliśmy się o dzidzię by urosły mi piersi
Mi chyba raczej nie urosły,a jak tak to nie wiele. Stały się za to jakby bardziej okrągłe i bolą cholernie. A nie daj Boże jak jeden albo drugi synek podleci z nienacka się przytulić. Ałaaaaaaaaa

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny...
chyba pora tu do Was dołączyć, tzn. mam nadzieję, że 5 testów robionych o różnych porach dni i nocy się nie myli
Postaram się jutro zrobić betę i umówić do ginekologa bo mam w tym momencie dziwną sytuację;p

Byłam na wizycie w piątek z lekką infekcją... pani dr przepisała mi leki, ale jako, że w sobotę miałam dostać planowo okres (nie przypuszczałam, że mogłam zajść w ciąże bo w najbardziej płodnych dniach nie było przytulanek) to powiedziała, że przeczekać... i jak się skończy to ładnie wszystko zaaplikować i za 1,5 miesiąca, po kolejnej miesiączce do kontroli:P Muszę się dowiedzieć, czy mogę te leki w ciąży przyjmować
No to teraz plany się trochę pozmieniały

Mnie osobiście bardziej podoba się pierwsza

Zauważyłam, że coraz częściej moje sutki "wystają", bo do tej pory raczej były wklęsłe... ale nie powiem cieszy mnie to bardzo
A z tymi stanikami to mnie przeraża, bo w tym momencie mam rozmiar 70 h /hh... a i tak je ciężko dostać... tym bardziej, że kupiłam sobie niedawno dwa... takie na styk :P pewnie niedługo będą za małe:P
Witaj

Cytat:
Cześć
Idę właśnie zrobić betę ... Najchętniej zostałabym w domu, bo za oknem brzydko , no ale wiem, że muszę Miłego poniedziałku i do usłyszenia
Czekamy na wynik, będzie dobrze!!!

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Witam się kochane w ten pochmurny, ponury poniedziałek
Wpadam teraz tak na szybko, wieczorkiem postaram się was nadrobi

Wczorej byłam z Tżcikiem na kolejnym USG i usłyszeliśmy serduszko aż się wruszyliśmy, wg USG termin mam na 27.05, a teraz jestem w 7tc, a wg moich obliczeń od ostatniej miesiączki 8tyd 3dnień- nieczaje już jak to jest liczone???Fasolka ma niecałe 9 mm, a serduszko bije prawie 130 uderzeń na min W piątek mam wiytę prywatną u mojej ginki (bo teraz to byłam u niej w szpitalu za free i mam powtórzyć badanie na toksoplazmoze i jak wyjdzie mi wynik IgM pozytywny to bede skierowana do Łodzi do ginki któa specjalizuje się w tego typu chorobach w ciąży- ale póki co się niemartwie.....

W sobore byłam na weselisku u najlepszej przyjaciółki Wybawiłam się, wzuszyłam troszke bo hormony szaleją i jak tańczyli pierwszy taniec do piosenki Bajora- Taka miłość w sam raz....to się tak wzuszyłam, przypomniała jak ja z mężem pozaliśmy się 10 lat temu i od tamtąd nierozstajemy się ze sobą praktycznie wogóle a teraz jeszcze jestem jestem w ciąży i tak sobie pomyślałam, że wszystki teraz się zmieni w naszym życiu, że coś się skończy....a zacznie taka odpowiedzialność za dziecko.....
Ale piękny ślub był i wesele A powiem Wam jeszcze,że była na weselu młoda dziewczyna w 9 mc ciąży, która termin porodu ma za 7 dni a bawiła się i tańczyła jakby w ciąży wogóle niebyła a tak ślicznie wyglądała, cera idealna, brzuszek niezaduży, synka się spodziewa Kacperka

Kochane miłego dnia, postaram się Was nadrobić później
Gratuluje udanej wizyty! Mówiłam,że już następnym razem serduszko będzie biło

Cytat:
A zapomiałam Wam kochane dodać ,że Tż się cieszy jak dziecko i jest dumny z siebie bo termin porodu mam na 27 maja a on urodził się 28 więc może bedą razem świętować urodziny z dzieciaczkiem a ja bede mieć podwójny wydatek na prezenty
heheh to jak u mnie. Termin mam na 8 czerwca a 9 mąż ma urodzinki

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
to faktycznie podobnie, choć mojego długiego cyklu i tak nie przebiłaś
Jenny to jak się tak wstrzeliliście dokładnie w owu to chyba będzie synuś co ?

Ciekawe co my będziemy mieli, dziewczynkę czy chłpca ajjjj... oby zdrowe było... a zastanawiacie się już nad wyborem imienia ?
Wiadomo,że najważniejsze jest to by dzidziuś był zdrowy, ale szczerze mówie,że marzę o dziewczynce Mam 2 synów więc to raczej zrozumiałe,że marzy mi się taka mała kobietka w domu
Co do imienia to ja chcę Kornelkę, a mąż Jagódkę. Dla chłopca ja myślę o Adrianie, a mąż kręci nosem. Ja też w sumie nie mam pomysłu na męskie imie.

Cytat:
Co za łooo

Wątek ma jeszcze mało stron, więc zgodnie z wcześniejszą prośbą, żebyśmy miały fajny kalendarz jak inne mamusie, postanowiłam przejrzeć wątek i na podstawie dostępnych informacji stworzyłam kalendarz. Zaraz podeślę posta do założycielki wątku, żeby wkleiła linka albo skopiowała wszystkie wiadomości do 1 posta No chyba dobry uczynek spełniłam co ?
Super sprawa Brakowało mi tego bo wszędzie są takie stronki Brawo!!!

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
kurcze dziewczyny, tak mnie wkurzył ostatnio mój lekarz, że chyba go zmienię. sugeruje mi, żebym nie rodziła u niego w państwowym szpitalu tylko w prywatnym, w którym na marginesie jeszcze nie ma umowy podpisanej o pracę, i żebym mu dała w łapę jeszcze do tego! wiecie co, to jest jakaś masakra, nie dość że w tej klinice są ceny z kosmosu to jeszcze sugeruje łapówkę? przepraszam za co? każdy lekarz mi tam zrobi cc bez problemu przecież za to im tam płacą! zastanawiam się, czy nie urodzić prywatnie w tej klinice, ale prowadzić ciążę u innego lekarza. W sumie tam są super warunki w porównaniu do szpitala, chociaż ja byłam za pierwszym razem zadowolona. Ale uważam, że jego zachowanie to skandal.
aha, wiecie, że on mnie umawia na wizyty co 2 tygodnie? przecież to jest jakieś przegięcie, skąd ja mam na te wizyty kasę brać.
Ten Twój lekarz to przegiął sobie:/ Ja bym zmieniła lekarza

Cytat:
Napisane przez czarnaola Pokaż wiadomość
hej dziewczynki,

powórzyłam po raz kolejny betę i mam totalny mętlik w głowie....
może któraś podpowie coś mądrego...

przypomnę może że jestem obecnie w 8tc, robiłam betę w zeszłą środę wynik 179 tys, następną w piątek- 147 tys.. i kolejna dzisiaj 175 tys.... kompletnie nie wiem co może to oznaczać... w czwaretk wybieram się na usg, więc wyjaśni się co i jak z maleństwem ale do tego czasu może któraś z was zna podobne przypadki?
Kurczę teraz z tą Twoją betą to i ja już mam mentlik w głowie. Serio. Nie wiadomo co myśleć. Ale skoro usg było wporządku to poczekaj do kolejnej wizyty i nie zamartwiaj się tam!!!

Cytat:
Dziewczyny a tak mniej więcej od kiedy macie mdłości i takie inne objawy?
Bo ja na razie nie mam kompletnie nic i może mnie to ominie? Czy jeszcze za wcześnie?

maarchewka chciałam zajrzeć na Twojego suwaczka, ale otwiera mi się główna suwaczkowa strona??? chyba coś nie tak, czy tylko u mnie źle działa?
Hej ja też nie mam żadnych objawów więc nie jesteś sama I też zastanawiam się czy mnie ominą,czy dopiero przede mną są eheh

Cynamonowa strasznie Ci współczuję i mocno przytulam!!!

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 18:10   #993
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Boze jak oni teraz kombinują, az mi się niedobrze robi
A co się dzieje jak nie przyjęłas aneksu? ze gdybyś nie była w ciąży to konczysz pracę?
Wiesz co jak narazie menagerka niewie o ciąży, bo by mi "życie uprzykrzyła" jak by się tylko dowiedziała, bo np. niemogłabym dźwigać pudeł z ciuchami, pracować więcej niż 4 godzi (bo tyle powinnam jak mam 1/2 etatu), a tak to mi grafik ustalała tak, że pracowałam np. 3 dni po 7 h i dzień przerwy.....ale sprzeciwic się niemożesz bo wylatujesz i co najlepsze jak kończysz zmiane to cie woła na zaplecze i wypowiedzenie daje- już tak "podziękowali" ponad 15 osobom od kąd ja pracuje (czyli od maja). A to ,że nieprzyjełam aneksu to tylko ją rozjuszyło, ale miałam do tego prawo, przecież niemusze przyjąć awnsu i moge pracować na warunkach starej umowy, a że na drugi dzień mój Tż zaniósł jej l4 wieć od tamtej pory niemiałam z nią kontaktu- na szczęście!!!!

A najlepszy był tekst menagerki do mnie "z kąd Ty się znasz na prawie pracy, jak Ty jesteś mgr biologii????" Na to ja do niej: to ,że jestem biologiem, to nieznaczy ,że niemam prawa znać swoich praw, tymbardziej, jak kończąć studia moim marzeniem niebyła praca w odzieżówce, tylko miałam inna perspektywe na życie, ale jak się niema znajomości to trzeba pracować byle gdzie,tymbardziej, zę szukałam pracy rok od skończenia studiów" no i się ona zamkneła a ja z uwagi ,że kończyłam prace odwróciłam się na pięcie i poszłam

Denerwuje mnie to ,że ludzie często myślą, że jak człowiek pracuje w sklepie z ciuchami czy np.kosmetykami to ,żę jest tempy i nic w życiu nieosiągnął!!! Często słysze teksty nadętych klijetek jak rozmawiają ze sobą np. w przymierzalni, że praca w odzieżówce jest taka przyjemna i lekka i dlatego trafiają tu niewyksztłcone osoby, bo tego wykształcenia niepotrzeba- a mnie krew zalewa jak sobie przypomne, że mam 5 na dyplomie kończący studia, średia ponad 4,70, stypendia naukowe, sympozja naukowe i konferencje a takim małpom musze np. szukać rozmiaru bluzki na magazynie i "w dupe "wchodzić co by coś kupiły!!!!!!!:m ur: A co najlpsze (na ponad 20 osoób) u mnie pracujących tylko menagerowie danych działów!!!!!!tak naprawde mają gorsze wykszatłcenie od nas, czyli "roboli":pala : Np. jedna menagerka ma 22 lata, i tylko skończyła liceum, zero języka a pracuje na tym stanowisku przez znajomości!!!!!!

Wybaczcie ale musiłam się wygadać!!! Wszytsko przez te hormony, jak se przypomne o pracy to normalnie bym wsztkich
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 18:11   #994
rosali84
Przyczajenie

Cześć dziewczyny !

Chciałabym dołączyć do waszego grona przyszłych mamuś . Może napiszę trochę o sobie. Jestem w 9-tym tygodniu ciąży i jest to moja druga ciąża. Pierwsza niestety zakończyła się poronieniem samoistnym w 6-tym tygodniu. Stało się to w UK. Teraz jestem w trochę innej sytuacji życiowej bo jestem już w PL na stałe i aktualnie od samego początku nie pracuje. Mimo wszystko i tak mam już za sobą dwu tygodniowy pobyt w szpitalu. Trafiłam tam na samym początku ciąży z silnymi bólami w podbrzuszu. Teraz jest wszystko w porządku, biorę tylko luteinę dopochwowo. W tym tygodniu mam kolejną wizytę u swojego gina i jak za każdym razem mam stresa, ale coż trzeba to przeżyć.
Co do moich objawów ciążowych to bolące i obrzmiałe piersi, częste oddawanie moczu, szczególnie w nocy budzę się po kilka razy i nie mogę się wyspać , mdłości czasami ale jak już coś to wieczorową porą, a dziś np jak robiłam śniadanie zrobiło mi się słabo . Co do apetytu to niestety nie mam, trochę mnie to martwi, że nie przybiorę na wadze...

pozdrawiam gorąco
rosali84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 18:13   #995
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
dziękuję

Tak trzymać!!

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Cytat:
Napisane przez rosali84 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny !

Chciałabym dołączyć do waszego grona przyszłych mamuś . Może napiszę trochę o sobie. Jestem w 9-tym tygodniu ciąży i jest to moja druga ciąża. Pierwsza niestety zakończyła się poronieniem samoistnym w 6-tym tygodniu. Stało się to w UK. Teraz jestem w trochę innej sytuacji życiowej bo jestem już w PL na stałe i aktualnie od samego początku nie pracuje. Mimo wszystko i tak mam już za sobą dwu tygodniowy pobyt w szpitalu. Trafiłam tam na samym początku ciąży z silnymi bólami w podbrzuszu. Teraz jest wszystko w porządku, biorę tylko luteinę dopochwowo. W tym tygodniu mam kolejną wizytę u swojego gina i jak za każdym razem mam stresa, ale coż trzeba to przeżyć.
Co do moich objawów ciążowych to bolące i obrzmiałe piersi, częste oddawanie moczu, szczególnie w nocy budzę się po kilka razy i nie mogę się wyspać , mdłości czasami ale jak już coś to wieczorową porą, a dziś np jak robiłam śniadanie zrobiło mi się słabo . Co do apetytu to niestety nie mam, trochę mnie to martwi, że nie przybiorę na wadze...

pozdrawiam gorąco
Witaj Spokojnych 9mc
Stary 2012-10-08, 18:14   #996
Lublana
Zadomowienie

Cześć

Widzę, że sporo tu nowych mamuś

No i Jenny dałaś czadu z tą listą

U mnie bez zmian, wagowo chyba teżJestem na początku 10 tc, w ubrania się mieszczę, ale jak siedzę w jeansach to naciskają mi na brzuch co nie jest do końca komfortowe, ale korzystam póki mogę, bo myślę, że za jakieś 2-3 tygodnie będę się musiała z nimi pożegnaćNiektóre rzeczy są też na mnie ciasne w biuście, ale staniki póki co dają radę. Pewnie w czwarty miesiąc wkroczę już tylko w sukienkach i tunikach i legginsach

Teraz z niecierpliwością czekam na usg genetyczne, które będzie za 3 tygodnieCudownie jest oglądać maluszka
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 18:17   #997
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję

Gratulacje!

Cytat:
Cześć dziewczyny !

pozdrawiam gorąco
Witaj
Na kiedy masz termin ?

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 18:18   #998
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość

Gratuluje udanej wizyty! Mówiłam,że już następnym razem serduszko będzie biło

:
Ale fajnie, to pzezenciki mówisz robimy Tżtom
Stary 2012-10-08, 18:20   #999
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Wiadomo,że najważniejsze jest to by dzidziuś był zdrowy, ale szczerze mówie,że marzę o dziewczynce Mam 2 synów więc to raczej zrozumiałe,że marzy mi się taka mała kobietka w domu
Co do imienia to ja chcę Kornelkę, a mąż Jagódkę. Dla chłopca ja myślę o Adrianie, a mąż kręci nosem. Ja też w sumie nie mam pomysłu na męskie imie.
No to trzymam kciuki za córeczkę

Cytat:
Super sprawa Brakowało mi tego bo wszędzie są takie stronki Brawo!!!

Cytat:
O, to może kolejny tatuś będzie miał "prezent" na urodziny

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-10-08, 18:22   #1000
Atena564
Zadomowienie

Dziwczynki Tż właśnie wrócił z pracy, idę się nim zająć Miłego wieczorku
Stary 2012-10-08, 18:23   #1001
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Dziwczynki Tż właśnie wrócił z pracy, idę się nim zająć Miłego wieczorku
Miłego wieczoru ,

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-10-08, 18:23   #1002
margof
Przyczajenie

Witajcie! ale tu u nas tłoczno i tyle się dzieje, to super!
Co do zestawu czerwcowych mamuś, to ja poproszę o dodanie daty porodu, ale dopiero jak wrócę w sobote 13.10. od lekarza, bo jak pamiętacie, ja wciąż nie mogę uwierzyć w swoje szczęście. Tym bardziej, że od soboty pojawiły się brązowe upławy. Wystraszyłam się i na telefon lekarz kazał mi brać duphaston, mimo, iż jego zdaniem nie powinno się dziać nic złego - bo wyniki mam dobre.
Mam tylko nadzieję, że wszystko faktycznie będzie dobrze. To nasze pierwsze dziecko i tak wyczekane i wytęsknione.......
margof jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 18:25   #1003
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margof Pokaż wiadomość
Co do zestawu czerwcowych mamuś, to ja poproszę o dodanie daty porodu, ale dopiero jak wrócę w sobote 13.10. od lekarza, bo jak pamiętacie, ja wciąż nie mogę uwierzyć w swoje szczęście. Tym bardziej, że od soboty pojawiły się brązowe upławy. Wystraszyłam się i na telefon lekarz kazał mi brać duphaston, mimo, iż jego zdaniem nie powinno się dziać nic złego - bo wyniki mam dobre.
Mam tylko nadzieję, że wszystko faktycznie będzie dobrze. To nasze pierwsze dziecko i tak wyczekane i wytęsknione.......
Margof trzymam bardzo mocno za Was

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-10-08, 18:28   #1004
margof
Przyczajenie

A co do imion, to ja od zawsze chciałam mieć córcię Karolinkę, ale ostatnio dojrzewam do klasyki - Ania lub Hania, a na drugie Ludwika - na cześć ukochanej babci ( dowie się o prawnuczce/prawnuku w dniu 85 urodzin) Jeśli chodzi o chłopca, to u nas istna burza mózgów - "mój" Filip lub Antoś kontra Igor lub Kacper "mojego małża".
Stary 2012-10-08, 18:32   #1005
MoTyleKsw
Zakorzenienie

~Więc po wizycie u nowego doktora! Strasznie się cieszę, że poszłam do Niego. Za wizytę z USG zapłaciłam 80 zł tzn wogóle zapomniałam zapłacić, on się nie upominał i jak wyszłam to mi się przypomniało. Ale ma na szczęście pielęgniarke w drugim gabinecie i jej zostawiłam, wszystkie ciężarne się ze mnie śmiały, bo ja taka oszołomiona wyszłam.
Wizyta trwała około 45 minut. Badania na fotelu, badanie USG, badanie stetoskopem, badanie piersi. Gabinet full wypas.
Dostałam skierowania na badania, kazał się cieszyć z objawów bo to znaczy, że silna ciąża, ale do rzeczy!

Mały/mała ma 0,54 cm i ma pięknie bijące SERDUSZKO (ale z wrażenia nie wiem ile)
Jemu według ostatniej miesiączki ciąża wyszła na 6t2d i tak też wychodzi z wielkości dziecka. Także termin porodu w obu przypadkach to 1.06.2012.

Po wyjściu z gabinetu zadzwoniłam do mamy z życzeniami, rozmowa mniej więcej wyglądała tak:
Ja: wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka, szczęścia, miłości...
Mama się wtrąca: i wnuków
Ja: Będziesz Babcią!
Mama: cooo o ja nie wierze, kiedy, ile, o jaaaaa, super, bosze, w końcu, dziecko bardzo się cieszę
No to ja w płacz i później to już tam mniej istotne

Ukochana babcia przyjęła wiadomość, hmm z lekką obawą, później się cieszyła, ale tak jakoś dziwnie.
Dziadek przyjął wiadomość kiwając głową
Może się musi oswoić

Mój Brat się bardzo cieszył i już opowiadał, jak go na mecze będzie zabierał

Od strony TZ też się dowiedzą telefonicznie bo mama i siostra mieszkają 400 km, ale oni będą cieszyć się na pewno!

Tata mój póki co nie wie, bo jeszcze z pracy nie wrócił i tu będzie gorzej, wogóle z jego rodziną, bo bardzo katoliccy i będzie gadanie jak to dziecko bez ślubu Mam jednak nadzieję, że miło mnie zaskoczą!

P.S. Na mdłości powiedział, że najlepsza cola! Wcale jej się nie bać w ciąży, bo to co jest w internecie większość to przez sito przesiać! Gdybym miałą wątpliwości, pytania, ktoś by mi coś powiedział, coś by się działo dzwonić o każdej porze dnia i nocy! Aaaaa i póki co sam kwas foliowy. Witaminy można dołączyć po 9 tyg ciąży. I jeśli ma się mdłości po kwasie foliowym to normalne, a witaminy jesczez je potęgują!

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Edytowane przez MoTyleKsw
Czas edycji: 2012-10-08 o 18:41
MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 18:42   #1006
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
: kciuki::k ciuki:

Cytat:
~

Tata mój póki co nie wie, bo jeszcze z pracy nie wrócił i tu będzie gorzej, wogóle z jego rodziną, bo bardzo katoliccy i będzie gadanie jak to dziecko bez ślubu Mam jednak nadzieję, że miło mnie zaskoczą!

P.S. Na mdłości powiedział, że najlepsza cola! Wcale jej się nie bać w ciąży, bo to co jest w internecie większość to przez sito przesiać! Gdybym miałą wątpliwości, pytania, ktoś by mi coś powiedział, coś by się działo dzwonić o każdej porze dnia i nocy!
Myślę, że mimo wszystko zaakceptują i się ucieszą to w końcu "Dar Boży"
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 19:22   #1007
sharpnowaja
Zakorzenienie

Witam nowe dziewczyny

Innocence dostaniesz kopa w tyłek za czytanie głupot na internecie!!! nie nakręcaj się bo faktycznie denerwując się możesz zaszkodzić maleństwu. Masz teraz odpoczywać i być szczęśliwa!!

vil sorki ale Twoja mam gada głupoty. To co się dzieje z naszymi maleństwami nie jest naszą winą. Przecież o siebie dbamy. Co do leków moja siostra brała 16 tabletek dziennie (w tym 6 duphastonów) i w sumie to właśnie dzięki temu urodziła ślicznego zdrowego synka. Te leki Ci pomagają a nie szkodzą.

Meliitele a powiedziałaś już TŻtowi o dziecku? Życzę Ci żeby wszystko się ułożyło. Ja do lekarza chodziłam od 5 tyg i wtedy dał mi książeczkę ale datę 1 spotkania wpisał jako 9 tc. Nie wiem dlaczego.

becik ja do szkoły rodzenia mam zamiar chodzić. Koleżanki opowiadały mi że łatwiej się rodzi bo wiesz co i jak, czego się możesz spodziewać itd. I dzięki takim ćwiczeniom łatwiej dojść do siebie po porodzie.

Ja w ogóle miałam chwile zwątpienia jak sobie poradzimy z takim maleństwem. W końcu sobie przemyślałam że przecież potrafię zajmować się dziećmi to swoim tym bardziej się zajmę. I jakoś tak spokojniejsza jestem. DAmy radę!!

margof Witaj życzę powodzenia i trzymam kciuki!

becik co do ciuszków to można wyprać jak chcesz to nawet kilka razy. Większość osób jakie znam kupuje takie ciuszki i nigdy dziecku nic nie było

vil mam ochotę udusić Twoją teściową!!! założę się że po czymś takim chociaż raz pomyślałaś czy Twoje maleństwo ma rączki i nóżki!!! te badania są po to że niektóre choroby można już wtedy wykryć i wyleczyć.

sasanka Witaj napisz coś więcej o sobie

Meliitele sukienki piękne, ubrałabym pierwszą

cynamonowa bardzo mi przykro. Który to był tydzień?

Co do piersi to mnie kilka dni bolą później spokój, później znów bolą i tak w kółko.

Aniołek co do imion dla dziewczynki to mi się najbardziej podoba Magdalena (ale nie Magda), Karolina, Kornelia, Liliana. Dla chłopca gorzej bo mało które mi się podoba(Filip, Patryk, Wiktor) a TŻtowi żadne więc jak na razie jest Marcin

Świetna robota z tym wstępem. Ja z USG mam termin na 28 kwietnia

metropolitan zmieniaj lekarza!! Jak można mieć taki tupet!

Atena ja też chcę pierożka ruskiego
Co do pracy to znam osoby "na stanowiskach" po podstawówce, a ludzie po studiach w biedronce pracują. Taka nasza polska. Chociaż z drugiej strony ja pracowałam w banku, bratowa w biedronce i miała większe zarobki

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
w ubrania się mieszczę, ale jak siedzę w jeansach to naciskają mi na brzuch co nie jest do końca komfortowe, ale korzystam póki mogę, bo myślę, że za jakieś 2-3 tygodnie będę się musiała z nimi pożegnaćNiektóre rzeczy są też na mnie ciasne w biuście, ale staniki póki co dają radę
mam tak samo staram się teraz zakładać dłuższe swetry/bluzki żeby w razie "w" odpiąć spodnie
I też mam USG za 3 tyg

Ja jestem w domku u mamusi Byłam dziś u fryzjera i dorobiłam się grzywki
Jutro albo w środę idę do lekarza po skierowanie na badania. Jeszcze muszę odebrać dowód i upolować coś fajnego na ciuchach. Ale to pewnie dopiero w środę

Edytowane przez sharpnowaja
Czas edycji: 2012-10-08 o 19:23
sharpnowaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 19:30   #1008
lonely_lady
Zakorzenienie

a ja usmażyłam czubatą furę placuszków z jabłkami i prawie wszystko zjadłam

Colorblue ojjj to faktycznie córcia wskazana w takim razie mocno trzymam

Margosia__ super, że wyniki w normie, w końcu możesz się cieszyć

Atena564 co do pracy i wykształcenia... to ajjjj szkoda gadać.. strasznie drażliwy temat.. przyszło nam mieszkać w takim kraju gdzie tylko znajomości się liczą, a nie wykształcenie. Ja też kiedyś pracowałam w odzieżówce (zarówno na magisterce jak i inżynierce miałam stypendia naukowe, plus piątki na dyplomach.. klientki, same damulki kręcące nosem myślą że jesteś ich służącą i wyżej sr...a..j..ą niż du... mają.. szkoda nerwów w naszym stanie

Rosali84 Witaj i spokojnych 9 miesięcy

MoTyleKsw to miałaś dzień pełen wrażeń ale fajna historia a czemu Mamusi powiedziałaś przez telefon, też mieszka daleko ? Z jakiego miasta jesteś?

Moi rodzice i cała rodzina mieszkają 500 km od nas baaardzo mi ich brakuje, jeździmy do nich minimum raz w miesiącu, ale teraz pewnie będziemy jeździć rzadziej... ostatnio byliśmy we wrześniu, teraz biorę urlop i w środę jedziemy do nich z nowiną...
Ciekawe jak zareagują
Teściowie już wiedzą i cieszą się bardzo.. ale moi są bardziej konserwatywni...

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 19:43   #1009
MoTyleKsw
Zakorzenienie

lonely_lady Kochana moja mamuśka na obczyźnie w Szwecji siedzi do Świąt

Tato się ucieszył

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 20:08   #1010
becik_4
Zadomowienie

MoTyleKsw aż mi się łezka zakręciła jak fajnie przebiegła twoja rozmowa z mamą moja też zawsze życzy sobie wnuków ciekawe jak zareaguje czy ją czasem nie zamuruje ale dowiem się o tym w przyszłym tygodniu

U mnie mdłości ciąg dalszy calutki dzięń trochę o 11 mnie puściło w pracy i mogłam coś zjeść mam nadzieję że jeszcze miesiąc i mi minie bo na zwolnienie na tak wczesnym etapie nie chce iść może tą cole spróbuje
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 20:40   #1011
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Biduulka.. a czemu tak długo pracujesz ja z trudem wytrzymuje 8 godzin..
Bo u mnie pracujemy od pn -czw 8.30-17.30 a w pt 8.30-15 w tym niewliczona w godziny pracy pół godzinna przerwa na obiad
ale chce zmienić na od 8-16, żeby do domu o sensownej porze wracac przynajmniej w ciąży może sobie ustawie tak jak chce

Cytat:
Cześć dziewczyny !

pozdrawiam gorąco
Witaj w gronie!!

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
Cześć

Widzę, że sporo tu nowych mamuś

No i Jenny dałaś czadu z tą listą

U mnie bez zmian, wagowo chyba teżJestem na początku 10 tc, w ubrania się mieszczę, ale jak siedzę w jeansach to naciskają mi na brzuch co nie jest do końca komfortowe, ale korzystam póki mogę, bo myślę, że za jakieś 2-3 tygodnie będę się musiała z nimi pożegnaćNiektóre rzeczy są też na mnie ciasne w biuście, ale staniki póki co dają radę. Pewnie w czwarty miesiąc wkroczę już tylko w sukienkach i tunikach i legginsach

Teraz z niecierpliwością czekam na usg genetyczne, które będzie za 3 tygodnieCudownie jest oglądać maluszka
Kurcze a ja już się powoli nie mieszczę Ktoś cos mówił na początku wątku o spodniach w H&M, które są z jakąś gumką. Kurcze poszłam i szukałam i nie znalazłam

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 21:15   #1012
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
~Więc po wizycie u nowego doktora! Strasznie się cieszę, że poszłam do Niego. Za wizytę z USG zapłaciłam 80 zł tzn wogóle zapomniałam zapłacić, on się nie upominał i jak wyszłam to mi się przypomniało. Ale ma na szczęście pielęgniarke w drugim gabinecie i jej zostawiłam, wszystkie ciężarne się ze mnie śmiały, bo ja taka oszołomiona wyszłam.
Wizyta trwała około 45 minut. Badania na fotelu, badanie USG, badanie stetoskopem, badanie piersi. Gabinet full wypas.
Dostałam skierowania na badania, kazał się cieszyć z objawów bo to znaczy, że silna ciąża, ale do rzeczy!

Mały/mała ma 0,54 cm i ma pięknie bijące SERDUSZKO (ale z wrażenia nie wiem ile)
Jemu według ostatniej miesiączki ciąża wyszła na 6t2d i tak też wychodzi z wielkości dziecka. Także termin porodu w obu przypadkach to 1.06.2012.

Po wyjściu z gabinetu zadzwoniłam do mamy z życzeniami, rozmowa mniej więcej wyglądała tak:
Ja: wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka, szczęścia, miłości...
Mama się wtrąca: i wnuków
Ja: Będziesz Babcią!
Mama: cooo o ja nie wierze, kiedy, ile, o jaaaaa, super, bosze, w końcu, dziecko bardzo się cieszę
No to ja w płacz i później to już tam mniej istotne

Ukochana babcia przyjęła wiadomość, hmm z lekką obawą, później się cieszyła, ale tak jakoś dziwnie.
Dziadek przyjął wiadomość kiwając głową
Może się musi oswoić

Mój Brat się bardzo cieszył i już opowiadał, jak go na mecze będzie zabierał

Od strony TZ też się dowiedzą telefonicznie bo mama i siostra mieszkają 400 km, ale oni będą cieszyć się na pewno!

P.S. Na mdłości powiedział, że najlepsza cola! Wcale jej się nie bać w ciąży, bo to co jest w internecie większość to przez sito przesiać! Gdybym miałą wątpliwości, pytania, ktoś by mi coś powiedział, coś by się działo dzwonić o każdej porze dnia i nocy! Aaaaa i póki co sam kwas foliowy. Witaminy można dołączyć po 9 tyg ciąży. I jeśli ma się mdłości po kwasie foliowym to normalne, a witaminy jesczez je potęgują!

super, że wizyta pozytywna moja mama i babcia zareagowały podobnie - mama łzami, a babcia - byłam pewna, że też co najmniej się popłacze z radości - a tutaj jakaś radość była, pytanie jak się czuję, a potem zmiana tematu - mama mówi że widać nadal do niej nie dociera

a jeśli chodzi o pracę w odzieżówce - ja mam trochę podobnie, ale pracuje w księgarni sieciowej. po magistrze socjologii, z podyplomówką z ZZL. i baaardzo żałuje, że nie skończyłam socjologii na licencjacie, nie poszłam od razu na podyplomówkę, a potem na staż. pamiętam sytuacje, jak przyszła do nas kobieta z małym dzieckiem, i powiedziała do tego dziecka "ucz się, ucz, bo inaczej skończysz pracując w sklepie" a koleżanka, też po studiach, się wściekła i mówi do tego dziecka "nie słuchaj, nie ucz się, bo właśnie po studiach tutaj wylądujesz, idź do zawodówki, przynajmniej coś będziesz umieć" - aleee awantura była - ale chyba się kobiecie głupio zrobiło

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość

Kurcze a ja już się powoli nie mieszczę Ktoś cos mówił na początku wątku o spodniach w H&M, które są z jakąś gumką. Kurcze poszłam i szukałam i nie znalazłam
ja ostatnio byłam w dwóch H&M, i w ogóle nie znalazłam odzieży ciążowej, a w obydwu były wcześniej

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2012-10-08 o 21:18
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 21:44   #1013
Meliitele
Zakorzenienie

Gratulacje dla nowych mamusiek i udanych wizyt

sharpnowaja- tak wie, nie potrafilabym nie wypaplac

Dziekuje za rady dotyczace kiecek. Mi tez sie ta 1 lepiej podoba. Bede hot mamuska

Dzis moja mama poznala sie z mama Tomka, bardzo fajnie bylo.
Kazdej zycze takiej cudownej tesciowej
Padnieta jestem, zaraz kladziemy sie spac.

Dobrej nocy

What the world needs now is love, sweet love
it's the only thing that there's just too little of

7/40
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 21:47   #1014
margof
Przyczajenie

Dziewczyny poradźcie
Nie wiem, co robić w kwestii lekarza prowadzącego ciążę. Otóż póki co to jestem pacjentką kliniki leczenia niepłodności w Gdyni, ale nie wiem, czy to oni powinni prowadzić moją ciążę????? Ja mieszkam i pracuję w Gdansku, więc tu też chciałabym rodzić. Zatem, czy nie zasadne by było, żeby znaleźć lekarza, który jednocześnie będzie przy porodzie??????? Z drugiej strony, ten mój obecny jest po prostu super, no i to nasz anioł, dzięki któremu w moim brzuszku kiełkuje ziarenko
A Wy jak wybieracie lekarza prowadzącego?
Stary 2012-10-08, 22:36   #1015
katherine271
Raczkowanie

ja mam lekarza prowadzącego, który 30 lat temu odbierał poród mojej mamy tj. mnie. Cudowny człowiek, chodzę na nfz bo on tylko tak pracuje, nie pracuje w żadnym szpitalu niestety ale przekonałam się po pierwszym porodzie że obecność lekarza staje się obojętna niemal i nie ma większego znaczenia, chyba ze ciąża byłaby ryzkowna, zagrożona, to bym chciała pewności że będzie ktoś kto to wszystko wie a tak szkoda mi kasy by iść do lekarza który będzie miał chwilę, burknie kilka słów i następna wizyta za chwilę a takich jest sporo, ja do mojego jak idę to jak trzeba i pół godziny i dłużej jestem byle wszystko było jasne i zrobione, cieszę się z takiego lekarza bo jest on naprawdę świetny
a ja zdycham po prostu, wieczorem mam mdłości juz na maksa i do końca, to nie ze mnie mdli tak lekko tylko wnętrzności wywraca, okropne, ech, jak zjem jest lepiej ale na chwilę a i tak jak pomyślę o jedzeniu to gorzej mdli ale jem z chęcią, błędne koło, brzuch na wieczór mam gigant a pragnę bardzo nie przytyć tyle co w 1 ciąży czyli 24 kilo
mi się podoba imię Marta, Patrycja i śmiejcie się ale Stefania też tylko cała rodzina mnie linczuje za to ostatnie i absolutnie by nie pozwoliła na to imię, a tak miała na imię moja babcia
a z chłopców moja córka chce Filipa aktualnie i też mi się podoba, i jeszcze Wojciech i Igor
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 07:59   #1016
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny poradźcie
Nie wiem, co robić w kwestii lekarza prowadzącego ciążę. Otóż póki co to jestem pacjentką kliniki leczenia niepłodności w Gdyni, ale nie wiem, czy to oni powinni prowadzić moją ciążę????? Ja mieszkam i pracuję w Gdansku, więc tu też chciałabym rodzić. Zatem, czy nie zasadne by było, żeby znaleźć lekarza, który jednocześnie będzie przy porodzie??????? Z drugiej strony, ten mój obecny jest po prostu super, no i to nasz anioł, dzięki któremu w moim brzuszku kiełkuje ziarenko
A Wy jak wybieracie lekarza prowadzącego?
Ja się cały czas zastanawiam nad zmianą, ale jak już było powiedziane zastanawiam się nad kasą i sensem.
Gdynia i Gdańsk to chyba blisko ... mi się wydaje, że lepiej mieć lekarza z tego szpitala gdzie się planuje rodzić, i gdzie się zdąży dojechać

Dziewczyny, które już mają kolejną ciążę - kiedy najpóźniej można zmienić lekarza na prywatnego jak nic się nie dzieje? Chciałabym, jak to mówią "związać jakiegoś, żeby nie było problemu z miejscem w szpitalu i porodem" ale nie chcę chodzić do niego od początku bo to ok 200 zł wizyta czy jakoś tak.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 08:21   #1017
lonely_lady
Zakorzenienie

Dzień dobry, miłego dnia

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 08:47   #1018
Ashyshqa
Zakorzenienie

Szalone jestescie dziewczeta, nigdy Was nie nadrobie
Cytat:
Może pokrewne dusze A Ty, z którego miesiąca jesteś bo może się okaże, że my też pokrewne
Ja jestem z lipca, a Ty?

Cytat:
Cześć Dziewczyny...
chyba pora tu do Was dołączyć, tzn. mam nadzieję, że 5 testów robionych o różnych porach dni i nocy się nie myli
Postaram się jutro zrobić betę i umówić do ginekologa bo mam w tym momencie dziwną sytuację;p

Byłam na wizycie w piątek z lekką infekcją... pani dr przepisała mi leki, ale jako, że w sobotę miałam dostać planowo okres (nie przypuszczałam, że mogłam zajść w ciąże bo w najbardziej płodnych dniach nie było przytulanek) to powiedziała, że przeczekać... i jak się skończy to ładnie wszystko zaaplikować i za 1,5 miesiąca, po kolejnej miesiączce do kontroli:P Muszę się dowiedzieć, czy mogę te leki w ciąży przyjmować
No to teraz plany się trochę pozmieniały

Mnie osobiście bardziej podoba się pierwsza

Zauważyłam, że coraz częściej moje sutki "wystają", bo do tej pory raczej były wklęsłe... ale nie powiem cieszy mnie to bardzo

A z tymi stanikami to mnie przeraża, bo w tym momencie mam rozmiar 70 h /hh... a i tak je ciężko dostać... tym bardziej, że kupiłam sobie niedawno dwa... takie na styk :P pewnie niedługo będą za małe:P
Gratuluje i witam! Zobacz jaka Wam dzidzia zrobila niespodzianke!

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
kurcze dziewczyny, tak mnie wkurzył ostatnio mój lekarz, że chyba go zmienię. sugeruje mi, żebym nie rodziła u niego w państwowym szpitalu tylko w prywatnym, w którym na marginesie jeszcze nie ma umowy podpisanej o pracę, i żebym mu dała w łapę jeszcze do tego! wiecie co, to jest jakaś masakra, nie dość że w tej klinice są ceny z kosmosu to jeszcze sugeruje łapówkę? przepraszam za co? każdy lekarz mi tam zrobi cc bez problemu przecież za to im tam płacą! zastanawiam się, czy nie urodzić prywatnie w tej klinice, ale prowadzić ciążę u innego lekarza. W sumie tam są super warunki w porównaniu do szpitala, chociaż ja byłam za pierwszym razem zadowolona. Ale uważam, że jego zachowanie to skandal.
aha, wiecie, że on mnie umawia na wizyty co 2 tygodnie? przecież to jest jakieś przegięcie, skąd ja mam na te wizyty kasę brać.
Ale jaja. Wiesz co jesli i tak chodzisz prywatnie to zmiana lekarza nie powinna byc problemem. Bo takie naciagactwo niea nic wspolnego z dbaniem o dobro maluszka.

Cytat:
To faktycznie by pasowało

A my pojechaliśmy na 2 dni do Włoch i na 97% właśnie tam dziecko zostało poczęte... A staraliśmy się dosyć długo i nic nie wskazywało że podczas wyjazdu będę miała płodne dni

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Mam identycznie... jem i jem.. i ciągle głodna jestem.. jak mnie za często ssie w żołądku a jadłam nie tak dawno to atakuję cukierka i męczę go jak najdłużej- pomaga

Dziewczyny a przybrałyście juz coś na wadze? ja w sierpniu ważyłam 47,5 a teraz jak się ważyłam na tej samej wadze u teściów to miałam 49,5 kg

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Czrnaola nie znam się, ale strasznie dziwnie.. może faktycznie podmienili Ci ten poprzedni wynik i wszystko jest dobrze najbardziej wiarygodne będzie usg
My bylismy we Wloszech na miesiac przed poczeciem i ta wycieczka przyczynila sie do podjecia decyzji o staraniach

Cytat:
Cześć dziewczyny !

pozdrawiam gorąco
Witamy serdecznie!

Jeszcze tak na szybko, Jenny swietna robota. Swoja droga ciekawe co stalo sie z Koronkiem vel. Kinga? Dawno jej nie bylo

Co do imion to nasze typy narazie to Sofia i Antoni.

Dobra, lece nadrabiac dalej.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 09:08   #1019
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cześć

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-10-09, 09:11   #1020
Meliitele
Zakorzenienie

Czeeesc

What the world needs now is love, sweet love
it's the only thing that there's just too little of

7/40
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości