|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI
Basiula zapodaj u kogo kupowałaś te barwniki? Szczerze to ja sie trochę boje tak z Allegro, chociaż koleżanka wszystkie zamawia, ale nie mogę sie znią skontaktować
że tam zwykłej farby naleją itp. Janeczka, ja mam tak samo w sumie to od czerwca nie jem praktycznie mięsa. tzn. coś dojem za Pati czy jak ugotuje im to probuję, ale tak to nie. Duży wpływ mają książeczki... "Wesoła farma" ![]() Sigalla, to najeździłaś się. Nie dużo młodsza jestem od Ciebie. 30 mi stuknęla. Rodziłaś naturalnie czy cc? jak wspominasz poród? Jaki masz wózek? bo mnie to zawsze najbardziej interesuje
|
|
|
|
#4172 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4173 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dont worry... nasze dzieci jakies ...bliźniacze ostatnio moja zjadła kszki 190 ml, popila cycem, za 20 min 2gi cyc i ...pospała 4h.... chyba taki jej urok ze się bedzie budzic... a ze niestety wrocily jej nawyki z noworodka- czyli chodzenie spac przed 19, to jak się klade to juz pobudeczka jest maaaaskara :P---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
witamy ![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- pisała na fb ze cała familia chora
|
|||
|
|
|
#4174 |
|
Zadomowienie
|
Sigalla serdecznie witamy :-D
---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Princ zrobiłam z tym chrupkiem jak radziłaś :-D posadziłam młodego w foteliku założyłam tacke i idę do niego z tym chrupkiem a on już mnie widząc buzię otworzył :-D jakie było jego zdziwienie jak położyłam chrupka,pierwszego wziął w ręce i pokruszył całego pozwalając po podłodze...drugiego też kruszył sypiąc po sobie ale już trochę zjadł;-) najlepiej mu poszło z 3i4 prawie całe zjadł. :-D hehe teraz już nie będę go nimi karmić niech sam je;-)
|
#4175 | |||
|
Rozeznanie
|
dzięki dziewczyny za odpowiedzi w sprawie tego mleka, moja ostatnio po kilku łyżeczkach jogurtu wymiotowała, to objaw nietolerancji? mm pije zwykłe, nie ha i nic jej nie jest
![]() Cytat:
![]() Cytat:
. Ale już pomijając tą rybę bo jej nie było czuć właśnie przez te algi, wygląda to jak folia, smakuje jak nie powiem co, a śmierdzi jeszcze gorzej . No ale pomyślałam że do odważnych świat należy i spróbowałam, zdecydowanie nie dla mnie Cytat:
|
|
#4176 |
|
Zadomowienie
|
Olka ja też nie jadam surowych ryb...nawet nie chce próbować. Mieszkając we Włoszech miałam nie raz okazję żeby jeść owoce morza ale nigdy nie próbowałam ...jakoś odrzuca mnie od tego nie wiem czemu ale kolarzy mi się to z robalami...tz się tym zajada...a ja na to patrzeć nie mogę
|
#4177 | ||
|
Zadomowienie
|
czytam
![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
czasem dzieciowego herbatnika "chrupaczka" chyba Bobovity---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
uwielbia toona w ogóle uwielbia lekarstwa podawane strzykawką (syrop na kaszel, nurofen, sanosvit, kiedyś Debridat, cokolwiek...) a jak dostanie całą dawkę, to histeria, bo chce jeszcze
|
|
#4178 |
|
Zakorzenienie
|
Ahoj nowa Maminko
![]() Co do krowiego mleka, to moja teściowa tak mi chłopa wychowała jak pisze wariateczka. Mieli swoją krowę i lekrz kazał dawać mu je rozcieńczone. Polecam chili, teraz zrobiłam na próbę, choć nie raz jadłam, ale pierwszy raz zrobiłam je sama i zastanawiam się czy nie zrobić tego dania na ciepło na urodzinki Michasia. Zawsze to coś nowego, a nie typowe menu bigos, gołąbki, flaki itp ![]() Dzisiaj byłam u księdza zapytać się czy mogę w dzień ur zamówić mszę, ale tak mnie zbył mówiąc tylko że nie, że niech spada. Przynajmniej problem z zaproszeniem gości sam się rozwązał. Bo jesi byłaby msza, to rodzina przyjechałaby na 12 i wtedy wiadomo impra z obadem, a tak niech przyjadą na 14. Będzie ciacho, zrobię jakąś słatkę, coś na ciepło i wsio Coś miałam jeszcze pisać ....
Chmury z bitej śmietany i czekoladowe niebo. Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2012-10-09 o 21:24 |
|
|
|
#4179 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
śliczny pokoik, podoba mi się okno
|
|
#4180 |
|
Zakorzenienie
|
aa wiem, kupilam Pudziankowi już mlek 3R, wydaje mi się, że jest bardzooooooooo słodkie i nie jest na nim napisane jak je robić, więc robię jak 2R. 3xna dobę po 7 miarek.
|
#4181 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4182 |
|
Zadomowienie
|
Oliveira mój też ze strzykawki wszystko wypije,jak nie chciał pić wody z butelki to mu trochę strzykawka dawałam ;-)
|
#4183 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję dziewczyny za ciepłe powitanie
Seona rozbawiło mnie Twoje pytanie o wózek i już ci odpowiadam, zacznijmy od porodu: dla mnie przezycie traumatyczne i dramatyczne. Było zupełnie inaczej niz sobie wyobrazałam, bo przecież miał byc to cud narodzin i magia (naczytałam się ksiązek i film ekstatyczny poród!!!). Rodziłam 16godz. bez znieczulenia, po całej nocy boli miałam 4 cm rozwarcia!!! Maz był ze mną ale psychicznie nie dawał rady -darłam się strasznie, lekarze wchodzili wychodzili, debatowali co robic, w koncu, ponieważ poród nie postepował lekarz wyprosił męza, rzucił się na moj brzuch i jakby glowka dziecka zrobił pełne rozwarcie. Myslalam ze to juz moj koniec. Jakoś przezyłam ale uraz pozostał. A wózek mam Mutsy 4rider Łacze sie w bolu z mamami ktorych dzieci nie przesypiaja nocy. Mojemu jeszcze się nigdy nie zdazyło przespac całej nocy. Jesli obudzi sie 2 x to jestem szczesliwa, a zdaza się i tak że budzi się 5-6. Tak było ostatnio przez 3 noce z rzedu, ale mam na to swoją teorię, ale napisze pozniej bo teraz lece na Prawo Agaty, bede was podczytywac. jest przerwa ![]() poza nieprzespanymi nocami mam jeszcze taki problem, ze moj mały nie odchodzi ode mnie na krok, jak robie kanapkę to wspina mi się po nodze, jak odchodze na 3 metry to zaczyna płakać i mama, mama,pełna symbioza, najchętniej tylko na rekach, dodam jeszcze ze jest praktycznie tylko ze mna, nie mamy tu rodziny, a mąz duzo pracuje Edytowane przez sigalla Czas edycji: 2012-10-09 o 21:50 |
|
|
|
#4184 | |
|
Zakorzenienie
|
Zmówiłam zestaw urodzinowy z napisem "Moje uroziny"
http://allegro.pl/hit-zestaw-urodzin...680012444.html ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
oj to się nacierpiałaś ja swój poród wspominam mega pozytywnie, o 2 trafiłam na porodówkę, w między czasie dostałam czopki i kroplówkę na przyśpeszenie, przed 5 rano zaczęła się akcja porodowa o 5,30 wykluł się Michaś. To tak w telegraficznym skrócie ![]() Michaś też mi się budzi ok 2 razy w nocy, ale na smoczka, dziś mu zostawiłam w łóżeczku i zero pobódek ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Lece spać, dobrej nocki mamusie
Chmury z bitej śmietany i czekoladowe niebo. Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2012-10-09 o 21:51 |
|
|
|
|
#4185 | |
|
Rozeznanie
|
sigalla oj to się umęczyłaś
moja tez w pełnej symbiozie ze mną, a do tego nie chce nawet 5 minut na dupce usiedzieć, ciągle w ruchu Cytat:
ja też od 2 w szpitalu ale do 6 leżałam na zwykłej sali, od 6 na porodówce i o 10-40 A. już wyskoczyła i też mega dobrze wspominam poród, gorzej późniejsze gojenie się ![]() zmykam i ja spać, tż z małą już dwie godzinki kimają dobranoc
|
|
#4186 |
|
Zadomowienie
|
jeju wy tak o tych porodach, ja mój mimo po takich (innych) przeżyciach to całą tą katorgę jakoś z uśmiechem wspominam ale wesoło nie było ... jednak chwila jak małego miałam już obok siebie
|
#4187 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
olka a no takie zycie, jak sie utrzymuje samemu 3 osoby to niestety trzeba robic, jak sie trafia jakas fucha to idzie, teraz na weekend bedzie w domu z malym, za to ja w szkole, wiec i tak sie nie zobaczymy. Niby po niedzieli w koncu bedzie w domu, bo od kiedy wrocilismy z urlopu to dzien w dzien tak jest, niby wiem, ze dla przyjemnosci nie rypie, ale jak maly calymi dniami steka bo zeby i gile i nie wiem co jeszcze, do tego nie ma sie do kogo odezwac, to mnie czasem szlag trafia. Kurcze, mieszkajac w jednym domu rozmawiamy ze soba jedynie przez telefon, patologia normalnie ![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
jaki tam zamkniety, pisz smialo
|
||
|
|
|
#4188 |
|
Zadomowienie
|
Sorki, że tak smęcę ale czytałam pewien blog i ta piosenka ciągle mi w głowie siedzi
http://www.youtube.com/watch?v=vx7_o72QtB0 a druga : http://www.youtube.com/watch?v=t3ow0...eature=related ahh te życie...
|
#4189 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sis mojej mamy mlodszemu dawala manne na krowim jak cycka odrzucil (kolo 6mies, on mial zawsze duuuzy apetyt i mu cycek nie starczal po tym czasie). Jak dla mnie to szybko troche, ale maly ma sie dobrze, ma juz 2,5 roku i uszczerbku na zdrowiu z tego powodu nie doznal ![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- aha, najpierw kupila mm, ale nie chcial pic ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
do kibla chodzi ze mna, ja to juz nie pamietam, kiedy spokojnie do kibla sama poszlam![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4190 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
normalnie jakbyś o mojej pisala
"Człowiek rodzi się z zaciśniętymi piąstkami, jakby chciał powiedzieć: cały świat jest mój. A umiera z otwartymi ramionami, jakby mówił: popatrzcie, niczego ze sobą nie zabieram" Edytowane przez Oliveira79 Czas edycji: 2012-10-09 o 23:52 |
||
|
|
|
#4191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam to samo, w piatek maly zostaje pierwszy raz z opiekunka, niby tylko 3h, ale mam stracha przez ta- jak dobrue napisalas- symbioze. Chociaz teraz i tak jest lepiej jak nauczyl sie chodzic, cieszy go chyba niezaleznosc |
|
|
|
|
#4192 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny! jeszcze was nie nadrobiłam, jestem w trakcie
ale mały mnie to zaczepia cały czas;/ chciałam na szyblko spytać widziałyscie gazetke z cerfura? tak jest w ofercie takie pudło skrzynia czerwone na kólkach za 20 zł zdaje sie, ma ktoś może coś takiego? bo ciekawa jestem jak to jzu duże bo kurcze nie podali pojemności;/ i nie wiem czy mam sie targac do tego cerfura z małym czy nie;/
|
|
|
|
#4193 |
|
Raczkowanie
|
Witam mamusie i pozdrawiam szczególnie te niewyspane
![]() dziś to chyba nawet Oliviera nas nie pobije- poszedł jak zwykle ładnie spac o 21, nic nie zapowiadało dramatu ale od 23.30 to już tak co godz.albo i lepiej, o 2 obudził się i coś gadał, wziełam go do siebie, prawie spadłam z łozka tak się na mnie pchał, przepraszam przytulał się Najgorsze jest to ze do weekendu jestem sama z młodym, bo tz wyjechał winne sa chyba wczorajsze drzemki , pierwsza 2h, popoludniowa 2,5h piję kawę Jeremek przeglada ksiazeczkę i udaje pieska , ciekawe ile minut da sam rade , hahaha |
|
|
|
#4194 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() DOBRY Dzisiaj o 11:30 dentysta sadysta buuu Ostatnio nic nie bolało, ale widocznie dla zasady boję się heh |
|
|
|
|
#4195 |
|
Zakorzenienie
|
Sigalla, to się nacierpiałaś kobieto!! A planujesz drugie? Ja to mam szczęście, oba porody pierdłam i urodziłam. ę Oliveira, Lili odkąd zaczęła siedzieć to jakby mój ukochany wózek Bebetto Vulcano zaczął parzyć ja w tyłek Patrynia jeździła w nim do roku czasu lub dłużej!! "Wożę" ją w takim gruchocie Coneco (taki awaryjny, kupiony dla teściów, Pati w nim spała jak przyjeżdżaliśmy). Spacerówka taka mała waska, bierzemy go na wyjazdy. W tym wysiedzi jakieś 15 minu. max a później i tak na ręce. Czasem ma lepszy dzień to wyjeździ dłużej.
|
|
|
|
#4196 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wprowadzałam stopniowo, zwiększając miarki. U mnie na opakowaniu pisze, że dzidziol powinien 500-600ml pić dziennie tego mleka, moja dostaje 2x210ml. Z nowości żywieniowych wprowadziłam małej te jogurciki z Babydream - zajada aż się uszyska trzęsą - co drugi dzień dostaje. I z tej firmy też chętnie je gruszki z płatkami owsianymi. Wczoraj na spróbowanie kupiłam twarożek z owockami i kaszkę manną na dobranoc - bo w Ross w promo duże słoiczki po 2,99. Dzisiaj dam jej twarożek - zobaczymy czy zasmakuje ![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
![]() Z tą symbiozą dziecka z mamą u nas się nasiliła ostatnimi dniami - tż chce ją przed snem potulić, czasami niet i chce na ręce do mamy. Albo coś marudzi, nie wiadomo o co chodzi, tato zabawia, nic nie pomaga - w ramionach mamy cisza.. Szkoda mi czasami tż.. Ale właśnie tak to jest, jak dziecko ciągle z mamą, a tata jest rano chwile i wraca na kąpanie i kolację i zaraz dziecko idzie spać.Tylko niedziela o dzien, kiedy mogą nadrobić. U nas teraz się to zmieni trochę, bo mam zjazdy, więc niedziele będą spędzać sami we dwoje - to ich zbliży mam nadzieję Tylko ciekawa jestem jak tż sobie poradzi, bo to nie jest jużwegetujący bobek, a mały człowieczek zaciekawiony światem.. Ale dadzą radę, wyjścia nie mają - mama się kształci hehe
Edytowane przez princessskaa Czas edycji: 2012-10-10 o 08:43 |
||
|
|
|
#4197 |
|
Raczkowanie
|
princessskaa rozumiem ze ty tez nie pracujesz tylko w domu z dzieciem siedzisz?
ty moja ziomka jestes a moge zapytac gdzie i co studiujesz? no i gdzie rodziłas?
|
|
|
|
#4198 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale po sylwku chcę pracować, bo kasa się przyda, nie mam macierzyńskiego. Będę się starać o staż z uczelni półroczny (on jest od stycznie), teraz szukam pracy w zawodzie - jestem nauczyciele wychowania przedszkolnego, mam lic, teraz w czerwcu bronię mgr Studiuję na WSP TWP Warszawa, oddział w Lublinie. Rodziłam w rodzinnym mieście. ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Mam pyt do Wa mamcie- czy Wasze maluchy jak się złoszczą to biją Was lub gryzą? Moja od jakiegoś czasu czasami próbuje mnie ugryźć, albo rękami mnie bije.. Tłumaczę, że nie wolno, ale ona nie rozumie..
Edytowane przez princessskaa Czas edycji: 2012-10-10 o 09:38 |
|
|
|
|
#4199 |
|
Raczkowanie
|
to super kierunek, ciekawy, na pewno pomaga przy wychowywaniu dziecka.
moj gryzł ale już mu przeszło, ale nie ze złosci tylko zęby go swedziały |
|
|
|
#4200 | |
|
Zadomowienie
|
witam
oj jak mi dobrze na tym L4 ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:52.

że tam zwykłej farby naleją itp.
w sumie to od czerwca nie jem praktycznie mięsa. tzn. coś dojem za Pati czy jak ugotuje im to probuję, ale tak to nie. Duży wpływ mają książeczki... "Wesoła farma" 
bo mnie to zawsze najbardziej interesuje

ostatnio moja zjadła kszki 190 ml, popila cycem, za 20 min 2gi cyc i ...pospała 4h....
chyba taki jej urok ze się bedzie budzic... a ze niestety wrocily jej nawyki z noworodka- czyli chodzenie spac przed 19, to jak się klade to juz pobudeczka jest 
zrobię jutro

. No ale pomyślałam że do odważnych świat należy i spróbowałam, zdecydowanie nie dla mnie 

ja swój poród wspominam mega pozytywnie, o 2 trafiłam na porodówkę, w między czasie dostałam czopki i kroplówkę na przyśpeszenie, przed 5 rano zaczęła się akcja porodowa o 5,30 wykluł się Michaś. To tak w telegraficznym skrócie