Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013 - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-09, 20:14   #1081
xal
Zakorzenienie

Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
dziewczyny co z leków stosujecie na przeziębienie? bo chyba naturalne sposoby mi nie pomagają a gardło mnie przeokrutnie boli kupiłam tabletki do ssania a tam na ulotce kobiety w ciązy nie stosować płukanki tez nie pomagają
Gdzieś był link do leków ... można by go w pierwsze posty wkleić.
Próbowałaś płukać mieszanką łyżeczka wody utlenionej na pół szklanki wody? Ja to zawsze stosuję i mi pomaga. Dzidziusiowi chyba nie ma co zaszkodzić.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 20:18   #1082
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
~Więc po wizycie u nowego doktora! Strasznie się cieszę, że poszłam do Niego. Za wizytę z USG zapłaciłam 80 zł tzn wogóle zapomniałam zapłacić, on się nie upominał i jak wyszłam to mi się przypomniało. Ale ma na szczęście pielęgniarke w drugim gabinecie i jej zostawiłam, wszystkie ciężarne się ze mnie śmiały, bo ja taka oszołomiona wyszłam.
Wizyta trwała około 45 minut. Badania na fotelu, badanie USG, badanie stetoskopem, badanie piersi. Gabinet full wypas.
Dostałam skierowania na badania, kazał się cieszyć z objawów bo to znaczy, że silna ciąża, ale do rzeczy!

Mały/mała ma 0,54 cm i ma pięknie bijące SERDUSZKO (ale z wrażenia nie wiem ile)
Jemu według ostatniej miesiączki ciąża wyszła na 6t2d i tak też wychodzi z wielkości dziecka. Także termin porodu w obu przypadkach to 1.06.2012.

Po wyjściu z gabinetu zadzwoniłam do mamy z życzeniami, rozmowa mniej więcej wyglądała tak:
Ja: wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka, szczęścia, miłości...
Mama się wtrąca: i wnuków
Ja: Będziesz Babcią!
Mama: cooo o ja nie wierze, kiedy, ile, o jaaaaa, super, bosze, w końcu, dziecko bardzo się cieszę
No to ja w płacz i później to już tam mniej istotne

Ukochana babcia przyjęła wiadomość, hmm z lekką obawą, później się cieszyła, ale tak jakoś dziwnie.
Dziadek przyjął wiadomość kiwając głową
Może się musi oswoić

Mój Brat się bardzo cieszył i już opowiadał, jak go na mecze będzie zabierał

Od strony TZ też się dowiedzą telefonicznie bo mama i siostra mieszkają 400 km, ale oni będą cieszyć się na pewno!

Tata mój póki co nie wie, bo jeszcze z pracy nie wrócił i tu będzie gorzej, wogóle z jego rodziną, bo bardzo katoliccy i będzie gadanie jak to dziecko bez ślubu Mam jednak nadzieję, że miło mnie zaskoczą!

P.S. Na mdłości powiedział, że najlepsza cola! Wcale jej się nie bać w ciąży, bo to co jest w internecie większość to przez sito przesiać! Gdybym miałą wątpliwości, pytania, ktoś by mi coś powiedział, coś by się działo dzwonić o każdej porze dnia i nocy! Aaaaa i póki co sam kwas foliowy. Witaminy można dołączyć po 9 tyg ciąży. I jeśli ma się mdłości po kwasie foliowym to normalne, a witaminy jesczez je potęgują!
Ale super A z tą colą to trzeba spróbować - choć generalnie nie lubię.

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
Gratulacje dla nowych mamusiek i udanych wizyt

sharpnowaja- tak wie, nie potrafilabym nie wypaplac

Dziekuje za rady dotyczace kiecek. Mi tez sie ta 1 lepiej podoba. Bede hot mamuska

Dzis moja mama poznala sie z mama Tomka, bardzo fajnie bylo.
Kazdej zycze takiej cudownej tesciowej
Padnieta jestem, zaraz kladziemy sie spac.

Dobrej nocy
Super, że dogadujesz się z teściową - ja też mam cudowną

Cytat:
Napisane przez czarnaola Pokaż wiadomość
Cześć
nie wytrzymałam do czwartu i poszłam wczoraj zrobić usg.. maluszek nadal jest cały i zdrowy, rośnie i ma już 2,1 cm widziałam nawet jak się rusza...

lekarz który robił badanie powiedział żebym nie robiła już tej bety bo tylko niepotrzebnie mnie zestresowala

ale nadal nie wiem z czego wynikają te wahania...

mam do was jeszcze pytanie. Wg OM wczoraj byl 8t0d a wg badania usg 8t5d. Który wiek jest bardziej wiarygodny? bo przez to przybliżeny termin porodu też jest albo na 15 albo na 20 maja..

pozdrawiam
Ale Ci fajnie Mój maluszek jest mniejszy niż wskazywałby to wiek ciąży liczony od OM. Jest różnica 5 dni. Troszkę mnie to martwi, tym bardziej, że mam w miare reguralne cykle. Ale lekarz powiedział, że to jest zupełnie normalne i często tak jest. Myślę, że w drugą stronę tym bardziej nie ma co się przejmować.

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Margof chyba lepiej jak zmienisz lekarza. Żebyś zawsze go miała pod ręką.

Katherine mam koleżankę Stefcie
Igor też mi się podoba

Co wy takie niewyspane. Ja o dziwo poszłam wczoraj późno spać (koło 23) i jeszcze większe zaskoczenie -obudziłam się sama z siebie o 7

Zapisałam się do lekarza rodzinnego ale dopiero na czwartek bo nie było miejsc;/

czarnoala chyba bardziej bierze się pod uwagę termin z OM bo z usg się cały czas zmienia. Chociaż ja i tak liczę z USG bo jakoś łatwiej mi liczyć od piątku do piątku

xal w karcie ciąży powinni Ci wpisać wcześniejszą datę, przecież wcześniej byłaś u lekarza.

wynalazek ale to jak jesteś chroniona chyba zależy ile pracujesz a nie który to miesiąc ciąży.
Ja tak miałam, że założyli mi kartę w 8tc a pierwsza wizytę wpisali w 5 - bo tak się zgłosiłam po raz pierwszy. Zawsze chyba można przypomnieć lekarzowi, że pierwsza wizyta była wcześniej, jeśli coś ma to zmienić w przypadku becikowego.
Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY !!!!!! nasz Okruszek ma 7,1 mm!!!!!!!!! i serduszko!!! 6 tydzień 1 dzień -zarodek i 6 tydz. 4 dni wg pęcherzyka

serduszko było słabo słychać, słyszałam przez moment może ze dwa uderzenia bumbum bumbum i tyle ale niesamowite wrażenie
gin mówi że jeszcze wcześnie i następne usg zrobi mi w 9 tygodniu
Cudownie w dziewiątym już posłuchasz serduszka na całego!

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Cześć Można dołączyć ? Udało nam się zdziałać boba w 2 cyklu starań.
Jestem w 6 tyg. i 1 dniu ,a termin mam na 4 czerwca
Witaj!
Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Mi też się podoba Kalina, niestety u nas raczej odpada bo już jest Karina i Karolina jak dorzucę do tego Kaline to chyba teściowie nie zniosą...

Ja ostatnio zwymiotowałam w autobusie do torebki. Teraz staram się nie jeździć komunikacją...

Witamy serdecznie!!!
O ja, współczuję. Ja za każdym razem jak przychodzi mi stać w autobusie czy tramwaju to się boję, że zwymiotuję. Mam nadzieję, że już więcej nie będziesz miała takich wrażeń. Ja niestety nie mam wyjścia i tylko komunikacja mi zostaje bo nie mamy auta ;(

Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość
Hej, pisałam już wcześniej w tym wątku i się przedstawiałam, ale z racji pracy i tego, że jestem prawie non stop śpiąca, nie udzielałam się w wątku, choć go podczytuję.
U mnie aktualna sytuacja wygląda tak: byłam u lekarza tydzień temu w poniedziałek, wg obliczeń był to 6 t 2d. Lekarz zrobił USG i stwierdził, że on widzi jedynie jajo płodowe, nie widać zarodka i on ocenia ciąże na 4 t
Mam przyjść za 2 tygodnie, bo być może ciąża jest młodsza. Mam nadzieję, że wtedy już będzie widać zarodek i wszystko będzie ok

Ogólnie jest mi ciężko. Niepewność, co dalej z ciążą, czy będzie zarodek... najchętniej pobiegłabym od razu na usg, a tak trzeba czekać. Ponadto dokuczają mi mdłości, praktycznie całe dnie, więc jest mi ciężko w pracy. W pracy z kolei nie chcę nic jeszcze mówić o ciąży (wie tylko koleżanka z działu, z którą jestem bliżej i obiecała dyskrecję), skoro nie wiadomo, co będzie dalej. Najchętniej poszłabym na L4, bo nie czuję się najlepiej (senność, mdłości...). Czekam już tylko do poniedziałku na rozstrzygnięcie, wierząc, że będzie dobrze.
No i pogoda mnie dobija. Wiatr, zimno, ciemno...
Wg obliczeń jestem teraz 7 tygodniu.
Trzymam mocno kciuki! Mam nadzieję, że w poniedziałek wszystko się wyjaśni i zobaczysz swoją kruszynkę.

Uff, przekopałam się wreszcie przez wszystko

Lublana Twój post mi się gdzieś zagubił przy zaznaczaniu. My rzeczywiście idziemy łeb w łeb, bo też za 3 tyg będę miałą USG genetyczne A w którym dniu wg. tc robiłaś ostatnie USG? Ja robiłam 9t 0d i dzieciątko miało 1,83cm. Troszeczkę mało ale mam nadzieję, że za trzy tygodnie zobaczymy już dużego szkrabika

Edytowane przez Ashyshqa
Czas edycji: 2012-10-09 o 20:22
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 20:20   #1083
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Kto wie, może się uda

---
Dziewczyny gdybyście chciały coś sprawdzić w naszym kalendarzu to albo link jest w mojej stopce albo jest on na stronie 32, post 934 Mam nadzieję, że założycielka pojawi się niedługo i uzupełni 1 post

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Nie ma sprawy

U mnie bijące serduszko pojawiło się przedwczoraj/wczoraj. Ciekawe czy na usg byłoby go już widać ??

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Nam też udało się w 2 cs
A to Wasze 1 dziecko ??
Ja idę do gina w nast. piątek i powiedział, że wtedy już powinno widać serduszko.

Tak, to nasze pierwsze Jesteśmy dopiero 2 miesiące po ślubie
Stary 2012-10-09, 20:22   #1084
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny co z leków stosujecie na przeziębienie? bo chyba naturalne sposoby mi nie pomagają a gardło mnie przeokrutnie boli kupiłam tabletki do ssania a tam na ulotce kobiety w ciązy nie stosować płukanki tez nie pomagają
Ja polecam OSCILLOCOCILLUM. I jeśli nie lubisz czosnku to możesz wcinać truskawki. Mają takie same właściwości
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 20:25   #1085
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY !!!!!! nasz Okruszek ma 7,1 mm!!!!!!!!! i serduszko!!! 6 tydzień 1 dzień -zarodek i 6 tydz. 4 dni wg pęcherzyka
gratulacje!!!

ja-guska to teraz uważaj na siebie, ja też tak miałam kilka razy. W sumie to trwało jakieś 3 tyg, teraz jest już ok.

karolina wielkie gratulacje!!!

marchewka zwymiotowałaś do torebki? ale jakiej? papierowej czy swojej?

jak ja się cieszę że mnie to ominęło chociaż moja koleżanka dostała mdłości w drugim trymestrze.

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
A na becikowe wg nowych zasad i tak się z mężem nie łapiemy, więc mi to lata i powiewa. Ogólnie uważam, że ten tysiak niewiele pomaga i lepiej, żeby przeznaczono go np. na leczenie dzieci chorych na białaczkę.
takie coś w Polsce jest raczej niemożliwe;/

whatIThink gratulacje. Bądź dobrej myśli, będzie dobrze!

dziewczyny ile z was widziało początkowo tylko bladą kreskę na teście?
Stary 2012-10-09, 20:32   #1086
lonely_lady
Zakorzenienie

ufff... dopiero uporałąm się z kolacją i zmywaniem... teraz idę się pakować

Jutro wyjeżdżamy do moich rodziców

Trzymajcie kciuki żeby dobrze przyjeli nowinę

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 20:33   #1087
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
karolina wielkie gratulacje!!!

Dzięki

Moja była dość jasna... chyba mam jeszcze zdjęcie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 001.jpg (140,5 KB, 30 załadowań)
Stary 2012-10-09, 20:34   #1088
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

Trzymam

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 20:36   #1089
becik_4
Zadomowienie

dzięki za szybkie odpowiedzi spróbuje jeszcze tej wody utlenionej i gdzies przeczytałam że tamtum verte mozna stosować w ciąży ale taki post z lekami na pierwszej stronie by sie przydał bo to teraz taki okres przeziębień a jeszcze cała zima przed nami

Dzisiaj pierwszy dzień ez mdłości i to bez koli a już ja miałam wypróbować
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 20:36   #1090
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie na 2 testach była II kreska jaśniejsza ale nie blada, na 3 i 4 teście krecha był już gruba i wyraźna

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-10-09, 20:37   #1091
becik_4
Zadomowienie

Cytat:

na pewno sie ucieszą prędzej czy póxniej ale będa skakać z radości
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 20:38   #1092
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki za szybkie odpowiedzi spróbuje jeszcze tej wody utlenionej i gdzies przeczytałam że tamtum verte mozna stosować w ciąży ale taki post z lekami na pierwszej stronie by sie przydał bo to teraz taki okres przeziębień a jeszcze cała zima przed nami
To piszcie swoje propozycje jak walczyć z przeziębieniami i zrobi się z tego 1 post, a potem znowu info poślę założycielce

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:
Jesteśmy dopiero 2 miesiące po ślubie
Gratulacje

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-10-09, 20:39   #1093
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Hej, pisałam już wcześniej w tym wątku i się przedstawiałam, ale z racji pracy i tego, że jestem prawie non stop śpiąca, nie udzielałam się w wątku, choć go podczytuję.
U mnie aktualna sytuacja wygląda tak: byłam u lekarza tydzień temu w poniedziałek, wg obliczeń był to 6 t 2d. Lekarz zrobił USG i stwierdził, że on widzi jedynie jajo płodowe, nie widać zarodka i on ocenia ciąże na 4 t
Mam przyjść za 2 tygodnie, bo być może ciąża jest młodsza. Mam nadzieję, że wtedy już będzie widać zarodek i wszystko będzie ok

Ogólnie jest mi ciężko. Niepewność, co dalej z ciążą, czy będzie zarodek... najchętniej pobiegłabym od razu na usg, a tak trzeba czekać. Ponadto dokuczają mi mdłości, praktycznie całe dnie, więc jest mi ciężko w pracy. W pracy z kolei nie chcę nic jeszcze mówić o ciąży (wie tylko koleżanka z działu, z którą jestem bliżej i obiecała dyskrecję), skoro nie wiadomo, co będzie dalej. Najchętniej poszłabym na L4, bo nie czuję się najlepiej (senność, mdłości...). Czekam już tylko do poniedziałku na rozstrzygnięcie, wierząc, że będzie dobrze.
Trzymam za Was na pewno wszystko będzie ok głowa do góry

Cytat:
Dziś pół dnia męczyły mnie mdłości , ale na szczęście już ok.
Dobrze, że sobie poszły

Cytat:
U mnie bijące serduszko pojawiło się przedwczoraj/wczoraj. Ciekawe czy na usg byłoby go już widać ??
my mieliśmy farta- 3 października rano zrobiłam test, potem drugi, popołudniu już byłam u gina i na usg oglądaliśmy bijące serduszko
a kiedy serduszko zaczyna bić? w 6 tygodniu, tak ?

Cytat:
a próbowałaś czosnek ? już wcześniej polecałam

Stary 2012-10-09, 20:43   #1094
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
my mieliśmy farta- 3 października rano zrobiłam test, potem drugi, popołudniu już byłam u gina i na usg oglądaliśmy bijące serduszko
a kiedy serduszko zaczyna bić? w 6 tygodniu, tak ?
Nie mam pojęcia

Byliśmy na wizycie wg OM 5t +2d i jeszcze nie było widać.

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:
a próbowałaś czosnek ? już wcześniej polecałam
Moim zdaniem czosnek lepszy niż miód, którego nie cierpię

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-10-09, 20:44   #1095
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
U mnie z babcią też było dziwnie. Jak już rodzice się dowiedzieli to przyszła kolej na babcię. Zadzwoniłam do niej i mówię, że ma się pilnować i zbierać siły, bo w maju będzie prababcią a ona ani nie pogratulowała, ani nic się nie upewnila tylko zapytała, czy mój mąż ma już unieważnienie poprzedniego ślubu (kościelnego) bo ona chciałaby doczekać naszego kościelnego.
Myślałam, że się popłaczę przy telefonie.
Ja już dawno stwierdziłam, że w sumie nie ważne czy mamy ten Kościelny czy nie, ważne, że prawnie jest uregulowane, że się kochamy, chcemy być razem, a czy ktoś jeszcze temu "przyklaśnie" (czytaj ksiądz) to jakoś schodzi na drugi plan. Zwłaszcza teraz z bąbelkiem.
Może kogoś uraziłam troszeczkę tą wypowiedzią, ale oficjalnie jestem wierząca rzadko praktykująca.
Dziadek niestety się nie doczekał, ale wiem, że byłby zadowolony bo jak zaczynałam mysleć, że może wreszcie się udało ( z ciążą) to mi się przyśnił, o czymś rozmawialiśmy i był bardzo zadowolony. Tak sobie to wytłumaczyłam po wizycie potwierdzającej u gin. że chciał mi chyba powiedzieć, pogratulować ...

U mnie ciastka to nie problem, ja wolę różne zupki (najlepiej z paczek bo szybciej), i wszelkie kanapki ...
to my mamy eidzę tak samo w sensie z podejściem do spraw religijnych. Wiesz co, powiem ci, że ja teraz mimo, że moje małżeństwo jest bardzo szczęśliwe, to nie wiem czy bym rugi raz tak bardzo się rwała do ślubu kościelnego... mam masę znajomych którzy są razem i się kochają i też mają razem dzieci i nie biorą go z wyboru i dla mnie to niczego nie zmienia. Przykro mi, że babcia tak podchodzi do sprawy, ale nie jesteś sama, moi teściowie nam nawet nie pogratulowali, nawet nie spytali do tej pory, na kiedy mamy termin... szkoda gadać.

Cytat:
to z Ciebie już dświadczona mamusia fajnie, zapamiętam kogo podpytywać co i jak

nie chcesz wiedzieć jaki ze mnie głodomor po powrocie z pracy zjadłąm już obiad, na deser placki i pol paczki krakersow, a teraz wcinam fure warzyw gotowanych- kalafior i fasolkę szparagową
ja dzisiaj do obiadu zjadłam cały słoik ogórków kiszonych i nie śmiej się please, ale zostawiłam sobie po nich tą wodę w słoiku i od kilku godzin się zastanawiam, czy jej nie wypić serio....

Cytat:

rzeczywiście musisz radzić sobie z taką niepewnością, nie zazdroszczę. Ale na pewno wszystko się rozstrzygnie pomyślnie i niedługo zobaczysz serducho swojego skarba.

Cytat:
ja jestem przeziębiona i piję lek GRIPOVITA (skład: malina, hibiskus, czarny ez, czana porzeczka) raz dziennie i mi przeszło juz w sumie, nie wiem, może to efekt placebo
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 20:47   #1096
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
gratulacje!!!

marchewka zwymiotowałaś do torebki? ale jakiej? papierowej czy swojej?

jak ja się cieszę że mnie to ominęło chociaż moja koleżanka dostała mdłości w drugim trymestrze.
Dokładnie do torebki na zakupy, którą miałam w swojej torebcę. Musiało wyglądać przekomicznie jak pochyliłam się nad torebką i zrobiłam
Na szczęście siedziałam na pierwszym siedzeniu za ścianą za kierowcą i autobus był pustawy. Dopiero jakies 3-4 rzędy za mna siedzieli jacyś ludzie.

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 20:47   #1097
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Moja była dość jasna... chyba mam jeszcze zdjęcie
a kiedy robiłaś test? w dniu @ czy wcześniej?

Aniołku pytanie też do Ciebie.

Metropolitan ja też często piję wodę z ogórków kiszonych. Uwielbiam ją

Edytowane przez sharpnowaja
Czas edycji: 2012-10-09 o 20:50
sharpnowaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 20:50   #1098
ada32
Wtajemniczenie

hej!

czaje sie i czaje podczytując Was trochę..

hmmm. tak skromnie zapytam czy przyjmiecie mnie do Waszego grona oczekujących?

dziś zrobiłam po raz trzeci test..
i na wszystkich trzech dwie kreseczki ..
na tym ostatnim już grube wyraźne oby dwie

z moich obliczeń to termin przypadnie mi około 15 czerwca..

o sobie..
mam już prawie 16-to latka i 1,5 rocznego szkraba.. dwóch cudnych synków..
mam juz trochę powyżej 30tki i kocham dzieci

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 20:53   #1099
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:

1 test robiłam w dniu spodziewanej @, 2 test 2 dni później, 3 test 5 dni po 1 teście, a 4 test 8 dni po 1 teście

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
hej!

o sobie..
Witaj
Oczywiście, że przygarniemy i pojawiła się kolejna mamusia na czerwiec

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-10-09, 20:55   #1100
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
no pewnie że przyjmiemy!!!
Stary 2012-10-09, 20:58   #1101
ada32
Wtajemniczenie

jennyAniołek dzięki

dopowiem tylko że tak jak tity trochę rzadziej będe wpadac do Was bo mam małe dziecko w domku i cięzko ogarnąc wszystko..

buziaki i miłego wieczorku

W

G
Stary 2012-10-09, 21:04   #1102
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:

Dzisiaj pierwszy dzień ez mdłości i to bez koli a już ja miałam wypróbować
Potwierdzam Tantum Verde, przypisała mi go lekarka już w ciąży. Nie wykupiłam ostatecznie bo sam pobyt w domu mi pomógł, ale wiem, że można w ciąży.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 21:07   #1103
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
hej!

o sobie..
Witamy serdecznie! Doświadczona mamuśka na pokładzie Będzie kogo się podpytywać

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 21:13   #1104
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam

Cytat:
na pewno sie ucieszą prędzej czy póxniej ale będa skakać z radości
oby...

Cytat:
nie lubie ani pierwszego, ani drugiego.. ale jak mus to mus.. Czosnek lubię jako przyprawę, a nie "danie główne" ale bardzo mi pomaga więc czasem się nim katuję

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość

ja dzisiaj do obiadu zjadłam cały słoik ogórków kiszonych i nie śmiej się please, ale zostawiłam sobie po nich tą wodę w słoiku i od kilku godzin się zastanawiam, czy jej nie wypić serio....
no to zdrówko

Cytat:
hej!

o sobie..
Witaj cieszymy się, że nasze grono się powiększa... no i z pewnością Cię wykorzystamy jako doświadczoną Mamę

Stary 2012-10-09, 21:15   #1105
Meliitele
Zakorzenienie

Witam nowa mamusie

a ja w papierach caly wieczor ale co mialam zrobic to zrobilam i z glowy.
zaraz klade sie spac, rano jutro jade na pobranie krwi, w koncu trzeba zrobic te badania

Dobranoc

What the world needs now is love, sweet love
it's the only thing that there's just too little of

7/40
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 21:16   #1106
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:

Ja za to nie przepadam za czosnkiem... ostatnio po kanapkach z nim miałam MEGAAA mdłości.. bleee

Cytat:

Metropolitan ja też często piję wodę z ogórków kiszonych. Uwielbiam ją
Test robiłam w nocy z wtorku na środę, a w środę powinnam dostać okres ... no i nie dostałam
Stary 2012-10-09, 21:25   #1107
lonely_lady
Zakorzenienie

Ufff... prawie skończyłam się pakować jak zwykle miałam problem co zabrać i oczywiście w walizce nie ma miejsca już dla TŻcika, będzie musiał spakować się do drugiej

Stary 2012-10-09, 21:26   #1108
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Po dzisiejszej wizycie i usłyszeniu serduszka postanowiłam do Was dołączyć, choć wątek podczytuję regularnie od samego początku
Chciałam mieć pewność, że wszystko jest dobrze
Pierwszą wizytę zaliczyłam w 5t3d wg OM i było widać tylko pęcherzyk, który miał 15mm, dziś mamy równy 8tc, Maluch mierzy 17mm a serduszko bije jakieś 150-160 uderzeń na minutę Niesamowite przeżycie Mąż był ze mną w gabinecie oczywiście, USG miałam robione przez brzuch i wszystko pięknie było widać, od razu rzuciło mi się w oczy bijące serduszko
No i wiek Maluszka wg USG zgadza się z tym z OM

Termin porodu wg OM mam na 21.05 to nasze pierwsze dziecko

Mam 22 lata i mówicie mi Justi - po prostu

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2012-10-09 o 21:37
XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 21:31   #1109
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Witamy serdecznie! Doświadczona mamuśka na pokładzie Będzie kogo się podpytywać
Cytat:

oby...

nie lubie ani pierwszego, ani drugiego.. ale jak mus to mus.. Czosnek lubię jako przyprawę, a nie "danie główne" ale bardzo mi pomaga więc czasem się nim katuję

no to zdrówko

Witaj cieszymy się, że nasze grono się powiększa... no i z pewnością Cię wykorzystamy jako doświadczoną Mamę
Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
Witam nowa mamusie

a ja w papierach caly wieczor ale co mialam zrobic to zrobilam i z glowy.
zaraz klade sie spac, rano jutro jade na pobranie krwi, w koncu trzeba zrobic te badania

Dobranoc
Cytat:
no pewnie że przyjmiemy!!!
dziękuje dziewczyny za miłe przyjęcie

oczywiście służę pomocą

ale zasuwacie z tymi postami ..
mój stary wątek troszkę ostatnio przycichł i odzwycziłam się tak zasuwac he he..

dobra lecę ogarnąc kuchnie póki mały śpi bo za chwilę pewnie cyca będzie wołał
no tak ..jestem w ciąży i karmie piersia ..no jeśc trzeba teraz za trzech

miłej nocki dziewczyny i kolorowych snów

W

G
Stary 2012-10-09, 21:34   #1110
potterka
Zakorzenienie

Biorąc przykład z Juu również sie przywitam

tp z OM 25.05.2013 r 7t3d
z USG jak na razie tydzień mniej, zobaczymy jak będzie dalej
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości