|
|
#1351 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7
Nita6,Nicola słodziutka, mniam, kobietka malutka
|
#1352 |
|
Zakorzenienie
|
kasiu moc zdrówka i usmiechu
|
#1353 |
|
Zakorzenienie
|
Malgogaj dziekuje
dziewczyny zobaczcie jakie moja niunia dostala buciki w prezencie i pokaze przy okazji zdjecie kiecki jaka jej kupilam na lato beda jak znalazl
|
|
|
|
#1354 |
|
Wtajemniczenie
|
Marti to ja pytalam o pekniete brodawki, wiec dziekuje za odpowiedz, tylko jakbys jeszcze mogla, to napisz czy karmilas z tej obolalej piersi (pod warunkiem, ze tylko jedna piers ucierpiala).
Laurka jest sliczna, taka mala sportsmenka, no i buciki rewelacja. |
|
|
|
#1355 |
|
Zakorzenienie
|
Agus zaciskalam zeby plakalam ale karmilam.wiem co czujesz-to okropny bol ale ta masc napewno Ci pomoze
ja Wam szczerze powiem ze nie tak zle wspominam bole porodowe i sam porod jak poczatki karmienia ktore dla mnie byly katorga:/a jak mialam w nocy dac malej prawa piers(gdzie brodawka byla naderwana w 3 miejscach)to normalnie cierpialam na bezsennosc ze strachu...no i dziekuje za komplenety ![]() a tak wogole to chcialam oglosic wszem i wobec ze od poniedzialku moja ksiezniczka usmiecha sie jak do niej mowie wczora bylo kilka usmiszkow a dzis jak sie odezwe to sie mala smieje cudowne uczucie no i usmiech wali cala geba
|
|
|
|
#1356 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kasiu najlepsze życzonka dla Ninki a co do ćwiczeń, to jedyne na jakie mam siłę to te na mięśnie kegla (czy jak to tam się pisze). a kg mi zostało jeszcze z 6 też mam ta wstęną krechę i rozpaćkany pępek... wygląda jak jakiś krater gigantyczny...marti fajnie, zę do nas powróciłąś buciki bajera. ta bluza z kapturkiem też super podziwiam ze na spacerki zakładasz buciki, my chodzimy w skarpeciorach ![]() my dziś byliśmy na szczepieniu. skojarzona plus żółtaczka. na razie żadnych objawów nie ma, nóżki go chyba nie bolą bo jest spokojny - szczepionka po 12, więc chyba już by sie coś działo. Kubeł waży 5350, czyli w niecałe 7 tyg, przybrał 2 kg a obwód klaty to już 41,5cm Pani doktor przepisała nam na problemy kupkowe jakieś bakterie jelitowe (coś na "L") takie ampułki z proszkiem dolewa się wody i podaje dzidzi, to podobno te same bakterie co w jogurtach siedzą, ma mu pomóc w trawieniu i takie tam. zobaczymy. mamy tez zrobić morfologię i mocz, bo podobno przy żółtaczce czasem anemia się przyplącze więc trzeba to sprawdzić. ja tez byłam dziś u gina, wszystko się ładnie wygoiło, przepisał mi te tabletki anty, ale jakos nie mam do nich przekonania...kurcze...
|
|
|
|
|
#1357 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
buuu, a ja tak czekam na to, a on się najczęściej uśmiecha jak kupsztala szczeli... kurcze przegrywam konkurencję z kupą
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1358 |
|
Zadomowienie
|
wybaczcie ze ja znowu pisze z opoznieniem bo dopiero nadrabiam zaleglosci
Instruktorko, a ten kat przodoskrecenia to alfa czy beta? I ma malec od 40 st? A Twoja Olusia to urodzona modelka normalnie. |
|
|
|
#1359 |
|
Raczkowanie
|
Simona,sorki, ale nie czuję sie w temacie mocna - to są pytania do ortopedy.Nie chcę Ci mieszać niepotrzebnie....
A modelki to są obie -dzięki.
|
#1360 |
|
Wtajemniczenie
|
a to foty Kubła z mama i tata
i od kogo bardziej podobny ???
|
|
|
|
#1361 |
|
Zakorzenienie
|
nie umiem powiedzieć, do kogo podobny, ale śliczny!!! Oboje jesteście ciemnowłosi i ciemnoocy, więc podobieństwa może nie da się łatwo stwierdzić...ale może raczej do Ciebie?
w przypadku Niny też zdania podzielone- choć oczy ma wielgachne po mnie, ale co do reszty... |
|
|
|
#1362 |
|
Zadomowienie
|
Do mamy oczywiście!
|
|
|
|
#1363 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze, dziewczyny nie piszcie tyle bo nie daję rady z czytaniem
jak już dojdę do końca to zapominam o czym miałam napisać.Wiecie ja chyba też "cierpię na okres" już wszystko się konczyło i bum znowu. A myślałam,, że będę miała trochę spokoju. Może wiecie jak zmusić moje dziecko do ssania z piersi. W szpitalu przyzwyczaiła się do butli i mam problem. Zjada z piersi co prawda trochę, ale tylko dokąd dobrze leci a potem nie chce się już jej wysilac tylko się wścieka i wypluwa cyca. Wrzeszczy strasznie więc dostaje drugiego, sytuacja się powtarza i ostatecznie kończy się na butli. Nie ssie do końca więc mało produkuję, mało produkuję więc za mało ssie. Takie błędne koło. Nie wiem co z tym zrobić, przecież nie będę brała dziecka głodem a przy cycu i tak siedzi z godzinę. Piszecie o wadze. Mi zostało 4 kg, które specjalnie mnie nie stresują, ale mam teraz przeogromny apetyt. Też tak macie? Kasiu, kiedyś pytałaś czy po weekendzie zostajemy w domu. Wbrew temu co w piątek mówiła p. dr na szczęście nic nie urosło ani z posiewu krwi ani kału, nie trzeba więc było zmieniać leczenia więc siedzimy sobie w domku. I dobrze bo w szpitalu panują wirusy: rota, jelitówka, sepsa , zapalenie płuc. Tam sie słabo robiło jak tylko się o tym słuchało. Tak wiec wypisywali kogo mogli. Czasami niestety za wcześniej bo sporo dzieciaczków wraca po kilku dniach z domu znów do szpitala.Wiktorynka śicznie się uśmiecha kiedy jest najedzona. A kąpie ją między 19 a 20 a to tylko dlatego, że tak akurat wynika z naszego rozkładu dnia, który mała pomału sobie wypracowuje, ale w szpitalu też kąpią dzieci o 23 i ja nie widzę w tym nic złego. Wikunia na szczeście o tej porze śpi, ale przecież każde dziecko ma inne godzinki urzędowania Dobra, o czymś na pewno zapomniałam, ale to przez was. Kto to widział tyle pisać Idę spac bo moja niunia coraz częściej budzi sie w nocy a do tego działa na 2 końce jak już zje to niemal natychmiast trzeba zmieniać pieluche. A ja chyba odreagowuję bo zasypiam tak mocno, że boje sie że nie słyszę małej kiedy płacze. Nie wiem, mam nadzieję, że tak nie jest. Pozdrawiam mamusie ze ślicznotkami i ślicznymi
|
#1364 |
|
Zadomowienie
|
A to był uśmiech do mamy. Olaf to czasem chichra sie na głos nawet ale najczęściej do taty.
|
|
|
|
#1365 |
|
Zadomowienie
|
Aga ja leczyłam popekane brodawki bepantenem ale najlepiej podziałało chodzenie z piersiami na wierzchu. Zeby sucho było. Ja miałam obie brodawki popekane wiec karmiłam tak cierpiąc. Zaciskałam zeby i karmiłam.
Nita słodka Mała. Moj synek na brzuszku nie lubi i jeczy ale kłade go może kiedyś polubi. Tylko po kąpieli jak go miziam i masuje to lezy na brzuszku jak zaklety i nic nie protestuje skubany.A Wy czesto kładziecie wasze dzieci na brzuszku? Instruktorka Ja mam namiętnie ochote schrupać mojego Synka Marti twoja córcia to ma już całą kolekcje tych paputków widze. |
|
|
|
#1366 |
|
Zadomowienie
|
Wiktoria też bardzo płakała kiedy kładło się ją na brzuszku, ale chyba przyzwyczaiła się i polubiła to i teraz czesto tak śpi bo bardzo jej to pomaga bo wtedy odchodzą najsolidniejsze prutki
Wiecie co, ja nie miałam zzo, ale strasznie bolą mnie plecy i jak rzyjdzie mi przewijać małą (na wersalce) to przypomina mi się ciąża i wstretny ból pleców.
|
#1367 |
|
Zadomowienie
|
Anitko, dziekuje za info i mile slowa.
cleo, gdzie Ty sie kobito podziewalas tyle czasu??? Z ta oponka po cc nad cieciem to chyba norma, bo ja tez mam. Wkurza mnie to jak nie wiem, ale mam wrazenie ze sie zmniejsza tylko strasznie wolno. Fibian, no wlasnie chce isc do gina jak najszybciej, dzisiaj mi mija 6 tyg po cc, bo martwi mnie ten bol nad cieciem i bardzo wyrazne zgrubienie- chyba mi sie zbiera plyn surowiczy??? W jaki sposob ,,rozciagasz ciecie"?? sohf, my tez dostalismy na jelitka Lacidofil ale jeszcze nie podalam. A Wy juz podaliscie Kubusiowi? Instruktorka, napisalam o Oluni tylko bo chodzilo mi o to zdjecie wczesniejsze. Czytam z opoznieniem.
|
|
|
|
#1368 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1369 |
|
Zadomowienie
|
Kasiu popieram!!! Beda mialy nasze dziewczyny w kim wybierac
![]() Sohf trudno powiedziec to kogo bardziej. Chyba do obojga tak samo, zwlaszcza, ze Ty i Twoj TZ tez troche podobni do siebie jestescie - dobrze sie dobraliscie. Marti butki przeslodkie, kiecka tez!! |
|
|
|
#1370 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jasne Simonka,domysliłam sie luzik,ja po prostu z przyzwyczajenia -jak mówię to o obu, żeby żadnej nie było przykro Muszę sie bardzo pilnować, bo oczywiście padło juz sakramentalne "kogo bardziej kochasz?"...Aranka,a jak jest u was? Malutka musi byc specjalnie traktowana ze wzgledu na serduszko, nie może płakać. Wiem, że musisz być pewnie "rozdwojona" , jak czasem ja ![]() U nas oficjalnej zazdrości nie ma,jest wielka miłośc i czułosć do młodszej siostry,jednak ja moje dziecko znam i wiem,że ona czasem zwraca na siebie uwagę ( także złym zachowaniem) ale robi to nieświadomie. Nie mozna zaprzeczyc, że dla starszego dziecka to jest sytuacja stresowa. Ale za to jaka duma na podwórku, jak idziemy z wózkiem A!!OLA SKOŃCZYŁA DZIŚ 2 MIESIĄCE!!! ![]() Atak Ola woła mamę : eejj !
Bądź sobą i pozwól na to innym http://tickers.baby-gaga.com/t/lamla...y+child+is.png http://b1.lilypie.com/jT2Bp1.pngalt="Lilypie 1st Birthday Ticker" border="0" width="400" height="80" /></a> Edytowane przez instruktorka Czas edycji: 2007-02-15 o 10:38 |
|
|
|
|
#1371 |
|
Zakorzenienie
|
życzenia dla Oli!!!
|
|
|
|
#1372 |
|
Zadomowienie
|
[quote=instruktorka;370159 1]
jasne Simonka,domysliłam sie luzik,ja po prostu z przyzwyczajenia -jak mówię to o obu, żeby żadnej nie było przykro Muszę sie bardzo pilnować, bo oczywiście padło juz sakramentalne "kogo bardziej kochasz?"...[quote]U mnie to tak jest z moja siostrzenicą. Ona ma 10 lat, jej brat 3. I ona ciagle pyta koga ja bardziej kocham. A teraz jak Olaf sie urodził to jeszcze bardziej sie dopytuje. Wiec ja jej zawsze odpowiadam, ze najbardziej ze wszytskich to ja kocham Sońke....ich bokserke Buzka dla Oli na miesiecznice. Olaf jeszcze nie wydaje takich dzwiekow z siebie. czasem mu sie cos wyrwie ale przez przypadek A chłopaki to musza byc silne coby bronic te nasze kruszynki co nam sie tu porodziły
|
|
|
|
#1373 |
|
Zakorzenienie
|
Ninka Walentynka
Edytowane przez kasia191273 Czas edycji: 2007-03-02 o 21:36 |
|
|
|
#1374 |
|
Zadomowienie
|
Kasia- super foty!!! A Mala urocza
|
|
|
|
#1375 |
|
Zadomowienie
|
hejo
![]() Wasze dzieci piekne Laurka Marti,Ninka w serduszku Olafek,Oleńka, Kubuś,Nicolka,Roksanka(no wszystkie_-lubię patrzeć na te nasze skarby ![]() Nasz model tez ma sesje walentynkowa z serduszkami pozniej wrzuce,bo teraz tak na chwilke wpadlam..dzis moja mama zaprosila nas na obiadek i niedlugo idziemy na spacerek z obiadkiem,maz ma druga zmiane wiec dlatego wczesniej..Sohf Twoj synus podobny do Ciebie!! Nita6 podziwiam ,ze sie tak zmobilizowalas..ja tez musze zrzucic ciazowe 11kg-10poszlo podczas porodu,a2kg dopiero teraz jesszcze jakies 10-11 olaboga! Ja nie mialam znieczulenia zzo a po calym dniu tka mnie rwie kregoslup,ze ciezko mi sie przekrecic spiac,na szczescie rano jest troszke zregenerowany,i od nowa dostaje po doopie.. dziewczyny mnie tez boli lechtaczka,o co chodzi,czemu tak?na poczatku mialam wrazenie jakby kos skopal mi te kosci cipne od srodka,teraz to lechtaczka jednak,szczegolnie jaki siadam,wtedy jakis tkai skurcz czy cos sie pojawia..i to oddala przytulanie.. lece dac malemu papu papa
|
#1376 |
|
Konto usunięte
|
a moje szczęscie wreszcie zasnęło
zaraz obciacham mu pazurki, najpierw kawka i wczorajszy torcik ![]() Wcinacie pączki dziś? Ja czekam na faworki. |
|
|
|
#1377 |
|
Raczkowanie
|
Sohf, kropelki dostałam od koleżanki, której córka też miała problemy z brzuszkiem, jej pomogły po kilku dniach. Podobno u mnie w mieście jest jakaś apteka, która sprowadza sab simplex, ale nie wiem czy to prawda.
Moim zdaniem Kubuś bardziej podobny jest do mamusi. Śliczny chłopak ![]() Malgogaj, Olaf słodko się uśmiecha, ciekawe kiedy mój tak zacznie?? Co do ciążowych kilogramów, mnie już nic nie zostało, ale mój brzuch nadal wygląda dosyć okropnie, krecha nie chce zniknąć, no i te rozstępy...brr. Wszystkiego dobrego dla Oli
|
|
|
|
#1378 |
|
Zakorzenienie
|
U nas nie ma pączków;((((((((((((((((( (((((((((((((((((
Ale dla mojego cellulitisu to nawet lepiej... |
|
|
|
#1379 |
|
Raczkowanie
|
Kasiu, świetny pomysł na zdjęcia! Ninka wygląda przepięknie!!
|
|
|
|
#1380 |
|
Konto usunięte
|
ale super te zdjecia Ninki!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:45.

i pokaze przy okazji zdjecie kiecki jaka jej kupilam

podziwiam ze na spacerki zakładasz buciki, my chodzimy w skarpeciorach
buuu, a ja tak czekam na to, a on się najczęściej uśmiecha jak kupsztala szczeli... kurcze przegrywam konkurencję z kupą

, zapalenie płuc. Tam sie słabo robiło jak tylko się o tym słuchało. Tak wiec wypisywali kogo mogli. Czasami niestety za wcześniej bo sporo dzieciaczków wraca po kilku dniach z domu znów do szpitala.