Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2010r. - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-09, 18:15   #4441
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2

Dzis usłyszałam od Muichaliny:

"Mamo a Ty jestes najfajniejsza mama na świecie"

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 19:31   #4442
mloda1989
Zakorzenienie

Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2

Widzialy nowa wiadomosc od mamy lenki??
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 19:40   #4443
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
A po co bylas u lekarza? z kim?
Ja tez lubie drapanko uwielbiam
Nie wiem kiedy, ale jakos tak mi sie spodobaly biale wnetrza , meble itd . Wlosy ide jutro farbowac i nie bedzie to raczej blond, ale taki braz , jasny , ooo nie taki jak ty bo nie pasowalby mi , ale fajny masz . Wlosy nie maja nic wspolnego z bialym , ciemne kolory wlosow tez mi sie podobaja - ogolnie

ja tyz lubie

u nas pada , ciekawe jak jutro bedzie.

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Dziewczyny podajcie przepis na barszcz czerwony , sprawdzon bo ja nie wiem czy dobrze gotuje .
Libra??????? tak ladnie sie usmiecham do ciebie
ze sobą byłam u neurologa, a szkoda gadać...
dasz zdjecie jak sie pofarbujesz, nie podaruje ci

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
zatruta farbami?? o co chodzi....
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 20:10   #4444
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Iza to polecam się
Ania fajny ten fotelik ,też się muszę zacząć rozglądać za nowym bo z naszego espiro jeszcze trochę i głowa będzie wystawać ,na razie jeździ jeszcze w pasach fotelikowych i nie jest mu raczej ciasno.
Ogólnie z espiro byłam bardzo zadowolona,teraz się znowu zacznie wybieranie ,pzrebieranie oglądanie ,nie cierpię tego.
Im więcej oglądam i czytam tym coraz głupsza jestem
W pracy mam sporo fotelików coneco . Mawet używane są w bardzo dobrym stanie ogólnie sprawiają bardzo porządne wrażenie . No i cenowo jeszcze nie jest tak kosmicznie jak te znane marki .
te nowe modele jeszcze lepiej wygladają , bo ja tylko strasze miałam ale luknij sobie
http://allegro.pl/fotelik-coneco-enc...672790129.html
http://allegro.pl/fotelik-coneco-ind...676781180.html
pewnie nie trudno będzie je spotkać w sklepie i obmacać .

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
no dawno pierwsza nie byłam
wstałam bo zaraz mi cycki eksplodują...Iza jadła o 22ej, potem o 3ej i teraz jeszcze śpi, zaraz ją obudzę
U mnie też zimno, teraz jest 3 stopnie i widze że samochody mają białe dachy, wiec przymrozek był nie wiem jak mam kubiego ubrać w taką durną pogodę...już wole albo mróz, albo ciepełko, bo takie 10-14 stopni w dzień to mnie wkur.wia
Dzisiaj zabieram sie za segregację zabawek kubusiowych, bo pokój zagracony, a on i tak bawi sie tylko:puzlami, ciuchciami, duplo, wyspą sodor i torami i garażami z wadera. Reszte mam ochotę wywalić.... mam całe pudło klocków mega z wadera i chyba je wypieprze...on sie nimi w życiu nie bawił albo do przedszkola może podrzucę - myślicie, że wezmą??mogą tak??
Jak najbardziej daj do przedszkola tam zawsze brak zabawek ,. Limity mają bardzo małe na zakupy a kupować muszą tylko zabawki z atestami ( drewniane np. ) oczywiście nie tyczy się to zabawek przyniesionych przez rodziców
Ja niedawno zaniosłam całą torbę wielką autek Szymka którymi się on już nie bawi i pani chętnie przygarnęła .

Cytat:
Napisane przez BeataR89 Pokaż wiadomość
Piękne łóżko ale ja nie poradzę bo nie mam sypialni

Widzę temat fotelików my mamy taki http://www.maked.jgora.pl/CONECO/FOT..._04_maked.html ale Maja nie lubi jeździć w foteliku i zawsze jest płacz nie może wysiedzieć za długo 30 min jazdy jest spokój a potem awantura.
A jeśli chodzi o ubieranie dzieci dziś rano wyszłam i było mroźne powietrze mojej założyłam taką kurtkę http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...Kurtki/85236/1 pod tym miała koszulkę i bluzkę na długi rękaw taką cienką no i jej było zimno że kocykiem kazała się przykryć ona to w ogóle taki zmarźlak że jak teraz jest tak chłodno to nie będzie chodzić sama bo jej za zimno i wiatr przeszkadza musi siedzieć w spacerówce.
Byłam ją zapisać rano do dentysty polecali tą przychodnie http://remedium-stomatologia.pl/ no ale zobaczymy jak to będzie aż sie boję nie wiem jak ją przygotować czy jej powiedzieć gdzie będzie szła czy nic jej nie mówić
Pewnie że lepiej mówić

TZta nie ma dzieciaki kimają .
Bao no właśnie pokaż małą
Stary 2012-10-09, 20:35   #4445
monka23
Zakorzenienie

Nataszka no ale ci z tym lekarzem ? Co ci jest ? Czemu szkoda gadać, czy nic się nie dowiedzialas ?

Tez czytałam o Lence , mam nadzieje ze dzięki temu ze dowiedzieli sie co jest przyczyna jej stanu i ze da się go odwrócić , a mała w koncu bedzie zdrowa ojjjj ciekawa jestem o co biega dokładnie .
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 20:47   #4446
ania p
Zakorzenienie

Monka kiedyś czytałam artykuł o zatruciu ale rtęcią ze szczepionek ( tych serwowanych nam przez NFz bo mają najwięcej ) dzieciak miał objawy autyzmu itp zaburzenia .
Poleźli do jakiegoś doktorka który stwierdził zatrucie organizmu rtęcią .
Po jakimś tam leczeniu dzieciak zupełnie inny i zdrowy .
Nie pamiętam jakiś tam szczegółów , ani dokładnego leczenia , ale jakoś tak to szło .
o tu jest np o tym
http://www.dzieci.bci.pl/strony/autism/rtec_faq.htm
Stary 2012-10-09, 21:07   #4447
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Ja tez niedługo muszę się zacząć rozglądać za nowym fotelikiem. Nam w esprio dalej wygodnie ale będziemy potrzebowali go dla młodszej wiec dla Oliwki będzie nowy.

Libra - ja już dawno miałam Ci napisać ze piękne dzieła tworzywa.
A ta poducha jest przesliczna.

Ty to dla mnie taki niedościgły wzór jesteś. I zdecydowanie z innej planety, takiej gdzie doba ma conajmniej 48 godzin. No chyba ze jest Was dwie.
PoP ale mi komplement zasunęłaś dzięki
ale ja na pewno nie jestem żadnym wzorem do naśladowania ,po prostu nie wiem co zrobić z wolnym czasem i żeby nie robić nic to sobie tam coś robię
czasem by się przydało rozdwoić
Ty to dopiero możesz być obiektem podziwu ,ja nie wiem czy bym dała radę z dwójką takich małych dzieci gdzie jeszcze jedno wymaga specjalnej opieki
Cytat:
Reszte mam ochotę wywalić.... mam całe pudło klocków mega z wadera i chyba je wypieprze...on sie nimi w życiu nie bawił albo do przedszkola może podrzucę - myślicie, że wezmą??mogą tak??
nie wywalaj oddaj na pewno wezmą
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Z wózka widząc tylko na zdjęciach to jestem bardzo zadowolona zobaczymy jak dojdzie. Firmy też fajnej bo casualplay. Dzisiaj po niego kuriera wysyłam, bo od tz z pracy będzie za darmo(a raczej tz zapłaci )A ceny wózków to na tablicy sporo takich, można przebierać, ja dałam sobie 2 tyg na znalezienie, to w 3 dni znalazłam. Tylko wczoraj miałam 8 do wyboru, więc brałam po kolorze

Wiecie że jak wczoraj byłam na placu zabaw z mlodym to większość dzieci w takich zimowych kurtkach, czapach wełnianych, i kozaczkach, matki i opiekunku podobnie, kozaki płaszcze szale tylko bez czapek i rękawiczek. Jestem ciekawa jak się ubiorą skoro już przy +10 takie ocieplenie, to przy 0 juz chyba z domu nie wyjdą.
A ja biegam w krótkich spodenkach takich do kolan, i bluze po 5 min ściągam.
a ile za wózek dałaś?
bez jaj z tym ubieraniem my jeszcze na krótki rękaw latamy ,ewentualnie bluza i bezrękawnik
Cytat:
Napisane przez BeataR89 Pokaż wiadomość
Byłam ją zapisać rano do dentysty polecali tą przychodnie http://remedium-stomatologia.pl/ no ale zobaczymy jak to będzie aż sie boję nie wiem jak ją przygotować czy jej powiedzieć gdzie będzie szła czy nic jej nie mówić
powiedz jej i wytłumacz wszystko co będzie dentysta robił żeby się nie wystraszyła,u nas pierwsza wizyta przebiegła spokojnie i nawet dał sobie polakierować
Cytat:
[/COLOR]Dziewczyny podajcie przepis na barszcz czerwony , sprawdzon bo ja nie wiem czy dobrze gotuje .
Libra??????? tak ladnie sie usmiecham do ciebie
mówisz i masz ,to jest przepis na czysty ale równie dobrze można taki sam robić z ziemniakami jak kto lubi ,jak dla mnie rewelacja ,jak odkryłam ten przepis to już inne nie istnieją a na kupny nawet nie patrzę
http://whiteplate.blogspot.com/2010/...wigilijny.html
a tu masz zupę pomidorową z soczewicą o której mówiłam jest rewelacyjna ale dość ostra jak ktoś nie lubi to po prostu mniej czili dodać
http://lepszysmak.wordpress.com/2012...iabelska-zupa/
Na tych dwóch blogach są świetne przepisy
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
W pracy mam sporo fotelików coneco . Mawet używane są w bardzo dobrym stanie ogólnie sprawiają bardzo porządne wrażenie . No i cenowo jeszcze nie jest tak kosmicznie jak te znane marki .
te nowe modele jeszcze lepiej wygladają , bo ja tylko strasze miałam ale luknij sobie
ten z pierwszego linka fajny akurat coneco jest w najbliższym sklepie więc mogę na żywca sobie obejrzeć
Ania ja poszłam za Twoim przykładem i jutro już trzeci dzień pomidorowa
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-09, 21:16   #4448
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
ten z pierwszego linka fajny akurat coneco jest w najbliższym sklepie więc mogę na żywca sobie obejrzeć
Ania ja poszłam za Twoim przykładem i jutro już trzeci dzień pomidorowa
No nie wierzę
Stary 2012-10-09, 21:21   #4449
monka23
Zakorzenienie

Ania tak czytałam kiedyś .

Libra dzięki . Bo ja robiłam na gotowym rosole i osobno gotowalam buraki i dopiero tarlam . Przepisy dodane to już po powrocie z pl zrobię , ja ci przepis tez podam po , na ta cieciezyce bo tz nie robił , jakoś na to czasu nie miał. Cooo 3 dni pod rząd pomidorowa? A czemu , coś przeoczylam hehe
Stary 2012-10-09, 21:25   #4450
libra777
Zakorzenienie

No trzy dni bo został rosół z niedzieli i ziemniaki to do podsmażenia ,gnojki wydziwiają to powiedziałam że przez trzy dni nawet garnka nie kopnę i jedzą co jest
na ścisłość to i do czwartku by pociągnął ale już nie będę przeginać
Stary 2012-10-09, 21:30   #4451
ania p
Zakorzenienie

Libra a widzisz rosołek się przydaje
Ja czasem wyciągam z zamrażalnika , dodaję pomidory puszkowe i obiadek jak znalazł
Nic im nie będzie .
Stary 2012-10-09, 21:38   #4452
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Ta i jeszcze w tej pomidorowej będzie makaron świderki
Stary 2012-10-09, 21:45   #4453
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
No trzy dni bo został rosół z niedzieli i ziemniaki to do podsmażenia ,gnojki wydziwiają to powiedziałam że przez trzy dni nawet garnka nie kopnę i jedzą co jest
na ścisłość to i do czwartku by pociągnął ale już nie będę przeginać
Aha hahaha , ja zawsze rosół mroze , na świeżo jedzą a reszta do zamrazalnika ewentualnie jakaś porcje zostawiam na następny dzien zeby na nim inna zupę zrobić.
A z ziemniaków jak mi zostają to nastepnego dnia robię kluski śląskie i jak mi nie zjedzą to je tez mroze hehehe takie nieugotowane .

Ania tez tak robię pomidorowe i jeszcze koncentratu trochę dodaje i przyprawy .
Stary 2012-10-09, 22:05   #4454
libra777
Zakorzenienie

Makaron to kokardki
i to z soboty bop trochę się rozpędziłam gotując jako łazanki do kapusty
Ja ziemniaki zawsze zostawiam do podsmażenia kroję w plasterki posypuję taką fajną przyprawą do ziemniaków i pychota lepsze jak frytki.
Kluski śląskie i kopytka to mrożę ale już ugotowane i później tez podsmażam.
Zawsze robię dużą porcję żeby właśnie zostało do zamrożenia.
Jeszcze mi się przypomniało że mam flaczki i bigos w słoikach ,może by tak do końca tygodnia nie gotować
Stary 2012-10-09, 22:28   #4455
monka23
Zakorzenienie

Libra talarki , tez lubie . Moje nie lubia odsmazanych klusek, kopytka im wogole nie smakuja , wiec nie robie. Ja teraz do obiadu robie purre , moj maly zwariowal, strasznie mu smakuje , starszy za to ugotowanych ziemniakow nie tyka .

Ogladam teraz program Moja szokujaca historia i jest o nastolatkach, ktorzy choruja na Pecherzowe oddzielenie sie naskorka -masakra . Tacy biedni ze szok , Dziewczyna wstaje ok 3 nad ranem i mama z pielegniarka naklada jej opatrunki, a potem idzie do szkoly.Rece maja powykrzywiane , przez odklejanie sie naskorka , potem te rany sie sklejaja . Brrrr Dziewczyna ma wielka rane na calych plecach i przed wyjsciem do szkoly przekluwa male pecherze , zeby sie nie powiekszyly. Bol od urodzenia do smierci , straszne . Dziecka na rece nie mozna wziasc bo cala skora na rekach zostaje .

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2012-10-09 o 22:42

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-09, 23:05   #4456
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ja sie spotkalam na piwo z kolezanka po pracy posiedzialysmy posmialysmy sie jutro jade z ojcem do Katowic....

ja mam teraz baby design dla mlodej i jestem zadowolona ,a najwazniejsze ze jej wygodnie i nie marudzi.

Pracuje u dwoch Arabow.jeden super mowi po polsku drugi troche miesza,ogolnie sa bardzo sympatyczni

musze wam napisac bo ja od poludnia sie smieje jak sobie przypomne
robil sobie pizze stalam obok nagle slysze "Darus czymoglabys mi podac dwa JAJKI"
jak uslyszlam jajki najpierw sie zastanawialam pare sekund co to sa jajki,pochwili zajarzylam ze jajka;p
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 23:08   #4457
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Libra talarki , tez lubie . Moje nie lubia odsmazanych klusek, kopytka im wogole nie smakuja , wiec nie robie. Ja teraz do obiadu robie purre , moj maly zwariowal, strasznie mu smakuje , starszy za to ugotowanych ziemniakow nie tyka .

Ogladam teraz program Moja szokujaca historia i jest o nastolatkach, ktorzy choruja na Pecherzowe oddzielenie sie naskorka -masakra . Tacy biedni ze szok , Dziewczyna wstaje ok 3 nad ranem i mama z pielegniarka naklada jej opatrunki, a potem idzie do szkoly.Rece maja powykrzywiane , przez odklejanie sie naskorka , potem te rany sie sklejaja . Brrrr Dziewczyna ma wielka rane na calych plecach i przed wyjsciem do szkoly przekluwa male pecherze , zeby sie nie powiekszyly. Bol od urodzenia do smierci , straszne . Dziecka na rece nie mozna wziasc bo cala skora na rekach zostaje .
Straszne...z ta choroba.... lubisz takie programy?
a monka szkoda gadac bo chyba nie chce sie uzewnetrzniac, jak bedzie lepiej wtedy sie otworze. Nie jest najgorzej.
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 06:45   #4458
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
a ile za wózek dałaś?
bez jaj z tym ubieraniem my jeszcze na krótki rękaw latamy ,ewentualnie bluza i bezrękawnik
Za wózek 50 zł dałam. A przesyłka od tz z pracy to dla mnie za darmo, jemu odciągną.

U nas dzisiaj była pogoda taka że nawet biegać nie poszłam, bo normalnie halny, drzwi na dwór nie mogłam otworzyć. Jak szłam na wieczorny spacer dzieciaków i małe zakupy to pierwszy raz młodego w czapce takiej cienkiej na uszy, bo tak to tylko na rower nosił. Starszemu też kazałam ubrać.

izazula fajne spodnie Erykowi kupiłam w pepco z tymi takimi przeszyciami na wysokości kolan za 29 zł, ale fajnie wyglądają, i bluzy były od 9-14 zł. Te po 9 to białe pewnie dlatego taka cena że to nie jest dobry kolor dla szkolnego chłopca. Mój to musi jakieś stonowane dość ciemne bo całe menu ma na bluzie jak wróci do domu, nawet nie muszę się pytać co miał na obiad, takie drobne nie to że zalany, ale i tak na białym byłoby widać.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 07:15   #4459
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:

Jak najbardziej daj do przedszkola tam zawsze brak zabawek ,. Limity mają bardzo małe na zakupy a kupować muszą tylko zabawki z atestami ( drewniane np. ) oczywiście nie tyczy się to zabawek przyniesionych przez rodziców
Ja niedawno zaniosłam całą torbę wielką autek Szymka którymi się on już nie bawi i pani chętnie przygarnęła .

Pewnie że lepiej mówić

TZta nie ma dzieciaki kimają .
Bao no właśnie pokaż małą
no i nie chcieli do przedszkola pani powiedziałą, ze chętniej pomoce naukowe typu farbki/kredki, a zabawek mają aż nadto. Ale dałam mamie i zabrałą na świetlicę środowiskową u nas w MOPSIE wczoraj miałam sie wziać za reszte jego zabawek i mi nie wyszło, może dzisiaj sie zbiorę
Co do zjęć, to na fb wrzucam jakieś ale jak chcecie to proszę i Kubi z wczoraja
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0759.jpg (110,1 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0772.jpg (124,6 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0774.jpg (111,0 KB, 35 załadowań)

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-10, 07:33   #4460
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość

pięknie

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
no właśnie czytałam , ciekawe o co chodzi

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Cytat:
kurde ja też muszę teraz kupić Mackowi nowy fotelik ten pierwszy mi się podoba

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

Cytat:
no i nie chcieli do przedszkola pani powiedziałą, ze chętniej pomoce naukowe typu farbki/kredki, a zabawek mają aż nadto. Ale dałam mamie i zabrałą na świetlicę środowiskową u nas w MOPSIE wczoraj miałam sie wziać za reszte jego zabawek i mi nie wyszło, może dzisiaj sie zbiorę
podobni są do siebie ślicznoty u nas w przedszkolu też nie przyjmują bo pytałam , za to bloki kredki farbki itp. chętnie dobrze , że miałaś gdzie oddać , tam na pewno się przydadzą.
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 07:38   #4461
Baobabek
Zakorzenienie

ja mam fotelik coneco odkąd kubi skończył 7 mcy, sprawuje sie dobrze, jedyny minus, to, że kolor trochę wypłowiał od strony okna.

Stary 2012-10-10, 08:06   #4462
BeataR89
Rozeznanie

Witam
Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość

Oj jak słodko,moja jeszcze tak dobrze nie mówi ale powie kocham mamusie

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Cytat:
a ile za wózek dałaś?

powiedz jej i wytłumacz wszystko co będzie dentysta robił żeby się nie wystraszyła,u nas pierwsza wizyta przebiegła spokojnie i nawet dał sobie polakierować
No coś Ty na krótki rękaw to u Ciebie tak ciepło, u mnie jest już zimno.
Tłumaczyłam jej jak jest u dentysty i nawet nie chce słuchać tylko mówi mama nie

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Cytat:
Śliczne masz dzieciaczki Ale ja kocham takie maluszki

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Cytat:
ja mam fotelik coneco odkąd kubi skończył 7 mcy, sprawuje sie dobrze, jedyny minus, to, że kolor trochę wypłowiał od strony okna.
U mnie tak samo kolor wypłowiał od strony okna
Stary 2012-10-10, 08:30   #4463
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Mi Graco po Eryku nic nie wyplowial,ani sie nie wysiedzial. A sporo prany byl,bo eryk ma chorobe lokomocyjna . U kolrzanki coneco z ciemnego bordo po 3latach bardziej taki brudny roz sie zrobil,ale to w niczym nie przeszkadza. Najwazniejsze zeby gabka sie nie usiedziala..

Juz dzisiaj zaczelismy dokarmiac sikorki. Mam nadzieje ze male wredoty nie beda mi prania dziurawic jak w zeszlym roku.za balustrada im wysypalam zeby na balkon nie wlatywaly

ja mam dzisiaj pomidorowe . Ale u mnie pomidorowa od poczatku tylko byla i z ryzem. No i gulasz z watrobki,marchewke z groszkiem i kalafiora z bulka tarta

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 08:45   #4464
P0P70
Zakorzenienie

Libra - toTy len straszny w tym tygodniu.

Madziwina - piekny tekst.

Bao - sliczna dziewczynka w koncu masz kogo stroic.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 08:50   #4465
ASIULEK_23
Zakorzenienie

A ja dziś uziemiona w domu wiec muszę zrobić obiad z tego co mam, wiec będa ziemniaki hehe. Oczywiście zartuję... do tego zrobię mielone tylko po jajka do sąsiadki skoczyć muszę i buraczki ze słoiczka roboty teściowej. Choroba mnie zmogła. Ledwo oddycham. Pierwszego dnia to musiałam cały czas z chusteczką w nosie (taki tamponik robię ) chodzić bo jak wyjęłam choćby na 5 sekund to mi ciurkiem na podłoge giluny leciały Teraz wręcz odwrotnie, oddychać nie mogę bo zawalony nochal mam. Bolą mnie mięśnie, kosci, głowa, gardło... eee... mam nadzieję, ze Werci znowu nie zarażę... Oj nie pamiętam kiedy ostatnio bylam taka chora. Rzadko choruję, jedynie lekki katarek i tyle.

Teraz uciekam zając się szkrabem bo bajki juz prawie godzinę ogląda...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 08:58   #4466
monka23
Zakorzenienie

Bao ale masz slodzine w domu , do kogo ona podobna ? Ciebie czy tz- ta ?

Nataszka hmmm no jak chcesz mam nadzieje ze nic poważnego . Napiszesz jak będziesz chciała już ci dupy nie mecze hehe

Asiulek hehe miałam to samo i to samo robiłam , masakra co za wirus . Trzymaj się kładz się i gnij a mała niech ma dziś dzien dziecka

My dziś do pl , wyjazd z domu o 15 .
Stary 2012-10-10, 09:01   #4467
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Bao - sliczna dziewczynka w koncu masz kogo stroic.
ooo taaak

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
A ja dziś uziemiona w domu wiec muszę zrobić obiad z tego co mam, wiec będa ziemniaki hehe. Oczywiście zartuję... do tego zrobię mielone tylko po jajka do sąsiadki skoczyć muszę i buraczki ze słoiczka roboty teściowej. Choroba mnie zmogła. Ledwo oddycham. Pierwszego dnia to musiałam cały czas z chusteczką w nosie (taki tamponik robię ) chodzić bo jak wyjęłam choćby na 5 sekund to mi ciurkiem na podłoge giluny leciały Teraz wręcz odwrotnie, oddychać nie mogę bo zawalony nochal mam. Bolą mnie mięśnie, kosci, głowa, gardło... eee... mam nadzieję, ze Werci znowu nie zarażę... Oj nie pamiętam kiedy ostatnio bylam taka chora. Rzadko choruję, jedynie lekki katarek i tyle.

biedulka, obu Ci szybko przeszło

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
Bao ale masz slodzine w domu , do kogo ona podobna ? Ciebie czy tz- ta ?

Nataszka hmmm no jak chcesz mam nadzieje ze nic poważnego . Napiszesz jak będziesz chciała już ci dupy nie mecze hehe

Asiulek hehe miałam to samo i to samo robiłam , masakra co za wirus . Trzymaj się kładz się i gnij a mała niech ma dziś dzien dziecka

My dziś do pl , wyjazd z domu o 15 .
nie wiem do kogo, narazie chyba do nikogo
Ty do PL, a ja z chęcią do UK bym pojechała

Stary 2012-10-10, 09:09   #4468
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość

To ja się przyznaję bez bicia - to moja sprawka... Mam dokładnie to samo
Zdrówka

Żeby nie było to pisałam Asiulkowi czy się nas nie boją bo możemy jakąś zarazę przywieźć...

Michał też dalej chory, w tym tyg do przedszkola już raczej nie pojedzie

Bao fajne masz dzieciaki A jak idzie organizacja życia we czwórkę?

Madziwnia Michał to co najwyżej mi powie że jestem wielka czy duża... Ale że kocha to też czasem sam z siebie powie...

Monka miłego lotu

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 09:23   #4469
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Bao fajne masz dzieciaki A jak idzie organizacja życia we czwórkę?
nie jest źle, myślałąm, ze będzie dużo gorzej problem jest tylko jak tż nie ma, tzn. jest na 2 zmianie i wieczorem jestem sama z dziećmi, to jak pora kąpania małej to Kubuś wariuje, biega i mi wiatr robi, przez co małą sie drze bo jej zimno, Kubuś włązi na meble, wyciąga mi kartę z dekodera, na kompie buszuje...a ja się wnerwiam wtedy i na niego wrzeszczę, a skutek jak wiadomo odwrotny niż ja bym chciała ale tak to jest wszystko dobrze zorganizowane na spacery chodzimy we 3, mały ładnie chodzi bez ręki, staram sie też wychodzić z nim gdzieś sam na sam - on wtedy w 7 niebie sam też dużo przy małej pomaga, całuje ją, pieluchy podaje, smoczka jej wciska, a jak ktoś przyjdzie to każe ręce umyć i dopiero odchodzi od koyski, bo inaczej tknąć małej nikomu nie da
Decyzja o 2 dziecku była zdecydowanie odpowiednia

Stary 2012-10-10, 09:28   #4470
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Decyzja o 2 dziecku była zdecydowanie odpowiednia
Cieszę się
Też chciałabym kiedyś tak napisać

Michas robi z ciastoliny tort... i mówi że ktoś ma dziś urodziny... Tylko nie mam pojęcia kto

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości