Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-09, 22:45   #3991
agrafka85
Rozeznanie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII

zmykam spać kochane do jutra
Stary 2012-10-09, 22:51   #3992
muminek88
Zadomowienie

nom w szpitalu niedojze ze nie zrobia, to albo wcale nie slyszeli akbo nie eiedza gdzie szukac a dzis fizjoterapeztka powiedziala ze jak Laura i tak ma rehabilit.to po co nam badanie :-\
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 23:12   #3993
peperonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kia_mia Pokaż wiadomość
Kurde serio?? Ja ogolnie mam duzo widocZnych naczynek na nogach i niektore popekane.... Cholera bede musiała sie wbic w ten temat i cos doczytac na necie jesZcze
zgłębie temat i na pewno dam znac co i jak, ja mam meeeeega popękane naczynka na nogach. Jak komus pokazuje, to reaguja "O mój Boże"
Cytat:
Napisane przez karolla12 Pokaż wiadomość
Hej

Ale narobiłyście mi smaka tymi wypiekami
Ja ostatnio mam typowo ciążowe zachciewajki,przed chwilą zjadłam trzy mleczne bułeczki i zaraz po zeżarłam wędzoną makrelę,a to wszystko popijam grzaną bawarią z goździkami i sokiem malinowym

Marti jak ty młodziutko wyglądasz,jak nastolatka,ślicznie

Jutro z rana jadę na badanie kontrolne do szanownego Zusu,bo dostałam wezwanie,mam wziąć kartę ciąży....
za kontrole, bedzie wszystko ok
Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
co do pokazywania malej to mam duzo zdjec i filmikow ale pochwale sie dopiero jak mala wroci do domu...

Co do specjalistow to sami juz znaleźlismy jak mamy pomoc corci bo normalnie poprazenie mozna u okolo polrocznego dziecka stwierdzia a dzieki badaniu Prechtla juz od 6 tygodnia zycia. Informacje mamy ale nie umiemy znalesac nikogo kto zna prechtla albo by nam powiedzial kto by zrobil badanie i to nas załamuje bo dni uciekają.Nikt nie ma checi pomoc nam dalej szukac a przeciez kazy ma jakies tam wtyki,informacje,Dzis dzwonilam do znajomej co ma chora coreczke bo ma cos nie tak z polączeniami w móżdżku i dała nam pare namiarow na specjalistow w innym szpitalu...jutro nic nie załatwimy bo zanim maz przyjdzie z pracy to wszystko w srody jest pozamykane ale w czwartek moze damy sie juz rade gdzies dodzwonic i wepchacv na jakas konsultacje bo mała ma juz dzis 6 tyg!!!czas ucieka a my stoimy...mala nie musi miec chwilowo transfuzji bo krew z 9 wzrosla juz na 10,niestety plyny znow sie zebraly i dzis punkcja z 3 ml ostatnio dzis 8...zawsze spuszczają 10 min.musze jutro popytac jak tam wskaźnik bialka bo dzis tylko przez telefon....Pozatym maz ma coraz to wieksze problemy z wolnym w pracy,opieki na razie nie chca mu przedluzyc i zostaje sama z calym bajzlem a mialo byc tak kolorowo...ale ciesza nas postepy z małą, ze ładnie rosnie,od dzis zaczełam sie uczyc rehabilitacji,która Laura ma juz jakies 3 tyg z przerwą 1,5 tyg na dwie operacje.....

i teraz widomosc dnia!!!!na okazje 6 tyg. odpadł małej kikut z pępka!!
Muminku moze sprobujcie kontakt pozyskac przez jakas fundacje zajmujaca sie dziecmi z MPD, jakies poradnie czy przychodnie rehabilitacyjne- ja bym tak szukała. Głównie pomoc i różne namiary można uzyskać od innych rodziców, których dzieci chorują, bo oni najlepiej rozumieja sytuacje.
Trzymam ogromne kciuki,żeby wyniki badania były dla Was jak najlepsze.
peperonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 23:37   #3994
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

goscie pojechali a mąż z nimi na delegacje...przed ich przyjazdem tak sie poklocvilismy jak nigdy.glownie z mojej inicjatywy..powiedzialkam mu kilka brzydkich slow, on sie zdenerwowal i echhh do du..py.oczywiscvie juz sie pogodzilismy ale wiem ze przesadzilam, czepiłam sie o byle co

no i mi smutno bo przesadzilam. Jestem wredota czasami.

mały mi sie rozpycha , w zlewie mam peełno naczyn ale zlewam to jutro pozmywam

muminku trzymam kciuki, super ze odpadł pępek

kamilka oby natanielek niedługo był juz w domku
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 04:05   #3995
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

spac nie moge przez zgage:////
Stary 2012-10-10, 05:56   #3996
halwaya
Zakorzenienie

Morning dziewczynki
Dziś skończyłam 37 tydzień! Jeszcze 3 tyg zostały 21 dni!

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
mnie już moje rozstępy walą szczerze mówiąc.. mam tylko nadzieje, że znikną do lata bo chcę w bikini normalnie wskoczyć

Daj znać koniecznie
Micia - ja rozstępy mam takie, że jak zeberka wyglądam - bledną już, ale prewencja na nic się zdała - kupiłam sobie super krem z super recenzjami - u mnie się takie cuda nie sprawdzają - mam tendencję i tyle.

A co do przepisu to ten zapiekany kurczak z mozarellą wyszedł bosko. Zdjedliśmy ze smakiem - położyłam trochę serka jeszcze na wierzch to się ładnie zapiekło - a w środku był taki prawie lejący się.. polecam!

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość

bylam dzis na ostatnich zajeciach sr z ciekawszych rzeczy dowiedzialam sie,ze osoby z żylakami lub mocno popękanymi naczynkami powinny do porodu zaopatrzyc sie w ponczony uciskowe II stopnia (czy jakos tak)
albo owinac nogi elastycznym bandazem (zaczynajac od stopy)
musze z lekarzem o tym pogadac,bo niestety mnie ten problem dotyczy
(spytalysmy czy pas do ponczoch tez moze byc i sie nasz sliczny pan rehabilitant zaczerwienil )
ze wazne jest bardzo,zeby sie spionizowac juz w pierwszej dobie po porodzie, wlasnie tez ze wzgledu na krazenie
ja kupiłam sobie takie podkolanówki na puchnące stopy, bo w lecie jak jechaliśmy do Polski samochodem to bałam się, że moje krażenie tego nie wytrzyma - i widziałam, że u nas na cesarkę takie obowiązkowo zakładają - a co do zwykłego porodu to nie wiem..

Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość
mistrzem w kuchni nie jestem, ale żeby nie było że się nie podzieliłąm : jeszcze ciepła temu taka opultana :P smacznego
o ja... nie lubię was daj gryza!

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość

oj tam, oj tam..

--

A ja byłam wczoraj na ostatniej sesji zajęć przedporodowych, bo szkołą rodzenia tego nazwać nie można.. tym razem forma zajęć zaskoczyła mnie zupełnie.. bo tytuł sesji "Życie z noworodkiem" - a zaczęliśmy od mówienia o książeczkach dla dzieci - dlaczego ważne jest by dzieciom czytać - jakie książki od urodzenia już dziecku pokazywać i jakie na kolejne etapy. Babki zachęcały nas do zapisania dzieci do biblioteki (ponoć najmłodszy czytelnik ma 3 dni ) no i pokazywały nam, że jest u nich dostępna 'biblioteka zabawek' - można normalnie zabawki wypożyczyć do domu - genialny pomysł Powiedziała, że wszystkie zabawki są generalnie czyszczone - więc żeby się nie obawiać zarazków
Następnie przyszła babka i opowiadała nam o pieluszkach wielokrotnego użytku i muszę przyznać, że zrobiło to na mnie wrażenie.. no koszt nie jest mały, bo takich pieluch to potrzeba ze 20 kupić by starczyło na 2-3 dni, ale ponoć wygodne w praniu i szybko schną - wyglądają o tak: http://www.bumgenius.com/products.php ale jak jest z użytkowaniem i czy to wygodne jest dla dziecka.. no nie wiem - babka zachwalała i mówiła, że dla swoich dzieci używała. Z ciekawości weszłam na ebay'a - dużo ludzi sprzedaje używane i w tytule aukcji zachwalają, że prawie nówki nieśmigane.. a mnie zastanawia dlaczego? skoro to takie świetne.. może nie dla każdego dziecka się sprawdzają - próbował ktoś?
Potem mieliśmy video o masowaniu dziecka - ale nic specjalnego i jak ułożyć do snu by dziecko spało spokojnie i jak się ustrzec przed nagłą śmiercią łóżeczkową.. czyli pościel to do 1 roku wielkie NO-NO - jedynie kocyk, otulak czy śpiworek i układać dziecko nóżkami do krótszego boku łóżeczka - tego nie wiedziałam..
Na koniec mówiliśmy o Centrum Dziecięcym (połączone ze zwiedzaniem) - nawet nie wiedziałam, że coś takiego istnieje.. to coś jak żłobek, ale przychodzi się na określone zajęcia (godzinne lub dwugodzinne) - są nawet zajęcia dla kobiet w ciąży i grupy wsparcia przy karmieniu piersią czy sesje masażu właśnie.. z innych zajęć to są muzyczne, językowe, spacerowe, matematyczne, bajeczkowe i co ciekawsze kulturowe (Eurozone) - ale to wszystko już dla starszych dzieci.. są spotkania z poradami prawnymi, medycznymi, opiekunek do dzieci - a nawet specjalne sejse dla dziadków dzieci- wszystko darmowe (no jest puszeczka na dotacje), tylko na niektóre trzeba się wcześniej umówić. Zapisałam się do takiego centrum i jak będzie mi się nudzić to na pewno się wybiorę - może poznam jakieś fajne mamy z okolicy a dziecko będzie miało rozrywkę.

Edytowane przez halwaya
Czas edycji: 2012-10-10 o 07:18
halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 07:45   #3997
aerien83
Zadomowienie

Czeeeeść

dobrą nockę miałam, ahhh wreszcie i zaczynam dziś 37 tydzień ciąży

dzisiaj został ze mną Kubuś - w przedszkolu mają wycieczkę do lasu, a że już chłodno i deszczowo to go nie puściłam, niech sobie w ciepłym domciu posiedzi z mamusią wyjątkowo, bo od 1 września nie opuścił ani dnia w przedszkolu (tfu tfu).

halwaya gratuluję 38 tyg jesteś oficjalnie donoszona no to ciekawe miałaś te ostatnie zajęcia fajna rzecz ta biblioteka zabawek, a co do tych pieluchomajtek wielorazowych, to ja dostałam 10 takich od przyjaciółki mieszkającej w Anglii i zobaczymy - oczywiście stawiam na pampersy, ale potem kto wie, myslę, że wypróbuję.

marti86 ślicznotko nasza aleś Ty piękna i podziwiam Twoją cierpliwość do nadrabiania wątku

magdaef Twoje zdjęcia na fb przecudnie wyglądasz

kaaamila1 i co oglądałaś wczoraj? mam ochotę ostatnio na jakiś konkretny film, ale sama nie wiem na jaki jakieś sugestie, polecanki?

ImmortalWoman
mniam pysznie to ciacho wygląda

Kurcze syn mnie z kompa wygania, zaraz się na lapka przesiadam
Buziaki i miłego dnia
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 07:45   #3998
dyltharra
Raczkowanie

Cytat:
goscie pojechali a mąż z nimi na delegacje...przed ich przyjazdem tak sie poklocvilismy jak nigdy.glownie z mojej inicjatywy..powiedzialkam mu kilka brzydkich slow, on sie zdenerwowal i echhh do du..py.oczywiscvie juz sie pogodzilismy ale wiem ze przesadzilam, czepiłam sie o byle co

Od kiedy M wyjechal, zre sie z nim praktycznie codziennie - zupelnie o nic. Biedni ci faceci...

Chyba mnie przewialo
21.11.12 22:40 52cm 3,09kg 10pkt
dyltharra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 08:26   #3999
agrafka85
Rozeznanie

Cześć

właśnie jem śniadanie - świeżą bułeczkę z serem i pomidorem - mniam!
i będę oglądać "Gotowe na wszystko" s. 8 odc. 13, już niestety końcówka, szkoda bo serial jest fantastyczny
Stary 2012-10-10, 08:35   #4000
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agrafka85 Pokaż wiadomość
Cześć

i będę oglądać "Gotowe na wszystko" s. 8 odc. 13, już niestety końcówka, szkoda bo serial jest fantastyczny
tez lubilam.ogladalam zawsze online, niestety cos zrobili i nie moge online juz ogladac

ide sobie jajecznice zrobic

halwaya ciekawe rzeczy na tym kursie-zwłaszcza zaciekawiło mnie o tym ulożeniu nozek w lozeczku

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
Czeeeeść

:

super gratuluje nowego tygodniaklaski :

Edytowane przez czarnamadonna1982
Czas edycji: 2012-10-10 o 08:34
Stary 2012-10-10, 08:45   #4001
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Witam

Dziewczyny jak tak można??? Tyle pisać jednego dnia??? Ja ro ostatnio nie mam czasu żeby z Wami siedzieć

Gratuluję wszystkich noworozpoczętych tygodni Robi się poważnie

Madzia i Marta śliczne zdjecia na FB Swoja drogą ciekawe kiedy mój fotograf sie bujnie i prześle mi fotki

Muminku

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 08:45   #4002
AnnaEf
Rozeznanie

GG do AnnaEf

Cześć Kochanieńkie

Dziś dzień wydaje się być lepszy od wczorajszego

Czekam na kuriera z łóżeczkiem mojej córeczki wczoraj kupiliśmy wózek. Byłam wczoraj również w aptece i nakupowałam co trzeba. Także właściwie mamy już wszystkooo (zastanawiałam się, kiedy będę mogła to powiedzieć ). Musimy tylko dokupić termoopakowanie i ewentualnie laktator, ale to ma nam przysłać moja szwagierka z Niemiec więc się nie zabieram za polowanie bo wydam kasę tylko niepotrzebnie

Muminku pomysł z telefonem do fundacji jest bardzo dobry. Grupują przecież wielu specjalistów, warto więc zapytać. Takie dzielne dziewczyny jesteście

Czarna ja też wczoraj zrobiłam awanturę memu lubemu. Biedny nie wiedział nawet o co mi chodzi, ale ja byłam obrażona do tego stopnia, że aż się rozpłakałam teraz chce mi się smiać... Na hormony nie ma rady więc się nie przyjmuj Ty nosisz obciążenie, to sprawca niech chociaż w ten sposób pocierpi

Umówiłam się dziś z 2 koleżankami jupi jaj jej wreszcie się spotkam z kimś kogo lubię a nie z rodziną, rodziną, rodziną, znajomymi męża.

Miłego dnia wszystkim
AnnaEf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 08:51   #4003
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Dobra zabieram sie za sprzątanie bo burdel jak sie patrzy

P

Szymonek
Stary 2012-10-10, 08:51   #4004
karolamankowa
Zadomowienie

Bry,
Halwaya, Aerien,
gratki z powodu waszych wysokich i imponujących tygodni

Halwaya,
Fajne te zajęcia a co do pieluch to myśle ze np. na spacerach nie wiedziałabym co zrobić z pieluchą tzn z jej zawartością.... Na wyjścia chyba tylko jednorazowki i poprostu je wyrzucasz.

Ruszm na kijki a potem muszę sie doprowadzić do porządku bo dzisiaj wizyta u gina
Miłego dnia wszystkim
Stary 2012-10-10, 08:56   #4005
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

A wogóle wczoraj byliśmy z tż w szpitalu u jego starszej siostry ciotecznej i tak sie zgadało o porodach. Ona swojego syna rodziła naturalnie i R miał 6 kilo!!!!! Położna sie uparła żeby rodziła sn i nie chciała cc dać zrobić.

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Cytat:
Napisane przez karolamankowa Pokaż wiadomość
Bry,
Halwaya, Aerien,
gratki z powodu waszych wysokich i imponujących tygodni

Halwaya,
Fajne te zajęcia a co do pieluch to myśle ze np. na spacerach nie wiedziałabym co zrobić z pieluchą tzn z jej zawartością.... Na wyjścia chyba tylko jednorazowki i poprostu je wyrzucasz.

Ruszm na kijki a potem muszę sie doprowadzić do porządku bo dzisiaj wizyta u gina
Miłego dnia wszystkim
za wizytę!!!

P

Szymonek
Stary 2012-10-10, 09:02   #4006
aerien83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agrafka85 Pokaż wiadomość

Cytat:

ide sobie jajecznice zrobic

mmm smaka mi narobiłyście pysznymi śniadankami więc wchłonęłam już chlebek z masłem i sałatkę z tortellini a teraz herbatkę z dziką różą i żurawiną piję
co do "Gotowych na wszystko" to nigdy nie miałam okazji, ale słyszałam tyle pozytywnych opinii, że może kiedyś wreszcie się skuszę

Cytat:
Napisane przez AnnaEf Pokaż wiadomość

Dziś dzień wydaje się być lepszy od wczorajszego

Czekam na kuriera z łóżeczkiem mojej córeczki wczoraj kupiliśmy wózek. Byłam wczoraj również w aptece i nakupowałam co trzeba. Także właściwie mamy już wszystkooo (zastanawiałam się, kiedy będę mogła to powiedzieć ). Musimy tylko dokupić termoopakowanie i ewentualnie laktator, ale to ma nam przysłać moja szwagierka z Niemiec więc się nie zabieram za polowanie bo wydam kasę tylko niepotrzebnie

Umówiłam się dziś z 2 koleżankami jupi jaj jej wreszcie się spotkam z kimś kogo lubię a nie z rodziną, rodziną, rodziną, znajomymi męża.

Miłego dnia wszystkim
za dobry humor i zakupy

Cytat:

Miłego dnia wszystkim
już to kiedyś pisałam, ale zazdraszczam energii. Mnie pozbawił jej ostatecznie ten 9 miesiąc. Czuję się jak wieloryb i w życiu nie ruszyłabym teraz na kijki
Kciuki za wizytę kochana

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
A wogóle wczoraj byliśmy z tż w szpitalu u jego starszej siostry ciotecznej i tak sie zgadało o porodach. Ona swojego syna rodziła naturalnie i R miał 6 kilo!!!!! Położna sie uparła żeby rodziła sn i nie chciała cc dać zrobić.
masakra
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 09:02   #4007
emylka86
Zakorzenienie

cześć dziewczyny!
ależ ja się ostatnio nie wysypiam... ; /

gratuluję wam nowych tygodni. i to tygodni już finiszujących ; )

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 09:03   #4008
karolamankowa
Zadomowienie

Jasiu,
6 kg
Nieeeeeeeee.....
Stary 2012-10-10, 09:08   #4009
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Jasiu,
6 kg
Nieeeeeeeee.....
Oj taak, dlatego nie zdecydowała się już na więcej dzieci

P

Szymonek
Stary 2012-10-10, 09:10   #4010
emylka86
Zakorzenienie

Magda i Marta! piękne fotki!!! : )

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 09:10   #4011
weronika23
Zakorzenienie

hej kochane ja sie w miare wyspalam niunia mimo wszytsko spala ale zaa to jaka maruda na 5 minut nie zostanie nic tylko mama i mama padne dzis
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 09:15   #4012
AnnaEf
Rozeznanie

GG do AnnaEf

Ehehhe zaraz w ddtvn powiedza "czy mozna miec za duzego penisa"
Stary 2012-10-10, 09:20   #4013
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
aa widziałam zapowiedź i czekam

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Dzisiaj Matki Boskiej Pienieżnej

P

Szymonek
Stary 2012-10-10, 09:25   #4014
AnnaEf
Rozeznanie

GG do AnnaEf

Kopnijcie mnie w dupkę pięknie proszę. Muszę pozmywac bo juz mi się wczoraj nie chciało, posegregować ciuszki małej do prania i zrobić obiad. Ale dziś chyba nie wygram Masterchefa. Będą pyzy mrożone i finał trudno, u nas dziś matki boskiej pieniężnej nie ma więc trzeba biedować
Stary 2012-10-10, 09:28   #4015
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
taki jeden Aktor porno ma strasznie wielkiego, mi sie wydaje ze to juz moze kobiete bolec brr
Stary 2012-10-10, 09:28   #4016
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

pyzy z mięsem???????

P

Szymonek
Stary 2012-10-10, 09:28   #4017
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Dzień dobry kochane

U nas noc taka sobie.Wieczorem miałam skurcze (chyba),wzięłam no-spe i jakoś się dotrwało.Rano śpię coraz dłużej ,aż mi głupio bo jak wstaję to mój mąż już po połowie pracy prawie jest .
Mam kawkę,zjadłam bułkę słodką ale się niestety nie najadłam...
Ucho nadal boli razem z głową.Ehhh niech już będzie ten listopad..

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Morning dziewczynki
Dziś skończyłam 37 tydzień! Jeszcze 3 tyg zostały 21 dni!
.
Gratuluję

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
Czeeeeść

dzisiaj został ze mną Kubuś - w przedszkolu mają wycieczkę do lasu, a że już chłodno i deszczowo to go nie puściłam, niech sobie w ciepłym domciu posiedzi z mamusią wyjątkowo, bo od 1 września nie opuścił ani dnia w przedszkolu (tfu tfu).
Gratuluję
Mam nadzieję, że dziś w końcu odpoczniesz i nie będziesz przesadzać z pracami domowymi?
Stary 2012-10-10, 09:29   #4018
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Kopnijcie mnie w dupkę pięknie proszę. Muszę pozmywac bo juz mi się wczoraj nie chciało, posegregować ciuszki małej do prania i zrobić obiad. Ale dziś chyba nie wygram Masterchefa. Będą pyzy mrożone i finał trudno, u nas dziś matki boskiej pieniężnej nie ma więc trzeba biedować
RAZ DWA TRZY ZMYWASZ TYYYY ALE JUUUZ
Stary 2012-10-10, 09:30   #4019
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
taki jeden Aktor porno ma strasznie wielkiego, mi sie wydaje ze to juz moze kobiete bolec brr
A podobno (oglądałam kiedyś taki program) jakiś lekarz się na temat tego aktora wypowiadał, że jak dochodzi u niego do pełnej erekcji to tyle krwi jest tam potrzebne, że on traci przytomność

P

Szymonek
Stary 2012-10-10, 09:30   #4020
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
Oj taak, dlatego nie zdecydowała się już na więcej dzieci
O DZIZAS 6 kilo.....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości