|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII
zmykam spać kochane
|
#3992 |
|
Zadomowienie
|
nom w szpitalu niedojze ze nie zrobia, to albo wcale nie slyszeli akbo nie eiedza gdzie szukac a dzis fizjoterapeztka powiedziala ze jak Laura i tak ma rehabilit.to po co nam badanie :-\
|
|
|
|
#3993 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za kontrole, bedzie wszystko okCytat:
Trzymam ogromne kciuki,żeby wyniki badania były dla Was jak najlepsze.
|
|
|
#3994 |
|
Zakorzenienie
|
goscie pojechali a mąż z nimi na delegacje...przed ich przyjazdem tak sie poklocvilismy jak nigdy.glownie z mojej inicjatywy..powiedzialkam mu kilka brzydkich slow, on sie zdenerwowal i echhh do du..py.oczywiscvie juz sie pogodzilismy ale wiem ze przesadzilam, czepiłam sie o byle co
![]() no i mi smutno bo przesadzilam. Jestem wredota czasami. mały mi sie rozpycha , w zlewie mam peełno naczyn ale zlewam to jutro pozmywam muminku trzymam kciuki, super ze odpadł pępek kamilka oby natanielek niedługo był juz w domku |
|
|
|
#3995 |
|
Zakorzenienie
|
spac nie moge przez zgage:////
|
|
|
|
#3996 | |||
|
Zakorzenienie
|
Morning dziewczynki
Dziś skończyłam 37 tydzień! Jeszcze 3 tyg zostały 21 dni!Cytat:
A co do przepisu to ten zapiekany kurczak z mozarellą wyszedł bosko. Zdjedliśmy ze smakiem - położyłam trochę serka jeszcze na wierzch to się ładnie zapiekło - a w środku był taki prawie lejący się.. polecam! Cytat:
Cytat:
![]() -- A ja byłam wczoraj na ostatniej sesji zajęć przedporodowych, bo szkołą rodzenia tego nazwać nie można.. tym razem forma zajęć zaskoczyła mnie zupełnie.. bo tytuł sesji "Życie z noworodkiem" - a zaczęliśmy od mówienia o książeczkach dla dzieci - dlaczego ważne jest by dzieciom czytać - jakie książki od urodzenia już dziecku pokazywać i jakie na kolejne etapy. Babki zachęcały nas do zapisania dzieci do biblioteki (ponoć najmłodszy czytelnik ma 3 dni ) no i pokazywały nam, że jest u nich dostępna 'biblioteka zabawek' - można normalnie zabawki wypożyczyć do domu - genialny pomysł Powiedziała, że wszystkie zabawki są generalnie czyszczone - więc żeby się nie obawiać zarazków ![]() Następnie przyszła babka i opowiadała nam o pieluszkach wielokrotnego użytku i muszę przyznać, że zrobiło to na mnie wrażenie.. no koszt nie jest mały, bo takich pieluch to potrzeba ze 20 kupić by starczyło na 2-3 dni, ale ponoć wygodne w praniu i szybko schną - wyglądają o tak: http://www.bumgenius.com/products.php ale jak jest z użytkowaniem i czy to wygodne jest dla dziecka.. no nie wiem - babka zachwalała i mówiła, że dla swoich dzieci używała. Z ciekawości weszłam na ebay'a - dużo ludzi sprzedaje używane i w tytule aukcji zachwalają, że prawie nówki nieśmigane.. a mnie zastanawia dlaczego? skoro to takie świetne.. może nie dla każdego dziecka się sprawdzają - próbował ktoś? Potem mieliśmy video o masowaniu dziecka - ale nic specjalnego i jak ułożyć do snu by dziecko spało spokojnie i jak się ustrzec przed nagłą śmiercią łóżeczkową.. czyli pościel to do 1 roku wielkie NO-NO - jedynie kocyk, otulak czy śpiworek i układać dziecko nóżkami do krótszego boku łóżeczka - tego nie wiedziałam.. Na koniec mówiliśmy o Centrum Dziecięcym (połączone ze zwiedzaniem) - nawet nie wiedziałam, że coś takiego istnieje.. to coś jak żłobek, ale przychodzi się na określone zajęcia (godzinne lub dwugodzinne) - są nawet zajęcia dla kobiet w ciąży i grupy wsparcia przy karmieniu piersią czy sesje masażu właśnie.. z innych zajęć to są muzyczne, językowe, spacerowe, matematyczne, bajeczkowe i co ciekawsze kulturowe (Eurozone) - ale to wszystko już dla starszych dzieci.. są spotkania z poradami prawnymi, medycznymi, opiekunek do dzieci - a nawet specjalne sejse dla dziadków dzieci- wszystko darmowe (no jest puszeczka na dotacje), tylko na niektóre trzeba się wcześniej umówić. Zapisałam się do takiego centrum i jak będzie mi się nudzić to na pewno się wybiorę - może poznam jakieś fajne mamy z okolicy a dziecko będzie miało rozrywkę.
Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2012-10-10 o 07:18 |
|||
|
|
|
#3997 |
|
Zadomowienie
|
Czeeeeść
![]() dobrą nockę miałam, ahhh wreszcie i zaczynam dziś 37 tydzień ciąży dzisiaj został ze mną Kubuś - w przedszkolu mają wycieczkę do lasu, a że już chłodno i deszczowo to go nie puściłam, niech sobie w ciepłym domciu posiedzi z mamusią wyjątkowo, bo od 1 września nie opuścił ani dnia w przedszkolu (tfu tfu). halwaya gratuluję 38 tyg jesteś oficjalnie donoszona no to ciekawe miałaś te ostatnie zajęcia marti86 ślicznotko nasza magdaef Twoje zdjęcia na fb kaaamila1 i co oglądałaś wczoraj? mam ochotę ostatnio na jakiś konkretny film, ale sama nie wiem na jaki jakieś sugestie, polecanki? ![]() ImmortalWoman mniam pysznie to ciacho wygląda Kurcze syn mnie z kompa wygania, zaraz się na lapka przesiadam Buziaki i miłego dnia |
|
|
|
#3998 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba mnie przewialo
21.11.12 22:40 52cm 3,09kg 10pkt |
|
|
|
|
#3999 |
|
Rozeznanie
|
Cześć
właśnie jem śniadanie - świeżą bułeczkę z serem i pomidorem - mniam! i będę oglądać "Gotowe na wszystko" s. 8 odc. 13, już niestety końcówka, szkoda bo serial jest fantastyczny
|
#4000 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ide sobie jajecznice zrobic halwaya ciekawe rzeczy na tym kursie-zwłaszcza zaciekawiło mnie o tym ulożeniu nozek w lozeczku ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Cytat:
super gratuluje nowego tygodnia ![]() klaski :
Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2012-10-10 o 08:34 |
||
|
|
|
#4001 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Dziewczyny jak tak można??? Tyle pisać jednego dnia??? Ja ro ostatnio nie mam czasu żeby z Wami siedzieć ![]() Gratuluję wszystkich noworozpoczętych tygodni ![]() Madzia i Marta śliczne zdjecia na FB Swoja drogą ciekawe kiedy mój fotograf sie bujnie i prześle mi fotki Muminku
|
#4002 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Kochanieńkie
![]() Dziś dzień wydaje się być lepszy od wczorajszego ![]() Czekam na kuriera z łóżeczkiem mojej córeczki wczoraj kupiliśmy wózek. Byłam wczoraj również w aptece i nakupowałam co trzeba. Także właściwie mamy już wszystkooo (zastanawiałam się, kiedy będę mogła to powiedzieć ). Musimy tylko dokupić termoopakowanie i ewentualnie laktator, ale to ma nam przysłać moja szwagierka z Niemiec więc się nie zabieram za polowanie bo wydam kasę tylko niepotrzebnie Muminku pomysł z telefonem do fundacji jest bardzo dobry. Grupują przecież wielu specjalistów, warto więc zapytać. Takie dzielne dziewczyny jesteście ![]() Czarna ja też wczoraj zrobiłam awanturę memu lubemu. Biedny nie wiedział nawet o co mi chodzi, ale ja byłam obrażona do tego stopnia, że aż się rozpłakałam teraz chce mi się smiać... Na hormony nie ma rady więc się nie przyjmuj Ty nosisz obciążenie, to sprawca niech chociaż w ten sposób pocierpi ![]() Umówiłam się dziś z 2 koleżankami jupi jaj jej wreszcie się spotkam z kimś kogo lubię a nie z rodziną, rodziną, rodziną, znajomymi męża. Miłego dnia wszystkim
|
|
|
|
#4004 |
|
Zadomowienie
|
Bry,
Halwaya, Aerien, gratki z powodu waszych wysokich i imponujących tygodni![]() Halwaya, Fajne te zajęcia a co do pieluch to myśle ze np. na spacerach nie wiedziałabym co zrobić z pieluchą tzn z jej zawartością.... Na wyjścia chyba tylko jednorazowki i poprostu je wyrzucasz. Ruszm na kijki a potem muszę sie doprowadzić do porządku bo dzisiaj wizyta u gina ![]() Miłego dnia wszystkim
|
#4005 | |
|
Zakorzenienie
|
A wogóle wczoraj byliśmy z tż w szpitalu u jego starszej siostry ciotecznej i tak sie zgadało o porodach. Ona swojego syna rodziła naturalnie i R miał 6 kilo!!!!! Położna sie uparła żeby rodziła sn i nie chciała cc dać zrobić.
---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
![]() za wizytę!!!
|
|
#4006 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mmm smaka mi narobiłyście pysznymi śniadankami więc wchłonęłam już chlebek z masłem i sałatkę z tortellini ![]() co do "Gotowych na wszystko" to nigdy nie miałam okazji, ale słyszałam tyle pozytywnych opinii, że może kiedyś wreszcie się skuszę ![]() Cytat:
za dobry humor i zakupy Cytat:
![]() Kciuki za wizytę kochana ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4007 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny!
ależ ja się ostatnio nie wysypiam... ; / gratuluję wam nowych tygodni. i to tygodni już finiszujących ; ) |
|
|
|
#4008 |
|
Zadomowienie
|
Jasiu,
6 kg ![]() Nieeeeeeeee.....
|
#4010 |
|
Zakorzenienie
|
Magda i Marta! piękne fotki!!! : )
|
|
|
|
#4011 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane ja sie w miare wyspalam niunia mimo wszytsko spala ale zaa to jaka maruda na 5 minut nie zostanie nic tylko mama i mama padne dzis
|
|
|
|
#4012 |
|
Rozeznanie
|
Ehehhe zaraz w ddtvn powiedza "czy mozna miec za duzego penisa"
|
|
|
|
#4013 |
|
Zakorzenienie
|
aa widziałam zapowiedź
i czekam ![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Dzisiaj Matki Boskiej Pienieżnej
|
#4014 |
|
Rozeznanie
|
Kopnijcie mnie w dupkę
pięknie proszę. Muszę pozmywac bo juz mi się wczoraj nie chciało, posegregować ciuszki małej do prania i zrobić obiad. Ale dziś chyba nie wygram Masterchefa. Będą pyzy mrożone i finał trudno, u nas dziś matki boskiej pieniężnej nie ma więc trzeba biedować
|
|
|
|
#4015 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4017 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry kochane
U nas noc taka sobie.Wieczorem miałam skurcze (chyba),wzięłam no-spe i jakoś się dotrwało.Rano śpię coraz dłużej ,aż mi głupio bo jak wstaję to mój mąż już po połowie pracy prawie jest .Mam kawkę,zjadłam bułkę słodką ale się niestety nie najadłam... Ucho nadal boli razem z głową.Ehhh niech już będzie ten listopad.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że dziś w końcu odpoczniesz i nie będziesz przesadzać z pracami domowymi?
|
||
|
|
|
#4018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#4019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4020 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.

za kontrole, bedzie wszystko ok

21 dni!
) no i pokazywały nam, że jest u nich dostępna 'biblioteka zabawek' - można normalnie zabawki wypożyczyć do domu - genialny pomysł
Powiedziała, że wszystkie zabawki są generalnie czyszczone - więc żeby się nie obawiać zarazków 
jesteś oficjalnie donoszona 

klaski :

(chyba),wzięłam no-spe i jakoś się dotrwało.Rano śpię coraz dłużej