|
|
#2401 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II
Dzień dobry
![]() Widzę, że temat wagi urodzeniowej, Ja też słyszałam, że waga dzidzi zależy od wagi urodzeniowej mamy Ja się urodziłam w 38 tygodniu z wagą 4130. Igor w 42 tygodniu z 3760. A teraz zobaczymy ![]() Strippi - kiedyś też chciałam kupić Igorowi tę lampę. Teraz już tylko zostaje do jego pokoju dokupić parę rzeczy, bo będzie na razie dzielił pokój z maluszkiem. Za jakiś czas opuścimy sypialnię i dzieciaczki będą miały dla siebie po pokoju. Dobrze, że mamy 4 jeszcze salon wolny, bo 3 dzieci to niezłe obłożenie jednak.
|
#2402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie wiem jak z tą wagą jest, bo ja urodziłam się 2600, a Julię urodziłam 3200. 3dzieci planujecie?? Fajnie, że macie 4 pokoje, my mamy 3, ale duże bo mamy 68m.
|
|
|
#2403 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej hej wszystkim
![]() Cytat:
oczywiście liczymy na fotki po skończeniu ! lampa śmieszna nie widziałam nigdy takiej myślę, że będzie ok! co do kołyski to nie wiem. Ja nie kupuje. Ona praktyczna? na ile starcza?
|
|
|
#2404 | |||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Mokka_83;36993999]Ptaszysko, no to tak jest zgodnie z przepisami
![]() /QUOTE] Potwierdzam bo też mam zamiar na chwilę wrócić do pracy i kierowniczka mówiła dokładnie tak samoi dzięki Mokka o przypomnieniu żę po 30 dniach trzeba robić badania. Czyli wychodzi, że jak jestem równe 30 dni to jeszcze nie trzeba będzie robić tych badań. Cytat:
aczkolwiek wolałabym ją zobaczyć na TobieCytat:
---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Cytat:
Lampa mi się bardzo podoba dla chłopca idealna.A co do kołyski to my też nie kupujemy, z tego co pamiętam to chyba czytałam, że ona jest do 4 m-ca ale nie jestem pewna tak mi się coś kojarzy. Więc to bardzo krótko a cenę jednak ma sporą. |
|||
|
|
|
#2405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak się uda to chcę jeszcze malunek na ścianę No lampka śmieszna, ale idealnie pasuje mi do pokoiku i jest tak typowo dla chłopczyka kołyska starcza do ok 5 miesiąca. Praktyczna jest, bo ma wibracje, samo bujanie, nie trzeba bujać, można ją przewozić z pokoju do pokoju, ma melodyjki, szum morza, bicie serca. Także full wypas.
|
|
|
#2406 |
|
Zakorzenienie
|
hej
powiem wam ze sie zapisałam na to usg na jutro wieczór może panikuję ale trudno przynajmniej bede spokojna, a to 100 zł jakoś przezyję, oby tylko było wszystko dobrze, tak więc trzymajcie kciuki . Powiem wam ze mam trochę stresa i chba bym oszalała jakbym miała tak sie stresować jeszcze 3 tyg. Jak to któraś napisała oceniłam mój poziom schizu i się zapisałam![]() no to teraz poczytam co napisałyście i postaram sie nadrobic
|
#2407 |
|
Zakorzenienie
|
Ty mi sie podobasz
czasu nie tracisz tylko realizujesz wizje!!!plan konkretny... heh zazdroszcze ilosci pokojow. w naszym kompaktowym mieszkanku bedzie problem... trzymam kciuki!!!
|
|
#2408 | |
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam z zaświatów, aż się za Wami stęskniłam! cytować raczej nie będę bo mam wrażenie, że zaśmieciłabym 10 stron Bardzo mi przykro z powodu problemów niektórych z Was... Gratuluję nowym mamusiom na forum i "staruszkom" z wątku po poznaniu płci dzidziusia... widzę, że testosteron górą... Strippi, ale Ci zazdroszczę pokoju dla Michałka (lampa świetna!)... nasza Fasolka będzie z nami... niestety mamy 2 pokoje tylko, więc przez pewien czas nie będziemy rezygnować z sypialni... DZIEWCZYNY! Ale mi brzuszek wystrzelił... Równo ze skończonym 15tyg nagle mi się kulka zrobiła... Co prawda ciągle wygląda na kuleczkę od przejedzenia, tyle, że nie znika Mam też wrażenie, że waga poszybowała w górę, ale co tam!---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
|
|
|
#2409 | |||
|
Zakorzenienie
|
zaczynam po trochu
Cytat:
![]() odkleiło mi sie 2 dni po terminie, a odkleic sie wcale nie powinno dlatego musiałam miec cesarke i to zanim całkiem złapało znieczulenie bo inaczej dziecko by sie udusiło Cytat:
a z Julką w sumie coś ok 15 kggratulacje ![]() Cytat:
ze kiedyś sobie ten dzień po prostu odbierzesz?
|
|
#2410 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no ja lubię planować, zwłaszcza że teraz nie pracuję, dziecko w przedszkolu, ja muszę dużo leżeć, to co tu robić by się nie nudzić ![]() W ogóle dziś przypomniało mi się, że jeszcze potrzebuję dywanik mały na środek pokoju i jakieś ładne firanki z zasłonkami ![]() masakra ile tego a lubię już kupować, bo rozgraniczam z wypłaty, bo nie stać nas na jednorazowe zakupy. Zarobiłam sobie dla Michałka 620zł więc mogę zaszaleć teraz ![]() potem znowu coś sprzedam, by Michałek miał śliczny pokoik Cytat:
dziękujęno my zrezygnowaliśmy z sypialni, bo chcę by dzieciaki miały osobne pokoje, a my mamy duży salon, więc bez problemu.
|
|
|
#2411 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() pokoik będzie piękny.. ![]() ja planuję w all wrzucić ubranka dziewczęce itp, ale dopiero jak mi ginka potwierdzi płeć drugi raz.. ![]() i wtedy będę się w 'męskie' zaopatrywać.. ![]() Cytat:
przynajmniej będziesz spokojna.. ![]() trzymam ![]() hej hej.. z rana.. ![]() wyspałam się dziś, że ho ho.. ![]() aha dziś skończone 18 tc!
|
|
#2412 |
|
Zakorzenienie
|
UWAGA!
W Leroy Merlin jest teraz promocja na fajne, miękkie dywany w różnych kolorach i rozmiarach ja niestety nie mam
|
|
#2413 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jakoś nie wyobrażam sobie spać w salonie.. uwielbiam moją sypialnię.. ![]() jak będzie trzeba to trudno.. ale mały i tak na razie do ok 1,5 roku będzie spał z nami w sypialni więc jeszcze o tym nie myślę..
|
|
#2414 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2415 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2416 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja na Twoim miejscu też pewnie bym poszla :P------------------------ Zmykam do szkoły rodzenia - dziś temat - PORÓD!!!aaaa!!!!!
|
|
|
#2417 |
|
Wtajemniczenie
|
w teorii wiedzą. już dzwoniłam nic pani nie wie. jedyne co że badania okresowe idą przez nasz instytut. jak będą wyglądać jak ostatnio to spoko ale jak mam w dniu obrony biegać po okulistach laryngologach to dziękuję...
|
|
|
|
#2418 |
|
Raczkowanie
|
witam
z kubkiem kakao porzuciłam zbożówkę bo mam zgagę ![]() Stripi lampa super mojemu łobuzowi się też bardzo podobała ale on już jest za duży więc jakiś czas temu sprzedałam na allegro...kolorystyka którą wybrałaś super u nas jest biało-limonkowo-zielona ożywcza... teraz nie wiem czy będzie syn czy córka ale i tak skazane na mieszkanie z nami mamy 80m ale 3 pokoje...potem coś się wymyśli..Alliwe sukienka boska...i założę się że wyglądałaś lepiej niż modelka...samych radosnych dni na nowej drodze życia na razie we dwoje a potem już w trójkę ![]() czasem jak patrzę na noworodki są takie malutkie, nasz synuś był duży 3800 więc było co przytulac chyba po rodzicach ja 3500 mąż 3300 albo fakt że był przenoszony o 2 tygodnie..![]() Małpka jak to usg Cię uspokoi to warto...oddychaj głęboko i się już nie stresuj |
|
|
|
#2419 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=kwiatuszekkk21;3699 6764]witam z samego rana
a właściwie nocy, bo za oknem jeszcze ciemno nie mogę spać, bo bolą mnie zęby, a właściwie dziąsła bidulka ![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Malpka trzymam
|
#2420 |
|
Zakorzenienie
|
A nie mogłabyś tych badań zrobić np w ostatni dzień L4 ?
|
|
|
|
#2421 |
|
Wtajemniczenie
|
ja już mam mętlik. jeśli ustalą obronę na 5 albo 6 listopada no max na 7 to będzie dobrze a jak nie to nie wiem będę jakoś myśleć właśnie o wcześniejszym skierowaniu. sęk w tym że ja na pewno dostanę z powrotem zwolnienie bo mam szkodliwe warunki pracy i nie będe sie narażać
także bardzo proszę o kciuki żeby moja pani promotor to załatwiła tyle ze oczywiscie do babsztyla się nie dodzownilam a moja ukochana pani w dziekanacie to mi nagadała |
|
|
|
#2422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale każdy woli co innego wiec trudno tu doradzac![]() no to sluchaj uwaznie zeby nam opowiedziec
|
|
#2423 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie tak z rana. qrde obudzialam sie o 9.20 - a 10.10 mam busa i siedze w kuchni przed kompem, kanapka niedkonczona a tu juz po malu trza wychodzic - eh zaryzykuje i pojde bez mejkapu :d haha jak cos bd ludzi starszyla.
zazdroszcze wam ze juz prawie wszytsko macie - ja pod koniec grudnia bd sie przeprowadzala na 3 pokoje, lazienka i salon z kuchnia. ale bd miala tylko jeden pokoj do dyspozycji ale ok 16m2 wiec ciut sporawy - juz mniej wiecej wiem co i jak chce poukladac co musze kupic - bd kupowala w ikea, bo z nowego domu bd miala tylko 15 min piechota do niej. no i oczywiscie musze poznac plec - no to zawijam kiece i lece - w sumie jeszcze ubrac sie musze, ciagle w pizamie siedze, a za oknem zimnoooooo i deszczowo - typowa Bergenska pogoda ps. nie rozpisywac sie za duzo ![]() |
|
|
|
#2424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aby wszystko ułożyło się po Twojej myśli i aby Ci ustalili tą obronę w odpowiednim dniu
|
|
|
|
|
#2425 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ogólnie to witam juz po wizycie godzine byłam w gabinecie i udało sie posłuchać serduszka
|
|
#2426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytęZnalazłam taką aukcję http://allegro.pl/sprzedam-wozek-tak...686827848.html nie wygląda na bardo zniszczony ale chyba troszkę za wcześnie na kupowanie wózka. Zerknijcie i powiedzcie jakie ma dla Was wady, bo to dla mnie bardzo pomocne
Edytowane przez monicca1989 Czas edycji: 2012-10-10 o 10:04 |
|
|
|
|
#2427 | ||||
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
, ja już o badaniach krwi , nie mogłam spać przez to - bo boję się igieł..... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a co do kołyski to dla mnie jest to niepotrzebny bajer ..... i tak śpię z dzieckiem dopóki karmię (jestem cwana .... wtedy wszyscy się wyśpimy,zawsze tak robiłam a mamy duże łóżko 2 m x 2m...),łóżeczko będzie stało w sypialni na razie,a kołyska przecież i tak na chwilę... a i tak dziecko chce więcej do mamy.... ale w sumie jak masz taką żyłkę do interesów to kupisz za chwilę sprzedaż.... Cytat:
Cytat:
![]() .... ......
|
|
#2428 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witam (;
Ale sobie pospaliśmy w ten wolny dzień ![]() Cytat:
Cytat:
ogólnie masz super pomysły (; A ja szczerze też zastanawiam się nad kołyską, znalazłam nawet na takim naszym ala allegro jedną za 40 euro ale zastanawiam się jak długo maluch w niej spać będzie i czy to nie jest zbędnę... Cytat:
za 18 tydzień (;A ja się martwię że dalej ruchów nie czuję Ani bąbli jak to niektóre z Was mówią, kompletnie nic...A usg połówkowe dopiero 30stego... w piątek mam usg ale nie jak to tu mówią 'medyczne' tylko takie żeby podglądnąć płeć, mam nadzieję że maluszek się powygina i mnie uspokoi. Cytat:
Cytat:
Oo a ja odkupiłam ciuchy ciążowe... trochę spodni, parę bluzek i dres za 35 e ^^
23.11.2010 02.02.2012 prawo jazdy ![]() http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png 12.02.2013 Jasmine Edytowane przez Agnjeska Czas edycji: 2012-10-10 o 10:10 |
|||||
|
|
|
#2429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę !to dbaj o siebie...może nie będzie tak żle...lekarze lubią czasami nastraszyć....
|
|
#2430 | |
|
Zakorzenienie
|
wcale sie nie dziwie. jakos nie wierze ze jestes pierwszym takim przypadkiem na tak duzej uczelni... dziwie sie ze promotor/opiekun nie proponuje jakiegos rozwiazania. wszak to pat. jestes w ciazy i musisz sie obronic.
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.

lampa śmieszna nie widziałam nigdy takiej

aczkolwiek wolałabym ją zobaczyć na Tobie
. Powiem wam ze mam trochę stresa i chba bym oszalała jakbym miała tak sie stresować jeszcze 3 tyg. Jak to któraś napisała oceniłam mój poziom schizu i się zapisałam
05.07.2008
czasu nie tracisz tylko realizujesz wizje!!!

na tym zdjęciu ma zupełnie płaski profil, wygląda troszkę jak małe ufo
a to jeszcze 3 tyg.
a z Julką w sumie coś ok 15 kg
,