|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI
Dzień dobry
![]() Zimno, pochmurno... Wiatr straszny. Rano jak wychodziłam do pracy to musiałam szyby w samochodzie skrobać - normalnie szok ![]() sigalla witaj Princ - moja często mnie bija jak jest śpiąca a nie może zasnąć - to mnie okłąda po buzi Tłumacze, że nie wolno, ale ona jeszcze bardziej się wkurza. Mam nadzieję że jej to przejdzie ![]() A i wczoraj odkryliśmy, ze przebiła się lewa dolna dwójka
Szukam swojego miejsca na ziemi.... Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.) Edytowane przez dominej Czas edycji: 2012-10-10 o 10:05 |
|
|
|
#4202 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4203 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
My dziś pospaliśmy do 9 oczywiście z pobudką o 6 na mm. Współczuję nie przespanych nocek, ja od niepamiętnych czasów jak zasnęłam wczoraj tzn w sumie dziś bo po północy to nie budziłam się co chwila, twardo spałam a ostatnio to czasem z 2 godz się kulałam aby zasnąć. Małemu coś tak się śniło,że tak dziwnie popłakiwał w nocy, przez sen. Wstałam do niego patrzę a on śpi i płacze więc go poglaskałam i za chwilę mu przeszło. Princ mój co prawda nie gryzie ale czasem jak go trzyma się na rękach to tak nachyla się i próbuje niby polizac a gryzie - śmiesznie to wyglada. Tak poza tym to ja też cały dzień sama z dzieckiem. Jak był malutki co chwila w PL zostawał z kimś bo albo na zakupy musialam jechac albo pozałatwiać sprawy papierkowe i nie brałam go ze sobą bo śnieg, mróz więc zostawał z kimś a teraz nie wiem jak to będzie ... :/Praktycznie nie opuszcza mnie ani na chwilę...a w kuchni jak coś robię to cały czas za spodnie mnie trzyma, już są tak rozciągnięte, że szkoda gadać nawet nie zmieniam ich tylko piore i znów zakładam bo by mi wszystkie tak poniszczył a jak mam leginnsy to szczypie mnie niemiłosiernie bo nie potrafi złapać. W łóżeczku sam się pobawi ale jak mnie nie widzi jak już się ujawnię to koniec.---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- U nas także pogoda straszna buuu 3 dzień w domu ... Gratulację za zębola F. wczoraj był rozpalony dałam mu znowu nurofen na noc i ładnie zasnął, wieczorami go tak bierze, płacze, rączki wkłada do buzi a posmarować teraz nie da się w ogóle. Jedynie jeszcze granulki to tak
|
#4204 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamuski
ehh mal o 5 sie obudzila,i postanowila do 6 cos krzyczec,wzielam ja do as ale nic nie pomoglo,nie spala,wstawala,kaldla sie to na mnie,to na tz-ecie,ostatecznie jak tz-et wstal do pracy to nawet jej nie przytulil ani nic tylko wstal i poszedl,a mala taki alarm podniosla ze szok,zjadla troche mlenia i padla,ale nie na dlugo ehh ja jestem bardziej nieprzytomna,bo ona wyspana ale cala noc pojekiwala,to chyba jednak musza byc zeby(ale zadnego nie widac )bo inaczej nie umiem wytlumaczyc jej zmiany w zachowaniusigalla witaj w klubie traumatycznych porodow,a ja tez rodzilam w krakowie,i tez sie lekarka na moj brzuch rzucila,wiec moze rodzilysmy w tym samym szpitalu?(tylko w sumie jak by sie nie rzucila to chyba nigdy bym nie urodzila) seonka princ moja mnie nie bije jak sie zlosci,za to w zabawie czesto mnie gryzie,ot tak bo jest zabawnie a jak mowie podniesionym glosem do niej,albo ze czegos nie wolno,to patrzy na mnie i tak zaczyna robic mmhhhhmmm z minka niewiniatka ehh olivierko a u was jakies zebole juz na widoku? ![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- dominej za zabek
|
#4205 |
|
Zadomowienie
|
STO LAT!!! dla świętujących dzisiaj
OlusiaS, basiula19 buziaki dla Was i Maluszków
|
#4206 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
A propo bicia mój uroczy Michałek jak mnie dzisiaj z rana zdzielił to myślałam, że mi oko wypłynie, tża poprawił i był spokoj. Nie wiem co mu dziś odbiło. Auta nie mógł odpalić, bo Michał zabierał mu kluczyki. Tż do stacyjki Michał w ryk. Przeknał się po wielkich staraniach do bryloczka, ale nie było łatwo ![]() Poza tym teściowa mnie w☠☠☠☠wwwwww na maxa Chciałam aby zrobiła tort, bo znowu jak bym się nie zapytła i poszła zamówić mógłby być foch, a więc pytam czy mogła by coś upichcić. A ona, że lepie zamówić, bo kuchnia mała, Michał się kręci nie ma jak .... no myślałam, że się popłaczę, zrobiłam tylko moją minę i powiedziłam OK, tylko szkoda, że jak ja gotuję to mi nie rzeszkadza. I daję radę to pogodzć, to widocznie jej się głupio zrobiło i powiedziała, że zrobi, a ja żeby się nie fatygowała...leniwa krowa noooo ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
a u mnie gojenie było równie bezboleśne jak poród. Usiadłam normalnie 3h po porodzie, a po południu to już nawet po turecku siedziałam ![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- A tutaj coś na Dobry Dzień ![]() http://www.youtube.com/watch?v=oS6wfWu0JvA
|
|
#4207 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Sigalla witaj A avatarek sugeruje liczbę dzieci planowanych przez Ciebie ? Tak mi się skojarzyło bo ja ciągle myślę o następnym . Jak nałogowiecU nas zimnooo, ale na spacerek wyjdziemy na pewno, nie ma co siedzieć, gorsze zimno będzie .Baszka ja nigdy nie poprosiłabym teściowej o upieczenia torta, wogle o cokolwiek , nawet gdyby focha miała strzelać. Moje dziecko, wszystko robię sama , ale ja to taka zosia samosia , .Z autopsji wiem że jesli teściowa w czymś mi pomagała to w zamian czegoś oczekiwała, wiec dziekuję bardzo za takie pomaganie. Wogle nie lubię rozmawiać o teściach .
|
|
|
|
#4208 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, ale o kolejnym też już myślę. Gdzieś tak roznica 3 lata jest dla mnie idealna. Chce zeby mały już rozumiał pewne rzeczy.A no i chce gdzies trochę popracować i się odgugac |
|
|
|
|
#4209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, tak. Pamiętam Twoje relacje z nimi brrrrrr Moja niby jest ok, ale ma humorki jak wiatr zawieje. Dlatego WSZYSTKO bym oddała, abym była sama z Michałkiem przez cały dzień jak męża nie ma, a nie słuchaś teściowej i jej głupich teorii na wszystko, a ma odp na każdy temat Przynajmniej nie mieszała by się w wychowywanie mojego dziecka. A jak tż powiedział jej, że się wymądrza, to ona stwierdziła, że mąż jest uszczypliwy i ona ma swoje lata i może Ona jeździ po teściu, a jej zwrócić uwagę to obraza wielka i traktuje to jako atak w jej stronę ![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- dobre
|
|
#4210 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fajne
|
|
#4211 |
|
Zakorzenienie
|
Staram się
|
#4212 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jej cały dzień z taka teściową to nie masz lekko. Ja poniekąd cieszę się, że tu sami jesteśmy, nikt mi się nie wtrąca to jeden wielki plus tego wszystkiego...---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- U mnie nie działa, niestety nie wszystkie pliki tu są dostępne :/
|
|
#4213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego składam ręce doboga kiedy się wyprowadzimy Odpoczywam tylko wtedy gdy jest na dniówce, cały dzień jestem sama, ale szczęśliwa To wpisz sobię w youtube Lykke Li I follow rivers remix
|
|
#4214 |
|
Raczkowanie
|
sigalla - ja mam 33 lata - od niedzieli
więc jak rodziłam malutką to miałam skończone 32.... Jakby nie patrzeć jestem starsza od Ciebie - a to moje pierwsze dziecko. Ale tak jak pisałaś - najpierw musiałam skończyć studia, wyszaleć się, potem troche popracować, no i przede wszystkim znaleźć człowieka z którym bym chciała mieć dziecko
|
#4215 | ||
|
Zadomowienie
|
normalnie nie można tego gagatka małego odkleić odemmnie;/ a jak chce usiąść przy kompie to ciągnie klawiature juz klawisza wyrwał;/no ale wkoncu zasnął
Cytat:
Cytat:
teraz to sie ciesze że sama dałam rade i ze nikomu nie musze byc nic winna ooo! a tak co do porodu to miałam lekki, ale goiłam sie i dochodziłam do siebie 6 tyg i ani dnia krócej wiec Baha podziw dla Ciebie!
|
||
|
|
|
#4216 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
DZIĘKUJEMY ŚLICZNIE ![]() Seona ja takie zamowiłam nie wiem co to http://allegro.pl/show_item.php?item=2699125394
|
|
#4217 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Baha niestety ale tak też nie będzie działać to chodzi o jakieś prawa czy coś, nie wszystkie pliki muzyczne czy tam filmiki czasem są tutaj dostępne bo chronią jakieś tam prawa autorskie czy coś. Kij z tym. ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- aaaaaaaaa moje dziecko zrobiło 3 kroki samo !!!!
|
|
#4218 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
łeee szkoda dla chodziarza Michała jak puszczę i jest w bucikach to też mu się już udaje
|
|
#4219 |
|
Zadomowienie
|
|
#4220 |
|
Zadomowienie
|
chodził przy tapczania, łapał się mnie za nogę i ja patrzę a on się puścił i machnął te kroczki
Potem w kuchni też się puścił i po 2 kroki robił, zaskoczył mnie ten mój bąbelek
|
#4221 |
|
Zadomowienie
|
hej
Nocka ook ![]() dominej za zębolajaneczko ![]() ![]() klask i: za pierwsze kroczkisigalla witaj Nie miałam wczoraj wieczorem prąd na tej wiosce smerfów Porażka bez prądu przez 4h.Moja bratanica w szpitalu wymiotowała i miała biegunkę jakiś wirus ponoć panuje.
|
#4222 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
czytalam wczoraj o tym artykul, to normane na tym etapie rozwoju, dziecko przezywa emocje silniej niz dorosly i jeszcze nie umie sobie z tym poradzic |
||
|
|
|
#4223 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a z tymi emocjami to tak włąśnie sobie tłumaczyłam |
|
|
|
|
#4224 |
|
Zadomowienie
|
u mnie nie ma jeszcze netto
dopiero budują.
|
#4225 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale zaczyna od udawania, że będzie płakać... robi minkę, zaczyna jęczęć - przestaje-sprawdza moją reakcję i ewentualnie dalej to samo![]() ![]() helou ![]() wczoraj i dzisiaj neta miałam dopiero od 14 trudno, trochę posprzątałam na dworze jest tak zimno jakby śniegiem miało sypnąć...z niunią byłam tylko 20min. za chwilkę chyba znowu z nią wyjdę, bo muszę do kotłowni wrzucić parę drewek...aaa, u mnie jedzeniowy sukces. Niunia zjadła jedną nabierkę barszczu z jajkiem i drugą z ziemniaczkiem ![]() ![]()
|
|||
|
|
|
#4226 |
|
Wtajemniczenie
|
O rany, niunia się znudziła pod koniec spaceru i ostatnie 10min wciąż zdejmowała czapke..
![]() Dentyste przeżyłam - śmiał się, że powinnam dostac odznakę dzielnego pacjenta ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Baha teściowa zasłużyła na lanie... ![]() A zestaw urodzinowy super! ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Muff wiem, że to normalne u dzieci.. Tak się tylko zastanawiałam czy tylko u mojej to "normalne" zachowanie zaczęło występować.. Robię jak zalecają, odsuwam się, by latająca łapka mnie nie uderzyła.. bo ona macha łapkami jak się złości.. Przytrzymuję łapki i mówię "nie wolno". W końcu może zapamięta.. eh ![]() ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Dominej gratki za zębola
Edytowane przez princessskaa Czas edycji: 2012-10-10 o 16:09 |
|
|
|
#4227 |
|
Zadomowienie
|
z tym "nie wolno" to faktycznie działa jak się kilka razy tak zrobi
, powie Mój cały czas otwierał te drzwiczki z tymi licznikami i co chwila do niego gadałam nie wolno, nie wolno i tak dziennie po 50 razy. Mogę teraz pochwalić się, że od 2 dni jak mówię nie wolno, popatrzy na mnie i `próbuje znowu, to ja znowu : nie wolno i on się odsuwa. Nie wierzyłam w to normalnie ale dziś to kilka razy tak się zdarzyło i za każdym poszedł sobie w drugą stronę tzn poraczkowal
|
#4228 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=muffinka
hej jaki tam zamkniety, pisz smialo [/QUOTE]why not poproszę
|
|
|
|
#4229 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
kto mieszka w Krakowie! Ja pochodzę w Podkarpacia ale mieszkam od 6 lat w KRK. Kobieto gdzieś Ty rodziła? Porażka... Ja rodziłam w Koperniku i bardzo dobrze wszystko wspominam, Oj rodzić to ja mogę codziennie, ale ciąża.... Cytat:
co do nie wolno, to Helence nie pozwalam dotykac kwiatka i ziemi w doniczce... A ta mała skubanica podchodzi do kwiatka, wyciąga rękę i patrzy czy widze i czeka na reakcje. Mówie "nie wolno" i "nununu" a ona i tak pomału dotyka liści i sie śmieje. Łapserdak z niej jest... Gryźć nas też gryzie ale idą jej dwójki i trójki i chce zęby jaj masować, śmieje sie wtedy strasznie. A i śpiewa z nami: lalala, oooo, hahaha Symbioza już jej przeszła, mogę odetchnąć a Helusi ebawi się sama i zaczyna się puszczać na 2-3 kroczki i sama stoi jak sie zaaferuje zabawką. Podejrzewam ze jeszcze z tydzień i ruszy. |
|||
|
|
|
#4230 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ad. 2. kopas w dupas i papa Za karę nie zaproszę jej na ur, będzie siedzieć do konca implezy na karnym jeżyku pod garażem ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
U mnie z tym "nie wolno" to tak różnie. U mojej mamy, gdzie nie czuje się jeszcze jak ryba w wodzie, co mu się mówi, że nie wolno to grzecznie ochodzi, a w domu jak grochem o ścianę ![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Lece do wyrka. Przespanej nocki maminki
Chmury z bitej śmietany i czekoladowe niebo. Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2012-10-10 o 20:45 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.

Tłumacze, że nie wolno, ale ona jeszcze bardziej się wkurza. Mam nadzieję że jej to przejdzie 

Tłumaczę, że nie wolno, ale ona nie rozumie..
to nie budziłam się co chwila, twardo spałam a ostatnio to czasem z 2 godz się kulałam aby zasnąć.
)bo inaczej nie umiem wytlumaczyc jej zmiany w zachowaniu

, nawet gdyby focha miała strzelać. Moje dziecko, wszystko robię sama
, .

dobre 

wiec Baha podziw dla Ciebie!
klask i:
jakiś wirus ponoć panuje.