|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 14.
Cytat:
Ja lubię winka półwytrawne A moje z ulubione z Biedry to Gallo, california rose.
|
|
|
|
|
#2222 |
|
Zakorzenienie
|
Mistrzunia paintowego pedzla
Moglabys dorabiac przy obrobce zdjec "gwiazd"![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Od 9 mam szkolenie do obiadu a potem lece do lekarza, musze zrobic badania krwi i proby watrobowe (z racji tabletek, ktore biore na skore). Wiec mam dzis luzio dzien ![]() Agnusek, wczoraj zrobilam Killera i stwierdzam, ze on jest jednak (jak dla mnie) najtrudniejszy z wszystkich 3 plyt. Ale juz PO satysfakcja jest dzika
|
|
|
|
#2223 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry.
Dziś postaram się do Was wpadać. ![]() Myślę czy nie kupić sobie kilku książek. Jakiegoś Cobena, Puzo - Sycylijczyka, Kobiety dyktatorów. Przewiało mnie chyba, bo mnie boli łopatka i ledwo się ruszam. |
|
|
|
#2224 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Co Ty? Nie znasz tego określenia?
Czyli jednak nie tak źle z rozumieniem tego, co ktoś do mnie mówi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Latynosowi smakował? Że niby ja?? ![]() Cześć tak w ogóle.. zacznę sobie od marudzenia. Zapłaciłam właśnie za telefon, za psie żarcie...i zostało mi zdecydowanie za mało pieniędzy, jak na to, że dziś dopiero 10. Kurdeeeeeeeeee....
|
||||
|
|
|
#2225 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Amani super z biletami Co do połogu, to nie jest źle Ja łożysko urodziłam nie wiem kiedy Jakoś szybko samo wyszło. Trzymałam małą na brzuszku a położna sama lekko ciągnęła i wyszło, nawet przeć nie musiałam. Wyszła na szczęście całe. Bo jak nie wyjdzie całe to trzeba mieć skrobankę ![]() Nikita ![]() Co do nacinania. Mnie nacinali. Bo chcieli mi vakum robić, ale położna nie chciała, więc mnie nacięła i poszło. Powiem wam, ze jakoś nie odczuwałam tego. Jedynie troszkę mnie ciągnęło przy siadaniu. Ale siadałam. Po tygodniu mi położna zdjęła szew i już śmigałam jak ta lala Nic mnie nie piekło, więc na szczęscie problemów z fizjologicznymi sprawami w WC nie miałam A bałam się, bo się nasłuchałam, ze może być ciężko
|
|
|
|
#2226 | |
|
Zakorzenienie
|
Juz myslalam, ze do 9 nikt sie nie zlituje i nic nie napisze.
![]() Cytat:
![]() Apropos twojego marudzenia, rozumiem, ze Bonek zre jak opetany a tym w tym czasie godzinami telefonujesz skoro takie rachunki.
|
|
|
|
|
#2227 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja tez wczoraj dostałam smsa i Tż też, także dziś pewnie będą do odbioru. Moja siostra odebrała, to wcale nie tak źle z tym i rękawice kuchenną miała. Tylko na taki delikatny różyk, pokażę jak do domu wrócę jeśli będzie jeszcze jasno. |
|
|
|
|
#2228 |
|
Zakorzenienie
|
Iza aa bo teściowa nam głowę mąci, że mając małe dziecko akżdy kto ma z nią kontakt powienien się zaszczepić.
|
|
|
|
#2229 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie wiem, ale ja jakoś nie ufam tym szczepionkom. Do tej pory przeżyłam i w sumie zawsze tylko zapalenie gardła, przeziębienie albo z nerkami coś. Grypa mi się nie przypałętała, to podejrzewam, że to szczepienie mnie nie uchroni przed przeziębieniami. |
|
|
|
|
#2230 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cieszę sie, że smakował ![]() Cytat:
![]() Kurde, ja nie wiem, co się dzieje z tą kasą...
|
||
|
|
|
#2231 |
|
Konto usunięte
|
Madzia w ogóle wczoraj pierwszy raz weszłam w Twoją galerię. Ciemnota jestem i jakbyś nie napisała, to bym nie szukała.
Drobniutka jesteś i naprawdę piękna kobietka. |
|
|
|
#2232 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
Dotarłam dopiero do pracy.. nie mogłam w nocy spac i jakos rano nie mogła msie zwlec ![]() Dzisaj robią nam jakies pomiary pradu w pracy , nie mam pojecia o co chodzi, ale beda nam chyba niedługo na jakąś godzine wyłaczac prąd Czyli torche laby bedzie.Onyks, super wygladacie. Brzuszek Nikita, Ja poprosze kawałek tych pyszności
|
#2233 |
|
Konto usunięte
|
Ja będę musiała w domu zajrzeć na konto jak stoimy, bo w tym miesiącu duże opłaty nam wyszły. Chociaż nigdy nam nie brakowało, wiec da się radę. W razie czego jakieś pieniądze są, po prostu mamy takie konto wspólne gdzie wpłacamy pieniążki na miesiąc - opłaty i zakupy.
Jestem ciekawa kiedy mi gruszę wypłacą, zawsze coś. Najgorzej jak mi się umowa skończy i nie przedłuża, dlatego odkładam kasę, żeby potem Tż sam nie został ze wszystkim. |
|
|
|
#2234 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Wczoraj udane popołudnie. Byliśmy na obiedzie w restauracji, później na zakupach, w końcu też kupiliśmy ledowe żarówki W jednym pokoju już mamy komplet A póxniej zdążyliśmy jeszcze opitolić Merudkę Nie była zachwycona, no ale skoro kocica nie lubi się czesać to czasem trzeba, A na koniec poczytałam książkę rewelka!![]() ![]() Onyks wyglądasz super! Today super, że wizyta udana! Żabcia faktycznie macie takie samo zdjęcie - cudnie! Magda ja się nie szczepię. Nigdy się nie szczepiłam i nie zamierzam Kotku idź za ciosem. Wiem, że jest Ci przykro ale idź i zapisz się od razu. Nikita łooo! Sernik wygląda bosko! ![]() Abby a czemu Cię nie ma? Ktoś wie, co się dzieje z Abby? Butter mam nadzieje, że do końca miesiąca starczy pieniążków na wszystko Bika,. Mona jak tam u Was?
|
#2235 |
|
Zakorzenienie
|
Guciu, dzięki
Mrowinko, możesz mnie zmienić na liście - OM. 10.10.2012, następna 05.11.2012 |
|
|
|
#2236 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w dwupaku
Wszystko u mnie ok na porodówkę jeszcze się nie wybieramy.Amani a dlaczego myślałaś, ze mój tż niziutki jest???
|
#2237 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Żabciu dziękuję bardzo!!! Nikito mniam, ale apetycznie wygląda! ![]() Idę zaraz po śniadanko jakieś...
|
|
|
|
#2238 |
|
Konto usunięte
|
Pisałam Wam, że mi się ósemka wyżyna? Wczoraj zauważyłam, a dziś już tyle jej więcej. Strasznie szybko.
Myślałam, że za stara jestem na takie pierdoły. Gryzaczek sobie kupię. |
|
|
|
#2239 |
|
Zakorzenienie
|
hej!
![]() Przepraszam, że nie nadrabiam, ale sama ze sobą się wyrobić nie mogę ![]() złapałam jakieś zapalenie oka... przedwczoraj tak mnie bolało, że myślałam że zwariuje... a wczoraj do pracy nie mogłam dojechać, a z pracy to już nie wspomnę... łzy mi ciekły po policzku same, nie wiem czy z bólu czy z jakiegoś podrażnienia... masakra byłam u okulisty i mam zapalenie czegoś tam z naciekami na twardówkę/rogówkę, nie pamiętam... podobno znowu epidemia (zeszłym roku jesienią też była i też miałam coś podobnego) tylko zaczyna się od ropienia,a mnie tak jakby ta faza ominęła i od razu miałam drugą ;/ może dlatego, że nosze soczewki oko nie jest tak czułe i nawet nie zauważyłam. Mam do kropienia antybiotyk i jakiś steryd... dzisiaj, a właściwie wczoraj już po pierwszym kropieniu o niebo lepiej... w piątek kontrola ![]() Bika, Mona urodziła? |
|
|
|
#2240 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam tylko marzylam by mnie juz stamtad przewiezli na normalna sale ![]() Cytat:
![]() Ja mialam problemy z urodzeniem łozyska, po pierwsze nie mialam juz sil by przec, bylam wyczerpana porodem Mi wlasnie podano Epidural by urodzic lozysko Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja sie wczoraj poklocilam z Tz, po czym wyszlam z Seba na spacer ![]() I czekam na przeprosiny... Cytat:
Czesc ![]() Seba jeszcze spi... Rano jak Tz wychodził do pracy wstalam, by wziac go do siebie, bo dłuzej mozemy pospac Wchodze do jego pokoju a on spi na podlodze
|
|
#2241 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć!
Onyks śliczny brzuś Cytat:
dziewczyny ale jestem niewyspana...mały wiercił się całą noc a teraz się tak ułożył że jak ładę dłoń na lewą strone brzucha to chyba czuję bicie serduszka
|
|
#2242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ana, wracaj do zdrowia szybciutko ![]() Isabelle, mi też rośnie
|
|
|
|
|
#2243 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2244 |
|
Zakorzenienie
|
Eee.e...no marudzę tu już od ponad tygodnia, że ledwo żyję, pisałam, że byłam u dentysty i wysłał mnie do chirurga szczękowego....
|
|
|
|
#2245 |
|
Zakorzenienie
|
blonde mam nadzieje, że szybko pogodzicie się z mężem! A Seba- ooo uroczo!
![]() Ana zdrowiej!
|
#2246 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mnie nie boli nic, w sumei bym się nie zorientowała chyba, gdybym językiem nie wyczuła. |
|
|
|
|
#2247 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja dziś rano o Tobie myślałam..... że pewnie macie przygotowania w pracy do tej rocznicy i nie masz dla nas czasu.....
Nie, Mona nie urodziła. ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Mi też ![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
|
|
#2248 |
|
Zakorzenienie
|
Mona ale fajnie!
![]() A ja chciałam Wam powiedzieć, że wczoraj mąż po raz pierwszy poczuł kopniaczka! ![]() Leżeliśmy już w łóżku i ja jakoś mówiłam, że coś dzieciaczki wieczorem nie dawały o sobie znać albo ja nie czułam...ale za chwilę zaczęłam coś czuć, więc mówię do męża, że chyba jedno się właśnie odzywa...i tak leżałam, aż w końcu mówię do męża " daj rękę, tylko delikatnie" .. i przyłożyłam jego dłoń do brzucha, ale przytrzymywałam ją swoją, bo mój mąż jak pacnie rękę to ja oddychać nie mogę ( ![]() Mąż taki w szoku, "kopnęło!", " normalnie czułem wyraźnie na dłoni!" Cieszyłam się z tego, że poczuł, ale to był taki fuks, że dzieciątko takiego kopniaka zasunęło, że szok... Tym bardziej, że potem już była cisza...Mąż stwierdził, że dzidziol specjalnie tak zrobił, żeby tata poczuł
|
|
|
|
#2249 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bika Dawidek ma czkawke min 2 razy dziennie, a wiesz jak śmiesznie jak jest teraz główką w dół, brzuch cały skacze i w pi*ce czuję jak czka ja nie wiem co z tym moim dzieckiem, w nocy szalał i teraz ciąg dalszy
|
|
#2250 | ||
|
Zakorzenienie
|
czesc
Cytat:
![]() onyks pieknie wygladasz, czad ![]() u mnie sie to sprawdza ![]() a brak @ mnie dobija, co do szczepionki przeciw grypie to sie nie szczepilam i nie zamierzam ![]() Cytat:
![]() super ze bilety kupione, i jaka data ladna ![]() Ana*** matko, zdrowka, Malensstfo milutkie to ![]() moja tesciowa wczoraj przyjechala po 19 i zaczela mi zupe na dzis gotowac, brakuje mi juz do niej sil
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:35.

. Dzis juz mi sie nie snil. 
A moje z ulubione z Biedry to Gallo, california rose.

ja uwielbiam Sutter Home, tanie siuski, ale mi smakuja
ale w sumie bylo wiele informacji praktycznych, ktorych nie slyszalam od nikogo ani nie wyczytalam... np. ze po naturalnym porodzie miesnie kegla mozna cwiczyc jeszcze przed urodzeniem lozyska
i tego typu ciekawostki...
Kurdeeeeeeeeee....

potem z kuzynka o tym rozmawialysmy... teraz wyszukalam pierwsze lepsze zrodlo i pisza, ze "nawet 24h po urodzeniu dziecka" jesli sie nie bylo nacinanym i zszywanym.