|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#70951 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci
Cytat:
|
|
|
#70952 |
|
Rozeznanie
|
Ja ma pytanie co do tej odżywki https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...enerujaca.html. Eloe wiem że na KWC tłumaczyłaś jak jej używać ale chciałam się upewnić czy dobrze ja stosuje. Czyli tak - można ją pomieszać z jakąś emolientowaną i olejkiem i tak nałożyć na włosy potem spłukać i ułożyć, albo nałożyć po myciu włosów, wysuszyć, spłukać, dać emilientowaną, spłukać. Tak?
|
|
|
|
#70953 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie widzę wielkiej róznicy między budwigowym i niebudwigowym na włosach oba lubią ![]() Cytat:
wersja 2 ma szansę dać włosom proteinowego "kopa" |
||
|
|
|
#70954 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Madziaart już poprawiłam Edytowane przez Enilis Czas edycji: 2012-10-09 o 17:13 |
|
|
|
|
#70955 |
|
Raczkowanie
|
ja stosowałam właśnie zawsze w wersji 1, ale drugą też chętnie spróbuję
![]() i przepraszam z góry, to nie złośliwie, ale muszę poprawić, bo tego typu błędy mnie drażnią: lecimy dać kopa włoskOM, włoską można zjeść potrawę
|
#70956 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ciocia Marcia pożyczyła siostrzenicy aparat na wycieczkę i ma po aparacie . Siostra ma, ale jakoś nie może się zebrać żeby dokupić baterie stąd to wszystko . I tak nie ma się czym chwalić, ten wiatr nieźle rozwala skręt ![]() Ehh.. Ja na prawdę powinnam zmienić dietę, bo jem same śmieci
|
|
#70957 |
|
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny
od kilku dni czytam wszystko co jest dostępne na tym forum o metodzie cg , sporo tego ale coz.. jak chce sie byc pieknym trzeba cierpiec ![]() metode tę zamierzam rozpocząć od przyszłego tygodnia, kiedy bede w Polandii i zakupie wszystkie niezbedne produkty np. z rossmana (odżywki do mycia, delikatny szampon, szmpon z SLS...) ![]() wlosy mam krecone, jeszcze nie wiem jaki typ (jakoś nie znalazłam takiego wątku) i baaardzo bardzo ! wysuszone, do tego rude i wyblakle od słonca (Italia) Na dobry początek zakupiłam na mazidlach takie oto produkty: D-PANTENOL 75% - WITAMINA B5 EKOLOGICZNY OLEJ Z ORZECHÓW LASKOWYCH OLEJ ŚLIWKOWY ACTIVE-ALOE oraz: Jantar Kallos Serical Crema al latte Bingospa Maska do włosów z masłem Shea i pięcioma algami Dokupię jeszcze len i zrobić żel lniany, miód.. hmm może coś co jeszcze jak doradzicie ![]() wiem, że jest mnóstwo róznych przepisów na wcierki ale co z tych produktów np. mozna skomponować ? czy do kallosa i bingospa mogę dodać te półprodukty np: active-aloe albo d-pantenol czy jakis olej .. ja już zglupialam co do humektantów,protein i olejów(oczywiście zrobiłam sobie notatki, co jest co ale nie do końca wiem jak połączyć te produkty kt. zakupiłam Doradźcie coś początkującej cg ![]() p.s. przeczytałam, że zbyt dużo protein może źle wpływac na włosy, jak najłatwiej to sprawdzić? zrobić maseczke z jajka i zobaczyć jak zareagują włosy ??
|
|
|
|
#70958 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czyzbys tez byla z Wloch pytam bo poszukuje falowanej wloskiej wlosomaniaczki Niestety ja jestem tez na poczatku mojej drogi i raczej malo moge doradzic, ale jesli mieszkasz tak jak ja w Italii to radze kupic w Polsce odzwyki b/s - tutaj bardzo trudno dostac cos sensownego
|
|
#70959 |
|
Raczkowanie
|
Polfilin prolongatum klik
ale one są mocne ..
|
#70960 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ostatnio poszłam do sklepu z kartką gdzie miałam wypisane sylikony i te wszystkie szkodliwe składniki, panie dziwnie na mnie patrzyły ![]() słabo mówie po włosku dlatego zdecydowałam, że zakupów dokonam w Polsce Również serdecznie pozdrawiam !! mam nadzieje, że teraz będzie juz tylko lepiej !
|
|
|
|
|
#70961 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do kosmetykow wloski to chetnie sluze porada - juz troszke wloskich skladow znam i moge cos fajnego polecic
|
|
#70962 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Ignis00 Czas edycji: 2012-10-09 o 18:24 |
|||
|
|
|
#70963 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witaj
![]() Cytat:
![]() oraz: Cytat:
Cytat:
![]() KLIK Cytat:
Cytat:
W sumie z każdą proteiną trzeba się skonfrontować, żeby mieć o niej zdanie Dodatkowo włosom zmieniają się apetyty w ciągu roku i podczas poprawiania się ich stanu. A na początek jajko to bardzo dobry pomysł ![]() Z domowych można jeszcze próbować żelatyny, mleka, jogurtu itp Piwo ma proteiny wielkocząsteczkowe w pojęciu kosmetycznym, podobne do tych w kosmetykach opisanych jako proteiny pszenicy itp oprócz tego w kosmetykach znajdziesz jeszcze mniejsze: keratyna, jedwab i całkiem małe aminokwasy KLIK KLIK Jesli po zastosowaniu maski / kosmetyku z którymkolwiek z wymienionych włosy są suche i sztywne - następnym razem trzeba dodać oleju lub użyć kosmetyku olejowego ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Ze sklepowych odżywek KONIECZNIE Joanna Naturia, np Len rumianek, Miód cytryna - bez spłukiwania Garnier Awokado i Karite - chyba że we W jest? Artiste odżywka regenerująca (różowe opakowanie) w drogeriach Natura Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2012-10-09 o 18:25 |
|||||
|
|
|
#70964 |
|
Rozeznanie
|
Potwierdze ze Garnier A&K jest w It, gorzej z olejami w spozywczakach
babciatwoja zobacz czy w okolicach masz jakiej NaturaSì albo erboristeria tam znajdziesz oleje, chciaz sporo kosztuja
|
#70965 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Bolzano strasznie małe jest ale poszukam .. właśnie tak myslałam, że jedyna odzywka jaka tu dostanę to Ganier dzięki !![]() AjriszMarta - dziekuję również za odp i pomoc !!!! Jantar bez psikacza, oczywiście zakupię wszytko o czym piszesz, oraz zastosuje się do wszelkich wskazówek ! włosy są w strasznym stanie.. do tego czeka je farbowanie z tego rudego na mysi blond.. :/ a co sądzicie o tym olejowaniu przed farbowaniem ? tylko jak to jest ( chodzi mi o pierwsze zetknięcie z cg) - najpierw umyć głowe szamponem z SLS, następnie położyć odżywke/maske d/s potem nałożyć olej na kilka godzin a potem farbe bezpośrednio na tą tłustą głowe ? czy może niekombinować ? zafarbować włosy i po kilku dniach rozpocząć metodę cg ?
|
|
|
|
|
#70966 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziś zmieniłam zdanie, naolejowałam olejkiem alterkowym z avocado Tez wypiły Głodomory jedne Oby jutro nie pokazały focha.Cytat:
Myślisz, że to nie wystarczy? Też zamierzam całe włosy wkładać - jesień to pora deszczu, wiatru, chcę uniknąć splątania i tarcia. Czapkę zrobię cieniutką, splot na cieniutkich drutach, będzie mało okazji do zahaczania o włosy, no i nie przegrzeję głowy. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#70967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i mam pytanko, przyszła do mnie paczuszka z ZSK i w sumie mam: spiruline algi morskie, kwas hialuronowy, wyciąg z aloesu, hydrolizat keratyny, rozpuszczalny kolagen i elastyna, zestaw witamin all in one, glinka biała, korund kwas hialuronowy, olej makadamia... większość stosuję już od dłuższego czasu na twarz ale mam pytanie co z nich bez problemowo mogę dodać do jakiejś maski na włosy (wiadomo korund, glinka (chyba) odpadają to wiem) kupiłam jeszcze ekstrakt wzmacniający włosyza wszelkie propozycje albo odsyłacze dziękuję, miałam dziś poszukać sama ale brak czasu bardzo doskwiera
|
|
|
#70968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje włosy ostatnio coś słabo piją. Albo zmienię im olej albo odstawię na jakiś czas. Umyłam dziś włosy CAŁE slsem. Bałam się, ale miałam przyklap po ostatnich eksperymentach. Wymieszałam szampon z odżywką w pojemniczku i dolałam wody. Nie było tak źle. Teraz mam takie puszyste włosy. I mięciutkie. Zawsze takie miałam po tym szamponie. Nie mogę nigdzie składu znaleźć a do łazienki mi się nie chce iść. A najpierw posiedziałam z maską drożdżową na głowie. Teraz w pokoju pachnie drożdżówką. |
|
|
|
|
#70969 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#70970 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Czy jest coś, co działa podobnie do masła shea? Masło kakaowe jest podobne?
Cytat:
|
|
#70971 |
|
Raczkowanie
|
Zdecydowanie tak. Nadal trochę mi wypadają więc po przerwie mam zamiar go jeszcze brać. Na receptę. I trzeba brać koniecznie w czasie jedzenia/po. Jak coś mogę się podzielić bo mam jeszcze duuuuuuużo.
wymiana - kolczyki Edytowane przez maroooda Czas edycji: 2012-10-09 o 23:02 |
|
|
|
#70972 |
|
ma zielone pojęcie
|
maroooda, nie mam recepty na to, więc brać nie będę
Zresztą, to silny lek, a ja go nie potrzebuję. Włosy mi nie wypadają, na szczęście. Ale jeden suplement do włosów sobie kupiłam, teraz czeka na swoją kolej
|
#70973 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam jeszcze pół opakowania i oszczędzam...Ale musisz wypróbować na swoich włosach może akurat podejdzie Tobie. Ja ją chętnie kupię jeszcze raz niech tylko lista kosmetyków do testów się zmniejszy ![]() Możliwe, że dla normalnej skóry jest ok ta seria Ziaja med. Mnie zawiodła ta lipo coś tam specjalnie dla AZS. Jestem atopowcem i wymagam od kosmetyków delikatności i nie podrażniania skóry, a po tych kosmetykach skóra była ściągnięta, zaczerwieniona, piekąca... Tak samo Emolium szczególnie dla atopików, a tam żel z SLS jako 2 w składzie "Super delikatność" przy myciu twarzy gwarantowana!
|
|
|
|
|
#70974 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wymiana - kolczyki Edytowane przez maroooda Czas edycji: 2012-10-10 o 01:48 |
|
|
|
|
#70975 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wybierzcie sobie fason (jest tego po necie cała masa) i kolor i się dogadamy. A ja dziś wyglądam jak smętny spaniel... olejek alterry z avocado w połączeniu z isanką babassową wyprostował mi włosy. Są sypkie, błyszczące i prawie zupełnie proste.... |
|
|
|
|
#70976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze chciałam się nauczyć robić na drutach albo na szydełku ale nie mam cierpliwości. Ja mam na głowie push-up nie wiem czy po szamponie czy po drożdżach. Nie umiem sama zrobić sobie zdjęcia, więc nie pokaże. Czemu ja nie umiem robić na drutach, takie ładne czapki znalazłam http://www.etsy.com/listing/62063464...cat3_gallery_4 Edytowane przez Karmenka Czas edycji: 2012-10-10 o 09:43 |
|
|
|
|
#70977 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja teraz chodzę w mitenkach z 100% jedwabiu i jest mi naprawdę przyjemnie i ciepło. ![]() Myślę, że nawet połowa jedwabiu może być. Fajne są też czapki z merino w wersji superwash. Wełna ma generalnie tendencje do filcowania się - pod wpływem tarcia, prania, zmiany temperatur itp. Włókna typu superwash są tak obrabiane, że się nie filcują - włókna są na tyle wygładzone, że o siebie nie zaczepiają. Więc np. merino superwash też się nada na czapkę nieszkodzącą włosom ![]() Cytat:
Robótki na drutach i szydełku są właśnie polecane osobom zestresowanym i znerwicowanym - w krajach skandynawskich jest to uznana metoda leczenia nerwic w szpitalach ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#70978 |
|
Wtajemniczenie
|
Muszę się przyznać, że porzuciłam na długi czas CG. Moje fale prostują się po 2 godzinach
Wczoraj zrobiłam kolejne podejście do żelu lnianego i jestem zachwycona Za taką gęstość każdego dnia, mogę wybaczyć lnianemu że KRUSZY się. Wyglądam jakbym miała łupież Macie na to jakieś rady?
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
#70979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajne
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.

Dla mnie boski.

Bo kupiłam taki i nie wiem czy dobrze
ja wczoraj takie cudeńko sobie zfundowałam: na wilgotne włosy Biovax dla blond + olej z orzechów arachidowych + trochę makadami na to czepek, ręcznik i później w poduchy (wiadomo ręcznik w nocy spadł ale czepek został na głowie ) efekty: bosze
. I tak nie ma się czym chwalić, ten wiatr nieźle rozwala skręt

pytam bo poszukuje falowanej wloskiej wlosomaniaczki

Wczoraj zrobiłam kolejne podejście do żelu lnianego i jestem zachwycona
Macie na to jakieś rady?