|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII
Cytat:
Dzięki Dziewczynki - cieszę się, że się Wam podoba Micia super ta piosenka DeKajka - niech się mama w pracy koniecznie dowie w kadrach, jak nie książeczka to mi sie jeszcze takie coś kojarzy jak zcna - jakos tak - dokument potwierdzający ubezpieczenie członków rodziny albo nawet tylko dzieci, nie wiem dokładnie |
|
|
|
|
#4202 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i trzymam kciuki, żeby się praca sama pisała![]() Cytat:
Cytat:
teraz muszę się wybrać ze swoją książeczką, bo nie podbijana przez nie wiem ile, chyba ponad 2 lata chyba że w szpitalu uwzględniają ostatni pasek bo moja książeczka jeszcze na stare nazwisko
|
|
#4203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się płakać chce, bo mamy dwie sypialnie, ale tak średnio ustawne, że żal.. w jednej zrobiliśmy graciarnie/wózkarnie (bardzo mały pokój) a w naszej sypialni musimy łóżeczko wplasować .. zagracimy się pięknie, bo na jednej ścianie mamy wbudowaną szafę, komode i lustro - ale co robić? w salonie nie chcę łóżeczka umieszczać - choć tu jest najwięcej możliwości A co wam będę mówić - zobaczcie same jak u mnie obie sypialnie wyglądają.. aha sorry za bałagan ale nie chciało mi się do zdjęcia sprzątać hehehe
Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2012-10-10 o 13:31 |
|
|
|
|
#4204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jeszcze MtEden dubstep.. taki delikatny dupzje.b ![]() ![]() Sail? to z reklamy BMW słucham w aucie![]() z "Lekarzy"
|
|
|
#4205 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Jakimś cudem dobiegłam do ostatniej strony i jeszcze nawet zdążę powiedzieć cześć. U nas wszystko gra, dziś mam USG. Widzę, że u Was przygotowania pełną parą. U nas to samo, dziś nawet wystartowałam z pakowaniem torby. W poniedziałek nareszcie zmontują mi meble w pokoju małego to będę mogła wziąć się za sprawę konkretnie. Muminku-a próbowałaś przez jakąś fundację?Nawet Polsat cz TVN?
|
#4206 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
całkiem fajnie tam macie napewno coś wymyślicie my mamy 40 metrów i jeden pokoj taki wiekszy, drugi mniejszy kuchnia, przedpokoj i lazienka.. i kiedys wszystko bylo w tym wiekszym, tzn spanie jedzenie itd a ten drugi stał zagracony :/ to po slubie kupilismy sobie szafe wielka super lozko takie jedno wielkie sypialniane i szafki nocne i takim oto sposobem w naszej wielkiej willi mamy sypialnie i tam gdzies też łóżeczko musimy wcisnąć, miejsca jest bardzo mało... :/ nawet nie bede robic zdjecia bo jeszcze firanki nie mamy a w drugim mamy sofę stolik, stól 4 krzesła 2 komody tv .. i jest duzo miejsca... ale teraz troche zaluje ze nie zrobilismy na odwrot, ale też kurde ludzi przyjmować w takim malutkim pokoiku to bez sensu.. zreszta chyba w tydzien oczy bysmy sobie popsuli od tv bo taki wielki a tam tak mało miejsca. zreszta ja na poczatek bede miala takie łozeczko kolyske z kolkami i na noc mala wiadomo w "sypialni " a w dzien do duzego pokoju tak jak ja bede siedziec )
|
|
#4207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4208 |
|
Zadomowienie
|
ja się kochane żegnam .
Musze lecieć bo kolega przyniesie mi jakies udka,piersi itp z kurczaka ![]() UWAGA BĘDĘ SZYĆ. jak mi wyjdzie to Wam pokaże jak nie to sie nie bede chwalic:P ja jzu chce neta miec w domu ;(
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia |
|
|
|
#4209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4210 | |
|
Zadomowienie
|
Druga super wiadomość (ach ten dzisiejszy dzien) - dzwonila pani w biura rachunkowego - zwrot wydatkow za remont wyjdzie ponad 2000!!!!! Super!!!!! Nie wiedziałam, że aż tyle uda jej sie z tych faktur wyciągnąc
a koszt to tylko 85zł za rozliczenie ![]() My mamy kupione mieszkanie 73m, 4 pokoje, oczywiscie na kredyt i każda taka kasa ląduje na lokacie, spłacamy ile najwięcej sie da w roku, jeśli nie wydarzy się jakaś tragedia, to w 2013 będziemy mieć spłaconą prawie połowe - a to dopiero 3 lata spłacania. Mamy kredyt w Pekao rodzina na swoim - polecam, jeśli ktos sie waha. Aaaa no i wczoraj byłam u okulistki i mam zaświadczenie, że nie ma okulistycznych przeciwskazań do porodu sn ![]() Cytat:
Natalka - śliczny pokoj ![]() Halwaya - a może wasze łóżko pod okno i łózeczko dziecka przy tej ścianie naprzeciw okna? przy której teraz stoi jakaś szafka? |
|
|
|
|
#4211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() spore mieszkanie macie my mamy 58 m2 i 3 pokoje i ciesze sie ze zroblismy swoja zypialnie w najmniejszym pokoiku, w sypialniach mamy szafy na wymiar zeby jak najwiec3ej miejsca zaoszczedzic, i pieniedzy dzieki temu tez zaoszczedzilismy troche ![]() tez mamy kredyt wzielismy na 10 lat zobaczymy czy szybciej splacimykurcze tez bym moze poszla do okulistki ![]() a materac jeszcze nie rozpkaowany i tak wymiar 90x200 jest w opakowaniu kartonowym i jeszcze folia obciagniety takze nic mu sie nie stalo podczas przewozu na pewno |
|
|
|
|
#4212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#4213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a od tamej strony śpi tż - więc pewnie będzie oponował hehe - ale zobaczymy - bo mi tak się też podoba..a co do kasy to i fajnie, że już mieszkanie w połowie spłacone.. no i jeśli tylko przez 3 lata połowa to niezły wynik.. mnie temat domów tak męczy ostatnio, ale dobra już nie smęce.. ale bardzo bardzo bym chciała mieszkać na swoim
|
|
#4214 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
takie coś na kółkach to mysle, ze to dobry pomysł jest, bo przeciez nie bede siedziec cały dzien w pokoju 3 na 3 metry gdzie wiekszosc miejsca zajmuje lozko i szafa i ledwo co wejdzie ta "kołyska" .. a na dzien własnie do duzego pokoju i bede miala caly czas mala obok siebie.. wiadomo pozniej lozeczko juz bedzie tylko w sypialni a tak to bujaczek do pokoju... Kurcze a nie znalazłabyś czegoś na kolkach na ebayu uzywanego? Za grosze? moze cos by sie znalazło w niskiej cenie jezeli takie coś by Ci odpowiadało w ogole Ja akurat i łózeczko i tą kołyskę pożyczam wiec bardzo duzo wydatkow mi odeszło.. A co do domów/mieszkań itp... to my powinniśmy z tżtem miec wielki dom... bo byl jego, ale że jego siostra się 3 lata temu tam wbiła to już teraz bez sensu zeby się przeprowadzała jak tyle rzeczy tam porobiła juz... nam na razie styknie mieszkanie, chociaż powoli się zaczynamy martwić jak to będzie.. Bo teraz mamy dostać dom po rodzicach tz, ale kiedy? za 40 lat? wiadomo jak to jest.... razem mieszkac mi się nie usmiecha , ale teraz bez sensu bo brat i siostra maja super domy swoje, rodzice tez, a my ja jakieś ciule na 40 m się gnieciemy..... :/ ciekawe ile to potrwa.... Na razie nie potrzebne nam większe, ale szkoda ze to jest 3 pietro no i ogolnie jakas taka poszkodowana się czuję...
|
|
#4215 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4216 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() śliczne ciuszki Cytat:
![]() byłam na spacerku, w sklepie zaszłam też do rodziców a teraz za obiad trzeba się brać
|
||
|
|
|
#4217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poszukam tej kołyski - może uda się tż'ta namówić..
|
|
#4218 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4219 |
|
Zadomowienie
|
Fajnie, że te materace są opakowane. Kupie może w takim razie na all.
Co do wożenia dziecka po domu to przecież mamy wózek, albo samą gondolę z niego....no i lezaczek bujaczek, a poza tym liczę na to, że mały jednak głownie będzie spal ![]() U nas będzie łózeczko turystyczne, wiec od biedy tez sie da nim jeździc, choc szkoda podłogi ![]() Uwazamy, że tak najlepiej zainwestujemy kase - lokaty sa kiepskie, a splacenie mieszkania, zeby synek mial cos swojego kiedys to nasza rola, no i chcemy wyjsc jak najszybciej z długow. A kredyt wzielismy na 25 lat, chcemy jak anjwiecej splacic w pierwszych 8 (czyli jeszcze 5 zostalo), bo wtedy doplaca panstwo troche do odsetek. Co do okulistki to ja mam tylko astygmatyzm, niecala dioptria, nawet okulary tylko do kompa i czytania, ale dopoki jestem mobilna i sie nie mecze, poszlam, zasw dostalam, w razie czego jeden problem z glowy. Nawet mnie nie badala, bo bylam u niej tydzien przed szczesliwym testem i na podst. tamtej kartoteki dno oka w normie, raczej sie siatkowka nie odklei - moge przec
|
|
|
|
#4220 |
|
Zadomowienie
|
No, kurczaczek w piekarniku, to mogę trochę poplotkować...zanim pójdę spać
![]() Kia, coś dziwnie ta sytuacja wygląda z siostrą TŻta. Okej, szkoda, żeby się wyprowadzała, bo jakieś pieniążki tam włożyła, ALE! szkoda, żebyście Wy mieszkali w małym mieszkanku, bo Wasza strata jest w tym momencie nieporównywalnie większa (mam na myśli stosunek cena remontu:cena nieruchomości) Nie może tak być Jak to mówią: "Kochajmy się jak bracia, ale liczmy się jak żydzi." Nie ma co być Matką Teresą, bo jak co do czego przyjdzie, to cały świat z chęcią się na nas wypnie.
|
#4221 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4222 |
|
Zakorzenienie
|
my mamy i dom i kredyt
spory...jeszcz e tylko 18,5 rokuJa bym chyba pomyślała w takiej sytuacji o spłacie od siostry. Nie ma co-wydzieranie sobie domu to same kwasy. Ale uczciwa spłata jak najbardziej się należy
|
#4223 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4224 |
|
Rozeznanie
|
hej Kobietki!!
Zajadam Milchreis z cynamonem i Was podczytuje Ciekawe jaki bede miala po tym cukier![]() Mi ostatnio Synus na pecherzu gra, ze wytrzymac nie idzie
5 grudnia 2012 roku zdarzyl sie cud... Ponad 3,5 kilogramowy cud z najpiekniejszym bezzebnym usmiechem na swiecie! Edytowane przez tynkusia Czas edycji: 2012-10-10 o 14:41 |
|
|
|
#4225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4226 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4227 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ostatnio jak moj diabetolog zobaczyl, ze wpisalam frytki na moja liste rzeczy , ktore zjadlam to zbulwersowal sie i zaczal robic wyklad na temat ,, Frytki to samo ZUO,, , dobrze, ze ja nie rozumiem tego jego szwargolenia w pelni bo bym oszalala ;P za to moj maz sie nasluchal jo_manh ja juz sie martwilam, ze jakies zapalenie pecherza mi sie przypaletalo bo czasami tak zaboli jak chodze. Na szczescie we wtorek wizyta
5 grudnia 2012 roku zdarzyl sie cud... Ponad 3,5 kilogramowy cud z najpiekniejszym bezzebnym usmiechem na swiecie! Edytowane przez tynkusia Czas edycji: 2012-10-10 o 14:49 |
|
|
|
|
#4228 |
|
Zakorzenienie
|
u nas pierogi jeszcze zostały bo teściowa nalepiła
![]() yy ee gdzie ten tż no .. niech sie popieszy, na poczte musze go zaciągnąć
|
|
#4229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak byłam na ubezpieczeniu mamy to dawała mi świstek że odprowadza składki za siebie i rodzinę, zawsze za ostatni miesiąc
|
|
#4230 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jestem padnięta dziś... ledwo na oczy patrzę, ale załatwiłam dziś dużo
Jeszcze jadę dziś do promotora, bo muszę podyplomówkę obronić do końca roku |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:56.

i trzymam kciuki, żeby się praca sama pisała
jeszcze jakieś dodatki dojdą i na parapecie nie będzie tych rzeczy oprócz lampki, a komoda będzie tak albo równolegle do ściany - jeszcze nie wiem, zobaczę jak będzie mi wygodniej
.. moze ktoras z was ma taki problem..
chyba że w szpitalu uwzględniają ostatni pasek
bo moja książeczka jeszcze na stare nazwisko

ale nie chciało mi się do zdjęcia sprzątać hehehe
słucham w aucie
Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

wzielismy na 10 lat zobaczymy czy szybciej splacimy

spory...jeszcz e tylko 18,5 roku