|
|
#1171 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Cytat:
Jak kupowaliśmy 2 lata temu działkę z mężem (wtedy jeszcze narzeczonym ) to nam zarzucili w skarbówce, że drastycznie zaniżyliśmy cenę działki - co było g*** prawdą, trafiła nam się okazja od pijaczka, działka w stanie opłakanym, trzeba było doprowadzić ją do normalnego stanu, nałożyli na nas jakiś mandat i nie mieliśmy wyjścia, musieliśmy go zapłacić, bo rzeczoznawca i tak przyznałby im rację, koniec końców mam nadzieję, że teraz odbiję sobie to na nich ;D z nawiązką
|
|
|
|
|
#1172 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1173 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale strasznie sie czuje, slabo mi sie robilo i polozylam sie. spalam 3 godziny . Nie chce mi sie nic robic na obiad. Chyba na miasto pojade jak sie lepiej poczuje
|
|
|
#1174 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, zrobiłam i z głowy ![]() Cytat:
![]() Zastanawiam się jeszcze czy nie iść do rodzinnej po skierowanie na jakieś bezpłatne badania, ale do niej trzeba czekać przynajmniej z tydzień na wizytę, no i dodatkowo nigdy nie przyjmuje na czas, a siedzieć i czekać nie wiadomo ile to mi się nie uśmiecha ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1175 |
|
Zadomowienie
|
Cześć ciężarówki
Ja dziś do Was wpdam na chwilke, bo jakoś taki dziś mam zdołowany dzień, że niemma siły dużo pisać Witam nowe mamuśki Wiola super,że wizyta u gina się udała i oby tak dalej ![]() ![]() Kobietki polecam Wam do obejrzenia komedie: "Jak urodzić i niezwariować" Film z tego roku m.in z jennifer lopez-- właśnie skończyłam go oglądać i mi się podobał ![]() Ja mykam smażyć naleśniki z jabłkami i faworki ![]() Miłego dnia kochane!!Buźki |
|
|
|
#1176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale jestem strasznie senna, nie mogę się położyć na chwilę bo od razu zasypiam Faworki
|
|
|
|
|
#1177 |
|
Zakorzenienie
|
hej ho
zostalam sciagnieta tutaj przez colorblue.tak wiec testowalam przez weekend a dzis doprawilam sie testem aptecznym wczoraj (tak mysle) zaczal mi sie 5 tydzien cieszymy sie z mezem niesamowicie![]() a teraz troche o nas: ja 23 lata, pierwsze dziecie maz 25 po slubie 5 miesiecy trafiony zatopiony za 5x;Di co, bierzeta mnie? |
|
|
|
#1178 |
|
Zakorzenienie
|
Witam i mnie ściągneła colorblue
![]() tak więc testowałam 2 dni 4 pozytywne testy, wczoraj byłam na becie wynik bety: 76,96. Na jutro miałam termin @ ale czułam, że jestem w ciąży. wiedzialam , że to poprostu to ![]() ja-22 lata, mąż-27 po slubie: 2,5 tyg jednak dzień po slubie już zaczynały sie dni płodne
|
#1179 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje ![]() Cytat:
Szybko Wam poszło
|
||
|
|
|
#1180 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny teraz pytanie: ile dni po spodziewanej @ poszłyście do gina??
bo położna mówiła, żebym odpoczywała spokojnie tydzień, dwa i dopiero gin...
|
#1181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Żeby się upewnić,że pęcherzyk jest, podpytać o witaminki i założyć kartę ciąży
|
|
|
|
|
#1182 |
|
Zakorzenienie
|
mam nadzieje, ze bedzie wszystko ok, bo jest to moje największe marzenie
|
#1183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam mocno kciuki!!Powodzonka! |
|
|
|
|
#1184 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Ale się rozpisałyście! Nie było mnie parę dni i teraz siedzę i nadrabiam Mój synuś postanowił nie zasypiać przed 23.00 więc ciężko mi do Was/Nas zajrzeć. Wczoraj miałam wizytę, ale USG dopiero we wtorek. Już nie mogę się doczekać, bo to będzie pierwsze USG, mimo że już 12 tydzień. Mam tylko nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Szczerze mówiąc mam dużego stresa, bo w pierwszej ciąży, którą poroniłam, miałam dużo USG i raz było dobrze raz znowu coś nie tak i teraz mam uraz. Ale staram się nie nakręcać. Muszę lecieć. Później skończę nadrabiać
|
|
|
|
#1185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1186 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Witam, znajome już "nicki" i po raz kolejny gratulacje
|
|
#1187 |
|
Zakorzenienie
|
ja mieszkam w Norwegii, tutaj jest tylko jedno usg na cala ciaze i to w 20tyg ciazy!!! nie wiem jak ja wytrzymam!! pewnie w miedzyczasie wyladuje w Pl
albo wmanewruje kogos w dodatkowe usg ze cos tam chociaz moze na dobra polozna trafie
|
|
|
|
#1188 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Santom i Nuna 2
|
|
|
|
#1189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedno usg? Te 3, które są w Polsce na NFZ to się wydaje mało a tu tylko jedno...:/ |
|
|
|
|
#1190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj tz pracuje i mieszka , chyba w norwegii bede rodzic.
|
|
|
#1191 |
|
Zakorzenienie
|
To na NFZ są tylko 3 usg??
|
|
|
|
#1192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mieszkam w telemarku, w seljord 3h od oslo
|
|
|
|
|
#1193 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co słyszałam to tak
|
|
|
|
#1194 |
|
Zakorzenienie
|
ale to pewnie tez zalezy od lekarza. moja przyjaciolka w ciagu swojej ciazy miala chyba z 5x usg robione, mimo, ze nie miala zagrozonej ciazy, a chodzila na nfz doi lekarza
|
|
|
|
#1195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1196 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie,
rzadko piszę, głównie podczytuję gdy znajdę chwilę. Ciąża do tej pory przebiegała książkowo, ale pod koniec ubiegłego tygodnia zaczęło się plamienie, więc jestem zmuszona leżeć. Do lekarza chodzę prywatnie raz w tygodniu, za każdym razem mam robione USG, więc póki co mam pewność, że wszystko jest w porządku. Mam nadzieję, że wszystko szybko minie,bo siedzenie w domu i takie nic nie robienie źle na mnie działa. Na szczęście mam ze sobą służbowy laptop, więc chociaż taka zdalna praca zapobiegnie mojemu powolnemu uwstecznianiu się .Pisałyście o imionach. U nas wszystko od lat ustalone. Dla dziewczynki będzie Antonia Janina, dla chłopca Konstanty Jan. Termin porodu mam wyznaczony na 24 maja. Zdecydowaliśmy się z mężem na zaplanowane cesarskie cięcie w prywatnej klinice,więc maluch wyjdzie trochę wcześniej(cesarkę w tej klinice robią tydzień, dwa przed wyznaczonym terminem porodu).Może się więc zdarzyć, że urodzi się w moje 30 urodziny ![]() Póki co nic jeszcze dla dziecka nie kupiliśmy. Myślę, że poczekamy jeszcze kilka miesięcy. Za to wybraliśmy już wózek: http://www.stokke.com/en-pl/stroller...y-concept.aspx Ale wszystko po kolei. Zaczniemy szaleć z zakupami, gdy będziemy mieć pewność, że z dzieckiem wszystko w porządku. Rozpisałam się, bo nie wiem kiedy znowu wena mnie najdzie. Pozdrawiam Was |
|
|
|
#1197 |
|
Zakorzenienie
|
to pójdę tak za tydzien i 3 dni:P
|
#1198 |
|
Zakorzenienie
|
Dziiiwne, mi takiej informacji lekarz nie podał..
USG miałam robione już dwa razy (1wsze potwierdzenie ciąży,obecność pęcherzyka). Teraz 22go też będzie usg bo będzie pora na badania przezierności karku.. Jak to ma być ostatnie usg to się pokroję Najchętniej codziennie podglądałabym co się tam dzieje![]() No cóż, będzie co ma być
|
|
|
|
#1199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wiem, że gdybym chodziła to tego lekarza, u którego byłam raz to miałabym tylko 3 usg
|
|
|
|
|
#1200 |
|
Zakorzenienie
|
Wiola nie nakręcaj się sama
fajnie że widziałaś serduszko![]() MotyleKsw Pawie oczko już tam pracowała więc inna sytuacja. Zresztą znam wiele osób które tak robiły i nikt nawet tego nie sprawdzał. santom Witaj ![]() nuna Mnie głowa dalej boli i to strasznie. Byłam na nogach odebrać dowód (jakieś 20-30 min w jedną stronę) i chwilowo było trochę lepiej. Ogólnie większość dnia spałam.. Dopiero teraz wiem co to ból głowy Jutro idę na 8 do lekarza rodzinnego, trzymajcie kciuki żeby mi dała skierowanie na te badania. Edytowane przez sharpnowaja Czas edycji: 2012-10-10 o 18:44 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:21.

Jak kupowaliśmy 2 lata temu działkę z mężem (wtedy jeszcze narzeczonym
) to nam zarzucili w skarbówce, że drastycznie zaniżyliśmy cenę działki - co było g*** prawdą, trafiła nam się okazja od pijaczka, działka w stanie opłakanym, trzeba było doprowadzić ją do normalnego stanu, nałożyli na nas jakiś mandat i nie mieliśmy wyjścia, musieliśmy go zapłacić, bo rzeczoznawca i tak przyznałby im rację, koniec końców mam nadzieję, że teraz odbiję sobie to na nich ;D z nawiązką 

no ale jestem strasznie senna, nie mogę się położyć na chwilę bo od razu zasypiam