Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013 - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-09, 21:36   #1111
colorblue
Zakorzenienie

Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Można, można... tylko własnie chodziło o szanowny tyłeczek A raczej jego rozmiar
AAAAA eheheh E tam. Z pierwszym przytyłam 15kg i wróciłam do swojej wagi 51-53kg, z drugim przytyłam 16kg i znowu wróciłam do swojej wagi wyjściowej.
Teraz przed zrobieniem testu ważyłam 54kg. Mam nadzieję,że ta ciąża nie zrobi ze mnie hipcia

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
ufff... dopiero uporałąm się z kolacją i zmywaniem... teraz idę się pakować

Jutro wyjeżdżamy do moich rodziców

Trzymajcie kciuki żeby dobrze przyjeli nowinę
Trzymam kciuki i koniecznie zdaj relacje po powrocie!!!

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
hej!

czaje sie i czaje podczytując Was trochę..

hmmm. tak skromnie zapytam czy przyjmiecie mnie do Waszego grona oczekujących?

dziś zrobiłam po raz trzeci test..
i na wszystkich trzech dwie kreseczki ..
na tym ostatnim już grube wyraźne oby dwie

z moich obliczeń to termin przypadnie mi około 15 czerwca..

o sobie..
mam już prawie 16-to latka i 1,5 rocznego szkraba.. dwóch cudnych synków..
mam juz trochę powyżej 30tki i kocham dzieci
Hej Witaj! Ja też mam 2 chłopców

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Po dzisiejszej wizycie i usłyszeniu serduszka postanowiłam do Was dołączyć, choć wątek podczytuję regularnie od samego początku
Chciałam mieć pewność, że wszystko jest dobrze
Pierwszą wizytę zaliczyłam w 5t3d wg OM i było widać tylko pęcherzyk, który miał 15mm, dziś mamy równy 8tc, Maluch mierzy 17mm a serduszko biło jakieś 150-160 uderzeń na minutę Niesamowite przeżycie Mąż był ze mną w gabinecie oczywiście, USG miałam robione przez brzuch i wszystko pięknie było widać, od razu rzuciło mi się w oczy bijące serduszko
No i wiek Maluszka wg USG zgadza się z tym z OM

Termin porodu wg OM mam na 21.05 to nasze pierwsze dziecko

Mam 22 lata i mówicie mi Justi - po prostu
Gratulacje i witaj!

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
Biorąc przykład z Juu również sie przywitam

tp z OM 25.05.2013 r 7t3d
z USG jak na razie tydzień mniej, zobaczymy jak będzie dalej
Hej

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 21:51   #1112
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny

Po dzisiejszej wizycie i usłyszeniu serduszka postanowiłam do Was dołączyć, choć wątek podczytuję regularnie od samego początku
Pierwszą wizytę zaliczyłam w 5t3d wg OM i było widać tylko pęcherzyk, który miał 15mm, dziś mamy równy 8tc, Maluch mierzy 17mm a serduszko bije jakieś 150-160 uderzeń na minutę Niesamowite przeżycie Mąż był ze mną w gabinecie oczywiście, USG miałam robione przez brzuch i wszystko pięknie było widać, od razu rzuciło mi się w oczy bijące serduszko

Cytat:

Witajcie hmm.... tak jak Jenny kojarzę Was już chyba z PM 2011 tylko tedy miałam inny nick

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość

na razie nie dziękuję, ale kciuki się przydadzą zdam relację w niedzielę wieczorem, jak wrócimy

Edytowane przez lonely_lady
Czas edycji: 2012-10-09 o 21:52
lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 21:51   #1113
pawie_oczko
Wtajemniczenie

wow.. dziewczyny, muszę przyznać, że od weekendu zaszalałyście! nadrabiam od południa

przede wszystkim witam nowe mamusie Meliitele, Margof, Sasanka5, Margosia, Rosali84, Karolina 2121, Ada32, Potterka, xxxJusti - mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam! Gratuluję ciąż i życzę spokojnych 9 miesięcy

Gratulacje też dla dziewczyn po USG i badaniach, super, że maluchy rozwijają się dobrze, oby tak dalej!

Cynamon_owa - przykro mi bardzo trzymaj się, mocno Cię tulę

Jenny za bardzo dobrą robotę! kiedy Ty znajdujesz na to czas? ja ledwo nadążam za tym wątkiem Co do imienia związanego z Francją... to mam kolegę- francuza - Samuel, bardzo podoba mi się jego imię z tego co wiem to imie to tez funkcjonuje w języku polskim, ale mimo wszystko brzmi tak bardziej egzotycznie

Może byśmy pomyślały nad jakąś oddzielną pocztą? mogłybyśmy na nią wysyłać jakieś przydatne info, zdjęcia z usg, może nawet nasze zdjęcia, żeby się lepiej poznać, co wy na to??

Jeśli chodzi o mnie, bo miałam dać znać co w końcu z tą moją umową w pracy, to udało się tzn. dostaje umowę o pracę i szefowa zgodziła się wpisać trochę więcej niż minimalna krajowa w dodatku, zaraz po 1wszym miesiącu na nowej umowie, mam iść na chorobowe, a jeśli będę dawała radę to mogę pracować z domu i wtedy oprócz chorobowego w wysokości 100% będę otrzymywać dodatkową kasę jedynym minusem jest to, że przez ten pierwszy miesiąc w najgorszym przypadku dwa miesiące będę musiała opłacić sobie sama składni zus, ale i tak po przekalkulowaniu tego opłaca mi się to zrobić. Niestety to była jedyna możliwość, i tak się cieszę, że moja szefowa jest na tyle ludzka i wyrozumiała, że da się z nią cokolwiek załatwić.

Dziś byłam też na badaniach, zrobiłam na krew, mocz i cukier - za darmo na nfz, na toxo- 35zł, vdrl- 35-zł, hiv- 35zł, wyniki mam mieć jutro.

Jeśli chodzi o imiona dla dzieci, to bardzo ładne tu wypisywałyście
My nie mamy jeszcze wybranych, ale dla
chłopca podoba nam się: Olaf, Leon, Oliwier, Igor, Beniamin, Kacper
a dla dziewczynki: Milena, Emilka, Maja
wiem, że będzie ciężko wybrać a może mi się jeszcze odmieni, kobieta zmienną jest a co dopiero w ciąży

Edytowane przez pawie_oczko
Czas edycji: 2012-10-10 o 08:16
pawie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 21:53   #1114
lonely_lady
Zakorzenienie

Potterka mamy ten sam termin ---> 25.05

Stary 2012-10-09, 21:56   #1115
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie hmm.... tak jak Jenny kojarzę Was już chyba z PM 2011 tylko tedy miałam inny nick
No pamiętam, pisałaś już tutaj chyba I kojarzę Cię ze starego nicka

Dziękuję za miłe przyjęcie

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 22:00   #1116
lonely_lady
Zakorzenienie

Pawieoczko dobry pomysł z tą pocztą, można by było pomyśleć każda mogłaby apisać więcej o sobie + jakieś fotki czy coś, bo tu jednak gorzej z prywatnością

super że z szefową tak fajnie się dogadałyście.

a co do imion to Emilka jest najwspanialsza ale już nie będę się powtarzała

Stary 2012-10-09, 22:08   #1117
margof
Przyczajenie

Witam wszystkie nowodołączone i świeżo zaciążone !
Jak tak opowiadacie o tym pierwszym USG, to już nie mogę się doczekać swojej wizyty w sobotę, oby wszystko było horoszo i serduszko baby ładnie biło
Tak sobie myślę, czy to noramlne, że nie mam najmniejszych mdłości - wiem, powinnam się cieszyć, ale ja się martwię - głupie, co?
Dziewczyny, czy bierzecie jakieś dodatkowe witaminki dla przeszłych mamusiek?
margof jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 22:13   #1118
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margof Pokaż wiadomość
Jak tak opowiadacie o tym pierwszym USG, to już nie mogę się doczekać swojej wizyty w sobotę, oby wszystko było horoszo i serduszko baby ładnie biło
Tak sobie myślę, czy to noramlne, że nie mam najmniejszych mdłości - wiem, powinnam się cieszyć, ale ja się martwię - głupie, co?
Ja biorę witaminki z firmy Pharmaton o nazwie Matruelle. Gin mi polecił, ale kazał odstawić kwas foliowy bo w nich jest dużo, pani w aptece bardzo je zachwalała

Stary 2012-10-09, 22:16   #1119
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Cześć dziewczyny

Pierwszą wizytę zaliczyłam w 5t3d wg OM i było widać tylko pęcherzyk, który miał 15mm, dziś mamy równy 8tc, Maluch mierzy 17mm a serduszko bije jakieś 150-160 uderzeń na minutę Niesamowite przeżycie Mąż był ze mną w gabinecie oczywiście, USG miałam robione przez brzuch i wszystko pięknie było widać, od razu rzuciło mi się w oczy bijące serduszko

Witamy Gratulacje!

Ja Was regularnie czytam ale mało piszę, nie umiem odpisywać przez telefon a po 11h w pracy nie mam siły na komputer.

Jakoś zminimalizowały mi się objawy, już mnie nie mdli, nie zasypiam na każdym kroku.. Z jednej strony dobrze,z drugiej jak zwykle stres
Jem non stop, mój tżcik próbuje mnie ograniczać ale ja się nie dam

Polecam Wam przeserdecznie książkę "Ciąża-instrukcja obsługi" dr Ufberg'a. Napisana jak..instrukcja obsługi ) Kompetentna,zabawna..zafa scynowała mnie totalnie

Pozdrowienia mamusie)

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 22:22   #1120
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie brak silnych mdłości martwił ale ja to uwielbiam się zamartwiać
U mnie nasiliły się kilka dni temu (choć to i tak zależy od dnia), więc możliwe, że jeszcze wszystko przed Tobą Resztę objawów mam książkową, więc postanowiłam przestać się martwić
Nie biorę witamin, póki co tylko kwas foliowy tak jak zalecił mi lekarz, w ogóle mam nadzieję, że jak najdłużej nie będę musiała brać witamin wolałabym wszystko zapewnić naturalnie ale zobaczymy. Póki co wyniki mam idealne

A co do poczty to myślę, że lepszy będzie prywatny klub

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 22:25   #1121
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Ja Was regularnie czytam ale mało piszę, nie umiem odpisywać przez telefon a po 11h w pracy nie mam siły na komputer.

Jakoś zminimalizowały mi się objawy, już mnie nie mdli, nie zasypiam na każdym kroku.. Z jednej strony dobrze,z drugiej jak zwykle stres
Jem non stop, mój tżcik próbuje mnie ograniczać ale ja się nie dam

Polecam Wam przeserdecznie książkę "Ciąża-instrukcja obsługi" dr Ufberg'a. Napisana jak..instrukcja obsługi ) Kompetentna,zabawna..zafa scynowała mnie totalnie
tyle godzin w pracy- masakra

dobrze, że mdłości Ci ustąpiły

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Dziewczyny, ja się już żegnam.. uciekam spać, jutro rano idę jeszcze do pracy ale tylko na jakieś 3 godzinki, pościemniam i lecimy w drogę do moich

Czeka nas siedmiogodzinna trasa

Dobrej nocy, do usłyszenia, znaczy napisania jutro albo aż w niedzielę

Stary 2012-10-09, 22:26   #1122
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:

mdłości mdłościami, koło południa przechodziły,gorzej ze zmęczeniem- raz przysnęłam za biurkiem
11godzin-masakra,to fakt,ale da się wytrzymać

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-10-09, 22:31   #1123
katherine271
Raczkowanie

Cytat:

witaj , mi chyba też taki termin wychodzi, najpierw myślałam że 28, potem liczyłam na różnych suwakach i niby 25, w poniedziałek mam usg gdzie dopiero zobaczę maluszka i serduszko i ciekawa jestem jak to będzie z terminem z usg

Cytat:
Ja biorę witaminki z firmy Pharmaton o nazwie Matruelle. Gin mi polecił, ale kazał odstawić kwas foliowy bo w nich jest dużo, pani w aptece bardzo je zachwalała
też je biorę

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Margof chyba lepiej jak zmienisz lekarza. Żebyś zawsze go miała pod ręką.

Katherine mam koleżankę Stefcie
Igor też mi się podoba

Co wy takie niewyspane. Ja o dziwo poszłam wczoraj późno spać (koło 23) i jeszcze większe zaskoczenie -obudziłam się sama z siebie o 7

Zapisałam się do lekarza rodzinnego ale dopiero na czwartek bo nie było miejsc;/

czarnoala chyba bardziej bierze się pod uwagę termin z OM bo z usg się cały czas zmienia. Chociaż ja i tak liczę z USG bo jakoś łatwiej mi liczyć od piątku do piątku

xal w karcie ciąży powinni Ci wpisać wcześniejszą datę, przecież wcześniej byłaś u lekarza.

wynalazek ale to jak jesteś chroniona chyba zależy ile pracujesz a nie który to miesiąc ciąży.
z tą Stefcią to taka przekora, podoba mi sie plus sentyment do babci, której juz wiele lat nie ma ale wiem ze i tak nikt by się nie zgodził, dziś zażartowalam do tżta że po porodzie pójdę do urzędu i tak nazwę jeśli będzie dziewczynka i mówię i jak Ty to powiesz w pracy a on na to będę kłamał
na razie już odliczam czas do usg w poniedziałek żeby wiedzieć czy wszystko ok
a dziś okropnie w pracy bolały mnie plecy pośrodku po lewej stronie a teraz mam od kilku godzin ból w nodze taki głęboki, jednostajny, nie wiem nawet jak to opisać ale dokuczliwe to bardzo że miejsca sobie nie mogę znaleźć, mam nadzieję że to nic złego
p.s. fajna sprawa taka prywatna poczta czy klub jakkolwiek by to miało wyglądać choć ja w tych sprawach obsługi takich rzeczy to noga jestem
a czy któraś jest może z podkarpackiego?
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 22:54   #1124
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Dziewczyny, ja się już żegnam.. uciekam spać, jutro rano idę jeszcze do pracy ale tylko na jakieś 3 godzinki, pościemniam i lecimy w drogę do moich

Czeka nas siedmiogodzinna trasa

Dobrej nocy, do usłyszenia, znaczy napisania jutro albo aż w niedzielę
Szerokiej drogi, uważajcie tam na siebie

Cytat:
mdłości mdłościami, koło południa przechodziły,gorzej ze zmęczeniem- raz przysnęłam za biurkiem
A czego tak długo pracujesz??

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 23:05   #1125
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość

A czego tak długo pracujesz??
Normalnie 5,5h dziennie-czyli krótko i przyjemnie. A jak pójdę na 11h to następny dzień caaaaały wolny. Mi to na rękę
Do wytrzymania bez problemu, tylko teraz z fasolką pod serduchem spaaaaać się chce Ale już przechodzi

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-10-10, 02:01   #1126
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Ja idę do gina w nast. piątek i powiedział, że wtedy już powinno widać serduszko.

Tak, to nasze pierwsze Jesteśmy dopiero 2 miesiące po ślubie
Zazdroszczę tej wizyty... ja mam następną dopiero za miesiąc... i to chyba będzie najdłuższy miesiąc w moim życiu...

Cytat:
AAAAA eheheh E tam. Z pierwszym przytyłam 15kg i wróciłam do swojej wagi 51-53kg, z drugim przytyłam 16kg i znowu wróciłam do swojej wagi wyjściowej.
Teraz przed zrobieniem testu ważyłam 54kg. Mam nadzieję,że ta ciąża nie zrobi ze mnie hipcia
U mnie w rodzinie jest tendencja do tycia w ciąży... i wyglądania po jak hipopotam... I chciałabym jednak tego uniknąć

Cytat:
Ja też jeszcze nie mam mdłości... w sumie oprócz braku okresu i rosnącej bety nie mam innych objawów... Ale gin powiedziała, że jeszcze jest wcześnie i wszystko przede mną

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość

z tą Stefcią to taka przekora, podoba mi sie plus sentyment do babci, której juz wiele lat nie ma ale wiem ze i tak nikt by się nie zgodził, dziś zażartowalam do tżta że po porodzie pójdę do urzędu i tak nazwę jeśli będzie dziewczynka i mówię i jak Ty to powiesz w pracy a on na to będę kłamał
Kiedyś zaglądając do kalendarza rzuciło mi się w oczy imię Saturnin I tak mi się spodobało, że powiedziałam, iż jeżeli kiedykolwiek zajdę w ciążę i będę mieć syna... na imię dam mu właśnie Saturnin. Po czym mój Kochany Tatuś stwierdził, że to nie ma znaczenia bo u Dziadków dziecko i tak będzie miało normalne imię

Cytat:
Normalnie 5,5h dziennie-czyli krótko i przyjemnie. A jak pójdę na 11h to następny dzień caaaaały wolny. Mi to na rękę
Do wytrzymania bez problemu, tylko teraz z fasolką pod serduchem spaaaaać się chce Ale już przechodzi
Ja mam odwrotnie... chyba właśnie cierpię na bezsenność

O!
Chyba pora zgasić światło
......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ..................
Pstryk... zapalam, żeby nie było, że tylko gaszę

Edytowane przez Margosia__
Czas edycji: 2012-10-10 o 07:20 Powód: Zmiana pory dnia :P
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 07:48   #1127
lonely_lady
Zakorzenienie

Dzień dobry widzę, że dyskusja wczoraj do późna trwała. A teraz wszyscy śpią Ja już w pracy

Cytat:
Ooo to ja też tak mam !!! Mogłabym spać i spać, to był mój pierwszy obiaw, aż TŻ się dziwił no i wyraźnie większy apetyt..

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Szerokiej drogi, uważajcie tam na siebie

Stary 2012-10-10, 07:48   #1128
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja biore kwas foliowy i prenatal dha(tylko kwasy omega tam sa) choc jego zazwyczaj bierze sie w II lub III trymestrze ale moja gin powiedziala,ze warto bo u nas dieta uboga w ryby a w ciazy rybne opcje sa jeszcze bardziej ograniczone. No to lykam. Poza tym staram sie dostarczac jak najwiecej dobroci z jedzeniem. A ze apetyt mam ogromny to mam nadzieje, ze sie udaje.

Dzien dobry dziewczynki!
Dzis mam nadzieje bedzie dzien przekazywania wielkich wiesci w pracy. O ile moj przelozony sie pojawi. Chcialabym miec to juz za soba.

Ale zimnica! Chyba listopad nastal nie wiadomo kiedy.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 08:02   #1129
katherine271
Raczkowanie

[QUOTE=lonely_lady;3699705 7]Dzień dobry widzę, że dyskusja wczoraj do późna trwała. A teraz wszyscy śpią Ja już w pracy

Dzień Dobry ja już nie śpię i też w pracy ale pracuję z domu bo umieram dziś, wpadłam w dołek, czuję się fatalnie, wszystko mnie boli, rozdzierają mi mdłości wnętrzności, nie wiem co jest, czuję się jak odludek, tyle laseczek łazi w ciąży jakby nigdy nic a ja początki mam takie jazdy, na zwolnienie nie mogę iść bo mam teraz najtrudniejszy moment w pracy, zmianę anagażu itd. i nie chcę tego przewalić a tak mi źle sorki za ponury poranny ton ale musiałam się wyżalić
mimo wszystko życzę wszystkim miłego dzionka
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 08:19   #1130
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Hejo

Przyjmiecie mnie do swojego grona?!?

Wczoraj byłam u gina, żeby potwierdzić trzy pozytywne testy, bądź je wykluczyć, ponieważ miałam bóle w podbrzuszu jak przy okresie. No i potwierdziliśmy . Dzisiaj jestem w 4t7d ciąży. Kolejna wizyta 30.10, w prawie 8t. A termin porodu mam na 12.06.2013. Jakby udało się przenosić ze 2 dni, to byśmy mieli z dzidzią urodziny tego samego dnia

Staraliśmy się z Mężulem od 9 miesięcy i w zasadzie już sobie odpuściliśmy (zwłaszcza, że ja we wrześniu przychorowałam i siedziałam na lekach), a tu taki suprajs. Jakoś ciężko to do mnie dociera, chyba muszę się z tym jeszcze oswoić...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 08:25   #1131
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
witaj , mi chyba też taki termin wychodzi, najpierw myślałam że 28, potem liczyłam na różnych suwakach i niby 25, w poniedziałek mam usg gdzie dopiero zobaczę maluszka i serduszko i ciekawa jestem jak to będzie z terminem z usg
mi z USG raczej napewno sie przesunie

Cytat:
Potterka mamy ten sam termin ---> 25.05
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 08:31   #1132
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień Dobry ja już nie śpię i też w pracy ale pracuję z domu bo umieram dziś, wpadłam w dołek, czuję się fatalnie, wszystko mnie boli, rozdzierają mi mdłości wnętrzności, nie wiem co jest, czuję się jak odludek, tyle laseczek łazi w ciąży jakby nigdy nic a ja początki mam takie jazdy, na zwolnienie nie mogę iść bo mam teraz najtrudniejszy moment w pracy, zmianę anagażu itd. i nie chcę tego przewalić a tak mi źle sorki za ponury poranny ton ale musiałam się wyżalić
mimo wszystko życzę wszystkim miłego dzionka
Każdy może mieć gorszy dzień, a jeszcze w naszym stanie to już całkiem jesteś usprawiedliwiona. No i nie przepraszaj, zawsze możesz się wyżalić jeśli Ci to pomoże. To forum jest m.in. właśnie po to... Nie jedną jeszcze nie raz dopadną gorsze chwile i to naturalne.

Fajnie, że masz możliwość pracy w domu. Ja nie mam aż takich mdłości, ale dziewczyny polecały imbir- może by Ci pomógł. Trzymaj się dzielnie, tulę mocno

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Hejo

Wczoraj byłam u gina, żeby potwierdzić trzy pozytywne testy, bądź je wykluczyć, ponieważ miałam bóle w podbrzuszu jak przy okresie. No i potwierdziliśmy . Dzisiaj jestem w 4t7d ciąży. Kolejna wizyta 30.10, w prawie 8t. A termin porodu mam na 12.06.2013. Jakby udało się przenosić ze 2 dni, to byśmy mieli z dzidzią urodziny tego samego dnia

Staraliśmy się z Mężulem od 9 miesięcy i w zasadzie już sobie odpuściliśmy (zwłaszcza, że ja we wrześniu przychorowałam i siedziałam na lekach), a tu taki suprajs. Jakoś ciężko to do mnie dociera, chyba muszę się z tym jeszcze oswoić...
Witaj Gratulacje. Z tymi staraniami to tak często bywa my też się staraliśmy, a jak odpuściliśmy to bach

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Potterka pewnie zarówno mi jak i Tobie jeszcze kilka razy ta data się zmieni, ale co tam

Stary 2012-10-10, 08:51   #1133
potterka
Zakorzenienie

Lonely no napewno
Chciałam mieć czerwcowe dziecie, więc może trafi mi się 01.06
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 08:53   #1134
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Lonely no napewno
Chciałam mieć czerwcowe dziecie, więc może trafi mi się 01.06
Dzień Dziecka, bardzo możliwe albo będziemy miały prezent na Dzień Mamy

Stary 2012-10-10, 09:06   #1135
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Aaaaach dzień dobry!

Witam nowe Mamuśki i gratuluję

Mój TŻ ma dziś testy do straży pożarnej.
Ma stałą pracę, dobrze płatną, lubi to co robi, ale jego marzeniem zawsze było zostać strażakiem, więc trzymajcie kciuki

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 09:08   #1136
Meliitele
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Ja tez je biore, okropnie duze i ten zapach czekolady do mnie nie przemawia

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Hejo

Witaj! Gratulacje

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Aaaaach dzień dobry!

Witam nowe Mamuśki i gratuluję

Ma stałą pracę, dobrze płatną, lubi to co robi, ale jego marzeniem zawsze było zostać strażakiem, więc trzymajcie kciuki
Zaciskam mocno!!

A ja wrocilam z laboratorium, cholercia pobrali mi 6 probowek krwi juz mi sie bialo robilo. Nie wiem czemu tak duuuzo ale na niektore wyniki musze czekac kolo 4 dni.

Ja tez Wam zazdroszcze tych wizyt, ja dopiero mam w listopadzie.

What the world needs now is love, sweet love
it's the only thing that there's just too little of

7/40

Edytowane przez Meliitele
Czas edycji: 2012-10-10 o 09:10
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 09:14   #1137
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Super!!!!! Ale fajnie I ja bym już nie powtarzała tej bety, wszystko wporządku więc szkoda kasy. Lepiej na usg się umów
Jednak poszłam, nie kosztuje to aż tak dużo, a wolę mieć święty spokój ; wyniki znowu jutro, ale tym razem chyba poślę męża, niech odbierze po pracy

No i dowiedziałam się jaki jest koszt pozostałych badań:
* Pobranie - 4 zł
* Beta HCG - 25 zł

* Toxo - 23 zł lub 27 zł
* Morfologia - 9 zł
* Mocz - 9 zł
* Glukoza - 5 zł

* HIV - 26 zł

---
Cześć i zmykam po śniadanie, a potem wypadałoby w końcu trochę popracować

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
A ja wrocilam z laboratorium, cholercia pobrali mi 6 probowek krwi juz mi sie bialo robilo. Nie wiem czemu tak duuuzo ale na niektore wyniki musze czekac kolo 4 dni.
Dlaczego aż tyle próbek ? Jakie badania robiłaś ??

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 09:18   #1138
Meliitele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Jednak poszłam, nie kosztuje to aż tak dużo, a wolę mieć święty spokój ; wyniki znowu jutro, ale tym razem chyba poślę męża, niech odbierze po pracy

No i dowiedziałam się jaki jest koszt pozostałych badań:
* Pobranie - 4 zł
* Beta HCG - 25 zł

* Toxo - 23 zł lub 27 zł
* Morfologia - 9 zł
* Mocz - 9 zł
* Glukoza - 5 zł

* HIV - 26 zł

---
Cześć i zmykam po śniadanie, a potem wypadałoby w końcu trochę popracować

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Dlaczego aż tyle próbek ? Jakie badania robiłaś ??
czemu prywatnie chcesz wszystko robic?
skierowanie niech da Ci gin i za free wszystko.
Ja dzis mialam morfologie, grupe krwi, zelazo, glukoze, antyhbs czy cos takiego , toxo, no i mocz

What the world needs now is love, sweet love
it's the only thing that there's just too little of

7/40
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 09:26   #1139
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:

Hej Witaj! Ja też mam 2 chłopców

Gratulacje i witaj!

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Hej
no hej!

fajnie że jest mama tu z trzecim w drodze
nie będę odludkiem he he ..
oczywiście moje trzecie to plan z góry założony ..
zawsze chciałam miec troje dzieci ..nie mniej.. jak się urodzą bliźnieta to też luzik..jakoś to dźwigne

co do witamin dziewczyny..lekarze owszem zalecają a raczej"promują" ale powiem szczerze że na początku ciąży kwas foliowy w zupełności starczy no chyba że jest jakiś brak w organizmie czy po prostu "młodszy " lekarz (czyt.nowoczesny) to brac trzeba nie podwazając jego zaleceń bo się jeszcze obrazi ..
ale witaminy z owoców.. warzyw w zupełności starczą

a termin moje drogie to i tak nasze dzieciaczki sobie wybiorą
no chyba że planem porodu będzie ustalona cesarka..
moje starsze urodził się 30 maja a tp. miałam na 6 czerwca
młodsze z kolei przenosiłam urodziłam 21 kwietnia a tp. miałam na 16 kwietnia
także wiecie na poród wpływu za bardzo nie mamy..

jejku dziś po raz pierwszy mam mdłości...
okropne ale i uśmiecham się do siebie czując w końcu moją gwiazdkę .. w taki czy inny sposób .. wiem że rosnie ..czuje to ..moze nie dosłownie ale psychicznie

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 09:35   #1140
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
Ja tez je biore, okropnie duze i ten zapach czekolady do mnie nie przemawia

no spore- to fakt, ale podobno bardzo dobre a zapachu jakoś nie wyczułam, zawsze wyciągam jedną, odkładam na talerzyk, jem posiłęk i potem połykam

a co do probowek to faktycznie sporo, mi pobrali chyba z 4-5 i też byłam w szoku

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Cześć ale z Ciebie uparciuch No ale, teraz już będziesz miała spokój a co do pozostałych badań to nie jest źle cenowo. U mnie było mniej korzystnie.

Większość badań miałam na drugi dzień, tylko tokso.. cyto.. i grupę później

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Ada32 Podziwiam Cię Z tym terminem to masz rację. Co do witamin to polecił mi je zaprzyjaźniony, b. dobry ginekolog, który jest też ordynatorem w szpitalu. Więc już z nim nie dyskutowałam tylko grzecznie łykam, zwłaszcza że teraz taki okres przeziębieniowy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości