|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Ewelinie wychodzi chyba ząb. Pod łyżeczką nic nie stuka, ale dziąsło ma charakterystyczną zmianę.
|
#2402 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ale fajnie. dla Olivii za nowe umiejetnosci.Tyle slow juz zna!Jak super.Cytat:
Kupilam Erykowi zestaw ksiazeczek Erica Carle.gKatarzynka polecala. Super sa!Erykowi bardzo sie podobaja.
|
|
#2403 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My też mamy te książeczki i Hania też wpatruje się z nie z nieukrywanym zachwytemA my byłyśmy dziś w przedszkolu... Hania spała w mei taiu dobre 45 minut i potem jak wychodziłysmy, to zasnęła i spała pół godziny w wózku (a ja przez ten czas niesamowicie zmarzłam, bo strasznie zimny wiatr był a ja nie wzięłam rękawiczek) Najgorsze jest to, że Hania zjadła rano o 7.30 i potem odrobinkę o 12.00... normalnie moje piersi chciały eksplodować - tyle ciekawych rzeczy było dokoła, że nie było czasu na jedzenie... Za to po powrocie do domu, zjadła o 13, potem o 13.45 znów się dobierała do mnie i zjadła całkiem sporo a potem znów o 14.30 zaczęła jeść i tak ssała aż do 15 po czym odwróciła głowę i po prostu zasnęła i pospała do 16.30 Jutro jedziemy z tatusiem do pracy, bo będzie cały dzień sam w oddziale a nam się przyda troszkę rozrywki |
|
|
|
|
#2404 |
|
Zakorzenienie
|
oj ja tez zmarzłam strasznie na spacerze zastanawiam sie nad rękawiczkami
|
|
|
|
#2405 | ||
|
Zadomowienie
|
Roksape, trzymam kciuki zeby udalo wam sie pokonac problemy z karmieniem!
Cytat:
a jak chca jednego to musza zrezygnowac z drugiego.Cytat:
Nie mam weny na pisanie bo albo zajmuje sie Ania albo ogladam serial Odcinek 26 czeka ![]() Ania wcina jeden sloiczek maly dziennie, raz owocki raz warzywka. Glowna atrakcja jest jej ustawiczne czwiczenie buju-buju na rekach i kolankach, czego nie omieszka czynic rowniez przed i po drzemce oraz pare razy w nocy Dzis chcialam pokryc resztki balejazu na moich krotkich wlosach tania farba z kiosku w kolorze ciemny blond i tak oto mam glowe w kolorze fioletowa czern. Niech zyje polski przemysl chemiczny
|
||
|
|
|
#2406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja jestem na 58 , czyli równam do tego co w tv ![]() Mam nadzieję,że Ci się dobrze ogląda serial i że muzyka Ci się podoba .A może źle była spakowana ta farba? Bo czasem to różnie w kiosku może być a na słońcu nie stała ? Moje włosy po ciąży mocniej łykają kolor , tym bardziej , chyba dlatego też ,że na naturalny włos kładę farbę.Spacer zaliczony , zaczęło kropić to się zwinęłyśmy .Kaja się dzisiaj obraziła na zupy brokułowa mamusina bleeee , sloiczkowa cielęcinka z warzywami bleeee ,mam nadzieję,że to jednodniowa obraza
|
|
|
|
|
#2407 |
|
Zadomowienie
|
napisze do nich o co chodzi
jak mi przeleja kase za przesylke to odesle i tyle.Ja dzis na spacer poszlam w opasce, kozakach i plaszczu i tak mi bylo zimno i wyrzymala 1,5 godziny. Zia u nas tez teraz faza buju buju na czworaka, czasami uda sie troche przemiescic ,ale glownie buju buju smiesznie to wyglada, TZ mówi ,ze Mateuszek juz ćwiczy co bedzie robil z dziewczynkami![]()
|
#2408 | |
|
Zadomowienie
|
Konia, ja mysle ze te farby tak maja ze ten kolor to jest mocno orientacyjny. Wykombinowalam ze z racji ceny moze ich 'targetem' sa siwe emerytki i moze faktycznie na siwym te kolory lepiej wychodza
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eee tam odrosną , nie? przy krótkich to nie jest problem kiedyś sobie walnęłam rubinową czerwień o rety, całe pierwsze swięto Bożego Narodzenia latałam w czapce mikołaja a w drugie święto byłam pierwsza pod sklepem po farbę, no bo wiadomo,że w święta to ludzie za farbą po sklepach latają |
|
|
|
|
#2410 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
To chyba glodnemu chleb na mysli
|
|
#2411 |
|
Zadomowienie
|
no Gosia chyba wlasnie jest tak jak ty piszesz
ale mój TZ to jest na tym punkcie chory :P
|
#2412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2413 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2414 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2415 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mozecie polecic jakies buty na jesien zime?? bo w skurzanych od chrztu mlody ma zimne stopki juz :/
|
|
|
|
#2416 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
... trzymam kciuki, żebyście ten sajgon szybko ogarnęli i wrócili do normy
|
|
|
|
|
#2417 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzieciaki śpią ja poprasowalam stosy ubrań czy kiedyś będzie mniej tych rzeczy
Cytat:
![]() Cytat:
Ale ludzie w tamtych czasach przeżyli piekło
|
||
|
|
|
#2418 |
|
Zakorzenienie
|
Czuję się jakby walec po mnie przejechał i przeszło stado słoni ;(
Boli mnie każda kosteczka, gorączka 38,5 ;/ w domu palą jak głupi a ja chodzę w 3 swetrach i nadal mi zimno ![]() Boję się że Oskar znów się zarazi ;/ ale muszę pochwalić mojego syna bo rano mówię "Oskarek bądź dziś grzeczny bo mamusia się źle czuje" i mój synek był grzeczny Np. jadł dziś o 9.40 więc znając go powinien wrzeszczeć o 13.40 na jedzenie. A tu szok pospaliśmy razem od 11.40 do 14. Potem grzecznie czekał aż zrobię papu. Aniołek kochany. Oczywiście mówię TŻ "zajmij się dziś nim bo nie chcę go zarazić" i co miał to gdzieś i wolał jakieś pierdoły załatwiać i jeździć autem. Więc mówię"masz tyle kasy aby zaś na leki dawać do niego?? (ostatnio poszło ok 200zł;/) a ten mi "Ty masz" ![]() Idę spać może wypocę tę chorobę. Jutro na pobranie krwi rano ciekawe jak to Oskar zniesie
|
|
|
|
#2419 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak sobie pomysle ze przed Ania mialam czas i ochote prasowac podomowe koszulki i jeszcze je piescilam zeby zagniotek nie bylo w jakis zakamarkach to chce mi sie smiac priorytety mi sie zmienily |
||
|
|
|
#2420 |
|
Raczkowanie
|
Poradzie mi może macie jakiś sposób lub pomysł jak okiełznać jej charakterek.
Zosia zawsze uwielbiała zasypiać i spać u siebie w łóżeczku a teraz jak ją tam wkładam to jest wrzask, siadanie i stawanie. Nawet jak zaśnie u nas i ją tam przenoszę to się rozbudza i wrzask, siad, wstawanie. Nie wiem czemu ale dzieje się tak tylko w ciągu dnia, w nocy jest tak padnięta, że owszem wędruje po łóżeczku ale nie wstaje. Nie mogę jej pozwolić na drzemanie w naszym łóżku bo a nóż spadnie i sobie coś zrobi. |
|
|
|
#2421 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ja do wozka nie zakladam butkow.Na cienkie skarpetki,albo rajstopki (jak bylo ostatnio rano 6 st zalozylam rajstopki pod spodnie mu) zakladam grube skarpety,no i nozki cieple mial. Konia kupilam Nurowskiej Listy milosci i przeczytalam wlasnie.Dzieki,ze polecilas.Bardzo wartosciowa ksiazka,sklaniajaca do refleksji. ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Cytat:
Zdrowka zycze! Cytat:
|
|
#2422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.mojeciuchy.pl/entityfiles...c1/3793626.jpg |
|
|
|
|
#2424 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2425 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
#2426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2427 |
|
Gang Iren
|
|
#2428 |
|
Wtajemniczenie
|
Nikki zdrowka,
Nowaken ja odrzucilam wszystko no ale jak musialam swego czasu picus glancus wygladac w pracy a tz smigal w gajerku to deski nawet nie skladalam,byla jak mebel![]() Mamad ja niestety nie doradze bo moje dziecko nie spi w lozeczku...sluzy ono do zastawienia lozka z jednej strony. Dzisiaj znajoma przywiozla mi duuuuzzzooo ubranek,wzielam polowe...teraz musze kupic komode aby te ubranka miec gdzie trzymac ![]() Natka ale Twoja corcia fajnie ze juz mowi...Hanka ostatnio mowi.."do you" ,ale dobrze ze pierwsze slowa byly po polsku,czyli "nie" I "gdzie" a belkocze non stop
|
|
|
|
#2429 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiadomo to zalezy od stopnia pedantycznosci/niechlujstwa ile mozesz zniesc :P Ja prasuje koszule TZ, spodnie, bluzki, sweterki, koszulki. Z tym ze raczej tylko te fajne, w ktorych wychodze, podomowe ladnie rozwieszam do suszenia i tyle. Z poscieli tlyko poszewki na poduszki Aniowe ciuszki sporadycznie, tlyko jak naprawde o to prosza ![]() Kiedys po praniu zrob sobie taki test, nie wyprasuj czegos co normalnie prasujesz i potem zobacz czy Ci bardzo przeszkadzalo czy nie. Bo moze prasujesz z przyzwyczajenia bo np. mama prasowala itp? Ale zglebilam temat ![]() Nikki, kciuki za zdrowko! Monia, nie zalamuj mnie z tymi pierwszymi slowami ! Ania nawet spolglosek nie ma w repertuarze, tylko 'aaaaaa' i 'yyyyy' w roznych tonacjach. A twoja juz w paru jezykach :P
Edytowane przez Zia_ Czas edycji: 2012-10-10 o 21:26 |
|
|
|
|
#2430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:50.

nie muszę chyba więcej dodawać. Dopiero dziś odzyskaliśmy internet. Przeprowadziliśmy się na górę wyślę Wam zdjęcia jak teście pojadą bo teraz mamy niezły sajgon
jeszcze nie raczkuje dalej próbuję ale jej nie wychodzi. Ząbków nie mamy jeszcze. Postaram się Was nadrobić wieczorem bo naprawde ciężko z czasem. Ale się stęskniłam za Wami.
dla Olivii za nowe umiejetnosci.Tyle slow juz zna!Jak super.
My też mamy te książeczki i Hania też wpatruje się z nie z nieukrywanym zachwytem
pierwszy krem przeciwzmarszczkowy nałożony
brokułowa mamusina bleeee , sloiczkowa cielęcinka z warzywami bleeee ,mam nadzieję,że to jednodniowa obraza