|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci
|
|||
| 1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
|
0 | 0% |
| 2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
|
15 | 35,71% |
| 3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
|
0 | 0% |
| 4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
|
1 | 2,38% |
| 5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
|
15 | 35,71% |
| 6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
|
0 | 0% |
| 7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
|
3 | 7,14% |
| 8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
|
4 | 9,52% |
| 9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
|
4 | 9,52% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Cytat:
|
|
#3722 | ||
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje
![]() Nam w poniedziałek minęło 11 lat jak jesteśmy razem ![]() Cytat:
Dzięki Włąśnie dzisiaj kupiłam krople Sinecod bez recepty ![]() Koleżanka mi poleciła. Cytat:
Jak Radek był malutki to mu na wieczór dałam coś wykrztuśnego ![]() Ze dwa razy zakaszlał tak jakby się udusić miał ![]() Anka to masz sielankę u rodziców ![]() Zazdroszczę ![]() Zdrówka dla Was. Marzena brawa dla zdolnej Hani ![]() Ślicznotka już się w lustrze przegląda ![]() Marina Radzio też dużo nie mówi. Głównie to tak po swojemu. Jak przeczytałam jak Dominik Jaciowy gada to mi szczęka opadła |
||
|
|
|
#3723 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
(a czytam mu duzo), wcale sie tym nie martwię , ma czas, wiec Ty tez się nie martw![]() Dzisiaj przyszła mata wodna, bardzo fajna jest, ale moje dziecko nie przejawiało zainteresowania(tym mazakiem wodnym zaczęło sobie rzucać -jeszcze czas przyjdzie na inne zastosowanie ), za to mamusia dała upust wyobraźni .
Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-10-10 o 21:28 |
|
|
|
|
#3724 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
2. ![]() Cytat:
Czekamy wiec na stale lacze. Buziaki! Cytat:
![]() Antek robi "łaaaa", znaczy straszy tego kogos, kogo tam widzi ![]() Cytat:
Marina moj tez nie skory do gadki, mama, bam, mniam, ama i chyba tyle, wiadomo mlodszy, ale sa tu bardziej gadatliwe egzemplarze w jego wieku. |
|||||
|
|
|
#3725 |
|
Zakorzenienie
|
Radek nie kaszle już, z rana kilka razy mu się zdarzyło. Katar też ma minimalny. Uf, może się nic nie rozwinie
![]() Wzięłam go popołudniu na spacer bo jęczał strasznie. Bałam się, że go spacerem doprawię ale na szczęście wszystko jest ok. Byliśmy u koleżanki i jej małego synka, później oni przyszli do nas i dzień nam fajnie minął. Dzięki za odp w sprawie syropów |
|
|
|
#3726 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieczyny czy akra noego Kiddielan jeździ?
|
|
|
|
#3727 |
|
Wtajemniczenie
|
Lili to moze one sa bez recepty? Choc ja ostatnio dostalam, ale w sumie dobrze wiedziec, jakby co. No chyba, ze masz jakies chody u siebie...
I fajnie, ze kaszlu juz nie ma. |
|
|
|
#3728 |
|
Zadomowienie
|
DDewik, no to u Was z matą podobnie jak u Nas ze znikopisem- też większą frajdę miałam ja.
Lili, zdrówka dla Radka. Carmela, tak jeździ bujając się na boki. Szukasz prezentu gwiazdkowego?
|
|
|
|
#3729 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie sama ale ma z przodu uchwyt do którego możesz przymocować np sznureczek. I jak jedzie to fajnie kółeczka słychać, jakby przeskakiwało koło zębate czy coś takiego ![]() Cytat:
Po prostu zapytałam o syrop ale pani aptekarka powiedziała, że syrop jest od 3l, ale są kropelki bodajże od 3mż. To wzięłam 17,70 płaciłam.
Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2012-10-10 o 21:45 |
|
|
|
|
#3730 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie
Powierzchnia spania naszego narożnika to 174 x 212, jeśli kupię prześcieradło z gumką 180 x 200 to będzie dobre, czy lepiej kupić 200 x 220 ???? Nie chcę żeby za bardzo zwisało i też żeby nie było małe ![]() :brzyda l: Poradzi ktoś ???
|
|
|
|
#3731 | |
|
Raczkowanie
|
To prawda, jestem taaaaka wyspana, że aż dziwnie się czuję
![]() Świetnie, że już Radek czuje się lepiej! AgaG - może i brzmi poważnie...ale teraz przygotowuję się do 7 egzaminy z 10 i mam serdecznie dość... 5 zdałam jeszcze zanim się urodził mały i jakoś szło, a teraz to idzie jak po grudzie.. Na egzamin powinnam pójść 18.10, ale nie mam szans się już przygotować, więc przełożyłam na 13.12. Może jakoś ogarnę materiał do grudnia. Cały urlp praktycznie przeznaczam na naukę brunetka - ja bym kupiła większe, kiedyś na pojedyńcze łóżk0 (jeszcze za czasów mieszkania w akademiku) kupiłam za małe i na środku się ściągało. Zdecydowanie nie polecam mniejszego ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
Mój chrześniak - nie mówił praktycznie do 3 rż, ja już zaczęłam sugerować bratowej żeby się z nim gdzieś wybrała, ale ona uważała, że nie trzeba, bo: widzi, słyszy i mówi: baba, pa, mama. I miała rację! Teraz chłopak ma 6 lat i czasami mam ochotę go zakneblować Ciągle gada, gada i gada i to baaardzo ładnie. W 5-latkach był bardzo chwalony przez nauczycielkę, że niby najładniej się wypowiada z całej klasy/grupy.---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Marina - kiedy masz zjazd? Kto wtedy zostanie z Igim? |
|
|
|
|
#3732 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3733 |
|
Zakorzenienie
|
Anka no po moim właśnie nie widać, żeby rozumiał co od niego mówię
. Serio. Nie reaguje specjalnie na jakieś polecenia, przynieś, pokaż. ( coś tam umie co go nauczyłam, ale to takie drobnostki. Szczerze, to się nie przejmuje, rany on ma przecież dopiero 16 m-cy, nie będę z nim rozmawiać póki co jak ze starym chłopem i tyle . Ja to generalnie jestem wyluzowana i nie oczekuję od dziecka cudów).A pierwszy zjazd miał być 13-ego, ale jednak widzę na stronie UR, że 20.10. No i bardzo dobrze. A mały będzie z Markiem, nie ma innego wyjścia. ( M. oczywiście buczy i fuczy- nienawidzi mojej szkoły jednym słowem. Nie dziwię się - na moim Uniwerku zjazdy od I roku lic ma co tydzień. I teraz, mimo, że to już mgr. też zjazdy co tydzień )Chyba, że M. będzie musiał gnać do pracy w sob. to będę musiała coś wymyślać. Albo kuzynka Marka albo nie wiem sama....i jeszcze mi się przypomniało: byłam z małym we wrześniu u logopedy, psychologa i rehabilitanta ( pamiętacie, nie? ) no i absolutnie wszystko gra.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-10-10 o 22:15 |
|
|
|
#3734 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej babolki u nas dramatu ciąg dalszy
![]() Zuza nie je, tak ją gardło boli. CAŁY wieczór przepłakała z bólu, dojrzałam, że na podniebieniu z tyłu i w gardle ma pełno małych ranek. Strasznie ją to boli. Z bólu wsadza ręce do buzi, oprócz syropku i tantum verde nie mam jak jej pomóc . Gorączka trochę mniejsza. Jak się wszyscy wychorujemy to będę pisać mniej egoistycznie . Kurde kto wymyślił ząbkowanie i choroby u tak małych i bezbronnych dzieci?! Do bani jest ostatnio
|
|
#3735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#3736 |
|
Zadomowienie
|
Witam nocna pora.
Szymona chyba dalej mecza zby, bo poplakuje przez sen. Masakra. brumku a ty Tymkowi dajesz cos na usmierzenie bolu?? agula ja tez zaluje, ze nie mieszkamy blizej, fajnie by bylo razem na spacer sie wybrac. Upatrzylam szafe dla Szymka, czekamy tylko na kolejna wyplate tz :P
|
|
#3737 |
|
Zakorzenienie
|
A, przypomniało mi się.
eveve ja też nie mam piątki
|
|
|
|
#3738 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy nowe słówko - maupa na małpe. Musze siąść i spisać te słówka.
I M. wczoraj jej puścił taką bajkę mio mao na YT i Agata dziś pół dnia jęczała mio mio i pokazywała na laptopa zeby jej włączy ![]() Agata dużo mówi, ładnie słucha książeczek, ale fizyczne tak sobie. Nie lata jak oszalala, nie wspina się itd. Biedna Zuzia |
|
|
|
#3739 | |||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Sama trzyma? Bo Tymuś też pije ze szklanki, ale ja muszę podtrzymywać, inaczej jest powódź ![]() Cytat:
Już trochę poczytałam i zauważyłam, ze ludzie narzekają i odradzają Kilkanaście opinii znalazłam, ze czeka się dłuuuugie tygodnie.Cytat:
Więc chociaż trochę się nie męczył. Choć pod wieczór znowu trochę zaczął...2. Czy te zęby nigdy się nie kończą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale jesteś szybka dziewczyna ![]() Cytat:
![]() 2. Nie wiem tak naprawdę. Mi się wzrok popsuł w 7 klasie podstawówki i pogarszał stopniowo przez jakieś 3-4 lata. Doszło do -3,5 i -1,5 i tak trwało przez prawie 15 lat (matko, ale ten czas pędzi ). Teraz po ciązy czułam że na jedno jakoś mniej wyraźnie widzę. Ponoć ciąża i poród potrafią pogorszyć wzrok trochę. Ale - co śmieszne - potrafi tez polepszyć ![]() Ja bez okularów to bym nawet wielkiego dębu nie widziała na drodze, więc wiadomo ze muszę coś na oczach mieć. Ale okularów nigdy nie nosiłam, mimo tej wady. Od klasy maturalne noszę soczewki kontaktowe. Nigdy nie miałam przerwy, nigdy nie miałam też żadnych dolegliwości nimi spowodowanych. A noszę po kilkanaście godzin dziennie. To dla mnie wynalazek godny Nobla ![]() To może i Ty się przekonasz, skoro nie chcesz okularów na stałe?
|
|
#3740 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Pogorszyło się nie tak znowu bardzo dużo, bo pół dioptrii, ale jednak. Szkła w okularach pewnie zmienię za jakiś czas, choć używam ich tylko wieczorem po kąpieli. Za to soczewki będę mocniejsze kupować. Przedwczoraj numer wywinęłam. Byliśmy we trójkę w łazience, ja już soczewek i bez okularów. Tymek bawił sie czymś niebieskim na podłodze. Ja -patrząc z odległości 1,5 metra - mówię do męża, że Tymuś bawi się swoim krabikiem, bo krabik włąsnie taki niebieski jest. A to były moje zwinięte skarpetki I teraz mąż ma polewkę i od dwóch dni mówi do mnie krabiku ![]() Ale on też parę dnie temu się popisał, bo po kąpieli wytarł Tymka, posmarował pupę i założył mu ... brudną pieluchę! I się nie zorientował 3. Hania jest rozkoszna Cytat:
Cytat:
|
|
#3741 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() 2. Mój mąż niby uwielbia się bawić z małym, zjamować itp, itd ale to w rozmowie z innymi i tak przez 3-4 godz. Ale jak ja chciałam się w weekend w spokoju pouczyć to sobota jeszcze ok, a w niedziele też kręcił nosem, że niby nie mam czasu dla małego, dla rodziny itp, itd i że mam już skończyć się uczyć, bo to do niczego niepotrzebne... Mąż przez dwa tyg. jak miał urlop się zajmował małym to w ciagu dnia miałam z 5 tel. kiedy będę, a o 16 (planowany koniec pracy) dzwonił, żeby sprawdzić, czy wyszłam, czy przypadkiem nie zostałam dłużej. Czasami wręcz po 16 musiałam wyłączyć komórkę, bo pracować nie mogłam i wstyd mi było przed dyrektorem
|
|
|
|
|
#3742 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, jak bardzo boli, daję mu Nurofen. Cytat:
![]() NATKA - GDZIE TY??????????
|
|
#3743 |
|
Zadomowienie
|
brumku mi tez sie wzrok zaczal psuc w 7 klasie. Ale ja dotarlam do -6 na jedno oko, a drugie -5,75. Ale to z powodu pracyw Niemczech, gdzie nosilam skrzynki po 15 kg. Teraz po ciazy czuje, ze lewe oko (slabsze) chyba troche polecialo, ale nadal widze w tych okularach wiec jest ok.
|
|
#3744 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku z pomocą to juz dawno pije. A dziś położyłam szklankę z soczkiem n stoliku i poszłam coś ta robić w pokoju, odwracam patrze a ona chyc bierze szklankę i pije. Nie oblała się. (ale tuz potem jak skonczyła pić, postanowiła zabulgotać szklanką jak butelką
)JA tez polecam soczewki. Z tym, ze ja nie noze na co dzien, bo nie moge miec soczewak i na kompe czegos robić.
|
|
|
|
#3745 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3746 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszły dziś te książki, które zamówiłam ostatnio. I powiem krótko - dziewczyny kupujcie Głodną Gąsienicę
Boska jest i Tymusiowi też się spodobała, bo ma dziurki w środku Krowa Mu też przesłodka ![]() A, dziś przez przypadek trafiłam na to http://www.youtube.com/watch?v=VcZnRz7WujA i pokazałam Tymkowi. I ... SZAŁ On nie zna żadnych teledysków poza Kaczuszkami i Lulkiem (je też widziała ze 3 razy), więc nie ma wpawy w oglądaniu, ale przy tym dał czadu. Tak się bujała, ze mało fotelika nie rozwalił. A w pewnym momencie, jak była zbliżenie na stopy, krzyknął : tuptue
|
#3747 |
|
Wtajemniczenie
|
Marina sama wiesz jak jest, Igor też się nachorował równo. Kuba dobrze, gardło go nie boli, gorączki nie ma, nudzi się w domu i chce do przedszkola (?!WTF?! nie myślałam, że tego dożyję
)No ale z Zuz jest masakra. Wczoraj o 18.00 zjadła kawałek bułki, 2 razy robiłam jej mleko później i nie zjadła. Wstała dzisiaj rano o 8.20 i zaczęła płakać AMMMM, AMMM, AMMMMMMMMMMM! Zjadła i płakała, że za mało
|
|
#3748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3749 |
|
Zakorzenienie
|
Głowa mnie zaraz boli, próbowałam chyba ze trzech rodzajów i zawsze tak jest
![]() Aaa miałam pytać, a tą o dzwiekach z takim kurczaczkiem tez zamawiałaś. U nas jest szał na Tupcia Chrupcia. Juz znam na pamiec. Edytowane przez Scio Czas edycji: 2012-10-10 o 22:34 |
|
|
|
#3750 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:39.

zębole

Kilkanaście opinii znalazłam, ze czeka się dłuuuugie tygodnie.
dzięki Ci za ten przepis na pizzę. Jest tak doskonały, idealny. Od 2 lat szukałam takiego przepisu, zawsze wychodziły zakalce.
Ale jesteś szybka dziewczyna
I teraz mąż ma polewkę i od dwóch dni mówi do mnie krabiku