|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI
Cytat:
|
|
|
|
|
#4232 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
rodziłam na Ujastku a gdzie w krkowie mieszkasz? bo ja okolice nowego kleparza mieszkamy tu niecałe 2 latka i powoli mogę powiedziec ze da się tu życ |
|
|
|
|
#4233 |
|
Zadomowienie
|
Witam...
Podczytuje co u Was ale humor do dupy i weny do pisania brak....powód tz bo któż by inny....jak on mnie w☠☠☠☠ia to nawet sobie tego niewyobrażacie!!!co za typ....
|
#4234 |
|
Wtajemniczenie
|
Baha KOCHAM CIE
karny jeżyk buahahahaha "nie wolno" - może po miliardowym razie posłucha, jak facet... Lece spać, dostałam @, humor taki ło. Żałuje, że nie mam nic słodkiego buuu... Spokojnych nocek ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Owieczko |
|
|
|
#4235 | |
|
Zadomowienie
|
mszpilko rodzilam w szpitalu Narutowicza
Cytat:
![]() princ wysylam Ci ekspresem ciasto,serniczek i jakies kruche z owocami ![]() tylko sie na noc nie objadaj slodkiego,bo ponoc koszmary moga sie snic ![]() owieczko
|
|
#4236 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ad.2. Temat teściów podnosi mi ciśnienie nie chcę sobie psuć wieczoru![]() Cytat:
one są w takich słoiczkach? Bo ja chciałabym taki zaplombowany z miejscem produkcji oraz datą ważności. No boję się kupować żywności na odległośćCytat:
jak jej coś zabiorę lub mówię nie furiat taki Cytat:
![]() Tak? A skąd? Pisałaś już o tym czy przeoczyłam? ![]() Cytat:
Muffinka, Sigalla, jeśli chodzi o symbiozę to ja od 3 lat sama w kiblu nie byłam!!! nieraz to mi i chłop wlezie jakby dwójka dzieci była mało a druga wtedy wejdzie i tańcuje wokół kibla No jest ciężko wysikać się z dwójką małych dzieci ![]() A jak już jesteśmy przy sikaniu, to Lili nie da się posadzić na nocnik
|
|||||
|
|
|
#4237 |
|
Zadomowienie
|
seonko no,ona sie troszczy zebys tam nie zmarła nagłym brakiem dostepu powietrza
ha i mi sie humor poprawil,dziekuje kochana uciekam spać,dobranoc mamuśki
|
#4238 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no to wszystko przede mną jak ostatnio prysznic brałam to się Młody o drzwi kabiny oparł na stojaka i tak z 15 min czekałam aż łaskawie usiądzie
|
|
|
|
|
#4239 |
|
Zadomowienie
|
ja przy moim bym sie nie wykapała bo by mi proszek zerzarł a to drogie rzeczy są heheheheh
wasze dzieci też lubią się wygłupiać???? mój mały poprostu uwielbia żeby sie z nim wygłupiać tłuc przewalać i wogóle aż piszczy z radości hehehe aaaaaa a wyścigi na raczkach robią furore heheh
|
#4240 | |
|
Zakorzenienie
|
Basiula, Lili woli nas gonić, a Pati wolała uciekać
Wogóle to Lili ma najlepszą zabawę jak Pati ucieka przed nią i woła "mama weź ją ode mnie" a Lili myśli, że to zabawa A Lili to od ponad 2 tyg. porządnie sama już chodzi, nawet pół mieszkania potrafi przejść Szok!! Bo Pati zaczęła jak miała 13 -14 m-cy.---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4241 | |
|
Raczkowanie
|
witam się z kawą i wku...em na maxa!!!
pobudki co godz, a nawet co 20 min. i tak od 22. Boze co się dzieje z moim dzieckiem??? tak zle jeszcze nie było. Poł nocy przeryczałam z bezsilnosci, najchetniej dalej bym ryczała ale przeciez musze się nim zajmowac cały dzien, a już mnie głowa boli. Na pewno nic go nie boli, raczej zakładam jakis problem psychiczny. Czy to mozliwe ze 10mscne dziecko teskni za tatą??? Teraz beztrosko grzebie w zmywarce, ale mam to w dupie (tylko noże wyjełam )co do wyglupów to moj uwielbia ganiac się dookoła stolika, na zmiane w jedna i drugą stronę. Tak teraz patrzę na moje dziecko i już mu tą noc wybaczyłam. Jest taki słodki i śmieszny. Własnie podnosi wysoko rączkę i sie cieszy bo wczoraj się uczylismy: jaki jesteś duży??? taaaki (rączka w górę) ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- Cytat:
Starsza ma 3 latka? dobrze wydedukowalam ![]() chciałas taka mała rożnicę miedzy dziecmi? jak to się u Was sprawdza? |
|
|
|
|
#4242 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i cieszy jak nie wiem co ![]() Seona no to dla Twojej pannicy ) ehh jakie te nasze dzieci już "dorosłe" hih Sigalla współczuję nocki. Mój, gdy był całkiem malutki to też mi zafundował kilka takich nocy, ze prawie nie spałam ale potem jak na niego popatrzyłam to mu wszystko wybaczałam Zawsze sobie gadałam: kobieto na imprezy jak chodziłaś i nie spałaś a potem do szkoły rano to było ok [COLOR="Silver"]Dzień dobry tak w ogóle
|
|
#4243 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Coś się mojej niuni chyba przyśniło, bo obudziła mnie przed 4 cichym "eeeee". Poszłam do pokoju, a ona stoi w łóżeczku. Przytuliłam, pocałowałam, położyłam, poleżała chwilkę i usnęła Wstała o 7.Przez@ warczę na tż, targają mną homrony Głowa od rana mi pęka. Wariateczko dzięki za ciacho ![]() Sigalla rzeczywiście kiepska noc.. Myślę, że dziecko jesli jest zżyte z tatą to czuje brak kontaktu i tęskni.. Nic mi się nie chce, pogoda beznadziejna, ciemnawo i deszczowo. A wczoraj patrzyłam w kilku obuwniczych sklepach za kaloszami - albo ni ma albo brzydale. A właśnie Baszka Ty też miałaś rozglądać się za kaloszkami - widziałaś jakieś? A może warto te z all kupić, co kiedyś Ci pokazywałam?
|
|
|
|
#4244 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Noc ładnie przespana, za to wczoraj mała nie zrobiła sobie popołudniowej drzemki, więc było "wesoło" taka maruda była. Słonko świeci i cieplej niż wczoraj, ale humor mam jakiś do d..y - sama nie wiem czemu. Jutro mam wolne - żeby na spokojnie przygotowac sobotnie przyjęcie urodzinowe Bo moje dziecko jutro kończy rok!!!Jak ten czas zleciał - a pamiętam jak leżała w inkubatorze, potem jak była taka maleńka w domu - ciągle miała czkawkę z zimna
|
#4245 | |
|
Zadomowienie
|
u nas też ciemno, buro, mgła jak nie wiem ledwo coś widać...
Princ Mój brzdąc wczoraj zjadł kolacyjkę po 19tej i zasnął coś o 20 ;-) Spał do 8 Zrobiłam mu wczoraj bułkę z mlekiem i to chyba lepiej podziałało niż kaszka :/ (a specjalnie do sklepu wybrałam się po 18tej z małym po bułeczkę, przynajmniej spacerek krótki zaliczyliśmy bo się wypogodziło) ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Cytat:
My jedni z ostatnich ![]() Mój też miał czkawkę często ale nie sądzę aby to z zimna akurat u niego bo u nas ciepło było jak nie wiem, on często po jedzeniu miał odbiło mu się i to połykał te resztki i zaraz czkawka
|
|
#4246 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dzień dobry
|
||
|
|
|
#4247 | |
|
Zadomowienie
|
dominej jej ale to zleciało,prawda? juz roczek heh
janeczko moja tez miala ciagle czkawkę a my roczek chyba będziemy ostatnie świętować takie zakończenie wizazowych roczkow basiula o tak,wygłupiać mozna sie z nia caly dzień,łaskotać,turlac,i takie rzeczy cieszy jak mysz do sera,i sama zaczyna skskac,rzuca sie na mnie(albo na Tz-eta)najlepsza akcja byla jak wrocilismy z wesela,mala na lozko dalismy,usiadlam ja tz-et i moja sis,a ona tak zaczela szalec,smiac sie ,wlazic po kolei na kazdego z nas,mielismy ubaw po pachy(chyba musiala sie poruszac bo tych 5h siedzenia w foteliku) Cytat:
Dzień dobry u nas nocka przespana,aczkolwiek mala juz cos kolo 6:30 wyspana,dobrze ze chociaz ona ta godzinke ze mną wysiedzi później w łóżku,tzn ja dosypiam,a ona siedzi przy mnie i gada,czasem mnie pacnie w czolo albo nos,zapewne w celu obudzenia ![]() muszę jej zakupić te skarpetki z antypoślizgami,albo cos w tym stylu,bo ona juz wstaje coraz czesciej,ale sie slizga po parkiecie zeby tylko szpagatu nie zliczyla
|
|
#4248 | ||||
|
Zadomowienie
|
heej, wypiłam kawe, umyłam włos, dochodze do siebie, noc beznadziejna, zasnełam dopiero przed 2 bo młody zaczął sie budzić zanim poszłam spać, wpadł w histerie, uczepił sie moich włosów i szyi i tak wisiał i płakał, dopiero sie zmeczył i zasnął, no masakra jakaś ale tak jak mowicie nie da si ena te dzieci długo gniewać, właśnie tanczylismy razem i spiewalismy
każdy po swojemu oczywiście zaraz musze zjeść jakieś śniadanie bo sie głodna robieCytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() moj tez nie chce siadać, tzn jak juz go sadzam to on juz sie trzyma mojej szyi żeby odrazu wstać;/nie wiem co z tym zrobić;/ Cytat:
![]() ![]() ![]() co do wygłupów to moj przeważnie wieczorem dostaje takiej głupawki i gonimy si epo domu chowamy sie a on sie chichra w wniebogłosy! ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4249 | |
|
Zadomowienie
|
Seona ja też myślę o następnym dziecku
i jak widzę kobietę z brzuszkiem to mi się tęskni za moim a do tematu teściów to mnie też podnosi ciśnienie sama myśl o nichSigalla współczuję nocki ostatnio i u nas takie były...mój dzieć jak tz był w szpitalu to spał lepiej hehe jak tz zrobił to była masakra ... ale powoli wraca mu ładne spanie---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
Filip lubi chować się za firanke a ja mówię "gdzie mój Filipek,nie ma Filipka" on wtedy odsłania się i mówi coś w stylu "a tju" :-D jak się bawimy to co jakiś czas podchodzi żeby się przytulić,a jak się położę to wchodzi mi na brzuch i się do cycków tuli![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Kasia o tzcie szkoda gadać...zresztą nie chce tu pisać,jak będę mieć chwilke to w klubie napisze....dobija mnie ten człowiek no Dominej już roczek...kurde ale zleciało. ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- A czemu mi się kolor czcionki zmienił...dobija mnie ten telefon :/ Witam Nocka udana 2pobudki:-D ale młody wstał o 7.30 i nie chciał zasnąć nawet przytulony do mnie. Teraz zasypia na pierwsządrzemkę. Za oknem szaro ale nie pada za to wieje strasznie i chłodno ale myślę że na jakiś spacer pójdziemy. Byłam se wczoraj stanik kupić...pani mi ładnie pomogła,rozmiar dobrała...i zapłaciłam 89złotych ale warto było bo cycuszki wyglądają w nim bosko :-D
05.09.2009 http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20090905040520.png My love,my life... http://www.suwaczki.com/tickers/dxomanlird6dwqqi.png Edytowane przez owieczka86 Czas edycji: 2012-10-11 o 09:49 |
|
|
|
|
#4250 |
|
Zadomowienie
|
Seonka gratki dla chodzacej Lili, syzbko poszlo!!! |
|
|
|
#4251 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam Cię na nk? jakie masz inicjały? już się nie mogę doczekać tych roczków i tortówAd.2. Moja ma czkawkę jak się dużo ośmieje Cytat:
z Pati tez to przeżywałam![]() Ad.2. Tak Pati ma 3 latka i 3 m-ce. Chciałam małą różnicę wieku. Jak już weszłam w pieluchy to od razu szybko dwoje i wtedy wrócić na stałe do pracy. Uważam, że różnica 2-2,5 roku jest idealna. Przede wszystkim ciuszki, wózek, wszystko jest nowe niezniszczone, człowiek obeznany w tych wszystkich szczepieniach, karmieniach. Później się zapomina. Cytat:
obudziła się i wzięłam ją do łóżka, żeby zasnęła a ona schodzi z łóżka. To sobie myślę, to teraz będzie 2 godzinna przerwa na zabawę w środku nocy a ona przeszła kilka kroków, położyła się na dywanie i zasnęłaCytat:
A mąż nosił Liliankę i z nią biegał. Obie padły jak kawki później bez marudzenia.Cytat:
Ad.2. Ja to wszystko muszę robić przy swoich. Proszek mam schowany wysoko Dom ogarniam, ale to u mnie bez sensu Jak powkładam zabawki, w sekundę wszytko wywalają z pudeł W łazience Lili ściąga wszystkie ręczniki i wysypuje gumowe zabawki. Nie mam sił czasami. Dzisiaj u mnie na obiad rosół - resztka, wystarczy pewnie dla Pati, bo rosołożerna jest , barszcz czerwony i zupa z cukinii i pieczony schab, tylko ziemniaki muszę obrać z sałatką ze słoika.
|
|||||
|
|
|
#4252 |
|
Zadomowienie
|
heloł
nocka standard - masakra nieżywa jestem
|
#4253 |
|
Zadomowienie
|
seona gratulacje
![]() ![]() ![]() ![]() my dziś wstalismy wczesniej tzn 6:45 bo ja sie obidziłam i chciałam dziecku dogodzić mlekiem a on jeszcze spał to go rozbudziłam calkiem i łoooo teraz śpi ale zaraz powinien sie obudzić już.`.......
|
#4254 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4255 |
|
Raczkowanie
|
Seona mamy się na n.k - moje inicjały D.P.
![]() Zdjęcia na pewno jakieś wstawię
|
#4256 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hejcia Mamuśki
Ale mam dziś zabiegany dzień. Z rana pojechałam z tżem do pracy go odwieźć bo potrzebuje na później auto. Więc w między czasie zjedliśmy śniadanko, aby Mimi nie szedł głodny spać. Zasnął oczywiście jak już wracałam, ale dzięki Bogu tak go zgrabnie przeniosłam z auta do łóżeczka, że się nie przebudził ufff pędem zmyłam podłogi, wstawiłam pranie i obecnie mam chwilkę, więc piję kawcię, robię oko i Was podczytuje Jak wstanie zje obiad i jedziemy do miasta. Muszę pozałatwiać papierki do wychowawczego, pojechać zamówić tort, ciekawe jaka będzie mina teściowej, że go nie zostawie i zamawiam ciacho sesese ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
ło jej mam nadzieję, że OPR dałaś mu tylko, że tak długo siedzi w domu i Cię drażni, a nic innego nie zmajstrował ![]() Cytat:
![]() jak się w da w tatusia, boże być ciężko. Już widze u niego też te maślane oczka aby wymuszać ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
Sigalla, po niekąd łączę się z Tobą, niby spalam, ale do 5. Od 5 Mamo bawimy ![]() Chyba warto, bo nic nie ma szkoda, że przegapiłyśmy te co były w Lidlu. Nawet całkiem były, obecnie sądzę, że zostało nam All ![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
a tą bułę dałaś do mm, czy do mleka z kartonu ?
|
|
#4257 |
|
Zadomowienie
|
Baha a gdzie Ty pracujesz?
|
#4258 |
|
Zakorzenienie
|
Seonko, no, no gratulejszyn dla Lilki
![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Obecnie, to wychowawczy mam na 3 lata. A tak to jestem przedstawicielką h. w sklepie medycznym.
|
#4259 |
|
Raczkowanie
|
Seona nie pracowalam jak zaszłam w ciąże, wiec zero urlopu i zero kasy niestety. Maz daje rade w tych sprawach. Tymczasem ja jestem mało perfekcyjna panią domu
![]() Roczek, ale fajnie, czekam z utesknieniem na nasz, ale bedzie impreza |
|
|
|
#4260 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
juz to sobie wyobrazam![]() z tym sprzataniem to rozumiem Cie doskonale;/ moj wywala książki z półek, i mogą tak leżeć poł dnia rozwalone ale jak tylko powsadzam je na miejsce to w momencie przychodzi i wywala je spowrotem , wiec tak w kółko sie bawimy ja chowam on wywala;/a obiad to dziś w uas jak w restauracji ![]() każdy zamawia co innego![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Owieczko, z tymi tżtami to jest tak że czasem lepiej jakby ich nie było...czasami sie zastanawiam po co mi wogole ten facet, tylko po nim sprzatam gotuje mu, ehhh szkoda gadać, oby sie u was poprawiło! (ps. ja nie klubowa jestem) ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Oli jak Ty dajesz rade w pracy przy tych nocnych pobudkach??? ja zachodze w głowe jak ja sobie z tym poradze, bede jak zombi!!!! bede straszyć dzieci w żłobku ![]() a ten czas nadchodzi wielkimi krokami;D
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.

i jakies kruche z owocami 
. Jak nałogowiec
nie chcę sobie psuć wieczoru
one są w takich słoiczkach? Bo ja chciałabym taki zaplombowany z miejscem produkcji oraz datą ważności. No boję się kupować żywności na odległość
Tłumaczę, że nie wolno, ale ona nie rozumie..

Szok!! Bo Pati zaczęła jak miała 13 -14 m-cy.
)

dla Twojej pannicy ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
mam Cię na nk? jakie masz inicjały? już się nie mogę doczekać tych roczków i tortów
a ona przeszła kilka kroków, położyła się na dywanie i zasnęła