|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci ![]() |
|||
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
15 | 35,71% |
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
0 | 0% |
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
1 | 2,38% |
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
15 | 35,71% |
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
0 | 0% |
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
3 | 7,14% |
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
4 | 9,52% |
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
4 | 9,52% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3781 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Cytat:
![]()
![]() |
#3782 |
Zakorzenienie
|
Hey piękne
![]() Dama w żłobku. Byłam dzisiaj pobrać krew na bilirubine,aspal i alat. Pobierali jej z żyłki ![]() Było widać, że to płacz z bólu a nie z lęku. Na szczęście szybko zapomniała, że krew miała pobraną. Co do mówienia Emilie potrafi dużo mówić : ala, baba,mama,tata,lampa,amam , czasem jej się uda powiedzieć babcia ![]() I generalnie często czytam jej bajki tzn. pokazuje co gdzie jest takie proste, pies,pan,kwiatek,auto i potem ona pokazuje i "powtarza" jak jej się uda to oczywiście mówię, że super jej to wyszło, że świetnie sobie radzi i dalej chce się "uczyć" ona generalnie widzę, że chwyta sama i chce sama się uczyć.Marina u nas bardzo dużo daje właśnie czytanie bajek,ale czytanie w języku dziecka,czyli Ja opisuję obrazki które akurat oglądamy, że idzie sobie Pan do sklepu itd itd no i jak coś widzi nowego mówię co to jest, do czego służy itd ![]() ![]() ![]() Aga tak już wiem, że wykrztuśne ok 16-17 się daje ![]() Idę ogarniać chałupe |
![]() ![]() |
![]() |
#3783 |
Zakorzenienie
|
Patik u nas książki też w zabawkach, lub nisko na półce, Lili lubi je przeglądać. Bierze, włazi na łózko albo kanape i opowiada po swojemu. Przeważnie pokazuje palcem i nasladuje zwierzęta.
Próbowałam jej czytać ale nie bardzo ja to interesowało, od razu bierze mi książkę z rak albo przewraca kartkami. Woli jak siedzę z nią i to ona mi opowiada a nie ja jej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3784 |
Zadomowienie
|
Patik u nas tez ksiazeczki razem z zabawkami. Moze rzeczywiscie powinny lezec na poleczce? Tylko u nas miejsca brak
![]() Eve kurcze, wspolczuje zlamania ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3785 |
Zakorzenienie
|
U mnie książeczki osobno niż zabawki. W zasięgu jej ręki,aby wtedy kiedy ma ochotę na "czytanie" może sobie ją wziąć. Póki co bardziej się sprawdza opowiadanie co jest na obrazkach niż czytanie, choć kiedy czytałam Pinokia to musiałam ją j2 razy przeczytać tak ją zainteresowało.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3786 |
Zakorzenienie
|
Brumek to podlicz wszystko i pisz priv
![]() Sara zjada i rwie właśnie te grube ksiażki ![]()
#3787 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny nie pamiętam czy dziękowałam za wszystkie życzenia zdrówka więc czynię to teraz
![]() my po lekarzu po raz enty oskrzela nadal czyste na szczęście ale katar i kaszel go zamęcza, dostał pulneo zeby mu jakoś pomóc plus syrop i clemastinum mam nadzieję,że w końcu coś się poprawi mój chorowitek tak się oswoił z katarem ,że sam bierze chusteczki higieniczne i sobie pod noskiem wyciera ![]() kurcze chciałabym tu na bieżąco być ale przy młodym chorym nie ma jak ![]() doczytałam,że Zuza cierpi strasznie ![]() i dla pozostałych chorowitków i cierpiących ząbkujących też oczywiście !!!! u nas idą dolne 3, zostają tylko /aż 5 Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-10-11 o 12:00 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3788 |
Zakorzenienie
|
ZDRÓWKA dla wszystkich
![]() KATARY,KASZLE,BÓLE GARDŁA A SIOOOO ! |
![]() ![]() |
![]() |
#3789 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3790 | ||
Zadomowienie
|
Bry Kuny
![]() to ja pisałam o frytkach ![]() Aniu eee nie raczej mózg dopominał się o coś niezdrowego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() zgadzam się!! coś ostatnio mam mało czasu całkiem jakbym miała roczniaka w domu ![]()
![]() |
#3791 |
Wtajemniczenie
|
Hej,
Z racji tego, ze dziewczyny nie poszly do przedszkola mam wrazenie, ze dzis jest sobota i az sie zdziwilam, ze Emi Zanetki poszla do zlobka, chwile trwalo zanim uswiadomilam sobie dzien tygodnia. U nas ksiazki na polce (nisko - te dla Antka i wyzej - dla dziewczyn. Dziubek dobrze, ze oskrzela czyste, oby reszta w mig przeszla po lekach. Zuzia biedactwo, jak dzis? Czytalam caly ten watek od Brumka i ryczalam. Dziewczyny powiedzcie jak odczytalybyscie taki zapis: Tadeusz, *17.09.2012 ? |
![]() ![]() |
![]() |
#3792 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Agata tez bawi się książkami. WYciąga wszytskie i ustawia jedna na drugiej, jak klocki. Albo tańczy na nich (czego nie pozwalam robić). Moje dziecko jest okropną strojniią (po kim ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3793 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3794 |
Rozeznanie
|
Podłączam się!!! Zdrówka dla chorowitków! Witam, brumek zgapiłam i właśnie zamówiłam kilka pozycji z Waszej biblioteczki ![]() U nas bardzo zabiegany czas. Dziś wisiałam całe przedpołudnie na tel. bo tak to jest, jak się facetów samych wyśle do urzędów, biedne zbłakane owieczki nie mogą się odnaleźć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3795 |
Zakorzenienie
|
u nas książki są i w zabawkach i na półce, a z tymi grubymi i tak sobie poradził i zniszczył
|
![]() ![]() |
![]() |
#3796 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No proszę Agata jest na czasie, co będzie szaliki nosić jak teraz trendy jest "komin" ![]() ![]() A u nas książki są na półeczkach ale zdecydowanie za wysoko. Ala wchodzi na fotel i nie sięga do nich. mądrzy rodzice tak sobie wymyslili. Więc kiedy słyszymy mega sfrustrowany wydźwięk z jej pokoju wiemy, że trazeba iśc podac ksiażeczkę:d Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-10-11 o 12:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3797 | ||||
Zakorzenienie
|
Marinko, brawa dla Igorka! Ja się czuję dobrze, dzięki
![]() ![]() Szczegóły niżej ![]() no i się nie zobaczymy dziś bo się plany zmieniły ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() U nas podobnie, mówi trochę, ale rozumie - mam wrażenie że wszystko. O co nie spytam, potrafi mi pokazać, nawet jesli tej rzeczy nie ma w zasięgu wzroku. Cytat:
![]() Cytat:
Skojarzyło mi się z datą śmierci... Dziubek, zdrówka dla was!! A ja dziś prosto z uczelni popędziłam na usg genetyczne, no i zdrowy facet rośnie ![]() ![]() ![]() ![]()
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2012-10-11 o 12:44 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3798 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3799 |
Zakorzenienie
|
Scio moja majtki moje tak nosi
![]() ![]() Marinaa a to dobrze ![]() Aga dzisiaj dopiero czwartek ![]() Shira i co ! i chce mi się domowych frytek,a nie chce mi się iść robić! |
![]() ![]() |
![]() |
#3800 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3801 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ania gratulacje Synusia !!!! to jakie to typy imion? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3802 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3803 |
Zakorzenienie
|
zaneta tak, daje mollera ( już druga butla, ten cytrynowy ). Tylko, że mój go uwielbia, nawet jak mam dać mu przeciwbólowego coś, to wyciągam butelkę tranu i udaję, że go nalewam zamiast leku ( jak scio )
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#3804 |
Wtajemniczenie
|
Agula, Ania ja wlasnie tez mam takie skojarzenia...
Sloneczko dajesz mi nadzieje. Aniu ogromne gratulacje! Czyli moje stawianie na faceta sie sprawdzilo. Juz pisze o co chodzi: we wrzesniu wlasnie okolo tej daty (juz dobrze nie pamietam) dostalam od kolezanki smsa o 16, ze w poludnie urodzila synka. (maja taka sama konfiguracje: 2 dziewczynki i synka), ale potem na kilka moich smsow i raz na telefon nie reaguje. W miedzyczasie zauwazylam na gmailu taki wlasnie opis. No i strasznie sie boje, ze cos sie stalo, zwlaszcza w kontekscie milczenia z jej strony. Ale jesli faktycznie * o na urodziny, to bede ja dalerj nekac, az sie odezwie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3805 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3806 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strojnisia piekna ![]() uciekam robic muffiny
![]() |
#3807 |
Zakorzenienie
|
Wrzucam zdjęcia kombinezonu.
Chyba go jednak oddamy, tzn obydwa komplety... nie wiem czy Lili aż tyle do zimy dorośnie;/ Co do kolorów to grafitowe spodnie z różową kurtką spodobaly mi się najbardziej I mały gratis - moja mała mamusia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3808 |
Zakorzenienie
|
Ania gratki!! To będzie miał Adaś z kim sztamę trzymać
![]() ![]()
#3810 | |
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny
![]() Cytat:
![]() Lekarzowi powiedziałam że guzik tam widzę, przeczucie tylko mi faceta podpowiada ![]() ![]() No i poza tym łożysko poszło sobie już do tyłu, czyli bardzo dobrze, oby tam sobie zostało ![]() AgaG, mam nadzieję że z tą koleżanką okaże się wszystko dobrze.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.