| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. | 
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci   | |||
| 1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |      | 0 | 0% | 
| 2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |      | 15 | 35,71% | 
| 3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |      | 0 | 0% | 
| 4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |      | 1 | 2,38% | 
| 5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |      | 15 | 35,71% | 
| 6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |      | 0 | 0% | 
| 7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |      | 3 | 7,14% | 
| 8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |      | 4 | 9,52% | 
| 9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |      | 4 | 9,52% | 
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2012-10-11, 14:03 | #3811 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-06 Lokalizacja: trójmiasto 
				 | 

Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.

Cytat: 
  Super kombinezony, ale też uważam że do zimy tyle nie urośnie. Jaki to rozmiar? | |
|     | 
|  2012-10-11, 14:03 | #3812 | 
| Wtajemniczenie | 

Agula no faktycznie ciut za dlugie, ale ogolnie ladnie sie w nich Lili prezentuje. A jakbys jej ubrala buty jakies? Zimowe najczesciej maja gruba podeszwe, wiec spodnie ciut by sie podniosly. Bo na zdjeciach to jedynie te spodnie przyduze, kurtka wyglada ok. A jak z jakoscia? Jest cieply? U nas beda w poniedzialek i sie zastanawiam nad kompletem dla Wiki. Polecalabys? Edytowane przez AgaGuernsey Czas edycji: 2012-10-11 o 14:07 | 
|     | 
|  2012-10-11, 14:09 | #3813 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-06 Lokalizacja: Polska 
				 | 

Aga mam nadzieje,że data oznacza narodziny  ! Mollera cytrynowy? Mi w aptece powiedziała, że on jest dopiero od 5 roku życia? I poleca niesmakowy i taki też mam.A mogę go pomieszać z witaminą C? albo do wody go dać ? Aniu gratuluję siusiaczka   | 
|     | 
|  2012-10-11, 14:15 | #3814 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-01 Lokalizacja: ... 
				 | 

Cytat: 
 Cytrynowy na etykiecie ma wpis ,ze jest od 6 m-ca życia, My też podajemy. Aniu , gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!   :  jupi: | |
|     | 
|  2012-10-11, 14:17 | #3815 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-07 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
 Właśnie nie próbowałam do butów. No nic, popatrze jeszcze w H&M albo C&A i jak znajde cos innego to oddam te, chociaż ta kurtka różowa mi się strasznie spodobała   | ||
|     | 
|  2012-10-11, 14:18 | #3816 | |
				 | 

Cytat: 
 Hmmm i mam ku.pe, bo Ja mam ten naturalny bez smakowy i faktycznie jest ohydny ! Pije jakiś dzieciak ten NATURALNY bezsmakowy tran ?! | |
|     | 
|  2012-10-11, 14:19 | #3817 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-11 Lokalizacja: domek na wzgorzu 
				 | 

cześć tak poczytałam trochę i widzę że troszke chrowitków i ząbkujących mamy tutaj - zdrowia maluszki i liczę że szybko minie złe samopoczucie  u nas też ząbkowanie w toku, górne czwórki już prawie są, jedna w cąłości druga już prawie, od kilku nocy mały budzi się z płaczem, kilka razy w nocy, źle jada, wcisnąć coś w niego to sztuka aż zaczynam się martwić do tego mnie złapał mega katar... i martwię sie czy dziecko ode mnie się nie zarazi, a na poniedizałek jesteśmy umówieni na szczepienie  marinko, każda rzecz ma swojego kupca, to kwestia czasu i sprzedasz kombinezony - ja tak sobie powtarzam wystawiając kolejny raz coś tam na sprzedaż.... ale troche już sprzedałam, zawsze się dziwię że to co brałabym od razu nie sprzedaje się, a to co jest takie sobie sprzedaje się błyskawicznie no i zakupiłam już butki zimowe dla małego - kozaczki ecco i kombinezon wojcika (za 135zl!)- obie rzeczy taniej, choć nowe  jeszcze chcę kupić jednoczęsciowy ale już jakiś tani, używany rozmiary duże mamy 80 i 86 kombinezon i 24 buciki na paputki juz czekam 3 tydzien - zamowilam z pieskiem a one na zamowienie były i się szyją i szyją....  no i tyle u nas... aha, nie wiem jak to napisać tak po czasie... bo oficjalnie mogę już, że będziemy mieć drugiego dzidziusia końcem marca 2013  czy było już spotkanie mam warszawskich? 
				__________________   Edytowane przez Kolina Czas edycji: 2012-10-11 o 14:20 | 
|     | 
|  2012-10-11, 14:26 | #3818 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-06 Lokalizacja: trójmiasto 
				 | 

zabawki Fisher Price są dla mięczaków    | 
|     | 
|  2012-10-11, 14:41 | #3819 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-03 Lokalizacja: (prawie) Koszalin, ta wiocha obok Mielna 
				 | 

Cytat: 
 marina - doszła paczka może? Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-10-11 o 14:45 | |
|     | 
|  2012-10-11, 15:00 | #3820 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-10 
				 | 

śliczności    Cytat: 
    Cytat: 
    tyle że na wizażu często spotykam sie z oznaczeniem w ten sposób Aniołków... 
				__________________ "...Ale miłość - kiedy jedno spada w dół,  drugie ciągnie je ku górze... " | ||
|     | 
|  2012-10-11, 15:07 | #3821 | 
| Zakorzenienie | 

hej ciotki:0) Czekam aż dama jedna wstanie, druga właśnie siedzi mi na kolanach i spadamy na dwór  Moje dzieci ostanio ściągaja mi okulary i pokazują i mówią "oko", także jak wymówię nazwe innej części twarzy to pokazuja... Lila próbuje mówic ojciec Wirgiliusz i mówi "ociec wigilu" Lena natomiast wczoraj nas zagieła, zawsze jak nakruszą to mówimy,ze trzeba by kurę zatrudnic. I wczoraj nakruszyła, zeszła z krzesła( na normalnym chca siedziec i koniec), pokazuje okruszki i mówi: ko-ko. I Lena ma 16 ząbkow a Lila 15... czytam Was w sumie na bierząco ale czasu brakuje. Leki to daję im w strzykawce do raczki i mówię włóż do buzi a mama Ci wstrzyknie. Ja nawet kombinezonów jeszcze nie mam, tzn jeden na 86 a jeszcze jeden musze upolować... 
				__________________ Lenka i Lilianka 26.04.2011r. Miłosz 19.01.2014r. | 
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2012-10-11, 15:32 | #3822 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-10 
				 | 

Hej Dodaję kilka zdjęć dziewczyn ze spotkania  Dziewczyny jak już Patik pisała były nieuchwytne  żeby Im razem zrobić zdjęcie. Spotkanie było super-Patik jak zwykle świetnie wygląda, a Sara była bardzo zauroczona piłkami  Jula upodobała sobie domek- gotowała dla Nas obiad  Sala zabaw rewelacyjna, tylko strasznie tam gorąco-no i przewijaka nie było  Julcia padła w aucie jak mucha   | 
|     | 
|  2012-10-11, 15:57 | #3823 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-09 Lokalizacja: Lublin/Świdnik 
				 | 

Oliweczka super fotki   I dziewczyny śliczne  Kiedy planujecie następne spotkanie bo i ja bym się chętnie pojawiła      Dzięki dziewczyny za pomoc przy wyborze prześcieradła   | 
|     | 
|  2012-10-11, 16:00 | #3824 | |||
| Wtajemniczenie | 

Agula dzieki za opinie, bede w takim razie polowac na nie, tylko problem z rozmiarem, bo Wiki ma 117, wiec 116 pewnie na styk, a 122 za duze. Nie wiem, czy bede ja mogla zabrac, zeby przymierzyc, no i najgorsze, ze u nas na takie rzeczy ludzie sie rzucaja, wiec nawet nie wiem, czy bede miec jak zlapac dwa rozmiary, zeby porownac. Cytat: 
    klask  i: Ty jeszcze nie wiesz jakiej plci jest maluszek?  i tego bede sie trzymac Cytat: 
 Cytat: 
 Fajne dziewczyny  Ja sie pytam, gdzie mamy? | |||
|     | 
|  2012-10-11, 16:07 | #3825 | ||||
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
  Cytat: 
  to jakie te typy imion?  Cytat: 
 Następne spotkanie planujemy w szpitalu na Lubartowskiej  jak urodzę Mateusza- juz zapraszam-tyle że bez dzieci   | ||||
|     | 
|  2012-10-11, 16:07 | #3826 | 
| Zakorzenienie | 

Super panienki    | 
|     | 
|  2012-10-11, 16:12 | #3827 | 
				 | 

Mnie nie ma, bo byłam fotografem  , a Paticzek ma swoje zdjęcia na poczcie, więc jak będzie chciała, to udostępni  A ja się pochwalę, że mamy dzisiaj 4 rocznicę ślubu  Spotkałam dzisiaj koleżankę ze studiów i mówię-o widzę, że z brzuszkiem chodzisz  , a Ona nie-że nie jest w ciąży, no to przeprosiłam  , ale za chwilę dodała, że urodziła tydzień temu  dziwna.... I porodem była zachwycona  ( rodziła 4h - ja ,,tylko" godzinę dłużej, ale taka zachwycona to nie byłam-wręcz przeciwnie)rodziła w tym samym szpitalu co ja i chodziła do tego samego lekarza. ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Twoja strojnisia też słodka   | 
|     | 
|  2012-10-11, 16:34 | #3828 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-03 Lokalizacja: Lubelskie 
				 | 

Agula super ten kombinezon. Ja spodnie mam po kuzynce ( nowe, z metką, typowo narciarskie i są super) tylko kurtkę muszę kupić. BTW ten używany co wylicytowałam jest do doopy. Musze go dalej puścić. Raczej jesienny, i taki szeroki. Oliweczka dzięki  i wcz troszkę miałam wyrzuty że szybko uciekłam. Ale w szpitalu na bank Cię odwiedzę. Brunetka ta sala zabaw to dobre miejsce, i blisko centrum. Że też wcześniej o niej nie wiedziałam. Zaneta Sara pij bezsamkowy tran. Smakuje jej. Ja jak spóbowałam, myślałam że żygnę. Na spacerze 2 razy złapał nas deszcz. AgaG dowiedziałas się co z tą koleżanką? może od kogoś innego znajomego? myślę że jakby to coś złego to by było wiadomo.. 
				__________________ Sara   | 
|     | 
|  2012-10-11, 16:53 | #3829 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-09 Lokalizacja: Lublin/Świdnik 
				 | 

Cytat: 
   | |
|     | 
|  2012-10-11, 16:59 | #3830 | 
| Zakorzenienie | 

Jaka Jula z Sara śliczne panienki  My byliśmy godzinką na dworze bo panny chciały do szczeniąt... bałam się,żeby sunia im nic nie zrobiła i one małym... 
|     | 
|  2012-10-11, 17:04 | #3831 | 
| Wtajemniczenie | 

Aniu Kolejny chłopczyk. Zdradz imie, to Moze wstawie na pierwsza stronę    Kolina gratulacje  wstawić dzidziusia na pierwsza stronę ? | 
|     | 
|  2012-10-11, 17:54 | #3832 | 
| Zakorzenienie | 

Aniu Gratki za chłopczyka!!!   Kolinko Gratulacje   
|     | 
|  2012-10-11, 18:03 | #3833 | ||||||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-04 Lokalizacja: Wa-wa 
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
  Mam nadzieję, ze to tylko niefortunny znaczek, a nie tragedia... Cytat: 
  Cytat: 
  Cytat: 
    Chłopak! Ale się Adaś będzie cieszył za 2 lata  Gratuluję Aniu ponownie  A te typy imion to jakie?  Cytat: 
 Cytat: 
 Groźna babka  Cytat: 
  Spotkanie było jedno. Mnie, Youyou i Adrji. Zdrowiej szybko! Nasze ślicznotki  Sala zabaw rzeczywiście wydaje się wypasiona  ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Zrobiliśmy właśnie z Tymciem laurkę dla taty na urodziny  No i Tymuś miał dziś swój debiut malarski! Efekt już wisi na lodówce   
				__________________ ........................ | ||||||||
|     | 
|  2012-10-11, 18:10 | #3834 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-03 Lokalizacja: Lubelskie 
				 | 

Oliweczka najleszego z okazji rocznicy   jakoś specjalnie świętujecie? No i ja chyba będę musiała zapolować na cały kombinezon , bo własnie zmierzyłam owe spodnie które mamy i są na teraz na styk. Wystawiam je na all, są nowe z metką. ( coś all szwankuje i nie mogę wystawić). Może któraś mama dziewczynki by chciała? dobre spodnie z szelkami, z technologią therm lite. Potem dam link. Brunetka nie mam pomysłu na datę spotkania, nie umiem konkretnie zaproponować. Może pod koniec miesiąca? 
				__________________ Sara   Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-10-11 o 18:11 | 
|     | 
|  2012-10-11, 18:37 | #3835 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2010-10 Lokalizacja: Poznań 
				 | 

Aania, gratulacje, będziesz mieć dwóch łobuziaków w domu!      Brumkowa chyba mi kulę zajumała  , bo moje przeczucie się nie sprawdziło.  Brumku, ale się uryczałam czytając ten wątek.  W tej sytuacji nie dziwię się, że matka podjęła taką decyzję. Coś strasznego...  Brumku powiedz mi, Ty chyba kupowałaś dla Tymka ręcznik z Motherhood? Jesteś zadowolona? Hania mi z tych małych wyrosła i zastanawiam się nad czymś większym. Kolina, tulasy dla ząbkującego Dawidka.  Gdzie takie korzystne zakupy udało się zrobić?  Patik, Oliweczka, śliczne dziewczynki widać że sala zabaw im przypadła do gustu.  Patik, u Nas te małe książeczki wyglądają tak jakbyśmy mieli chomika w domu.  Staram się mówić, że nie wolno itd. ale chwila nieuwagi i kawałek odgryziony- po prostu mól książkowy.  Większe odkładamy na półkę, te malutkie ma w zasięgu rąk. Agula, fajne kombinezony  ! Kurtkę bym zostawiła bo wydaje się dobra, a spodnie dokupiła gdzie indziej.  Może będą jeszcze mieli mniejsze rozmiary? Scio, e tam strojnisia, mała kobieta po prostu.  Żaneta, ja też podaję ten cytrynowy tran- tak jak mówi Dziubek on od 6m jest.  Hania go nawet lubi, chociaż jak dla mnie to smaczny nie jest. Aga, ja bym to odczytała jako datę śmierci  - mam jednak nadzieję, że koleżanka tak zapisała narodziny, a nie odzywa się przez natłok obowiązków...  Kusicie tymi książkami- chyba też coś kupię. Chociaż u Nas nadal te malutkie są hitem, na dłuższych nie potrafi się jeszcze skupić.  Telik, na którą mniej więcej godzinę się umawiamy w sobotę?   Piwnooka jeszcze nie dała mi ostatecznej odp co do spotkania. Blondynko, a Ty będziesz?   | 
|     | 
|  2012-10-11, 18:48 | #3836 | 
| Zakorzenienie | 

dziewczyny ja mam kombinezon Cocodrillo do tego komplet czapka i szal z Zary.Jutro chce na all wystawić.Ale jak co to na priv.Rozm 80 ale wypada większy.Kolor biało-zielony. ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Marzenko ja odpadam bo w sobotę jadę do B obiad gotować zakupy itd.Zresztą wiesz jaka jest u Nas sytuacja.Przykro mi ale nie mam wyjścia   | 
|     | 
|  2012-10-11, 20:03 | #3837 | 
				 | 

Brumek pluje tranem. Dzisiaj wymyśliłam sztuczkę   nalałam tran na łyżeczkę 2,5ml i dałam jej się napić, zaraz chciała wypluć,ale dałam jej mleka  to mój patent na tran przed snem, gorzej jak będzie z rana,bo rozkładam 5ml na dwa razy, bo za jednym razem nie wypije... Patik Ja nawet nie próbowałam, bo zapach mnie odpycha  JULCIA I SARA obie są podobne do mam, jak Boga kocham ! tak sobie na nie patrze, nie dawno pisałyśmy że przyszły na świat, a tu już takie pannice  Zraz Wam wstawię zdjęcie mojej pannicy. Wykombinowała sobie u dziadka,że topek to będzie jej siedzenie, a krzesełko stolik i będzie rysowała   | 
|     | 
|  2012-10-11, 20:09 | #3838 | 
				 | 

Pani magister   Krzesełko jest takie stare jak Ja   | 
|     | 
|  2012-10-11, 20:15 | #3839 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2008-10 
				 | 

Witam wieczorową porą. Ja dziś po audycie. Czuję się jakbym przez 8 godzin jeździła na rowerze bez chwili przerwy. Taka jestem wypruta  Aania gratuluję  Oliweczka my też mamy dziś 4 rocznicę ślubu, ale tak pokłóciłam się rano z TŻtem że nie mam ochoty go widzieć. Pewnie pójdę spać zanim wróci z pracy. Ten gość czasem nie potrafi mnie zrozumieć. Agulaa fajny ten kombinezon, ale faktycznie duży. Muszę sobie odpuścić. 
				__________________ Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik  29.07.2011r | 
|     | 
|  2012-10-11, 20:29 | #3840 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-04 
				 | 

Oliweczko, Jacieee wszystkiego dobrego z okazji rocznic   Aaniu  będzie Adaś miał braciszka. A jakie imię wybraliście?  Kolina gratuluję!Jak będziesz znała płeć to zaraz nam tu pisz bom ciekawa  Ja mam tę gąsieniczkę i mnie nie zachwyciła  Za wiele do czytania nie ma i te obrazki takie...  takie jak obrazy do zawieszenia na ścianę. Bardziej dla starszych dzieci. | 
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:44.

zębole
zębole

Zakończone: 2
Zakończone: 2