|
|
#2311 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V
Witam sie
Cytat:
piekny pierscionek no to opowiadaj jak to bylo? ![]() super ciuszki
|
|
#2312 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję, dziewczyny.
My tak naprawdę byliśmy od dawna nieoficjalnie zaręczeni, tylko czekałam na ten pierścionek, aż mi go wreszcie postanowi dać, no bo w obliczu ciąży i już zaklepanego ślubu to tak w zasadzie tylko taka formalność. Leżeliśmy wieczorem w łóżku. Półmrok, przytuleni, rozmawiamy o naszych planach, sprawach, coś tam o ślubie... Fajna, ciepła i romantyczna atmosfera. Oliwka kopie, jak szalona... Nagle TŻ wstał, wyjął coś z szafy, przyklęknął i zapytał, czy wyjdę za niego. Tak po prostu. W najbliższym czasie wybieramy się na kolację, by to uczcić, a za tydzień w sobotę robię babyshower połączony z przyjęciem zaręczynowym (tzn TŻ będzie prosił moich rodziców o moją rękę ).
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-10-11 o 12:14 |
|
|
|
#2313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2314 |
|
Zadomowienie
|
BLACK gratuluję,pierscionek cudowny,w ogole z tego co tu piszesz to bardzo z was fajna i udana para. A ja umieram dzisiaj,gowniane przeziebienie+znowu jakies rewolucje zoladkowe.Syrop z cebuli juz zrobiony i leze w lozku caly czas.Musze do jutra sie wykurowac,bo jutro Dzień Nauczyciela i na impreze chcę iść.
|
#2315 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bardzo ładny ten pierścionek Te legginsy są super, ja czekam już na 2 paczkę z nimi zamówiłam dla siebie i dla znajomej. ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Byłam w sklepie, zmokłam i zmarzłam. Teraz piję zapobiegawczo mleko z miodem i zasadami herbatniki
|
|
#2316 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja tża poznałam w pracy. Papierosa po pracy paliłam i tak go wyhaczyłam, więc podeszłam, bo niby stał z innym znajomym z pracy ![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Black gratuluję zaręczyn. Też czekam na pierścionek, ale nie wiem czy i kiedy się doczekam Nie wiem czy to alergia czy co, ale ciągle mam taką "suchotę" w oczach, tylko bym je tarła i mam zaczerwienione powieki
|
|
|
|
|
#2317 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pierścionek cudowny i jakoś tak mi do ciebie pasujeCytat:
rozmawiałam dzisiaj z koleżanką z pracy i dowiedziałam się, że ma 3 guzy (w kolanie i w piersiach), będą jej wycinać i na szczęście są niezłośliwe, ale dopiero po wycięciu będą tego tak na 100% pewni
|
|
#2318 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
ewulkaaa trzymaj się zaleceń lekarza a będzie na pewno wszystko dobrze!
Cytat:
. Tylko że ja chyba będę musiała zrezygnować choć ciężko mi to przezyć Powód jest taki że chcę zamontować kółeczka żeby móc przewozić łóżeczko z sypialni do salonu z aneksem w ciągu dnia no i musze wybrac łóżeczko lekkie czyt. sosnowe a nie bukowe no i bez szuflady. A to jest takie piękne, te płaskie szczebelki i zabudowane boki....Cytat:
I nie koniecznie musisz miec aż 2 tygodnie przed terminem cc więc nie przesądzone że będziesz grudniówką. Moja bratowa miała cc wyznaczone 5 dni przed terminem a u kolezanki z pracy najpier wyznaczyli tydzień przed ale jak ją zbadali to uznali że jednak to jeszcze nie czas i cięli ją równo w terminie przewidywanego porodu. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Idę dzisiaj chrześniaka odwiedzić (3 miesiące ma). Już nie mogę się doczekać. Pogadam tez z bratową na spokojnie. Będzie okazja bo same z małym będziemy bo zawsze to i brat mój jest i ja z mężem jadę i rozmawiamy wszyscy a tak to popytam o porodzie, połogu, jakie kosmetyki, pieluszki itd się sprawdziły a jakie nie. Wiecie co? Kolezanka z pracy przyniosła mi dzisiaj 4 pary spodni ciążowych!!! Pożyczyła wczesniej kuzynce i wczoraj od niej już odebrała i przyniosła mi do pracy. Cudne są, jak nowe, 2 paryH&M i 2 pary Happy Mum. Zaskoczona jestem do teraz...wcześniej dostałam od bratowej 3 pary spodni (tylko ona z chudzinek i już za chwilę jej spodnie będą na mnie za małe), bluzki i tuniki, teraz te spodnie dzisiaj...sama kupiłam tylko spódnicę ołówkową do kolana. Upiekę jakieś dobre ciasto i przyniosę koleżance w podziękowaniu chyba...
|
|
#2319 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moja babcia też kiedyś stwierdziła, że będzie w nocy umierać, to mama siedziała przy niej całą noc, aż w końcu obie usnęły, rano się budzą a babcia do mamy mówi: Miałam w nocy umrzeć ale coś mi nie wyszło![]() ehh ona to była szalona![]() Cytat:
tak mi sie teraz przypomniało, piszecie o tym jak wasze chłopy się interesują czy nie, Mój to w sumie się ciążą interesuje, mogę w każdej sytuacji na niego liczy i jest kochany, ale kwestie zakupów, to ja mam najpierw wyszukać co mnie intereuje i jemu pokazuje. ale śmiać mi się chce, bo taki był trochę rozdrażniony jak po kolejnych eskapadach do lumpka coś przynosiłam, mówił, ze znów coś kupiłam, ze ile tego bla blabla. Aż wkońcu sobie myślę: osz Ty ja Ci pokaże . Parę dni później nadażyła się okazja, byliśmy w centrum handlowym i przeciągnęłam go przez wszystkie sklepy i działy dzieciowe, żeby zobaczył jakie tam ceny są. Tylko mu oczy z orbit wychodziły jak widział ile taki mały sweterek kosztuje. Po wyjściu z centrum mówi do mnie tak: Wiesz co kotek,ty sobie chodź do tych lumpeksów nawet co dwa dni, ja Ci nawet pieniądze osobno na to będę zostawiał heheh terapia szokowa przeprowadzona, misja zakończona sukcesem i teraz nie marudzi że znów coś kupiłam![]() ale się rozpisałam
|
|
#2320 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja mam tak małe powierzchnie na poddaszu, że nawet bym się nie wyrobiła z tym jeżdżącym łóżeczkiem, więc akurat tu mnie nic nie stopuje, tylko średnio mi pasuje białe do sypialni ale jak tak jeszcze z tydzień nad tym podumam, to chyba się okaże, że jednak pasuje bardziej, niż mi się teraz wydaje
|
|
#2321 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
na czczo 88,9, po 1j 184, po 2h 156 Cytat:
Spokojnie, może to zwykłe tłuszczaki, kilka koleżanek ma Cytat:
A tak sobie myślę, dziewczyny, że nie teraz ważne zainteresowanie - tylko potem. Żeby facet wstał w nocy i przewinął czy podał do karmienia (czy sam butelką nakarmił), żeby wyszedł na spacer, pobawił się, żeby przewinął, normalnie w domu robił. U nas to już inaczej, bo druga córa więc i euforia ciążowa inna to ja sobie wyprawkę kompletuję, chodzę do ciucha i tyle. Przynajmniej ględzenia nie ma, ile wydaję Za to dla Agatki jest świetnym ojcem i to ważne Aaaaa, pierścionek świetny! odnośnie ustawy - wczoraj wątek założyłam i chyba przestanę czytać bo mi gul skacze: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=649993 |
|||
|
|
|
#2322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja od wczoraj jakaś rozdrażniona chodze.... nie wiem o co kaman....
|
|
#2323 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37020022]
Spokojnie, może to zwykłe tłuszczaki, kilka koleżanek ma odnośnie ustawy - wczoraj wątek założyłam i chyba przestanę czytać bo mi gul skacze: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=649993[/QUOTE] no mam nadzieję, że to jednak nic poważnego ![]() a co do wątku, to poczytałam trochę i zaczyna się robić niezły kocioł wydaje mi się, że tutaj nie ma co dyskutować, bo każdy ma swoje zdanie na ten temat i raczej nikt go nie przekona do zmiany;słyszałam dzisiaj w zetce wypowiedź Komorowskiego, że jest zaskoczony, że aż tyle posłów głosowało za tym żeby dalej nad tą ustawą pracować i zapytany, czy gdyby jednak przeszła to ją podpiszę, odpowiedział, że ma nadzieję, że jednak do tego nie dojdzie
|
#2324 | |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo po prostu kup i postaw ja przed faktem dokonanym. |
|
|
|
|
#2326 |
|
Konto usunięte
|
Albo powiedz, że nową w prezencie dostałaś
|
|
|
|
#2327 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny. BLACK gratuluję zaręczyn
Chyba was nigdy nie nadrobie bo czasu brak ale staram sie co nie co wiedziec co tu sie dzieje. Pędzicie jak szalone Ja dzis jade do kumpeli z pracy bo ma dla mnie parę rzeczy dla maluszka po swoim synku takze znowu troche odpadnie do kupna. Gdyby nie pomoc bratowej,szwagierki i wlasnie koleżanki to ciezko byloby z jednej wypłaty to wszystko ogarnąć i jeszcze jakos żyć.
|
#2328 |
|
Zakorzenienie
|
Black: wielkie gratulacje! Piękny pierścionek!
A legginsy bardzo fajne, zamówię na pewno. Tylko czarne i szare są? Bo wzięłabym szare i jeszcze jakieś - tylko lepiej nie czarne bo pewnie się obierają jak wszystkie. |
|
|
|
#2329 |
|
Zadomowienie
|
Ja opłaty za mieszkanie, śmieci, ścieki, woda zimna (za tyle za ile zużyje - sama obliczam, a ze jestem sama to np za wrzesien mam 12 metrów) i fundusz remontowy to razem 214,33 do tego jeszcze dochodzi gaz (mam ogrzewanie i "wode ciepłą" na gaz) i prąd, internet i telewizja
|
|
|
|
#2330 |
|
Wtajemniczenie
|
Proszę Was o radę w sprawie wózka:
Mamy do wygospodarowania ok 1000 zł na wózek i taki dylemat czy lepiej kupić dobrą używkę typu xlander, jedo fyn czy może emaljunga? Czy może jakiś tańszy mniej popularny ale nowy z gwarancją? Czy może 3 opcja poczekać na becikowe i kupić wypasiony wózek za większe pieniądze? Aha i jeszcze kwestia fotelika -jeśli nie posiadamy samochodu to opłaca nam się kupować nowy fotelik czy tez lepiej uzywke, czy fotelik musi byc koniecznie nowy? Jak to jest? |
|
|
|
#2331 |
|
Konto usunięte
|
Jeśli nie macie auta, to zwyczajnie pożyczcie od kogoś na wyjście ze szpitala
Co do wózka - za 1000zł to ja bym brała bexę 2in1 Zadzwoniłabym do producenta czy mi sprzedadzą bez fotelika Ale spokojnie używkę możesz szukać, xlander albo mutsy, też dobry wózek, bardzo dobry nawet. Jedo fyn widziałam w użyciu, szczerze mówiąc średnio. |
|
|
|
#2332 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję.
Bardzo się cieszę, że wreszcie to nastąpiło. Zrobiłam sobie świetne, ciemnozielone hybrydy, fajnie kontrastują z czerwienią pierścionka. Co do tej ustawy, to aż żal komentować... Cytat:
Ale moim zdaniem warto, to są najgrubsze i jednocześnie najtańsze legginsy, które można nosić jako spodnie, jakie kiedykolwiek kupiłam. No i bardzo wygodne, mnie w ogóle nie cisną w brzuszek, a też nie spadają z tyłka.
|
|
|
|
|
#2333 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37020907]Jeśli nie macie auta, to zwyczajnie pożyczcie od kogoś na wyjście ze szpitala
Co do wózka - za 1000zł to ja bym brała bexę 2in1 Zadzwoniłabym do producenta czy mi sprzedadzą bez fotelika Ale spokojnie używkę możesz szukać, xlander albo mutsy, też dobry wózek, bardzo dobry nawet. Jedo fyn widziałam w użyciu, szczerze mówiąc średnio.[/QUOTE] No jak by się udało bexę bez fotelika to byłabym przeszczęśliwa ![]() mutsy mi sie jakoś wizualnie nie podoba |
|
|
|
#2334 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiem jej wprost, że chcę sama kupić i nie potrzebuję używanej wanienki i koniec, co się będę pieścić ;] Czekam na wypłatę i lecę na jakieś zakupy ![]() Macie jakiś pomysł co zrobić z tymi zaczerwienionymi powiekami? Może rumiankiem przyłożyć?
|
|
|
|
|
#2335 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja u siebie w bloku mam wszystko oddzielnie, tzn tylko ogrzewanie mam wliczone w czynsz ale jak przekroczymy to i tak płacimy a za czynsz placimy 500zl ;] a o innych rachunkach juz nie wspomnę, ale ta woda to jakaś zmora, jeszcze nam ostatnio podniesli.. Cytat:
Cytat:
super pierścień ale jaki duży Cytat:
Cytat:
ale marzę o takim - ach... http://www.yes.pl/pierscionki-zarecz...00-025-3595M2H lub http://www.yes.pl/37027-pierscionek-...Z-000-Y01-3223 Cytat:
ja wróciłam wlansie z uczelni wrrr... pół nocy nie spałam, jak nie siku to tak mi się pic chcialo... no i mam problem ze zmianą pozycji... kurde ciągnął mnie ten brzuch tak jakoś wziełam nospe...
|
|
|
#2336 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Wiatm dziewczyneczki
musze Was nadronic od wczorajszego południa, jescze troche mi zostalo ale najpierw musze obiadek zrobic wiec pozniej dokoncze czytanie. Bylam wczoraj u ginki z ta moja awidnościa no i na szczescie wszystko jest ok, toxo stara sprawa, dawno przechorowana potem pojechalismy po rzeczy remontowe do pokoju, w tym po fabre tatus juz zabral sie za malowanie, ciekawe jak to wyjdzie ![]() Cytat:
Cytat:
ewulkaaa- trzymaj sie kochana, wszystko bedzie dobrze, odpoczywaj i mysl pozytywnie Cytat:
![]() Cytat:
bedzie dobrze |
||||
|
|
|
#2337 |
|
Wtajemniczenie
|
BLACK
Gratuluję zaręczyn Maja wczoraj mnie tak skopała, że szok. Co do TŻ, to on się ciążą interesuje i cieszy ale w zakupy nie ingeruje - wie, że ja raczej z tych oszczędnych jestem i zawsze poluję na promocje Zresztą ciuszków dużo nie kupowałam, a te co kupiłam to mu się spodobały co skwitował słowami :"ładne" ale on już taki jest Ale zawsze pyta czy Majeczka się ruszała i głaszcze brzuszek Byłam dziś z mamą w mieście, schodziłyśmy wszystkie sklepy bo chciała płaszcz sobie kupić, i powiem Wam, że niby wszystkiego dużo, ale jak przyjdzie coś wybrać to straszna lipa... |
|
|
|
#2338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ehh to może pogadaj z Tż bo on powinien być po Twojej stronie !!No i nie wiem co Ci jeszcze napisać. Po prostu jak będzie chciała Ci ją dać to nie bierz, powiedz że masz już nową, chcesz kupić i nie chcesz używanej..... no i jak sama napisałaś nie ma się co pieścić !! |
|
|
|
|
#2339 |
|
Zakorzenienie
|
Black - gratuluję!!!
![]() Co do pierścionków - mam taki: http://www.yes.pl/36622-pierscionek-...Z-000-Y01-2407 na żywo nie jest taki żołty, ma delikatny odcień.
|
#2340 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37020022]Kochana, to ja cię pobiję
na czczo 88,9, po 1j 184, po 2h 156 Ja jutro robię i jestem przerażona, wydaje mi się że mi kiepsko wyjdzie to badanie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:24.

TŻ mi się oświadczył wczoraj wieczorem. Yay! 
piekny pierscionek 
).
IDIOCI.

Powód jest taki że chcę zamontować kółeczka żeby móc przewozić łóżeczko z sypialni do salonu z aneksem w ciągu dnia no i musze wybrac łóżeczko lekkie czyt. sosnowe a nie bukowe no i bez szuflady. A to jest takie piękne, te płaskie szczebelki i zabudowane boki....
babce też się pogrzeby śniją, zaraz idzie umierać - spoko 
. Parę dni później nadażyła się okazja, byliśmy w centrum handlowym i przeciągnęłam go przez wszystkie sklepy i działy dzieciowe, żeby zobaczył jakie tam ceny są. Tylko mu oczy z orbit wychodziły jak widział ile taki mały sweterek kosztuje. Po wyjściu z centrum mówi do mnie tak: Wiesz co kotek,ty sobie chodź do tych lumpeksów nawet co dwa dni, ja Ci nawet pieniądze osobno na to będę zostawiał

Ja u siebie w bloku mam wszystko oddzielnie, tzn tylko ogrzewanie mam wliczone w czynsz ale jak przekroczymy to i tak płacimy a za czynsz placimy 500zl ;] a o innych rachunkach juz nie wspomnę, ale ta woda to jakaś zmora, jeszcze nam ostatnio podniesli..