|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część IX
dziewczyny, znow mi nie poszlo
trafilam na asystenta profesorki, tez sie go ludzie boja ale ok zapytal mnie 1 zagadnienie wiec odpowiadam po kolei jak to w ksiazce bylo, 2 teorie plus art 2077 com 1 i 2 wszystko gladko. Potem mi rzucil numerkiem i mialam powiedziec z numerka o czym on mowi i kurcze sie zacielam. Jestem taka zla bo jakby mi powiedzial chociaz 1 slowo to wiedzialam go kurcze ale zeby za takie cos ubijac to ja nie wiemjestem juz troche bezradna na te chore wymagania mojego kierunku juz sie 4 miesiac tego ucze
|
|
|
|
#3182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strasznie Ci współczuję, wiem ile pracy w to wkładasz Bez sensu, że Cię uwalił za takie coś... Kiedy następny termin? Ja mam jutro tę nieszczęsną historię Francji... Jestem dopiero na I wojnie i wszystko mi się myli :/ Też jutro pewnie uwalę i będę musiała brać warunek To mój 5 dzień nauki i mam dość...
|
|
|
|
|
#3183 |
|
Zakorzenienie
|
15 listopada
chcialam juz zaczac spisywac sobie z ksiazki notatki z nowego przedmiotu a tu dalej musze powtarzac jedno i to samo. Skoro tak numerkami rzucaja to chyba sobie drukne te wszystkie paragrafy i porozwieszam po sianach i bede rano je czytac bo juz nie wiem co oprocz powtarzania na glos mam robic. Na prawde wszystko slowo w slowo jak wierszyk mowilam kurcze! Mogl mi dac minimum punktow, bym je wziela z usmiechem! u mnie na szczescie nie ma warunkow, moge co miesiac sobie zdawac bo juz za studia zaplacilam, ale to jest strasznie dolujace cale dnie siedzialam sama z przerwami zeby gdzies wyjsc do ludzi na chwile i sie rozerwac i sama sie motywowalam bo plakac mi sie juz nad tym nie raz chcialoi znow sie nie udalo ![]() zywiec bede trzymala kciuki, zeby Tobie sie udalo |
|
|
|
#3184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem co czujesz, ja siedzę sama w mieszkaniu TŻ od 2 tygodni, ale w sumie od soboty się wzięłam porządnie a naukę, nawet na zajęcia nie chodzę i się z nikim nie widuję a i tak czuję, że nie umiem :/ |
|
|
|
|
#3185 |
|
Zakorzenienie
|
Zrob cos dla siebie w przewie (ktorej pewnie nie masz czasu zrobic) ale dobrze Ci radze, bo takie siedzenie non stop prowadzi tylko do przemeczenia
![]() ja teraz zafunduje sobie weekend wolny a potem zaczne rano robic notatki z nowego przedmiotu, przynajmniej ten stary nie stanie sie obsesja a po poludniu bede powtarzac to stare zeby nie wylecialo mi z glowy. Tyle juz pozdawalam ze nie mozna teraz przystanac w miejscu, no co oni sobie mysla! |
|
|
|
#3186 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ile kosztuje ten olejek balneum? ![]() Cytat:
dziewczyny wczoraj miałam straszny dzień... mała praktycznie cały dzień przy cycu, jak zasypiała i zostawiałam ją to po 10 minutach znowu płacz i szukanie cyca i tak w kółko... a zaczęłam sprzątać w sypialni, i okno skończyłam myć chyba za 7 podejściem firankę dopiero dzisiaj powiesiłam cały wieczór mała też marudna była, dziś rano płakała bo bolał ją brzuszek a teściowa, jak to zawsze kiedy mała przy niej płacze czyli może już jakiś 5 raz w ciągu ostatnich 2 tygodni, że ona pewnie chora... ja się wkurzyłam TŻ tym bardziej i na nią nakrzyczał żeby dała już spokój z tymi chorobami i nas nie wku&*%#ła, na co ona, że jak dziecko nakarmione i ma sucho to nie ma prawa płakać, więc ja do niej że boli ją brzuszek to płacze, podkurcza nóżki i się wierci, a ona do mnie: ja troje dzieci wychowałam ale taka mądra jak ty to nigdy nie byłam ale widać ty to najmądrzejsza jesteś... no normalnie szczęka i opadła spojrzałam na TŻa a on do niej krzyknął, że to ona robi z siebie najmądrzejszą co myśli że wszystko wie najlepiej i chciałaby wszystkich szkolić... ja powiedziałam jej że nie jestem najmądrzejsza, ale spędzam ze swoim dzieckiem 24 godziny na dobę i to ja wiem jakie zachowanie jest dla niej normalne i kiedy ją coś boli... tak mi się przykro zrobiło, nie wiem jakim prawem ona uważa że nie potrafię zadbać o własne dziecko, nie jestem przecież jakaś upośledzona czy psychicznie chora sorki ale musiałam to z siebie wyrzucić dodam że byliśmy później na szczepieniu lekarz małą badał i oczywiście jest zdrowa, pytał czy wszystko ok to mówiłam ze wczoraj trochę marudna była na co on odpowiedział, że tak jak dorosły pewnie miała gorszy dzień i nie ma w tym nic dziwnego... mała dostała 3 igły plus doustnie szczepionkę przeciw rotawirusom, biedna tak się skrzyczała po tych ukłuciach że mało ja się nie popłakałam... po powrocie do domu cały czas praktycznie śpi
|
|
#3187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję Ci naprawdę i za każdym Twoim postem postanawiam - żadnego mieszkania z teściami, bo to tylko psuje radość życie i pożycie małżeńskie. |
|
|
|
|
#3188 |
|
Zakorzenienie
|
nynka nie daj sie kochana wyprowadzic z rownowagi, niech tesciowa sobie pepla a ty jako matka wiesz swoje
pewnie ci lekarz cos polecil na te bole brzuszka albo jakies mlodsze mamy w twoim wieku cos poleca, moze edytka cos podpowie.dzieci pewnie tez miewaja swoje humorki, moze wyczula ze bylas zdenerwowana ta wizyta szczepionkowa tez? olej babe tesciowa to skarb, najlepiej zakopac |
|
|
|
#3189 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
buahahahahaha sama prawda, uwielbiam Cię
|
#3190 |
|
Zakorzenienie
|
polecam na poprawienie humoru to
Agniesia odwazjemniam ![]() - Panie dyrektorze, czy mógłbym otrzymać dzień urlopu, aby pomóc teściowej przy przeprowadzce? - Wykluczone! - Bardzo dziękuje, wiedziałem, że mogę na pana liczyć. Teściowa do zięcia: - Nigdy się nie rozumiemy! Ja jestem zagorzałą katoliczką. Zięć do teściowej: - Ja też jestem za gorzałą. http://www.dowcipy.jeja.pl/nowe,17,tesciowa.html Edytowane przez cuciola Czas edycji: 2012-10-11 o 19:26 |
|
|
|
#3191 |
|
Konto usunięte
|
Hej, dziewczyny, orientujecie się, gdzie najtaniej można kupić takie bawełniane skarpetki kosmetyczne?
Moje stopy wołają o pomstę do nieba, a ja nigdy nie mam cierpliwości do ich smarowania "bo zapaćkam prześcieradło" itd ![]() A może tymczasowo nadadzą się do tego najzwyklejsze skarpetki? A w ogóle to muszę się Wam pochwalić, bo zostałam dziś uwięziona w SuperPharm (weszłam po tabletki i w międzyczasie rozpadało się strasznie, musiałam przeczekać) przez jakieś pół godziny i NIC nie kupiłam!
|
|
|
|
#3192 |
|
Zakorzenienie
|
Cuciola współczuję.
Żywiec ![]() Orlico ja używam zwykłych skarpetek.
|
#3193 |
|
Zakorzenienie
|
nynka - olejek kosztowal mnie 25 zl z przesylka na Allegro, butla 200ml
Uzywaly go polozne w szpitalu, skora dziecka byla super, taka mieciutka i nawilzona Moja ma dokladnie to samo czasami, nakarmie ja, poloze do lozeczka i za 15 minut znowu chce jesc. Ale to sie zdarza tak co pare dni, nie codziennie. A z gazami tez mam problem, podczas karmienia mala sie prezy, chce plakac. Masuje jej plecki i brzuszek, klade na brzuchu od czasu do czasu. Dalam jej dzis herbatki koperkowej, tak okolo 15ml, bo dlugo nie moglam jej uspokoic, a meczyla sie ![]() Z tymi gazami to juz w szpitalu sie zaczelo, niestety trzeba przeczekac i robic, co sie da...
|
|
#3194 |
|
Zakorzenienie
|
Orlica czasami w Avonie daja skarpetki do zestawu z kremem aha
|
|
|
|
#3195 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Żywiec - zrób sobie przerwę. nawet jeśli nie masz gdzie wyjść to w domu zrób sobie super kąpiel (pozużywasz zapasy ) wywietrz pokój, zrób sobie kubek dobrej herbaty i zobaczysz, że mózg się zrelaksuje.Ciuciola - dobry pomysł z tym weekendem odpoczynku, coś Ci się należy od życia. Zrób notatki z nowego materiału, a wieczorami powtarzaj stary ![]() Cytat:
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;37027630]Hej, dziewczyny, orientujecie się, gdzie najtaniej można kupić takie bawełniane skarpetki kosmetyczne? [/QUOTE] w nowym katalogu avon (numer 15) beda w przystepnej cenie razem z kremem z kwasami AHA, za 17,99. Będą też rękawiczki + krem do rąk z serii Planet Spa też za 17,99. Ja też używam takich stópek zwykłych bawełnianych i są najlepsze
|
|
#3196 |
|
Zakorzenienie
|
Orlica potwierdzam- bawełniane, zwykłe skarpetki najlepsze będą
|
|
|
|
#3197 |
|
Zakorzenienie
|
Świetny tekst o teściowej-skarbie
Zużyłam balsam do opalania Sunozon w peelingu kawowym. Miał datę jak najbardziej ok, ale używałam go już drugi rok z rzędu i nie wiem, czy te filtry działałyby jeszcze w przyszłym sezonie
|
|
|
|
#3198 |
|
Wtajemniczenie
|
nynka właśnie przeczytałam że Twoja córcia ma problemy z brzuszkiem oj współczuję i to bardzo , mój mały miał problemy do 6,5 miesiąca , robiłam wszystko .wypróbowałam chyba wszystkie kropelki dostępne w IE na kolki i wzdęcia, sprowadzaliśmy z czech ponoć najlepsze kropelki sab simplex , kolega wysyłał mi z Polski takie rureczki do pupki się je wkłada i wszystko pomagało na chwilkę a po karmieniu od nowa wszystko , raz nawet do szpitala z nim pojechałam bo darł się 3 dni i 3 noce i już oddech tracił a że przy porodzie miał problemy z oddychaniem to się wystraszyłam to mi dali ulotkę że dziecko płacze bo ma mokro lub jest głodny itp. wkurzyłam się wtedy na maksa walnełam drzwiami i wyszłam . co płakał to przykładałam go do piersi czasami co 10-15 minut i tu był mój bład , jak wam niunia płacze to wiadomo szuka cyca bo wtedy czuje się bezpiecznie ale nie wolno co chwile przykładać bo będzie coraz gorzej , bo dziecko po karmieniu powinno się odgazować ,przynamniej mój miał tak że się nałapał powietrza i musiał dużo bąków popuszczać i odbijało mu się kilka razy wtedy było ok a jak miał blokadę i nie mógł purknąć to była masakra , w polsce kupowałam esputicon to specjalne kropelki na wzdęcia to 2 tyg były ok a potem od nowa wszystko . najlepsza rada żeby ulżyć dziecku to trzymać je na sobie pionowo główka na ramieniu a reszta w dół i tak chodzić w przyśpieszonym tempie , wtedy pórał od razu , albo robić masaż brzuszka na kolanie ale nie wolno mocno przyciskać , suszarkę tez używałam ale tak jak mówię wszystko pomaga na chwilę . ale esej napisałam
|
|
|
|
#3199 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wietrzenie i herbatę powtarzam średnio co 2-3 godziny Ja już nie mogę, ja mam dość, jestem przemęczona, od początku czerwca się non stop czegoś uczę, przecież to paranoja jakaś.... I sobie powtarzam co jakiś czas, że to już ostatni egzamin i później spokój, a tu później ustalają nowy i nowy... Ten ma już być "ostatni z ostatnich", a zarazem najgorszy z najgorszych chyba... Nie wiem czy zdążę dziś pójść spać No nic, nie narzekam tylko lecę do nauki.
|
||
|
|
|
#3200 |
|
Zakorzenienie
|
edyta - ale jesli dziecko chce ssac piers, a ma gazy, to mam mu nie dac? Moja Hania wtedy drze sie coraz glosniej, jestem pewna, ze nie uspokoilabym jej kolysaniem, probowalam juz. Musze dac jej piers zawsze, kiedy mi pokazuje. Robie masaze, ale one jakos tak slabo pomagaja, a na leki jeszcze za wczesnie, wiekszosc od pierwszego miesiaca zycia.
|
|
#3201 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3202 |
|
Zakorzenienie
|
Moja Hania na szczescie nie wisi mi na cycu caly dzien
Jak ja nakarmie, to spi jakies 2h, czasami 3.Tylko ostatnio podczas praktycznie kazdego karmienia tak sie napreza, jakby nie mogla baczka puscic, to mnie martwi, bo widac, ze sie meczy. Musze sprobowac ja uspokajac tak, jak napisalas, zeby nie szukala ciagle cyca, moze byc ciezko...
|
|
#3203 |
|
Zakorzenienie
|
wiedzialam ze edytka cos poradzi
![]() zywiec lepiej sie juz wyspij w nocy bo bedziesz jutro dopiero niekumata, najwyzej wstan wczesniej i powtorz cos jesli to doda ci pewnosci. Wiem jak to jest miec "wieczna sesje" uff, no ale jak skonczymy te studia to bedziemy chodzic dumne jak pawy, nic nie trwa wiecznie
|
|
|
|
#3204 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3205 |
|
Zakorzenienie
|
edyta - dzieki za wszystkie rady
|
|
#3206 |
|
Konto usunięte
|
Dzięki za rady co do tych skarpetek
W Avonie widziałam, ale trochę bym czekała na zamówienie, a wtedy z moich stóp już chyba wióry zostaną ![]() W takim razie jutro polecę kupić sobie jakieś zwykłe skarpetki, oznaczę je, żeby było wiadomo, że mianuję je kosmetycznymi i zacznę ratować stopy
|
|
|
|
#3207 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;37031266]Dzięki za rady co do tych skarpetek
W Avonie widziałam, ale trochę bym czekała na zamówienie, a wtedy z moich stóp już chyba wióry zostaną ![]() W takim razie jutro polecę kupić sobie jakieś zwykłe skarpetki, oznaczę je, żeby było wiadomo, że mianuję je kosmetycznymi i zacznę ratować stopy [/QUOTE]Jak znajdziesz jakiś idealny kosmetyk do stóp to daj znać
|
|
|
|
#3208 |
|
Wtajemniczenie
|
kochana nie ma za co ,wiem co teraz przeżywasz
moja siostra np. cały czas mi mówiła że jak płacze dawaj mu cyca a ja na to że nie bo on nie jest głodny bo dopiero jadł ( mój synek to typ "głodnego dziecka" więc na jedno karmienie jadł 2 piersi i butelkę) więc jak mógł by być głodny po 15 minutach? mówię do niej boli go brzuszek a ona na to daj mu cyca i dochodziło do spięć bo jej powiedziałam że nie będę go uczyć że co mu jest źle to najlepszym lekarstwem jej cyc poza tym dobrze mu tym nie zrobię bo bedzie go bolał brzuszek z przejedzenia i jeszcze gorzej się zagazuje i dochodziło do spięć czułam się chwilami jak wyrodna matka ale powiedziałam sobie każdy robi jak uważa i poza tym ja jestem jego matką i ja czuję co mu jest i czego by chciał . tak samo nie dopuszczałam do sytuacji żeby mały mi zasypiał na piersi bo miałam taki moment kiedy tak było i położna mi powiedziała żebym go tego oduczyła bo jak zostanie sam z tatem i jak wtedy zaśnie jak nie dostanie cyca? powiedziała żeby go tego oduczyć bo dziecko musi wiedzieć że cyc służy tylko do karmienia a nie do spania przy nim. i powiem że miałam masakre na początku przez tydzień bo chciał spać przy cycku ale byłam twarda i go oduczyłam |
|
|
|
#3209 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3210 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj przyjdzie mi z avonu krem foot works wanilia i cranberries i zel kids jablko i cynamon
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:40.

ale zeby za takie cos ubijac to ja nie wiem

Strasznie Ci współczuję, wiem ile pracy w to wkładasz
Chyba by mnie pogonil dookola stolu

firankę dopiero dzisiaj powiesiłam
tesciowa to skarb, najlepiej zakopac