Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część IX - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-11, 17:02   #3181
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część IX

dziewczyny, znow mi nie poszlo na tym egz z prawa pracy
trafilam na asystenta profesorki, tez sie go ludzie boja ale ok zapytal mnie 1 zagadnienie wiec odpowiadam po kolei jak to w ksiazce bylo, 2 teorie plus art 2077 com 1 i 2 wszystko gladko.
Potem mi rzucil numerkiem i mialam powiedziec z numerka o czym on mowi i kurcze sie zacielam.
Jestem taka zla bo jakby mi powiedzial chociaz 1 slowo to wiedzialam go kurcze ale zeby za takie cos ubijac to ja nie wiem
jestem juz troche bezradna na te chore wymagania mojego kierunku
juz sie 4 miesiac tego ucze

cuciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 17:28   #3182
zywieczdroj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cuciola Pokaż wiadomość
trafilam na asystenta profesorki, tez sie go ludzie boja ale ok zapytal mnie 1 zagadnienie wiec odpowiadam po kolei jak to w ksiazce bylo, 2 teorie plus art 2077 com 1 i 2 wszystko gladko.
Potem mi rzucil numerkiem i mialam powiedziec z numerka o czym on mowi i kurcze sie zacielam.
Jestem taka zla bo jakby mi powiedzial chociaz 1 slowo to wiedzialam go kurcze ale zeby za takie cos ubijac to ja nie wiem

Strasznie Ci współczuję, wiem ile pracy w to wkładasz
Bez sensu, że Cię uwalił za takie coś... Kiedy następny termin?

Ja mam jutro tę nieszczęsną historię Francji... Jestem dopiero na I wojnie i wszystko mi się myli :/ Też jutro pewnie uwalę i będę musiała brać warunek To mój 5 dzień nauki i mam dość...
zywieczdroj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 17:45   #3183
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

15 listopada

chcialam juz zaczac spisywac sobie z ksiazki notatki z nowego przedmiotu a tu dalej musze powtarzac jedno i to samo. Skoro tak numerkami rzucaja to chyba sobie drukne te wszystkie paragrafy i porozwieszam po sianach i bede rano je czytac bo juz nie wiem co oprocz powtarzania na glos mam robic. Na prawde wszystko slowo w slowo jak wierszyk mowilam kurcze! Mogl mi dac minimum punktow, bym je wziela z usmiechem!

u mnie na szczescie nie ma warunkow, moge co miesiac sobie zdawac bo juz za studia zaplacilam, ale to jest strasznie dolujace cale dnie siedzialam sama z przerwami zeby gdzies wyjsc do ludzi na chwile i sie rozerwac i sama sie motywowalam bo plakac mi sie juz nad tym nie raz chcialo
i znow sie nie udalo

zywiec bede trzymala kciuki, zeby Tobie sie udalo

Stary 2012-10-11, 17:51   #3184
zywieczdroj
Zakorzenienie

Cytat:
15 listopada

chcialam juz zaczac spisywac sobie z ksiazki notatki z nowego przedmiotu a tu dalej musze powtarzac jedno i to samo. Skoro tak numerkami rzucaja to chyba sobie drukne te wszystkie paragrafy i porozwieszam po sianach i bede rano je czytac bo juz nie wiem co oprocz powtarzania na glos mam robic. Na prawde wszystko slowo w slowo jak wierszyk mowilam kurcze! Mogl mi dac minimum punktow, bym je wziela z usmiechem!

u mnie na szczescie nie ma warunkow, moge co miesiac sobie zdawac bo juz za studia zaplacilam, ale to jest strasznie dolujace cale dnie siedzialam sama z przerwami zeby gdzies wyjsc do ludzi na chwile i sie rozerwac i sama sie motywowalam bo plakac mi sie juz nad tym nie raz chcialo
i znow sie nie udalo

zywiec bede trzymala kciuki, zeby Tobie sie udalo

Wiem co czujesz, ja siedzę sama w mieszkaniu TŻ od 2 tygodni, ale w sumie od soboty się wzięłam porządnie a naukę, nawet na zajęcia nie chodzę i się z nikim nie widuję a i tak czuję, że nie umiem :/
Stary 2012-10-11, 17:59   #3185
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Zrob cos dla siebie w przewie (ktorej pewnie nie masz czasu zrobic) ale dobrze Ci radze, bo takie siedzenie non stop prowadzi tylko do przemeczenia

ja teraz zafunduje sobie weekend wolny a potem zaczne rano robic notatki z nowego przedmiotu, przynajmniej ten stary nie stanie sie obsesja a po poludniu bede powtarzac to stare zeby nie wylecialo mi z glowy.
Tyle juz pozdawalam ze nie mozna teraz przystanac w miejscu, no co oni sobie mysla!

Stary 2012-10-11, 18:01   #3186
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

Cytat:
Napisane przez Ł@siczk@ Pokaż wiadomość
A ja od dwoch tygodni nic nie kupilam kosmetycznego
Przybycie corci spowodowalo, ze jestem tymczasowo uziemiona w domu, a przeciez mezowi nie powiem, zeby poszedl do Natury i kupil mi cien do powiek z Essence Chyba by mnie pogonil dookola stolu

Planuje tylko zakup olejku do kapieli Balneum, ale to dla Hani, wiec sie nie liczy :P
tak u mnie jest to samo ale nie zaszkodzi mi to, dobrze że mi trochę kosmetyków ubędzie
ile kosztuje ten olejek balneum?
Cytat:
tak mi przykro... musi się w końcu udać

dziewczyny wczoraj miałam straszny dzień... mała praktycznie cały dzień przy cycu, jak zasypiała i zostawiałam ją to po 10 minutach znowu płacz i szukanie cyca i tak w kółko... a zaczęłam sprzątać w sypialni, i okno skończyłam myć chyba za 7 podejściem firankę dopiero dzisiaj powiesiłam cały wieczór mała też marudna była, dziś rano płakała bo bolał ją brzuszek a teściowa, jak to zawsze kiedy mała przy niej płacze czyli może już jakiś 5 raz w ciągu ostatnich 2 tygodni, że ona pewnie chora... ja się wkurzyłam TŻ tym bardziej i na nią nakrzyczał żeby dała już spokój z tymi chorobami i nas nie wku&*%#ła, na co ona, że jak dziecko nakarmione i ma sucho to nie ma prawa płakać, więc ja do niej że boli ją brzuszek to płacze, podkurcza nóżki i się wierci, a ona do mnie: ja troje dzieci wychowałam ale taka mądra jak ty to nigdy nie byłam ale widać ty to najmądrzejsza jesteś... no normalnie szczęka i opadła spojrzałam na TŻa a on do niej krzyknął, że to ona robi z siebie najmądrzejszą co myśli że wszystko wie najlepiej i chciałaby wszystkich szkolić... ja powiedziałam jej że nie jestem najmądrzejsza, ale spędzam ze swoim dzieckiem 24 godziny na dobę i to ja wiem jakie zachowanie jest dla niej normalne i kiedy ją coś boli... tak mi się przykro zrobiło, nie wiem jakim prawem ona uważa że nie potrafię zadbać o własne dziecko, nie jestem przecież jakaś upośledzona czy psychicznie chora
sorki ale musiałam to z siebie wyrzucić dodam że byliśmy później na szczepieniu lekarz małą badał i oczywiście jest zdrowa, pytał czy wszystko ok to mówiłam ze wczoraj trochę marudna była na co on odpowiedział, że tak jak dorosły pewnie miała gorszy dzień i nie ma w tym nic dziwnego...
mała dostała 3 igły plus doustnie szczepionkę przeciw rotawirusom, biedna tak się skrzyczała po tych ukłuciach że mało ja się nie popłakałam... po powrocie do domu cały czas praktycznie śpi
Stary 2012-10-11, 18:15   #3187
zywieczdroj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość
tak u mnie jest to samo ale nie zaszkodzi mi to, dobrze że mi trochę kosmetyków ubędzie

dziewczyny wczoraj miałam straszny dzień... mała praktycznie cały dzień przy cycu, jak zasypiała i zostawiałam ją to po 10 minutach znowu płacz i szukanie cyca i tak w kółko... a zaczęłam sprzątać w sypialni, i okno skończyłam myć chyba za 7 podejściem firankę dopiero dzisiaj powiesiłam cały wieczór mała też marudna była, dziś rano płakała bo bolał ją brzuszek a teściowa, jak to zawsze kiedy mała przy niej płacze czyli może już jakiś 5 raz w ciągu ostatnich 2 tygodni, że ona pewnie chora... ja się wkurzyłam TŻ tym bardziej i na nią nakrzyczał żeby dała już spokój z tymi chorobami i nas nie wku&*%#ła, na co ona, że jak dziecko nakarmione i ma sucho to nie ma prawa płakać, więc ja do niej że boli ją brzuszek to płacze, podkurcza nóżki i się wierci, a ona do mnie: ja troje dzieci wychowałam ale taka mądra jak ty to nigdy nie byłam ale widać ty to najmądrzejsza jesteś... no normalnie szczęka i opadła spojrzałam na TŻa a on do niej krzyknął, że to ona robi z siebie najmądrzejszą co myśli że wszystko wie najlepiej i chciałaby wszystkich szkolić... ja powiedziałam jej że nie jestem najmądrzejsza, ale spędzam ze swoim dzieckiem 24 godziny na dobę i to ja wiem jakie zachowanie jest dla niej normalne i kiedy ją coś boli... tak mi się przykro zrobiło, nie wiem jakim prawem ona uważa że nie potrafię zadbać o własne dziecko, nie jestem przecież jakaś upośledzona czy psychicznie chora
sorki ale musiałam to z siebie wyrzucić dodam że byliśmy później na szczepieniu lekarz małą badał i oczywiście jest zdrowa, pytał czy wszystko ok to mówiłam ze wczoraj trochę marudna była na co on odpowiedział, że tak jak dorosły pewnie miała gorszy dzień i nie ma w tym nic dziwnego...
mała dostała 3 igły plus doustnie szczepionkę przeciw rotawirusom, biedna tak się skrzyczała po tych ukłuciach że mało ja się nie popłakałam... po powrocie do domu cały czas praktycznie śpi

Współczuję Ci naprawdę i za każdym Twoim postem postanawiam - żadnego mieszkania z teściami, bo to tylko psuje radość życie i pożycie małżeńskie.
Stary 2012-10-11, 18:21   #3188
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

nynka nie daj sie kochana wyprowadzic z rownowagi, niech tesciowa sobie pepla a ty jako matka wiesz swoje pewnie ci lekarz cos polecil na te bole brzuszka albo jakies mlodsze mamy w twoim wieku cos poleca, moze edytka cos podpowie.

dzieci pewnie tez miewaja swoje humorki, moze wyczula ze bylas zdenerwowana ta wizyta szczepionkowa tez?

olej babe tesciowa to skarb, najlepiej zakopac

Stary 2012-10-11, 19:13   #3189
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Cytat:
buahahahahaha sama prawda, uwielbiam Cię
Stary 2012-10-11, 19:21   #3190
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

polecam na poprawienie humoru to

Agniesia odwazjemniam

- Panie dyrektorze, czy mógłbym otrzymać dzień urlopu, aby pomóc teściowej przy przeprowadzce?
- Wykluczone!
- Bardzo dziękuje, wiedziałem, że mogę na pana liczyć.

Teściowa do zięcia:
- Nigdy się nie rozumiemy! Ja jestem zagorzałą katoliczką.
Zięć do teściowej:
- Ja też jestem za gorzałą.

http://www.dowcipy.jeja.pl/nowe,17,tesciowa.html

Edytowane przez cuciola
Czas edycji: 2012-10-11 o 19:26
Stary 2012-10-11, 20:29   #3191
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Hej, dziewczyny, orientujecie się, gdzie najtaniej można kupić takie bawełniane skarpetki kosmetyczne?
Moje stopy wołają o pomstę do nieba, a ja nigdy nie mam cierpliwości do ich smarowania "bo zapaćkam prześcieradło" itd
A może tymczasowo nadadzą się do tego najzwyklejsze skarpetki?

A w ogóle to muszę się Wam pochwalić, bo zostałam dziś uwięziona w SuperPharm (weszłam po tabletki i w międzyczasie rozpadało się strasznie, musiałam przeczekać) przez jakieś pół godziny i NIC nie kupiłam!
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 20:34   #3192
Koshatka
Zakorzenienie

Cuciola współczuję.

Żywiec

Orlico ja używam zwykłych skarpetek. Dla mnie te "kosmetyczne" to zwykły chwyt marketingowy.
Stary 2012-10-11, 20:37   #3193
Ł@siczk@
Zakorzenienie

nynka - olejek kosztowal mnie 25 zl z przesylka na Allegro, butla 200ml Uzywaly go polozne w szpitalu, skora dziecka byla super, taka mieciutka i nawilzona Mam zamiar stosowac wszystko, co podejrzalam w szpitalu. Na pupe uzywam Linomag, tez od poloznych rada, bardzo dobra masc

Moja ma dokladnie to samo czasami, nakarmie ja, poloze do lozeczka i za 15 minut znowu chce jesc. Ale to sie zdarza tak co pare dni, nie codziennie. A z gazami tez mam problem, podczas karmienia mala sie prezy, chce plakac. Masuje jej plecki i brzuszek, klade na brzuchu od czasu do czasu. Dalam jej dzis herbatki koperkowej, tak okolo 15ml, bo dlugo nie moglam jej uspokoic, a meczyla sie

Z tymi gazami to juz w szpitalu sie zaczelo, niestety trzeba przeczekac i robic, co sie da...

GOSIA [13.08.2015]

Dzięki Ci Boże za korektor pod oczy i Dębowe Mocne
Ł@siczk@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 20:38   #3194
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Orlica czasami w Avonie daja skarpetki do zestawu z kremem aha

Stary 2012-10-11, 21:03   #3195
KonikGarbusek
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez zywieczdroj Pokaż wiadomość
Strasznie Ci współczuję, wiem ile pracy w to wkładasz
Bez sensu, że Cię uwalił za takie coś... Kiedy następny termin?

Ja mam jutro tę nieszczęsną historię Francji... Jestem dopiero na I wojnie i wszystko mi się myli :/ Też jutro pewnie uwalę i będę musiała brać warunek To mój 5 dzień nauki i mam dość...
Oj dziewczyny, strasznie Wam współczuję, ale wiem, że na pewno dacie radę.

Żywiec - zrób sobie przerwę. nawet jeśli nie masz gdzie wyjść to w domu zrób sobie super kąpiel (pozużywasz zapasy ) wywietrz pokój, zrób sobie kubek dobrej herbaty i zobaczysz, że mózg się zrelaksuje.

Ciuciola - dobry pomysł z tym weekendem odpoczynku, coś Ci się należy od życia. Zrób notatki z nowego materiału, a wieczorami powtarzaj stary

Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość

dziewczyny wczoraj miałam straszny dzień...
Co za baba z tej teściowej! A może Twoja mała dlatego płacze jak jest na jej rękach bo wyczuwa od niej złe prądy!

Cytat:

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;37027630]Hej, dziewczyny, orientujecie się, gdzie najtaniej można kupić takie bawełniane skarpetki kosmetyczne?
[/QUOTE]

w nowym katalogu avon (numer 15) beda w przystepnej cenie razem z kremem z kwasami AHA, za 17,99. Będą też rękawiczki + krem do rąk z serii Planet Spa też za 17,99.
Ja też używam takich stópek zwykłych bawełnianych i są najlepsze
KonikGarbusek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 21:25   #3196
Lynn
Zakorzenienie

Orlica potwierdzam- bawełniane, zwykłe skarpetki najlepsze będą
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 21:32   #3197
ganimedea
Zakorzenienie

Świetny tekst o teściowej-skarbie

Zużyłam balsam do opalania Sunozon w peelingu kawowym. Miał datę jak najbardziej ok, ale używałam go już drugi rok z rzędu i nie wiem, czy te filtry działałyby jeszcze w przyszłym sezonie

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka
ganimedea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 21:37   #3198
edyta29
Wtajemniczenie

nynka właśnie przeczytałam że Twoja córcia ma problemy z brzuszkiem oj współczuję i to bardzo , mój mały miał problemy do 6,5 miesiąca , robiłam wszystko .wypróbowałam chyba wszystkie kropelki dostępne w IE na kolki i wzdęcia, sprowadzaliśmy z czech ponoć najlepsze kropelki sab simplex , kolega wysyłał mi z Polski takie rureczki do pupki się je wkłada i wszystko pomagało na chwilkę a po karmieniu od nowa wszystko , raz nawet do szpitala z nim pojechałam bo darł się 3 dni i 3 noce i już oddech tracił a że przy porodzie miał problemy z oddychaniem to się wystraszyłam to mi dali ulotkę że dziecko płacze bo ma mokro lub jest głodny itp. wkurzyłam się wtedy na maksa walnełam drzwiami i wyszłam . co płakał to przykładałam go do piersi czasami co 10-15 minut i tu był mój bład , jak wam niunia płacze to wiadomo szuka cyca bo wtedy czuje się bezpiecznie ale nie wolno co chwile przykładać bo będzie coraz gorzej , bo dziecko po karmieniu powinno się odgazować ,przynamniej mój miał tak że się nałapał powietrza i musiał dużo bąków popuszczać i odbijało mu się kilka razy wtedy było ok a jak miał blokadę i nie mógł purknąć to była masakra , w polsce kupowałam esputicon to specjalne kropelki na wzdęcia to 2 tyg były ok a potem od nowa wszystko . najlepsza rada żeby ulżyć dziecku to trzymać je na sobie pionowo główka na ramieniu a reszta w dół i tak chodzić w przyśpieszonym tempie , wtedy pórał od razu , albo robić masaż brzuszka na kolanie ale nie wolno mocno przyciskać , suszarkę tez używałam ale tak jak mówię wszystko pomaga na chwilę . ale esej napisałam

edyta29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 21:39   #3199
zywieczdroj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
Cuciola współczuję.

Żywiec

Orlico ja używam zwykłych skarpetek. Dla mnie te "kosmetyczne" to zwykły chwyt marketingowy.
Nie dziękuję, żeby nie zapeszyć

Cytat:
Napisane przez KonikGarbusek Pokaż wiadomość
Oj dziewczyny, strasznie Wam współczuję, ale wiem, że na pewno dacie radę.

Żywiec - zrób sobie przerwę. nawet jeśli nie masz gdzie wyjść to w domu zrób sobie super kąpiel (pozużywasz zapasy ) wywietrz pokój, zrób sobie kubek dobrej herbaty i zobaczysz, że mózg się zrelaksuje.
Już wszystko zrobiłam co wypisałaś Wietrzenie i herbatę powtarzam średnio co 2-3 godziny Ja już nie mogę, ja mam dość, jestem przemęczona, od początku czerwca się non stop czegoś uczę, przecież to paranoja jakaś.... I sobie powtarzam co jakiś czas, że to już ostatni egzamin i później spokój, a tu później ustalają nowy i nowy... Ten ma już być "ostatni z ostatnich", a zarazem najgorszy z najgorszych chyba... Nie wiem czy zdążę dziś pójść spać No nic, nie narzekam tylko lecę do nauki.
Stary 2012-10-11, 21:42   #3200
Ł@siczk@
Zakorzenienie

edyta - ale jesli dziecko chce ssac piers, a ma gazy, to mam mu nie dac? Moja Hania wtedy drze sie coraz glosniej, jestem pewna, ze nie uspokoilabym jej kolysaniem, probowalam juz. Musze dac jej piers zawsze, kiedy mi pokazuje. Robie masaze, ale one jakos tak slabo pomagaja, a na leki jeszcze za wczesnie, wiekszosc od pierwszego miesiaca zycia.

GOSIA [13.08.2015]

Stary 2012-10-11, 22:00   #3201
edyta29
Wtajemniczenie

Cytat:
edyta - ale jesli dziecko chce ssac piers, a ma gazy, to mam mu nie dac? Moja Hania wtedy drze sie coraz glosniej, jestem pewna, ze nie uspokoilabym jej kolysaniem, probowalam juz. Musze dac jej piers zawsze, kiedy mi pokazuje. Robie masaze, ale one jakos tak slabo pomagaja, a na leki jeszcze za wczesnie, wiekszosc od pierwszego miesiaca zycia.
wiem o czym piszesz , mój mały też szukał piersi jak tylko bolał go brzuszek bo przy piersi dziecko czuje się najbezpieczniej ale ja go przestałam tak przystawiać non stop bo po jedzeniu znów się darł i wcale mu tym nie pomagałam , owszem jak go nie przystawiłam do piersi też sę darł ale po 10-15 minutach trochę się uspokajał , ja akurat bym radziła nie przystawiać tak dziecka non stop do piersi , napisze Ci przykład mojej siostry , jej córka co się darła ta ją przystawiała do piersi , mała tak się nauczyła że jak coś było nie tak to ssała pierś, siostrą z nią nie raz siedziała autentycznie 24 h przy cycku , mała w wieku już 2 lat była tak nauczona na cycka że co stało się jej coś złego typu spadła czy ktoś jej czegoś nie dał zaraz biegła do matki na cycka nawet w sklepie miała akcje cyc , w nocy w wieku 2,5 roku budziła się 3 razy w ciągu nocy i ciągnęła cyca gdzie mój mały w wieku 8 miesięcy śpi całe noce . wiesz ja nie chcę się mądrzyć bo każde dziecko tez jest inne i to Ty jesteś mamą Hani i wiesz co dla niej najlepsze , ja tylko napisałam jakie ja miałam doświadczenia i co bym teraz zrobiła

Stary 2012-10-11, 22:06   #3202
Ł@siczk@
Zakorzenienie

Moja Hania na szczescie nie wisi mi na cycu caly dzien Jak ja nakarmie, to spi jakies 2h, czasami 3.
Tylko ostatnio podczas praktycznie kazdego karmienia tak sie napreza, jakby nie mogla baczka puscic, to mnie martwi, bo widac, ze sie meczy. Musze sprobowac ja uspokajac tak, jak napisalas, zeby nie szukala ciagle cyca, moze byc ciezko...

GOSIA [13.08.2015]

Stary 2012-10-11, 22:09   #3203
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

wiedzialam ze edytka cos poradzi

zywiec lepiej sie juz wyspij w nocy bo bedziesz jutro dopiero niekumata, najwyzej wstan wczesniej i powtorz cos jesli to doda ci pewnosci. Wiem jak to jest miec "wieczna sesje" uff, no ale jak skonczymy te studia to bedziemy chodzic dumne jak pawy, nic nie trwa wiecznie

Stary 2012-10-11, 22:16   #3204
edyta29
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja Hania na szczescie nie wisi mi na cycu caly dzien Jak ja nakarmie, to spi jakies 2h, czasami 3.
Tylko ostatnio podczas praktycznie kazdego karmienia tak sie napreza, jakby nie mogla baczka puscic, to mnie martwi, bo widac, ze sie meczy. Musze sprobowac ja uspokajac tak, jak napisalas, zeby nie szukala ciagle cyca, moze byc ciezko...
no i właśnie o to mi chodzi że mała już jest nagazowana i nie może tego uwolnić ,przykładając ją do piersi jeszcze nie jest odgazowana z jednego a karmiać ją zbierają jej się kolejne gazy i wtedy to jeszcze bardziej ją boli , klep ją lekko w pupkę , kładź jak najczęściej na brzuszku ( mój mały z racji problemu z rączką i główką po porodzie nie chciał leżeć na brzuszku) i chodź z nią wtedy tak żeby była w pionie. i pilnuj por karmienia jak je co 2-3 godziny to tego się trzymaj . zresztą problemy brzuszkowe u mojego maluszka do końca się nie skończyły , nieraz jak zje coś nowego lub pije sam to go boli brzuszek i nie może purknąć . moja siostra powiedziała mi ze dziecko jak juz raczkuje i sada nie musi mu się odbić po jedzeniu a mojemu małemu własnie musi bo jak zaśnie bez beknięcia to po 5-10 minutach się budzi bo go brzuszek boli.mój mały np. nie cierpi z powodu ząbków owszem coś tam nieraz popłacze ale bardziej płacze na brzuszek jak na ząbki a siostry córka darła się strasznie , nie spała wogóle więc tak jak piszę kazde dziecko jest inne . życzę tylko dużo wytrwałości i cierpliwości

Stary 2012-10-11, 22:34   #3205
Ł@siczk@
Zakorzenienie

edyta - dzieki za wszystkie rady

GOSIA [13.08.2015]

Stary 2012-10-11, 23:34   #3206
Konto usunięte

Dzięki za rady co do tych skarpetek W Avonie widziałam, ale trochę bym czekała na zamówienie, a wtedy z moich stóp już chyba wióry zostaną
W takim razie jutro polecę kupić sobie jakieś zwykłe skarpetki, oznaczę je, żeby było wiadomo, że mianuję je kosmetycznymi i zacznę ratować stopy
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 07:14   #3207
Lynn
Zakorzenienie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;37031266]Dzięki za rady co do tych skarpetek W Avonie widziałam, ale trochę bym czekała na zamówienie, a wtedy z moich stóp już chyba wióry zostaną
W takim razie jutro polecę kupić sobie jakieś zwykłe skarpetki, oznaczę je, żeby było wiadomo, że mianuję je kosmetycznymi i zacznę ratować stopy [/QUOTE]
Jak znajdziesz jakiś idealny kosmetyk do stóp to daj znać
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 10:06   #3208
edyta29
Wtajemniczenie

Cytat:
edyta - dzieki za wszystkie rady
kochana nie ma za co ,wiem co teraz przeżywasz ja napisałam co ja robiłam nie jest powiedziane że to wszystko pomoże Twojej Hani ale szukaj sposobu idealnego żeby choć na chwilkę jej pomogło bo czasami bywają dni że nic nie pomaga .

moja siostra np. cały czas mi mówiła że jak płacze dawaj mu cyca a ja na to że nie bo on nie jest głodny bo dopiero jadł ( mój synek to typ "głodnego dziecka" więc na jedno karmienie jadł 2 piersi i butelkę) więc jak mógł by być głodny po 15 minutach? mówię do niej boli go brzuszek a ona na to daj mu cyca i dochodziło do spięć bo jej powiedziałam że nie będę go uczyć że co mu jest źle to najlepszym lekarstwem jej cyc poza tym dobrze mu tym nie zrobię bo bedzie go bolał brzuszek z przejedzenia i jeszcze gorzej się zagazuje i dochodziło do spięć czułam się chwilami jak wyrodna matka ale powiedziałam sobie każdy robi jak uważa i poza tym ja jestem jego matką i ja czuję co mu jest i czego by chciał . tak samo nie dopuszczałam do sytuacji żeby mały mi zasypiał na piersi bo miałam taki moment kiedy tak było i położna mi powiedziała żebym go tego oduczyła bo jak zostanie sam z tatem i jak wtedy zaśnie jak nie dostanie cyca? powiedziała żeby go tego oduczyć bo dziecko musi wiedzieć że cyc służy tylko do karmienia a nie do spania przy nim. i powiem że miałam masakre na początku przez tydzień bo chciał spać przy cycku ale byłam twarda i go oduczyłam

Stary 2012-10-12, 11:24   #3209
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
Jak znajdziesz jakiś idealny kosmetyk do stóp to daj znać
Jak dla mnie wszystkie z dotąd wypróbowanych zimowych kremów do stóp Avon są idealne Teraz wykańczam czekolada+granat, a w tym katalogu będę zamawiać porzeczka+wanilia.
Stary 2012-10-12, 11:39   #3210
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

dzisiaj przyjdzie mi z avonu krem foot works wanilia i cranberries i zel kids jablko i cynamon

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości