|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3961 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
![]() ![]() gdyby nie # na pewno inaczej byśmy patrzyły na świat... Cytat:
Ja przede wszystkim nauczyłam się nie oceniać szybko ludzi, nigdy nie wiem, przez co przeszli w życiu Dobre ![]()
![]() |
#3962 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
LUNAO!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ALONKA! zaciskam mocno!! Cytat:
Fajnie to napisane!!! Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() w caym domu smierdzi mi cebula - Tz uprosił zupe cebulowa. A Oczy od jej krojenia mam jak królik! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3963 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Fiol-masz cudownego synka ![]() A ja byłam dzisiaj na usg III trymestru,Malutka jest zdrowa,wazy 1620g i tp 10.12.2012. Nastepna wizyta za 2,5 tyg.Będe miała pobrany wymaz na paciorkowca i ktg.
![]() |
#3964 |
Zakorzenienie
|
Super wieści Czarnula! jak sie czujecie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3965 |
Rozeznanie
|
Esia,dobrze się czuje,chociaż kręgosłup zaczyna boleć i nogi puchną.Na plusie mam 13 kg,także sporo.W nocy 5 rzy wstaje do toalety
![]() A jak ty się czujesz,ile waży twoja córeczka?
![]() |
#3966 |
Zakorzenienie
|
zdanie dnia: "to chyba będzie kolos nie dziecko, bo gdzież to tak wyglądać w 4 m-cu? u mnie w 5 jeszcze nie było nic widać..."
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3967 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3968 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3969 |
Zakorzenienie
|
CZARNULA! nie narzekam, choc czasmi mnie platka piersiowa boli- dalej mi sie chyba narządy do góry podnoszą. Ja mam 8-9kg do przodu. Nie miałam ostatnio na wizycie usg wiec nie wiem ile wazy- dowiem sie za prawie 2 tygodnie!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3970 |
Zakorzenienie
|
eeh.. wydawało mi się normalne, że pod koniec 4 m-ca (za 5 dni 5) już widać brzuszek.. na wadze mam 3, max 4kg na plusie, to tak dużo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3971 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() powiedz mamie niech sie czasem ugryzie w jezyk.... moja matka by sie nie odwazyla, bo ja sie nabzdyczam w sekundzie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3972 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
faktycznie ostatnio "wywaliło" mi brzuszek, widać go, zwłaszcza, że w domu chodzę zazwyczaj w leginsach i przylegającej bluzce, w dresie pewnie nie było tak widać. mąż też zauważył, że widać, że brzuch jest ciążowy, lata ciągle za mną i głaszcze brzuch, tuli się do niego i nie może przestać. nie wolno mi go nacisnąć ręką, bo krzyczy, że krzywdzę dziecko, a jak wgniotę odrobinę rękę w brzuch to przeprasza dziecko, że ma taką matkę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3973 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry Dziewczyny, nadrobiłam wszystko, ale nie cytuję bo nie mam jak, zaraz uciekam do cioci, bo od niej w spokoju pójdę sobie do gina.
Po pierwsze to witam Medi, fajnie, że wylazłaś z krzaczorów! ![]() A ja od rana biegam po lekarzach, obudziłam się o 5tej i nie mogłam złapać oddechu ani się podnieść. Dopiero o 7mej TŻ zwlókł mnie z łóżka, bo wcześniej bałam się ruszyć. Miałam ogromny ucisk na klatce piersiowej po lewej stronie. Chciałam jechać na IP, ale poszłam jednak do przychodni. Zrobili mi EKG, które źle wyszło, niedawno wróciłam z powtórzenia, wyniki już lepsze. Nadal mnie boli, nie mogę w pełni złapać oddechu. Lekarka mówi, że to neuralgia międzyżebrowa, coś w rodzaju nerwobóli ![]() ![]() No, to sobie ponarzekałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3974 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a brzuszek im wiekszy tym sliczniejszy ![]() a mi brzuch zmalal ![]() ![]() co do rodzinki to tez cos mam: moja siostra wie ze leze ale co by mi miala nie przeszkadzac... wiec slysze nagle jakby mi ktos drzwi chcial wywazyc, to dzieci kopia i wolaja "ciocia" a siostra na.pierdz.iela dzwonkiem jak po**ana... wiec dzwonie do niej i pytam "CO TY ROBISZ???!!!" wiec przestala i obrazona poszla napisalam jej smsa "łozysko mi sie odkleja i nie moge wstawac" odpisala "to dzieci" (dzieci nie dostaja do dzwonka 4 i 1,5 roku) to ja "i co z tego jak nie moge wstawac" "to powinnas lezec w szpitalu" no ku.rwa dzieki!! caly dzien wmawiam sobie ze bedzie dobrze, ze robie wszystko zeby uratowac dziecko tak ona jednym smsem sprawila ze cala sie trzese... ja p***ole ![]() a kolo niej w ciazy to wszyscy latali jak kolo jajka.. normalna z niej *** |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3975 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() melduję, że jutro staś wychodzi do domu ![]() ![]() jestem taka szczęsliwa ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3976 |
Zakorzenienie
|
Luna, Monika
![]() Adunia, daj znać jak po wizycie u gina ![]() Fiol tak się cieszę, że będziecie ze Stasiem razem w domku ![]()
#3977 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Adunia, oj, współczuję bardzo ![]() Moni, Ty to masz z tą mamą... A czy ona musi Ci przynosić te obiady? Luna, no, niezłe ziółko z tej Twojej siostry... ![]() A dzisiaj oprócz Aduni chyba któraś jeszcze ma wizytę ![]() W każdym razie- trzymam kciuki! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3978 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niezłą masz siostrę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
__________ byliśmy w Tesco, dzikie tłumy, zmęczyłam się. jeszcze zamknęli nam kasę przed nosem, podeszłam a babka z tabliczką "ostatni klient" i musieliśmy stać w kolejce do innej. naszło mnie jak nigdy na serek/twarożek waniliowy, który kiedyś kupiliśmy na wagę tak na spróbowanie, ale nie smakował nam i część wywaliliśmy, a teraz strasznie mnie naszło i okazało się, że już nie sprzedają.. przekopaliśmy regały i znaleźliśmy paczkowany, pochłonęłam już 2 bułki z tym twarożkiem ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3979 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze ewel ma wizytę. Czekamy na wieści
![]()
![]() |
#3980 |
Rozeznanie
|
Hej
jestem już po wizycie, nie miałam USG bo jeszcze za wcześnie, za 2 tygodnie już zrobi. Szyjka ok mam brać duphaston przez cały czas 2x1 zapobiegawczo. Położyłam ginowi wyniki HCG a on "co to jest" ja "HCG" a on " rośnie" i banan na buzi, pytał o objawy i cieszył się że są. Jestem pozytywnie nastawiona, musi być dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3981 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3982 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A że Ci się chciało to Tesco jechać, to podziwiam ![]() Cytat:
![]() Mi gin powiedział, że przy następnej ciąży po jej potwierdzeniu na usg zapisze mi duphaston, bo w wynikach wyszło, że w drugiej fazie cyklu miałam niski poziom progesteronu. Tobie też lekarz zapisał "dupka" na podstawie badań, czy "tak o"? Edytowane przez Mmedeah88 Czas edycji: 2012-10-11 o 18:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3983 |
Rozeznanie
|
Mmedeah88 nie witałam się jeszcze z Tobą
![]() Monika kompletnie nie rozumiem Twojej mamy Luna i to ma być siostra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3984 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37026526]Jezu co za teksty :/ Twoja mama jest naprawdę dziwną osobą ![]() eeh.. cieszyłam się dopóki nie usłyszałam, że za duży ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3985 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się cieszę, że ciążowe strachy mam za sobą, ale teraz zastanawiam się nad tym czy podołam obowiązkom nad Małym ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3986 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
do tesco mi się chce jeździć, bo jadę z 5 minut samochodem, a na większe zakupy i tak muszę samochód brać, to wolę tesco niż stokrotkę na osiedlu bo taniej i wybór duży. nabiorę więcej, mąż pcha wózek a potem nosi siaty, ja tylko prowadzę ![]() lekarze bardzo często przy ciąży po poronieniu dają profilaktycznie dupka albo luteinę nawet bez badań, ja tak dostałam luteinę, niewielką dawkę, bo nie miałam problemów na początku tej ciąży, ale ze względu na poronienie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3987 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja też, i będzie dobrze! ![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
ja swoją bym wpuściła, tyle, że ja mam ze swoją bardzo dobre relacje, szanujemy się, w każdej chwili, w nocy o północy pomagamy sobie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3988 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() U nas P. śmiga na zakupy i ma z tego wielką radochę. Ja mu tylko listę robię. Mój gin jest przeciwny braniu czegokolwiek na "zaś". Pewnie gdyby progesteron wyszedł dobrze, to oprócz folika nic bym nie brała. Edytowane przez Mmedeah88 Czas edycji: 2012-10-11 o 19:15 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3989 | |||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() fio ![]() ![]() nie ma innej opcji
![]() |
#3990 |
Konto usunięte
|
Mój instruktor na pierwszej jeździe cały czas gadał przez telefon, a mi kazał jechać 100 km/h po jakiejś drodze szybkiego ruchu :/ Nadmieniam, że do dziś nie mam prawka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.