|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI
seona przyszły mi te barwniki ładnie zapakowane z datą do czerwca 2016 roku także chyba wporządku powinny być
|
#4262 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale w sumie to nie jest chyba tak źle tylko tak ogólnie czuję mega przemęczenie
|
|
#4263 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej, hej
moje dziecko stalo sie dumnym posiadaczem 10-tego zeba polowa za nami, teraz mam nadzieje, ze bedzie z gorki. 2 nastepne wyjda na dniach, kolejne 2 spuchniete od maja i pewnie nie wyjda nigdy![]() Cytat:
padlam ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- co do nocnika to Filip tez nie chce usiasc, ma czas, nie popedzam go basiula mlody tez uwielbia sie wyglupiac, np. opiera sie o mnie jak siedzie na dywanie, ja udaje, ze mnie przewrocil, a on kwiczy ze smiechu, chowa sie za rura od barku (wcale go nie widac, nieee ) i robi a kuku wyginajac sie w pol, zarykuje sie ze smiechu, jak udaje weza, albo otwiera szafke i czeka, zebym go gonila![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
![]() zdolniacha![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
Baaardzo mozliwe, jak maly mial 8 mies pojechalam do rodzicow na 3 tyg, potem przyjechal tz, Filip nie odklejal sie od niego, jak bralam go na rece to ryczal, kilka tyg chodzil za nim krok w krok, jakby sie bal, ze zniknie. Teraz tz widuje malego tylko 30min rano, on jak wstaje to pierwsze co: ''tata? tata?'', jak widzi za oknem faceta idacego chodnikiem krzyczy szczesliwy ''tata'' serce sie kraja, ale co zrobic. W nocy sie tuli do tzta (bo budzi sie jak on wraca i muuuusi do lozka wtedy), tz dzwoni i maly wisi na mnie doslownie, dostaje tel i jak uslyszy glos to wola tata, sprawdzalam na innych, tylko jak tz dzwoni to tak gada. Dobrze, ze ide na te studia, chociaz chlopaki sobie pobeda razem. Boje sie tylko, ze tz bedzie niecierpliwy, bo dawno nie spedzal z nim calego dnia, mlody teraz maruda taka... |
|||
|
|
|
#4264 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo wtedy jeden stęka i drugi stęka, musze sie zmobilizować i zostawić ich samych w domu w sobote rano i pojechac na jakis shoping, tylko tz niechetnie zostaje z młodym i zawsze namawia mnie ze mnie zawiezie przecież i zawsze jest tak samo...musze kupic sobie jakieś ładne botki..narazi eoglądałam oferty na necie i podobają mi sie jedne w deichmanie ale za 219zł jak misie juz coś spodoba to zawsze kuźwa musi tyle kosztować musze cos wykombinować---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
ojejciu smutne to że tak teskni![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
czy wy nie zabardzo szalejecie z tymi zębami!!! u nas dopiero 2
|
|||
|
|
|
#4265 |
|
Zadomowienie
|
Bahamadia tą bułkę dałam do mm
Mój maluch także jak TZ wraca z pracy to uśmiecha się, widac radość gołym okiem, tz nawet obiadu czasem nie umie zjeść bo mu mały przeszkadza, chce na ręce itp a jak idzie pod prysznic to leci za nim i płacze więc coś w tej tęsknocie jest ![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Muffinkowy Filip jak zwykle w czołówce heheheh ![]()
|
#4266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie jest podobnie. Michał widzi tate rano i jak się uda to przed snem, czętso nie. Ale jak już go zobaczy, to tak jak piszesz łazi za nim krok w krok, nawet nie ma szans iść sam wymyć rąk, jak zamknie mu drzwi, to wyje pod nimi. Michał skojarzył sobie tate z autami, bo jak jedzie to mu machamy. Więc jak tylko auto pojawi się na podwórku, biegnie i krzyczy tata. Ostatnio tak wystartował na sąsiada, ale w połowie drogi skapnął się że to nie on, i tak stał jak wryty, boziu jak zobaczyłam jego zawiedzioną minkę aż mi serce ścisnęło ![]() Kasia, mój tż odkąd jest Michał i widzi, że ja nie leżę, to jak jesteśmy gdzieś na zakupach, grzecznie siedzą na kanapach bądź pod poczekalnią a jak tylko słyszę "żabciu już masz...?" to mierze go wzrokiem i dalej cierpliwie czeka ![]() Janeczko, ok też mojemu tak zrobię. Pamiętam jak z moją babcią tak jadłam na śniadanie, nawet niedawno zrobiłam to sobie, ale już tak nie smakowało ... ![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Mimi wstał, idę dać mu zupkę i lecimy Miłego Dnia
Chmury z bitej śmietany i czekoladowe niebo. Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2012-10-11 o 12:49 |
|
|
|
|
#4267 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() to chyba juz na wątku tylko my bezzębne
|
|
#4268 |
|
Zadomowienie
|
Zmokłam dziś 2razy :/ wysyłam z młodyd na spacer 10minut i do domu bo zaczęło lać,weszłam do domu rozebrałam dziecia i siebie umyłam kółka w wózku patrzę słońce...zniosłam wózek ubrałam małego i siebie i pochodziliśmy 30minut i zaczęło lać ale daleko od domu byłam i jak wróciłam to wszystko do suszenia...
Tz wramach "pokuty" za wczoraj ugotował rosół z indyka i gołębia pyszny był po zakupy na targu i kupił mi perfumy ładny zapach wybrał,a teraz usypia Filipa ;-) a ja się biorę za szorowanie podłogi w kuchni bo patrzeć na nią nie mogę.Kasia ja byłam na zakupach z siostra i jej córka,Amelka latała wszędzie nawet mi do przymierzalni weszła jak stanik mierzyłam i stwierdziła "fajne masz cycki" pani w sklepie zaczęła się śmiać;-) sis pilnowała Filipka też sobie muszę jakieś botki kupić ale jeszcze nic nie oglądałam...Uciekam sprzątać.
|
#4269 |
|
Zakorzenienie
|
jeny jeszcze 3 godziny do powrotu meza;/ dzisiaj jestem bez formy na szczescie pati bawi sie pieknie a lili oglosila strajk glodowy
|
|
|
|
#4270 |
|
Zadomowienie
|
patrzycie na Rozmowy w toku???
|
#4271 |
|
Zadomowienie
|
|
#4272 |
|
Zadomowienie
|
Tak...tzn bardziej słucham niż oglądam...brak słów
|
#4273 |
|
Zadomowienie
|
mi też brakuje słów, jednak głupota ludzka nie zna granic
|
#4274 |
|
Zadomowienie
|
owieczko dziecko prawde Ci powie,tak wiec,fajne masz cycki
![]() jakbym tu miala sis albo kogo kolwiek,to tez bym sie nawet nie zastanawiala,tylko jechala na zakupy,a tak to wlasnie,nie mam nawet jak przymierzyc czegokolwiek a o czym było? ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- chwale sie,chwale sie ![]() wiem ze u was juz dawno te etapy były,ale u nas dopiero sie zaczyna,a wiec,mala raczkuje pelna para ![]() poszlam do kuchni,a ona sie chyba wkurzyla ze zostala sama w pokoju,i jakby nigdy nic,przyszla za mna ![]() a slysze ze cos sapie na korytarzu,wiec sie wychylam patrze a ona uchachana na czworaka zapyla i powiem wam ze cos mniej marudzi,kupilismy wczoraj dentinox,smaruje jej dzisala,nie wiem czy to pomaga,ale nawet sie zaczela bawic
|
#4275 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam pytanie...planuje kupić spacerówke typu parasolka bo moja jest ciężka i nie chce mi się jej nosić na dół i do góry zresztą jeździć do sklepu i go składać i rozkładać-dobijające...więc możecie mi polecić jaka ś spacerówke typu parasolka nie drogą i z rozkład.,anym oparciem na płasko
|
#4276 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
|
|
#4277 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4278 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4279 |
|
Zadomowienie
|
W moim wózku zdejmuje się siedzisko składa koła pakuje je do bagażnika a później siedzisko wkurza mnie to bo jak jadę gdzieś z młodym sama to ciężko to ogarnąć;-) mam jedo bartatine wózek fajny ale na szybkie wyjścia za ciężki do noszenia i ;-)
---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Najchętniej kupiłabym coś do 200złotych...ale czy znajdę coś fajnegow tej cenie???
|
#4280 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba że będziesz czatować na All - czasem uda się upolować jakąś okazję może peg perego pliko lub si? maja dobre opinie
|
|
#4281 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trochę mi szkoda więcej kasy bo wsumie mam już wózek który wsumie jest ok nie licząc tego niewygodnego składania do samochdu;-)
|
|
#4282 | |
|
Zakorzenienie
|
Co mówili ?? Załatwiłam wszystko, torcik zamówiłam. 35zł/kg Zamówiłam 2kg, bita śmietana, tiramisu+czekolada z namisem i jakąś figurką dla chłopca. Babka zapewniła, że będzie pyszny... A Michał lata po mieszkaniu i marudzi ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
Szczerze mogę polecić Espiro, jestem z niej strasznie zadowolona. Jest leciutka, zwinna, głęboka, rozkłada się na leżąco. O taka, nasza jest cała szara: http://allegro.pl/wozek-espiro-magic...705173764.html I fajna jest też z tego względu, że ma łączoną roczkę, bo jak do tej pory jeździłam gondolą która miała cała rączkę, to na pojedynczych było mi strasznie ciężko. ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Wariateczko, dla dziecia Owieczko, aby nie zapeszyć poprawy tza...
Chmury z bitej śmietany i czekoladowe niebo. Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2012-10-11 o 21:19 |
|
|
|
|
#4283 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() też bym chciała taki idealny stanik...te co mam, nie są najgorsze, ale możnaby mieć coś lepszego, lepiej dobranego ![]() Cytat:
![]() dziewczyny, chciałam kupić narzutę na łózko w sypialni. Planowałam taką jedną ręcznie robioną, ale ona kosztuje 240zł i trochę szkoda mi tyle kasy wydać, bo będziemy malować i może modernizować salon i w niego wolałabym włożyć więcej grosza - narzuty, dywan, zasłony, coś na ściany, nie wiem czy nie malowanie mebli - zależy czy będzie w zebrę czy w panterkę... ![]() Wracając do sypialni. Na all zobaczyłam coś takiego z mikrofibry. Nie miałam z takim cudem jeszcze do czynienia, więc pytam - kupić czy darować bo to dziadostwo Prawdopodobnie 72/110 lub 73/111http://allegro.pl/koce-narzuty-narzu...691965624.html |
||
|
|
|
#4284 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Owieczka, jakie perfumy? mój to nawet kanapki nigdy nie zrobiłWariateczka, gratulacje dla córci!! nareszcie |
|
|
|
|
#4286 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zobacz czy w jysku nie ma jakichs przecen tam niektóre narzutki/koce są fajne, przynajmniej ja zastrzeżeń nie mam![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- ten espiro fajnie wyglada, tez po zimie musze zaopatrzyc sie w spacerówke, no chyba ze nie pociągne zimy na tym wózku co mam (jeszcze ten 3funkcyjny) ale mam zamiar go zajechać na amen! choc wkurza mnie juz starsznie;/ mały spi juz 40 min, ja pozmywałam, ogarnełam dom, zrobiłam przerwe na mleczko z miodem i zara zbiore sie za jabłka, chyba bede suszyć
|
|
|
|
|
#4287 | |
|
Zadomowienie
|
Wariateczka, Baszka gadali o młodych mamach np. 14 lat
ale wiedza tych osób na temat antykoncepcji powalająca ! No i jedna była taka co nie wiedziała kto jest ojcem bo spała z jakimiś dwoma, a z trzecim to ten synek wymusił na niej no ale miał za to sprawę w sądzie i dostał wyrok. Jednak do dziś nie wie kto jest ojcem i robią badania. Ma 16 lat i pow.ze spotyka się z jakimś tam kolesiem to teraz jakby była w ciązy to by wiedziała z kim widok jej matki bezcenny, przerażona kobitka jak nie wiem.Pokszyfko ja bym jako narzuty takiego czegoś nie kupowała, tak jak Oliveira pisze to zwykły koc. My mamy wózek jeszcze też ten 3w1, z chęcią bym go zmieniła na jakiś fajnieszy i lepszy ale narazie niech mały w nim jeździ. W PL mamy parasolkę taką zwykłą Baby Design żeby nie wozić tego kolosa na wiosnę kupimy coś nowego ![]() Jej zrobiłam se kurczak w sosie curry i wmuciłam 2 talerze teraz ruszać się nie umię...---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
to teraz będziesz miała wesoło hihih )
|
|
#4288 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mieszkam na Bronowicach Nowych/Małych zwał jak zwał... ale to znaczy mieszkamy blisko siebie, musimy kiedyś umówić na kawę albo spacer z dzieciakami. Jak miałam czas to chodziłyśmy dużo nawet na rynek na nogach o powrót tramwajem. okolice Stalowej Woli Dziewczyny zasypiam, wczoraj miałam babski wieczór z sąsiadkami - jedna po terminie tydzień, druga w 12 tygodniu a trzecia karmiąca 2 letnie dziecko... Nawet winka nei było z kim wypić... Ale i tak było super, oglądałyśmy romantyczne filmy i nie mogłyśmy sie nagadać do 1 w nocy. A dzisiaj w pracy ziewanie cały dzień... ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- jeszcze stronka o rodzinie i oszczędzaniu http://rodzinareceptanakryzys.pl/ |
|
|
|
|
#4289 |
|
Zadomowienie
|
pokszywko tez mi sie wydaje ze to taki zwykly koc bardziej jest,ale wiesz jak Tobie sie podoba to bierz
zawsze z czasem mozna zakupic cos lepszegohihi dziewczyny dzieki za mile slowa,jestem taka dumna z malej ![]() ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- mszpilko bronowice to mozna pwoiedziec takie moje strony,bo jak mieszkalam pod krk to bywalam tam codziennie
|
#4290 |
|
Zadomowienie
|
Baszka oblukam te wózki:-D
Pokszyfka ja miałam staniki fatalne...musiałam coś porządnego kupić choć przyznam szczerze że myślałam że wyjdzie taniej :-( ale trudno. A jeśli chodzi o narzute na łóżko to to co wstawiłaś to chyba koc jest ale z tej mikrofibry są chyba fajne-macałam kiedyś w sklepie to milutkie były a takie duże narzuty to kiedyś w biedronce widziałam fajny wzór i kolosy i były chyba za 100 lub 120 złotych - tak mi się wydaje ![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Seona te perfumy to takie zwykłe targówki ;-) ale fajnie pachną - słodko lubię takie,ale wsumie nie ważne jakie liczy się gest ;-)
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.

ale w sumie to nie jest chyba tak źle
tylko tak ogólnie czuję mega przemęczenie

nieraz to mi i chłop wlezie jakby dwójka dzieci była mało
a druga wtedy wejdzie i tańcuje wokół kibla

)
bo wtedy jeden stęka i drugi stęka, musze sie zmobilizować i zostawić ich samych w domu w sobote rano i pojechac na jakis shoping, tylko tz niechetnie zostaje z młodym i zawsze namawia mnie ze mnie zawiezie przecież i zawsze jest tak samo...musze kupic sobie jakieś ładne botki..narazi eoglądałam oferty na necie i podobają mi sie jedne w deichmanie ale za 219zł

aby nie zapeszyć poprawy tza...