Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-11, 11:46   #4261
basiula19
Zadomowienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI

seona przyszły mi te barwniki ładnie zapakowane z datą do czerwca 2016 roku także chyba wporządku powinny być

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 11:49   #4262
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość

Oli jak Ty dajesz rade w pracy przy tych nocnych pobudkach??? ja zachodze w głowe jak ja sobie z tym poradze, bede jak zombi!!!! bede straszyć dzieci w żłobku a ten czas nadchodzi wielkimi krokami;D
sama się zastanawiam ale w sumie to nie jest chyba tak źle tylko tak ogólnie czuję mega przemęczenie

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 12:03   #4263
muffinka90
Zakorzenienie

hej, hej

moje dziecko stalo sie dumnym posiadaczem 10-tego zeba polowa za nami, teraz mam nadzieje, ze bedzie z gorki. 2 nastepne wyjda na dniach, kolejne 2 spuchniete od maja i pewnie nie wyjda nigdy

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
A

Tak? A skąd? Pisałaś już o tym czy przeoczyłam?

Muffinka, Sigalla, jeśli chodzi o symbiozę to ja od 3 lat sama w kiblu nie byłam!!! nieraz to mi i chłop wlezie jakby dwójka dzieci była mało Jak tylko wchodzę, to Pati zaraz : "mama ja Ci uchylę drzwi, żebyś miała powietrze" jakbym tam Kurdów gazowała a druga wtedy wejdzie i tańcuje wokół kibla

No jest ciężko wysikać się z dwójką małych dzieci

A jak już jesteśmy przy sikaniu, to Lili nie da się posadzić na nocnik Pierwsza jest jak Pati sika, ale usiąść nie che, tylko chce wsadzac ręce do nocnika

padlam dobrze, ze nie obudzilam sobie dziecia tym rykiem

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

co do nocnika to Filip tez nie chce usiasc, ma czas, nie popedzam go

basiula mlody tez uwielbia sie wyglupiac, np. opiera sie o mnie jak siedzie na dywanie, ja udaje, ze mnie przewrocil, a on kwiczy ze smiechu, chowa sie za rura od barku (wcale go nie widac, nieee ) i robi a kuku wyginajac sie w pol, zarykuje sie ze smiechu, jak udaje weza, albo otwiera szafke i czeka, zebym go gonila

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
Basiula, Lili woli nas gonić, a Pati wolała uciekać Wogóle to Lili ma najlepszą zabawę jak Pati ucieka przed nią i woła "mama weź ją ode mnie" a Lili myśli, że to zabawa no chyba, że złośliwie ją goni

A Lili to od ponad 2 tyg. porządnie sama już chodzi, nawet pół mieszkania potrafi przejść Szok!! Bo Pati zaczęła jak miała 13 -14 m-cy.

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Dominej gratulacje!! ja to nie wiem ile ona ma zębów
zdolniacha

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
Napisane przez sigalla Pokaż wiadomość
witam się z kawą i wku...em na maxa!!!

pobudki co godz, a nawet co 20 min. i tak od 22. Boze co się dzieje z moim dzieckiem??? tak zle jeszcze nie było. Poł nocy przeryczałam z bezsilnosci, najchetniej dalej bym ryczała ale przeciez musze się nim zajmowac cały dzien, a już mnie głowa boli.
Na pewno nic go nie boli, raczej zakładam jakis problem psychiczny. Czy to mozliwe ze 10mscne dziecko teskni za tatą???
Teraz beztrosko grzebie w zmywarce, ale mam to w dupie (tylko noże wyjełam )

co do wyglupów to moj uwielbia ganiac się dookoła stolika, na zmiane w jedna i drugą stronę.

Tak teraz patrzę na moje dziecko i już mu tą noc wybaczyłam. Jest taki słodki i śmieszny. Własnie podnosi wysoko rączkę i sie cieszy bo wczoraj się uczylismy: jaki jesteś duży??? taaaki (rączka w górę)

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ----------

a ile ma Twoja młodsza coreczka?
Starsza ma 3 latka? dobrze wydedukowalam
chciałas taka mała rożnicę miedzy dziecmi? jak to się u Was sprawdza?

Baaardzo mozliwe, jak maly mial 8 mies pojechalam do rodzicow na 3 tyg, potem przyjechal tz, Filip nie odklejal sie od niego, jak bralam go na rece to ryczal, kilka tyg chodzil za nim krok w krok, jakby sie bal, ze zniknie. Teraz tz widuje malego tylko 30min rano, on jak wstaje to pierwsze co: ''tata? tata?'', jak widzi za oknem faceta idacego chodnikiem krzyczy szczesliwy ''tata'' serce sie kraja, ale co zrobic. W nocy sie tuli do tzta (bo budzi sie jak on wraca i muuuusi do lozka wtedy), tz dzwoni i maly wisi na mnie doslownie, dostaje tel i jak uslyszy glos to wola tata, sprawdzalam na innych, tylko jak tz dzwoni to tak gada. Dobrze, ze ide na te studia, chociaz chlopaki sobie pobeda razem. Boje sie tylko, ze tz bedzie niecierpliwy, bo dawno nie spedzal z nim calego dnia, mlody teraz maruda taka...

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 12:23   #4264
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
Byłam se wczoraj stanik kupić...pani mi ładnie pomogła,rozmiar dobrała...i zapłaciłam 89złotych ale warto było bo cycuszki wyglądają w nim bosko :-D
ja też musze iść kupic coś dla siebie, tylko nie mam jak ostatnio;/ nie chce iść z małym (bo nic nie przymierzyć nie moge) ani tym bardziej z tżtem i małym bo wtedy jeden stęka i drugi stęka, musze sie zmobilizować i zostawić ich samych w domu w sobote rano i pojechac na jakis shoping, tylko tz niechetnie zostaje z młodym i zawsze namawia mnie ze mnie zawiezie przecież i zawsze jest tak samo...musze kupic sobie jakieś ładne botki..narazi eoglądałam oferty na necie i podobają mi sie jedne w deichmanie ale za 219zł jak misie juz coś spodoba to zawsze kuźwa musi tyle kosztowaćmusze cos wykombinować

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
hej, hej

Baaardzo mozliwe, jak maly mial 8 mies pojechalam do rodzicow na 3 tyg, potem przyjechal tz, Filip nie odklejal sie od niego, jak bralam go na rece to ryczal, kilka tyg chodzil za nim krok w krok, jakby sie bal, ze zniknie. Teraz tz widuje malego tylko 30min rano, on jak wstaje to pierwsze co: ''tata? tata?'', jak widzi za oknem faceta idacego chodnikiem krzyczy szczesliwy ''tata'' serce sie kraja, ale co zrobic. W nocy sie tuli do tzta (bo budzi sie jak on wraca i muuuusi do lozka wtedy), tz dzwoni i maly wisi na mnie doslownie, dostaje tel i jak uslyszy glos to wola tata, sprawdzalam na innych, tylko jak tz dzwoni to tak gada. Dobrze, ze ide na te studia, chociaz chlopaki sobie pobeda razem. Boje sie tylko, ze tz bedzie niecierpliwy, bo dawno nie spedzal z nim calego dnia, mlody teraz maruda taka...

ojejciu smutne to że tak teskni

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
hej, hej

moje dziecko stalo sie dumnym posiadaczem 10-tego zeba polowa za nami, teraz mam nadzieje, ze bedzie z gorki. 2 nastepne wyjda na dniach, kolejne 2 spuchniete od maja i pewnie nie wyjda nigdy

czy wy nie zabardzo szalejecie z tymi zębami!!! u nas dopiero 2
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 12:33   #4265
janeczka7891
Zadomowienie

Bahamadia tą bułkę dałam do mm

Mój maluch także jak TZ wraca z pracy to uśmiecha się, widac radość gołym okiem, tz nawet obiadu czasem nie umie zjeść bo mu mały przeszkadza, chce na ręce itp a jak idzie pod prysznic to leci za nim i płacze więc coś w tej tęsknocie jest

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Muffinkowy Filip jak zwykle w czołówce heheheh
Stary 2012-10-11, 13:08   #4266
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie jest podobnie. Michał widzi tate rano i jak się uda to przed snem, czętso nie. Ale jak już go zobaczy, to tak jak piszesz łazi za nim krok w krok, nawet nie ma szans iść sam wymyć rąk, jak zamknie mu drzwi, to wyje pod nimi.
Michał skojarzył sobie tate z autami, bo jak jedzie to mu machamy. Więc jak tylko auto pojawi się na podwórku, biegnie i krzyczy tata. Ostatnio tak wystartował na sąsiada, ale w połowie drogi skapnął się że to nie on, i tak stał jak wryty, boziu jak zobaczyłam jego zawiedzioną minkę aż mi serce ścisnęło

Kasia, mój tż odkąd jest Michał i widzi, że ja nie leżę, to jak jesteśmy gdzieś na zakupach, grzecznie siedzą na kanapach bądź pod poczekalnią a jak tylko słyszę "żabciu już masz...?" to mierze go wzrokiem i dalej cierpliwie czeka

Janeczko, ok też mojemu tak zrobię. Pamiętam jak z moją babcią tak jadłam na śniadanie, nawet niedawno zrobiłam to sobie, ale już tak nie smakowało ...

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Mimi wstał, idę dać mu zupkę i lecimy

Miłego Dnia

Edytowane przez Bahamadia_25
Czas edycji: 2012-10-11 o 12:49
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 13:21   #4267
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
musze kupic sobie jakieś ładne botki..narazi eoglądałam oferty na necie i podobają mi sie jedne w deichmanie ale za 219zł jak misie juz coś spodoba to zawsze kuźwa musi tyle kosztowaćmusze cos wykombinować
ja tez tak mam

Cytat:
czy wy nie zabardzo szalejecie z tymi zębami!!! u nas dopiero 2
to chyba juz na wątku tylko my bezzębne

Stary 2012-10-11, 15:25   #4268
owieczka86
Zadomowienie

Zmokłam dziś 2razy :/ wysyłam z młodyd na spacer 10minut i do domu bo zaczęło lać,weszłam do domu rozebrałam dziecia i siebie umyłam kółka w wózku patrzę słońce...zniosłam wózek ubrałam małego i siebie i pochodziliśmy 30minut i zaczęło lać ale daleko od domu byłam i jak wróciłam to wszystko do suszenia...
Tz wramach "pokuty" za wczoraj ugotował rosół z indyka i gołębiapyszny był po zakupy na targu i kupił mi perfumy ładny zapach wybrał,a teraz usypia Filipa ;-) a ja się biorę za szorowanie podłogi w kuchni bo patrzeć na nią nie mogę.

Kasia ja byłam na zakupach z siostra i jej córka,Amelka latała wszędzie nawet mi do przymierzalni weszła jak stanik mierzyłam i stwierdziła "fajne masz cycki" pani w sklepie zaczęła się śmiać;-) sis pilnowała Filipka też sobie muszę jakieś botki kupić ale jeszcze nic nie oglądałam...
Uciekam sprzątać.
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 15:58   #4269
Seona
Zakorzenienie

jeny jeszcze 3 godziny do powrotu meza;/ dzisiaj jestem bez formy na szczescie pati bawi sie pieknie a lili oglosila strajk glodowy nic nie chce

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 15:59   #4270
janeczka7891
Zadomowienie

patrzycie na Rozmowy w toku???
Stary 2012-10-11, 16:28   #4271
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość

tak, masakra jakaś

Stary 2012-10-11, 16:31   #4272
owieczka86
Zadomowienie

Cytat:
Tak...tzn bardziej słucham niż oglądam...brak słów
Stary 2012-10-11, 16:36   #4273
janeczka7891
Zadomowienie

mi też brakuje słów, jednak głupota ludzka nie zna granic
Stary 2012-10-11, 17:12   #4274
wariateczka88
Zadomowienie

owieczko dziecko prawde Ci powie,tak wiec,fajne masz cycki
jakbym tu miala sis albo kogo kolwiek,to tez bym sie nawet nie zastanawiala,tylko jechala na zakupy,a tak to wlasnie,nie mam nawet jak przymierzyc czegokolwiek

Cytat:
a o czym było?

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

chwale sie,chwale sie
wiem ze u was juz dawno te etapy były,ale u nas dopiero sie zaczyna,a wiec,mala raczkuje pelna para
poszlam do kuchni,a ona sie chyba wkurzyla ze zostala sama w pokoju,i jakby nigdy nic,przyszla za mna
a slysze ze cos sapie na korytarzu,wiec sie wychylam patrze a ona uchachana na czworaka zapyla

i powiem wam ze cos mniej marudzi,kupilismy wczoraj dentinox,smaruje jej dzisala,nie wiem czy to pomaga,ale nawet sie zaczela bawic

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 17:18   #4275
owieczka86
Zadomowienie

Dziewczyny mam pytanie...planuje kupić spacerówke typu parasolka bo moja jest ciężka i nie chce mi się jej nosić na dół i do góry zresztą jeździć do sklepu i go składać i rozkładać-dobijające...więc możecie mi polecić jaka ś spacerówke typu parasolka nie drogą i z rozkład.,anym oparciem na płasko
Stary 2012-10-11, 17:45   #4276
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie...planuje kupić spacerówke typu parasolka bo moja jest ciężka i nie chce mi się jej nosić na dół i do góry zresztą jeździć do sklepu i go składać i rozkładać-dobijające...więc możecie mi polecić jaka ś spacerówke typu parasolka nie drogą i z rozkład.,anym oparciem na płasko
to znaczy?

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Cytat:
to znaczy, chcesz ją zostawiać gdzieś na korytarzu? bez obawy że ktos ukradnie jak będzie tania?

Stary 2012-10-11, 17:51   #4277
owieczka86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
to znaczy?

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

to znaczy, chcesz ją zostawiać gdzieś na korytarzu? bez obawy że ktos ukradnie jak będzie tania?
Ja mieszkam w domku więc nie ma obawy że ktoś ukradnie bo teście mieszkają na dole ;-) chodzi o to żeby była lekka łatwa w składaniu potrzebna mi głównie po to żeby ja pakować do bagażnika jak jadę na zakupy i ewentualnie na szybkie spacery jesienne bo mycie kół i noszenie mojej ciężkiej mnie wykończy...a co do ceny to nie wiem rozważam również zakup używanej
Stary 2012-10-11, 17:53   #4278
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Ja mieszkam w domku więc nie ma obawy że ktoś ukradnie bo teście mieszkają na dole ;-) chodzi o to żeby była lekka łatwa w składaniu potrzebna mi głównie po to żeby ja pakować do bagażnika jak jadę na zakupy i ewentualnie na szybkie spacery jesienne bo mycie kół i noszenie mojej ciężkiej mnie wykończy...a co do ceny to nie wiem rozważam również zakup używanej
to zastanów się nad ceną, bo są używane za 500zl i nowe za 150

Stary 2012-10-11, 17:56   #4279
owieczka86
Zadomowienie

W moim wózku zdejmuje się siedzisko składa koła pakuje je do bagażnika a później siedzisko wkurza mnie to bo jak jadę gdzieś z młodym sama to ciężko to ogarnąć;-) mam jedo bartatine wózek fajny ale na szybkie wyjścia za ciężki do noszenia i ;-)

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Cytat:
to zastanów się nad ceną, bo są używane za 500zl i nowe za 150
Najchętniej kupiłabym coś do 200złotych...ale czy znajdę coś fajnegow tej cenie???
Stary 2012-10-11, 18:05   #4280
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:

Najchętniej kupiłabym coś do 200złotych...ale czy znajdę coś fajnegow tej cenie???
hmmm, chyba bedzie ciężko chyba że będziesz czatować na All - czasem uda się upolować jakąś okazję

może peg perego pliko lub si? maja dobre opinie

Stary 2012-10-11, 18:08   #4281
owieczka86
Zadomowienie

Cytat:
hmmm, chyba bedzie ciężko chyba że będziesz czatować na All - czasem uda się upolować jakąś okazję

może peg perego pliko lub si? maja dobre opinie
Dzięki obejrze te wózki trochę mi szkoda więcej kasy bo wsumie mam już wózek który wsumie jest ok nie licząc tego niewygodnego składania do samochdu;-)
Stary 2012-10-11, 18:22   #4282
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:

Co mówili ??

Załatwiłam wszystko, torcik zamówiłam. 35zł/kg Zamówiłam 2kg, bita śmietana, tiramisu+czekolada z namisem i jakąś figurką dla chłopca. Babka zapewniła, że będzie pyszny...

A Michał lata po mieszkaniu i marudzi

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Cytat:

Szczerze mogę polecić Espiro, jestem z niej strasznie zadowolona. Jest leciutka, zwinna, głęboka, rozkłada się na leżąco.

O taka, nasza jest cała szara:

http://allegro.pl/wozek-espiro-magic...705173764.html

I fajna jest też z tego względu, że ma łączoną roczkę, bo jak do tej pory jeździłam gondolą która miała cała rączkę, to na pojedynczych było mi strasznie ciężko.

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Wariateczko, dla dziecia

Owieczko, aby nie zapeszyć poprawy tza...

Edytowane przez Bahamadia_25
Czas edycji: 2012-10-11 o 21:19
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 18:23   #4283
pokszyfka
Zadomowienie

Cytat:
Zmokłam dziś 2razy :/ wysyłam z młodyd na spacer 10minut i do domu bo zaczęło lać,weszłam do domu rozebrałam dziecia i siebie umyłam kółka w wózku patrzę słońce...zniosłam wózek ubrałam małego i siebie i pochodziliśmy 30minut i zaczęło lać ale daleko od domu byłam i jak wróciłam to wszystko do suszenia...
Tz wramach "pokuty" za wczoraj ugotował rosół z indyka i gołębiapyszny był po zakupy na targu i kupił mi perfumy ładny zapach wybrał,a teraz usypia Filipa ;-) a ja się biorę za szorowanie podłogi w kuchni bo patrzeć na nią nie mogę.

Kasia ja byłam na zakupach z siostra i jej córka,Amelka latała wszędzie nawet mi do przymierzalni weszła jak stanik mierzyłam i stwierdziła "fajne masz cycki" pani w sklepie zaczęła się śmiać;-) sis pilnowała Filipka też sobie muszę jakieś botki kupić ale jeszcze nic nie oglądałam...
Uciekam sprzątać.
no i db zrobił

też bym chciała taki idealny stanik...te co mam, nie są najgorsze, ale możnaby mieć coś lepszego, lepiej dobranego
Cytat:
Napisane przez wariateczka88 Pokaż wiadomość
chwale sie,chwale sie
wiem ze u was juz dawno te etapy były,ale u nas dopiero sie zaczyna,a wiec,mala raczkuje pelna para
poszlam do kuchni,a ona sie chyba wkurzyla ze zostala sama w pokoju,i jakby nigdy nic,przyszla za mna
a slysze ze cos sapie na korytarzu,wiec sie wychylam patrze a ona uchachana na czworaka zapyla

i powiem wam ze cos mniej marudzi,kupilismy wczoraj dentinox,smaruje jej dzisala,nie wiem czy to pomaga,ale nawet sie zaczela bawic

dziewczyny, chciałam kupić narzutę na łózko w sypialni. Planowałam taką jedną ręcznie robioną, ale ona kosztuje 240zł i trochę szkoda mi tyle kasy wydać, bo będziemy malować i może modernizować salon i w niego wolałabym włożyć więcej grosza - narzuty, dywan, zasłony, coś na ściany, nie wiem czy nie malowanie mebli - zależy czy będzie w zebrę czy w panterkę...
Wracając do sypialni. Na all zobaczyłam coś takiego z mikrofibry. Nie miałam z takim cudem jeszcze do czynienia, więc pytam - kupić czy darować bo to dziadostwo Prawdopodobnie 72/110 lub 73/111
http://allegro.pl/koce-narzuty-narzu...691965624.html
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 18:29   #4284
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość

dziewczyny, chciałam kupić narzutę na łózko w sypialni. Planowałam taką jedną ręcznie robioną, ale ona kosztuje 240zł i trochę szkoda mi tyle kasy wydać, bo będziemy malować i może modernizować salon i w niego wolałabym włożyć więcej grosza - narzuty, dywan, zasłony, coś na ściany, nie wiem czy nie malowanie mebli - zależy czy będzie w zebrę czy w panterkę...
Wracając do sypialni. Na all zobaczyłam coś takiego z mikrofibry. Nie miałam z takim cudem jeszcze do czynienia, więc pytam - kupić czy darować bo to dziadostwo Prawdopodobnie 72/110 lub 73/111
ja myślę że to po prostu zwykły koc

Stary 2012-10-11, 18:38   #4285
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Szczerze mogę polecić Espiro, jestem z niej strasznie zadowolona. Jest leciutka, zwinna, głęboka, rozkłada się na leżąco.

O taka, nasza jest cała szara:

http://allegro.pl/listing.php/search...&string=espiro

I fajna jest też z tego względu, że ma łączoną roczkę, bo jak do tej pory jeździłam gondolą która miała cała rączkę, to na pojedynczych było mi strasznie ciężko.
Baha, Owieczka o tym samym myślałam. Ma go moja sąsiadka i koleżanka i obie są zachwycone!!

Owieczka, jakie perfumy?mój to nawet kanapki nigdy nie zrobił

Wariateczka, gratulacje dla córci!! nareszcie

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 19:55   #4286
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
no i db zrobił

hmmm jakos mnie nie przekonuje zobacz czy w jysku nie ma jakichs przecen tam niektóre narzutki/koce są fajne, przynajmniej ja zastrzeżeń nie mam

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

ten espiro fajnie wyglada, tez po zimie musze zaopatrzyc sie w spacerówke, no chyba ze nie pociągne zimy na tym wózku co mam (jeszcze ten 3funkcyjny) ale mam zamiar go zajechać na amen! choc wkurza mnie juz starsznie;/

mały spi juz 40 min, ja pozmywałam, ogarnełam dom, zrobiłam przerwe na mleczko z miodem i zara zbiore sie za jabłka, chyba bede suszyć
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 20:13   #4287
janeczka7891
Zadomowienie

Wariateczka, Baszka gadali o młodych mamach np. 14 lat ale wiedza tych osób na temat antykoncepcji powalająca ! No i jedna była taka co nie wiedziała kto jest ojcem bo spała z jakimiś dwoma, a z trzecim to ten synek wymusił na niej no ale miał za to sprawę w sądzie i dostał wyrok. Jednak do dziś nie wie kto jest ojcem i robią badania. Ma 16 lat i pow.ze spotyka się z jakimś tam kolesiem to teraz jakby była w ciązy to by wiedziała z kim widok jej matki bezcenny, przerażona kobitka jak nie wiem.

Pokszyfko ja bym jako narzuty takiego czegoś nie kupowała, tak jak Oliveira pisze to zwykły koc.

My mamy wózek jeszcze też ten 3w1, z chęcią bym go zmieniła na jakiś fajnieszy i lepszy ale narazie niech mały w nim jeździ. W PL mamy parasolkę taką zwykłą Baby Design żeby nie wozić tego kolosa na wiosnę kupimy coś nowego

Jej zrobiłam se kurczak w sosie curry i wmuciłam 2 talerze teraz ruszać się nie umię...

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:
Napisane przez wariateczka88 Pokaż wiadomość
owieczko dziecko prawde Ci powie,tak wiec,fajne masz cycki
jakbym tu miala sis albo kogo kolwiek,to tez bym sie nawet nie zastanawiala,tylko jechala na zakupy,a tak to wlasnie,nie mam nawet jak przymierzyc czegokolwiek

a o czym było?

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

chwale sie,chwale sie

to teraz będziesz miała wesoło hihih )
Stary 2012-10-11, 20:53   #4288
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Cytat:
Napisane przez sigalla Pokaż wiadomość
no to mamy na odwrot ze wspomnieniami, bo ja w ciaży permanentnej mogłabym być, było cudnie i bardzo za tym stanem tesknie. a czemu dla Ciebie ciaza nie bardzo?
rodziłam na Ujastku

a gdzie w krkowie mieszkasz? bo ja okolice nowego kleparza
mieszkamy tu niecałe 2 latka i powoli mogę powiedziec ze da się tu życ
eh sporo różnych dolegliwości... dużo by opowiadać a chce zapomnieć żeby nie zniechęcać sie do kolejnego baby...

ja mieszkam na Bronowicach Nowych/Małych zwał jak zwał... ale to znaczy mieszkamy blisko siebie, musimy kiedyś umówić na kawę albo spacer z dzieciakami. Jak miałam czas to chodziłyśmy dużo nawet na rynek na nogach o powrót tramwajem.
Cytat:

Tak? A skąd? Pisałaś już o tym czy przeoczyłam?
okolice Stalowej Woli

Dziewczyny zasypiam, wczoraj miałam babski wieczór z sąsiadkami - jedna po terminie tydzień, druga w 12 tygodniu a trzecia karmiąca 2 letnie dziecko... Nawet winka nei było z kim wypić... Ale i tak było super, oglądałyśmy romantyczne filmy i nie mogłyśmy sie nagadać do 1 w nocy. A dzisiaj w pracy ziewanie cały dzień...

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

jeszcze stronka o rodzinie i oszczędzaniu http://rodzinareceptanakryzys.pl/
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 21:00   #4289
wariateczka88
Zadomowienie

pokszywko tez mi sie wydaje ze to taki zwykly koc bardziej jest,ale wiesz jak Tobie sie podoba to bierz zawsze z czasem mozna zakupic cos lepszego

hihi dziewczyny dzieki za mile slowa,jestem taka dumna z malej

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

mszpilko bronowice to mozna pwoiedziec takie moje strony,bo jak mieszkalam pod krk to bywalam tam codziennie

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-11, 21:06   #4290
owieczka86
Zadomowienie

Baszka oblukam te wózki:-D

Pokszyfka ja miałam staniki fatalne...musiałam coś porządnego kupić choć przyznam szczerze że myślałam że wyjdzie taniej :-( ale trudno. A jeśli chodzi o narzute na łóżko to to co wstawiłaś to chyba koc jest ale z tej mikrofibry są chyba fajne-macałam kiedyś w sklepie to milutkie były a takie duże narzuty to kiedyś w biedronce widziałam fajny wzór i kolosy i były chyba za 100 lub 120 złotych - tak mi się wydaje

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Seona te perfumy to takie zwykłe targówki ;-) ale fajnie pachną - słodko lubię takie,ale wsumie nie ważne jakie liczy się gest ;-)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości