![]() |
#2701 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2702 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale jak jesteś za granicą to nie podlegasz dość rąbnietej służbie zdrowia holenderskiej ^^ ja niby na razie narzekać nie mogę ale wiem że nie raz może być nie ciekawie oO
![]() |
#2703 |
Zadomowienie
|
Dragusia88 wszystkiego naj, naj, naj...
![]() ![]() ![]()
#2704 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja podlegam tej niemieckiej a z tego co wiem to kobieta w ciąży i później z dzieckiem ma sie nie najgorzej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2705 | |
Wtajemniczenie
|
Hej !
Dzięki za wszystkie gratulacje ! Rany, ile tu osób z górnikami w rodzinie, w szoku ![]() Cytat:
![]() Agnjeska ![]() Dragusia stooo lat ![]() uff nadrobiłam ![]()
![]() |
#2706 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() właśnie skończyłam zmywać i czas na kakałko ![]() ![]() Cytat:
![]() teraz to już w ogóle te nasze wątkowe chłopaki pobiją się o Michasię ![]()
![]() |
#2707 | |||
Raczkowanie
|
Dragusia 100 lat
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja już ponad rok po ślubie i do dziś się nie odważyłam na "mamowanie i tatowanie" do teściów. Nie wiem jakoś mi to nie może przez gardło przejść. Dobrze się z nimi dogaduję, ale jakoś tak wolę się zwracać bez osobowo. Cytat:
![]() ![]() Nie dużo przytyłaś, tak mi się wydaje, że w normie. Zmykam jakąś kolację zrobić, bo didol się jedzenia domaga ![]()
![]() |
#2708 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A co twój Tż na to? Cytat:
![]() ![]() no bo dla lekarza to jak dobrze to dobrze a my chciałybyśmy szczegóły znać, w końcu jesteśmy raz w miesiącu na wizycie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2709 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za miłe powitanie
![]() Mam parę pytań do was ![]() Kiedy zobaczyłyście faktycznie swój ciążowy brzuszek? Mi wzdęcia minęły i znów jestem płaska, jedynie na wieczór mi trochę brzuch wywala ![]() Strasznie swędzi mnie skóra, wysypało mi szyję, dekolt i pod piersiami. Czy któraś też tak miała? Na początku ciąży dużo spałam i od paru dni znów muszę się przespać chociaż pół godz w ciągu dnia bo padam. Nie wiem dlaczego tak mam;/ Ewka współczuję teściowej, ja mam takie akcje z ciotką TŻta. |
![]() ![]() |
![]() |
#2710 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dziewczyny tak wam zazdroszcze takiej beztroskiej ciazy... ![]() ja dosc ze niedawno stracilam dziecko to teraz musze sie bac o drugie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2711 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do swędzenia to do tej pory często swędzi mnie brzuch i czasem piersi, reszta ciała nie ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2712 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie już dawno brzuszek duży :P Z objawów u Ciebie... byłam senna, bardzo senna...
![]() |
#2713 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() u mnie rusza 18tc ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2714 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do brzuszka to mi dopiero teraz lekko zaokrąglony jest ale że ciążowy to nie widać a skończony już 17 tydzień mam (;
![]() |
#2715 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Senność to normalka, ja też na początku tak miałam potem przerwa a ostatnio znów ale już nie tak bardzo ![]() a "syfkami" też mnie trochę zsypało ale to tak okresowo są albo nie ma ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2716 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nom dlatego nie kupiłam Cytat:
![]() no cieszyłam się strasznie jak wrócił do domu, otworzył lodówkę i wyciągnął piwo ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() to mi podobnie powiedziała koleżanka... i też byłam w 4 miesiącu i zakończyła tekstem "ja się boję co to będzie w 9 miesiącu" albo często słyszę "ty na pewno jedno dziecko masz?" ![]() ![]() Cytat:
za to mają robić odkrywkę ![]() Cytat:
![]() ja się dowiedziałam w 13tyg że synka będę miała ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Michalinka będzie modelką ![]() Cytat:
Kochane co radzicie kupić? ![]() poszewka na kołderkę, poszewka na poduszkę i ochraniacz http://allegro.pl/feretti-trio-3cz-w...702869834.html
![]() ![]() |
![]() |
#2717 |
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny za odpowiedź.
Jak to cudownie czytać o waszych maluszkach ![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- A jeszcze mam pytanie ![]() Kiedy macie zamiar kupować wózki, łóżeczka itd? Ja muszę przyznać że już kupiłam parę ciuszków (używane) ale były piękne. I jakoś wszystkie dla dziewczynki a wszyscy nam "wróżą" chłopaka. Najwyżej później będę się martwić co z tym zrobić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2718 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny PORADŹCIE!!!
1. jestesmy juz w 15ty tygodniu,wczoraj mielismy wizyte kontrolna (jak co msc) i lekarka spojrzala tylko na badania, potwierdzila ze wyniki sa w porzadku sprawdzila pochwe (nie wiem wlascicie co sie w ten sposob bada?!), i tyle... zadnego usg, zadnego zdjecia pomoarow dziecka... nic... czy tj normalne? 2. mam lekkie przeziębienie, tzn w pon/wt mialam po 37 katar i lekkie swedzenie gardla, ale natualnie leczylam sie czosnkiem, ewent 1 raz tantum verde, i smarowalam amolem klatke, plecy i stopy... przechodzilo, wczoraj i dzis nie mam juz temp, katar pratycznie zszedl, kaszlne moze z 3razy na dzien, ale tj zwykly suchy kaszel, nie mam trudnosci w oddychaniu, czuje się dobrze... ginekolog na mnie najechala ze powinnam z mety isc do rodzinnego, tylko ona nie rozumie ze moj rodzinny nie zrobi KOMPLETNIE NIC poza zapisaniem mi antybiotyku... ![]() ![]() 3. to juz 15ty tydzien a mnie nadal niedobrze i mnie mdli , nawet ostatnio po raz pierwszy wymiotowalam... czy tj normalne?... |
![]() ![]() |
![]() |
#2719 |
Kniaginia
|
Witam nowe Mamy
![]() Jak myślicie - uda mi się wydębić skierowanie na morfologię i mocz od internisty w publicznej przychodni? Właśnie dziś wreszcie się zapisałam do przychodni w Wawie. A tak to chodzę prywatnie. Ale chociaż te podstawowe badania chciałabym zrobić korzystając z publicznej służby zdrowia. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2720 |
Zadomowienie
|
Jak pisałam wcześniej, ja dopiero dziś kupiłam pierwsze body, a jakiś miesiąc temu pierwsze skarpetki. Nie kupuję jeszcze niczego. Z jednej strony nie chcę zapeszać, a z drugiej- teraz są inne wydatki i na malucha będzie jeszcze czas. Orientuję się powoli co jest dobre, co ile kosztuje. Nie chcę jeszcze kupować rzeczy do maleństwa, bo jak wspomniałam, czasu dużo
![]() myaja USG chyba nie robią za każdym razem. Ja np. idę teraz, to osobna wizyta, i będzie to 3 USG a już słyszałam od znajomych, ze za często, że one miały 3-4 badania na całą ciążę. Jeśli chodzi o badanie pochwy, na każdej wizycie mam takie. Lekarz sprawdza czy szyjka macicy nie jest zaczerwieniona, czy się nie skraca itd. Trzeba sprawdzać czy drogi rodne są w dobrym stanie ![]() ![]()
27.11.2009 - pierwsza randka ![]() 02.08.2012 - nasz ślub ![]() 25.03.2013 - me + you = Sławek ![]() Edytowane przez czarny flamaster Czas edycji: 2012-10-11 o 20:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#2721 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2722 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() przeszło niedawno.. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() spadam spać.. papap..
![]() |
#2723 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
to jak nie jesteś zadowolona z lekarza to zmień, będziesz spokojniejsza co do 2 kup sobie prenatal gripcare to dla kobiet w ciąży przeciwko grypie, na naturalnych składnikach typu czosnek, aronia itd itd no mi jungle bardziej pasuje, bo mam mieć ściany biało niebieskie ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- no to kupię ![]() choć cena koszmarek, ale w sumie nie kupiłam kołyski, a zarobione mam 720zł już także kupię coś full wypas ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A już napisałaś że kupisz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2725 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
O widzę że mi się dwa zdjęcia łóżeczek wstawiło jedno miała być komoda... A poszewki fajne, mi osobiście się rabitt ecru bardziej podoba :p No idę na KR a potem spać Dobranoc.
![]() |
#2726 | |||
Zakorzenienie
|
ja tez okrągłe tylko o5 więcej
![]() ![]() Cytat:
![]() to widze same urodzinowe imprezy na porodówkach bedą ![]() Cytat:
![]() a mdłosci ja tez dlugo mialam ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem w skończonym 20tyg i dalej mam mdłości, także możesz mieć do porodu ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2728 |
Zakorzenienie
|
ja po wizycie
![]() ![]() tak więc kolejny chłopak do walki o Michalinkę ![]() https://lh4.googleusercontent.com/-U.../WP_000024.jpg w sumie po wizycie ok maluch waży 250g
#2729 | |
Zakorzenienie
|
kupiłam i zapłaciłam
![]() ![]() Cytat:
![]() a teraz która firanka ![]() ![]() http://allegro.pl/firana-justyna-woa...685865042.html http://allegro.pl/dekoracja-lambreki...700025882.html kolor 9 chyba http://allegro.pl/fotofiranki-dzieci...632103966.html ta ciekawa, ale nie wiem jak z przepuszczalnością światła, a ja lubię jasne pokoje dla Julki kupuję tą http://allegro.pl/dekoracja-lambreki...684157234.html wzór ten pierwszy pokazany
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2012-10-11 o 21:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2730 |
Zakorzenienie
|
![]()
buuuuu, dziewczyny kurde bele, szykowalam sie pod prysznic sciagam biustonosz patrze - a tam mi skora na leweym sutku pekla W DOSLOWNYM STOPNIU TEGO ZNACZENIA !!! mam taka kreske dzielaca sutka na dwie czesci i skora jakby schodzi !!! nie mam zielonego pojecia co to moze byc i od czego..??
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.