|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci ![]() |
|||
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
15 | 35,71% |
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
0 | 0% |
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
1 | 2,38% |
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
15 | 35,71% |
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
0 | 0% |
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
3 | 7,14% |
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
4 | 9,52% |
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
4 | 9,52% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Cytat:
Tak u nas zebowa przerwa Kupiłam taki jasny szaro- biało bezowy 2 częściowy Postaram sie niedługo fotkę wstawić Wczoraj brzuchol sie uspokoił A dzisiaj mnie znowu polamalo Sypie sie ![]() Straszna historia ![]() Gratuluje owsianki ![]() A wiesz zawsze sie zapominam spytać używasz może FaceTime'a na swoim airze juzlepiej ![]() Słodki Bartek. ![]() A przyjaciel Adasia ma jakieś imię Bo my mamy Zdzicha w domu ![]() Cytat:
Szczególnie rano jak muszę sie szybko wyszukiwać D pracy to pozwalam mu chwilke poglądac. U nas hitem są piosenki z akademii Kleksa, aczuchy i piosenki z baby tv szczególnie "autobus" Jasiek nawet udaje ze naciska klaskon i mówi " tu tu tu" Zdrówka dla Martynki Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny sie wykruszaja, mam nadzieje ze wy będziecie chociaż chcieli sie spotkać z telikową rodzinka ![]() No to w końcu mogę sie powitać ![]() Do połowy nas zapakowalam na jutrzejszy wyjazd Dziewczyny mam pytanie czy w taka pogodę jak teraz ubieracie dzieciaczkom juz te ciepłe kurteczki?? Pytanie numer 2 ile wasze dzieciaczki zjadają na obiad i co zjadają
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-10-11 o 23:07 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3872 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Napisz namiary na PW ![]() A ile chuda dupka waży teraz? ![]() Cytat:
![]() - dobrze, ze chociaż takie przerwy są, inaczej by się dzieci ( mamy) wykończyły ![]() - nie używam ![]() - ja nie zakładam, bo jeszcze jej nie mam ![]() ![]() - ja się chyba nie przyznaję, bo mało ![]()
![]() |
#3873 |
Wtajemniczenie
|
No i Jeszce przypomniało mi sie ze na wózku plama więc poszłam wyprać
Brumciu face time to aplikacja ( chyba darmowa) do darmowych telekonferencji Więc jak byś sobie ściągnęła to nasi chłopcy mogli by mogli sobie machac do siebie Czasami w trakcie dnia dzwonię do Tzta i Jachu tak sie cieszy ze całuje monitor ![]() Właśnie z tym obiadkiem u nas podobnie Z tym ze Jaś zjada tez często sloiczki( bo jest u mojej mamy wtedy) i tak sie zastanawiam czy nie dawać mu wiecej Co do ubierania to Jeszce mysle co z Buziaki My mamy takie elefanty ale one chyba za ciepłe nie są?? Czym większe dziecko tym glupsza jestem Zamykam spać Dobranoc ![]()
#3874 |
Wtajemniczenie
|
Telik mi sie wydaje ze taki zwykły słoik to za mało. Od czasu jak Wiki je moje zupki raz dałam jej słoik i sie zwyczajnie nie najadla. 3 machniecia łyżka i słoika nie ma.
Face time. Ja tez mam. I Message rownież ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3875 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tymek więcej by nie zjadł. Zaczyna wymiękać zawsze 2-3 łyżeczki przed końcem takiej porcji. A że to duży słoiczek, wiem stąd, że w nich mrożę ![]() My też mamy tylko te wiosenne-jesienne, lekkie elefanteny. Dobranoc ![]() I coś na dobranoc ![]() http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphoto...64456401_n.jpg ---------- Dopisano o 01:21 ---------- Poprzedni post napisano o 01:20 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3876 | |||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() Marzenko, właśnie miałam pisać że coś Ciebie i Iustynkę czarodziejskie moce opuściły ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
1 - nie ma imienia, roboczo określany jest jako Miś Podróżnik, bo Adaś go wszędzie ze sobą włóczy, gdzie jedziemy, tam i miś musi być ![]() 2 - na obiad różnie, kiedyś miał "zupę" (warzywa+makaron na gęsto) na dwa dni to zjadł w jeden, bo tak mu podeszła, a w inny dzień zje dwie łyżki i ma dość. Generalnie je dużo różnych rzeczy, najlepsze jest to co aktualnie ktoś inny ma na talerzu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:10 ---------- Poprzedni post napisano o 05:47 ---------- Jeszcze ogłoszenie parafialne ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3877 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
Radek zjada odpowiednik dużego słoiczka, czasem nawet całego nie zje. Nie ubieram takiej typowo zimowej kurtki jeszcze, mamy takie jesienne, ciepłe. Dziewczyny nie wiem czy Wam pisałam ale niedawno w kaszce kukurydzianej firmy KUPIEC mieliśmy robaki. Takie małe, białe i grube larwy. Najgorsze jest ot, że zrobiłam raz Radkowi i zjadł ![]() Kaszka miała termin ważności do stycznia 2013. Może była źle przechowywana? Nie wiem. Parę dni temu kupiłam (w tym samym sklepie osiedlowym) płatki owsiane też z KUPCA i dzisiaj zauważyłam takie nitki zwisające (jakby pajęczynki), ale larw nie widziałam. Wywaliłam. W kukurydzianej z larwami też takie nitki były, ciężko zauważyć te robaki. Nie wiem czy to wina sklepu czy po prostu taką dostawe mieli, bo płatki kupiłam jakiś czas później bo zamawiali. Tylko się zastanawiam czy rzeczywiście zamówili czy ściągnęli z drugiego sklepu bo mają dwa. Eh... A mam w domu kaszkę kukurydziankę ważną do listopada 2012 roku kupioną w innym sklepie i jest ok, dzisiaj robiłam. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3878 |
Zakorzenienie
|
Ania, Brumek pisze pw.
Telik ja zakłądam taką jesienną kurtkę na polarku. buty tez takie jesienne tego typu http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...i%C4%99ce.prod Co do jedzenia u nas bardzo różnie. Wczoraj opędzlowała dwie miseczki zupy kalafiorowej, a czasem tylko poł miseczki. |
![]() ![]() |
![]() |
#3879 |
Wtajemniczenie
|
Telik Antek zjada talerz gleboki takiej gestej zupy, na drugie danie ciut mniej i to sa glownie warzywa, czasem jakis pulpet, risotto, czy ryba w warzywach. W zupie zawsze jest mieso, wiec do drugiego w zasadzie nie daje.
Kurtke zakladam cieplejsza, taka jesienna. Buty "normalne" elefanteny. Wczoraj na probe zalozylam mu rekawiczki dziewczyn i nie chcial oddac, wiec musze dla niego poszukac w szafie, bo raczki po spacerze zawsze zmarzniete. |
![]() ![]() |
![]() |
#3880 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() co do obiadków to zjada zupkę gęstą z mięskiem tak około 200ml ( normalną taką jak wszyscy w domu) drugiego dania nie daję bo mały nei chce zjeść, czasem troszke ryży czy ziemniaków lub buraków skubnie lub makaronu ale nie zaliczyłabym tego jako posiłek Cytat:
ja marznę w pracy ... ale dziś piątek, jak pieknie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3881 |
Zakorzenienie
|
Witam,
Wisielczy nastrój mam dzisiaj, taka melancholia mnie ogarnęła ![]() Ania ![]() Lili ale numer z tą kaszką. Może zadzwoń na infolinię kupca? poszukaj namiarów na opakowaniu, może jakoś się zrekompensują?albo napisz artykuł do lokalnej gazety ![]() Telik Sara tez zjada mniej więcej tyle co w słoiku, ostanio zup mało je, pół miseczki albo i nie. Zupy warzywne na mięsie. Je jeszcze: pulpety, potrawka z kurczaka na rosole, kotlety z piersi ![]() Kto pytał o ubieranie? u nas gruby polar plus cienka kurtka taka wiatrówka, wczoraj miała body na ramiączkach, na to bluzkę cienką i grubszą kurtkę, ale był ziąb i nie wiem czy nie za zimno jej było. Ja w rękawiczkach a Sara bez <torba> Brumek dobre ![]() ![]() Justyna cieszę się że Zuz wraca do normalności. Jaciee tż wrócił z bukietem kwiatów z pracy? Przypomniało mi się, Myha w jakim programie dodajesz tu zdjęcia? tak fajnie je widać. Oglądnęłam kilka waszych filmików ![]() Sara zobaczyła się na zdjęciu w kulkach na (pulpicie tapeta) i wyje, łapie za kompa, pokzuje, i chce w kulki ![]() Mglisto u nas i przymrozek był.
#3882 |
Zadomowienie
|
Aania gratuluję drugiego przystojniaka!
Zdrówka dla wszystkich chorych! U nas książeczki w twardej oprawie na ziemi w koszyku. Nie mamy na dole żadnej półki, a górne zapełnione innymi książkami (i pół piwnicy ku niezadowoleniu właścicieli ![]() Ja mogę polecić taką książkę http://allegro.pl/wiejskie-zwierzeta...633535771.html. Kupiłam kiedyś w realu, bo Patryk bardzo lubi zwierzęta, a tu trzeba otwierać okienka, żeby znaleźć dzieci zwierzątek. Niby od 3 lat, ale Mały dobrze sobie z nią radzi. I już kilkakrotnie pożyczalismy ją innym dzieciom, np. w poczekalni u lekarza, i zawsze robiła furorę ![]() Patryk nie je dużych ilości, ale on jest czynnym jadaczem UU, więc to trochę inaczej. Jest dzień, że pól talerza zje, a innym razem skończy na dwóch łyżeczkach. |
![]() ![]() |
![]() |
#3883 |
Zakorzenienie
|
U nas zazwyczaj obiady jednodaniowe.
A jakie rękawiczki macie dla dzieci. Ja mam takie z zeszłego roku, bez podziału na palce i sie zastanawiam, czy Agata będzie je chciała nosić ![]() ![]() Dziś idziemy na spacerek jak bedzie nadal takie słoneczko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3884 |
Zadomowienie
|
Kurtkę mamy jeszcze przejściówkę, a jak jest zimno, to ubieram polarek pod spód.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3885 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem pewna że duży słoik to nie mało, zalezy oczywiście dla jakiego dziecka. Moje zwyczajnie najada sie ok 3/4 dużego słoika. Czasami zje całego banana i innym razem dwa gryzy. Zupełni wyluzowałam z jedzeniem i pozwalam jej zjeść tyle ile ma ochotę, bez podtykania co 5 minut czegoś pod nos. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3886 |
Zakorzenienie
|
Patik właściciele sklepu ponoć gdzieś dzwonili ale nie przyjmą im zwrotu bo tylko od nich zgłoszenie takie mieli.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3887 |
Zakorzenienie
|
ja tez mam takie bez podziału na palce, myślę że jak bedzie chciał ubierać tylko rękawiczki to nie będzie mu to przeszkadzało
|
![]() ![]() |
![]() |
#3888 |
Zakorzenienie
|
monia paczka przyszła, mama mi przywiezie dziś do domu dopiero! dziękuję kochana moja!
Właśnie ja też mam problem z ubieraniem I. Wczoraj chyba przesadziłam, bo dałam body z długim i sweter i kurtkę. ( kupiłam za 1 zł w lumpie zajerzystą ). Trochę długa, raczej jak płaszcz, ale to nic. Ale nie wiem, czy mu nie było za gorąco. Czapki jaki zakładacie? wełniane czy materiałowe? Mój nosi adidasy na nogach. Boże Lili podziwiam Cię, jak bym się na 100% zrzygała. Właśnie miałam pytać kiedyś o męża. Przecztałam w dwa dni "kwiat pustyni". Jakoś nigdy mnie nie ciągnęły książki o takiej tematyce, a tu bum pochłonęłam raz dwa. Znacie podobne książki? Aniu rewelacyjne zdjęcia! chłopaki cudni. Bartosz mi się b.podoba imię. Same chłopaki nam się będą rodzić w przyszłym roku ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#3889 |
Zakorzenienie
|
Marina a o czym ta ksiażka? z tytułem się spotkałam gdzies... ja czytam http://lubimyczytac.pl/ksiazka/99327/dotknac-prawdy polecam
![]() Jak mi sie nic nie chce. ![]()
#3890 |
Raczkowanie
|
![]() Aniu - gratulacje!!!! Super, że rośnie zdrowy facet! A Adaś z misiem przesłodki ![]() Kolina - gratulacje! Lili - dzwoń w sprawie tej kaszki do Sanepid-u!!!! Dobrze, że zrwacasz uwagę na zawartość. telik - u nas jak jest słoik, ten po 12 miesiącu - to wystarcza. A jak domowe danie to różnie czasami ok . 300 ml czasami 100. Nieraz dostaje część przed spaniem, a po obudzeniureszte. Co do ubierania - to prawie zawsze tyle warstw co ja (no nie, ma dodatkowo czapkę, której ja nie noszę). Kurtki zimowej i butów jeszcze nie mamy, więc chodzi w jesiennych. Tyle, że my wychodzimy jak się trochę przewaznie ociepli - pierwsze wyjście ok. 10:30, i potem po południu, ale razczej nie poźniej niż 17. słoneczko - a są dla tak małych dzieci rękawiczki z palcami? ![]() AgaG- to Twóje Antek całkiem sporo zjada..A jaki jest duży? |
![]() ![]() |
![]() |
#3891 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja czytalam juz lata temu. I kilka innych w tej tematyce. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3892 |
Zakorzenienie
|
hej
MArinko ja czytałam "Kwiat pustyni" i "Córke nomadów" - to jest o Somalii i obrzezaniu kobiet... Piękna opowieśc, nawet film oglądałam.
#3893 |
Wtajemniczenie
|
No wlasnie jak na to ile je, to taki ok. Okolo 11 kg i 82 cm wzrostu.
A z jedzeniem sie popsul od czasow "czworki", ale jakos ten obiad jeszcze najladniej mu wchodzi. Miedzy zupa, a II daniem ma drzemke. No i talerz gleboki to pojecie wzgledne, bo sa roznej wielkosci, jedzenia ma tam tak po zalamanie tego talerza, a jak mrozimy, to w sloiczkach po drzemach czy majonezach. |
![]() ![]() |
![]() |
#3894 |
Zakorzenienie
|
wiesz ja widziałam rękawiczki z palcami dla 1,5 rocznych dzieci, czy na dwa palce ... ja mam dla małego takie jednokomorowe
Marinko ja próbowałam ją czytać i jakoś zrezygnowałam po przeczytaniu kilku stron ... nie dałam rady jak czytałam o łamaniu stóp ... masakra jakaś ... w biedronce widziałam kilka podobnych książek w promocji teraz |
![]() ![]() |
![]() |
#3895 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zamówiłam małemu kombinezon 86, mam nadzieję, że się nie utopi ![]() bell - też czytałam te książki - są bardzo wciągające a zarazem smutne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3896 |
Wtajemniczenie
|
Carmela to zależy od dziecka ile zje. Ja nie wmuszam, ani nie podtykam co 5 minut. Poprostu widze ile zjada. Karmie do momentu gdy juz odwraca głowę i zaciska usta. Po ilości widze ze wiecej je niż jest w tym większym słoiku.
Agulaaabar a jak Lilka z jedzeniem? Zjada Twoje zupy ? |
![]() ![]() |
![]() |
#3897 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to moze kiedyś sie zdwonimy na face time? ![]() Kochane dziękuję za odpowiedzi jas zjada duzy słoiczek i widze ze czasami bycos jeszce zjadl a czasami zjada niecały w zwiazku z tym ze on duzy chłop jest nie martwie sie ze nie doje. własnie zastanawia mnie wprowadzenie menu 2 posiłkowego choc jestem zwolennikiem mmniejszych i częstszych posiłków ale moze u dzieci to inaczej jest marzenko wyslij mi nr kom na pw
![]() |
#3898 |
Wtajemniczenie
|
witam
![]() wzięłam urlop żeby odpocząć i z dzieckiem pobyć (bo czuję się o nienię zazdrosna ![]() przede wszystkim AAniu wielkie gratulacje drugiego synusia!!!!! ![]() ![]() ![]() Kolinko i dla Ciebie ![]() ![]() co do jedzenia: Hania zjada różnie, ale przeważnie więcej niż słoik, tak ok. 1,5 słoika. najczęsciej sa to zupy z mięskiem, gęste, ale i pulpety z sosem i makaronem, nalesniki, zapiekany makaron ze szpinakiem, pieczone mięsko i warzywka, potrawkę z królika, gołąbki... różnie. zupy zawsze ma te co my (odlewam jej przed przyprawieniem). jedyne słoiki jakie podaję te gotowe to te z rybą - bo u nas się mało ryb je, bo ja nie lubię.... ale małej raz w tygodniu daję własnie w słoiczku. co do ubierania-też nigdy nie wiem jak ubrać. teraz zrobiło się naprawdę zimno, więc kurteczki zakładam takie cieplejsze, ale jesienne jednak (mamy taki ciepły polar). to jak jest ponuro. jak słonecznie tak jak dzisiaj to zakładam jej body z długim, bluzę od dresu i kurtkę taką wiatrówkę. no i jak poniżej 10 to zakładam już rajstopki pod spodnie. i wczoraj był debiut w rękawiczkach. nie zdejmowała ![]() co do książek - Hanka uwielbia. ale ona sobie sama obraca kartki coś tam gada... ostatnio porzuciła swoje książeczki - te twarde, tekturowe, i domaga się tych zwykłych, papierowych. i już coś tam rozdarła, ale nie specjalnie-za mocno szarpnęła przy przerzucaniu, więc wybaczam ![]() niby dla starszych dzieci, ale jest bardzo kolorowa, są tu i zwierzątka, i owoce, wierszyki, piosenki i Hania uwielbiają "czytać". na przyszłośc polecam! Martynka jaka śliczna ![]() ![]() julcia i sara ![]() ![]() Sara Carmelkova mała Hi-menka ![]() Aniu Twoje chlopaki ![]() ![]() Hania tez ma misia-przyjaciela. pana Pierdołkę (TŻ wymyślił ![]() ![]() no i więcej zapomniałam.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3899 |
Raczkowanie
|
Telki, marzenka, piwnooka - baaaardzo żałuję, że nie mogę się jutro z Wami spotkać
![]() Mam nadzieję, że jeszcze kiedyś się umowimy. |
![]() ![]() |
![]() |
#3900 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi też. Uśpiłam Igora właśnie ( trochę na siłę, bo ma godzinę jeszcze do swojej drzemki rytualnej ![]() Mam takiego lenia, że hej. Cytat:
Cytat:
Mój to w ogóle nie zje wieeeele rzeczy. Mam nadzieję, że nie będzie po mnie niejadkiem. Naprawdę, większego niż ja to nie znam. Mogłabym wymieniać i wymieniać rzeczy, których nigdy nie miałam w ustach...bo nie.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:32.