Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-12, 09:08   #2461
ILLUSION
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
No jak by się udało bexę bez fotelika to byłabym przeszczęśliwa
mutsy mi sie jakoś wizualnie nie podoba
Bexę bez fotelika można kupić bez problemu. O tu np masz różne do wyboru:
http://dino.sklep.pl/nowy/bexa-b4-je...s-p-14273.html
http://dino.sklep.pl/nowy/bexa-b4-dw...s-p-14289.html
http://dino.sklep.pl/nowy/bexa-b4-tr...s-p-14290.html
i ze stelażem aluminiowym czyt. lżejsze:
http://dino.sklep.pl/nowy/bexa-b4x-j...s-p-14288.html
http://dino.sklep.pl/nowy/bexa-b4x-d...s-p-14279.html
http://dino.sklep.pl/nowy/bexa-b4x-t...s-p-14281.html
http://dino.sklep.pl/nowy/bexa-b4x-p...s-p-14302.html

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny no ja niestety wylądowałam w szpitalu,od 8 do 12 miałam skurcze co 20min :O narazie miałam tylko usg i badanie gin,które nic nie wykazały :/nast badania dopiero jutro,chciałabym być w weekend w domu
Ps.dzięki Bogu istnieją smartfony i wi-fi,bi bym sue tu zanudzila na śmierć :P a panie z sali niezbyt chętne do rozmowy :/
Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Tak sobie podczytałam jeden temat szaji gdzie było o polityce prorodzinnej (haha te dwa słowa pasują do siebie jak pięść do oka..) i fajne PO obiecywał pokrycie kosztów szkół rodzenia dla pierworódek..... ja mhm tak mnie wkurza takie coś robienie z ludzi idiotów.... a jak przychodzi co do czego to PO pierwsze żeby odebrać kase ale wielce prorodzinni...
U mnie szkoła rodzenia jest finansowana z budżetu miasta i ja się załapałam jeszcze a panie mówiły ostatnio że od stycznia już będzie płatna!

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Dziekuje Wam wszystkim za trzymanie kciukow
Uff, juz po polowkowym
Ciut zawiedziona jestem, bo krotko trwalo. TZ tez mowil, ze niewiele widzial.
Ale najwazniejsze, ze WSZYSTKO GRA
Chlopczyk jest nadal chlopczykiem, wazy 471g, z narzadami wewnetrznymi i wszelkimi pomiarami wszystko jest w najlepszym porzadku! Nawet maluch pomachal nam przez chwile
Kamien z serca
I nie wiem, czy to mozliwe, ale na 3d mial identyczna minkę jak TZ, gdy spi!!
Poki co jest ulozony miednicowo. Sa jakies szanse, ze sie obroci czy jestem skazana na cc?
Maluch ma jeszcze dużo czasu na odwrócenie się więc spokojnie!
A co do podobieństwa to ja jak patrzę na zdjęcie z usg 3d to też mam wrażenie że synek ma minkę i ułożenie ust jak mój mąż!

Co do zareczyn, u mnie tez było ciekawie. Pojechaliśmy na wakacje na mazury. Drugiego dnia wieczorem, już się ściemniało, TŻ nagle mówi że może na spacer byśmy poszli nad jezioro. To ja mówię że ok, nałozyłam dresy, adidasy i poszliśmy. I tak idziemy sobie i na brzegu stały łódki, , TŻ się wpakował do jednej i mówi ze przepłyniemy się kawałek I na tej łódce na środku jeziora wyciągnął pierścionek, padł na kolana i mi się oświadczył. A ja nie dość że w dresach i nieumalowana to jeszcze się poryczałam jak bóbr! Niedawno powiedział że zabierzemy na wakacje Igusia w to miejsce...a on niby nie z tych romantycznych
Stary 2012-10-12, 09:17   #2462
mitabe
Rozeznanie

Hej, pogoda paskudna myślałam, że dzisiaj wybiorę się na dłuższy spacer. Chciałam pojechać do pasmanterii, znalazłam extra czapeczkę szreka i chcę spróbować zrobić dla maluszka, ale w tą pogodę to mi się nawet do warzywniaka nie chce .
Dziewczyny masakra dzisiaj po 3 tygodniach w końcu z mężem w 1 łużku spaliśmy, ale mi ciasno było. Muszę się na nowo chyba przyzwyczaić. On wstał szczęśliwy bo do tej pory na podłodze na zmianę z twardą kanapą bo ma problem z kręgosłupem.

Pisalyscie o waszych TZ, to wam coś napiszę tylko mnie nie linczujcie bo ja mam dokładnie tak jak wasi mężczyźni, to mój facet na mnie się złości tak jak wy na nich. Może nie w takim stopniu i nie dokładnie tak samo, ale strasznie długo mi zajęło odzwyczajanie się od takiego zachowania i nadal muszę nad tym pracować. Mi sie tak skrzywiło na studiach, przed byłam punktualna poukladana, zorganizowana i wogóle. Na studiach nauczyli mnie zupełnie czego innego i piszę z premedytacją "nauczyli" bo było specyficzne środowisko wykładowców jak i atmosfera. Godziny przesiadywania na uczelni i czekania na coś co się nie wydarzyło, kilka razy w ciągu dnia trzebabyło tam wracać aj, teraz z perspektywy czasu to był debilizm, jednak zmiany na psychice mam .

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 09:19   #2463
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

hej
ja juz po badaniach, byłam robić tsh, w poniedziałek do endokrynologa, mam nadzieję, że się obniżyło to moje tsh

teraz wcinam śniadanko kanapeczki z cieplutką kiełbaską a wiecie jaki ziąb u mnie, rano 0 stopni, to poszłam w kurtce zimowej + 2 bluzki + 1 bluza i zmarzłam a w kurtkę ledwo co się zapięłam

kurde na prawym oku, od kącika aż to tęczówki mam takie czerwone w ogóle białego nie widać, jak się w lustrze rano zobaczyłam to się przestraszyłam. wygląda to jakby mi ktoś centralnie w oko przywalił

dziś na obiad tylko zupka, a potem siostra przyjeżdża z mężem i synkiem
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 09:21   #2464
mitabe
Rozeznanie

ewulkaaa trzymam kciuki, żeby szybko wypuścili

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
hej
ja juz po badaniach, byłam robić tsh, w poniedziałek do endokrynologa, mam nadzieję, że się obniżyło to moje tsh

teraz wcinam śniadanko kanapeczki z cieplutką kiełbaską a wiecie jaki ziąb u mnie, rano 0 stopni, to poszłam w kurtce zimowej + 2 bluzki + 1 bluza i zmarzłam a w kurtkę ledwo co się zapięłam

kurde na prawym oku, od kącika aż to tęczówki mam takie czerwone w ogóle białego nie widać, jak się w lustrze rano zobaczyłam to się przestraszyłam. wygląda to jakby mi ktoś centralnie w oko przywalił

dziś na obiad tylko zupka, a potem siostra przyjeżdża z mężem i synkiem
Miałaś kiedykolwiek zapalenie spojówek? Albo może masz alergię? Jak ci przeszkadza to przejdź się do okulisty, może coś poradzi i wykluczy, zapalenie.

Stary 2012-10-12, 09:23   #2465
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
ewulkaaa trzymam kciuki, żeby szybko wypuścili

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Miałaś kiedykolwiek zapalenie spojówek? Albo może masz alergię? Jak ci przeszkadza to przejdź się do okulisty, może coś poradzi i wykluczy, zapalenie.
Nie miałam. Mnie to nie boli, ani nic. To po prostu popękane naczynka, czasami tak miałam jak bywałam przemęczona, no ale teraz nie mam czym być zmęczona. Tylko dosyć to duże. No zobaczę, jak nie zejdzie to trzeba będzie iść do jakiegoś lekarza tzn. okulisty.
Stary 2012-10-12, 09:27   #2466
e_vel
Wtajemniczenie

Hej. U mnie dziś był przymrozek, minus 3 stopnie.... brrr... Dobrze, że wczoraj miałam chodzenie po mieście więc dzisiaj w cieplutkim domku. Ale chyba będzie zmiana jakaś pogody bo mnie głowa drugi dzień boli
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 09:32   #2467
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Aaa dziewczyny, dzisiaj miałam tą lekcję gry na skrzypcach..aaaleee fajnie było ;]
bardzo mi się podobało i chciałabym kontynuować, ale jak długo to pociągnę to nie wiem, bo jak już się Nailah urodzi to w ogóle nie będzie czasu
wrzucam jak coś obiecaną kiedyś fotkę do klubu, na której wyszłam oooooooooooookropnie, po prostu bleaah..jak wielka foka nie śmiać się
Ślicznie wyglądasz i do twarzy Ci z skrzypcami
Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
Co do mojego poznania się z Tżem to poznaliśmy się na sympatii on pisał do mnie i pisał,ją konto miałam bardziej dla zabicia czasu i własnej próżności więc nie grałam tego na serio,aż w końcu mi się go żal zrobiło,bo mi napisał,że nie ma z kim iść na wesele. A że lubię wesela,to z nim poszłam on 2 dni po tym weselu wyjeżdżał za granicę a za dwa tyg do niego dołączyłam
O to hardcorowo
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ale najwazniejsze, ze WSZYSTKO GRA
Chlopczyk jest nadal chlopczykiem, wazy 471g, z narzadami wewnetrznymi i wszelkimi pomiarami wszystko jest w najlepszym porzadku! Nawet maluch pomachal nam przez chwile
Kamien z serca
I nie wiem, czy to mozliwe, ale na 3d mial identyczna minkę jak TZ, gdy spi!!

Poki co jest ulozony miednicowo. Sa jakies szanse, ze sie obroci czy jestem skazana na cc?
Super że wszystko w porządku , mojej bratowej dzidzia odwróciła sie dopiero tydzień przed porodem, więc jeszcze macie czas
Cytat:
No i właśnie sie obraził że nie chciałam mu dac modemu z netem i wyszedł z domu
Wszystko super ekstra, gdyby nie fakt że cały brzuch mnie boli z nerwów
Bokeh nie denrwuj się, olej go ja mam na zimnie bez Was lepiej, może ochłonie i mu przejdzie
Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Jak dziecko aż brak mi słów
U nas jak jest małe spięcie to mój sięga za fajkę i idzie zapalić i jak wraca to już wszystko jest ok ale ja potrafię się gniewać długo taka jestem zołza mnie tak łatwo nie udobrucha.
O to ja tak samo, foch na parę dni.
Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Zapomniałam wam powiedzieć, że dzisiaj z mężem byliśmy u jego siostry i ona dała nam po swoim synku dużo małych ubranek leżaczek, karuzele grającą do przymocowania do łóżeczka, piec par bucików, wanienkę ze stelażem ma jeszcze dla nas fotelik i wózek Teraz muszę to wszystko przejrzeć posegregować i zobaczyć czego mi jeszcze brakuje.
O to super, tyle rzeczy z głowy
Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Skąd ja to znam.. mój tż ciągle gdzieś łazikuje. Wiecznie ma tysiące spraw do załatwienia, a jak sobie umysli, że on coś musi zrobić, to nie ma przebacz. Cały dzień go nie ma, bo niby coś zalatwiał, a tak naprawdę nie było to pilne i mógł to zrobić innym razem przy okazji będąc w okolicy. Ale nie, on musi specjalnie gdzieś jechać, przez całe miasto i ja przez to siedzę sama w domu całe dnie. Umawiam się z nim wczoraj, że wyjdzie z pracy o 18, to razem wieczór spędzimy, ja byłam na zajęciach do 18, miałam rozładowany telefon i wiecie co? Uznał, że skoro mam wyłączony tel., on nie wie czy jestem w domu, zatem on skoczy do rodziców po coś tam, do kolegi potem, dzwonię o 19, żeby wracał, bo czekam, a ten przychodzi o 22 i jeszcze witaj go z otwartymi ramionami, bo Ci ciastka kupił. pffff! I jeszcze jak możem mieć pretensje o to, przecież "ja to wszystko robię dla was!"
Mój nigdzie nie łazi, ale jak zacznie coś koło domu robic to tak jakby go nie było. Teraz: wraca z pracy, je obaida, i idzie płytki kleić. Kończy około 8-9 jak ja juz myślę tylko o spaniu....
Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
No i jeszcze się pochwalę, że zajadam tosty z dżemem i popijam herbatą z syropem malinowym i cytryną. Idealnie na jesień
Śnia mi się tosty po nocach a jakoś tak nie mam czasu tostera zakupić.
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Za to moja siostra niedługo po ślubie pokłóciła się z mężem - mieszkali wtedy przez wakacje u nas. On poszedł do mamusi się poskarżyć, a ona ... go wywaliła Powiedziała, że teraz ma żonę i musi umieć się z nią dogadać.
dla teściowej siostry.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 09:47   #2468
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hej dziewczyny. Ja się dopiero co obudziłam i zaraz idę szamać śniadanko - pastę jajeczną. Mniam!

Słuchajcie, muszę się pochwalić - wygrałam aukcję nowego łóżeczka KLUPŚ + nowy materacyk za 90zł. Do odbioru osobistego na Śląsku , na szczęście mam tam rodzinę, która przyjeżdża do nas we wtorek, tak więc w weekend mi to łóżeczko odbiorą i przywiozą. Ale za 90zł to naprawdę okazja.

Deli, czemu byś uciekła? Matma to dobra rzecz i wcale nie jest trudna, to tylko pozory.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-10-12 o 09:48
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 09:47   #2469
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Bexę bez fotelika można kupić bez problemu. O tu np masz różne do wyboru:
http://dino.sklep.pl/nowy/bexa-b4-je...s-p-14273.html
http://dino.sklep.pl/nowy/bexa-b4-dw...s-p-14289.html
http://dino.sklep.pl/nowy/bexa-b4-tr...s-p-14290.html
i ze stelażem aluminiowym czyt. lżejsze:
http://dino.sklep.pl/nowy/bexa-b4x-j...s-p-14288.html
http://dino.sklep.pl/nowy/bexa-b4x-d...s-p-14279.html
http://dino.sklep.pl/nowy/bexa-b4x-t...s-p-14281.html
http://dino.sklep.pl/nowy/bexa-b4x-p...s-p-14302.html

Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze

U mnie szkoła rodzenia jest finansowana z budżetu miasta i ja się załapałam jeszcze a panie mówiły ostatnio że od stycznia już będzie płatna!

Maluch ma jeszcze dużo czasu na odwrócenie się więc spokojnie!
A co do podobieństwa to ja jak patrzę na zdjęcie z usg 3d to też mam wrażenie że synek ma minkę i ułożenie ust jak mój mąż!

Co do zareczyn, u mnie tez było ciekawie. Pojechaliśmy na wakacje na mazury. Drugiego dnia wieczorem, już się ściemniało, TŻ nagle mówi że może na spacer byśmy poszli nad jezioro. To ja mówię że ok, nałozyłam dresy, adidasy i poszliśmy. I tak idziemy sobie i na brzegu stały łódki, , TŻ się wpakował do jednej i mówi ze przepłyniemy się kawałek I na tej łódce na środku jeziora wyciągnął pierścionek, padł na kolana i mi się oświadczył. A ja nie dość że w dresach i nieumalowana to jeszcze się poryczałam jak bóbr! Niedawno powiedział że zabierzemy na wakacje Igusia w to miejsce...a on niby nie z tych romantycznych
Super są te wózki , dziękuje ;*

Djerba bardzo ładnie Ci z tymi skrzypcami

Ale zimnooo, na dodatek u mnie w domu jeszcze nie ma ogrzewania i siedze w pięciu swetrach a na dwór nie mam w czym wyjść bo kurta zimowa się nie dopina a ta z allegro jeszcze nie doszła eh jestem uziemiona.
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 09:48   #2470
bokeh
Zakorzenienie

No więc witam się z rana i na wstepie muszę pochwalić tż, oczywiście wczoraj wrócił po jakiejś godzinie i zamknął się w pokoju, ja poszłam sie myć no i spać zgasiłam światło, leże.
Nagle otwieraja się drzwi z pokoju drugiego wchodzi do mnie do pokoju rozbiera sie i kladzie obok mnie przytulił mnie powiedział że kocha mnie i naszą Hanie i żebyśmy się nie kłócili i byli szczęśliwym małżeństwem.
Zaskoczył mnie bo przed slubem jak była taka akcja to spał w drugim pokoju i rano mu przechodziło a teraz taka zmiana oczywiście wypomniałam mu potem co mnie rozłościło bo nie lubie niedopowiedzianych sytuacji. Ale i tak zmiana na wielki plus

Potem wstałam dziś o 6 30 i nie mogłam spać, no to sięgnęłam na stolik nocny po donuty które kupił mi wczoraj w tesco i opędzlowałam dwa i zasnęłam jak aniołek

Miałam dziś iść z panem remontowcem do mieszkania żeby zobaczył co i jak ale jednak w poniedziałek... nie lubie nie miec planów na cały dzien...
Stary 2012-10-12, 09:53   #2471
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Ja się dopiero co obudziłam i zaraz idę szamać śniadanko - pastę jajeczną. Mniam!

Słuchajcie, muszę się pochwalić - wygrałam aukcję nowego łóżeczka KLUPŚ + nowy materacyk za 90zł. Do odbioru osobistego na Śląsku , na szczęście mam tam rodzinę, która przyjeżdża do nas we wtorek, tak więc w weekend mi to łóżeczko odbiorą i przywiozą. Ale za 90zł to naprawdę okazja.

Deli, czemu byś uciekła? Matma to dobra rzecz i wcale nie jest trudna, to tylko pozory.
O maaamo ale Ci dobrze ! Jesteś mistrzem wygrywania aukcji na allegro !

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
No więc witam się z rana i na wstepie muszę pochwalić tż, oczywiście wczoraj wrócił po jakiejś godzinie i zamknął się w pokoju, ja poszłam sie myć no i spać zgasiłam światło, leże.
Nagle otwieraja się drzwi z pokoju drugiego wchodzi do mnie do pokoju rozbiera sie i kladzie obok mnie przytulił mnie powiedział że kocha mnie i naszą Hanie i żebyśmy się nie kłócili i byli szczęśliwym małżeństwem.
Zaskoczył mnie bo przed slubem jak była taka akcja to spał w drugim pokoju i rano mu przechodziło a teraz taka zmiana oczywiście wypomniałam mu potem co mnie rozłościło bo nie lubie niedopowiedzianych sytuacji. Ale i tak zmiana na wielki plus

Potem wstałam dziś o 6 30 i nie mogłam spać, no to sięgnęłam na stolik nocny po donuty które kupił mi wczoraj w tesco i opędzlowałam dwa i zasnęłam jak aniołek

Miałam dziś iść z panem remontowcem do mieszkania żeby zobaczył co i jak ale jednak w poniedziałek... nie lubie nie miec planów na cały dzien...
Ooo to gratulacje Faceci po ślubie jednak mądrzeją i są milśi

Mój małżonek wczoraj chyba z 15 min przed zaśnieciem wszedł pod kołdrę i gadał do Blanki że bedą mieli komitywę i ze jak nauczy się rysować to kupią sobie węgielki i umorusają całe mieszkanie żeby mama miała co sprzatać a oni uciekną na spacer do zoo oglądać zwierzątka, potem kołysankę jej zaśpiewał wzruszyłam się niesamowicie.
Jak już sie położył spać to przytuliłam się do Jego pleców no i wtedy córunia zaczęła kopać tatę w plecki
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 10:03   #2472
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
O maaamo ale Ci dobrze ! Jesteś mistrzem wygrywania aukcji na allegro !

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Ooo to gratulacje Faceci po ślubie jednak mądrzeją i są milśi

Mój małżonek wczoraj chyba z 15 min przed zaśnieciem wszedł pod kołdrę i gadał do Blanki że bedą mieli komitywę i ze jak nauczy się rysować to kupią sobie węgielki i umorusają całe mieszkanie żeby mama miała co sprzatać a oni uciekną na spacer do zoo oglądać zwierzątka, potem kołysankę jej zaśpiewał wzruszyłam się niesamowicie.
Jak już sie położył spać to przytuliłam się do Jego pleców no i wtedy córunia zaczęła kopać tatę w plecki
mój też często mówi, co to mi nie będą robili na złość i wczoraj tez jak mnie przytulił na zgode i położył rękę to go zaczęła kopać kiedyś się bał ale już nie odsuwa ręki
Stary 2012-10-12, 10:16   #2473
mitabe
Rozeznanie

Widziałyście?
http://allegro.pl/lozeczko-francuski...687910449.html
Sliczne jest ale chyba mało praktyczne.

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:

Fajnie, musiał przemyśleć chyba porządnie wszystko

Stary 2012-10-12, 10:21   #2474
litllesweetangel
Lurker ;)

Czesc Probowalam przeczytac chociaz czesc tego co zapisalyscie ale niestety lenistwo wygralo. Nie wiem jak mam sie wdrozyc, zwyczajne przestawienie siebie i dzidzi wystarczy? :P

Pozdrawiam Ola.
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 10:26   #2475
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Czesc Probowalam przeczytac chociaz czesc tego co zapisalyscie ale niestety lenistwo wygralo. Nie wiem jak mam sie wdrozyc, zwyczajne przestawienie siebie i dzidzi wystarczy? :P

Pozdrawiam Ola.

Hej, napisz coś więcej skąd jesteś który tydzień na kiedy masz tarmin.... i pisz pisz pisz
Stary 2012-10-12, 10:35   #2476
marsi11
Zakorzenienie

hej laski

mam dziś słaby dzień i chyba zaczyna mi być naprawdę bardzo ciężko
sapie, wzdycham, w nocy spać nie mogę
bolą plecy i nogi i wogóle już chce żeby maleństwo było

mam dziś ważne zlecenie w pracy i nawet nie potrafię się skupić ciągle myślę o moim maluszku
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 10:39   #2477
litllesweetangel
Lurker ;)

20 latka z Bydgoszczy 22 tydzien ciazy z Antonina. Termin porodu- hmm co chwile slyszalam inne daty, z usg 3d wyszlo 12 luty (licze jednak na walentynki :P)

Mimo braku okresu, 3 pozytywnych testach, wizyty u lekarza itp. dopiero gdy ja zobaczylam uwierzylam, ze naprawde jestem w ciazy Udalo sie przy pierwszym cyklu staran co do teraz jest dla mnie cudem

Co do facetow i wychodzenia z domu po klotni- moj ma tak samo. Jakis czas temu potrafil tak lazic do 5 rano! Tyle, ze ma ciezko gdy wraca, bo nie zawsze ja tak szybko sie uspokajam i bywam strasznie wredna( z reszta jego zdaniem w ciazy jestem zlosliwsza niz bylam ale sadze, ze troche przesadza :P)
Stary 2012-10-12, 10:42   #2478
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
WOW gratulacje jestes mistrzynią
Cytat:
Ale zimnooo, na dodatek u mnie w domu jeszcze nie ma ogrzewania i siedze w pięciu swetrach a na dwór nie mam w czym wyjść bo kurta zimowa się nie dopina a ta z allegro jeszcze nie doszła eh jestem uziemiona.
Jak ja się ciesze że u mieszkam w prywatynm domku, Tz pali popołudniu i jeszcze rano jest ciepło
Cytat:
Ooo jednak przemyślał sprawę, pomijając wcześniejsze zachowanie, teraz zachowal sie słodko
Cytat:
No mój niestety jeszcze nie czuje kopniaków

A my dzisiaj 22 tydzień zaczynamy
Na szczęście stosunki z Tż się poprawiły, chyba ciężko mu było jak tylko oficjalnie się do niego odzywałam, i zagadał pierwszy przytulał brzuszek i mnie więc na razie sytuacja w normie
Wczoraj porządkowałam ciuchy dla mełej i jest tego niezła sterta, w przysżłym tygodniu zrobię Wam fotkę jak Tz nie będzie bo według niego to za dużo; no ale na razie daję sobie bana na kupowanie ciuszków, najwyżej bliżej porodu coś dokupię a teraz muszę resztę: pościel, kosmetyki, rózności dla mnie. Mam y jeszcze okazję kupić huśtawkę fisher price rainforest ae za 350 zł, wydaje mi się że to troszkę dużo za używaną, tylko że super stan i od znajmego bratanicy Tż. W tym miesiacu nei mamy kasy, bo nie wpłyneło nam dofinansowanie z unii za panele i musileismy zapłacić ratę 1000zł noi wozek nie planowanie kupiliśy. A jak wy myśłicie: drogo czy normalan cena??
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 10:43   #2479
litllesweetangel
Lurker ;)

Napisalam cala litanie ale pokazalo mi sie, ze "jest do sprawdzenia przez moderatora". To znaczy, ze musze pisac od nowa czy ten post sie kiedys pokaze?
Stary 2012-10-12, 10:55   #2480
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej laski

mam dziś słaby dzień i chyba zaczyna mi być naprawdę bardzo ciężko
sapie, wzdycham, w nocy spać nie mogę
bolą plecy i nogi i wogóle już chce żeby maleństwo było

mam dziś ważne zlecenie w pracy i nawet nie potrafię się skupić ciągle myślę o moim maluszku
ja też nie umiem spać, najgorzej że na lewym boku to nie umiem zasnąć..... w nocy przewracam się na plecy i tak spie :/ boje się że jakoś szkodze malutkiej
dziś rano też nie umiełam zasnąć przewrociłam się z lewego na prawy i nawet nie wiem kiedy zasnęłam i wszystkie mne boli

a ja zaczynam 26 tydzień i mi napisało że to początek III trmestru a toche mi to nie pasi... bo ja zaczynam niby 3 trym za tydzień.....
I wg mnie dużo za tą huśtawkę.... i to używkę, moż ekup najpierw najpotrzebniejsze rzeczy a potem zobaczysz czy takie coś rzeczywiście Ci potrzebne. Ja zauważyłam że często "znajomi" którzy już mają dzieci i widzą że gdzieś w otoczeniu jest świeża para pod względem dziecka to chcą wtedy sprzedać swoje różne rzeczy które niekoniecznie u niech się sprawdziły... może jest mało używana bo ich dziecko tego nie chciało używać???

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2012-10-12 o 11:00
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 10:57   #2481
mala_19kw
Zakorzenienie

Czesc dziewczynki ja juz przed 7 na nogach. Zjedlismy z mezem sniadanie potem odprawiłam go do pracy i wzielam sie za pranie. Wlasnie koncze. Coraz czesciej w nocy budzi mnie głód zanim usne nie moge poradzić sobie z rwaniem nóg,biore magnez witaminy smaruje nogi i nic. Dzis mnie taki skurcz zlapal ze myslalam ze wyjde z siebie i stanę obok! Na dodatek co smarkne to krew z nosa nawala jak glupia. I to z dwoch dziurek. Na dodatek cycki mnie napierdzielaja jak glupie i zaczyna z nich lecieć,blehh. Jak nie urok to sraczka... No to sie wyżalilam :d przynajmniej wiem ze nie jestem z tym wszystkim sama
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 11:00   #2482
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Mam y jeszcze okazję kupić huśtawkę fisher price rainforest ae za 350 zł, wydaje mi się że to troszkę dużo za używaną, tylko że super stan i od znajmego bratanicy Tż. A jak wy myśłicie: drogo czy normalan cena??
nowa kosztuje około 600 zł, ale ja bym chyba nie kupiła, bo wcale nie wiesz czy Mała będzie lubiała w niej siedzieć. Ty bardziej, że jest to huśtawka do niecałych 12 kg, czyli niby do roczku, ale jak dziecko samo potrafi siedzieć to nie usiedzi na miejscu. Ja też chcę kupić jakiś leżaczek, ale raczej tańszy, np. Tiny Love mi się podoba
Stary 2012-10-12, 11:02   #2483
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Słyszałyście, w expose premiera urlop macierzyński od 2014 ma trwać rok. Pierwsze pół roku 100% płatne, a drugie 80% !!!!!
Ciekawe czy to przejdzie w ogóle czy to takie obiecanki cacanki
Stary 2012-10-12, 11:02   #2484
elllmi
Zakorzenienie

hej
mam ambitny plan, że posprzątam dzisiaj mieszkanie ciekawe co z tego będzie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Za to moja siostra niedługo po ślubie pokłóciła się z mężem - mieszkali wtedy przez wakacje u nas. On poszedł do mamusi się poskarżyć, a ona ... go wywaliła Powiedziała, że teraz ma żonę i musi umieć się z nią dogadać.
genialna teściowa

Cytat:
Ja mam podobnie ale z Tablicy zamówienie, zapłaciłam jak za priorytet a już tydzień idzie a sprzedający się upiera że wysłał w terminie
a to był polecony? bo jak tak, to niech ci poda nr przesyłki i sprawdzisz sobie na stronce gdzie się aktualnie znajduje

Cytat:
ale masz farta do tych aukcji; jak nie płaszcz za złotówkę, to łóżeczko za grosze

Cytat:
No więc witam się z rana i na wstepie muszę pochwalić tż,
uff, szczęśliwe zakończenie

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 11:04   #2485
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TUSK
"W tym czasie kryzysowym słowo 'bezpieczeństwo' ma swój drugi, intymny, ludzki wymiar. To jest bezpieczeństwo polskiej rodziny i polskich dzieci. Potrzebujemy rewolucji" - zapowiedział premier, obiecując, że zostaną przedstawione plany przedłużenia urlopu macierzyńskiego do roku.

"Będziemy proponowali rodzicom taką formę urlopu, w którym będzie można otrzymać 100 proc. wynagrodzenia, jeśli rodzice zdecydują się na sześć miesięcy, oraz 80 proc., jeśli matka i ojciec zdecydują się na roczny urlop macierzyński" - zapewnił Tusk.

Premier zapowiedział również inwestycje w przedszkola i żłobki, które powinny rozwiązać problem z dostępem do tych placówek.
Już to widze

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 11:04   #2486
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Słyszałyście, w expose premiera urlop macierzyński od 2014 ma trwać rok. Pierwsze pół roku 100% płatne, a drugie 80% !!!!!
Ciekawe czy to przejdzie w ogóle czy to takie obiecanki cacanki
jasne, już to widzę

Stary 2012-10-12, 11:05   #2487
e_vel
Wtajemniczenie

a my zaczęłyśmy z Małą 29 tydzień ale ten czas leci. Poczytałam sobie o tym co się dzieje w 29 tygodniu i tak: " W tym okresie nasila się zwykle zgaga i niestrawność. Poza tym możesz zaliczać się do 2/3 kobiet, u których podczas ciąży występuje rumień dłoni. Jest on prawdopodobnie spowodowany działaniem estrogenów. Masz coraz większe kłopoty z wykonywaniem podstawowych czynności, męczysz się podczas szybkiego chodzenia. Pojawia się zadyszka, a twoje płuca muszą absorbować o 20% więcej tlenu, który dostarczasz dziecku oraz wydychać więcej dwutlenku węgla. Twoje samopoczucie będzie się cały czas zmieniać, w zależności od dnia." więc nic dziwnego że czuję się jak zadyszana babcia i nie bardzo mam siłę na cokolwiek
Stary 2012-10-12, 11:12   #2488
elllmi
Zakorzenienie

ale śmierdzi w całym domurodzice byli rano na grzybach i teraz je mama obgotowuje, bleeee

Stary 2012-10-12, 11:15   #2489
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam podobnie ale z Tablicy zamówienie, zapłaciłam jak za priorytet a już tydzień idzie a sprzedający się upiera że wysłał w terminie
Ja dziś poczekam na listonosza i jak nie przyniesie to zadzwonię o co chodzi. I też chyba płaciłam za priorytet, więc tym bardziej dziwna sprawa. Czyżby poczta szwankowała?

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość

Pozdrawiam Ola.
Witaj i napisz coś więcej o sobie

Zaczynamy dziś z Dominisią 26 tydzień

Wiecie co... Napiszę Wam, bo strasznie mi przykro jest. Mąż siostry mojego TŻ ma brata, tzn. miał... Dwa tygodnie temu chłopak został strasznie pobity przez jednego frajera (bo inaczej go nazwać nie mogę) z mojego osiedla. Bił go tylko po głowie, nawet jak już był nieprzytomny kopał go nadal, a na koniec walnął go jeszcze butelką. Reanimowali go i dwa tygodnie leżał w śpiączce. Ostatnio lekarze stwierdzili śmierć mózgu i dziś w nocy o 3:30 zmarł. Tak mi szkoda rodziców, jego brata Miał 28 lat. Mam nadzieję, że ten morderca długo posiedzi za skatowanie chłopaka... Brakuje słów na takie bestialstwo

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
ale śmierdzi w całym domurodzice byli rano na grzybach i teraz je mama obgotowuje, bleeee
Śmierdzi? Ja bardzo lubię ten zapach

Dominika

Alicja

Edytowane przez Ewik86
Czas edycji: 2012-10-12 o 11:19
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 11:20   #2490
ILLUSION
Wtajemniczenie

A ja z Igusiem zaczynamy dziś 7 miesiąc...jeju, żeby ta końcówka szybko minęła...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości