|
|
#2461 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V
Cytat:
http://dino.sklep.pl/nowy/bexa-b4-je...s-p-14273.html http://dino.sklep.pl/nowy/bexa-b4-dw...s-p-14289.html http://dino.sklep.pl/nowy/bexa-b4-tr...s-p-14290.html i ze stelażem aluminiowym czyt. lżejsze: http://dino.sklep.pl/nowy/bexa-b4x-j...s-p-14288.html http://dino.sklep.pl/nowy/bexa-b4x-d...s-p-14279.html http://dino.sklep.pl/nowy/bexa-b4x-t...s-p-14281.html http://dino.sklep.pl/nowy/bexa-b4x-p...s-p-14302.html Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co do podobieństwa to ja jak patrzę na zdjęcie z usg 3d to też mam wrażenie że synek ma minkę i ułożenie ust jak mój mąż! Co do zareczyn, u mnie tez było ciekawie. Pojechaliśmy na wakacje na mazury. Drugiego dnia wieczorem, już się ściemniało, TŻ nagle mówi że może na spacer byśmy poszli nad jezioro. To ja mówię że ok, nałozyłam dresy, adidasy i poszliśmy. I tak idziemy sobie i na brzegu stały łódki, , TŻ się wpakował do jednej i mówi ze przepłyniemy się kawałek I na tej łódce na środku jeziora wyciągnął pierścionek, padł na kolana i mi się oświadczył. A ja nie dość że w dresach i nieumalowana to jeszcze się poryczałam jak bóbr! Niedawno powiedział że zabierzemy na wakacje Igusia w to miejsce...a on niby nie z tych romantycznych
|
|
#2462 |
|
Rozeznanie
|
Hej, pogoda paskudna myślałam, że dzisiaj wybiorę się na dłuższy spacer. Chciałam pojechać do pasmanterii, znalazłam extra czapeczkę szreka i chcę spróbować zrobić dla maluszka, ale w tą pogodę to mi się nawet do warzywniaka nie chce
Dziewczyny masakra dzisiaj po 3 tygodniach w końcu z mężem w 1 łużku spaliśmy, ale mi ciasno było. Muszę się na nowo chyba przyzwyczaić. On wstał szczęśliwy bo do tej pory na podłodze na zmianę z twardą kanapą bo ma problem z kręgosłupem. Pisalyscie o waszych TZ, to wam coś napiszę tylko mnie nie linczujcie
|
#2463 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ja juz po badaniach, byłam robić tsh, w poniedziałek do endokrynologa, mam nadzieję, że się obniżyło to moje tsh ![]() ![]() teraz wcinam śniadanko kanapeczki z cieplutką kiełbaską a wiecie jaki ziąb u mnie, rano 0 stopni, to poszłam w kurtce zimowej + 2 bluzki + 1 bluza i zmarzłam a w kurtkę ledwo co się zapięłam kurde na prawym oku, od kącika aż to tęczówki mam takie czerwone w ogóle białego nie widać, jak się w lustrze rano zobaczyłam to się przestraszyłam. wygląda to jakby mi ktoś centralnie w oko przywalił dziś na obiad tylko zupka, a potem siostra przyjeżdża z mężem i synkiem |
|
|
|
#2464 | |
|
Rozeznanie
|
ewulkaaa trzymam kciuki, żeby szybko wypuścili
---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
|
|
#2465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2466 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej. U mnie dziś był przymrozek, minus 3 stopnie.... brrr... Dobrze, że wczoraj miałam chodzenie po mieście więc dzisiaj w cieplutkim domku. Ale chyba będzie zmiana jakaś pogody bo mnie głowa drugi dzień boli
|
|
|
|
#2467 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
, mojej bratowej dzidzia odwróciła sie dopiero tydzień przed porodem, więc jeszcze macie czas ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla teściowej siostry.
|
|
#2468 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny.
Ja się dopiero co obudziłam i zaraz idę szamać śniadanko - pastę jajeczną. Mniam! Słuchajcie, muszę się pochwalić - wygrałam aukcję nowego łóżeczka KLUPŚ + nowy materacyk za 90zł. Do odbioru osobistego na Śląsku , na szczęście mam tam rodzinę, która przyjeżdża do nas we wtorek, tak więc w weekend mi to łóżeczko odbiorą i przywiozą. Ale za 90zł to naprawdę okazja. ![]() Deli, czemu byś uciekła? Matma to dobra rzecz i wcale nie jest trudna, to tylko pozory.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-10-12 o 09:48 |
|
|
|
#2469 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Djerba bardzo ładnie Ci z tymi skrzypcami ![]() Ale zimnooo, na dodatek u mnie w domu jeszcze nie ma ogrzewania i siedze w pięciu swetrach a na dwór nie mam w czym wyjść bo kurta zimowa się nie dopina a ta z allegro jeszcze nie doszła eh |
|
|
|
|
#2470 |
|
Zakorzenienie
|
No więc witam się z rana i na wstepie muszę pochwalić tż, oczywiście wczoraj wrócił po jakiejś godzinie i zamknął się w pokoju, ja poszłam sie myć no i spać zgasiłam światło, leże.
Nagle otwieraja się drzwi z pokoju drugiego wchodzi do mnie do pokoju rozbiera sie i kladzie obok mnie przytulił mnie powiedział że kocha mnie i naszą Hanie i żebyśmy się nie kłócili i byli szczęśliwym małżeństwem. Zaskoczył mnie bo przed slubem jak była taka akcja to spał w drugim pokoju i rano mu przechodziło a teraz taka zmiana oczywiście wypomniałam mu potem co mnie rozłościło bo nie lubie niedopowiedzianych sytuacji. Ale i tak zmiana na wielki plus ![]() Potem wstałam dziś o 6 30 i nie mogłam spać, no to sięgnęłam na stolik nocny po donuty które kupił mi wczoraj w tesco i opędzlowałam dwa i zasnęłam jak aniołek ![]() Miałam dziś iść z panem remontowcem do mieszkania żeby zobaczył co i jak ale jednak w poniedziałek... nie lubie nie miec planów na cały dzien...
|
#2471 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
Faceci po ślubie jednak mądrzeją i są milśi ![]() Mój małżonek wczoraj chyba z 15 min przed zaśnieciem wszedł pod kołdrę i gadał do Blanki że bedą mieli komitywę i ze jak nauczy się rysować to kupią sobie węgielki i umorusają całe mieszkanie żeby mama miała co sprzatać a oni uciekną na spacer do zoo oglądać zwierzątka, potem kołysankę jej zaśpiewał wzruszyłam się niesamowicie.Jak już sie położył spać to przytuliłam się do Jego pleców no i wtedy córunia zaczęła kopać tatę w plecki |
||
|
|
|
#2472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wczoraj tez jak mnie przytulił na zgode i położył rękę to go zaczęła kopać kiedyś się bał ale już nie odsuwa ręki
|
|
#2473 | |
|
Rozeznanie
|
Widziałyście?
http://allegro.pl/lozeczko-francuski...687910449.html Sliczne jest ale chyba mało praktyczne. ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
|
|
#2474 |
|
Lurker ;)
|
Czesc
Probowalam przeczytac chociaz czesc tego co zapisalyscie ale niestety lenistwo wygralo. Nie wiem jak mam sie wdrozyc, zwyczajne przestawienie siebie i dzidzi wystarczy? :PPozdrawiam Ola. |
|
|
|
#2475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej, napisz coś więcej skąd jesteś który tydzień na kiedy masz tarmin.... i pisz pisz pisz
|
|
#2476 |
|
Zakorzenienie
|
hej laski
mam dziś słaby dzień i chyba zaczyna mi być naprawdę bardzo ciężko sapie, wzdycham, w nocy spać nie mogę bolą plecy i nogi i wogóle już chce żeby maleństwo było mam dziś ważne zlecenie w pracy i nawet nie potrafię się skupić ciągle myślę o moim maluszku
|
|
|
|
#2477 |
|
Lurker ;)
|
20 latka z Bydgoszczy
22 tydzien ciazy z Antonina. Termin porodu- hmm co chwile slyszalam inne daty, z usg 3d wyszlo 12 luty (licze jednak na walentynki :P)Mimo braku okresu, 3 pozytywnych testach, wizyty u lekarza itp. dopiero gdy ja zobaczylam uwierzylam, ze naprawde jestem w ciazy Udalo sie przy pierwszym cyklu staran co do teraz jest dla mnie cudem ![]() Co do facetow i wychodzenia z domu po klotni- moj ma tak samo. Jakis czas temu potrafil tak lazic do 5 rano! Tyle, ze ma ciezko gdy wraca, bo nie zawsze ja tak szybko sie uspokajam i bywam strasznie wredna( z reszta jego zdaniem w ciazy jestem zlosliwsza niz bylam ale sadze, ze troche przesadza :P) |
|
|
|
#2478 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestes mistrzynią ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A my dzisiaj 22 tydzień zaczynamy ![]() Na szczęście stosunki z Tż się poprawiły, chyba ciężko mu było jak tylko oficjalnie się do niego odzywałam, i zagadał pierwszy przytulał brzuszek i mnie więc na razie sytuacja w normie ![]() Wczoraj porządkowałam ciuchy dla mełej i jest tego niezła sterta, w przysżłym tygodniu zrobię Wam fotkę jak Tz nie będzie bo według niego to za dużo; no ale na razie daję sobie bana na kupowanie ciuszków, najwyżej bliżej porodu coś dokupię a teraz muszę resztę: pościel, kosmetyki, rózności dla mnie. Mam y jeszcze okazję kupić huśtawkę fisher price rainforest ae za 350 zł, wydaje mi się że to troszkę dużo za używaną, tylko że super stan i od znajmego bratanicy Tż. W tym miesiacu nei mamy kasy, bo nie wpłyneło nam dofinansowanie z unii za panele i musileismy zapłacić ratę 1000zł noi wozek nie planowanie kupiliśy. A jak wy myśłicie: drogo czy normalan cena??
|
|
#2479 |
|
Lurker ;)
|
Napisalam cala litanie ale pokazalo mi sie, ze "jest do sprawdzenia przez moderatora". To znaczy, ze musze pisac od nowa czy ten post sie kiedys pokaze?
|
|
|
|
#2480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziś rano też nie umiełam zasnąć przewrociłam się z lewego na prawy i nawet nie wiem kiedy zasnęłam i wszystkie mne boli a ja zaczynam 26 tydzień i mi napisało że to początek III trmestru a toche mi to nie pasi... bo ja zaczynam niby 3 trym za tydzień..... I wg mnie dużo za tą huśtawkę.... i to używkę, moż ekup najpierw najpotrzebniejsze rzeczy a potem zobaczysz czy takie coś rzeczywiście Ci potrzebne. Ja zauważyłam że często "znajomi" którzy już mają dzieci i widzą że gdzieś w otoczeniu jest świeża para pod względem dziecka to chcą wtedy sprzedać swoje różne rzeczy które niekoniecznie u niech się sprawdziły... może jest mało używana bo ich dziecko tego nie chciało używać???
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2012-10-12 o 11:00 |
|
|
|
|
#2481 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczynki
ja juz przed 7 na nogach. Zjedlismy z mezem sniadanie potem odprawiłam go do pracy i wzielam sie za pranie. Wlasnie koncze. Coraz czesciej w nocy budzi mnie głód zanim usne nie moge poradzić sobie z rwaniem nóg,biore magnez witaminy smaruje nogi i nic. Dzis mnie taki skurcz zlapal ze myslalam ze wyjde z siebie i stanę obok! Na dodatek co smarkne to krew z nosa nawala jak glupia. I to z dwoch dziurek. Na dodatek cycki mnie napierdzielaja jak glupie i zaczyna z nich lecieć,blehh. Jak nie urok to sraczka... No to sie wyżalilam :d przynajmniej wiem ze nie jestem z tym wszystkim sama
|
#2482 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2483 |
|
Zakorzenienie
|
Słyszałyście, w expose premiera urlop macierzyński od 2014 ma trwać rok. Pierwsze pół roku 100% płatne, a drugie 80% !!!!!
Ciekawe czy to przejdzie w ogóle czy to takie obiecanki cacanki |
|
|
|
#2484 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
mam ambitny plan, że posprzątam dzisiaj mieszkanie ciekawe co z tego będzieCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() uff, szczęśliwe zakończenie
|
|
#2485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2486 |
|
Zakorzenienie
|
jasne, już to widzę
|
#2487 |
|
Wtajemniczenie
|
a my zaczęłyśmy z Małą 29 tydzień
ale ten czas leci. Poczytałam sobie o tym co się dzieje w 29 tygodniu i tak: " W tym okresie nasila się zwykle zgaga i niestrawność. Poza tym możesz zaliczać się do 2/3 kobiet, u których podczas ciąży występuje rumień dłoni. Jest on prawdopodobnie spowodowany działaniem estrogenów. Masz coraz większe kłopoty z wykonywaniem podstawowych czynności, męczysz się podczas szybkiego chodzenia. Pojawia się zadyszka, a twoje płuca muszą absorbować o 20% więcej tlenu, który dostarczasz dziecku oraz wydychać więcej dwutlenku węgla. Twoje samopoczucie będzie się cały czas zmieniać, w zależności od dnia." więc nic dziwnego że czuję się jak zadyszana babcia i nie bardzo mam siłę na cokolwiek
|
|
|
|
#2488 |
|
Zakorzenienie
|
ale śmierdzi w całym domu
rodzice byli rano na grzybach i teraz je mama obgotowuje, bleeee
|
#2489 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zaczynamy dziś z Dominisią 26 tydzień Wiecie co... Napiszę Wam, bo strasznie mi przykro jest. Mąż siostry mojego TŻ ma brata, tzn. miał... Dwa tygodnie temu chłopak został strasznie pobity przez jednego frajera (bo inaczej go nazwać nie mogę) z mojego osiedla. Bił go tylko po głowie, nawet jak już był nieprzytomny kopał go nadal, a na koniec walnął go jeszcze butelką. Reanimowali go i dwa tygodnie leżał w śpiączce. Ostatnio lekarze stwierdzili śmierć mózgu i dziś w nocy o 3:30 zmarł. Tak mi szkoda rodziców, jego brata Miał 28 lat. Mam nadzieję, że ten morderca długo posiedzi za skatowanie chłopaka... Brakuje słów na takie bestialstwo ![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
Edytowane przez Ewik86 Czas edycji: 2012-10-12 o 11:19 |
|||
|
|
|
#2490 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja z Igusiem zaczynamy dziś 7 miesiąc...jeju, żeby ta końcówka szybko minęła...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.

tak mnie wkurza takie coś robienie z ludzi idiotów.... a jak przychodzi co do czego to PO pierwsze żeby odebrać kase ale wielce prorodzinni...

a w kurtkę ledwo co się zapięłam
nie śmiać się
on pisał do mnie i pisał,ją konto miałam bardziej dla zabicia czasu i własnej próżności
, mojej bratowej dzidzia odwróciła sie dopiero tydzień przed porodem, więc jeszcze macie czas
22.05.2008
14.08.2011

ciągle myślę o moim maluszku
rodzice byli rano na grzybach i teraz je mama obgotowuje, bleeee