|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Cytat:
Dearlie dobrze ze jestes
|
|
#4652 |
|
Zadomowienie
|
dzwonilam do pobliskiego szpitala z rozwinieta neurologią ale odprawili nas z kwitkiem bo nie mamy prywatnego ubezpieczenia (przez popkrecone przepisy w ubezpieczalni) a jak na zwykle to powiedzieli ze ona i tak ma rehabilitacje w szpitalu a pozatym oni mogą zrobic jej wizyte jak juz wyjdzie z szpitala a to juz bedzie za poźno
płyn wzrasta...spadalo jak przeciekalo bokiem a teraz znow rosnie,najpierw sciagali ok 3 ml a teraz juz 8....dzis dodtslidmy wiadomosc ze lekarze czekaja az wartosc bialka spadnie do 50 i będa wstawiac zastawke bo płyny narastaja czesciej i wiecej wiec za bardzo nie liczą na udroznienie...szacują ze za tydzien,1,5 będzie juz odpowiedni poziom do operacji pozatym to mała dzis wciazgnela 25 ml mojego mleka i 45 z butli!!!!!! normalnie szok,jutro znow wazenie i chyba kąpanie...malej sie podoba tak samo jak rehabilitacja,traktuje to jak masaz i zabawe
|
|
|
|
#4653 |
|
Zakorzenienie
|
Dearline kochana jak dobrze, że jesteś.
Bardzo chętnie przyjadę na wiosnę do Poznania ![]() Własnie wróciliśmy od teściowej. Nie było tak źle, ale to pewnie dlatego że była siostra TŻ i jakoś zleciało
|
#4654 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie chciałam siać paniki bośmy na tym panienskim popili i sami w hotelu brak gumek no i trochę coś tam było ale szybko się opanowałam ale zawsze coś mogło tam być ![]() Pytałaś o uśmiech, pojawił się około 6 tygodnia a trez jest dużo tego i uwiuelbiam to Cytat:
a siooo na zakupy coś musisz kupić sobie .![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4655 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
widziałam ze naramowice ja dokłądnie na anrmowickiej mam tą kuzynkę więc jak jestem wpoznaniu zawsze ją odwiedzam ![]() Cytat:
to może już niedługo Cytat:
Hej u okulisty znowu 4 godziny a w poniedziałek idę na założenie wkłądki chyba nadorbiłąm
|
||||
|
|
|
#4656 |
|
Wtajemniczenie
|
teraz w ogóle nie werendowałam - wyszłyśmy w czwartek ze szpitala i w sobotę byliśmy normalnie na spacerze, ale było ciepło
a starszą jak się urodziła tez nie werandowałam tylko po 5 dniach wyszłam z nią na spacer (a bylo podobnie jak teraz) - te 5 dni to nie żaden przykaz, po prostu tak wyszło
|
|
#4657 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4658 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mała mysz gratulacje i całuski dla Maluszka Ja też Kamy nie werandowalam. Poszłam z nią na na spacer po paru dniach. Teraz jest na polu codziennie koło godzinki. Mam nadzieję, że się zahartuje. Piję Karmi sobie bo mi Kamyczek całkim cyce osuszył ![]() A po ilu się ta skaza może objawić? Bo ja codziennie coś nabiałowego wcinam. W sumie położna mi tak poradziła i odstawić dopiero jakby coś się działo. A dziś jeszcze zjadłam schabowego i kiwi taka głodna byłam. Poza tym moje dziecię ma ze 3 takie białe krostki na twarzy. Ale to chyba nie to?Nisia dużo zdrówka życzę Korzystając z okazji, że TŻ śpi z Małą idę do wanny. Dobranoc.
|
|
#4659 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem czy coś będzie wdiać ale chodzi wam o takie krostki>?
|
|
|
|
#4660 |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy u pediatry, ordynator z czd.
No i niestety mały ma kolki... Mam go karmić w pozycji półpionowej, on ma tak jakby siedzieć mi na kolanach. Poza tym często sadzać na kolankach, dużo bujać i ogólnie utrzymywać pozycję embrionalną. Masować brzuszek. Sadzać w foteliku jak jesteśmy w domu. A ja mam nie jeść niczego z konserwantami, surowizny. Mleko ew. kozie, sama muszę sobie upiec schabik do kanapek i odstawić masło. Jeśli owoce, to tylko przetworzone, najlepiej te słoiczki dla dzieci. Warzywa z mrożonek np. Pytałam o kropelki, ale powiedziała że to nic nie daje... Za to podobno 125 ml czerwonego, DOBREGO, wytrwanego wina do kolacji jest wskazane. ![]() Dopytałam też o szczepienia i z tych dodatkowych, odradziła nam rotawirusy (bo dziecko i tak potem choruje na choroby jelitowe, bo duża część jest wywoływana przez inne wirusy) i meningokoki. Na pneumokoki mamy zaszczepić. Fajnie było spotkać się z kimś komu można zaufać, bo to jeden z najlepszych pediatrów w Polsce.
|
|
|
|
#4661 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
melduje.że u Nas bez zmian wszystko wporządku i nic sie nie dzieje rano mam spotkanie z położną,pewnie dowiem sie,że do porodu daleko i wróce do domu Dearlie witajcie w domku,jeszcze przede mną urodzisz Agnes i Mysza wielkie gratulacje a ja juz chcialabym go tulic.. do jutra zdam relacje po wizycie
|
|
|
|
#4662 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za porady
Kubuś ma bilirubine 10,5 czyli wzrosła od wyjścia ze szpitala(w ub.czw.9,8)Mam odciągać mleko i je pasteryzować,potem Małego karmić przez strzykawkę z palcem,tylko nie wiem,czy uda mi się odciągnąć mleko na czas i je przygotować.Moge też podać MM,ale boje się... Trzymajcie kciuki niech ta żółtaczka idzie precz!!! Dearlie witaj Tak mnie spanie bierze,ale poczekam chwilke,by odciągnąć mleczko,tylko najpierw musi się trochę naprodukować,bo Kuba wyssał... Asiulka mi chodzi o inne krostki
|
#4663 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O. Rumień to był. Anges - Gratulacje!!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
My dzisiaj cały dzień na zakupach spędziliśmy.. Obkupiliśmy Małą w ciuszki i zabawki
|
|||
|
|
|
#4664 |
|
Rozeznanie
|
Hej! Gratulacje dla nowych mamuś!
I dziękuję wszystkim za gratulacje dla nas ![]() Jestem jeszcze w szpitalu, mała siedzi w inkubatorku, ale obiecali ze dziś rano mi przywiozą. Tylko martwię się jak się nią będę opiekować. Nie mogę wstać tak cholernie boli mnie odbyt. Czuję ciągle bolesne parcie. Jeszcze wczoraj jakoś wstałam na trochę a dziś zaraz musiałam cofnąć się do łóżka. Boję się wizyty w toalecie
Edytowane przez Agnes!84!! Czas edycji: 2012-10-12 o 07:22 |
|
|
|
#4665 |
|
Zakorzenienie
|
Colds - powiedziała, że walka z kolkami, to czysta hydraulika. I faktycznie karmiłam w nocy na półsiedząco i jak widzę, że go męczy, też go tak sadzam skulonego i od razu wszystko wylatuje bez płaczu.
![]() I dziecko spało w nocy ciągiem 4,5 h pierwszy raz! Karmienie o 21, 2 i 6 ![]() A dziewczyny, które piją herbatke koperkową Hippa - ile łyżeczek dajecie?? |
|
|
|
#4666 |
|
Zadomowienie
|
hej mamusie.nie bylo mnie tu pare dni i nie dam rady nadrobic.
![]() w srode bylam z mala na bilansie.zrobili jej usg biioderek i niestety prawdopodobnie bedzie musiala nosic takie spodenki ortopedyczne ![]() przed wyjsciem ze szpitala tez miala to usg robione i niby dobrze bylo.nie kazali szeroko pieluchowac ani nic. ![]() dzis na 12:30 jedziemy do ortopedy. pytalam jeszcze o plamke,ktora ma na plecach i jest to to samo co u Melci Colds-naczyniak. a tak pozatym wszystko w porzadku.kolek naszczescie nie ma.w nocy ladnie spi.w dzien jest juz bardziej aktywna i gaworzy sobie juz
|
#4667 | |
|
Zakorzenienie
|
hej hej dziewczyny, nie było mnie ponad tydzień.
Po ostatniej burzy która przeszła przez Śląsk oczywiście szlag trafił mi internet a że to radiówka to dość wrażliwe ustrojstwo. Pioruny waliły ostro i ja nawet wiem w którym momencie to się stało. W każdym razie pan specjalista od 7 boleści oddał urządzenie do naprawy bo karta sieciowa spalona ale, żebym miała więcej atrakcji to mi chodząc po moim nieużytkowym poddaszu wpadł do salonu, gdyż ratował swój laptop i mam pół metrową dziurę w suficie nad samym kominkiem, (uwaga: sufit jest z karton-gipsu, nad którym rozłożona jest folia i 25cm warstwa izolacyjna) dzisiaj drugi specjalista ma przyjść to robić - notabene miał być o 9 . Nie powiem jaka byłam zła mieszkanie świeżo po remoncie i znów bałagan. Chłop musi wyciąć tę uszkodzoną płytę i w jej miejsce wstawić nową. Gratuluję kolejnym mamusiom Ja też odstawiłam mleko, wszelkie jego półprodukty oraz czekoladę i kakao. Niestety mała mi po tym wysypuje i wtedy ma napady kolek, teraz widzę poprawę. I oczywiście dieta bardziej jałowa czyli gotowany mięso drobiowe trochę warzywek również gotowanych ewentualnie zielenina. Chleb pełnoziarnisty ale pszenny też. Z owoców jem jabłka na razie z własnego sadu Zobaczymy jak to się w dłuższym czasie rozłoży za 2-3 tyg spróbuję znów ostrożnie wprowadzić tzw alergeny do jadłospisu. ale co tam, do skończenia 3 miesiąca to bliżej jak dalej Wysypana najbardziej była na główce, uszach na których zrobiły się takie łuszczące płatki i strupki przez to, że młoda jak się wkurza przy robieniu kupki to dziwnym trafem jej rączki łapią za ucho i rozdrapała te krostki. Kąpię ją w tej chwili w emoliencie i to spowodowało , że skóra na małżowinkach się ładnie poprawiła. ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
|
|
#4668 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4669 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4670 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
w ogole to Jaś, Nataniel, Zosia, Mateuszek cudne dzieciaczki tamlin a twoj córa ja ledwo zipie juz. mała nie pospi dłuzej niz godzine, półtorej i to zarówno w dzien jak i w nocy jestem wykonczon a jutro mam zajecia super. zal mi tez malej zostawiac, ale nie mam wyjscia.do tego trafilam na krowe polozna co mi przylazi i zycie uprzykrza |
||||
|
|
|
#4671 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
![]() Jak cudownie jest spać we własnym łóżku z chrapiącym TŻ-tem obok. W nocy postękałam sobie przy tych bardziej bolesnych skurczach, ale poza tym czujemy się całkiem dobrze. Troszkę łapię schizy, jeżeli chodzi o ruchy Małego, ale to chyba już normalne, że na tym etapie nie fika tak bardzo jak jeszcze tydzień temu, prawda? ![]() Cytat:
Wiesz ja już sama nie wiem co lepsze. Mam podobnie jak Kalpana... w szpitalu czułam się bezpieczniej, bo Antoś był pod stałą opieką, a teraz monitorowanie wszystkiego zależy ode mnie i jest to bardzo stresujące. Z drugiej strony... co w swoim domku, to w swoim. Tzn. nie mogę narzekać na leżenie w szpitalu, bo przez pierwsze dni czułam się tam jak na obozie w latach młodości. Leżałyśmy w 6 osób na sali, same dziewczyny w ciąży, w tym moja sąsiadka, która mieszka mieszkanie nade mną. Nawet nie wiem kiedy mi te godziny tam uciekały. Później było już gorzej, bo zostałam na tej wielkiej sali sama, a wczoraj od rana dostałam 4 starsze panie po zabiegach i tylko jedną młodą dziewczynę w ciąży, w dodatku średnio kontaktową, więc zaczynałam już łapać małego doła na myśl, że miałabym tam leżeć może jeszcze z 2 tygodnie.Kochana to i tak dobrze, że coś się dzieje! Ze mną leżała właśnie dziewczyna, która na 10 dni po terminie nie miała ani jednego skurczu! Trzymam kciuki, żeby szybciutko się rozkręciło. Ja całą ciążę gadam, że urodzę 15 października... ciekawe czy się uda. ![]() Ja jestem za!!! ![]() Cytat:
Mój TŻ to się śmieje, że jestem tykającą bombą. Ja to bym chciała jeszcze do poniedziałku wytrzymać w dwupaku. Mam tego dnia wizytę u swojego ginka, a poza tym nadal nie wiem, w którym szpitalu chcę rodzić. Cytat:
Hehe ja już sama nie wiem kiedy rodzę. Niby mam świadomość, że to już całkiem blisko, ale jakoś nie czuję tego, że to rozwiązanie się zbliża. Myślałam w nocy, że zaczyna mi schodzić czop, ale jak zawsze w moim przypadku... to fałszywy alarm. ![]() Cytat:
Trzymam mocno kciuki, żeby ta paskudna żółtaczka omijała Kubusia szerokim łukiem! Cytat:
|
|
#4672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wrzuciłam na maila nasz sposób na kąpiel mamusi - Henio ze swym przyjacielem konikiem zasypia przy dźwiękach prysznica i melodyjce. ![]() I mój brzuch... Lewa strona zmasakrowana rozstępami, linia nadal jest i nie chce się wchłonąć... |
|
|
|
|
#4673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A linią nie przyjmuj się. Chyba jeszcze jest czas na to, aby zniknęła, prawda? Po jakim czasie powinna blednąć?Aaa i jeszcze jedno... piękny mistrz drugiego planu!
|
|
#4674 |
|
Zadomowienie
|
mi to sie chce sie smiac jak patrze na swoj brzuch, bo w ciązy lini nie było widac o po cięciu wylazła
jest blada, ale widoczna.
|
#4675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A linia, to nawet pół roku może chyba siedzieć na brzuszku... Wrzucam na maila pozycję do karmienia Proszę nie zwracać uwagi na bałagan w łóżeczku Henia, jest jeszcze nieużywane
|
|
|
|
|
#4676 |
|
Raczkowanie
|
hej z rana!
czy wasze dzieci tez nie chca zasypiac w dzien w wozku ani lozku tylko na rekach? przeciez ja oszaleje. nawet jak mała jest bardzo spiaca to po odlozeniu na plasko - budzi sie i placze. przejdzie jej to? jak Wy miałyscie? lece na spacerek i kupic ten aspirator do noska skoro mowicie ze skuteczny. |
|
|
|
#4677 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() meldujemy się razem z Leną. ze szpitala wyszłyśmy we wtorek ale dopiero dziś znalazłam chwilę, by włączyć komputer. u mnie tak sobie... czuję się fatalnie, zarówno psychicznie jak i fizycznie. na dodatek mała wcale mi nie pomaga bo urwis z niej jakich mało tylko cyc albo płacz opis porodu Wam daruję, bo to była prawdziwa rzeźnia, nikomu nie życzę... spróbuję trochę Was nadrobić, póki mała śpi
|
|
|
|
#4678 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry. Niuniek całą noc na cycy, dopiero zasnął porządnie, bo co chwila się budził i ciągnąć chciał.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Taaaa ![]() A na uśmiech nie mogę się doczekać. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#4679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dearlie, ja też odczuwam mniej ruchów (39 tydzień), czasem się łapię na tym że przełażę cały ranek a w południe zastanawiam się czy go czułam dziś w ogóle czy nie, i wtedy panika i popychanie małego żeby dał znak życia. Ja wczoraj byłam na usg, młody już ma główkę nisko, rozwarcie 1,5 do 2 cm. Mam nadzieję, że wytrwam do poniedziałku, choć w nocy miałam już schizy że się zaczyna, a i śniło mi się też coś w tym stylu. Nie chcę jechać na sygnale 160km
|
|
|
|
|
#4680 |
|
Zakorzenienie
|
Agaton witamy! Bidulo, Ciebie też dopadł ten wstrętny baby blues...
Mam nadzieję, że szybko przejdzie! Mój trwał jakiś tydzień-10 dni. Pomógł mi mąż wyciągając mnie na pierwszy spacer w 6 dobie - rana bolała jak nie wiem co, ale humor się poprawił. ![]() Miałam wkleić parkę z Zary - http://www.zara.com/webapp/wcs/store...0Z%20BARANKIEM |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.

nie chciałam siać paniki 
. Na razie próbuję ratować się kolorowymi chystkami i paznokciami. Oddajcie mi moje słońce, bo muszę akumulatory podładować

a siooo na zakupy coś musisz kupić sobie .

jestem wykonczon a jutro mam zajecia