|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wczoraj moja grzeczna do tej pory Zuzanka dała wieczorny popis swoich możliwości głosowych. Darła się okropnie i niby chciała i nie chciała jeść, w pieluszce sucho, brzuszek mięciutki, nawet na rękach płacz. Przemęczyłyśmy się 3 godziny jakoś. W nocy spała pieknie. Karmienie dopiero ok 4 było i do 10 sobie pospałyśmy. Może to był ten skok, o którym kiedyś pisałyście? Bo innego racjonalnego wytłumaczenia nie znajduję.
|
|
|
#4592 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Melcia, Jasio, Nataniel i inne nasze maluszki takie słodziutkie. Ciekawe jaki słodki skarb tam u mnie siedzi .A tak w ogóle waży już 2900 wczoraj właśnie byłam na wizycie, łożysko dojrzałe, ale nic się nie dzieje. Anuusia z tego co pamiętam to Ty też od 35 tyg. masz dojrzałe łożysko. Czy lekarz kazał Ci to jakoś dodatkowo kontrolować? |
||
|
|
|
#4593 |
|
Zakorzenienie
|
chyba dopada mnie jesienna depresja... abo spadek formy. Na dworze ponuro i zimno. Nie mam w ogóle energii by zebrać się w sobie i wyjść z Małą na spacer. Nie mam się w co ubrać, bo na letnie żakiety już za zimno a jesienne płaszcze mam za duże i są w smutnych kolorach (szary i czarny) i jakbym taki założyła, to deprecha murowana a na nowy w tym momencie nie mogę sobie pozwolić
. Na razie próbuję ratować się kolorowymi chystkami i paznokciami. Oddajcie mi moje słońce, bo muszę akumulatory podładować![]() Asiulka, piękna z Ciebie kobieta i mama
|
|
#4594 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Martusia też brana pod uwagę . Ale chrzestna jest Martusia. Pewnie tak będzie, że w końcu tak jak na poczatku myśleliśmy o Majce - tak zostanie.Cytat:
|
||
|
|
|
#4595 |
|
Zakorzenienie
|
Dearline trzymaj się kochana i poczekaj jeszcze troche, chociaż od jutra zaczynamy 39 tydzień więc niech się dzieje co ma sie dziać
|
#4596 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4597 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Troszkę was jednak podczytałam, ale w nocy też to robię, szybciej mi czas na karmieniu mija ![]() Dziękuję za wszystkie rady co do krzyku. Wczoraj wyczytałam w necie, żeby najpierw troszkę nakarmić, potem przewinąć i dokarmić, tak zrobiłam i płaczu albo nie było lub był minimalny, w dzień też już rzadziej krzyczy przy tych czynnościach, więc powoli do przodu. Nawet kąpiel też tak podzieliliśmy z tym karmieniem i już było o wiele lepiej, daliśmy też cieplejszą wodę. Ja na razie jem prawie wszystko i małej nic odpukać się nie dzieje, więc współczuję serdecznie tym, które muszą się ograniczać. Jak patrzę na zdjęcia naszych bobasów, to po prostu wątek samych piękności nam się trafił przepiękne są te maluszki!!!Co do tytułu wątku to mi się podoba pierwsza propozycja axxa i druga asi Asiulka dobrze, że @ się pojawiła, bo ty więcej dzieci mieć nie chcesz prawda? a zwłaszcza tak szybko ![]() Cytat:
Cytat:
na większe wyjście nie wiem, kiedy się wybiorę bez małej, bo laktatora nie mam i jakoś się nie mogę zdecydować na zakupCytat:
ja tam bym została i do domku się nie spieszyłaMoje dziecko trzeci raz samo zasnęlo w łóżeczku a nie na rękach przy cycuszku
|
|||
|
|
|
#4598 |
|
Zakorzenienie
|
Mam wiadomość od Dearlie: Małemu spadało tętno,bo przy ruchach elektroda się poruszała, ale nadal czekają na informacje co dalej z nimi.
|
|
|
|
#4599 |
|
Zadomowienie
|
Mam misje na dziś
![]() Mianowicie trzeba ujarzmić bobra jezusie ale zarosłam- od porodu jeszcze ani razu nie był ścinany
|
#4600 |
|
Zakorzenienie
|
Tak mi się spina brzuch trochę... niech się rozkręci
, plisssss![]() Idę dalej sprzątać, może cosik sie ruszy .---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Zostało 10 mamuś do rozpakowania... (licząc, że Choco urodziła, bo żadnych wieści nie ma od niej)..
|
|
|
|
#4601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Konik morski jest genialny! Henio też się przy nim uspokaja ![]() Co do eliminacji produktów, to zaraz zostanę o chlebie i wodzie chyba... Dziś odstawiłam sałatę i zjem MNIEJ biszkoptów. ![]() Będziemy dzwonić do pediatry i zapytamy o ten espumisan. Ja na spacerze - ale ziiimnoooo! Jutro ma przyjść moja piękna ocieplana parka z Zary, to wreszcie będzie ciepło, bo teraz w skórzanej kurtce i swetrze nabawiłam się już bólu gardła
|
|
|
|
|
#4602 |
|
Zakorzenienie
|
Ja puszczam Jasiowi wieczorami konika, albo jak się kładę w ciągu dnia. Może bedzie Mu sie kojarzył jako sygnał do spania i odpoczynku
![]() Ja wczoraj też na KTG tak miałam jak Deraline, że tętno spadało jak Jasiu walnął w elektrodę ale jak przestawał to było dobre i powiedzieli, że tym nie trzeba się martwić bo równocześnie żadne skurcze sie nie rysowały. Dzisiaj składamy łozeczko i będziemy mieć wszystko przygotowane ![]() Z jednej strony chciałabym, żebyśmy wytrzymali te 2 tygodnie jeszcze, żeby TŻ był dostepny, ale z drugiej strony jak patrze na wasze śliczności to już też bym chciała przytulać swojego
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... Jestem żonką ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 Hania - 06.11.2015 Edytowane przez kraven Czas edycji: 2012-10-11 o 13:20 |
|
|
|
#4603 |
|
Zakorzenienie
|
A do nas meble przyszły
.Ale i tak złożymy dopiero jak tż wróci:P, bo wszyscy inni, którzy mogliby mi ewentualnie pomóc są chorzy ...
|
|
|
|
#4604 |
|
Zadomowienie
|
gda: szczerze ci wspolczuje. bo nie ma nic gorszego jak widok placzacego malca i bezradnosc rodzicow. obys szybko odnalazla co na twojego Henia zle dziala.
nam jutro mija 2 tydz. wiec chyba czas na werandowanie. a pogoda do moja mala dalej spi. dzisiaj nawet maseczke zdążyłam nałożyć. ile mialy wasze maluchy jak zaczelyscie je werandowac?
|
#4605 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Mojej niestety nie.
Cytat:
Espumisan mi pozwoliła dawać położna. Kilka kropelek 2 razy dziennie. Cytat:
Cytat:
![]() a na kąpanie -- od dwoch dni sukces, nie ma płaczu, ale trzeba ja trzymac za raczki, no i posiłkujemy się tą gąbką ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4606 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny!
Ja od wczoraj leżę, rozłożyła mnie gorączka i bóle kości. Ratuje się Apapem i jest trochę lepiej. Jutro mamy wizytę u pediatry, pierwszy raz od wyjścia ze szpitala, sprawdzimy ile Maja przytyła, ale mam wrażenie, że sporo. GDA ja mam tak z herbatnikami jak Ty z biszkoptami. Potrafiłam dużą paczkę opędzlować w ciągu dnia, a to 1000 kcal :/ ale na wadze mi cały czas spada więc żeby wzmocnić efekt postanowiłam się ograniczyć do 5 herbatników dziennie.
|
#4607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko wtedy to inna pogoda, bo ciepluteńko było..
|
|
|
|
|
#4608 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4609 |
|
Wtajemniczenie
|
A moje dziecko najbardziej lubi spac w wibrującym lezaczku na stole w kuchni
przy włączonym okapie F momentalnie sie uspokaja i usypia...
|
|
|
|
#4610 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4611 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mati nie był werandowany, od razu na dwór wyszliśmy po tygodniu. |
||
|
|
|
#4612 |
|
Wtajemniczenie
|
oooo tak se śpimy
mama wizazuje a syn śpi grzecznie A teraz prosze mi przypomniec jak sie to robiło ze link do sywaczka był niewidoczny ino tylko podpis bo zem se zapomniała
|
|
|
|
#4613 |
|
Wtajemniczenie
|
moje dziecie tysz miało chyba tydzien jak wyszlismy na dwór... bez werandowania ładne słonko było wiec poszlismy na spacer... mielismy isc na pare minut a bylismy godzine bo tak smacznie dziecko spało
|
|
|
|
#4615 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Urodziłam prawie dwa tygodnie temu (w piątek miałam cc) a do tej pory nie znalazłam siły i czasu zeby tu napisac. podczytuje co jakis czas, a dzis mała spi, ja mam wszystko w miare zrobione wiec moge skrobnąć. cc szybka i bezproblemowa, troche mnie wystraszyli bo małastrasznie szybko zabrali zamiast mi dać do pocałowania czy pokazania! i tak sie przestraszyłam ze cos jest z nią nie tak że cisnienie mi skoczyło ze anestezjolog kazał im przyniesc mi dziecko. chociaz uspokajali mnie ze mała cała i zdrowa ale same powiedzcie - kto by im wierzyl na słowo! ale za chwile przyniesli, dali pocałowac i zabrali na 2h. a zabrali tak szybko bo inne dziecko mialo wade serca i leciala po niego karetka z innego szpitala zeby dalej do helikoptera wsadzic. wiec cala masa specjalistow od dzieci uwijała sie jak w ukropie. mnie ładnie pozszywali, dzien po cc nie byl koszmarem, nawet bez znieczulenia dzialalam bo nie bylo zle. od poniedzialku jestesmy w domu, dobrze ze mąz tez jest z nami bo najpierw bylam troche przestraszona czy dam sobie ze wszystkim rade. teraz juz powoli dochodzimy do "normalnosci" i dlatego od razu tu pisze ![]() czytałam ze ktoras z Was ma malucha który nie lubi sie kąpać ani przewijac. to tak jak nasza mała. w kąpieli uspokoja ją szum suszarki do włosów. do przebierania pieluch sie przyzwyczaila po kilku dniach ale chusteczki nawilzane musze potrzymac chwile w dloni zeby nie byly zimne bo inaczej jest awantura. no to teraz seria pytan - krostki na buzi czerwone z biała ropą w srodku to uczulenie na cos do jedzenia? sluzu w kupce nie ma... no i małej na całym ciele łuszczy się skora. kąpiemy ją w emoliencie i nawilzamy balsamem do skory wrazliwej i atopowej a wczoraj probowalismy oliwką - nic to nie daje. no i nie wiem czy to tak ma byc? wizyte u pediatry mamy dopiero za tydzien. |
|
|
|
#4616 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja ma podobnie, krostki na buzi, czerwone, ale nie wszystkie z ropą. Jutro idę do pediatry to się dowiem, ale ja obstawiam nietolerancję mleka, którego mam w diecie sporo.
|
|
#4617 |
|
Zadomowienie
|
a ja dzisiaj Zosi dam troszke jabłuszka
|
#4618 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej.Pisze z Kubą na ręku,bo przy cycu i nie moze zasnąć.
Cytat:
Wracaj do sił kochana i czekamy na relacje z akcji porodowejCytat:
axxxa my bez werandowania,po tygodniu wyszliśmy na pierwszy spacer,któr trwał koło godzinki. Asiulka ale Jasiu jest piękny Lidzia masz racje,same piękne dzieciaczki nam się trafiły na wątku ![]() Byłam z Kubusiem rano na pobraniu krwi na sprawdzenie bilirubiny,czekam na wyniki...
|
|
#4619 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ właśnie dzwonił i oznajmił, że na 18 idziemy do teściowej na imieniny. Szlak mnie trafi.
A chciałam spędzić z Nim dzisiaj wieczór bo jutro znowu wyjeżdza do pracy na cały weekend i wróci dopiero w poniedziałek wieczorem.
|
#4620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Krostki te to prosówki, najzupełniej naturalne u noworodka. Same znikną. Przynajmniej tak mi się wydaje z opisu że to one. No albo potówki moga być. Wykąpałabym w kalii, na pewno nie zaszkodzi. A co do łuszczenia, to minie. Praktycznie każde z dzieci się łuszczy na początku. Zejdzie wszystko i będzie dobrze. Edytowane przez tamlin111 Czas edycji: 2012-10-11 o 16:09 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.

, a teraz zaledwie 19
.
.

nie przyznawałam się bo wstyd
. Na razie próbuję ratować się kolorowymi chystkami i paznokciami. Oddajcie mi moje słońce, bo muszę akumulatory podładować