Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011. - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. 0 0%
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. 15 35,71%
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. 0 0%
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. 1 2,38%
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. 15 35,71%
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku 0 0%
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki 3 7,14%
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. 4 9,52%
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie 4 9,52%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-12, 09:27   #3901
anka_1984
Raczkowanie

Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
co do książek - Hanka uwielbia. ale ona sobie sama obraca kartki coś tam gada... ostatnio porzuciła swoje książeczki - te twarde, tekturowe, i domaga się tych zwykłych, papierowych. i już coś tam rozdarła, ale nie specjalnie-za mocno szarpnęła przy przerzucaniu, więc wybaczam u nas szał robi ostatnio książeczka ta http://www.poczytaj.pl/159380
niby dla starszych dzieci, ale jest bardzo kolorowa, są tu i zwierzątka, i owoce, wierszyki, piosenki i Hania uwielbiają "czytać". na przyszłośc polecam!
Mały dostał całą serię tych ksiażeczek na roczek, ale jeszcze ich nie "czytamy" bo chce wyrywać strony i mimo, że solidnie wykonana i papier nie taki miękki to nie dla niego jeszcze A wierszyki i rymowanki świetne. Ja bym ją poleciła tak dla przedszkolaka.

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Pieleszka- zdrówka życzę! ja też na urlopie i przeziębiona jestem, nie tak mega mocno ale caly czas troche kaszel, katar
anka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 09:27   #3902
Marina1
Zakorzenienie

Aha, patik ale sara ma włosiska!chyba wszyscy Ci mówią to jak Was widzą, nie? na zdjęciu co jest tyłem normalnie aż po ramiona. Julka też śliczna. Ale jak dla mnie to wcale nie są podobne, całkiem inne ( żaneta chyba pisała, że podobne)

scio Twoja Aga też się zmieniła bardzo. Włoskami też porasta powoli. Strojnisia mówisz? I że nie po mamie? Ja kiedyś byłam mega strojnisią ( daaawno ) ale teraz ubieram się wyłącznie na sportowo-wygodno- bylejako aż mi się nie chce wierzyć, że kiedyś ( daaaaaawno ) byłam taką kokietą.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 09:28   #3903
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
patiku http://ksiazki.wp.pl/bid,22865,tytul...,ksiazka.html?
Mój to w ogóle nie zje wieeeele rzeczy. Mam nadzieję, że nie będzie po mnie niejadkiem.
Naprawdę, większego niż ja to nie znam. Mogłabym wymieniać i wymieniać rzeczy, których nigdy nie miałam w ustach...bo nie.
To przy małym musisz jeść wszystko, bo dla Igiego Ty będziesz wzorem! I jak Ty nie będziesz chciała jeść to on też nie!
Stary 2012-10-12, 09:31   #3904
brunetka2000
Zakorzenienie

MArina jesli nie oglądałaś filmu to polecam książkę Biała Masajka z tego co wiem to są 3 części, ja akurat czytałam je na komputerze, bo w bibliotece nie znalazłam
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 09:31   #3905
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
Ja kiedyś byłam mega strojnisią ( daaawno ) ale teraz ubieram się wyłącznie na sportowo-wygodno- bylejako aż mi się nie chce wierzyć, że kiedyś ( daaaaaawno ) byłam taką kokietą.
Marian z Twoją urodą, to sądzę, że Ty nigdy nie wyglądasz "bylejakowo"!!!
Stary 2012-10-12, 09:35   #3906
pieleszka
Wtajemniczenie

anka dziękuję i zdrówka również dla Ciebie!
ja bym teraz chyba nie dala rady się uczyc...w sensie, że mi sie nie chce...mimo, że od studiów trochę juz minęło, to jakos nie mam jeszcze mobilizacji...aczkolwiek coś tam by sie przydało poszerzyc wiedzę. bo to co sie sama dokształcam do pracy to jednak nie wystarcza..a ja jak nie mam nad soba "bata" to się za bardzo też nie przykładam...
a te książki to są dla starszych dzieci, ale c robić jak mi Hanka stoi pod szafką i drze się "da" i nie da zbyć żadną inną? ale sama nie może jej oglądać. to jedynie ze mną lub tż.
i ja też żałuję, że nie poznam Poznanianek i Telika

marinko ja tez byłam strasznym niejadkiem za dzieciaka. nawet jeszcze jako nastolatka. na studiach mi przeszło teraz jem w zasadzie wszystko. poza rybami, owocami morza i jeszcze trochę by się znalazło.

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 09:39   #3907
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
anka dziękuję i zdrówka również dla Ciebie!
ja bym teraz chyba nie dala rady się uczyc...w sensie, że mi sie nie chce...mimo, że od studiów trochę juz minęło, to jakos nie mam jeszcze mobilizacji...aczkolwiek coś tam by sie przydało poszerzyc wiedzę. bo to co sie sama dokształcam do pracy to jednak nie wystarcza..a ja jak nie mam nad soba "bata" to się za bardzo też nie przykładam...
a te książki to są dla starszych dzieci, ale c robić jak mi Hanka stoi pod szafką i drze się "da" i nie da zbyć żadną inną? ale sama nie może jej oglądać. to jedynie ze mną lub tż.
i ja też żałuję, że nie poznam Poznanianek i Telika
mnie się też nie chce... tak pilnie się uczę w tej chwili, że cały czas odświeżam wizzarz

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-12, 09:39   #3908
Marina1
Zakorzenienie

No to i nas dawno nie było
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04032.jpg (176,3 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04084.jpg (193,4 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04014.jpg (136,6 KB, 68 załadowań)
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Stary 2012-10-12, 09:40   #3909
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość
mnie się też nie chce... tak pilnie się uczę w tej chwili, że cały czas odświeżam wizzarz
no wcale Ci się nie dziwię
ja zawsze brałam notatki do ręki na ostatnią chwilę

marinko ale fajny Igi tak letnio się zrobiło, przyjemnie..aż zatęskniłam za latem...
aa czy dobrze widzę-też masz acera??? chyba mam takiego samego...

Edytowane przez pieleszka
Czas edycji: 2012-10-12 o 09:42
Stary 2012-10-12, 09:41   #3910
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

oglądałam film biała masajka .... ryczałam jak bóbr ...

Marinko Iguś taki dorosły się wydaje ..... dawno już go nie widziałam, cała mamusia hehehehe

Edytowane przez Sloneczko555xxx
Czas edycji: 2012-10-12 o 09:43
Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 09:41   #3911
anka_1984
Raczkowanie

Telik - wiem, że jesteś z dolnośląskiego, a z Sycowa czy Oleśnicy? Bo tak coś kojarzę... Ja od rodziców, to bliżej chyba mam do Ciebie niż do domu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-12, 09:44   #3912
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość
Marian z Twoją urodą, to sądzę, że Ty nigdy nie wyglądasz "bylejakowo"!!!
Stary 2012-10-12, 09:45   #3913
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
Jaki duży Twój synuś i słodki!!! Uważaj, bo niedługo nie bedziesz miała dostępu do wizaza. Wygryzię Cię Twój komputerowiec!
Mój mały do komputera ma zabroniony dostęp - na razie.
Stary 2012-10-12, 09:45   #3914
patik87
Zakorzenienie

Marina ale Igor rośnie. Niezły zawadiaka z niego, fajny jest
A na tym zdjeciu tyłem to nie Sara tylko jakaś dziewczynka inna ( 3-4 letnia ) tak myślałam że któraś z was napisze że to Sara.
Ale fakt, S też ma dużo włosów, gęsto na głowie. Po kąpaniu mam problem z rozczesaniem bo kołtuny normalnie ma.

Anka Telik z Oleśnicy jest ( Telik odpowiedziałam za Ciebie)
Stary 2012-10-12, 09:48   #3915
Marina1
Zakorzenienie

pieleszko tak, acer jest już ze mną dobre 9 lat.

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

dziękuję laski!

patik serio nie Sara ups, wtopa , ale byłam pewna, że ona
Stary 2012-10-12, 09:52   #3916
agulaaabar
Zakorzenienie

Kolinko w takim razie oficjalne serdeczne gratulacje!

Carmela Sarcia jak zawsze urocza

Bella zdolniachy z tych Twoich panien

Oliweczka, Patik super, że spotkanko się udało, dziewczynki jak zawsze śliczne

Aga
Lidl ma trochę zawyżoną rozmiarówkę (albo zaniżoną? ) w każdym razie rzeczy wydają mi się dużo większe niż rozmiar na metce
Tutaj jest to samo... tż pojechał o 7 rano żeby jeszcze coś było

Oliweczka spóźnione gratki z okazji rocznicy

Brumek
świetne są, tylko szkoda że takie wielkie..

Marzena w Lidlu raczej nie będą mieli mniejszych. Jeśli już to jednoczęściowe i z tego co widziałam chyba w polskiej gazetce to okropnie brzydkie;/

Żaneta pomysłową masz córcie a jakie ma włoski

Ania sliczności znowu mi tęskno za brzuchem Bartki faaajne chłopaki

Lili szyszki

Eve mi też się bardziej w różowej podoba

Brumek dla Tymusia!

Scio a nie ma przewijaka w Waszym rossmanie? tam są wszystkie rodzaje pieluch. można chociaż pooglądać. Albo są takie maleńskie paczki po 2 szt w środku.

Telik u nas jest 7 st przez dzien więc chodzimy w grubszej kurtce.

Stronczku dzięki że pytasz Lili może żyć tylko na zupach.. rosól, pomidorowa, jarzynowa itd. i nie zgnieciona na papkę tylko w takiej konsystencji jak my jemy, z makaronem itd. rosół może jeść codziennie nawet. Przestawiła sie z dnia na dzien

Pieleszko zdrówka kochana!

Marinka ale przystojniak i jaki on wielki!

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 09:55   #3917
pieleszka
Wtajemniczenie

marinka ja mam swojego już 5 lat tylko, że ja mam z Vistą - i ten system to jego jedyna wada...

agulaa dziekuję!

łeb mi odpada, oddychać nie mogę, a w gardle drapie...masakra..
ja się muszę do niedzieli wykurować, inaczej nie poznam syneczka przyjaciółki!!!!!

Edytowane przez pieleszka
Czas edycji: 2012-10-12 o 09:56
Stary 2012-10-12, 10:21   #3918
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

dziewczyny czy wiecie co dzieje się z herbatką babydream laktacyjną? już długi czas nie ma w mieleckich rossmanach ... nie wiem czy tylko w mieleckich czy wszędzie

Stary 2012-10-12, 10:41   #3919
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

Dziewczyny mam pytanie czy w taka pogodę jak teraz ubieracie dzieciaczkom juz te ciepłe kurteczki??

Pytanie numer 2 ile wasze dzieciaczki zjadają na obiad i co zjadają
nie, ma jakas taka niby zimowa ale ja bym w mróz jej nie nosiła. taki płąszczyk ma. na zime ma juz kombinezon

nie wiem, duzo i z mojego talerza

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
MOLE SPOŻYWCZE !!!!! katastrofa do wytępienia, nawet przez kilka miesięcy !!!!!! poradzę ci coś wszystko co kupuję wkładam do zamrażarki na 2 dni, mąkę makaron, ryż kaszę WSZYSTKO!!!! jak coś będzie w nich to zdechnie i się nie rozprzestrzeni !!! wiem co piszę kiedyś u nas na osiedlu była tego plaga ... od teraz patrzę nawet w cukier i sól !!! pajęczynki są pozostałością po żerowaniu larw więc wszystko co zawiera taką pajęczynkę od razu do kosza !!

ja marznę w pracy ... ale dziś piątek, jak pieknie
mi kiedyś w siemieniu lnianym się zalęgły... a takie bylo dobre do np. jogurtu...

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
Przecztałam w dwa dni "kwiat pustyni". Jakoś nigdy mnie nie ciągnęły książki o takiej tematyce, a tu bum pochłonęłam raz dwa. Znacie podobne książki?
http://babskiswiat.net/6974.htm mam kilka z tej listy sciagniete. czytalam Arabska zonę (polka pisała) - dosc dobra jest

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-12, 10:43   #3920
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Agula nie ma nic takiego. A te podwójne są tylko zwykłe, a chciałam zobaczyć, czy Agacie z tyłka się nie zsuną

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 11:14   #3921
brumek
Zakorzenienie

Hejka

Noc jak ze snu. Złego snu Do 6.15 spałam 1 godzinę Dopiero potem Tymuś zasnął twardo i dospałam do 9.

A jak piszecie o dużych słoikach, to macie na myśli te 190 ml, czy te większe, po roku? Bo ja mrożę w tych 190 ml i to właśnie taki Tyms zjada na raz.

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Wczoraj na probe zalozylam mu rekawiczki dziewczyn i nie chcial oddac, wiec musze dla niego poszukac w szafie, bo raczki po spacerze zawsze zmarzniete.
Ja też kupiłam przedwczoraj. Po domu chodzi w nich chcętnie, sam rączki nadstawia, żeby mu włożyć, ale na spacerze, jeszcze nie próbowalismy.

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
A jakie rękawiczki macie dla dzieci. Ja mam takie z zeszłego roku, bez podziału na palce i sie zastanawiam, czy Agata będzie je chciała nosić czy takie z palcami się kupuje
My mamy takie z jednym palcem osobno. Te bez podziału mają za małe rozmiary.

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie wiem czy Wam pisałam ale niedawno w kaszce kukurydzianej firmy KUPIEC mieliśmy robaki. Takie małe, białe i grube larwy. Najgorsze jest ot, że zrobiłam raz Radkowi i zjadł
Kaszka miała termin ważności do stycznia 2013. Może była źle przechowywana? Nie wiem.
Parę dni temu kupiłam (w tym samym sklepie osiedlowym) płatki owsiane też z KUPCA i dzisiaj zauważyłam takie nitki zwisające (jakby pajęczynki), ale larw nie widziałam. Wywaliłam. W kukurydzianej z larwami też takie nitki były, ciężko zauważyć te robaki.
Nie wiem czy to wina sklepu czy po prostu taką dostawe mieli, bo płatki kupiłam jakiś czas później bo zamawiali. Tylko się zastanawiam czy rzeczywiście zamówili czy ściągnęli z drugiego sklepu bo mają dwa.
Eh... A mam w domu kaszkę kukurydziankę ważną do listopada 2012 roku kupioną w innym sklepie i jest ok, dzisiaj robiłam.
O fuj! Albo sklepu wina, albo samej wytwórni...

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Lili może żyć tylko na zupach.. rosól, pomidorowa, jarzynowa itd. i nie zgnieciona na papkę tylko w takiej konsystencji jak my jemy, z makaronem itd. rosół może jeść codziennie nawet. Przestawiła sie z dnia na dzien
No to pięknie Widocznie pysznie gotujesz

Cytat:
dziewczyny czy wiecie co dzieje się z herbatką babydream laktacyjną? już długi czas nie ma w mieleckich rossmanach ... nie wiem czy tylko w mieleckich czy wszędzie
Nie wiem. Jakoś do tej pory zawsze była, a ostatnio nie patrzyłam. Bo się przestawiłam na tą (najbardziej mi smakuje): http://www.aptekarzwarszawski.pl/her...-25-toreb.html
Ona w każdej prawie aptece jest.

Cytat:
Igor lat 4!

Cytat:
Mój to w ogóle nie zje wieeeele rzeczy. Mam nadzieję, że nie będzie po mnie niejadkiem.
Naprawdę, większego niż ja to nie znam. Mogłabym wymieniać i wymieniać rzeczy, których nigdy nie miałam w ustach...bo nie.
Myślę, że i mój mąż mógłby konkurować z Tobą i Pieleszką w tej dziedzinie

Cytat:
wzięłam urlop żeby odpocząć i z dzieckiem pobyć (bo czuję się o nienię zazdrosna) i co - dopadło mnie mega przeziębienie!!!!! i ledwo dycham, nie mam sił na nic... dupa blada jednym słowem... wczoraj nawet nie miałam sił z Wami popisać....
Ale Ty jesteś biedna Jak nie choroby Hani, to urwanie głowy w pracy. A jak nic z tego, to Ciebie choróbsko dopadło
Stary 2012-10-12, 11:30   #3922
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Agula nie ma nic takiego. A te podwójne są tylko zwykłe, a chciałam zobaczyć, czy Agacie z tyłka się nie zsuną
Szkoda, że nie ma. Też sie zastanawiam czy nie spróbować, muszę je oglądnąć na przewijaku w rossie bo widziałam ze były.

Brumku e tam kucharka ze mnie jak.... no

Rozwalili mi pół ściany kuchni Wyszła nam mokra plama na ścianie i właściciel domu przysłał dziś firme żeby zobaczyli od czego. popatrzyli, okazało się że rura od okapu pęknieta i wszystko co tam sie gromadzi ścieka i wyłazi na ściane... i przyjdą to zreperować w przyszlym tyg bo dziś piatek i krócej pracują

Ide ogarnąć ten syf co narobili i zrobic ciasto na pierogi póki Lilka śpi

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 11:50   #3923
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Brumek dzięki ... do tej pory piłam babydream i hippa i raz miałam z medeli ( ta jest najgorsza) ... kupię i spróbuję z tego herbapolu może będzie bardziej dostępna i rossmanowa

Stary 2012-10-12, 11:54   #3924
Natka_
Zakorzenienie

:Hi:

Dziewczyny, aż mi głupio się znowu tłumaczyć Ostatnio mam bardzo mało czasu. Był mój tata i pomagał na budowie, więc praktycznie caly czas tam siedzieliśmy.

W sobotę Domek został pierwszy raz u mojej teściowej, bo ja pomagałam stawiać ścianki. I muszę Wam powiedzieć, że teściowa baaaaardzo mnie miło zaskoczyła! Był u niej 5 h, zapisywała wszystko na kartce co zjadł, kiedy go przewijala, ile była z nim na dworze itp. No szok! Dzwoniła do mnie nawet, żeby się zapytać czy może mu dac chrupka kukurydzianego Jak go odbierałam to powiedziała, że stosowała się do wszystkich moich wytycznych, bo z nimi kiedyś mieszkała jej teściowa i wkurzało ją jak wprowadzała swoje zasady w wychowanie jej dziecka. Dominik też zadowolony,ani razu nie zapłakał. Przełamałam się i naprawdę dobrze mi z tym Widzę jak bardzo ją ciągnie do Domka i on tez lubi spędzać u nich czas

Ogólnie u nas wszystko dobrze. Zrobiłam małe przemeblowanie w domu, wywaliłam nasz stół i krzesła i zrobiłam Domkowi kącik. Później cyknę fotki.
Jutro mam pierwszy zjazd na uczelni.

Kupiłam Domkowi kombinezon ( Marzenko, mamy taki sam jak Wy tylko w wersji blue).
U nas zimnawo ostatnio, już raz ubralam mu cieplejszą kurtkę, bo na budowie tak wiało, że mi samej w jesiennej było nieprzyjemnie.
Dzisiaj kupiłam mu rękawiczki.
W czapke wchodzi jeszcze z zeszłej zimy
Buty zimowe chcę kupić mu w ecco, tylko trochę ceny mnie przerażają

Zdjęcia dzieciaczków cudne
Resztę napisze później, bo muszę już wychodzić

Miłego dnia!
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 11:59   #3925
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
własnie zastanawia mnie wprowadzenie menu 2 posiłkowego

choc jestem zwolennikiem mmniejszych i częstszych posiłków
ale moze u dzieci to inaczej jest
marzenko wyslij mi nr kom na pw
Ale myslisz, zeby dawac od razu po zupie drugie danie?

Pewnie wszystko zalezy od dziecka, ale ja jestem na nie. Moje dziewczyny takie duze, a do tej pory jedza te 2 dania osobno, kolo 12 zupa, kolo 15 drugie.(Antek tez tak jada) Oczywiscie w przedszkolu jedza od razu, ale wedlug mnie jak te dania sa rozdzielone to dziecko ladniej je zjada, bo zdarzy zglodniec, a tak to tylko podziubie i jedno i drugie.

Cytat:
witam

wzięłam urlop żeby odpocząć i z dzieckiem pobyć (bo czuję się o nienię zazdrosna) i co - dopadło mnie mega przeziębienie!!!!! i ledwo dycham, nie mam sił na nic... dupa blada jednym słowem... wczoraj nawet nie miałam sił z Wami popisać....

co do książek - Hanka uwielbia. ale ona sobie sama obraca kartki coś tam gada... ostatnio porzuciła swoje książeczki - te twarde, tekturowe, i domaga się tych zwykłych, papierowych. i już coś tam rozdarła, ale nie specjalnie-za mocno szarpnęła przy przerzucaniu, więc wybaczam u nas szał robi ostatnio książeczka ta http://www.poczytaj.pl/159380
niby dla starszych dzieci, ale jest bardzo kolorowa, są tu i zwierzątka, i owoce, wierszyki, piosenki i Hania uwielbiają "czytać". na przyszłośc polecam!
No masz Ci los, tos sobie zaplanowala przeziebienie. Zdrowia i oby Hania nie zalapala.

A ta ksiazke i my mamy. I jeszcze 2 czesc. Moje przedszkolaki ja bardzo lubia.

Cytat:
Ale powialo latem. Duzy chlopak!

Cytat:
Aga Lidl ma trochę zawyżoną rozmiarówkę (albo zaniżoną? ) w każdym razie rzeczy wydają mi się dużo większe niż rozmiar na metce
Tutaj jest to samo... tż pojechał o 7 rano żeby jeszcze coś było

Stronczku dzięki że pytasz Lili może żyć tylko na zupach.. rosól, pomidorowa, jarzynowa itd. i nie zgnieciona na papkę tylko w takiej konsystencji jak my jemy, z makaronem itd. rosół może jeść codziennie nawet. Przestawiła sie z dnia na dzien

No to jedyne rozwiazanie zlapac 2 rozmiary i porownac. Ciekawe czy mi sie uda?

I brawa dla Lilki, ze posmakowala mamusiowych zupek!

Cytat:
Szkoda, że nie ma. Też sie zastanawiam czy nie spróbować, muszę je oglądnąć na przewijaku w rossie bo widziałam ze były.
Ja polecam te pieluchomajtki z rossa. Mialam tez pampersa. Dla mnie wygrywa ross. I tansze, a to dla mnie istotne.

Kiedys widzialam tez w lidlu, ale to bylo daaawno, a teraz ich nie spotykam. Aniu Ty pisalas o nich, kiedy je kupilas, one sa w regularnej sprzedazy?

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Natko fajnie, ze wpadlas, super, ze u Was wszystko w porzadku, a tylko brak czasu na wizaz. Brawa dla tesciowej. Ma wielkiego plusa. Czekam na zdjecia kacika Domka.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 12:07   #3926
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Brumek dzięki ... do tej pory piłam babydream i hippa i raz miałam z medeli ( ta jest najgorsza) ... kupię i spróbuję z tego herbapolu może będzie bardziej dostępna i rossmanowa
Też je wszytskie już przerabiałam (oprócz Medeli) i jeszcze kilka innych. I tę Herbapolu najbardziej polubiłam Ale oprócz tej, którą Ci pokazałam, jest jeszcze inna (taka niebieska) - tez Herbapol ale inny, chyba H. Pruszków. I ta już dla mnie trochę gorsza. A Hippa nie lubię

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
W sobotę Domek został pierwszy raz u mojej teściowej, bo ja pomagałam stawiać ścianki. I muszę Wam powiedzieć, że teściowa baaaaardzo mnie miło zaskoczyła! Był u niej 5 h, zapisywała wszystko na kartce co zjadł, kiedy go przewijala, ile była z nim na dworze itp. No szok! Dzwoniła do mnie nawet, żeby się zapytać czy może mu dac chrupka kukurydzianego Jak go odbierałam to powiedziała, że stosowała się do wszystkich moich wytycznych, bo z nimi kiedyś mieszkała jej teściowa i wkurzało ją jak wprowadzała swoje zasady w wychowanie jej dziecka. Dominik też zadowolony,ani razu nie zapłakał. Przełamałam się i naprawdę dobrze mi z tym Widzę jak bardzo ją ciągnie do Domka i on tez lubi spędzać u nich czas
Heeeeej

Ale fajnie się teściowa zachowała. czemu wszystkie tak nie robią Pomyślałam sobie, że ja też tak będę robić , jak będę teściową Bo to niewiele kosztuje, a gwarantuje fajna atmosferę

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Kiedys widzialam tez w lidlu, ale to bylo daaawno, a teraz ich nie spotykam. Aniu Ty pisalas o nich, kiedy je kupilas, one sa w regularnej sprzedazy?
U mnie nigdy ich nie było
A w przypadku pieluchomajtek to akurat i Rossmann i Pampers mają podobne ceny. nie ma takiej różnicy, jak w tych zwykłych.
Stary 2012-10-12, 12:16   #3927
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Maks ma taki gęsty ten katar już a mi na złość gdzieś przepadła woda morska w sprayu .. muszę wstąpić do apteki i kupić po czym pewno znajdę tamtą ....

używacie krople nasivin soft na katarek dla dzieciaków? i odciągacie katar fridą jeszcze? mój mały nie da sobie odciągnąć kataru i dlatego to długo trwa

żałuję że nie ubrałam dziś kozaków do pracy, mam ciągle zimne stopy brrrr

Stary 2012-10-12, 12:20   #3928
marzena_S
Zadomowienie

Brumku, dziękuję za ręcznikowe odpowiedzi. My do tej pory używaliśmy babyono 76x76. Widzę, że ten mothercare ma wymiary 130x65 i już sama nie wiem czy go brać, bo zależało mi właśnie na tym, żeby był dłuższy.
Ja to żałuję, że tak po całej Polsce jesteśmy rozproszone- w kupie byłaby okazja do częstszych spotkań.

Blondynko
, szkoda, że nie dasz rady.

Telik, no co Ty, nie odpuściłabym takiej okazji. Godzina Nam jak najbardziej odpowiada. Dajcie tylko znać, jakby się miało coś przesunąć.
Co do ubierania, to Hania cały czas w cienkiej kurtce+sweter/polar i bodziak na długi rękaw- jak będzie ok 5 st to przeniesiemy się na zimową i cieplejsze buty. Natomiast jeśli chodzi o jedzenie, to Hania zjada to co my- najczęściej z mojego talerza, więc nie kontroluję już tak ilości. W kryzysowym sytuacjach podaję słoik po roku, to nigdy całego nie da rady zjeść.

Aaniu, no cudownych masz chłopców. Rozczuliło mnie to zdjęcie usg. Mój tż coraz częściej wspomina o braciszku dla Hani, a ja już się tak nie zapieram. Pewnie się jeszcze zdecydujemy na drugie.
Bartek- fajne imię! Mam brata Bartosza.

Marina
, wydało się kto Nam na wizażu odpisuje. Igor za dużo nie mówi, ale za to chyba pisze jak szalony.

Patik
, ja też byłam pewna, że to Sara!

Żaneta
, Emi zrobiła sobie profesjonalne biuro do rysowania. Hania zaczęła mówić "dama" i za każdym razem kojarzy mi się z Tobą (a właściwie z tym jak mówisz o Emi ), choć jeszcze nie wiem co to w jej mniemaniu oznacza.

Anka, nie wiem czy pytałam. Z jakiej części Poznania jesteś? Na pewno jeszcze będzie okazja do spotkania.

Pieleszko
, przede wszystkim zdrówka- żeby na Hanię nie przeszło. Na pewno jeszcze się Hanie zobaczą.

Natka
, co tam u Was (widzę Cię na pasku). Jak ma się mój zięciu kochany? Kolor okien wybrany?

Dziewczyny mam pytanie: Wyszedł mi pryszcz-gigant na poliku aż mam opuchliznę pod okiem. Czym mogę załagodzić obrzęk w takim miejscu? Mam nadzieję, że mój wygląd Quasimodo nie wystraszy Telikowej rodziny.
Stary 2012-10-12, 12:27   #3929
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

My właściwie używamy pampersów jak pieluchomajtek, jak sadzam na nocniczek to zsuwam w dół i potem podciągam.
Natka dla teściowej.

U nas cudowna pogoda. Prawdziwa złota jesień. 10 st i cudowne słoneczko Po obiedzie idziemy szurać w liściach

Ja tez nie wiem jak ubierać Młodą. Jak wychodziłyśmy buło 7-8 st i założyłam jej spodnie na leginsy ale w sumie ona w wózku siedziała, nie szła (bo odmówiła dziś chodzenia na piechote), do tego bodziak z długim, bluza i taki kożuszek (taki niby zimowy, ale nie na mróz), bawełniana chustka pod szyje i berecik.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 12:42   #3930
Kolina
Zadomowienie

cześć
dziewczyny mam pytanie, czy któaś z was nie ma do sprzedania kojca motherhood w dobrym stanie? tak przeglądam allegro.... ale moze wy macie
mam już jeden ale na dwa miejsca zamieszkania nie chce mi się jej przewozic tam i z powrotem
jeśli któraś chce się pozbyć prosze o priv z ofertą
dzięki

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości