|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci ![]() |
|||
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
15 | 35,71% |
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
0 | 0% |
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
1 | 2,38% |
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
15 | 35,71% |
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
0 | 0% |
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
3 | 7,14% |
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
4 | 9,52% |
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
4 | 9,52% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Pieleszka- zdrówka życzę! ja też na urlopie i przeziębiona jestem, nie tak mega mocno ale caly czas troche kaszel, katar |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3902 |
Zakorzenienie
|
Aha, patik ale sara ma włosiska!chyba wszyscy Ci mówią to jak Was widzą, nie?
![]() ![]() scio Twoja Aga też się zmieniła bardzo. Włoskami też porasta powoli. Strojnisia mówisz? I że nie po mamie? ![]() ![]() ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#3903 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3904 |
Zakorzenienie
|
MArina jesli nie oglądałaś filmu to polecam książkę Biała Masajka z tego co wiem to są 3 części, ja akurat czytałam je na komputerze, bo w bibliotece nie znalazłam
|
![]() ![]() |
![]() |
#3905 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3906 |
Wtajemniczenie
|
anka dziękuję
![]() ja bym teraz chyba nie dala rady się uczyc...w sensie, że mi sie nie chce...mimo, że od studiów trochę juz minęło, to jakos nie mam jeszcze mobilizacji...aczkolwiek coś tam by sie przydało poszerzyc wiedzę. bo to co sie sama dokształcam do pracy to jednak nie wystarcza..a ja jak nie mam nad soba "bata" to się za bardzo też nie przykładam... ![]() a te książki to są dla starszych dzieci, ale c robić jak mi Hanka stoi pod szafką i drze się "da" i nie da zbyć żadną inną? ![]() i ja też żałuję, że nie poznam Poznanianek i Telika ![]() ![]() marinko ja tez byłam strasznym niejadkiem za dzieciaka. nawet jeszcze jako nastolatka. na studiach mi przeszło ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3907 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3908 |
Zakorzenienie
|
No to i nas dawno nie było
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#3909 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ja zawsze brałam notatki do ręki na ostatnią chwilę ![]() marinko ale fajny Igi ![]() aa czy dobrze widzę-też masz acera??? chyba mam takiego samego... Edytowane przez pieleszka Czas edycji: 2012-10-12 o 09:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3910 |
Zakorzenienie
|
oglądałam film biała masajka .... ryczałam jak bóbr ...
Marinko Iguś taki dorosły się wydaje ..... dawno już go nie widziałam, cała mamusia hehehehe Edytowane przez Sloneczko555xxx Czas edycji: 2012-10-12 o 09:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#3911 |
Raczkowanie
|
Telik - wiem, że jesteś z dolnośląskiego, a z Sycowa czy Oleśnicy? Bo tak coś kojarzę... Ja od rodziców, to bliżej chyba mam do Ciebie niż do domu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3912 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3913 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3914 |
Zakorzenienie
|
Marina ale Igor rośnie. Niezły zawadiaka z niego, fajny jest
![]() A na tym zdjeciu tyłem to nie Sara tylko jakaś dziewczynka inna ( 3-4 letnia ) ![]() Ale fakt, S też ma dużo włosów, gęsto na głowie. Po kąpaniu mam problem z rozczesaniem bo kołtuny normalnie ma. Anka Telik z Oleśnicy jest ( Telik odpowiedziałam za Ciebie) ![]()
#3915 |
Zakorzenienie
|
pieleszko tak, acer
![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- dziękuję laski! patik serio nie Sara ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3916 |
Zakorzenienie
|
![]() Kolinko w takim razie oficjalne serdeczne gratulacje! ![]() Carmela Sarcia jak zawsze urocza ![]() Bella zdolniachy z tych Twoich panien ![]() Oliweczka, Patik super, że spotkanko się udało, dziewczynki jak zawsze śliczne ![]() Aga Lidl ma trochę zawyżoną rozmiarówkę (albo zaniżoną? ![]() ![]() Tutaj jest to samo... tż pojechał o 7 rano żeby jeszcze coś było ![]() Oliweczka spóźnione gratki z okazji rocznicy ![]() Brumek świetne są, tylko szkoda że takie wielkie.. ![]() Marzena w Lidlu raczej nie będą mieli mniejszych. Jeśli już to jednoczęściowe i z tego co widziałam chyba w polskiej gazetce to okropnie brzydkie;/ Żaneta pomysłową masz córcie ![]() ![]() Ania sliczności ![]() ![]() ![]() Lili szyszki ![]() Eve mi też się bardziej w różowej podoba ![]() Brumek ![]() Scio a nie ma przewijaka w Waszym rossmanie? tam są wszystkie rodzaje pieluch. można chociaż pooglądać. Albo są takie maleńskie paczki po 2 szt w środku. Telik u nas jest 7 st przez dzien więc chodzimy w grubszej kurtce. Stronczku dzięki że pytasz ![]() ![]() Pieleszko zdrówka kochana! Marinka ale przystojniak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3917 |
Wtajemniczenie
|
marinka ja mam swojego już 5 lat
![]() agulaa dziekuję! łeb mi odpada, oddychać nie mogę, a w gardle drapie...masakra.. ja się muszę do niedzieli wykurować, inaczej nie poznam syneczka przyjaciółki!!!!! Edytowane przez pieleszka Czas edycji: 2012-10-12 o 09:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#3918 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy wiecie co dzieje się z herbatką babydream laktacyjną? już długi czas nie ma w mieleckich rossmanach ... nie wiem czy tylko w mieleckich czy wszędzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3919 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem, duzo ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3920 |
Zakorzenienie
|
Agula nie ma nic takiego. A te podwójne są tylko zwykłe, a chciałam zobaczyć, czy Agacie z tyłka się nie zsuną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3921 | |||||||
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Noc jak ze snu. Złego snu ![]() ![]() A jak piszecie o dużych słoikach, to macie na myśli te 190 ml, czy te większe, po roku? Bo ja mrożę w tych 190 ml i to właśnie taki Tyms zjada na raz. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ona w każdej prawie aptece jest. Igor lat 4! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3922 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brumku e tam kucharka ze mnie jak.... no ![]() Rozwalili mi pół ściany kuchni ![]() ![]() Ide ogarnąć ten syf co narobili i zrobic ciasto na pierogi póki Lilka śpi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3923 |
Zakorzenienie
|
Brumek dzięki ... do tej pory piłam babydream i hippa i raz miałam z medeli ( ta jest najgorsza) ... kupię i spróbuję z tego herbapolu może będzie bardziej dostępna i rossmanowa
|
![]() ![]() |
![]() |
#3924 |
Zakorzenienie
|
:Hi:
Dziewczyny, aż mi głupio się znowu tłumaczyć ![]() W sobotę Domek został pierwszy raz u mojej teściowej, bo ja pomagałam stawiać ścianki. I muszę Wam powiedzieć, że teściowa baaaaardzo mnie miło zaskoczyła! Był u niej 5 h, zapisywała wszystko na kartce co zjadł, kiedy go przewijala, ile była z nim na dworze itp. No szok! Dzwoniła do mnie nawet, żeby się zapytać czy może mu dac chrupka kukurydzianego ![]() ![]() ![]() Ogólnie u nas wszystko dobrze. Zrobiłam małe przemeblowanie w domu, wywaliłam nasz stół i krzesła i zrobiłam Domkowi kącik. Później cyknę fotki. Jutro mam pierwszy zjazd na uczelni. Kupiłam Domkowi kombinezon ( Marzenko, mamy taki sam jak Wy tylko w wersji blue ![]() U nas zimnawo ostatnio, już raz ubralam mu cieplejszą kurtkę, bo na budowie tak wiało, że mi samej w jesiennej było nieprzyjemnie. Dzisiaj kupiłam mu rękawiczki. W czapke wchodzi jeszcze z zeszłej zimy ![]() Buty zimowe chcę kupić mu w ecco, tylko trochę ceny mnie przerażają ![]() Zdjęcia dzieciaczków cudne ![]() Resztę napisze później, bo muszę już wychodzić ![]() Miłego dnia! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3925 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pewnie wszystko zalezy od dziecka, ale ja jestem na nie. Moje dziewczyny takie duze, a do tej pory jedza te 2 dania osobno, kolo 12 zupa, kolo 15 drugie.(Antek tez tak jada) Oczywiscie w przedszkolu jedza od razu, ale wedlug mnie jak te dania sa rozdzielone to dziecko ladniej je zjada, bo zdarzy zglodniec, a tak to tylko podziubie i jedno i drugie. Cytat:
A ta ksiazke i my mamy. I jeszcze 2 czesc. Moje przedszkolaki ja bardzo lubia. ![]() Cytat:
I brawa dla Lilki, ze posmakowala mamusiowych zupek! Cytat:
Kiedys widzialam tez w lidlu, ale to bylo daaawno, a teraz ich nie spotykam. Aniu Ty pisalas o nich, kiedy je kupilas, one sa w regularnej sprzedazy? ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Natko fajnie, ze wpadlas, super, ze u Was wszystko w porzadku, a tylko brak czasu na wizaz. Brawa dla tesciowej. Ma wielkiego plusa. Czekam na zdjecia kacika Domka. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3926 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale fajnie się teściowa zachowała. czemu wszystkie tak nie robią ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A w przypadku pieluchomajtek to akurat i Rossmann i Pampers mają podobne ceny. nie ma takiej różnicy, jak w tych zwykłych.
![]() |
#3927 |
Zakorzenienie
|
Maks ma taki gęsty ten katar już a mi na złość gdzieś przepadła woda morska w sprayu .. muszę wstąpić do apteki i kupić po czym pewno znajdę tamtą
![]() używacie krople nasivin soft na katarek dla dzieciaków? i odciągacie katar fridą jeszcze? mój mały nie da sobie odciągnąć kataru i dlatego to długo trwa żałuję że nie ubrałam dziś kozaków do pracy, mam ciągle zimne stopy brrrr |
![]() ![]() |
![]() |
#3928 |
Zadomowienie
|
Brumku, dziękuję za ręcznikowe odpowiedzi.
![]() ![]() Ja to żałuję, że tak po całej Polsce jesteśmy rozproszone- w kupie byłaby okazja do częstszych spotkań. ![]() Blondynko, szkoda, że nie dasz rady. ![]() Telik, no co Ty, nie odpuściłabym takiej okazji. ![]() ![]() Co do ubierania, to Hania cały czas w cienkiej kurtce+sweter/polar i bodziak na długi rękaw- jak będzie ok 5 st to przeniesiemy się na zimową i cieplejsze buty. Natomiast jeśli chodzi o jedzenie, to Hania zjada to co my- najczęściej z mojego talerza, więc nie kontroluję już tak ilości. W kryzysowym sytuacjach podaję słoik po roku, to nigdy całego nie da rady zjeść. Aaniu, no cudownych masz chłopców. Rozczuliło mnie to zdjęcie usg. ![]() Bartek- fajne imię! ![]() ![]() Marina, wydało się kto Nam na wizażu odpisuje. Igor za dużo nie mówi, ale za to chyba pisze jak szalony. ![]() Patik, ja też byłam pewna, że to Sara! ![]() Żaneta, Emi zrobiła sobie profesjonalne biuro do rysowania. Hania zaczęła mówić "dama" i za każdym razem kojarzy mi się z Tobą ![]() ![]() Anka, nie wiem czy pytałam. Z jakiej części Poznania jesteś? Na pewno jeszcze będzie okazja do spotkania. ![]() Pieleszko, przede wszystkim zdrówka- żeby na Hanię nie przeszło. ![]() ![]() Natka, co tam u Was (widzę Cię na pasku). Jak ma się mój zięciu kochany? ![]() Dziewczyny mam pytanie: Wyszedł mi pryszcz-gigant na poliku aż mam opuchliznę pod okiem. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3929 |
Zakorzenienie
|
My właściwie używamy pampersów jak pieluchomajtek, jak sadzam na nocniczek to zsuwam w dół i potem podciągam.
Natka ![]() U nas cudowna pogoda. Prawdziwa złota jesień. 10 st i cudowne słoneczko ![]() ![]() Ja tez nie wiem jak ubierać Młodą. Jak wychodziłyśmy buło 7-8 st i założyłam jej spodnie na leginsy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3930 |
Zadomowienie
|
cześć
dziewczyny mam pytanie, czy któaś z was nie ma do sprzedania kojca motherhood w dobrym stanie? tak przeglądam allegro.... ale moze wy macie mam już jeden ale na dwa miejsca zamieszkania nie chce mi się jej przewozic tam i z powrotem jeśli któraś chce się pozbyć prosze o priv z ofertą dzięki ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:03.