|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI
Cytat:
OMG, chociaż z drugiej strony odważna dziewuszka, tak przy Mamie i publiczności ![]() Ja uwielbiam makaronowom patelnię z kurczakiem i karry jak to zrobię, pochłaniamy z mężem całość we dwójkę
|
|
#4292 |
|
Zadomowienie
|
Hej.
....ale miałam zakrecony dzień. Idę wasz nadrobić
|
#4293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Grzeczna dziewczynka To i tak nie dużo, biorąc pod uwagę fakt, że masz idealnie dopasowany stanik. Bo ja nadal nie jestem zadwolona z moich staników. Pokusiłam się na jeden z Intimmsimi, no niby ok, kupiłam targówkę za 12zł i też niby ok, po prostu mam taki kompleks przez te moje niby "cycki" ze w pale się to nie mieści. Do póki nie przytyję nie kupuję nic nowego, bo tylko doła łapie jak wchodzę do przymierzalni
|
|
#4294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobra motywacja i efekt murowany
|
|
|
|
|
#4295 |
|
Zakorzenienie
|
Pokszywko, też bym tego nie kupiła, wygląda tandetnie.
Tak jak dziewczyny piszą jedź jak masz możliwość do juska lub Ikei. Ja mam tą z ikei jest gigantyczna, zapłaciłam 39,90 i wygląda jak narzuta, albo jak CI się nie śpieszy patrz po ofertach Biedronki bo tam też potrafią być fajne ![]() Zmykam do wyrka, patrząc za okno na pogodę i zbliżającą sie @ mam doła buuuuuuuuuu
|
#4296 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Wariateczko brawo dla córci :-D
05.09.2009 http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20090905040520.png My love,my life... http://www.suwaczki.com/tickers/dxomanlird6dwqqi.png Edytowane przez owieczka86 Czas edycji: 2012-10-11 o 21:42 |
|
|
|
|
#4297 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Zastanawiam się właśnie czy nie lepiej było kupić 70 E lub F bo wtedy to inaczej się układa :/
|
|
#4298 |
|
Zadomowienie
|
Wariateczko brawo dla małej.
U mnie też pogoda do Heh princ u mnie też @ ale się cieszę że dostałam bo z tz nie źle zaszalelismy
|
#4299 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Ja mierzyłam kilka rozmiarów 75E,75F i właśnie 70F i pani stwierdziła że najlepiej leży właśnie ten...a tak swoją drogą to ceny miała kosmiczne...wzięłam jedn z tych tańszych,ale przynajmniej dobrze dobrany i tym się pocieszam ;-)
|
|
#4300 |
|
Zakorzenienie
|
nettko w koncu nowozwncy maja swoje prawa
juz niedlugo i sie zacznie znowu, ciekawa jestem ktora z nas pierwsza sie pochwali pozytywnym testem
|
|
|
|
#4301 |
|
Zadomowienie
|
ja bym chciała w przyszłym roku - jesień
|
#4302 |
|
Zakorzenienie
|
Janeczka, rób dziecko na lato jakby co
zobaczysz jaka wygoda i jak łatwiej! Zebrać się z dwójką w lecie to minuta - sam bodziak, drugie tylko tshirt i spodenki i już. Nie to co w zimieOglądam "Spóźniony pierwszy raz " na tlc. Para bierze ślub i jeszcze nigdy się nie całowali tylko miziają się nosami, oczami lub nogami---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Mszpilka, jeśli chodzi o oszczędzanie, to ja np. bardzo często z jednego dania robię dwa: np. zupę gotuję na mięsie z warzywami, więc mięso wyjmuje i robię z niego drugie, z warzyw najczęściej dogotowuje ziemniaki i dodaję pora, groszek i jajka i robię sałatkę jarzynową itp. Dzisiaj np. wyjęła część buraków z barszczu i zjadłam z kaszą gryczaną
|
|
|
|
#4303 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry:-D
Noc super,jedna pobudka na mleko i jedna na smoczka i cały czas w łóżeczku spał rano tylko jak wstał o 7.30 wzięłam do nas na przytulanie:-D ![]() Moje dziecko chyba samo odstawia się od cyca...wieczorem po kaszce zawsze dobijał cycem i w nocy lub rano też a teraz nic...chyba nasza przygoda z cysianiem się kończy,trochę mi szkoda bo lubiłam jak Filip się przytulał i jadł ale cóż skoro sam odrzuca to chyba nie ma co go zmuszać... Idę dac mu śniadanko ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Aaa zapomiałam dodać że zimno u nas strasznie....wstałam odsłaniam rolety a tam co widzę....szron wszędzie....masakra
|
#4304 |
|
Zadomowienie
|
hejka
Owieczko to chyba dobrze, jak mały sam się odstawia nie musisz sama myśleć co i jak Ładnie Ci przesypał nockę w porównaniu z ostatnimi czasy co pisałaś Pogoda u nas podobna do Twojej dziś znowu chyba bez spaceru, leje, pochmurno ehhhh:///Mój brzdąc znowu obudził się o 8 ![]() wczoraj zjadł o 19:30 i spał do rana bez żadnych pobudek więc chyba mu przeszło ![]() ![]() aż tak dziwnie heheTeraz buszuje w łóżeczku, pewnie za niedługo znowu zaśnie ![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Seonka no właśnie dlatego na jesień bym chciała zaciążyć hihih zobaczymy co z tego będzie
|
#4305 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak będę planować to na lato ![]() Mufff mieliśmy cywilny 1,5 roku temu więc nie tacy nowozency heh. Hej. Nie śpimy już
|
|
#4306 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
F, no to ładnie skoro mówisz, że ten kalkulator może się mylić, to może jest nadzieja, że mam choć małe, malusieńkie C ![]() Wygooglowałam sobie gdzie we Wro jest braffiter, jest salon niedaleko mnie gdzie mieszkałam, więc jak tylko uda mi się pojechać tam w godzinach otwarcia, mam nadzieję, że mi pomogą z rozmiarem ![]() DObry dzień Nocka do Wczoraj w Aptece kupiłam mojej pijawce, żel od pierwszego ząba z Ziajki, coś ala pasta do zębów, tylko dla maluszków, bo nie muszą jej wypluwać. Jak będzie starszy przejdziemy na zwykłą pastę, póki co rozwijamy nawyk mycia zęboli ![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
Nie masz czego żałować, na prawdę gdzie indziej byś mogła zapłacić o wiele więcej ponad 100zł, a jakiej masz firmy? MOja znajoma, też jest z tych biuściastych po laktacji, babka jej wybrała 70H w takim byłam szoku, bo po 1. wcale tego nie widać, a po2. zapytałam się czy dobrze zrozumiała, może chodziło o Ch
|
|
#4307 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tez czesto na grottgera chodzę. witam się i czytam dalej musze sie nauczyc wielokrotnego cytowania i odpowiadania ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- [QUOTE chwale sie,chwale sie ![]() wiem ze u was juz dawno te etapy były,ale u nas dopiero sie zaczyna,a wiec,mala raczkuje pelna para ![]() poszlam do kuchni,a ona sie chyba wkurzyla ze zostala sama w pokoju,i jakby nigdy nic,przyszla za mna ![]() a slysze ze cos sapie na korytarzu,wiec sie wychylam patrze a ona uchachana na czworaka zapyla [/QUOTE] super!!! wiem jak to cieszy bo na mojego raczka też dosyc dłogo czekałam (9,5msca) , juz myslałam ze ten etap pominie, bo zaczął stawac przy meblach, robić nawet pierwsze kroczki a dopiero potam raczkowac. |
|
|
|
|
#4308 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też noc koszmarna, tzn. pełna smiechu ta się obudziła i zaczęła gadać i bawic się o 1:30 Więc spała jakieś 3 godziny i teraz padła.---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- żeby zacytować kilka odpowiedzi to zaznaczasz ten cudzysłów w środku pod każdym postem, który chcesz zacytować i dajesz odpowiedz. I musisz uważać, żeby nie skasować kwadratowego nawiasu po QUOTE |
|
|
|
#4309 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE
juz niedlugo i sie zacznie znowu, ciekawa jestem ktora z nas pierwsza sie pochwali pozytywnym testem [/QUOTE]kto pierwszy ten lepszy ![]()
|
|
|
|
#4310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [/QUOTE]znowu skasowałaś nawias Na moim poprzednim wątku, to pierwsze mamy zaszły, jak dzieci miały po 9 m-cy Być może sporo mam, które się już nie udziela jest znowu w ciąży
|
|
|
|
|
#4311 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE żeby zacytować kilka odpowiedzi to zaznaczasz ten cudzysłów w środku pod każdym postem, który chcesz zacytować i dajesz odpowiedz. I musisz uważać, żeby nie skasować kwadratowego nawiasu po QUOTE
nosz kurde, niby proste |
|
|
|
#4313 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wczoraj miałam taki dzien ze albo sobie strzelic w łeb albo wyskoczyc z okna- nie moglam sie zdecywowac. Cały tydzien sama, mały spał tragicznie, cos tam wczoraj pisałam o tym. Pol dnia i nocy przeryczałam, bezsilnosc, łeb mnie bolał, a młody nieznosny. I słuchajcie, Tz wrócił wieczorem i co,.. nocka całkiem spoko, a dziecko od rana jak nowe! Tylko ze tz zmienił teraz prace i tych wyjazdów bedzie sporo Gadalismy wieczorem o tym wszystkim i postanowilismy ze znajdziemy jakaz osobę do pomocy, np. studentkę, żeby mogła przyjsc posiedziec z małym, czy wyjsc z nim na spacer jak mi już będzie waliło w dekiel, a ja bym sobie wyszła sama w tym czasie czy w domu cos ogarneła. Edytowane przez sigalla Czas edycji: 2012-10-12 o 10:49 |
|
|
|
|
#4314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [/QUOTE]to ja wolę być gorsza
|
|
#4315 |
|
Zadomowienie
|
hej
usypiałam Młodą ponad godzinę zawsze dostaje butlę i od razu zasypia nie wiem co w nią dzisiaj wstąpiło... ciekawe ile pośpi
|
#4316 |
|
Zadomowienie
|
Baszka to firma "wies mann"
Sigalla właśnie pomyślałam że jak sam odrzuca cyca to trzeba kozystac bo obejdzie się bez płaczu
|
#4317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mężczyzna Ci dorasta
|
|
#4318 |
|
Zadomowienie
|
owieczka witaj w klubie,moja tez powoli sama sie odstawia,czasem jeszcze pije ale gora minutke,nie ma juz czasu zeby przy cycku wisiec
![]() baha tez kupowalam malej ostatnio szczoteczke i paste,paste chyba z elmexu od pierwszego zabka,mala aldnie bardzo myla,dala sobie umyc,pozniej jej wlapke dawalam szczoteczke i sama myla,ale teraz nie bardzo da sobie nia umyc,moze ja dziasla bola? ![]() a jak ja patrzylam na te sklepy z brafiterkami czy jak one sie tam zwa we wro,to tez kilka znalazlam,ale ceny biustonoszy wlasnie od 150zl w gore,po 200 a anwet 300 ![]() sigalla wlasnie mialam Ci pisac jak sie wielocytuje,ale widze ze seonka mnie wyprzedzila ![]() no moja ma tez 9,5 miesiaca,no i tez stawała wczesniej,a raczkowac zaczela teraz ![]() W ogole witam sie,dzien dobry Jestem z doskoku,bo moj tata przyjechal zeby pomoc tz-etowi z naszym mieszkaniem,juz w jednym pokoju pomalowali czesc scian na kolor bedzie taki lekki braz,cos ala kawa z mlekiem chyba i jedna sciana malinowaa drugim bedzie fiolet i jakis odcien szarego,zobaczymy co to wyjdzie jak sie uda to jutro beda panele klasc yeah,bede mogla tam z mala juz spokojnie przebywac ze tak powiem uciekam obiad gotowac
|
#4319 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczynki
od rana zalatana. niunia dorwała swoją sztoteczkę do włosów stuka gdzie popadnie dzięki za odp w sprawie narzuty |
|
|
|
#4320 | |||
|
Zadomowienie
|
helloo my od rana zabiegani, zawiozłąm małego do mojego brata i pojechałąm zrobic RTG kolana;/ zobaczymy co z tego bedzie, po drodze jak wracałam zrobiłam małe zakupy, kupiłam sobie leginsy ale teraz nie wiem czy jestem z nich zadowolona, musze jeszcze raz przymierzyc
no i z małym do domu i dopiero jakieś poł godz temu go uspałam!!!! niewiarygodne normalnie że tyle wytrzymałCytat:
Cytat:
![]() owieczka u nas tez nastąpiło samoczynne odstawinie cyca, włąściwie nawet nie wiem kiedy najpierw zaczełam dawać butle wieczorem, potem zaczełam dawać butle rano, i siedział na cycku tylko w nocy, jednoczesnie dawałam mu wody...i jak było kilka takich nocy kiedy łądnie spał (jak jeczał dawałam smoka albo wode) to włąściwie zapomniał o cycu i...sie jakos skonczyło, moze z tydzien albo 2??? nawet nie wiem sama![]() Cytat:
![]() 70H....fajnie musza wygldac, ja bym chciała takie porzadne C albo małe D...nie mam wcale wygórowanych wymagan.... |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:23.

ale wiedza tych osób na temat antykoncepcji powalająca ! No i jedna była taka co nie wiedziała kto jest ojcem bo spała z jakimiś dwoma, a z trzecim to ten synek wymusił na niej no ale miał za to sprawę w sądzie i dostał wyrok. Jednak do dziś nie wie kto jest ojcem i robią badania. Ma 16 lat i pow.ze spotyka się z jakimś tam kolesiem to teraz jakby była w ciązy to by wiedziała z kim
widok jej matki bezcenny, przerażona kobitka jak nie wiem.
jak to zrobię, pochłaniamy z mężem całość we dwójkę 

tylko miziają się nosami, oczami lub nogami
dziś znowu chyba bez spaceru, leje, pochmurno ehhhh:///

Więc spała jakieś 3 godziny i teraz padła.